Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.12.14  12:07

« HH po milióntykrát

208 GTI dostala limitovanú Edition 30, čo znamená nárast výkonu na 153 kW, brzdy Brembo a hlavne samosvor z RCZ (jediné auto so samosvorom v triede): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.12.14  10:55

« Re: Vánoční inspirace

iudex: Nemám rád, když někomu, kdo navíc je zcela normálně inteligentní člověk, ne žádný idiot, něco 3x vysvětluju, on pořád opakuje totéž a nakonec z něj vypadne, že to vlastně ani nečte... ale reagovat bude... prostě jako ve škole s puberťákama >:-[] Nicméně nikde jsem jej neoznačil za hlupáka, ale když nečte na co reaguje, tak pak logicky za hlupáka bude... nebo blonďáka... ;-)

Ad rasto: No já jsem se jen chtěl ujistit, že jsem to poznal >:-[] >:D Byl jsem teď v říjnu na ŠÍravě a to jejich hutorení je daleko větší extrém.
    A nechal jsi tam Rastovi v tom Passatu nějaký vzkaz? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.12.14  09:50

wl: Promiň, ale zřejmě jsi nedával dobrý pozor. ;-) Při hodnocení jízdy zkoušeného kusu Koubek doslova říká: "a jediná věc, na kterou si na navlhlých silnicích musíte dávat pozor, je absence samosvorného diferenciálu". Zhruba v 5:22. Mám u tebe zmrzku. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.12.14  09:48

Bully: auto vyzerá super, ako nové, ten vek sa absolútne nedá poznať. Plus kvalitne nafotené (evidentne nejaké svetelné sklo). Tak nech Ti zima rýchlo prejde a môžeš čo najskôr na okruhy. :-) :yes:
    Leg: tak to Ti Bullyho kára prišla vhod, konečne tu už nie si majiteľ najstrohejšieho a najmenej vybaveného auta. >:-[]
    Ron: ta to Rasťo hutori po vychodňarsky, ta tomu nerozumiš, ci pana? >:D
    Inak tu sa Rasťo zabáva na snehu s Passatom (presne tým istým, čo popisujem na blogu): [odkaz]
    Btw. Ron netreba sem vnášať diskusné obyčaje z diskusií na ACZ; útoky ad hominem, označenie za hlupákov a blondiakov by som vynechal, zotrvajme na úrovni jemnej, neurážajúcej irónie. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.12.14  09:36

Bully: klima a dva airbagy, ty to máš pekne našlapané výbavou. :-) btw ten úzky priestor za motorom, to je bagážnik? Má to kufor aj vpredu?
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.12.14  09:17

« Octavia

Nic proti Oktávce..jednu taky mám, ale aby byla třikrát za týden na hlavní straně...to už je jak NADAUTO... já asi zruším objednávku a půjdu ke Škodovce ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.12.14  00:49

Th, w-a, (Ron)
    Kritiku Koubka u testu MRS s vámi v podstatě sdílím (viz trapas "MRS z Dieppe") , ale v jednom se ho musím zastat, on přece nikde netvrdí, že tento kousek není s Cupovým podvozkem a samosvorem, pouze (v úvodu) říká, že tento kus nemá všechno to, co má verze Trophy a to je sakra rozdíl. Pusťte si ten úvod znovu (od 42 s) a poslouchejte pozorně. Levnější verzí zřetelně myslí MRS (bez ohledu na noCup/Cup) a tou dražší verzi Trophy a z verze Trophy testovaná verze MRSC opravdu nemá všechny ty možné věci, které tam Koubek vyjmenovává (+10 PS, nastavitelné tlumiče, titanový výfuk).

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 08.12.14  00:38

Ronault:
    airbagy tam jsou a hned 2 :-) ,ve volantu a pred spolujezdcem. Mam uz doma ctyrbodove pasy, po jejich montazi tam bagy budou sice k nicemu, ale proste tam jsou.
    H-C jinak neni zadne "moje forum", ale asi nejlepe vedene a nejnavstevovanejsi forum nadsencu nejake automobilove znacky v CR vubec. Ze nekdo jezdi Hondou jinak prece nemuze znamenat, ze by mel byt hned takovy nebo makovy ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  23:38

Thomasino: Tak doteď jsem tě považoval jen za blonďáka, tak ze sebe nedělej uplakanou blondýnku 8-s >:-[] Navíc bys ani nebyl moc pěkná blondýnka aby ti to bylo odpuštěno >:-[] >:D
    Agresivity určitě ne, nadmíru trpělivosti s vysvětlováním, to jsem opravdu použil. ;-)

Bully: Ještě tam hledám airbag >:-[]
    Jinak to tvé forum je úkaz toho, že Hondisti nejsou tak vyhrazení jak se o nich někdy tvrdí... nebo Honda přestává dělat auta pro Hondisty... Tak co tam máme za přírůstky: S-Max, Š100, Mini, Saab... no a jeden Legend, ať se neřekne >:-[]

Teď jsem koukal na Rasťu Chválu, sice asi nic co vás zaujme, ale
    [odkaz] v 10 minutě pokud se nepletu a potřebuju nějakého rodilého slováka, tak přepnul na Vychodňárštinu, že? >:D Docela jsem se zsamál a jde vidět, že slovenštinu zvládám lépe a lépe... ještě doladit tu guločku >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.12.14  22:53

« Re: Lotus

Covenant:
    s takovym autem toho lidi najezdi jak s motorkou, je to stejna filozofie. Takze najit auto s malym najezdem neni takova vzacnost, jenom se to dost projevi i na jeho cene.

w-a:
    youtube je plny get into a Lotus (get out ..), je to jak stare dobre grotesky >:D Jako daily car to pouzivat asi nejde, ale s trochou cviku se do nej da poskladat docela v pohode.

