Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 10.12.14 22:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
Ron
Ledničku a sporák mám v nerezu, pračku černou, a když jsem byl posledně na pohřbu, tak rakev byla černá a pohřebák (VW Transporter) světle! šedomodrý, takže podle mě ses barevně netrefil ani jednou, teda kromě těch bývalých francouzských sportovních aut, ale tam ti zase nesedí ten "bazénový" odstín. :-O :*) >:D -
Thomasino 10.12.14 22:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
Takže ti mám nenápadně ukrást kola?? Teda pokud jsou alespoň 17" :-)
Ta šedá byla Casiopea nebo ta nová Titanium? Vypadá to, že tu "moji" totiž už nenabízejí >:-[] Ale o tom vím už od léta, že končí (což mě nevadí, aspoň jich nebude tady v ČR a SK moc) ;-) -
Ronault. 10.12.14 22:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
Tak za prvé, pánové, žádné modely mu nedávejte, on totiž na nás nemá čas, protože jezdí doma po koberci s Cliem RS ve zlaté Sirius, které jsem mu už v březnu daroval. >:-[] >:D
Woody: Ad sníh... tady v Praze taky spadlo pár vloček, což mě silně vytočilo, neboť jsem dnes po několika týdnech vytáhl navoskovaného Megana... tak snad to nebude pokračovat, ale dle zpráv má zítra sněžit...
Pozdravuje Tě Ozzman, docela byl smutný, že jsi Mondeo prodal, měl na něj trochu zálusk >:-[]
WL: Jako jo, modrá patří do bazénu, ale bílá zase na ledničku, pračku nebo sporák, černa na pohřebák, hnědá na rakev. Navíc modrá je historicky typická barva pro francouzská auta, stejně jako tmavě zelená pro anglická, stříbrná pro Mercedes atd. Ale pravda, že kombinace té šedé, co má Thomasino a těch kol co mám, vypadá hodně dobře. -
woody-alien 10.12.14 21:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
Thom: S DSG se mi smát nebudou, to stačí vyzkoušet. ;-) Ovšem celá tahle anabáze (pokud vůbec nějak dopadne) se bude tady dávat jistě dlouho k dobrému coby příklad hladkého a bezproblémového nákupu. >:-[] Úplně to slyším - Hele, chceš si koupit auto nebo dělat woodyho ? >:-[] -
woody-alien 10.12.14 21:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
pleaseSMILE: Ten modýlek nemá samosvor, takže je to na ho.vno.... >:D Chtěl jsem napsat, že ze mě nevyloudíš SMILE ani kdyby ses u-please-oval >:-[] , jenže já jsem stejně prostě optimistická povaha a na smutky dlabu. Jenom mě s.erou.
Venku začalo v půl pátý hustě sněžit (nížina cca 140 mnm), pak to roztálo a teď to začíná namrzat. Takže mi všechno hraje do karet. >:D -
woody-alien 10.12.14 21:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
wl: Začínám si tady připadat jak Thomasino s i30-kou. 8-s >:D ;-) Spíš bych to řekl tak, že nemám čas JENOM na vaše kecy. >:-[]
To e-Rko bylo ve skladovkách na volkswagen.cz, 5D, DSG, bylo tmavě modrý (Night) a mělo Cadizy 19". Jenže jak jsem koukal, už tam zase není a jsou tam 3 GTI-P, dvě bílý a jedno červený, manuál.
