boost. 17.11.14 23:04
« Re: OT fotenie
Souhlasím. Statické objekty (auta) jsou prostě nejlepší. Nehýbou se... Pokud je ovšem zabrzdíš. 8-s >:D
Jako co se týče rychlosti focení, tak DSLR je DSLR a právě kvůli tomuhle nedám na ni dopustit. Cvak, cvak a šup na kartu. Zatímco u kompaktu, který jsem primárně používal předtím to bylo: cvak, foooooocuuuusing, cvak, zpracovávání fotky, mějte strpení... Prostě k vzteku. -
Ronault. 17.11.14 13:17
« Re: Když dva dělají totéž...
poterienko: A měl bych snad vytahovat něco, co kritizovat nejde? To by přece nedávalo smysl.
Cena testovaného kousku je 446t Kč, ceníková, až zkusí stejnou ceníkovou cenu u stejně výkonného dieselu udělat u konkurence, jestli se mu to podaří. K půlmilionu se blíží max. vybavený silnější 1,6 dCi vč, chybí jen pan. okno. to už pak přes půl mega jde. Reálně jsou ceny samozřejmě nižší, však já se bez navigace s servisem na 5 let a 1,6 dCi nedostal ani přes 400.
Tak proč to kritizuje, když se to dá vypnout. A jak píše woody, navigace přece nemůže za to, že ve městě jsou školy a radary. Co já bych dal za to, kdyby taťkův starší Garmin uměl totéž, minimálně 600 Kč bych za to s radostí dal, protože tolik mě stál průjezd tunelem na pražském okruhu.
Porovnání má podle mě smysl u nového auta s předchůdcem, 6 let zpátky srovnávat...? Navíc za tu dobu to už evidentně zapomněl, protože v MII GT i MIII GT je místa vzadu zhruba stejně, protože oba mají proti HB delší rozvor.
No já bych rád věděl, co tím myslí, přece neplácám něco jen tak.
Woody: Tak jest. Podle mě antipatii k Renaultu má, ale prostě zkritizovat Megane RS, to už by mu jeho reputace klesla tak nízko, že by už mu nikdo nevěřil.
S multilinkem máš pravdu, jel jsem Ceeda I a II těsně po sobě a první generace byla opravdu otřesná I na 15" kolech, II. generace je na tom při užití 16" komfortem a odskakováním velmi podobně. 17" už Megane prostě snáší hůře, to teď cítím při přechodu na zimní 16", jak je auto komofortnější. Ale zase pravda, že 17" jsoui na rovném asfaltu při prudkých změnách směru opravdu jistější, i při stejné šíři, tady je to ale jasně dáno gumou.
Covenat: Díky za info, konečně. Sice tam jedu tak 1-2x za rok, ale i tak je to dobře.
Video parádní. Podobně u nás ve městě rozvážili pizzu s Favoritem >:D Ale dodávka, no :yes: >:D
iudex: No, focení na svatbě... to chce nervy. Teď jsem na jedné na SK byl a teda fotograf měl pořádnou výbavu, dělal jsem osvětlovače odrazem a kamarád dělal bleska >:D -
iudex 17.11.14 12:18
« Re: OT fotenie
Pot: samozrejme mám externý blesk, blýskam odrazom o strop, kompenzujem manuálne; čo ma ale prekvapilo, bolo rôzne správanie blesku s rôznymi objektívmi: s 18-35kou to bolo OK, s 15kou boli ale všetky fotky hrubo podexponované, odhadom o 3 EV a to už sa ani z RAWu nedalo vytiahnuť. Zlaté autá. Čo mi pripomína, že nemám ešte nafotené do súťaže. -
woody-alien 17.11.14 12:18
« Re: OT fotenie
pot, iudex: Jj, sestra by mohla vyprávět historky. Nejvíc mě baví, jak si někteří aktéři těchto oslav nejprve na sobě vytvoří kreaci kombinovanou z Frankensteina, Quasimoda, Lady Gaga a Gorgony Medúzy a pak si stěžují, že to foťák automaticky neupravil do vizuálně přijatelného stavu. >:D -
poterienko 17.11.14 12:07
« Re: OT fotenie
Iudex: Nedivím se ti. Svatba a pak hlavně maturáky jsou občas dost nevděčné a pro fotografa dost náročné. Technika pro mne není problém, jedu čistě manuál + kompenzace expozice blesku (externí o strop/s odrazkou). Zde je opravdu velkým pomocníkem RAW, ze kterého se dá občas vytáhnout nemyslitelné a pokud člověk umí lokálně odšumovat, tak to ani není okem amatéra poznat.
U maturáku jsme se setkal s tím, že slečna měla 100 vlastních fotek (z asi 1200 celkových) a stěžovala si, že nemá jednu fotku, kterou jsem asi ani nefotil já.