Ronault:
    interier je proste.. funkcni. A ano, ten muj Exige ma i klimatizaci :-) Obsiti volantu a stredoveho tunelu alcantarou je uz aftermarket, neco podobneho ale planuju trosku rozsirit i na dalsi casti interieru. Kvuli trosce parady i kvuli funkci, ty plasty jsou nic moc a na nevhodnych mistech je videt uz ted, ze se daji lehce odrit.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  22:51

Rone - kvůli jednomu špatnému pochopní nepřesně napsaného textu, čteného ke všemu v rychlosti, z toho zase děláš zbytečně kovbojku a jsi zbytečně agresivní a útočný ;-) Proč ty silné vyjádření kvůli "ničemu" ?? Občas tě nechápu :-( Ale jestli ti to dělá dobře, tak ok...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  21:19

Bully: Paráda :yes: K tomu asi není co dodat, teda fascinuje mě ten interiér, sice ty výdechy klimatizace mi připomínají nějaký Ford, možná minulou generaci Fiesty, ale to obšití kolem řadičky je takové minimalisticky dokonalé.

Legacy: No já to tvé vyjádření dobře pochopil a souhlasím s ním. Bohužel Thomasino opět předvedl blonďatou etudu >:-[] A koukám, že Thomasinův syndrom se stává docela běžným pojmem >:-[] Ad mazda - přesně tak se mi to taky líbí :-)

ad BMW - vypadá to lépe než původní, což není tak složitý úkol, ale přesto malinko naroubovaně...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.12.14  21:04

Covenant: díky, vizuálne by to chcelo ešte ten nárazník u coupé a bola by presne podľa mojich predstáv. Ak sa zadarí tak o pár rokov bude u nás plniť úlohu druhého auta na čiastočný úväzok (predsalen mu už ťahá na 10) a potom by bol priestor ho trochu posunúť aj po vizuálnej a technickej stránke (samosvor, podvozok, možno výfuk). Ale to už sú trochu thomasinovské úvahy. >:D

Bully: to kukám jak puck, vždy keď vidím podobné auto naživo tak mám neskutočnú chuť do neho naskočiť a vyraziť hocikam.

Ronault, thomasino: vidím, že sa hádate kvôli jednej vete, ktorú som, priznávam, dosť de*ilne naformuloval. Takže ešte raz, trochu inak: ideál je pre mňa otáčkomer v strede a v ňom digitálna číslovka s aktuálnou rýchlosťou. Ergonomicky super, vypadá to parádne. Tak to majú Porsche, Ferrari, z ľudovejších napr. Mazda 3 (ale iba verzia s hud, verzia bez hud má z nejakého idiotského dôvodu v strede rýchlomer a otáčkomer úplne blbo po strane)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  20:52

« Re: Lotus

Bully: :yes:

Ale něco ti řeknu, ty prahy jsou opravdu hustý. To bych překonal na sedačku jednou a pak už bych nevylez. No, vlastně taky dobře, aspoň se ti z auta nechce. >:D ;-)

Tak si užij zatímní celkem slušný počasí... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.12.14  20:52

AUDIRS6
    To se tak říká...nesmíš to brát doslovně co jsem psal. ;-)

Bully
    Hmmmmm 26t tak to je opravdu jak nový a koupil si fakt voňavku, na to že je to taková raritka si mněl štěstí..... nebo se pletu a s takovým nájezdem si jich objevil v inzerátech víc?
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 07.12.14  20:40

Cov:
    tak neviem, ci si myslis, ze som z toho stastny, ze niektori predbiehaju buducnost a tak vyjadruju svoju aktualnu nevedomost... :-!
    ja niesom stastny ani z jedneho ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.12.14  20:34

Covenant:
    diky. Jenom jsem ho narychlo umyl. Je sice z r. 2009, ale mel jenom 25 tkm (ted "uz" 26) a nema ani skoro zadne kosmeticke vady.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.12.14  20:25

AUDIRS6
    Jak málo stačí ke štěstí.. jeden anglický tuning BMW a už se tam rozhořelá menší dívčí válka >:-[]

Leg:
    Ta tvoje modrá je špičková a nemá chybu :yes:

Bully
    To vypadá jako by zrovna sjelo z výrobní linky, taky krasavec. Bylo v tak v dobrém stavu, nebo sis máknul, leštil a pucoval?
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 07.12.14  20:09

pre vsetkych:
    ak sa chcete chytat za hlavy a zaroven sa zasmiat a poplakt si, pozrite sa, co sa deje v diskusii o tej BMW konverzii :

[odkaz]
  • 10 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.12.14  19:24

« Lotus

Dneska jsem poprve cvaknul par fotek, tak mne to neda se tu nepochlubit :*)
    [odkaz]
    Taky jsem predtim poprve auto umyl a potom jsem poprve na opustenem parkovisti vytvoril nejake cerne, pogumovane vzory na asfaltu >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  18:59

Thomasino: Tak to čti pořádně, jinak budeš za hlupáka.
    Samozřejmě, na otáčky ti stačí sluch... a proto ten Megane v momentě kdy máš přeřadit raději pípne, tak tomu tvému sluchovému odhadu konstruktéři důvěřují :yes: >:D

Já vždycky tvrdím, že oni ti konstrutéři v těch automobilkách nejsou hloupí, mají na to měřící zařízení, školy, výzkumy atd., jen ti redaktoři a uživatelé na to, co oni ví nejsou dostatečně vzdělaní a chytří.
    Samozřejmě jsou i výjimky, viz ono debilní ovládání rádia v ix35.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  18:54

Já samozřejmě píšu o tachometru, na otáčky ti stačí sluch >:-[]
    No možná jsem pochopil špatně co psal LEG, ale stále píši to samé... To bude tím, že tu toho RON dnes píše tolik a já to čtu z rychlíku ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  18:52

Thomasino: No tak jsi to pochopil špatně, viz to, co ti píše i woody, proto Ti píšu, že máš 4x přemýšlet než něco napíšeš, ale evidentně ani to nestačí.

