Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.14  22:13

« Re: Konec hlasování ve 22.00

Thomasino - Když se tu ta fotka objevila, nevěřil bych, že u mě nakonec nebude na bedně, jenže přišlo 10 dalších..., přesto jsem se dlouho rozmýšlel mezi 3. a 4. místem. Veškéré plusy i mínusy k této fotce už tu padly.
    AnGeor - Škoda těch (dvou) přepalů, ale u podobných nočních fotek to bez nich někdy skoro nejde. Každopádně to má celkově správné "koule" i bez Scoutu. >:D ;-) .
    Vranis - Pěkná klasika, s takovým autem musí jít to focení skoro samo. ;-)
    poterienko - Dokud jsem neviděl tu barevnou verzi, líbilo se mi to ještě víc, ale i tak to má atmosféru..., navíc na mobil je to hodně povedené.
    Brandon - To vytočené kolo beru jako osobní provokaci, skoro jako ta Mirkova jednička. >:D Ale jinak auto jako nové. >:-[] :yes:
    eliot - jak jsem už psal, na můj vkus HDR už těsně za hranou, na druhou stranu to má takovou zvláštní pěknou Verneovsko-Zemanovskou atmosféru.
    Thomson93 - Vtipné, navíc s malebnou beskydskou krajinkou v pozadí.
    iudex - jediná fotka v pohybu, což bych k takovému tématu nečekal, za to palec nahoru. Pro dost lidí tady jsi měl údajně lepší fotky, Já si to nemyslím, ta skupinová sice byla povedená, ale ty dvě (jinak pěkné) fotky v trávě mi zrovna moc tématické nepřišly.
    Ron - trefa do černého, z fotek tzv. "auto u cesty" jasně nejtématičtější fotka. Skvělá volba místa, ukázkový kousek silnice, prostě paráda...
    Kubass - Bohužel jako obvykle, pěkné a milé autíčko autíčko v hezkém prostředí a k tomu dokonale semletá atmosféra virem HDR.

Hlavně díky všem za skvělou účast! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.14  22:12

« Vyhlášení výsledků

V Říjnovém kole Fotosoutěže jste hlasováním (a výhrůžkami, že Ronaulte >:D ) rozhodli o tomto pořadí.

1. Thomasino - 24 bodů
    2. Ronault - 22 bodů
    3. eliot - 17 bodů
    -----------------------------
    4. AnGeor - 15 bodů
    5. poterienko - 12 bodů
    6. white label - 8 bodů
    7. iudex - 7 bodů
    8. Kubass - 6 bodů
    9. Thomson93 - 2 body
    10. Vranis - 1 bod
    11. Brandon Walsh - 0 bodů

Gratuluji vítězi i dalším dvěma "bedňákům", díky všem za parádní účast a taky hlasujícím, kterých přispělo opravdu hodně. :yes:

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.14  22:05

« Konec hlasování

Ukončuji hlasování !
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.10.14  21:43

« Re: Tuning...

AnGeor: tie fotky sú parádne, a to každá jedna. Akúkoľvek by si sem dal, bodoval by si.
    Btw. čím si to fotil? Je tam slušne zvládnutý dynamický rozsah scény i protisvetlo, na druhej strane silná vinetácia.
    A tiež zaujímavý trip, hoci tento mesiac sa tu na ACZ zišlo viacero výletníkov, ktorí dali pekných pár tisíc km (Ronault s jeho cestou cez 7 štátov, webpaja so svojím tripom na Nordkapp), Tvoj trip East Coast to West Coast a národné parky asi nik neprekonal.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.14  21:36

« 7 Statečných

1. Ronault
    2. AnGeor
    3. poterienko

4. Thomasino
    5. eliot
    6. iudex
    7. Vranis
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.14  21:33

« Konec hlasování ve 22.00

Už jen necelá půlhodinka zbývá do ukončení hlasování. Přihlášené fotky můžete vidět zde: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto gero

gero 28.10.14  21:19

« Re: Bodový příděl - šn - trocha omáčky

moje hlasování :
    1.eliot- zajímavé prostředí z dávných dob, hezky vyfoceno a co se týká té úpravy, tak mi přijde, že k atmosféře fotky se docela hodí. Kdyby to bylo trochu míň, tak asi perfect!
    2.thomasino- nádherné hory a povedená fotka, co víc dodat
    3.iudex- pěkně "živá" fotka, škoda jen, že tam nebyla nějaká část na fotce úplně zaostřená
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.10.14  20:31

« Bodový příděl - šn - trocha omáčky

I tak to nebudu moc okecávat...

Ronault - Chorvatsko je krásné, ne že ne. Být hnidopich, tak něco najdu, Maggie prdelku bych také jako nejfotogeničtější neoznačil, nicméně jsem tě na to první místo s úsměvem posadil, což je ve velké konkurenci vskutku skvělý výsledek. :yes:

Eliot - líbí se mi, líbí...

Thomasino - jak z pohlednice...

AnGeor - zrovna mi ten mobilní výcvak na stupně nesedl, ale kuwa... má to všecko, co ty tři hore a padající hvězdu/družici k tomu... :yes: ! Do příště big+.

Thomason93 - jéje, to je pěkné. :-)

white label - děkuji valašským pastevcům za vysvětlen vepříka. ;-) Opět vtípek a neotřelost, i když tentokrát hlavně s pomocí popisku. Pěkné...

iudex - ta druhá se mi líbila o vela viac, chybí mi nějaká šťáva, jako by to tu už bylo, a tak; přesto: :yes:

poterienko - další mobilní foto a další zprvu favorit, jenž byl převálcován. Dost ti dal už Kysky. >:-[]

Kubass - ale néé, zase... ošklivé to není, jenže kde je eliot na hraně, tak už driftuješ do pangejtu.

Vranis - zrakové vjemy nebodují z pohledu na pozadí (húúú), když však využijeme procesu představivosti a metod aperpcepce při zaměření se na objekt, má ta fotka koule. :yes:

Brandon Walsh - ten snímek na mě působí hrozně kostrbatě. Ale fajn, máš docela pěkné auto a jsi spokojen. Tak to má být... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 28.10.14  20:24

« Re: Poslední den hlasování

1. Ronault - potřebuješ lepší foťák..nutně! (kompozice 1)
    2. White label - trošku jsem tápal v tématu, ale oceňuji nápad
    3. An Geor - jen díky tomu, že je to večerní foto a má atmosféru
    těsně 4
    Thomasino - kdyby byly barvy správně (jde to do modra), tak 2 nebo 3 flek.
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 28.10.14  20:22

« Re: Poslední den hlasování

• « 10 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 28.10.14  19:36

« Re: Těžko vybrat....