edit: Koukám, že Thomasino už to psal. -
Thomasino 10.12.14 19:51
« Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
woody - o víkendu jsem viděl GTI 5D na 18" v Carbon Steel v Porsche Brno. Ale stálo venku, takže asi předváděčka ;-) Nezatoulalo se jim tam třeba to tvoje?? Pak ti vynulují tachometr a pošlou k tobě >:-[] >:-[]
Ale být na tvém místě, počkal bych si na to tvoje GTI, i kdyby mělo být v únoru. Stejně si ho v zimě pořádně neužiješ a ke všemu když ho přihlásíš takticky až v lednu (což udělej i kdyby dojelo zítra), máš rázem papírově o rok mladší auto a jednou za X let se to bude hodit při případném prodeji ;-) Určitě ale můžeš prudit prodejce, lehce pohrozit že se podíváš po jiném autě a uvést třeba tu skladovou Cupru tam a tam (jen ať vidí že to nejsou plané řeči) a vydolovat z něj ještě 1-2% slevu, klidně formou bezplatného servisu na rok či dva apod. Na podobné věci ohledně servisu někdo slyší, protože mají jistotu že zákazník neuteče se servisem jinam. V dnešní době je pro ně business hlavně ten servis s předraženými díly :-)
Na druhou stranu to nesmíš přehnat, přece jen je asi o GTI zájem, tak aby tě neposlali do háje a obratem neprodali s větším ziskem nekomu jinému ;-)
P.S: Teď jsem kouknul na skladovky GTI a jsou k dispozici 3 ks, ale všechny v manuálu. Tuším jsi chtěl DSG. Dvě bílé, jedno červené. Ikdyž se tváří jako 3-Dv., jsou 5-Dv. a všechny Preformance. Druhé bílé má ale střešní okno.. -
Leg 10.12.14 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
Woody: buď rád, že sa vyhlasujú na termín dodania. Až bude kurz na to, či ti ho vôbec niekedy dodajú, to len bude depka. >:-[] ;-)
Inak včera som zrovna "tvoje" červené clio r.s. videl naživo a bol som trochu sklamaný. Ale je pravda, že bolo dosť špinavé, čo dosť kazí celkový dojem. A druhýkrát tento týždeň som znova videl Polo R WRC. To je šťastie, aká je šanca, že nezávisle na sebe behom pár dní narazíte na dve rôzne autá z 2500 kusovej série? Asi mám šťastie a mal by som si na niečo vsadiť. Žeby na to woodyho GTI? >:D -
white label 10.12.14 16:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
w-a
Jo, to už jsem viděl, majitel má jistě nějaké německé auto, třeba Hjondééé. >:D
P.S. To eRko s dsg je v jaké barvě?
V nejhorším můžeme zajet pro nějakou skladovku nach Deutschland, ať nemáš úplně prázdno pod stromkem. >:-[] -
woody-alien 10.12.14 15:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
iudex: No, zřejmě bych tu byl za rekordmana. Vyměnit auto, které ještě ani nemám, to už je opravdu silný kafe. >:D
Jinak mě ovšem fakt, že se z mého nákupu prakticky stala reality show a ve Fortuně se na termín dodání GTI už vyhlašujou kurzy >:D , nijak zvlášť netěší. ;-\ -
iudex 10.12.14 15:36
« Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
No ale taká GT86ka by nemusela byť zlá, na rozdiel odo mňa Ti 3-dverák neprekáža a bol by si tu za pravého petrolheada so zábavnou puristickou zadokolkou (na rozdiel odo mňa s nudným predohrabom) . A i na to Clio by som sa zo zvedavosti informoval (a predostrel im cenu, ktorú si nakoniec vyhandloval naposledy). ;-) -
woody-alien 10.12.14 14:39
« Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
iudex: 16 týdnů by bylo ještě zlatých. Momentálně "jedu" 19.týden a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by mělo být mé martyrium u konce. Ve smlouvě je nicméně maximum celkově 20 týdnů, a tak mě chytil thomasino-ronaultův syndrom a ze zajímavosti jsem se podíval, co by bylo aktuálně u nás k okamžitému odběru. Myslím s nulou (nebo tedy 5-10 km) na tachometru. Pro úplnost dodám, že jsem ty inzeráty neověřoval, čili nemusí už platit, ale výběr to úplně nezajímavý není.