Otáčkoměr a rychloměr jsou dvě různá zařízení, jestli sis nevšiml a každé z nich ukazuje jinou hodnotu a jinak ji mozek vyhodnocuje. A ačkoliv se teda občas divím, když tě čtu, tak jak můj, tak tvůj, dokonce i Koubkův mozek informace zpracovává stejně podle stejných algoritmů, takže nejde o to, co tobě vyhovuje nebo nevyhovuje, protože vůbec o tvůj zvyk nebo nezvyk nejde . To všechno je o fyziologii, neurologii a ergonomii, což jsou vědní exaktní disciplíny.
    Proto ve sportovním autě, kdy řidič by měl co nejvíce soustředění věnovat ovládání vozu, má odečet hodnot být pro mozek co nejrychlejší a nejsnadnější.

Samozřejmě, i u tachometru bys mohl argumentovat, že tě zajímá orientačně kolik jedeš, ale to poznáš za jízdy celkem zřetelně, že jedeš jako prase nebo jako hlemýžď.

A abych ti to ještě trochu usnadnil tak abys to pochopil, dám jeden příklad třeba na ukazateli paliva. Když by se v autě ukazovalo jen počet litrů paliva, co v nádrží zbyde a ty nevěděl kolik to auto asi tak žere na kilometr, tak by ti to bylo k ničemu, asi jinak bys pracoval na okruhu ve svém Meganu se zbytekm 1 litru paliva a jinak s mým Meganem při pohodové jízdě, proto grafické vyjádření, že 1 litr je málo je pro mozek opět přínosnější a rychlejší formou zobrazení.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  18:29

Thom: Tak schválně, já jsem si Legův výklad vyložil takto.

1. OTÁČKOMĚR ANALOGOVÝ (nebo tedy imitaci analogového na displeji), protože sleduješ pohyb a rychlost ručičky.
    2. RYCHLOMĚR DIGITÁLNÍ (číslice), protože rychleji a snáze odečteš přesnou okamžitou rychlost.

Za sebe můžu říct, že v běžném autě mám raději rychloměr analogový, čistě pocitově. Naopak při jízdách s H-H jsem digitální zobrazení rychlosti ocenil a třeba u GTI jsem si to nastavil na displej právě proto, že mi to u C-RS vyhovovalo.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  18:17

No mě stačí krátký pohled na rychloměr a vím kolik tam asi tak je. Přesně to vědět fakt nepotřebuji >:-[] Jestli je tam o 5 nebo 10 více či méně je vážně jedno :-)
    A reagoval jsem hlavně na tu první část Lega:
    "S tým rýchlomerom súhlasím, ideálne je mať ručičkový otáčkomer pretože približná poloha ručičky mi hovorí v akom režime sa motor nachádza a rýchlosť jej pohybu mi naznačuje, čo sa asi v najbližší okamihoch bude diať."
    Ale jestli Rone potřebuješ spíše digitální s velkými čísly, tak buď rád, že ho tam máš ;-) Já si mohu naštěstí vybrat a vystačím si s analogovým >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  17:58

Thomasino: Dvakrát čti, 4x přemýšlej a jednou piš. Co na tomhle nechápeš?
    "Naopak u rýchlomeru ťa zaujíma skôr presná hodnota rýchlosti, do značnej miery ju dokážeš odhadnúť aj očami ušami a "zadkom", len ju treba presnejšie doladiť pomocou rýchlomera."

Jestli teda potřebuješ z rychloměru odečítat jestli zrychluješ nebo zpomaluješ, měl bys vrátit řidičák, protože máš nějaký problém se statokynetickým ústrojím... jízda na kole ti nedělá potíže nebo udžet rovnováhu? >:-[] Ještě bych to pochopil u majitele Fabie HTP 40 kW, že nad 100 km/h se musí přesvědčit, jestli opravdu zrychluje, ale u majitele Meganu RS... něco tady není v pořádku >:-[]

Naopak u otáčkoměru tě zajímá poměr nebo taky vektor, proto to grafické zobrazení má smysl, to se mnou i Legacy souhlasí:
    ručička rýchlo sa blížiaca k červenému poľu je jednoznačnejší signál ako keď mrkneš na otáčkomer, vidíš 4260 a z toho ťazšie odhadneš, kedy ťa zhruba čaká preradenie.

Já bych prostě u sportovního náčiní jako je Megane RS logicky očekával, to co je v klasickém Meganu a klasickému Meganu bych kdyžtak odpustil i absenci možnosti digitálního zobrazení.
    Mimohodem, proč myslíš, že tam tu možnost digitálního zobrazení rychlosti v pal. PC máš a třeba Fluence ji tam nemá, i když má taky analogový tachometr...? To je, co?