Na svatbě se mi zase stalo, že maminka nevěsty (od rána nasraná) mi dost ostře vyčetla, že jsme nešel vytáhnout babičky na focení skupinovek. Babičky už fotky měli a bylo jim 80+, takže byly rády, že si konečně na hostině sedly. -
iudex 17.11.14 11:29
« OT fotenie
Späť k foteniu, aj keď nie foteniu áut. V sobotu sme mali väčšiu rodinnú oslavu a podujal som sa robiť tam fotografa. A poviem vám, nikdy by som sa nechcel živiť ako svadobný fotograf, to je úplná katastrofa. Mnohé okamihy mi ušli len preto, že som mal nastavený zlý režim, nasadený nevhodný objektív, blesk sa nestihol nabiť a pod. Expozičná automatika s bleskom skákala od totálne podexponovaných fotiek k prepáleným, skrátka odpadu som mal viac, ako použiteľných fotiek. Samozrejme potom fotky vytriediť, premazať, tie použiteľné následne vyvolať z RAW do JPEG, poupravovať, uploadovať a poslať link, spolu niekoľko hodín roboty. A nakoniec keď si ľudia tie fotky pozreli, tak boli len pindy že prečo som neodfotil tortu, prečo chýbal tam ten či onen člen rodiny... no radosť. Odteraz fotím len autá. 8-s >:D -
woody-alien 17.11.14 09:58
« Re: Když dva dělají totéž...2
Nedalo mi to a dohledal jsem výňatek z testu C-RS od Ondry Ch. Takže zatímco pan Koubek si stěžuje na odřazení na 4 před zatáčkou, zde se dozvídáme:
"Režim Race se zapíná tak, že posunete páku voliče do manuálního režimu a dlouze stisknete tlačítko před řadicí pákou. V tu chvíli je to všechno jen a jen na vás. Žádný stabilizační systém (s tím souvisí i žádné přibrzďování kol v rámci elektronické simulace samosvorného diferenciálu), ŽÁDNÉ ODŘAZOVÁNÍ PŘED OMEZOVAČEM, jenom překvapivě čirý jízdní zážitek. Tady ukazuje Clio RS tu správnou tvář..." ;-)
Což mohu potvrdit. A tak se tedy obloukem dostáváme k osvědčenému webpajovskému "Sám sobě jsi nejlepším testérem".
PS: Ondra Ch. dal v Mostě kolo s C-RS za 2:06,50 :yes: -
poterienko 17.11.14 08:44
« Re: Když dva dělají totéž...
Ron: Mám pocit, že i ty sis z Honzova videa vytáhl jen to, co by jsi mohl zkritizovat. Namátkou:
Cena: Neřekl, že stojí půl mega, ale že se blíží.
Upozornění na školy: Ano kritizuje, mě by to taky štvalo, ale pak řekne, že se to dá vypnout.
Porovnání: A proč ne? Dost často lidé přecházejí ze staršího modelu na novější. Taky tu bylo xset srovnání dvojkové a trojkové octy.
Ad ty plasty - z toho si nic nedělej, ani A4 nemá pod volantem schované zlaté pláty, ale obyč tvrdý plast. -
woody-alien 17.11.14 08:39
« Re: Když dva dělají totéž...
Ron: No, po shlédnutí testu s tebou musím souhlasit. Koubek se buď špatně vyspal nebo "běžné" Renaulty (z antipatie vůči značce bych ho vzhledem k tomu, jak chvalořečí M-RS a částečně i C-RS, nepodezíral) nemá rád. Nedávno dost razantně popravil Clio Grandtour GT s EDC a v podobném duchu pokračuje tady. Nebudu soudit jízdní dojmy bez vlastních zkušeností, ale podle jeho závěrů se zdá, že Megane (ne)jede dost tragicky a když už, tak potřebuješ mít strejčka v Kuvajtu a dost zkušeností na ukrocení ďábelsky neposedné torzky. >:D Vtipné je, že zmiňuje multilink v korejcích, kterej byl aspoň v prvních generacích Ceeda a i30 vyladěnej tak zmršeně, že si ho "dávaly" k svačině i dodávky s listovejma pérama. >:-[] Co se týká držení kroku s provozem, tak tomu jsem se zasmál opravdu srdečně. Moje momentální jízdní zkušenosti dokazují (a je to opravdu smutné zjištění), že na většinu provozu bohatě stačí DD 1.2 TCe. A to myslím smrtelně vážně. Nevím, jestli je to snahou jezdit na spotřebu nebo opatrností ostatních účastníků silničního provozu, ale i s tímhle "povozem" mě neustále někdo zdržuje a musím předjíždět. Takže bych to viděl tak, že se Koubek zřejmě zapomněl někde na okruhu a shlíží na Megane z výšin Jandovských sportovních požadavků.
