Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.10.14  17:33

« Re: Moje auto na výlete

Th
    Jen o jeden příspěvek před tím píšu, že je ten GR s manuálem, blonďáku... ;-)
    Zajeď tam, už máš stejně nejvyšší čas na pravidelnou změnu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 20.10.14  17:25

Thomasino:
    Mají ho tam...já tam byl v sobotu kvůli mému autu a G7R tam mají taky...W.L už zjistil že je to manuál, píše to o pár zprav níž.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.10.14  17:22

A kde tam vidíš to eRko ?? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 20.10.14  17:20

Thomasino:
    Tady....autocentrum olomouc...máš tam všechno vedle sebe...VW dělá novou podlahu, tak jsou nastěhovaní k Seatu do show roomu....

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.10.14  17:17

V Olomóci je Golf 7 R ? S manuálem nebo DSG? Kde pls? Zajel bych to zkusit >:-[]
    Zajímá mě to. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 20.10.14  17:11

Jo jo taky v manuálu a black paketem (černá kola)

Komplet nabušenou uplně sevším co tam šlo dát + DSG mají až v Chlumci nad Cidlinou v Havex auto...stou jsem právě jezdil abych měl srovnání s manuálem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.10.14  17:07

Cov
    Ta červená Cupra je taky v manuálu?
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 20.10.14  17:05

No tak pokud by se někdo nudil, může to vzít do Oloumoce jedním vrzem...G7R, hned vedle je nová červaná Cupra jako předváděčka a v nákupním centru Olympia u dálnice je vystavené nové bíle Subraru STI 2014 ;-) .....ideální vzít manželku na nákupy >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.10.14  16:41

Jinak oficiální aktuální dodací lhůta na GR je teď u nás 12 - 16 týdnů.
    V Olomouci teď mají jednu předváděčku GR (černá metla, 5dv., 18", látka-alcantara), bohužel pouze v manuálu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.10.14  16:32

w-a
    Pokud je pan táta impotent, tak mu nepomůže ani spousta koní, ani samosvor (třeba jako erotická pomůcka) a nevěstu od něj můžeš čekat maximálně tak na tom plakátu. >:D >:-[]
  • « 20 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.10.14  07:35

wl: >:-[] Tak snad nebude nutné hned kontaktovat rodiče. Nevěsta je v podstatě Prodaná, takže nejprve skřípnu Kecala. Jó, když mi ji dohazoval, to sliboval : "Znám hezkou dívku, jak na plakáty, na plakáty. Samosvor a spoustu koní dostane od táty, samosvor a spoustu koní dostane od táty." >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.10.14  00:43

w-a
    Dyť já to o vás (s iudexem) vím..., mně se začala líbit pátá g. Golfu až s příchodem verze GTI, ale to už je taky nějaký ten pátek.
    Svézt se občas můžeš, ale na tu pouze tvou si ještě musíš "chvíli" počkat..., a když bude nejhůř, napíšu znovu na "impotentní import". >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.10.14  00:18

wl: >:D Nj, věděl jsem, že se ozveš, ovšem můj názor je konzistentní. Golf se mi vlastně začal líbit až po návratu k hranám u Mk6. ;-)

A ano, žádný problém bych s ukončením poměru ještě před svatbou neměl, ale jaksi jsem vhodnější nevěstu nenašel, a tak ještě chvilku počkám. ;-) Ale trochu mě frustruje, že ji ještě nemůžu "jezdit".... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.10.14  23:27

Cov
    Vím kam tím míříš..., ale když se převlečeš třeba za Fantomase, budeš Fantomas? >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.10.14  23:10

white label:

V diskusi Renaul meganu RS na autoforu jsem čet, že Leon je jen převlečený golf...tak kdyby woody chtěl, tak v Olomouci je u Seatu jeden převlečený golf k mání. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.10.14  22:58

Cov
    Věřím, že v principu by woody s případnou dezercí k jiné značce neměl větší problém , problém by tedy byl mnohem spíš v tom, že GGTIP zatím žádná jiná automobilka nenabízí. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.10.14  22:47

w-a
    Tak jsem tu iudexovu fotku poslal známému plastickému chirurgovi a ten to s tím zamračením/vykulením GTI5/7 vidí poněkud jinak. Prý je nevídané, aby už tak mladému vozu "padala" horní víčka, zvlášť, když je na tom (v tomto ohledu) nesrovnatelně lépe i o dvě generace starší kousek. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.10.14  21:46

woody-alien:
    Jako že bys dezertoval k jiné značce jo? ;-) ....určo bys pak mohl ukecat ještě nějakou slevu, nebo výbavu gratis jako kompenzaci.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.10.14  21:34