PS: Hustý teda to psaní tučného , objevil jsem Amériku, to budu používat pro ty méně pozorné a blonďáky >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  17:37

Jo u kupé je to o něco málo lepší, ale aktuální M235i je minimálně o dvě třídy jinde ;-) Ale u 130i to naštěstí není o designu (ten čumák je fakt divnej!), tam dominuje skvělý motor :-)

Rone, přesně jak píše LEG, stačí krátký pohled, ani nemusíš číst ty číslice kolem a hned víš kde se ta rafika asi tak pohybuje ;-) Jako u MRS si můžeš zapnout i ten číselný rychloměr, kdybys na něm trval >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.12.14  17:20

Covenant: aj mne sa páči, sám jednotku s empaketom nepovažujem za žiadnu tragédiu (na rozdiel od verzie bez mpaketu), ale toto je ešte lepšie. Zaujímalo by ma čo všetko menil a či menil aj kapotu a blatníky a či to sedí na pôvodné úchyty alebo to musel nejak dopasovať. Ale aj ja som mal svojho času cukanie vymeniť nárazník na svojej jednotke za ten z coupé, hlavne keď terajší je už chudák poďobaný jak uhrovitá tvár mutujúceho puberťáka, ale nakoniec som sa do toho nepustil, bola by to dosť drahá operácia a výsledok by si predpokladám nevšimol nikto okrem mňa. :-) [odkaz] vs [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.12.14  17:04

Ron- áno, záleží podľa chuti každého súdruha, mňa naopak dáta typu priemerná rýchlosť a okamžitá spotreba nezaujímajú a veľký displej si rád schovám, hlavne v noci. S tým rýchlomerom súhlasím, ideálne je mať ručičkový otáčkomer pretože približná poloha ručičky mi hovorí v akom režime sa motor nachádza a rýchlosť jej pohybu mi naznačuje, čo sa asi v najbližší okamihoch bude diať. Zjednodušene povedané, ručička rýchlo sa blížiaca k červenému poľu je jednoznačnejší signál ako keď mrkneš na otáčkomer, vidíš 4260 a z toho ťazšie odhadneš, kedy ťa zhruba čaká preradenie. Naopak u rýchlomeru ťa zaujíma skôr presná hodnota rýchlosti, do značnej miery ju dokážeš odhadnúť aj očami ušami a "zadkom", len ju treba presnejšie doladiť pomocou rýchlomera.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.12.14  16:50

Leg

Leg co říkáš na tu překopanou M135i na titulce....mě se tedy líbí moc :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  16:48

Legacy: Já jsem třeba docela takový ten typ, co ocení hodně dat, ne nutně hned na očích, ael že se je dá z toho auta vydolovat. Proto mi v mém Meganu dost chybí třeba ten Thomasinův RS monitor nebo R-link a asi bych si za něj teď i připlatil, kdybych měl možnost (před fl jej Megane neměl).
    Já narážel na to, co je dle správného pojetí ergonomie správné zobrazení. Spousta lidí si plete pojem ergonomie a zvyk, to je opravdu něco jiného.
    Jinak samozřejmě, k jízdě ta data nutně nepotřebuju, Favorit nemá ani ten teploměr venkovní teploty a některé verze ani otáčkoměr, přesto je to docela sranda v tom jezdit z pohledu dnešních aut.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  16:43

Thomasino: Asi tě ošidili, ukazuje ti to, že máš jen 37 koní >:-[] >:D
    Ukazuje se Ti ta okamžitá spotřeba číslem nebo na takové stupnici? Mě na stupnici, některým verzím Meganu zase číslem... přitom ta stupnice mi příjde na pytel...

Samozřejmě fakticky a pro zpracování mozku je u hodnot, které potřebujeme vědět přesně je rychlejší odečet z čísla, jen přeostřit na tu malou ručičku a zaměřit mezi které dvě rysky ukazuje, je složité. Proto aby se to mozku alespoň trochu usnadnilo, musí se používat berličky ve stylu začerveněným a tučně psaných hodnot 50/90/130.
    Důvod proč se tento systém zavedl je proto, že dříve by byl problém udělat číselný ukazatel rychlosti, ručička se hýbala náhonem nejčastěji z převodovky. Dnes už kdy se rychlost měří nejčastěji ze senzorů kol a tachometry jsou elektrické/digitální, to je jen anachronismus.

Stačí se podívat i na závodní stroje, v F1 na volantu není žádný tučičkový tachometr, ale otáčky se zobrazují podle diod, totéž je v rallye autech nebo na motorkách (závodních, ne choppery a podobné motorky na pohodu).

Nebo si zkus představit, že bys měl tachometr analogový, ale bez hodnot... k čemu by ti byl?

Naopak všechny ty hodnoty, co jsou třeba na tom RS monitoru jsou zobrazeny ve stupnicích abys věděl, jestli těch 92°C je moc teplý nebo moc studený olej abys o tom nemusel moc přemýšlet. SStejně tak u otáček motoru je zobrazení jak daleko od maxima jsi příhodnější.Však něco jiného bude znamenat pro mého Megana 3500ot a něco jiného pro Tvého :-) Proto je často u levnějších aut použití stejných otáčkoměrů pro benzín i naftu dost na škodu... tuším to tak měly v první generaci Logany a Sandera.

Bohužel Koubek mluví o něčem, čemu vůbec nerozumí, plete si pojmy s dojmy. Bohužel je to ale problém 90% novinářů i laiků,.