Je tam jedno 5D R-ko s DSG, jedna Cupra manuál v Pirineos šedé, jedna Astra OPC v té jejich OPC modré, dokonce Clio RS v "mojí" červené Flamme s 18" kolama, jeden Megane RS bez Cupu stříbrný, jedno Zetko 370 manuál, dvě GT-86 - a to je myslím všechno. Žádnej Focus ST nebo FieSTa, žádné GTI, žádnej M-RS Cup. Samozřejmě by se dalo zalovit v Německu, mám to za rohem a výběr by byl úplně jinej...ale to jsou zatím jen teoretické řečičky. -
Ronault. 10.12.14 11:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
Poterienko: GT220 je sice zajímavá varianta, ael podle kompjůtru ne >:-[]
iudex: Samozřejmě je to zajímavá možnost GT220 na LPG. Musí to být bomba zážitek mít bombu v kufru >:-[] Průběžně pak dávej vědět, co ta kola budou dělat.
Legacy: tak to aktuálně nehrozí, loni jsem si rekonstruoval zaměstnanecký byt, který mi zatím vyhovuje, docela slušný nájem, 50 metrů chůze do práce a hlavně dispozice bytu je ideální: 1+1+2, tedy kuchyň, pokoj a 2 garáže >:D
Thomasino: Samozřejmě zvládám obojí, spoření na byt je samozřejmý odvod části ze mzdy, teď bych jej snad mohl i malinko navýšit, uvidíme jak to zítra dopadne.
Jinak ty důvody přemýšlní o novém autě jsou spíše pragmatické, výjde nastejno jestli za 3 roky ztratím 90t Kč nebo za 10 let 300t Kč, plus po skončení záruky budu muset platit servisní prohlídky apod. Požadavky by byly úplně stejné a vzhledem k cenovce, co jsem ochoten zapaltit, by to byl opět Megane 1,6 dCi >:D Váhám jen mezi Modrou Majorelle a tou, co má Thomasino na R.S. >:D
[odkaz]
[odkaz]
Ale jak říkám, za to mé uvažování a myšlenky může Thomasino, že tady šíří ten svůj syndrom ;-\ >:D -
iudex 10.12.14 08:58
« Re: Re: Rozměr kol není v TP...
Cov: červené FR, ktoré občas vídavaš v Rožnove, je zrejme jedného nášho diskusného kolegu a je známe tým, že pri trošku ostrejšej jazde v rožnovských kopcoch mu svieti kontrolka poruchy motora. >:D Inak až začnú tie Cupry konečne chodiť majiteľom, možno dobehnete počtom Octavie RS, ktorých je (najmä v modrej race) ako maku a trošku tým strácajú na výnimočnosti.
Ron: nenazval by som svoje rozhodnutie odvahou, skôr nerozmýšľaním nad dôsledkami >:-[] skrátka sa mi páčili a šiel som do nich bez rozmýšľania, čo bude o 5 rokov.
Inak ešte k dodacej lehote: mne hovorili, aby som počítal s dodacou lehotou 10 až 12 týždňov a nakoniec auto prišlo za 9. Woodyho 16 či koľko týždňov je sakra veľa. Ale čo je to oproti Penelope, ktorá čakala na Odysea 11 rokov. >:-[]
Pot: GT220 je fajn, ale pri tej spotrebe by ho Ron musel prerobiť na plyn a plynovým hothečom (resp. hotkombi) by moc dojem nespravil. >:-[] -
Ronault. 10.12.14 01:10
« Re: Re: Re: Rozměr kol není v TP...
WL: Tak přesně o tom to bude. Když auto umyješ 2x za zimu, což po některé je i tak hodně, tak to pro ta kola nic neznamená. Já jsem byl rád, když jsem Lagunu umyl 2x za zimu, stála venku v Brně na ulici, takže tam ne, když jsem to udělal doma před garáží, tak jsem tam vytvořil v tom klesání výbornou sklínku, načež mi taťka vynadal. Megana jem loňskou zimu mnohokrát myl, ale víme jaká byla loňská zima. Kombinace kamínků které jemně oťukají povrch a do toho sůl která střídavě roztává při jízdě a v teplé garáži a tuhne při stání... to opravdu ne... Já bych do leštěných na zimu prostě nešel a docela obdivuju odvahu iudexe, ten je podle mě má.