Poslední věc je kritika navigace. Tak takovouhle blbost jsem nečetl už dlouho. Vyčítá někdo adaptivnímu tempomatu přílišné množství aut kolem ? Vyčítá někdo systému na čtení značek, že je moc značek a tudíž je moc často čte ? >:D Pokud je ve městě hodně škol a systém má upozorňovat na školy, co jako má dělat ? Může systém upozorňující na radary za to, že je radar na každém semaforu ? Pokud to jde vypnout, tak je to v pořádku.
A jedna perlička na závěr - jen zajímavost. Přečetl jsem si taky Koubkovy dojmy z akce ostrých Renaultů v Mostě. Na auto.cz to popisoval Ondra Ch. Opět jsem narazil na zmatení pojmů (to snad už není možný) při nastavení režimů u Clia RS, a tak to EDC znovu schytala. Neoprávněně, mám vlastní zkušenost přímo z Mostu a to, co tam popisuje (nečekané přeřazení nahoru před zatáčkou) se v Race režimu prostě neděje, musíš se ovšem vzdát "andělů" ESP a el.náhražky difu. Nicméně jinak Clio RS celkem chválil, dokázal s ním prý jet čas cca 2:10 (podle stopek). V této souvislosti jsou tedy výkony místního majitele C-RS Borka B. hodné potlesku. Ve třech lidech jsme odjeli (taky podle stopek) kolo za 2:11 a ve dvou za 2:08. Ale zase je pravda, že tam nemá sériové F1-Eagly ale Advany, a taky to nebylo za normovanou spotřebu. >:D >:D -
Ronault. 16.11.14 19:40
« Když dva dělají totéž...
není to totéž... Obzvlášť jedná-li se o novinařinu.
Na streamu v pořadu "Meziplyn", který vede Honza Koubek zrovna vyšel test Meganu Grandtour 1,5 dCi.
Nedávno jsem tady dával test totožného auta (vč. barvy, motoru, výbavy i kol) ze slovenského autožurnalu, tedy Motoringu:
Je až s úžasem k jakým rozdílným názorům se dva redaktoři dostanou. Koubek kritizuje motor, především spotřebu, že za 5 litrů se nedá opravdu jezdit, jen důchodci a pro důchodce je motor určen. Budínský si naopak motopr velmi pochvaluje, udělal na něm přes 2000 km, z toho 80% po dálnici s průměry kolem 130 km/h a spotřebu má 4,9 l/100. Koubek doporučuje raději 1,6 dCi, Budínský udává, že je 1,5 dCi velmi blízká 1,6 dCi. Koubek auto kritizuje v celém testu, Budínský je z něj nadšený...
A teď si vybrat, kdo říká pravdu a kdo lže, že? >:D
Já tedy Koubka pozoruju už delší dobu a mám pocit, že buď je permanentně s něčím nespokojený nebo má jen své oblíbence.
Mě na testu vadí kritika nesmyslů, či dokonce předností. Koubek kritizuje to, že navigace umí upozornit na školy a radary, samozřejmě se to dá vypnout. Proboha, není to naopak prostor k pochvale!? Idiot. Už samotný začátek testu začíná srovnáním s minulou generací. Proč proboha? Tohle přece není novinka, je 6 let na trhu.
Dále to doporučení 1,6 dCi... to mě rozesmálo... tak jestli má něco 1,6 dCi krom výkonu opravdu větší než 1,5 dCi, tak je to turbodíra, protože má větší turbo, takže totální nesmysl. Že 1,5 dCi chybí výkon? Zajímalo by mě, co by říkal na 1,6 TDI 77 kW v OIII, což je srovnatelný motor v nabídce.
Komentovat jízdní vlastnosti, že na 17 je to tvrdší, stejně jako veškerá konkurence a lepší je volba 16" a nějaké nekvalitní zpracování... při otočení volantu... netuším kde... to už asi nemá smysl.
A super lež je ta cena.. prý půl milionu :-O K půl milionu je problém nakonfigurovat i 1,6 dCi. Aktuální ceny 1,5 dCi: Limited 405t + metalíze 14t + 17" kola 5t + rezerva 2t + Rlink s nav. 20t = 446t Kč. Pro zájemce o 1,6 dCi je to další 35t Kč... ani s doplněním třeba vyhřívaných sedaček nebo keylessu se nejde dostat přes půl milionu... nemluvě o tom, že prodejci umí mimo ceník ještě více kouzlit.