EDIT: ještě k tomu dojezdu... Teda to je jedna z věcí, co mě na Renaultu s.štve, že prostě pod dojezdem 100km už ukazuje raději nulu. Chápu, že se tím brání tomu aby lidi dojížděli nádrž do prázdna, do motoru šly usazeniny a případně si stěžovali, že skončili na odtahovce, ačkoliv pal PC ukazoval dojezd 30 km a oni ujeli jen 28,5 km, přitom jde jen o to aby si řidič natankoval palivo v Ebropě, kde je benzínka na každém rohu... ale přesto je to takový až moc velký alibismus, který bych chápal třeba pod 30 nebo 50 km...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 07.12.14  16:42

No to je teda informácií. Ja mám štandartne na prístrojovom štíte ručičkový rýchlomer, otáčkomer a palivomer. Medzi budíkmi digitálny čas, teplomer a počítadlo km. Displej defaultne zavretý. A to je všetko. Čo ma štve (a v takto zameranom aute zaráža) je, že nemám ani ukazovateľ teploty oleja ani teploty chladiacej kvapaliny. Ale inak viac info nepotrebujem, štandartne jazdím bez navi, rádio počúvam v podstate len jedno, spotreba ma za jazdy netrápi, dojazd sledujem ak sa občas dostanem pod 100 km a tlak v pneu zmerať nedokážem.

Mimochodom, včera som v Brne videl Polo R WRC, to je vcelku raritka a vlastne som si spomenul, že nedávno som videl ešte väčšiu raritku podobného zamerania od VW Group: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  16:15

Rone - mít jenom digitální rychloměr bych teda popravdě nechtěl, ale asi je to otázka zvyku. Nemám problém s rychlým odečítáním na analogovém rychloměru a na palubáku mám většinou tlak v předních pneu, občas pro krácení chvíle okamžitou spotřebu, nebo když se blíží prázdná nádrž, tak aktuální dojezd >:-[]
    Nahoře na dipleji je pak stále vidět teplota venku, čas a nádledně záleží co tam mám přepnuté, jestli kombinaci navigace v menším okně spolu s radiem a infem o zařazeném stupni, nebo nejraději tam mám přehled teplot:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  15:55

Už interiér v Golfu VI a VII je lepší než u Meganu, ale taky lepší než u 1-er :-)
    Ale interiér není to hlavní, co všichni na MRS Cup obdivují ;-)

Stejně tak to má Koubek pomotaný s tím názvem a údajnou změnou pod kapotou při faceliftu. Facelift je tady už více než rok, první MRS s faceliftem tady jezdí od února (novinářská flotila od dubna), ale verze Trophy a Trophy-R s 275 koníky představili až v červnu a jde o limitovanou edici >:-[] Navíc přehrát v řídící jednotce software z 265 na 275 koní je otázka chvilky a není vyloučené, že modelový rok 2015 bude mít také 275 koní.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  14:44

Thom: Napsal jsem - myšleno NE základní verze třeba 1-er. Napsal jsem to poněkud neobratně, to je fakt. Když Koubek vytáhl jako srovnání prémii, jistě měl na mysli něco lepšího. ;-) A právě proto to srovnání pokulhává.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  14:36

WL: Však to píšu, že v těch materiálech Megane svůj vzor převyšuje, ale v jednotlivostech a detailech tam ty rozdíly jsou přesto, že na první pohled to vypadá v drtivou porážku násobně dražšího BMW... samozřejmě novší generace a i předchůdce (e39) je někde jinde, to máš pravdu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  14:25

Woody, zrovna 1-er ma na BMW bidny interier, s tim se da MRS klidne srovnavat! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.12.14  14:14

Ron
    Pokud máš na mysli interiér 5er/E60, tak to je pro mě (zejména před faceliftem) typický neprémiový interiér (zejména palubka/přístrojovka) v prémiovém voze a doslova ostuda BMW. Vše co bylo v 5er před tím i po tom je (na svou dobu) nesrovnatelně lepší.
  • « 10 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  13:59

Woody: Ono interiér Meganu třeba v materiálech je docela, no, téměř prémiový... teda v jednotlivostech. Konkrétně horní část palubní desky je prostě udělaná z tak kvalitního materiálu, který není ani v originálu, od kterého Renault kopíroval - BMW. Dokonce bych řekl, že i povrchová úprava tlačítek docela nadchne, nebo ony dekory před spolujezdcem. Jenže ono to neznamená prémiový interiér. Když se člověk pak posadí do toho originálu (e60). který sice pohledově materiály je dokonce pozadu od Meganu, tak v jednotlivostech prostě Megane ukazuje, že prémie je dál. Třeba jen chod tlačítek, ukotvení některých ovládacích prvků a třeba ten ovladač i-Drivu je úplně něco jiného, za jízdy se jej dá pěkně ovládat, na konci menu se zastaví (ačkoliv každé menu má jiný počet položek), má pěkně vymezené dráhy atd...
  • « 10 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.14  13:50

Ať už jsem si říkal, že na Koubka koukat nebudu, protože je to totální trotl, navíc nijak schopný, tak jsem se zase nechal ukecat...