Cov: No, jak se to vezme....neměli by mi dávat moc času o tom přemýšlet. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 19.10.14  21:31

« Re: Přihlašování do soutěže

Iudex: jeden z důvodů, proč jsem se vrátil k iPhonu.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.10.14  21:31

woody-alien

Jo jo takovou smlouvu mám taky...ale to sůůů jen formality >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.10.14  20:56

Cov: Tak jsem si to přepočítal na týdny a 23.10. jim vyprší termín dodání, ke kterému se smluvně zavázali. Následuje "nárazníkové" období max. 8 týdnů (pro zvláštní výbavu), po kterém můžu bez sankcí odstoupit od smlouvy. Měli by se tedy hodně snažit přinejhorším mi udělat hezký Vánoce, protože těch 8 týdnů končí 18.prosince. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 19.10.14  20:43

WA: ano, v posledních měsících se mi dařilo, až překvapivě. Tento měsíc... poprvé pracuji a tak se k autu moc nedostanu když je 100km jinde... ale abych se nevymlouval. Prostě je to v pr a ještě větší DELI. Tento víkend mám volno, ale nápad docela špatně praktikovatelnej. Dneska to vůbec nevyšlo, zkusím ještě něco zítra ráno než zase odfrčím... busem :-(
    PS: musím si koupit už nějaký to GT-R abych mohl fotit vlastní khár
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.10.14  20:23

Cov: No jak by to mohlo v tvém případě dopadnout....rychle si objednej zimáky. ;-) To já nejspíš můžu být v klidu, nic nového. Prodejce se má ozvat, když něco bude, a neozývá se. Pomalu se chýlí ke konci třetí měsíc. Ne že mě to nebaví....když to přeženu, tak mám spíš takovýhle pocity. >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.10.14  20:15

Kysky: A kde máš fotku ? Tys byl v poslední době vždycky mezi prvními, když ne rovnou první. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 19.10.14  20:06

Iudex: přesně jak říká WA ohledně golfu. Ten tvůj se krásně mračí. Jinak ten Compact, tohle auto se fakt baworáku nepovedlo 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.10.14  16:04

White label, iudex

Jo Makov, já hlava děravá ..teď když jste to napsali a dali video tak to parkoviště poznávám..mám to za kopcem, jeli jsme pře něj před 14 dny cestou na Jánošíkove diery.

Ten zvuj F-Type.... to je hrozné zvíře.....jeden mě předjížděl na dálnici mezi Táborem a Českýma Budějovicema s otevřenou klapkou.....jel jsem tak 160 a on mě předjel jako nic a s takovým řevem, že to bylo jak nálet Messerschmittu >:D

Za video palec hore :-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.10.14  15:49

Cov
    Je to byvalý hraniční přechod u Makova.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.10.14  15:47

Cov: kúsok ďalej, už za hranicami (Makov). Inak ak by si tadiaľ náhodou šiel, nájdeš na parkovisku podpis od F-Type, ktorý tam nechal trochu vzorky zadných gúm: [odkaz] >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.10.14  15:34

iudex .... :yes: není to na Horní Bečvě?

woody-alien
    Už víš nějaký termín....mě ho pořád zkracují ...z konce března to už upravili na druhý týden 2015...tak jsem sám zvědavý jak to dopadne. :-O
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.10.14  14:16

iudex: Tedy na téhle fotce bych CSG snadno zaměnil za černou. Ale krásně se GTI mračí, obzvlášť v kontrastu s lehce "vykuleným" GTI5. A oceňuju upozadění těch "fousů" u mlhovek, ty mi zkrátka nejdou pod fousy ;-) , ani na GTI, ani třeba na SSS.