Osobne mne prijdou vsechny soucasne HH tehle tridy (druhem a projevem motoru, svym vykonem, pohonem pred.napravy, charakterem, univerzalnosti apod.) jako vic nez podobne. Zalezi jenom na tom, jak co komu prijde esteticke a na nekolika tKc rozdilu mezi nimi. Ev. jestli maji 3 nebo 5 dveri, ale normalne si HH nikdo nekupuje jako hlavni auto pro rodinu s detmi. Nevidim u zadneho auta, ze by bylo ladene nejak vyznamneji do komfortu nebo ze by melo byt nejakym ultimativnim sportakem. Ale klobouk dolu, funguji vsechny velmi efektivne. Jenom ten charakter mne tam nejak schazi.
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 28.10.14  19:35

« Re: Hlasování pokračuje

Přidávám dodatečný komentář a musím říct, že u několika fotek vyšel boj o 3.místo opravdu velmi natěsno.

Thomasino- Fotka téměř jako z prospektu ( i když je asi pravda, že k MRS by se hodil spíš okruh, případně klikatá silnice). Líbí se mi barevné sladění a posloupnost odstínu barvy od nejtmavších hor přes šedý lak auta až po nejsvětlejší zem s kamínky, a taky přesvědčivost fotky, i přes to, že je auto „jen“ odstavené u cesty.
    AnGeor- Jak už tu bylo psáno, nebe se povedlo (včetně záhadného? předmětu na něm) a fotka i jako celek není špatná , po delším rozhodování si ale těsně unikl bodovaným příčkám, bohužel je bedna malá.
    Vranis- Jakkoli jsi to měl tentokrát lehké (stažená střecha, pěkné počasí…) , tak oproti některým fotkám s „odstávčaty“ u silnice na mě tvoje fotka dělá „nejvýletnější“ dojem ,takže máš bod , i když to bylo opravdu velmi těsné.
    poterienko- Pěkná fotka , o stupně si přišel jen proto, že jiné fotky byly podle mého blíže k tématu. Myslím si, že by to příliš neovlivnilo ani to barevné nebe, přestože by ta fotka trochu ožila.
    Brandon Walsh- Téma plníš dobře, ale, jak sám asi tušíš, mnoho k zaujetí na fotce nebylo.
    white label – Abych pravdu řekl, oceňuji fotky v neobvyklém prostředí a proto ses vyhoupl tentokrát tak vysoko v mém hodnocení (možná i ve skutečnosti >:-[] ) , jen možná škoda toho záběru na okno, ale dobře vím, jak je někdy těžké fotit na neobvyklých místech, tak chápu , že to třeba lépe nešlo. Taky by se mi pro zajímavost zamlouvaly „behind the scenes“ fotky , jak to vypadalo z druhé strany :-) .
    Thomson93 – Vybavení na autovýlet , hezké okolí k tomu. Je vidět, že si měl dost dobrý nápad, ale ve výsledku bohužel už tolik nezapůsobil.
    iudex – Na rozdíl od jiných komentářů, ve kterých bylo znát zklamání z tvého výsledného výběru fotky, tak já souhlasím s tvým výběrem, nejvíc se mi hodí do tématu … a opět jeden z původních adeptů na 3.místo.
    Ronault – Podobně jako u Thomasina pomáhají atmosféře fotky hory (podle mě docela vděčné prostředí), taktéž kompozice je dobrá, ale na bednu ses po dlouhém váhání, podobně jako některé další fotky, nevešel, to by white label nesměl auto fotit, kde ho fotil :-) .
    Kubass - Jak už tu zaznělo , ta úprava je už je pro mne na hraně. Možná tu úpravu zkazila původní špatná kvalita (neostrost) fotky , jinak má samotná fotka něco do sebe ;-) .
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.10.14  17:40

« Re: Těžko vybrat....

Thomasino

Jak se to vezme megan RS je naladěný víc ultimativně na okruhové ježdění, ale nikdo ti nabrání aby sis tak naladil i Cupru...

Nepočítám schválně slevy, abych se dobral nějakého výsledku, protože u obou modelů se dá hrát u prodejce na procenta na podobné úrovni.

Základní RS stojí 740 900 + 40 000 (Cup)= 780 900Kč

Cupra stojí 669 900
    Nevím jestli má megan lepší brzdy než seriová Cupra, protože jsou to taky už v základu Bremba jen s jiným nápisem.....ale ať nežeru přihodím ještě Paket Performance + 60 000= 729 900kč

...a to má Leon ještě navíc bohatší výbavu

Z toho mi vychází jediné...V Leonu mám model, který je na začátku svého životního cyklu(na rozdíl od meganu) dále lepší výbavu, lepší motor, adaptivní podvozek a pořád mi ještě zbývá 51 000 na další úpravy...například na ten tvrdší podvozek abych se více přiblížil Maganu RS.....i když na Nurburgringu zajel Leon rekord jen s paketem Performance .....tak je otázka, jak moc je potřeba podvozek ladit.

V prosínci nebo lednu navíc přijde Cupra třídvířko, která bude o něco levnější..

Nevím, ale mě ten Megan RS zase tak jednoznačný smysl nedává...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.14  17:04

Ron
    Pokud je to pro někoho hádanka, pak odpověď je poměrně jednoduchá, máme téma "Moje auto na výletě", což fotka splňuje vlastně dvakrát, jednak je to výlet na skokanský můstek do Frenštátu p. R. a zároveň to symbolizuje "výlet" do vzduchu, při následném/případném skoku z můstku.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 28.10.14  16:34

Tak já taky zahlasuji než to nestihnu:

Thomasino - výborné prostředí, sytost, auto... Trochu mi ale k dokonalosti chybí v tématu moje auto a výlet nějaký směr a taky trochu plastičnost fotky, nějaký záchytný bod. Nicméně paráda.
    AnGeor - z téhle fotky dýchá cestování a výlety, zpracování taky výborné.
    Vranis - Auto vyloženě vybízí k tvorbě fotek tohodle typu a díky tomu i boduješ. Fotka má zvláštní nádech, takového starého foťáku, pokud to byl cíl, tak se docela podařil, pokud ale jen výsledek focení, tak moc ne.
    peterienko - jak jsi zveřejnil tuhle fotku, věděl jsem, že tohle je vítěz. Nevím proč, ale mě se tohle zpracování a válející se mlha líbí... a po několika jízdách mlhou (nevím, že mám na ní nějak štěstí) mi to i připomíná výlety.
    Zino, tedy BW - hmmm... co říci... umíš lépe :-)
    Eliot - velmi dobrá kompozice, velmi dobré prostředí a zpracování mi připomíná slavný film Cesta do pravěku :-)
    WL - Jako vždy především originálně. Je to spíše taková vtipná fotohádanka ve smyslu "Co tím chtěl autor říct?"
    Thompson93 - sice slabší prostředí, ale dohání to výborný nápad a dobré zpracování detailů :yes:
    iudex - Co dodat?
    Kubass - trochu už je to tvé zpracování za hranou a často se opakující téma, ale jinak fajn.