Co na to říci? Jeden tak, druhý ona, Koubek opět lže, klasika, nebo nechápe a zkresluje. Nejlepší je si auto odzkoušet sám, důvěryhodných redaktorů je málo... a pak se topper diví, že je k smíchu. -
Covenant 14.11.14 16:10
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
Jojo předváděcí Cupry fakt nebrat...ty české dostávají taky pěkně za uši a nejen ty pro zákazníky u prodejců, např jedna co sní jezdí jen člověk od importéra skončila hned po pár km v poli a pak na odtahovce.....a člověk by si řekl, je to předváděčka co s ní jezdil jen jeden člověk..bohužel u HH se zkouší co to dá... :-!
Proto jak bude u prodejce ..hned s ní domů žádné nechávání na salónu..mám za ten víc jak půl rok pár negativních zkušeností, jak se k těmhle výkonným HH chovají..
Brandon Walsh 14.11.14 15:40
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
s tým súhlasím, nejakú mestskú predvádzačku ľudia netočia do červeného poľa, aby zistili čo z toho motora vydolujú na semafore, chcú si vyskúšať aká je obratná a akú má spotrebu pri 50 ke a 90 ke, HH predvádzačka je druhá vec kde po pár tisíc km sa musí vymeniť "všetko" ako slovenská červená cupra ktorú odrovnala tour de slovakia -
Ronault. 14.11.14 15:29
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
iudex: No asi záleží na kusu. Předváděčka by mi malinko problémy asi dělala, možná ale by mi nevadila nějakého městkého autíčka nebo nevýkonného stroje, kdy zákazník i jde vyzkoušet jízdu jako normálně, ale předváděčku HH, no to asi ne...
My třeba kupovali P207 jako roční referenční vozidlo z Peugeot FR a teda nutno odklepat, ale blíží se jeho páté narozeniny, nějakých 85t km a šlape naprosto v pohodě, měnily se jen kotouče a jednou clony v interiéru, protože nesvítily lampičky, hromada žárovek H7, ale jinak auto jede naprosto spolehlivě a taťka je nadšený, že tak bezproblémové auto ještě neměl. -
iudex 14.11.14 10:52
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
wa: máš pravdu, predvádzačka určená pre konkrétneho zákazníka, na ktorej sa reálne nejazdí (alebo na ktorej jazdí len ten budúci majiteľ), je iná situácia (ako som to spomínal pri pajovi, kde on si jazdí sám pedvádzačku). Ako ale sám píšeš, ak to nie je kúpené vyslovene pre Teba, často je to až zbytočne vybavené auto vecami, ktoré nepotrebuješ.
Inak k téme spoľahlivosť nového auta: včera som cestou domov začul nejaké pazvuky z palubovky. Vypnem rádio, počúvam: je to tam. Sakra, nové auto, to sa tam už niečo uvoľnilo? Až po niekoľkých km som zistil, že to vibruje leták, ktorý mi dali za stierač. :-)
Btw. neuplynula už Poterienkovi non-disclosure lehota? Horím zvedavosťou. :-) -
woody-alien 14.11.14 10:34
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
iudex: No právě. Ale na druhou stranu víš jak to dneska je. Kolikrát je předváděčka už dopředu určená konkrétnímu zákazníkovi a podle toho se s ní jedná. A často ani nejezdí. Prodejce má na předváděčku od importéra nějakou slevu a musí ji držet v předváděcím režimu několik měsíců. A tak mi třeba prodejce z ValMezu nabízel předváděcí Fiestu ST se 100 km na tacháči buď tak, že složím zálohu a oni ji nebudou jezdit nebo tak, že zaplatím celou cenu (pochopitelně výhodnou) a vezmu si jí rovnou, ale přitom nebude oficiálně moje ale prodejce. A teprve až uplyne zmíněná doba, přepíše se na mě. To už by šlo, ne ? V NH Caru v Praze mi zase nabízeli předváděcí GTI-P s budoucími celkovými 5.000 km, s kterým jezdil výhradně šéf prodeje. To GTI se používalo i na předváděcí jízdy, ale vždy pod dohledem toho šéfa. Sleva tam byla značná, ale protože auto bylo nacpaný výbavou, kterou jsem ani nechtěl, tak nakonec by to pro mě moc výhodný nebylo. Btw. to moje waterloo s GTI u prodejce ve Strakonicích vzniklo taky tak, že tamní šéf prostě předváděcí auto schoval pro zákazníka a nejezdili s ním. Blbý pro ně bylo, že když se to pak po stížnosti dozvěděl importér, zřejmě dostali trochu za uši. Právě proto, že jim importér na předváděčky nějak přispívá.