PS: Ale jinak u téhle fotky trpím jako zvíře. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.10.14  13:31

« Moje auto na výlete

Pot: toto si fotil mobilom? Potom klobúk dolu, na mobil by som to netipoval. :yes:
    Inak moje auto si dnes spravilo výlet na severnú Moravu; z dnešných cezhraničných jázd (hotheče vs. muscle-car): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 19.10.14  10:39

• « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 18.10.14  22:55

Wl: mlha byla fakt parádní, škoda, že jsem neměl dslr.
    Až zítra, až budu u Maca, z mobilu to asi nenasdílím.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.10.14  22:32

pot
    Tak tady už chybí jen Mulder a Scullyová... ;-)
    [odkaz]

P.S. Tak kde jsou ty další?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.10.14  20:56

« Přihlašování do soutěže

Až do 25.10.2014 do 22.00 hod. můžete přihlašovat své fotky do soutěže za Říjen 2014 - téma je Moje auto na výletě.

Přihlášeni jsou:

Thomasino
    AnGeor
    Vranis
    poterienko

Přihlášené fotky si můžete prohlédnout zde: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 18.10.14  20:38

Také se přidám přihlášením a také mobilovkou. Fotka vznikla vlastně náhodou při cestě z pracovního výletu, kdy mne zaujala mlha u silnice a tak jsem tam vlítl a udělal několik fotek.
    [odkaz]
    Kdyby byl zájem, postnu i ostatní :).
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 18.10.14  19:54

Prihlasujem fotku do sutaze. V mojom podani klasicky fotene telefonom >:D Dnes sme vyuzili krasny jesenny den a co to pofotili po ceste na pezinsku babu.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.10.14  19:38

« Re: Zase o hothečoch

BB
    A to se ti nestalo třeba ani u jeho testu G7 GTI?
  • « 00 Reagovat !

foto Borek-B-

Borek B. 18.10.14  19:35

Ten test trochu "smrdí" - jednak obsahuje neobvyklé množství chyb z nepozornosti jako vynechaná písmena nebo celá slova, RS se u Renaultu píše R.S. atd., ale to bych všechno bral, pokud by text sám neobsahoval mnoho pasáží, které naznačují, že kvality Meganu musel hledat navzdory celkové antipatii k MRS (nebo možná i značce, nevím). Jeho závěry se více méně shodují s tím, co si o tom autu na základě pondělního mini-seznámení myslím já, ale celé je to podané takovou formou, že bych článku apriori nevěřil. A to se mi u něj nestává.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.10.14  19:28

Leg
    Bílý 5dv. GR na 18" vypadá opravdu jako běžný Golf v R-linu a kromě těch čtyř laufů vzadu nemá laik šanci tušit něco extra výjimečného, na druhou stranu, o to víc se pak může divit...

K p. Jandovi, jak už psal wooody, je samozřejmě klidně možné, že p. Janda za volantem opravdu něco umí, ale jen podle jeho dvou posledních (velmi podobných) videí bych to tvrdit prostě nemohl. Tyhle videa nevypovídají prakticky téměř nic o schopnostech p. Jandy (a bohužel ani vozu) jezdit na limitu a mačkat z auta maximum. Pokud mi někdo tuhle trať uzavře (ideálně včetně zvěře) natočím klidně podobné video třeba i s allroadem (v poloze dynamic a režimu Sport). Já bych si (jen podle jízdy na videu) ani netroufl tvrdit, v jakém režimu měl ESP. Zvlášť pro hh by to chtělo mnohem zakroucenější (nemyslím četnost zatáček ale jejich "ostrost", vracečky apod.) trať, kde se dá dostat na limit i v podstatně menších rychlostech.
    No a pak to chce dobře prostříhat, ať to není taková "nekonečná rychlá nuda". Prostříhat by chtěl samozřejmě hlavně ten text testu, protože to co se v něm dozvíš, by se vešlo místo čtyř stran na jednu. Měl jsem problém dočíst text až do konce (nakonec se mi to podařilo), stejně jako dodívat video k němu (to se nepodařilo).
    Celkově z toho na mě dýchá mix ješitnosti a určitého exhibicionismu, p. Janda se zřejmě nejen rád poslouchá a rád točí delší "rychlá videa v rukavičkách", ale hlavně chce mít "jiný" názor tzv. za každou cenu. Např. GGTI je běžně řidičsky lépe hodnocen, než ORS, podobně MRS vs Cupra, ale to pan Janda potvrdit rozhodně nechce, on je totiž mnohem osobitější a originálnější auto novinář, než všichni ostatní... a udělá všechno proto (včetně případných všemožných krkolomných "argumentů"), aby si toho všimlo co nejvíce lidí. Cupra samozřejmě mohla celkově zvítězit nad MRS, např. díky poměru cena/výkon, nebo uživatelské přívětivosti apod., ale argumentovat překvapivou "neřiditelností" MRSC na limitu apod.? Že na tak zásadní (zvlášť pro něj) věc nepřišel už při předchozím testu MRS? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.10.14  18:36