Jak už píše Thomasino, Megane RS se dělá ve Španělské Palencii [odkaz] společně se ostatními běžnými Megany na stejné lince, ŽÁDNÁ ruční montáž, takže ty kecy kolem prémii blížicímu se interiéru po videu [odkaz] , kde tvrdí něco o nekvalitních detailech je výsměch.
    Jediné rozdíly v interiéru Meganu RS a třeba onoho testovaného Meganu 1,5 dCi jsou ty, co uvedl Thomasino, čili je jiná dekorační lišta před spolujezdcem a červeně obšitá kůže oproti bílé obšité kůži. RS ještě má stejně jako např Bose (u nás se neprodává) klavírový lak kolem řadičky.
    Další non-sens je kritika digitálního tachometru a velebení analogového, který má Megane RS, že to "funguje lépe". NEFUNGUJE. Megane má hodně sklopený tachometr s malými písmeny a odečíst rychle aktuální rychlost je NÁSOBNĚ SNAŽŠÍ na těch v klasickém Meganu. Spousta lidí tvrdí, že ručičky jsou lepší, ale stačí se kouknout, kdo všechno jezdí s Maxidotem přepnutým na ukazatel aktuální rychlosti a když ne to, tak za jak krátkou dobu jízdy s navigací na skle řidič odečítá rychlsot z toho místa. Právě ta kombinace otáčkoměru, který má udávat orietační hodnotu otáček (asi je jedno jestli mám 4532 nebo 4584 ot/min) vhodnější oproti přesné hodnotě rychlosti (je rozdíl projet kolem policistů v obci 55 a 75 km/h). Ale to jsem odbočil

Koubek opět ukázal, že je především plácal bez špetky soudnosti, sebereflexe... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  13:47

Thom: Jj, Koubek to má trochu pomotaný. Podle všeho by tenhle konkrétní kus měl mít Cup podvozek a samosvor. Má pravdu v tom, že teď už se nedělá Lux verze ale jenom RS nebo RS Trophy a k RS je Cup za příplatek. Ten zahrnuje i samosvor a červený Bremba, které nelze doplatit zvlášť. A tenhle kus evidentně červený Bremba má. Pokud to tedy nejsou plastové krytky Made in China. >:D

Koubek je do M-RS evidentní nadšenec, což je vidět třeba na hodnocení toho interiéru. Ne že bych měl interiér M-RS za špatnej, ale srovnání s prémií (myšleno ne základní verze třeba BMW 1-er) mu dost ulítlo.

Jinak fajn, já mám RS Renaulty rád, předevčírem jsem potkal chlápka mýho věku v Twingu RS, mrknul jsem na něj blinkrama, on mě předjel a kousek dál na kruháči mi předvedl, že ho má na hraní. Jako malej kluk. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  13:16

Jo na to jsem taky zíral !! Stejně jako moc nevěřím tomu "ručnímu sestavování" >:-[] >:D Možná Honzovi Koubkovi ušlo, že MRS se už nekompletuje v Dieppe, ale vyrábí se ve Španělsku na běžné lilce jako Megane obyčejný. Což je divné, když se Clio RS v Dieppe ještě dělá, ale při tom značně vyměklo a nejvíce "sportovní" model je jasně MRS Cup 8-s (Ale je samozřejmě možné, že věci jako samosvor, tužší stabilizátory, jiné nápravy apod se dávají ručně někde mimo linku). Možná to souvisí s tím, že v Dieppe připravují závodní Clio CUP..
    Každopádně interiér není o moc odlišnější od běžného Megana, pár serepetiček jako červené prošívání, červené linky, červené pásy a samozřejmě když si zaplatíš, tak skvělé sedačky Recaro (aktuálně mírně vrzající :-O :'-( ).
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.12.14  13:06

Thomasino
    Už jsem na to ráno taky koukal...no prý máš interiér skoro hodný premie >:D ...tak na to se teda pak budu muset u tebe podívat.. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.12.14  13:00

Pěkný testík faceliftovaného Megana R.S. 265 CUP od Honzy Koubky. Akorát tam má zásadní chybu, pokud je mi známo, tento konkrétní kus měl podvozek CUP a tudíž i samosvor, kdežto v testu říká, že je škoda, že ho nemá. No i mistr tesař se někdy utne >:-[] Možná nejel tak rychle, aby ho poznal ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  10:20

« OT pro dobré ráno

aneb DžejSí dělá Krále >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.12.14  02:20

wl:
    jako z cukrarny je tohle >:D : [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.12.14  02:01

Bully
    No..., pěkně ti to svítí, hlavně ty "věnečky" vzadu jsou luxusní, skoro jako z cukrárny. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.12.14  01:57

w-a
    Jj..., vzpomínaný G6 GTI má taky mlhovky docela dost na boku, na případný "corner" téměř ideal...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.12.14  01:07

Vlastne mam taky nejakou fotku-mobilofku z toho, jak mne sviti svetla :-) Prisvecovani do zatacek funguje na 1* = sviti to vsude, kam zatocim. Mlhovky nepotrebuju, ty musi svitit na vozovku uplne u zeme a to splnuji uz tyhle svetlomety. Funkci interieroveho osvetleni mne zabezpecuji vsechny protijedouci vozy. Nekdy tedy, pravda, az prilis. Krome tech od nakladaku a SUV, ty mne sviti pres strechu a nepomuzou. To foto je tady: [odkaz]
    Ale trocha te pokrocile techniky (krome sekeromlatu na dopravni zacpy) se mi do auta prece jenom dostala, vzadu to ma LED diody: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.14  01:03

wl and all: No, nejspíš není statické přisvěcování do zatáček mlhovkou tak účinné, ale asi záleží i na provedení. U Mondea to bylo zřetelné velmi, možná proto že má mlhovku spíš do boku než rovně dopředu. [odkaz]

Každopádně mi to v noci dost pomáhalo, bylo to jako by mi nějakej mužíček posvítil baterkou. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.12.14  23:39

Leg
    Jasně, mlhovka svítí do boku jen částečně..., myslím ve srovnání s origoš "cornerem" (pokud možno neplést s coronerem). >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.12.14  23:31

Já u svého auta natáčení světel, když jedu dejme tomu ne úplně rychle zákrutami o menším poloměru, příliš nevnímám. Musel bych se místo na to, jak jedu, koukat, jak mi svítí světla. Ale například ve městě je natáčení a přisvěcování halogeny k tomu "viditelné" a příjemné.