Zkrátka možností je více, ale jistota jediná. Nové auto. ;-) Ten čas se ale vleče. 8-s -
iudex 14.11.14 10:09
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
Ono neplatí to absolútne, ale kupovať predvádzačku je podľa mňa rovnaké riziko, ako kupovať v AAA Auto. Ono je síce lákavé kúpiť auto staré pár mesiacov, ktoré má najazdené málo kilometrov, s výraznou zľavou; človek môže mať pocit, že má fakticky nové auto. Ale čo si auto za tých pár tisíc km užilo, to nikto nevie. Ak to bola predvádzačka pre zákazníkov, každý z nás vie, ako na tom jazdil >:-[] (ja sa síce snažím aj predvádzačku aspoň zahriať predtým, než jej stúpim na krk, ale nemám ilúzie, že väčšina na to kašle). A ak na tom jazdil zamestnanec predajcu, tiež dobre vieme, ako sa takíto častokrát mladí chlapci správajú k autu, o ktorom vedia, že im nezostane dlho: vyskúšame, čo to dá, plný plyn aj v zábehu, tvrdo na brzdy, jama-nejama, o nejakom dôslednom zahriatí motora či následnom vychladení turba nehovoriac. Takže nakoniec ono lákavé, skoronové auto s pár tisíc km môže mať za sebou hodne a do budúcna si nesie istotu problémov. Ja by som predvádzačku nekupoval pri akokoľvek lákavej cene (jediná výnimka je webpajov Jag, ktorý na ňom jazdil skoro výlučne a ktorému tam vymenia snáď všetko od bŕzd cez fólie až po sedačky). -
woody-alien 13.11.14 20:36
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
wl: Jj, o té proměnlivé geometrii samozřejmě vím a občas jsem motor proháněl nad 4t otáček, ovšem ani výměna turba nepomohla. Prostě podle mě tápali a zkoušeli měnit věci podle "hospodského" pořadí - váha vzduchu, turbo atd. Kupec byl sice z relativně blízkého okolí ale už mě nikdy nekontaktoval, takže nevím. Snad sloužila dobře. Osobně jsem ovšem přesvědčenej, že jí během toho prvního roku dali těch 110 koní a "zátah vocpoda" pěkně sežrat. Vytáčení ještě za studena atd. Majitelem byla přímo Škoda Auto, takže se řidiči možná dost střídali. -
woody-alien 13.11.14 18:49
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
wl: Ta Octa byla koupena jako roční s 30.000 km. Jezdila v poho necelých třičtvrtě roku. Pak začlo zhruba půlroční martýrium, kdy byla za tu dobu snad 10x v servisu. Motor ztrácel náhle (třeba při předjíždění, fajnová záležitost >:D ) výkon a to tak, že to jelo s bídou 90-100 s rozjezdem délky běžné ranveje. Na diagnostice jim to ukazovalo stále totéž : mez regulace plnícího tlaku překročena. Takže postupně vyměnili obligátní váhu vzduchu, pak turbo a dál nějaký ty regulační ventily. Nakonec to tedy zprovoznili, ale stálo mě to peníze (ačkoliv na turbo jsem dostal kulanci na materiál) a spoustu nervů. V důsledku vlastně se samotným motorem nic nebylo, jenom s těma věcma okolo, bez kterých to ovšem bohužel stejně nejezdí. Takže hned jak to zase jezdilo, šla milá Octa pryč. Zase byla výhoda, že byla prodaná během dvou dnů - prostě to byl opravdu český sen. ;-) No a od té doby se s jedinou vyjímkou (Jimny) ojetinama nezabývám. -
white label 13.11.14 16:23
Jo, V10 TDI PD byl v tomto ohledu hotový šampion... >:-[]
Nehledě na to, že byl na V10 až překvapivě nekultivovaný, měl jsem ho půjčený na půl dne v Touaregu a nepřesvědčil mě..., V8 TDI (o V12 TDI nemluvě) je proti tomu dokonalý samet, kdo nezkusil, těžko uvěří. -
Leg 13.11.14 16:07
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
No ja by som aj kľudne spával, ale keď si predstavím, čo všetko možno ten motor podstúpil predtým, než sa dostal do mojich rúk... >:D
A to je pre mňa premostením k tomu, čo som si nedávno všimol na nie úplne reprezentatívnej vzorke rôznych známych okolo mňa: možno si to len nahováram, ale mám pocit, že tí, čo si svoje auto kúpili ako nové s ním majú oveľa menej často problémy ako tí, čo si kúpili ojazdené. Pritom nejde len o to, že by si niekto kupoval auto čo dva roky a tým pádom sa mu ani nestihlo nič pokaziť, vo svojom okolí mám často autá, ktoré sú v rodine často aj 7-8 rokov aj viac, a v podstate bez vážnejších porúch. Naopak, poznám takých, čo doviezli ročnú voňavku z nemecka a tá sa začala podozrivo skoro sypať. Samozrejme, ne je to nejaké zlaté pravidlo a občas človek kúpi vďačné staršie auto (musím si aj ja zaklopať na drevo) alebo sa mu začne rozpadať zánovné auto, ale ak chce človek predísť problémom, asi bude lepší nový Ford s francúzkym motorom ako poctivá japonská Toyota po poctivom nemeckom dôchodcovi.