Leg
    RaZ? No, dodneška jsem si (zřejmě naivně) myslel, že někde na periférii L.A., ale teď to vypadá spíš na tu vaši Trnavu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 18.10.14  18:26

Leg:

Ono je u té 98-100 oktanového benzínu důležité, zda se pro zvyšování oktanů používá taky místo biosložky náhrada s názvem ETBE,......což právě dělá OMV a například Bezina takto upravený premiový benzin od OMV z Rakouska odebírá a používá ho jako základ pro Verva 100

U prémiového paliva s ETBE OMV garantuje při správném skladování rok aniž by ztrácel oktany, ale z praxe je ověřena i doba 2 až 3 let..
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.10.14  18:04

Ja tankujem 95, rozdiel oproti 98 necítim ani pod chodidlom ani pri pohľade na priemernú spotrebu. A na mojej "domovskej" pumpe síce neprémiovú 98 majú, ale pri rozdiele 10 centov na liter sa obávam, že ten benzín môže byť pekne odstáty, tak väčšinou beriem 95. Občas mu doprajem nejaký MaxxMotionNitroplusV-powerCarrera 110 (v petropriemysle majú evidentne najkreatívnejších marketérov) benzín.

A dnes som zhodou okolností videl biele 5dv R-ko na osemnástkah a wl má pravdu, v tejto kombinácii to auto pôsobí na svoj výkon a cenu hrozne nenápadne.

woody: ak by tá cesta, po ktorej pán Janda takto valil bola uzavretá, iste by som ho ako výborného (minimálne nadpriemerne dobrého) vodiča označil. Vediac, že je takto schopný jazdiť po verejnej komunikácii môžem len povedať, že auto vie pekne vodiť na limite a vymačkať z neho maximum. Ale chápem ako si to myslel a toto je len také ťahanie za slovíčka. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.10.14  17:50

wl: Keby len Bronx... V akom meste sa vlastne odohráva Rýchlo a zbesilo? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.10.14  15:58

iudex
    Z Trnavy se stává slovenský Bronx?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.10.14  13:19

Woody: vidím to úplně stejně, prostě v rámci obhajoby oblíbených značek a aut je schopen měnit své vlastní hodnoty a to chlap postě nedělá. Jandovy závěry a půlka testu jsou jen okecy oho jak podat realitu tak aby mu pasovala do jeho vysněného obrazu Světa motorů.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.10.14  12:00

« Přihlašování do soutěže

Až do 25.10.2014 do 22.00 hod. můžete přihlašovat své fotky do soutěže za Říjen 2014 - téma je Moje auto na výletě.

Přihlášeni jsou:

Thomasino
    AnGeor

Přihlášené fotky si můžete prohlédnout zde: [odkaz] ;-)
  • 00 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 18.10.14  10:00

« hlasim se

po delsi dobe se opet hlasim do souteze:

[odkaz]

Waiting for lift off @Extraterrestrial Highway

• 00 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 18.10.14  09:59

« hlasim se

?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.10.14  09:20

Ron: Říkal jsem si, že to bude ztráta času - že zase Janda bude testovat tak, aby mu to vyšlo podle svého pořadí. No ale přečetl jsem to. A nemýlil se. Člověk, který ustavičně kňučí nad ztrátou zábavnosti aut a GTI sepsul jak prvňáčka před tabulí, si najednou stěžuje, že auto je zábavné až moc a není mu proti mysli efektivní rychlost. A MRS je v nejvyšších rychlostech v podstatě neřiditelný. :-O >:D