Na léto klidně leštěné ano, ale chce to mít dobrý tvar, kdy jednolivé paprsky nevystupují široce nad okraj gumy, pak stačí se jen podívat na patník z 5 metrů a je tam škrábanec.
Thomasino, dej s tím tvým syndromem pokoj! Mě končí úvěr na auto letos v srpnu a díky tvému plánování sám se občas přistuhnu nad úvahami, co dál... >:D -
white label 09.12.14 23:36
« Re: Re: Rozměr kol není v TP...
Jak jsme tu nedávno řešili vhodnost leštěných kol pro zimní provoz, tak Audi se teď jistí upozorněním o nevhodnosti takových kol v zimním provozu:
"Důležité upozornění. Informace o kolech: kola s leštěnými prvky, leštěná kola nebo částečně leštěná hliníková kola nesmí být používána v zimních podmínkách. Tato kola nemají vzhledem k použité technologii výroby optimální povrchovou úpravu pro ochranu proti korozi a z toho důvodu může dojít v důsledku působení posypové soli apod. k jejich trvalému poškození."
Osobně jsem taková kola používal v zimě několik sezon na GTI5 (a používáme je i na GTI6) a nebyly s tím problémy, ale možná ten, kdo myje auto dvakrát za zimu a jezdí denně a více km s tím případný problém mít může. -
-
woody-alien 09.12.14 21:04
« Re: Rozměr kol není v TP...
Ron: Zajímavá záležitost. Tak vám dali zimáky na normální 207. U Dokkera je to podobný - normál jezdí na 15" a jiný v TP nemá (i příplatkový origo hliníky jsou 15"), zatímco Stepway má 16". Jsem zvědav jak dopadnete. Já jsem se jen pro zajímavost zeptal, jestli by se dalo ty 16" dopsat do TP, a prý že ne. Ale moc jsem to neřešil, protože u toho Dokkera je to fuk. -
Covenant 09.12.14 20:35
« Re: Rozměr kol není v TP...
Ronault
To mě napadlo jako první a bavil jsem se o tom s prodejcem, ale žádné reexporty to nejsou...jen se prostě víc lidi v Česku domluvilo, aby dostali větší slevu a ten týpek to zastřešuje, nejdou na vývoz.
Největší reexportér je Pyramida v Praze kde jezdí Němci a pak něco málo třeba České Budějovice.....Olomouc je mimo.
To že je nepotkáváme, bude asi tím, že jich ještě čeká hodně na výrobu >:D ale je fakt že v R. p R potkávám jen jedno červené FR a jedno v alur modré.
-
Ronault. 09.12.14 20:18
« Rozměr kol není v TP...
Docela zvláštní situaci aktuálně řeším s Peugeotem. Volal mi dneska taťka, že byl na STK, žádnou závadu nenašli, ale řekli mu, že na těch pneumatikách nesmí jezdit, protože tuhle velikost nemá v TP.
Taťka nevěřícně koukal, protože ty 15" zimáky na kterých auto dojelo na STK, dostal přímo v Peugeotu, když jsme auto kupovali. Takže prodejce nám dal pneumatiky, které nebyly v TP. :-O
Samozřejmě P207 jezdí normálně na 15", ale Outdoor má z výroby 16".
Tak jsem prodejci volal, co s tím, tak to budou řešit s ofic. dovozcem.
Zajímalo by mě, jestli by šlo z nich po právní stránce dodatečně chtít nějakou kompenzaci nebo nejlépe aspoň 16" disky, když by se nepodařilo do TP dopsat 15". :-O -
Ronault. 09.12.14 20:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI
Covenat: Tolik Cuper? Tak to koukám. Přitom já jsem naživo potkal samotného Leona jen párkrát, Cupru asi jen jednu. Podle mě je to všechno v těhle počtech reexport. Stačí se podívat na statistiky prodejů očištěných od reexportů a najednou Seat zmizí z TOP10.