Jednou jsem takhle při mém pravidelném víkendovém mytí vzal hadicí i zadní část podvozku a ejhle, začal jsem svítit xenony do očí protijedoucích chudáků. >:D Bohužel, mechanické nastavení sklonu šroubovákem zafungovalo jen na určitou dobu. Teď mi přijde, že světla "spadla" dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.12.14  23:24

Poterienko: a či to nebude tým, že hmlovka svieti dopredu zatiaľčo origoš "corner" svetlo možno svieti do predoboku. Neviem, tipujem. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 06.12.14  23:14

Ano ten a psal jsem o nasvědcování pomocí corning (světlo v mlhovce).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.12.14  23:13

pot
    Který G7 máš na mysli, na tom "tvém" kombíku přece byly jen základní halogeny...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  23:07

« Re: Víkend s nejlepším českým SUV

woody: Samozřejěm je to trochu zjednodušená verze, co jsi podal. Vše prochází přísným algoritmem a pokud se vynahradí počet lichotek ona kritika Megana, tak se příspěvek vloží. Jak píšu v blogu - vědecký přístup.

RS6: Děkuji. Ale tak možná 3,5 hvězdy by to bylo s přihlédnutím k ceně auta a odhlédnutím od toho, že mi tenhle segment nic neříká :-)
  • 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 06.12.14  22:54

« Tak tu sa vsetci zadrbavate :-)))

edit: poondaty server... - vraj sa neda vlozit, a ono to tu je...
  • 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 06.12.14  22:52

« Tak tu sa vsetci zaj€bavat€ :-)))

...ked nieje nic zaujimave, na co reagovat v diskusiach ;-\
    Inac Ronaulte: Slusny testik toho srotu >:-[] - v hodnoteni na "hviezdicky" mi to od teba vychadza ako keby na 3, z toho 2,5 z milosti >:D
    iudexovi tiez dakujem za pre mna o dost zaujimavejsi testik Passatu ;-)
    Tak aspon teraz viem, kde sa nieco deje, aj ked sa na ACZ nedeje nic... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 06.12.14  22:34

WL: Ad xenony + přisvícení čistě mlhovkou je úplně naprd. Sám jsem si to dokódoval do A4 (tzn. pod 40km/h při natočení volantem nebo blinkru se rozsvítí mlhovka na požadované straně) a tu mlhovku poznáš jen, když se na to fakt soustředíš. U G7, s kterým jsem jezdil, byl opravdový cornering a tam to svítí v podstatě za roh.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.12.14  22:05

iudex
    Sorry, vážně jsem nevěděl, že u adaptivních bixenonů G7 použili kombinaci dynamického natáčení xenonů se statickým přisvětlením. Na G6 GTI jsou "jen" natáčecí bixenony, přičemž pro statické přisvětlení mohli klidně použít mlhovky, a stejný případ je allroad. Mám osobní zkušenost s oběma systémy, ale pouze zvlášť, tedy ne v kombinaci obou na jednom voze. Každopádně natáčení bixenonů je pro dynamičtější jízdu v noci mnohem přínosnější, pouhé statické přisvětlení je proti tomu "dětská hračka", ale dohromady to může fungovat dobře. V každém případě je to další + pro případnou obhajobu vysoké ceny příplatku. Jenom se divím, že to neumí, jinak velmi schopný, marketing VW prodat a nikde přímo neuvádí, že jde vlastně o kombinaci "dynamiky a statiky" ve společném tělese reflektoru.
    Ostatně aspoň ty ses tu o tom mohl zmínit už dřív, myslím "hned", jak jsi to zjistil.
    Tady na tom video je vidět, že hlavní roli hraje dynamické natáčení a statické přisvětlení do toho pouze občas "štěkne".
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  21:42

Ron: Jen se nedělej, iudex se navážel do Megoše při tvých úvahách o výměně. Takže jsi mu zařízl (prozatím jen) příspěvky, no. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  21:37

iudex: zvláštní, kontroloval jsem i spamy a podobně a nikde tvůj příspěvek neskončil...
    Já zase nemůžu to auto zkritizovat až tak tvrdě, náš ředitel jej má >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 06.12.14  20:54

Já bych si ho koupil, kdyby vypadalo jako SQ5 a mělo jeho motor >:-[] .
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.12.14  20:39

Ron: pekne a bez servítky si to české SUV zhodnotil. Aj som Ti napísal koment, ale neprechádza mi to. Inak auto ako také úplne mimo môj záber (a asi všetkých tu) a skutočna ťažko chápem toho, kto si takéto auto kúpi.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  18:31

Ron: Teď bez medu kolem huby. ;-) Samozřejmě jsem začal číst, ale zjistil jsem, že to je natolik zajímavé, že si to nechám na večer ke kafíčku. Ne že to odfláknu v chvatu pracovních povinností. Takže koment můžeš očekávat někdy kolem 21.00.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 06.12.14  18:30

Teda ty máš ale rozpětí výběru aut... Od O3 RS přes Leona k Fóbii 1.4. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  18:09

Woody: ano, snaha se cní, avšak ještě bys to měl nějak pozitivně okomentovat >:-[]

Thomasino: Zatím žádná má operace neskončila pitvou a první takovouc konverzi mám v plánu provést až když se na stole objevíš ty >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  17:54

Myslíš na pitevně?? To už bude skoro jedno, ne?? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  17:48

« Víkend s nejlepším českým SUV

Cov: No tak aspoň ušetřenejch (myslím ?) 30 tisíc. ;-)