Tentokrát je hlasování obzvlášť těžké a nemohl jsem se rozhodnout a několikrát i měnil, ale co, nejde o zlaté trenky, takže:

1) poterienko
    2) Thompson 93
    3) Eliot
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 28.10.14  16:27

Hlasuju, a ikdyž to bylo těžky tak hlasuju takhle:

1. Poterienko
    2. Angeor
    3. Iudex
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.10.14  15:48

Woody - ale i u čtyřválcových turbobenzínů se dá udělat pěkný zvuk, jen se to musí umět. Třeba mě překvapila na živo Alfa 4c s pěkným zvukem :-) Ikdyž i tady platí, že každému se může líbit něco jinému.
    Jinak MRS zvenku taky vůbec není slyšet, ale při tom uvnitř když se na to šlape to zní celkem rozumně (ale může to být ještě mnohem lepší!!). To ale platí až pro verzi 265. Předchozí 250 na tom byla hůře.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.14  15:40

w-a
    Jo, s dsg je zvuk určitě lepší (jak jsem psal, problém konkrétní konfigurace), což platí i u G5 GTI a byla to jedna s indicií pro dsg.
    K tomu zvuku CRS, jak známo, zvuk auta "indoor/outdoor" bývají obvykle dva různé světy, přičemž ideální je, když se povedou oba dva, ale pokud to má být jen jeden, jsem spíš pro ten indoor.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.10.14  15:26

Na svižnější svezení, včetně okruhu, přepínám na režim Sport, kde se změní mapa motoru na jednu z pěti volitelných a zvedne se výkon z 250 koní na 265 koní a také zvuk motoru se změní (a krouťák se zvýší). Když je výfuk a motor pěkně prohřátý, tak to příjemně prdí a lehce střílí do výfuku :-) Samozřejmě co jsem slyšel Milltek zevnitř i z venku, tak je to jiná třída a přemýšlím o něm. Ale taky je řešení vyndat střední tlumič výfuku, jak to udělal kámoš a taky to zní lépe a je to za pár tisíc >:-[]
    V režimu Sport se posouvá zásah stabilizace o hodně dále a nechá člověka smyk korigovat - což se v neděli zase ukázalo, kdy jsem do jedné zatáčky brzdil později a dostal se na mokro a chvilku pak musel motat volantem na jednu a na druhou stranu, abych to srovnal >:-[]
    Pak je tam ještě možnost vypnout ESP úplně, ale to si nechám až na zimní hrátky na sněhu, to jsem zatím nezkoušel.
    P.S.: Jo a to HH, mrdka, HH - jsem jako nečetl ;-) Ale pokud by měl někdo pocit, že GTI a MRS jsou podobná auta pro stejně zaměřené řidiče, ať si přečtou tuším předposlední test ve Speedu, kde je srovnávali :-) Pro mě je MRS o poznání zábavnější auto a především použitelnější na okruhu a pokud se rozhodnu ho dále "ladit" pro okruhy, tak je to určitě lepší základ. Ikdyž nový motor od VW co je třeba v Cupře je na ladění lepší ;-) Ale zase podvozek a řízení je horší :-( Těžko vybírat.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.14  14:35

« Poslední den hlasování

Ještě dnes 28.10.2014 až do 22.00 hod můžete hlasovat pro své favority ve Fotosoutěži za Říjen 2014 - téma je Moje auto na výletě. Přihlášeni jsou:

Thomasino
    AnGeor
    Vranis
    poterienko
    Brandon Walsh
    eliot
    white label
    Thomson93
    iudex
    Ronault
    Kubass

Soutěžní fotky najdete zde: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.14  13:47

Leg: No v tomhle ho klidně na piedestal stavět můžeš. ;-) Zvuk u čtyřválcových turbobenzínů je problém a pokusy "vytáhnout" ho za pomoci různých udělátek často končí bledě. Mně trochu nijaký, ovšem jak píše wl v horní části dost dobrý, zvuk u GTI7 tak moc nevadí, protože mi docela pasuje k charakteru toho auta. A aspoň se, coby příslovečný tonoucí chytám stébla v podobě prdlání do výfuku při řazení DSG.
    >:D Ovšem "sportovci" v MRS Cup si holt musí pomáhat laděným výfukem.

Z těch aut, co jsem při výběru projel, se mi asi nejvíc líbil zvuk Clia RS. Ovšem jak je to dvojsečné se opět prokázalo teď v sobotu v Mostě. Při jízdě byla uvnitř fajnová, až sportovní atmosféra. V druhém bloku jízd jsem zůstal v paddocku a fotil. Když pak majitel přijel na parkoviště, tak se mě ptal, jestli jsem Clio z místa focení (a nebylo to daleko) slyšel. A musel jsem říct, hmmm, bohužel, vůbec nic. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.10.14  12:41

Je to tak, že zvuk je dnes problém. Ja nezvyknem stavať svoje auto na nejaký piedestál, ale v čom na neho nedám absolútne dopustiť je zvukový prejav pohonnej sústavy. Čo som mal možnosť sa previezť v pár hothatchoch, tak žiadny sa na zvuk 130i nechytal. A to v celom rozsahu od temného basu na voľnobeh cez tlmené hučanie v cestovnom režime, ktoré dáva najavo potenciál, ale neotravuje až po postupnú gradáciu s rastúcimi otáčkami vrcholiacu hlasným kovovým rinčaním pred obmedzovačom. Toto som (zatiaľ) žiadny štvorvalec nepočul napodobniť a napríklad by ma zaujímalo, ako si na tom v tejto disciplíne stojí M135i s podporou reproduktorov.