A pak že se tady čeká na Cupru 6 měsíců, když si ji sem jezdí kupovat třeba Němci...
WL: Jo, Thomasino mě taky napadl, ale on už toho má hodně, Thomasinůc syndrom zná třeba už každý. Já zase někdy používám pojem chodící konfigrátor VW dle WL >:D
-
Covenant 09.12.14 19:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI
white label, woody
Ono jim to klukům španělským taky pěkně litá :-) ... nejdřív to bylo pět měsíců...a mě tam dokonce skočil až konec března, pak dostali várku motorů a prodejce měl předváděčku ani né za 3 měsíce (a to mají zákaznická auta přednost), mě to pro změnu skočil na druhý týden v lednu no a aktuálně je teď 9 týden.
Na konci září si tam borec objednával najednou 19 Cuper...a přijdou chvíli za mnou....to bude pak nadílka, až to začnou skládat :-)
Jinak v Olomouci jich za ten ani né 3/4 rok prodali tak 70-90 ...tak aby pak na cestě potkat Gti nebyla větší rarita
-
woody-alien 09.12.14 18:48
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI
Cov: Prostě tradiční "slibem nezarmoutíš". Jeden z dealerů mě opravdu varoval, že dodací lhůty jsou klidně i 6 až 7 měsíců, čímž mi ovšem objednávku vlastně rozmluvil. Takže trochu kontraproduktivní. >:D Fakt je, že 6 až 7 měsíců je pro mě v rámci relativně běžných aut naprosto nepřijatelná doba a vědět o to dopředu, tak takové auto prostě neobjednám.
wl: ad Clio RS - jo, to máš pravdu, ten jejich přístup zase přispěl k rychlému rozhodnutí mezi C-RS a GTI. To byla taky povedená taškařice. 8-s
Ronault: Ano, přehnaná nájezdová rychlost, naštěstí suchá silnice, takže pokus o odpíchnutého Ronaulta nevyšel. >:-[]
Leg: Ano, kazí mi to radost z celé akce, ale holt musím zachovat chladnou hlavu. Jde to ale těžko. -
Ronault. 09.12.14 18:37
« Re: Re: Re: Re: GTI
Leg: Samozřejmě, vše by mělo mít své klasifikace. Já jsem tím teď malinko poškozený neb mě ve čtvrtek čeká test ze svého oboru a je tady tisíce klasifikací podle různých lidí...
Nicméně ano, lepší je, když po mně pojmenují skok bez následků než třeba jít přes budku v opilosti... a teď mě nikdo nenapadá. >:D
WL: A nebo by mu to mohli dočasně dodat s 1,2 TSI, přecejen začínat by se mělo spíše na slabším stroji, jak se to s GTI naučí, dostane plný výkon. >:D
Woody: Jinak S. vždy když mě vidí, že píšu na auto.cz a zahlédne přes rameno tvůj nick, tak se ptá "Tak co, už má to GTI? Ne?! To není možný!" >:D Držíme ti palce všichni >:D -
Covenant 09.12.14 18:26
Čekám na auto od konce záři..přesněji od 25.9 ale problém je v tom, že VW slibuje nesplnitelné, když prostě nejsou motory ...mě na to prodejce upozornil, čekačka se pohybuje až 5 měsíců... aktuálně dnes byla v systému naplánovaná výroba na 9 týden 2015...konec února.
Kdyby to Woodymu řekli narovinu, nebylo by tolik zklamání...tedy pokud by pak raději nešel do Clia ;-) -
Leg 09.12.14 18:11
« Re: Re: Re: GTI
Ronault: aha, takže jak majú krasokorčuliari svojho Rittbergera, tak motoristi budú odteraz dávať do poľa Ronaulta? >:D
Názorný príklad:
"Ty Jano, počul si, že Jožo včera vyletel do poľa, keď sa vracal autom ožratý z krčmy?"