Abyste mě ale správně chápali. Věřím, že Janda je výbornej řidič. Nakonec i Dinar to potvrdil. A moje schopnosti jsou někde úplně jinde, takže jeho teze z chování auta v sebevražedných rychlostech (vztaženo k místům, kde jezdí) nejspíš nikdy nebudu schopen potvrdit či vyvrátit. Jenže bohužel i čtenář, který za celý svůj život neopustil svojí "zánovní" 120L musí v jeho textech vidět rozpory vyplývající z oblíbenosti či neoblíbenosti aut. Už jeho testy ORS, GTI a Cupry to ukázaly zcela jasně a vine se to i tímhle testem. Navíc je to stále to samé - dejte Jandovi k testování Lodgy a budete mít test zahlcen informacemi o jízdě na hraně, protáčení kol a deceleraci z maximálky na nulu. Průměrná spotřeba za celý test přes 22 litrů ? To myslím mluví za vše.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 18.10.14  07:16

white label
    Tak to je dobrá zpráva, česká legislativa připouští max 5% biosložky v 95...né že bych jí chtěl stabilně tankovat....tím se stejně neušetří, protože zase stoupne spotřeba a navíc obsahuje bio složky, které v 98 nejsou, ale když nebude nikde 98 tak jako nouzovka na dojetí stačí.

Na GR se ti ze zvědavosti zeptám

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.10.14  00:15

A rukavicích řidiče. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  23:49

Rozdíl je v podstatě jen ve zvuku... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  23:44

Cov
    Tak jsem se díval na německý web Seatu (kde je tradičně menší bordel) a je tam uvedeno minimálně 98 oktanů s odkazem na poznámku:
    "Die Angaben zu Leistung und Verbrauch beziehen sich auf den Betrieb mit Super Plus schwefelfrei ROZ 98. Kraftstoffqualität bleifrei mit ROZ 95 mit einem maximalen Ethanolanteil von 10 % (E10) ist grundsätzlich, bei geringer Leistungsminderung, verwendbar. mind."
    Přeloženo googlem jako:
    "Hodnoty produkce a spotřeby platí pro provoz s bezsirného Super Plus RON 98. Palivo Bezolovnatý benzín RON 95 s maximálním obsahem etanolu 10% (E10) jsou obecně mírné snížení výkonu, alespoň použitelné."

P.S. U GR jsem zatím takovou poznámku nenašel, ale může to být obdobné.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.10.14  23:38

White label: Pro mě to video byl takový horor ve stylu Osvícení/Shining od Kubricka, kdy hodinu čekáš, za každým rohem toho vraha, co bude zabíjet >:D

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.10.14  23:31

iudex: Tak že je to můj oblíbený Megane RS, tak si dám tu práci a projdu si ty dlouhatánské úvahy Jandy a hned pár poznámek.

Souhlasím s tím, že palubní počítač a ukazatel dojezdu je u Renaultu prostě na *, prostě jak je dojezd pod 100, ukáže se nula a hotovo. Z druhé strany, jak vidím svou kamarádku, která nemá problém jezdit s dojezdem 10 km a věřit tomu pal. PC... asi Renault chápu, že se chtěl vyhnout stížnostem a nečekaný nedostatek paliva, i když "podle kompjůtru to ale..."

Opět se potvrdilo to, co tvdí více lidí, tachometr v meganu je hodně přesný. Mě ve 130 reálně navyšuje jen o cca1 km/h a koukám, že ve 250 jen o 5 km/h, zkuste to srovnat jinde, viz Auris tady na MACZ.

Jezdil se spotřebou průměrnou přes 20 litrů? No teda... ten Janda asi jezdí jako prase pořád... Fascinující je, že ve 260 si proklikává palubní počítač aby se podíval na akt. spotřebu... :-O Já jel 250 jednou jako spolujezdec s Vaverkou v A6 a teda v klidu na sledování akt. spotřeby jsem nebyl...
    .. a ještě na tlumená světla >:D

Jak tak čtu jeho úvahu, že je pro něj lepší, když auto jede rychle bez zábavy a vidím jak jezdí na otevřených okreskách, raději bych byl, kdyby patřil do té skupiny, kteří pud sebezáchovy mají.