K zvuku R - asi práve preto je ten zvýraznený zvuk sania len v race mode, ak by to totiž bolo pustené stále, po pár hodinách za volantom by ťa z toho bolela hlava.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.14  11:29

Leg
    Mně by ta carbon kůže až tak nevadila, ale musela by bý v kombinaci s alcantarou na středu sedaček, podobně jako to má R400 na skořepinách.
    [odkaz]

P.S. Jinak souhlas, před nákupem GR bych určitě na čas zajel do Nošovic pro dýchavičnou i30. Vše je totiž relativní. Potom by mi nechyběl ani zvuk z G5 GTI. V módu race sice GR (na rozdíl od GTI) zesiluje zvuk sání, čímž částečně evokouje zvuk osmiválce, ale po delší chvíli už to nezní až tak atraktivně, jako na první dojem a působí to trochu synteticky (ale špatné to určitě není), G5 GTI zní (na R4) dobře v celém rozsahu otáček (kromě volnoběhu), je to takový přirozený "motorový" zvuk, který jen tak nemrzí. Zvuk je pro mě u rychlých G7 trochu zklamáním, ne že by na tom byl třeba MRS výrazně lépe, ale ve srovnání s předchůdci (Rychlých Golfů, snad s výjimkou G6R) to není nic moc, dobře zní až hodně "nahoře". Celkově jsou více utlumené/kultivované a ještě víc maskují skutečnou rychlost, ale třeba moje žena by za ten celkově méně dramatický pocit (při stejné rychlosti) byla rozhodně ráda.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.14  11:08

Cov
    Teď začátkem listopadu mají mít nějakou větší akci pro prodejce VW, kde by mohly být nějaké info i k R400, tak uvidíme.
    A prý by měla být brzy dostupná CSG i pro GR.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.10.14  10:40

Cov: V Mostě jsme s Cliem RS jezdili s vypnutým ESP. Ono to tam ani jinak nejde, jakmile se přepneš na mód Race, vypne se ESP i "náhražka" samosvoru. A potom to začne trochu "tancovat"... ;-) Ale Borek tam měl nazutý Advany a Clio tím oproti sériovým F1-Eaglům získalo dost jistoty navíc. Na okreskách jsem v Race módu právě s těma Eaglama měl taky někdy půlky pěkně stažený. >:D Pokud tak budeš chtít jezdit, možná tě to donutí zvažovat i jiný gumy, třeba z rekordní edice.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.10.14  08:58

Leg:
    Dneska jsou ty auta všechny hodnější...ale v Olomouci zkoušeli jezdit s Leonem i s úplně vypnutou stabilizací a to už taková sranda na okresce prý není...už jim lepilo a byli rádi, když ji vrátili zase do polohy ON...tak uvidíme ;-)

Zajímalo by mě co zavodník Thomasito :-) ...vypínáš ji na Meganu RS?
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.10.14  07:55

Cov: obávam sa, že to ešte možno nevedia ani vo Wolfsburgu.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.10.14  07:54

Wl: tak 300 koní sa Ti nezdalo nič moc? To je presne to, o čom tu celý čas hovorím a kvôli tejto osvete som dokonca musel uraziť ronaulta. Totiž že po hothatchi hothatch si kúpi iba amatér, potom je jasné, že aj keď je nástupca v každom ohľade výrazne lepší, konečný dojem je nič moc extra. Profíci to robia tak, že za hothatchom kúpia mrdku, rok sa povozia a potom kúpia druhý hothatch. A ten prechod, mrdka-hothatch, to je potom vozenie, zrazu je to auto úplne iná liga. Čo úplne iná liga, úplne iný šport, úplne iné ihrisko! >:-[]

Čierne erko by som zniesol, bola by z toho taká nenápadná strela, ale iba v imaginárnom svete kde neexistuje špina. A určite na Pretóriách, Cadiz disky sa mi vôbec nepáčia.
    A tej nepraktickej a lacno pôsobiacej látky práve na dosť exponovaných miestach je škoda, ale mne tiež čierny celokožený interiér moc nesedí a tú karbónovú kožu si môžu odložiť pre kolotočárov.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.10.14  07:00

white label:
    Nevěděli něco nového o G7 R400 jestli bude?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.14  00:17

w-a
    Jo, bylo, ale podle mě "hrozná" konfigurace, manual, černé 5dv. na zákl. 18". V této konfiguraci vypadalo snad ještě obyčejněji, než v bílé, navíc bylo i docela špinavé. Vedle stál (čistý) běžný Golf v R-linu v limestone grey a opticky vypadal podstatně líp.
    Ten manuál je pro mě o ničem, ne, že by fungoval špatně, ale nějaké rychlé meziplyny při podřazování a brzdění motorem (při současném brzdění) nehrozí, Jak říkal i Dinar, musel bych mít místo chodidla ploutev. >:-[]
    Potahy byly taky v základu, ta látka na středu sedaček v pohodě, alcantara taky, ale ta látka na opěrkách (včetně loketních), bocích a zádech sedaček a výplní dveří se mi vůbec nelíbila, taková laciná a nepraktická. Škoda, že nelze mít kombinaci látka (na středu sedaček), alcantara, kůže, jako u GTI. Za příplatek jde jen celokůže, což taky není to pravé ořechové.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  23:51

wl: Lukáš a ještě topper. ;-) A to bylo to eRko z Olomouce ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.10.14  23:46

Ron
    Jak to není podle Lukáše (Vaverky) "přemotorované", tak je to v cajku. >:D
    Řídil jsem teď konečně (bohužel relativně jen chvíli/kousek) G7R a těch 300 koní se mi (pocitově) nezdálo nijak extra moc (kdyby to byla jen předokolka viděl bych to určitě jinak), ale věřím, že Lukáš by ho zřejmě označil jako přemotoRovaný Golf. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  23:41

Ron: No, taky mě to překvapilo. Ale mám v nájezdu málo dálnic, na druhou stranu zase jezdím často plně naloženej - takže ta spotřeba je super. Zimákama jsem pravda zvedl zůstatkovou hodnotu na dvojnásobek >:D , ale podle mého je to lepší než si koupit super megaválcovej americkej bourák a šetřit na gumách. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.10.14  23:12

woody: No koukám, že jsi nejúspornější ze všech :yes: Na to, že je to lowend, tak sis koupil v podstatě nejdražší gumy od Continentalu :yes:

Thomasino: To nehrozí, vzhledem ke svému nájezdu a pojetí cestování a řízení zůstanu věrný kombíku v naftě. Jestli ho třeba nevyměním za jiný, to nevím, ale nižší střední v naftě kolem 100 kW zatím zůstane, maximálně kdybyh se stěhoval a měl dojíždět jen krátké trasy, tak benzín... pro zábavu bych raději pořídil třetí auto, třeba nějaký roadster nebo něco jako GT86. Ačkoliv je GT220 asi parádní a možná ve své třídě i nejlepší svezení, alespoň Vaverka říká, že ano a že jej více těší ne tvoje RS, tak kompromisyse mi hledat nechce.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.10.14  23:06

eliot
    Ta původní fotka není vůbec špatná (naopak), podle mě by bohatě stačila mnohem mírnější postprodukce. Ta soutěžní verze už je pro mě někde kousek za pomyslnou hranicí únosnosti. Pár lidí už tu psalo, že je pro ně tzv. na hraně, je ale možné, že na tom má zásluhu ještě výraznější Kubassova postprodukce...
    Každopádně je ta původní fotka hodně povedená. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.10.14  22:10