"Hej, počul, ale nič sa mu nestalo, bol to čistý Ronault, takže má akurát trochu poškriabaný zadný narazník a to na tej starej Felde ani nie je vidieť." -
Leg 09.12.14 18:04
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI
Wl: tiež by mi nevadila dlhšia dodacia doba, dajme tomu do 5 mesiacov. Problém vidím, že ak sa dohodneš na niečom a potom je z toho niečo úplne iné, nastáva frustrácia a znechutenie a chuť ísť o dom ďalej, aj keď to v konečnom dôsledku znamená ešte dlhšie čakanie. Tak to teda vnímam ja, samozrejme každý má na to iný názor. Samozrejme, vydržať a pokúsiť sa vytrieskať z toho nejaké bolestné, to je asi najpragmatickejší prístup. -
Ronault. 09.12.14 17:48
« Re: Re: GTI
WL: V daleko více ohledech, třeba v designu a prémiových motorech. Rozumíš lowend, který používá motory z prémie... no kde to máš?
woody: Skoky do polí mají svou přesnou klasifikaci a jeden z nich je onen Ronaultův, kdy musíš splnit několik podmínek: nepokoušíš se o zatáčení, prostě tam vjedeš s vědomím, že silnice pokračuje dál a samozřejmě auto musí být po skoku pojízdné a na první pohled na něm nesmí být viditelné známky poškození.
Pokud jsi tu zatáčku viděl, ale přehnal nájezdovou rychlost, pak jsi to srovnával, tak to je skok "majitele Dacie jezdícího do té doby ve Fordu" >:D Nebo taky se mu říká skok do pole řidiče, který přešel z gum 225 na 165" >:D >:-[] -
woody-alien 09.12.14 17:38
« Re: GTI
Mým národům >:D : Podle smlouvy přece jen ještě nějakej čas na dodání mají, konkrétně do 20.prosince. Jiná věc je, že mi tvrdili, že to bude dřív a ten závěr prosince je pro mě prostě časově krušnej. Ale budiž, třeba mě vztek nakonec přejde.
Pakliže GTI nedodají do smluvního termínu, jsou samozřejmě v podstatě dvě možnosti. 1. Vyjednat buď další slevu (případ Mondeo) nebo příslušenství (taky případ Mondeo).
2. Od smlouvy odstoupit. Jenže co dál ?
Představa, že bych měl znovu tohle podstoupit (a nikde žádný brand-new HH nečeká, všechno jsou to předváděčky, případně referenční auta) mě přivádí k mrákotám. Kdybych chtěl zůstat u GTI, druhá nejlepší nabídka byla o 4% (tedy cca 30 tisíc) dražší v době objednání. Mezitím GTI zase zdražilo. To by nemělo žádnou logiku, to je lepší se dohodnout s "opozdilcem".
No a kdybych chtěl zkusit něco jiného (třeba Tajpár s křídlem, woe >:-[] ), tak jsem zase na začátku a nákup by se protáhl o.....ani nemluvím. 8-s
Pravda, Dokker je střela >:D , zrovna včera jsem (prázdnej) zametl s jednou Zafirou tak, že se z toho vzpamatovává ještě dneska, jenže v následné zatáčce jsem pak v obličeji vystřídal celou barevnou škálu, abych nezopakoval Ronaultův oblíbený výlet do polí. >:-[] Můžu taky jezdit Swiftem nebo na koloběžce, nicméně není to úplně to, co jsem si při prodeji Mondea představoval. ;-) -
white label 09.12.14 16:42
Leg
O.K., ale to by musel vzít u konkurence nějakou skladovku, nebo znovu čekat... a velmi pravděpodobně čekat déle, než od teď na GTI.