Přepsal jsem titulek kvůli Ronaultovi. Snad mi to bude jednou (na operačním sále) k užitku. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  17:48

No musel jsem se za sebe trošku poskládat, nebylo to nic moc :-( Mám o něco více v obou směrech, ale už ne o moc ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.12.14  17:38

« Re: A zase ty HotHatche (no skoro)

woody
    No tady taky nebyly moc povedené...možná dobré na okruh, ale né na běžné jezdění...moc tvrdé bočnice co tlačily do kyčli....zkoušel je i brácha a pocity stejné, přitom máme oba normální postavu a on je bych řek ještě štíhlejší.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  17:20

Cov: Já jel Cupru se standardními sedačkami a skořepiny nikdy ani neviděl. Ale s těmi standardními jsem byl spokojenej. U skořepin je trochu problém, že se ti musej dost trefit na tělo, jinak je to neštěstí. Třeba u Fiesty ST se to podle mého moc nepovedlo a Recara jsou spíše malá. Aspoň pro mě.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.12.14  17:16

Thomasino
    Kdyby sis vzpomněl dřív mohl si zajezdit v Olomouci s Cuprou ještě na letních gumách, kde jsou hodně podobné sedačky jako FR a mněl by si jasno.....zkoušel jsem i ty příplatkové skořepiny a s radostí jsem se vrátil k těm standardním...

Jinak Cupra je tam na svezení pořád, ale už na 17 zimních...což je už trochu problém na ten výkon.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.12.14  17:09

Thom: "Každopádně ani v Leonu, ani v Golfu toho místa za mnou moc nezůstane"...

tedy já nevím, mám 186 cm a 86 kg a prostor za mnou mě jak v 5D Golfu, tak v 5D Leonu vyloženě příjemně překvapil. A to až tak, že třeba v dojmech z Cupry jsem to neopomněl zmínit, přestože měření prostoru nebylo zrovna hlavním cílem předváděčky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  16:43

...nejlepší české SUV je přece služební auto, to ví každej !! >:D >:D

Však jsem psal, že Fabka 1.4TSI by nebyla na tahání vozíku, ale Meggie by zůstala stále přijatelná i na ježdění po pěkných silnicích a na okruhové ježdění >:-[]
    Jak jsi správně napsal, je to v poslední řadě hlavně o prachách >:D
    Kdyby néé, tak na okruh si pořídím Pragu R1 Turbo, na okresky Cayman S a na denní ježdění třeba Golf R kombi ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  16:38

Thomasino: Nepředělávej mi pořád ten titulek >:-[] Žádná Fabia ani s 1,4 TSI nebude vhodná pro lafetu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.14  16:35

Jinak jsem dneska viděl a seděl v Leonu ST FR, ten interiér není tak pěkný jako v Golfu (v tom jsem seděl o 20 min později, stejně jako v Oktávce RS), ale nijak neuráží, dalo by se to přežít, Středový tunel je sice poměrně tvrdý a lehce tlačí do lýtka, ale jak jsem zjistil o chvilku později skoro to samé je v Golfu (v MRS je tam místo na nohu, nic netlačí, ale ani si ji nemůžeš o nic opřít). Podobné jako v Golfu je to v Oktávce. Co se interiéru týká, odpovídí to cenám, takže pořadí od nejlevnější a nejhoršího k nejlepšímu je Leon, Kokta, Golf :-) Ale v sedadlech výbavy FR se v Leonu sedí celkem dobře, bočnice jsou sice měkčí než jsem zvyklý (ale to je asi skoro všechno! >:D ), ale celkem asi podrží a na běžní ježdění je to v pohodě. Podobné sedadla byly také v Golfu s paketem R-Line, ale ty Ergoaktiv jsou co si vzpomínám ještě lepší. Každopádně ani v Leonu, ani v Golfu toho místa za mnou moc nezůstane, v Koktě je to samozřejmě lepší, ale také je už celkově o hodně větší než Golf kombi a Leon ST. Ale klidně by mě na denní ježdění stačila i nějaká Fabia kombi Monte Carlo s motorem 1.4 TSI, ale zatím dělají Fábku jen s 1.2 :-( To by pak ale nebylo použitelné na vozík, samozřejmě...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  16:33

« Víkend s nejlepším českým SUV

Kdybyste chtěli mrknout na konečné resumé weekendu s ix35:
    [odkaz]
    Jen bych do diskuze poprosil o nějaký komentář ve stylu "kolik ti Hyundai zaplatil?", "Ty fandíš Hyundai!", "Tolik chvály na takovou mr..u!?"... první mimo auto.ct reakce byla:
    "Tys to auto popravil! Ti už nikdy nic z Hyundai nepučí, neprodají a zakážou vstup do všech prodejen" :-O

Já bych teda řekl, že jsem auto dostatečně pochválil a ačkoliv mě několikrát vytočilo (kolizní situace s autoradiem a sedačky), tak jsem se nakonec snažil o objektivitu. To, že jsem jej pojmenoval "šklebící bramborou" není urážka, brambora je základní světová potravina! >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.12.14  16:28

Bully: Ano, to máš naprostor pravdu. Proto i na konci píšu, že jde o bezpečnost a výdrž, proto bych asi volil něco na delší trasy uzpůsobenějšího. Třeba za 5D Golfem 1,4 TSI tahat lafetu s Meganem RS nebude nic příjemného pro řidiče i auto... Ideální minimum bych viděl alespoď dvoulitrový diesel ve střední třídě.

Thomasion: Všechny tvé "potíže" by samozřejmě vyřešily peníze... nebo psychoterapeut >:-[] >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…