V tom pripade bys mel prodat svoje polo-rychle kombi a koupit nejrychlejsi kombi Megane :-)
    Nebo pockej 2-3 roky, prodam ti nejrychlejsi polo-kombi MRS ( bez zadnich sedacek je tam mista jako u tebe). Az bude silnejsi verze Alpiny..
    P.S. Skoro nikdy nejete na okruhu ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 27.10.14  22:02

woody: Tak to chce snad jen vyhrabat někde dobře odleželou vodu po holení. >:D Bráchovi solidně zkvasil starý Playboy a od té doby je postrachem liháčů a přischlých lepidel. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 27.10.14  22:02

Hlasuji:
    1.Thomasino
    2.white label
    3.Vranis
    fotky okomentuji až zítra

tady je pro zajímavost původní vzhled mé soutěžní fotky: [odkaz] - zdálo se mi to moc mlhavé, proto jsem to narychlo (pře)upravil
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  21:59

Ron: Nevím, co na to napsat, aby to neznělo jako okec. >:D Snad jen, že jsem se svojí volbou zatím naprosto spokojenej. A to je pro mě podstatný. Btw. už je i na spritmonitoru, můžeš se na tu rozežranou mrchu kouknout. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 27.10.14  21:40

woody-alien

Používáš odstraňovač asfaltu?...funguje to dobře.

Edit: byl jsi rychlejší :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  21:36

Ron: Jasně, odstraňovač asfaltu i technickej benzín. Jenže to jsou takový vrstvy, že každej jednotlivej kus musíš dělat na několikrát. Ale hlavně to není tu a tam, ale prostě celý plochy. Musel jsem někde projet takovej ten volnej posyp, směs asfaltu a štěrku, jak to jenom pokropěj na silnici a maj "opraveno". 8-s Vraždil bych.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.10.14  21:29

Thomasino: Netušil jsem, že už se GT220 už do ceníku vrátil, ještě nedávno tam nebyl, každopádně tak či tak pořád mimo hot kombi verze mám nejdražší motorizaci a výbavu v nabídce, ne sotva střed nabídky z lowendu se hrabající značky >:-[]

Doktorát z politologie nemám, ale mám zkoušku z předměntu "Politologie pro nepolitogy" na fakultě soc. studií :-! A budeš se divit, politologie a politik je trochu něco jiného. Je to asi jako rostlina a botanik, jedno je objekt zkoumání a to druhé je jedinec, který se zabývá zkoumáním toho prvního ;-) Ale chápu, že pro tebe to jsou detaily ;-) >:-[]

Woody: zkoušel jsi na to technický benzín? Podobným procesem jsem si prošel při prvním leštění Silver lina 8-s Zase naopak výhoda červé barvy P207 je, že ten asfalt na tom nejde vidět, vše ostatní ale ano >:D

Jo a příjde mi zvláštní, že tvá rodina si tohle levné auto tak oblíbila, podle místních mladistvých novinářů je lepší než nová Dacia pět let starý ojetý S max nebo Mondeo v kombíku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  21:17

Ron: "Mrdku jsi měl tady jen ty". No, myslím, že Leg narážel tím "po silnom kombi" na mě, takže se hrdě hlásím k vlastnictví mrdky, která mi výborně slouží a moje rodinka ji narozdíl od silného kombi má ráda. ;-)

Ale momentálně jsem nas.ranej jak brigadýr, protože jsem dotyčnou mrdku dneska vypulíroval a to, co jsem považoval za dobře zažranou špínu, jsou plochy asfaltovýho nánosu. Abych to pořádně přiblížil. Představte si, co se stane, když s čistým autem bez zástěrek projedete rychle kaluží vody. Tak takhle to vypadá, akorát to není špinavá voda ale asfalt. Je to úplně všude, nejvíc pochopitelně na prazích a zadním nárazníku ale i na všech dveřích včetně bouchaček, na zadním skle i nad ním !!!!, no prostě všude. Právě jsem to čistil víc jak hodinu a nedodělal jsem ani půlku levý strany. To jsem ještě nezažil....vůbec nechápu, kde jsem to nabral. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.10.14  21:14

Jako dobrý pokus, skoro na úrovni White Labela ;-) , ale napsal jsi "nejsilnější kombi v nabídce Meganu" - takže máš smůlu !! >:-[] >:-[] Což vzhledem k tomu, že máš jen o málo více koní, než je polovina výkonu nejsilnějšího kombíku v nabídce Meganu, bylo hodně opovážlivé tvrzení >:D
    Nemáš náhodou doktorát z politologie, místo věd lékařských?? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.10.14  21:08

Thomasino: Vidíš tam někde silnější naftu než mám já? ;-) Z HH do mrdky jsi tady šel jen ty, já měl před tím taky kombíka. No a ten kdo šel ze silného naftového kombíka do mrdky je myšlen asi woody a jeho nové auto, tedy taky asi dočasné do příchodu GTI. Takže mě ta mrdka ještě logicky čeká... úpln+ aw bojím, že dopadnu jako ty 8-s >:D Ale tak snad si ho aspoň dvoubarevně nepolepím >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  21:06

AnGeor: :yes: Ty fotky by si Subaru mohlo zfleku zařadit do prospektu na Outbacka. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.10.14  20:56

Ty máš nejsilnější kombi? A co GT220?
    [odkaz]
    Nebo tvoje nějak přibralo na váze a na šířce? >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.10.14  20:49

Thomasino: No mě tím nemyslel, píše jasně "Navyše musím zachovať miestny kolorit, keď po hothatchi (či silnom kombi)" - no a já mám silné kombi, resp. mám nejsinější kombi v nabídce meganu :-! Mrdku jsi měl tady jen ty >:-[]

Legacy: Měl by jsi se z toho pokusit nějak vybruslit, vládnu ostrými noži :-! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.10.14  20:45

AG
    :yes:
  • « 20 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.10.14  20:32

Thom - užívam si ten pocit, keď si rýpnem a ešte mi bude vďačný. >:D >:D >:D ale obávam sa, že týmto som pochoval svoje nádeje k podpisu darovacej zmluvy. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.10.14  20:29

AnGeor: parádne fotky, ja som sa tento rok nakrátko ocitol v Jackson Hole pri Yellowstone a znova som sa utvrdil, že sa raz musím vydať na poriadnu cestu po USA. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.10.14  20:28

Jako že Ronault má mrdku ?? :-O No tak ten bude nadšenej !! >:D >:D
    Draze zasloužené dva body !! >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.10.14  20:25

Hm, tak som to rozsekol. Keďže už jeden hothatch mám a v budúcnosti budem potrebovať skôr úsporné kombi, dávam hlas Ronaultovi. Navyše musím zachovať miestny kolorit, keď po hothatchi (či silnom kombi) nasleduje zásadne mrdka. Prosím navrhni miesto a čas k podpisu darovacej zmluvy. A ďakujem za ponuku, ktorá sa neodmieta. ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.10.14  20:24

Ty joo, tam bych se chtěl někdy taky vydat! Snad bude na větší cestování síla, čas a finance v důchodu >:-[] Nebo za pár let :-) Máš někde více fotek? Rád se kouknu, díky.
  • « 10 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 27.10.14  19:48

tak za me:

1. Thomasino
    2. iudex
    3. eliot

tady si dovolim jeste par fotek z naseho road tripu:

@Yellowstone NP
    [odkaz]
    @Death Valley
    [odkaz]
    @White Sands
    [odkaz]
    @Pikes Peak
    [odkaz]

• 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 27.10.14  18:38

« Tuning...