Ale jako vždy mě napadá jeden dojem "kdo zveřejní jeho poslední video z testovací jízdy?" No a dnes podpořena ještě jedním... pproč píše podobným stylem jako topper, čili dookola totéž a jen trochu jinak s ještě se furt omlouvá? >:D No Janda...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  22:32

iudex
    Výborné video na uspávání! Samá vracečka, brutálně vytočený motor... a tradiční rukavičky k tomu, fakt "porno" bez konce... ;-)
    Jediné co je na tom opravdu napínavé - jestli někdo/něco vyletí z lesíků kolem.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.10.14  22:31

white label

Proč?...protože v tom mají podle mě bordel :-)

Zítra zjistím a podám report >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  22:30

iudex
    Výborné video na uspávání! Samá vracečka, brutálně vytočený motor... a tradiční rukavičky k tomu, fakt "porno" bez konce... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.10.14  22:29

iudex
    Teda jede po té silnici pekelně...je to někde směrem z Prachatic zadem do Českých Budějovic...tu cestu bych si chtěl projed, až tam zase pojedu, poterienko jí možná zná?

poterienko:

Kolega co má Cupru povídal že snad ABT by to mohlo mít u Cupry ošéfované (zvedají to na 333 koni 420 krouťák)....na první dva rychlostní stupně je tam potlačený výkon, aby těch koní nebylo moc a auto jen nehrabalo...

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  22:23

Cov
    Ale,pokud je to stejný případ jako u Ibizy Cupra, tak proč je v konfigurátoru u IC 95 a u LC 98?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.10.14  22:21

Nielen Thomasina by mohol zaujímať test MRS Cup od Pavla Jandu a tiež pozrieť si video z jeho jazdy:
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  22:19

pot
    Když pomineme 4x4, tak k čemu cpát na předek ještě víc, než 280 PS?
    On by ten chip spíš mohl zabít samotnou Cupru, než to eRko. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.10.14  22:19

white label

Já to taky tak chápu stejně jako u ibizy je to myšleno určitě i u Cupry, proto jsem psal..jednotka sníží výkon při natankování 95. ( aby nedošlo k poškození motoru)

Druhý odstavec zniňovaného článku:
    [odkaz]

Žádné dnešní sportovní auto nezničíte, když do něj dáte obyčejný Natural 95, neboť čidlo klepání zachytí detonační spalování a zavelí snížit předstih či tlak přeplňování. A se sníženým výkonem bude normálně jezdit. Ale k čemu mít sportovní vůz se sníženým výkonem?

• « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 17.10.14  22:15

Mě tak napadá...když pomineme 4x4...koupit Cupru, lehce ji chipnout u Diesel Power a máme tu možná zabijáka GR, pokud to auto přenese na silnici, ačkoli jsem měl pocit, že už těch 280 mě doslova táhne za sebou (jako na silné motorce).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  22:08

Cov
    Asi to bude jako u aktuální Ibizy Cupra, tam je taky doporučeno 98 s tím , že 95 je možné minimum, viz odkaz:
    [odkaz]
    Jenomže Ibiza Cupra má zase v konfigurátoru uvedeno 95, tak pak se v tom vyznej. 8-s
    Chtělo by to asi půjčit od prodejce uživatelský manuál ke Leonu Cupra.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.10.14  22:05

white label

Zítra jedu do Olomouce, tak se ti na G7R zeptám, prodejce má zastoupení škoda, seat i vw..všechno vedle sebe tak pokud bude čas...

Nejde mi o to se nějak přít kdo má pravdu, ale samotného mě to zajímá....kdybych měl spoléhat jen na to, že můžu dát do auta jen 98 tak je to celkem limitující.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  22:00

Cov
    Pokud je to tak, pak to má GR přísnější, než LCupra. VW aktuálně uvádí jen předepsané minimální hodnoty, (GGTI/95, GR/98), Seat u Cupry hodnoty dvě (95/98) .
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.10.14  21:58

Ako som písal, motor Cupry má bližšie k Rku, ako ku GTI, takže ak má Rko min. N98, je pochopiteľné, že aj Cupra bude mať N98 ako minimum. Takže opäť platí, že sa oplatí priplatiť si za Golfa, lebo človek nakoniec ušetrí na palive. >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  21:57

• « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.10.14  21:55

white label

Jasně to chápu, ale v těch dvou odkazech co jsem ti napsal je taky uvedena 98 ale hned za / je 95...tzn 98 je doporučené aby měl motor 100% výkonu, ale když do něj natankuješ 95 tak se nic nestane...jen jednotka sníží bleskově během pár km o něco výkon....a pak když natankuješ zase 98 (100 oktanů) tak se pozvolna vrací....podle toho jak řídící jednotka vyhodnotí kvalitu paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  21:45