No ale každopádne, ak bolo auto vyrobené v piatok poobede v deň 50-tych narodenín vedúceho smeny, tak je to asi všetko aj tak jedno. >:D -
iudex 13.11.14 15:15
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
Ad: čoho sa najviac predá, to sa najviac sype: nemusí to byť tak. Range Roverov sa takisto nepredajú tisíce a servisák jeho motor V8 TDI označil ako najporuchovejší motor, s akým sa kedy stretol, cit.: "na tom motore je zlé všetko". A keď sa vrátim k TSI: reťazové 1,2 odchádzajú, kdežto 1,4TSI 90 kW sú v pohode a opäť 1,4TSI twinchargery sú v servise často. Ale aby som nenosil len jóbovky, na atmobenzíny BMW nepovedal pol zlého slova (takže Leg môže kľudne spávať). ;-) -
woody-alien 13.11.14 14:10
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
Ron: Právě naopak. Řekneš prodejci - "Jedu zrovna z mytí, chci ten krám okamžitě prodat a koupit opravdový auto. Tak co ta Fabie ? " >:-[]
Říkal jsem si, že se taky příležitostně podívám, ale u nás teď všichni přestavujou. V Teplicích předělávaj VW a tudíž se přesunuli do salónu Audi, a v Děčíně předělávaj Škodovku a ta je zas nastěhovaná v novém salóně VW. Takže zmatek.
Jinak jistěže existujou nechvalně proslulý motory a jejich pověst nevznikla jenom náhodou, ale já zatím jedinej (zato několikrát po sobě) motorickej problém řešil u motoru, kterej se obecně považuje za spolehlivej. 1.9 TDI 81kW v Octě 1. A to byla ojetina, sice jenom roční ale ojetina. -
Ronault. 13.11.14 13:51
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
Jo a dneska jsem poprvé na živo viděl novou Fabii, už stojí v Blansku před showroomem... nevypadá tedy špatně, ve srovnání s minulou generací je náááádherná, ale to není divu >:D Chtěl jsem rovnou k prodejně odbočit, prohlédnout z blízka a projet, ale pak jsem si uvědomil, že jedu z ručního mytí a mám na sobě monterky a vytahanou mikinu, takže bych asi vypadal divně... a asi ani nový Megane bynepřesvědčil prodejce aby se mi věnoval. >:D -
Ronault. 13.11.14 13:47
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
WL: Do Frankfurtu byh se taky asi přidal, kdyby se jelo, ale co bude za rok...
Ono to s tou spolehlivostí je takové všelijaké... profláklé potíže některé motory prostě mají, často se tyto problémy pak ale týkají bazarových kupců, tam už je třeba obezřetnost o hodně větší. Jen si nemyslím, že platí takový ten posledí doou platící slogan, že stará auta byla spolehlivější a podobně. To je podle mě jen syndrom principu '"s láskou budeme vzpomínat na tyhle zkur.ené roky". I před lety byly nepodařené motory a např. Renault, který v té době byl v podstatě evropský leader (v prodejích) by mohl vyprávět o 2,2 dCi a 2,0 IDE, teď je leaderem VW a čeho se nejvíce kusů prodá, toho se taky nejvíce sype, logicky, že ano. -
white label 13.11.14 12:38
« Re: GR 400
w-a
Těžko říct, jestli by to bylo moje budoucí auto, to by se vidělo..., samozřejmě záleží hodně i na ceně, pokud by se cena GR 400 (vybaveného dle mých představ) např. začala podezřele blížit základní ceně M4, přestalo by to pro mě dávat smysl. A pak je tu taky otázka jak dopadne nová RS3 a variace na ni a taky M2. Právě Frankfurt 2015 by případně mohl odpovědět na víc otázek, než jen na G R400. -
iudex 13.11.14 11:55
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
A ešte klebeta zo servisu: v tomto "mojom" servisuje svoj vozový park aj jeden trnavský miliardár a šedá eminencia vládnucej strany. Je tvorený: 2 Lamborghini (Murcielago a Gallardo), 4 Ferrari (F430 a i.), Bentley (zrejme Continental) a Mercedesom SLR McLaren 722 Edition. Väčšinou fungujú ako objekt kochania v garáži a najazdia toho málo, každopádne keď si ich idú k majiteľovi prevziať a vezú k nim do servisu (...musí hora k Mohamedovi), tak to je vraj dosť pôsobivý sprievod.