Tak tohle je mazec....tuning >:-[]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.10.14  17:52

Nesouhlasím !! >:-[] >:D >:D

Co ti Ronault slíbil? Dorovnám a přihazuji ;-)

P.S.: Renault jako Renault, pičinka jako pičinka >:-[] Jak jsi uvnitř, je ti fajn..
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  17:22

Leg: Jj, mělo by to jít editovat, tak to přepiš.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.10.14  16:52

Legcy: Já na tvou zprávu nereagoval, takže by ji mělo jít editovat a podle mě woody to případně uzná... že Woody? Že nemusí další nevinný kůň přijít o hlavu? [odkaz] Je tady ještě někdo, kdo si přeje změnit hlasování? >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 27.10.14  16:34

Leg:
    Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.10.14  16:30

Ja som vůl! Ja som myslel ronault a písal thomasino! Dá sa to moje hlasovanie ešte zmeniť?

Som dnes nejaký roztržitý. Nemal by som vykonávať žiadnu zodpovednú prácu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  15:54

Ron: Ty bys měl poděkovat především Thomasinovi. Pochvala (od Lega) sice potěší, ale první místo je první místo. Thomasino nekecá a činí. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.10.14  14:19

Legacy: Díky za několikanásobnou pochvalu v textu, místy jsem měl pocit, že mě dáváš za vzor a etalon fotky a nakonec beze stupňů >:-[] Ale tak slovní pochvala potěší ;-) Jinak ano, ta kola mě těší pokaždé jak jdu k autu, jestli jsem při vybírání váhal, tak teď jsem si jistý, že jsem vybral správně, k té barvě a kombíku sedí jak pr**l na hrnec :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.10.14  12:29

Parádne fotky aj účasť, ja som sa zúčastniť chcel, aj som mal plán, podobne ako thomson s piknikovým košom, ale bez pridanej hodnoty autopochutín. Nakoniec ale nebol čas.
    Pravdupovediac, dlho som premýšlal, ako uchopiť hlasovanie, keďže v galérii je pár krásnych fotiek ale bohužiaľ moc výletne nepôsobia. Príkladom je pecková poterienkova melancholická nálada, ktorej nádych umocňuje čiernobiele prevedenie. Nakoniec som sa rozhodol, že dopredu pôjdu tí, z ktorých intuitívne cítim výletnú atmosféru. V tomto na mňa jednoznačne najlepšie pôsobí výtvor AnGeora. Viem si živo predstaviť, ako nad ránom po dlhej ceste dorazil do cieľa, podobne ako mnoho iných výletníkov pred ním, čoho dôkazom je ceduľa oblepená nálepkami. Takisto ma veľmi oslovila ronaultova vysokohorská. Zakrútená úzka horská cesta je totiž pre mňa synonymom autovýletu. Čo ma na fotografii najviac zaujalo je parádna kompozícia - oči pekne idú od ústredného objektu, čiže motorového vozidla značky Renault po esíčkovitej ceste smerom k pozadiu. Fotka tak pôsobí pekne usporiadane aj plasticky, čo umocňujú šutre v popredí v ľavom spodnom rohu. Navyše som si zasa potvrdil, že tie kolesá Ronault vybral výborne, k autu sa hodia absolútne. Veľmi podobnú fotku s ešte atraktívnejším pozadím a k danej téme atraktívnejšim motorovým vozidlom značky Renault použil Thomasino. Tú ale skôr vnímam trochu plochejšie, skrátka auto s horami v pozadí, kdežto Na Ronaultovom kúsku sú tieto dva objekty pekne prepojené cestou. Inak je ale fotka spracovaná výborne. Potom tu máme výbornú fotku eliota v zaujímavom prostredí ako stvorenom pre výlet s X-kovým BMW. Len intenzita postporocesu je pre mňa na hrane, začína na mňa pôsobiť neprirodzene. Za hranicou prijateľnosti postprocesu je už bohužiaľ tradične kubass s inak tradične atraktívnou fotkou. Pelotón tvorí séria fotiek áut niekde na ceste od vranisa (ty to máš ľahké, vezmeš roadster, dáš dole strechu a atmosféra výletu je navodená) iudexa (tiež si myslím že si mohol z talóna kandidátov na súťažnú fotku vybrať lepšie) a brandona (tie kolesá si fakt nemusel vytáčať). Alternatívne uchopenie témy predstavuje label, ako už niekto povedal, jeho fotka je trochu komplikovaná, možno by pomohlo vzdať sa odrazu na okne. Inak pekná jesenná atmosféra, ktorú podtrhuje tieň, ktorý vrhá sausage of lovers (preložené do nášho jazyka párek milencov).
    Suma sumárum po dlhej dileme je poradie takéto:

1. AnGeor
    2. Ronault
    3. Eliot
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.10.14  11:52

« Hlasování pokračuje

Až do 28.10.2014 do 22.00 hod.můžete hlasovat pro své favority ve Fotosoutěži za Říjen 2014 - téma je Moje auto na výletě.

Přihlášeni jsou:

Thomasino
    AnGeor
    Vranis
    poterienko
    Brandon Walsh
    eliot
    white label
    Thomson93
    iudex
    Ronault
    Kubass

Soutěžní fotky najdete zde: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 27.10.14  08:37

« Re: Zahájení hlasování

S posunem času mám po ránu neobvykle moc času a tak jsem si otevřel tomatovou galerii (mimochodem výborný nápad - nebavilo mě otevírat X různých záložek v prohlížeči). Jenže ejhle. Fotek se sešlo opravdu hodně a každá má něco do sebe. Nakonec jsem se rozhodl přiřadit body trochu jinak. Takže hlasování:

1. Eliot
    2. Whitelabel
    3. iudex

První místo za odvahu vyrazit s esúvéčkem do "terénu".
    Druhé místo za výjezd na skokanské můstky (ve Frenu?) a neobvyklý úhel pohledu.
    A třetí místo taky za odvahu, držet foťák na střeše auta. Navíc jsou mi fotky s rozmazaným pozadím velmi sympatické.