Cov
    Když si otevřeš konfigurátor Seatu a klikneš na 5dv. Leon, tak hned druhý sloupeček je palivo, a jen Cupra tam má uvedeno Benzin 98:
    [odkaz]

Co má Cupra předepsáno na víčku palivové nádrže nevím, ale u GR se ve specifikaci přímo uvádí min. 98.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.10.14  21:35

Ronault.
    Vifem nic naskazíš...taky ho do chrochtáku občas dávám :-)

white label:

Uff tak jezdí na 98 i 95....
    [odkaz]
    [odkaz]

Ale zítra se pro jistotu ještě zeptám...
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.10.14  21:33

white label
    Tak s tou 98 do Leona jsi mě překvapil ...jdu to omrknout na pana googla..a pro jistotu se zeptám zítra prodejce..mam za ním cestu.

Verva 100 je benzín, který se pohybuje od 99,3 do 101,6 jednotek....hned první příspěvek
    [odkaz]

A tady je test, který nedávno vyšel na auto.CZ

[odkaz]

Nejlíp je na tom Verva a hned za ní OMV (Lukojl jako druhé nejlepší neberu...muselo se přidat aditivum od VIFU)

Verva má lepší mazivost, ale stačí si pročíst i pár fór a vice se lidí přiklání k Vervě.

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  21:32

Ron
    Do allroadu taky tankuju Vervu Diesel, mimochodem u nás je obvykle o korunu na litr levnější, než MaxxMotion Diesel.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  21:19

Cov
    Nikoli, jak jsem už psal aktuální GR i Leon Cupra mají předepsané okt. č. 98 jako minimum, na rozdíl od GGTI.
    A někde opravdu může být problém sehnat 98mičku.
    Třeba u nás mají vysokoktanový benzín dvě bezinky ze tří, ale kousek od nás ve Frenštátě ho nekoupíš, mají ho sice napsaný na poutači/tabuli, ale reálně ho tam (údajně pro malý zájem) nekoupíš.

P.S. Proč je Verva 100 s 98 oktany údajně lepší, než MaxxMotion se 100 oktany?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.14  21:11

w-a
    Bílé nové eRko jsem viděl už v Dubai na salonu VW a jedno bílé 5dv. eRko je i tady na Zlínsku. Bílou bych na eRko nevybral určitě. Pokud je běžný Golf v eRlinu, tak si ho laik s eRkem klidně splete (a naopak), zvlášť v "přemnožené" bílé.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.10.14  20:46

Covenat: Já teda nenechávám nic náhodě, tankuju Vervu diesel a ještě aditivuji VIFem >:D Jsem v tom trochu ujetý, ale zase v celkových nákladech na provozování auta je to kvalitní palivo oprti ušetření v tankování u JZD minimální náklad.
    Ještě jsem, vím, že tady jsem jeden z posledních naftových mohykánů (když woody přesel i s dodávkou na benzín..., ještě, že je tady allroad WL), přemýšelel, že bych jezdil na prémiovou naftu od Eurooilu, neměla by mít biosložky. Už jsem ji i zkoušel a teda nepoznal jsem nějakou změnu mezi Vervou a ani ve spotřebě. Krom těchto dvou naft jsem ale nikdy jinou do Megana netankoval, teda teď v HR jsem musel tankovat jejich prémiovou.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.10.14  20:33

wl: >:D :yes: Ale předběhls mě. Zrovna jsem chtěl udělat cover verzi s podtitulem "Pro tunery"

Kup si ééééRko, kup si ééééRko, nesniž vole, ani péééérko.... >:-[]

Jj, ta představa je opravdu krutá a vzhledem k tomu, žes spokojen s dosavadním vozem, můžeš to sledovat s klidem. No a mě eRko a chvála na něj nedrásá, čili můžu být taky v klidu. Mimochodem, v úterý jsem ho viděl v Praze na Vypichu, v bílé tak nenápadné, že bych ho málem přehlídl. A seděl v něm Osmani Lafitta nebo mu byl aspoň dost podobnej. [odkaz]

;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…