woody: no Ty to robíš asi najlepšie, zbavíš sa tých áut po pár rokoch ešte v dobrom stave a preto spoľahlivosť moc riešiť nemusíš. >:D
wl: hmm, Golf za 50000 eur, to už vyžaduje silnú lojalitu k značke/modelu. Každopádne nenápadnejšieho sleepera a Porsche-killera asi nenájdeš. -
woody-alien 13.11.14 11:12
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
Cov: iudex momentálně nic nekupuje, tak nas.írá..... >:D ;-) Hele, já věřím na osud. Mám za sebou několik servisně profláklých motorů, kupovaných od novoty, a s žádným nikdy nebyl problém. Ať už to byl 1.9 dCi v Masteru (malé šíleně se točící turbo, rozvodový řemen praskal buď sám o sobě nebo po zamotání se s řemenem příslušenství), 1.9 dCi ve Vitaře (to samé, turbo a rozvody), 1.5 dCi v Meganu (zadírání se na klice) atd. Vždycky jsem měnil olej maximálně po roce (do 15.000 km), motor jezdil v různých režimech, záhul i pohoda, a byl klid. I z toho důvodu jsem neměl žádné obavy z 1.2 TCe a nemám ani z 2.0 TSI. Jasně, možná jsem prostě Lucky Boy, ale taky je to možná s motorama jako se psem. Když se ho bojíš, vycítí to a rafne tě. >:-[] -
Leg 13.11.14 08:42
« Re: Spoľahlivosť 2,0TSI
Iudex: ako sa hovorí, kto sa moc pýta, moc sa dozvie. >:D Ak už máš nakúpené, je tieto veci lepšie dopredu neriešiť a užívať si auto kým funguje. Čo sa má stať, stane sa. >:-[]
Ja som zvedavý, čo za časovanú bombu mám ja v garáži, 30i v mojej verzii síce vyslovene slabé miesta nemá, ale jazdenka je jazdenka a od dôchodcu čo na nej jazdil k lekárovi a do kostola som ju (prekvapivo) nekupoval. A aj keby, ako sa nás vo svojej osvetovej reklame snažil presvedčiť Holandský importér značky VW, ani to nie je zárukou úspechu.
BTW zaujímalo by ma, po koľkých km sa u VW zvykne opotrebovať spotrebný materiál typu rozvodová reťaz 8-s -
iudex 13.11.14 08:32
« Spoľahlivosť 2,0TSI
Včera som bol s Mondeom v servise (áno, áno, Ford... >:-[] ) a mal dlhšiu debatu s majiteľom. Špecializujú sa na koncernové autá, príp. prémiovky a exoty typu Lambo a nedávno vraj už opravovali prvý Golf R. Mal už vyťahanú rozvodovú reťaz, ktorá po štarte hrkotala a museli meniť reťaz, napináky a súvisiace prkotiny. Predajca a i priamo importér VW sa vyjadrili, že to nie je vada, ale opotrebenie spotrebného materiálu a na garančku to neuznali. To auto má pritom pár mesiacov. Tak sa zdá, že "reťazová" 1,2TSI (ktoré majú na dielni skoro denne) nie je jediná čierna ovca v rodine TSI. >:-[] 8-s Ale chalan ma "ukľudnil", že vyťahané reťaze sú bežné aj u iných značiek, práve mal na dielni rozobraté dva bavoráky s 3,0d s rovnakým problémom (tie ale mali cez 100t km).
Má veľa skúseností aj s DSG a "mokré" 6-st. DSG označil za spoľahlivé, na rozdiel od 7-st., a to nielen tú pre malé autá, ale aj tú najnovšiu "silnú" 7st. pre motory do 550 Nm, kde vraj sú pastorky z plastu a vraj absolútne poddimenzované.
Skrátka je fajn pokecať si s profíkom, človeka to dosť ukľudní. >:-[] -
David Silver 12.11.14 23:49
« Re: Na Severu je veselo
Mojito: Ač tu potom byly nějaké rozpory, tak člověk na to i rád vzpomíná :-) Však taky já jsem tomuto serveru objetoval pubertu >:D a těch hodin u kompu ani nemluvím >:D
Thomasino: co je na tom úseku mezi Třebíčí a Náměští tak super?? Jediný co tam lze, tak jet jak kkt >:D -
white label 12.11.14 23:00
Ron
To je taky na Soláni, přesněji Soláň-Sedlo.