P.S. Já se dokážu na novwé auto taky hoooodně těšit, ale nějakých pár týdnů navíc By Mě neWadilo (ne tolik). Na GTI jsem čekal asi 3 měsíce a na allroad skoro 6, což považuji ještě za přijatelné, i když je to už dost. Samozřejmě, že pokud po objednání nemáš čím jezdit, je to jiný příběh. -
white label 09.12.14 15:15
Leg
Jako, že by woody znovu začal (zase od píky) zkoušet všechny hh na trhu? >:-[]
U Renaultu to taky neměl s případným nákupem CRS úplně jednoduché. Zkusil bych z toho vytřískat nějakou další slevičku a pokud by to přišlo až mezi svátkama, přihlásil bych to až příští rok. -
iudex 09.12.14 15:15
Takto pochodil môj švagor. Celý život túžil po Subaru (ostatne aj môj pubertálny sen) a keď nakoniec dospel do štádia, že si mohol dovoliť Legacy Outback, tak ho znechutil prístup predajcu, že zanevrel na celé Subaru a skončil v (staršej) X5.
Ale obávam sa, že ani odstúpenie od zmluvy nie je riešenie; na všetky nové hotheče sa čaká. Ja som čakal 2 mesiace (a to si môžem gratulovať), Covenant už čaká na Cupru tuším od leta a Emel čakal na RS asi štvrť roka. HH sa na sklad nerobia a predvádzačku HH by som nechcel ani s 50% zľavou. Takže mu nič iné nezostane, ako čakať, každopádne to nas_rie a ak človek auto dostane tesne pred Vianocami, keď podnikateľ nevie, kde mu hlava stojí, z toho sa ani neteší a nemá čas na nevyhnutné papierovačky (poistenie, prihlásenie). A nejaké bolestné vo forme koberčekov či inej prkotiny si môže predajca strčiť. Jedine ak by ako odškodné dal nové Polo GTI na víkend. :-) -
Ronault. 09.12.14 15:14
« Re: Re: GTI
Woody: Co Ti říkal tvůj věrný přítel Ronault, který to s tebou myslel dobře? Ber Clio... >:-[] Ale jelikož jsem to tušil, že to tak dopadne, můžeš jezdit doma po koberci s tím, co jsem Ti dal. >:-[]
Chtěl jsem Ti koupit k Vánocům pěkný dáreček: [odkaz] , ale teď nevím nevím, jestli si je budeš mít na co namontovat.
Tyto dárečky samozřejmě dám všem těm, co mi pošlou přesnou adresu... Posílám poštou na dobírku >:-[] -
woody-alien 09.12.14 11:23
« Re: GTI
iudex: Jo, uplynula. Jsem otrávenej a vůbec už nemám chuť se k tomu vyjadřovat. Navíc i kdyby nakrásně konečně dorazilo, bude pro mě teď už složitý najít vůbec nějakej termín do Vánoc, kdy bych si ho mohl vyzvednout. Celá ta situace mi kazí radost. 8-s :no: -
Ronault. 09.12.14 00:05
« Test nové Corsy a Twingo
[odkaz]
Na SK autozurnalu opět dvě zajímavé novinky. "Nová" Corsa, zaujme docela hodně chvály na v podstatě jen větší facelift i místy srovnání s Fabii.