Ještě jsem rozmýšlel nad Kubassem, za odvahu s jeho autem vůbec vyjet, ale nechtěl jsem nikoho urazit. ;-)

Jinak ostatní mají taky nádherné fotky. Hlavně prostředí, ale hledal jsem ve fotkách něco víc než jen odstavené plechovky u cesty.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.10.14  23:49

Jinak dneska na brněnském okruhu Den otevřených dveří, takže spousta amatérů na dráze (někde si to ale zkusit musí, že?), do toho občas nějaké závodní auta (lítaly tam tči Lotusy, 1x Evora a 2x Exige - vzpoměl jsem si na Bullyho ;-) ), ale hlavně počasí žádná sláva. Dopoledne mlha, mrholení, teplota kolem 5 stupňů :-O :-( SIce jsem váhal, ale nakonec jsem se odpoledne jel také aspoň jednou "sklouznout", už tam byla vyjetá suchá stopa, ale mimo ni to trošku klouzalo >:-[] Měl jsem letní pneu, nechtělo se mi včera přezouvat, když jsem viděl předpověď... Chvilku tam zavazelo nějaké starší vybrakované Porsche, které se rozhodlo neuhýbat a doslova blokovat (raději jsem ho pak nechal jet a chvilku chladil), pak jsem málem trefil přetočenou bílou bramboru :-O
    Malý sestřih zde:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.10.14  23:35

Hlasování:
    1.) Ronault
    2.) iudex
    3.) Eliot
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 26.10.14  22:20

« Bodový příděl - šn - zatím bez omáčky

Tady se to rozjelo...
    Možná ještě něco napíšu. Z tradice. Zatím takto.

1. Ronault (krása v jednoduchosti)
    2. eliot (návrat do třetihor)
    3. Thomasino (tý brďo)
    ---
    4. AnGeor (hustý)
    5. Thomson93 (idylka)
    6. white label (jako vždy s vtipem)
    7. iudex (vybral bych jinou, ale paráda)
    8. poterienko (trochu smutná proti zbytku)
    9. Kubass (omalovánka!)
    10. Vranis (vrum, vrum...)
    11. Brandon Walsh (elektronika způsobila místo driftu zastavení)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 26.10.14  22:19

« Re: hlasuji taky

Tak asi takhle...
    Za prvé bych se chtěl omluvit, sám třískám hlavou o zeď, že jsem se nezapojil. Snažil jsem se, ale prostě jsem nedokázal svůj nápad zrealizovat. Montováním a připevňováním foťáku jsem v autě strávil cca 3hodiny! 8-s bohužel bez výsledku. Všechny techniky zklamaly.
    Co mě ale těší, že jsem vymyslel fakt dobrý téma :-! na který se chytlo dost lidí a navíc moc hezký fotky.

A teď k věci.
    1. AnGeor - moc velká paráda
    2. Poterienko - parádní fotka, na mobil neuvěřitelná kvalita. Aspoň něco ten předraženej sráč umí
    3. Eliot - dlouho jsem zvažoval jestli na bednu nebo ne. Jelikož ta úprava v PC se mi moc nezamlouvá. Ale celkově fotka sama o sobě moc hezká. Která ve mě vzbudila vzpomínky jak jsem jako malej ležel celý dny po škole v prospektech s SUV a kochal se nádhernými fotkami v terénu
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.14  21:15

« Re: Hlasujem

pot
    Tady bych souhlasil s iudexem a pracoval spíš na té barevné verzi. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 26.10.14  21:10

Iudex: S tou barevnou je to složitější. Ono ano, nebe bylo parádní, ale fotit mobile dvě fotky pro jakžtakž HDR není z ruky nic moc. Zkoušel jsem dělat barevnou, ale spodek je moc studený a srovnat to nešlo, tedy šlo, ale pak to zase bylo žluté, na to je fakt lepší raw (vivala Lumie). Toto je vlastně barevná verze s vytaženým spodkem z JPG, chybějící data jsou hlavně na nárazníku více než znatelná.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.10.14  20:46

iudex: Původně jsem myslel, že jo, ale když jsem si pak ty fotky prohlídl, děkoval jsem všem Svatým, že už je vás tolik a nemusím se přihlašovat. ;-) Hlavně mi na všech chybělo rozpoznatelné téma, aby to bylo jasné bez sáhodlouhého vysvětlování. Ale jinak to byl opravdu fajnový výlet a do Mostu se určitě vrátím až budu mít čím. Borek mě sice stále poňoukal, abych protáhl Swiště, ale raději jsem to neudělal. Poslední bych nejspíš nebyl, ale kdo ví. Když jsem tam viděl ty frajery ve Feldách, připomnělo mi to kapelu s příznačným názvem Suicidal Tendencies. >:D Do zatáčky naplno, šílený hvízdání gum, smyk jako kráva a ještě dalších 100 metrů tu rozhoupanou bárku rovnali, jak jim to šněrovalo ze strany na stranu. Fakt blázni. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 26.10.14  20:39

iudex: Díky za hodnocení :-) No pokud je to jen tím, že na druhém místě jsem jen kvůli naftovému kombíku, tak to po stránce fotosoutěže jsem rád. Spíše mám problém a narážím na hranice, které jsi popisoval u Thomasina. Můj foťák se nezměnil od doby, kdy jsem měl prvního Favorita a fotil fotky s ním a hranice dle toho i končí a přiznám se, že mě to nějak přestává bavit. Proto se i méně zúčastňuju. Budu muset na svém spořícím účtu udělat další obálku na fotťák :-) Canon PS A590 mi už přestává stačit [odkaz]
    Ale každopádně díky :-)

Petrienko: Díky. No se světlem si nešlo moc pohrát a nebyl čas, ale hned jak jsem jel kolem, tak jsem věděl, že tady. A pak už se jen stačilo držet základních pravidel pro kompozici fotky :-)
  • « 10 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.10.14  20:24