Cesty v okolí jsem nejdřív jezdil jednostopě, což je skvělá poznávací "škola" (pokud se ve zdraví přežije) jezdit to pak v autě je proti tomu relax.
w-a
V 16:36 jsem ti tu nechal reakci, ale zřejmě nějak se nějak "utopila v návalu dalších a dalších reakcí... :-O :-) -
Ronault. 12.11.14 22:23
« Re: Na Severu je veselo
Covenat: Dle mapy.cz je to o 23 km blíže, proto jsem to jezdil. Podle mě je to zajímavá alternativa a pokud vyloženě nespěcháš a chceš se více bavit za volatem, tak to stojí za zkoušku. Pravděpodobně tě ale v případě třeba páteční a nedělní špičky zbrzdí u Vyškova oprava D1 8-s Ta je katastrofická, v neděli večer tak na hodinu zdržení :no: Trochu se to dá zachránit přes Vyškov, ale taky špatn... no a o pátku ani nemluvím :'-( Prý to má trvat celkově ještě dva roky než D1 mezi Brnem a Vyškovem opraví. 8-s
Soláň [odkaz] :-) -
Covenant 12.11.14 22:15
Ronault.
Máš pravdu Soláń je taky fajn ;-) ...Brno jezdím tak 1,5 hodiny z Rožnova ale přes Olomouc...myslíš že je to přes Kroměříž..Bystřici pod Hostýnem..Rožnov kilometrově stejně?
Thomasino:
No nevím to jistě ale v inzerátech máš mnohdy napsano..třeba vyrobeny 2008 do provozu únor 2009...tak jsem vycházel z toho, že to někde napsané je??
Thomasino 12.11.14 22:06
« Re: Na Severu je veselo
Jooo Koktu RS 280 se samosvorem bych taky přežil (na normální ježdění) :-)
Jinak mám dojem, že v papírech (VTP) není rok výroby, ale jen datum uvedení do provozu. A to jsem si klidně jezdil na dvoje převozky měsíc a půl, než na mě "náhodou" vyšla ta správná SPZ 2014 >:-[] -
Ronault. 12.11.14 22:03
« Re: Na Severu je veselo
Thomasino: No já bych ještě pokračoval dále, mám rád ten zatáčkovitý krátký úsek mezi Velkými Popovicemi a Zastávkou, tam je to takové pěkně meandrovité, tam jsem to vždycky krosil s Fanoušem i Lagunou, když jsme s mediky jezdívali na weekendové akce do Kralic :-)
Covenat: Ano, silnice z ValMezu do Bystřice pod Hostýnem je fajn, jezdívám tam tudy když jedu za White labelem, teď jsem to jel naposledy v neděli a za Valmezem je opravdu nový asfalt, pěkně se to klikatí a je to radost jet, ale taky je pravda, že ani předtím tam nebyl špatný povrch. Problémem je, že už několik měsíců je v trase objížďka někde před Osíčkem tě to pošle na kleč a pak hriznýma dírama zpátky do Bystřice... místy se to dá, ale místy je ta objížďka na h..no. Ale dle dopravního zpravodajství by to mělo skončit 15.11., pask doporučuji klidně na svezení. Pokud jedeš od brna, je to zajímavá alternativa místo klasiky po dálnici trasou Olomouc-Hranice-Valmez. Dokonce jsem to udělal snad za hodinu a půl do Brna, což mi nechtěl tehdá WL věřit, že to zvládnu >:-[]
Zajímavá je taky možnsot jet z Bystřice pod Hostýnem na Jablůnku a Vsetín, je tam místy horší asfalt, ale zase spoustu pěkných zatáček a úseků přes kopečky kolem Hostýna a skoro žádné dědiny. Jel jsem to na jaře s Fanoušem a docela fajn. V Leonu to bude lepší, určitě tolik neskáče po nerovnostech >:D
No a ze Vsetína do lze vzít nahoru na Karlovice a pak parádními silničkami přes Soláň do Rožnova. A nebo z Valmezu jet směrem na Valašskou Bystřici kolem přehrady Bystřička, taky moc pěkné svezení, ale na tyhle trasy je znalec WL.
Mimochodem, mám pocit, že nejlepší povrch silnic je ve Zlínském kraji, minimálně na Moravě a Slezsku určitě. Jihomoravský kraj je na tom docela špatně :-( -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 12.11.14 21:35
« Re: Na Severu je veselo
white label, kysky - já vás sleduju :-) Máte pravdu, byla to fajn doba, bavilo mě to, včetně té soutěže :yes: Nezapomnu, kolikrát jsem se spletl, nebo dal zavádějící popř. nesmyslnou nápovědu, jak jsem musel být večer u komplu, páč jsem to slíbil.... ;-) -
Thomasino 12.11.14 21:17
« Re: Na Severu je veselo
Tak to Bullymu kousek přiblížíme na západ a uděláme srázek třeba v Jihlavě ;-)
Kousek od tama je skvělá okreska, dneska jsem si to dal místo D1 (bohužel už na zimních):
...pokud člověk uhne cestou z Prahy z D1 na Velký Beranov a švihne si to po pěkných okreskách přes Kamenici a Čechtín do Třebíče (silnice 351 - fakt skvělá!!). A pak přes Náměšť třeba zpátky k Velké Bíteši na dálnici >:-[]