« Hlasujem

Pot: samozrejme Tvoje hodnotenie pozorne čítam a v mnohom sa s Tebou zhodujem. Tak aj ja idem na hlasovanie a trochu okecu k tomu:
    Thomasino: od prihlásenia fotky som vedel, že bez ohľadu na ostatných budeš mať medailu. Takto si predstavujem ukážkové prevedenie témy: aby bolo jasne vidieť, že je to na výlete niekde ďaleko, nielen pri ceste 2 km za mestom. Zároveň je to dokonalý výlet pre hotheč na zakrútené alpské cestičky a keď Ti vyšlo i počasie, výsledok je ukážkový. Len ako písal Poterienko, troch uušlo vyváženie bielej (automatika foťáku to dala moc do studených tónov, čo je síce pre oblohu fajn, ale pre zvyšok je to moc studené. Kedy si fotil do RAWu, vieš to v pohode upraviť, ale asi fotíš do JPEGu a tam s tým moc nespravíš). Ale to je len detail, ktorý Tvojej fotke zaslúženú medailu nevzal.
    AnGeor: tiež na prvý pohľad jasné, že je to long trip a si hooodne ďaleko od domu. Mimozemská diaľnica v noci, vhodné nasvietenie a k tomu neidentifikovaný letiaci objekt na oblohe dávajú dohromady pôsobivý výsledok. Možno len drobná výchrada k technickej stránke: auto sa mi javí dosť neostré.
    Vranis: výlet s roadsterom na Pezinskú Babu je rozhodne lákavý: pekné počasie, ostré zákruty horského prechodu a silná zadokolka je optimálna kombinácia. Škoda, že fotka samotná je taká trochu nemastná-neslaná, farby fádne, čo trochu zráža potenciál miesta.
    Poterienko: ako som už písal, super fotka na to, že ide o mobil, kvalitne zachytiť hmlu a prítmie nie je jednoduché a fotka má atmosféru. ČB nie je zlá, ale s ohľadom na farebnosť oblohy pri západe (východe?) slnka na iných fotkách, čo si tu dal, by som volil farebnú verziu.
    Brandon: prvý príspevok do súťaže s novým autom sa cení; kompozične i tematicky je to OK, chýba však výraznejší impakt kvôli nijakému počasiu (fádna obloha i farebnosť, nízky kontrast) a šedé auto tam potom zbytočne splýva.
    Eliot: pekný výlet príznačný pre SUV, zaujímavý borovicový les. Avšak postproces je pre mňa už trochu prisilná káva, divné farebné tónovanie, posterizácia v oblohe ; fotka to podľa mňa nepotrebovala.
    wl: ešte že si to trochu objasnil, inak by som tápal, o čo na fotke ide, je to trochu kompozične komplikované a oko nevie, čoho sa zachytiť a zmätene behá po fotke. Každopádne by som rád videl auto z iného uhla, kde vlastne stojí.
    Thomson: vtipná kompozícia, obsah toho "piknikového koša" som si všimol až na druhý pohľad. Tematicky perfektné najmä pre mňa, keď moje deti automaticky každý výlet berú ako príležitosť na piknik a už pár kilometrov od domu sa pýtajú, kedy budeme jesť a či bude piknik, takže ma tento "olejový piknik" veľmi pobavil a dávam :yes:
    ja: ako tradične zlá voľba, ale nechcel som dať obvyklé auto odstavené pri ceste, lebo som vedel, že Alpám a podobným atraktívnym destináciám nemôžem konkurovať.
    Ron: v podstate detto ako pri Thomasinovi: atraktívne prostredie, pekné počasie a lákavé cesty, jasný kandidát na zlato; bojoval si bok po boku s Tomom a nakoniec v jeho prospech rozhodli dva detaily: že auto odfotil spredu a že RS predsalen viac láka na tie horské cesty ako naftový kombajn. >:-[] Ale medailu máš istú.
    Kubass: pre Teba typické, žiaľ pre mňa neveľmi stráviteľný postproces.
    A teda poradie:
    1. Thomasino
    2. Ronault
    3. AnGeor
    Každopádne všetkým veľká pochvala, takáto hojná účasť tu už dávno nebola a úplne inak sa hodnotí a vyberá pri takomto kvalitnom a početnom zastúpení.
    P.S. Woody: mohol si niečo z toho Mosta dať, aj to je fajn výlet ísť na okruh povoziť sa (aj keď len ako spolujazdec).
  • 10 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 26.10.14  18:25

« Poterienko omáčka

Thomasino: Fotka jako celek dobrá, bohužel jí chybí něco výrazného. Stejně tak se mi moc nelíbí ladění do modra. Naopak auto tam vypadá perfektně.

AnGeor: Noční fotky (většinou) fungují výborně. Zde se to potvrdilo. Za mě bych vyladil přepal na silnici a SPZ + třeba mobilem lehce osvítil bok auta, aby byl světlejší.

Vranis: Téma tu je, zde si dokonce živě umím představit, jak jsi to pak odpálil stylem třista z místa. Bohužel jako fotka je to takové...obyčejné.

Brandon Walsh: Krásné auto (za ty peníze) a krajina. Jen opět taková jednoduchá fotka a nelíbí se mi kole směrem k foťáku. Většinou vypadá lépe, když jsou na druhou stranu.

Eliot: Konečně změna a "vofróud woe" :yes: . Líbí se mi ten tonemaping na spodní části fotky, kdy dělá takový herní dojem. Naopak to trochu pos.... na konci stromů, které ztmavil.

WL: Zajímavé zakomponování stínů, na můj vkus ale v moc složité scéně. Osobně je mi taky trochu nepříjemné, že mám pocit brzkého pádu.

Thomson93: Zde se mi líbí ta propracovanost (neříkám, že jinde není), celkově i zajímavé světlo, které doplnilo přiblísknutí bleskem. Osobně bych opět otočil kola na druhou stranu a udělal menší výřez - širší záběr.

iudex: Ty jsi mě naštval :D. Taková super byla ta druhá fotka, byl by jsi u mě NO 1 a ty přihlásíš tuto >:-[] . Ale k věci - super je citelné rozmazání, naopak mi trochu vadí, že tam není moc ostrých věcí, které by dělali kontrast.

Ronault: Asi jedna z nej fotek galerie. Velice dobrá kompozice a super světlo.

Kubass: Jeho klasika, která mi dycky bije do očí - přeupraveno. Extrémní tonemaping/zvýraznění zapříčinily lehký rozpad fotky a přeostření. Ale jinak se na to docela hezky kouká....než mne začnou pálit a krvácet oči. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.10.14  16:25

« Re: Hlasuji

pot: Já to taky čtu, a někdy i sám píšu. Tentokrát ovšem bylo těch sobě aspoň částečně podobných fotek tolik, že bych psal pořád jen dtto. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.14  15:12

Ron
    Jj, posun "v čase" zpět může být pro různé systémy problém, a obvykle větší, než při posunu dopředu.
    Výhoda to může být třeba v bordelu, kde si můžeš jednou za rok užít hoďku zdarma (od 2 do 2)... >:-[]
  • « 20 Reagovat !

foto white-label

white label 26.10.14  15:00

pot
    Já to čtu vždy (i když, ne vždy píšu) a věřím, že ostatní taky, jen na to každý nezareaguje, takže to pak může budit dojem, že to nečtou všichni. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 26.10.14  14:49

WL: Ty to čteš? Pokud ano, tak jsi 1 z 11 a to už stojí za napsání.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…