No a ještě více mě zaujalo hodnocení Twinga. V podstatě padlo, že auto je schopné i mimo město nebo na dálnici a je za to chváleno. Zvláštní, tady na auto.cz pokud vím právě za dálnici bylo kritizované... tak a teď si zase vyber čtenáři/posluchači :-) Budu muset asi Twingo vytáhnout mimo město -
Ronault. 08.12.14 19:04
« Re: Garmin - nenapravitelný výrobce
Please Smile: Dokonce 5800. Ona fungovala dobře bez sekání, ale pak Nokia udělala aktualizaci a cele se to tím potento.... 8-s No, budu muset vyměnit mobil, ať jsem zase in... já ale furt čekám na nějaký přelom, vždy jsem měl v mobilech nějakou tu šílenost: jako první jsem ve třídě měl mobil, jako první jsem měl mobil s barevným displayem a jako první jsem měl dotykáč... samozřejmě pak všichni za rok dva koupili vylepšené verze a mě zůstalo jen to první >:D
Obávám se ale, že dotykáč teď bude frčet pořád. Možná mobil na spalovací motor? https://www.youtube.com/watch?v=XQWG9zri… />
Jinak odvolávám něco kritiky, seznam průjezdních bodů jsem našel, ovládání a přitroublá grafika zůstává, nastavit trasu bez mapy nebo internetové mapy je riskantní. 8-s -
boost. 08.12.14 18:48
Ron:
Tak jestli máš nějakou N95, nedivím se, že se Ti seká. Kup už něco nového. Ať jsi taky in. :-! >:D
Já navigaci nepotřebuji (v autě je vestavěná), ale když jsem byl v zahraničí a chodil po městech pěšky, offline e Sygic fungoval bez problémů. -
Ronault. 08.12.14 18:13
iudex: Tak já do hlavního města jen s navigací a především s příručkou: VESNIČAN VE MĚSTĚ.>:D Už mám i sbaleno: [odkaz]
Já mám nejlepší zkušenost s navigací v Nokii, výborně se ovládá, má krásnou grafiku a docela rozumně poskládané mapy, bohužel mi mobil dělá problémy na nabíječce v autě a poté, co jsem stáhl aktuálizaci, tak se navigace seká... prostě věk mobilu už je moc velký.
Zino: Taky jsem projel s Garminem jak píšu celou letošní dovolenou a nebyl jediný problém. Bohužel narážím na to, že se ta navigace děsně špatně ovládá, je nepřehledná a to co píšeš o průjezdních bodech, je moc optimistický pohled.
Nechal jsem si ukázat kudy by mě poslala na mé trase, vypočítala toto: [odkaz]
To se mi ale moc nelíbí, protože přes Tišnov vede nic moc cesta a průjezd centrem Prahy ve špičce bude časově delší než okruh, plus cesta přes Nové město a Veselí (stavím se za Zemanem na Vysočinu), takže chci tudy: [odkaz]
Jenže naházet tam ty průjezdní body z mapy, kde nejde poznat kde jsou jednotlivá města, silnice jsou špatně označené, mapa se seká a pohybuje se to jak... to je tak na hodinu. 8-s
A teď si představ, že zpátky chci jet tudy: [odkaz] To abych si před cestou sedl někde na kafe a zadával 8-s >:D
Ale co, ročílil jsem se už dost, kašlu na to >:D -
Brandon Walsh 08.12.14 17:13
ja mám garmin 5 rokov a stačí sa s ním naučiť jazdiť >:-[] teraz by som inú navi nechcel, mapy do toho "krekujem" a tú tetu nepočúvam, zvuk vypnem, mozog zapnem takže poľné cestičky sa nekonajú ;-) no je pravda, že pred každou cestou do neznáma si pozriem, kadiaľ ma bude viesť a ak sa mi to nepozdáva dám si pre istotu prejazdný bod -
iudex 08.12.14 17:02
Ron: nemusíš sa hanbiť, nie si sám, aj ja jazdím do nášho hlavného mesta s navigáciou. >:-[] :*)
Inak ja mám lacný Tomtom XL2 a nejak ma nerozčuľuje; najväčší nedostatok je absencia doživotnej aktualizácie, čo ma nakoniec, keď mi na nových cestách ukazovalo, že idem po poli, prinútilo tento rok zaplatiť si ročnú aktualizáciu (v cene polovice navigácie). Ak som teda poblúdil, bolo to v dôsledku neaktuálnosti mapy, event. v dôsledku vlastnej neskorej reakcie na pokyn. Boli ale situácie, keď sa navi nechytala, napr. vo Viedni boli súčasne tri odbočovacie pruhy a navi hlásila proste: choďte na výjazd vpravo. -
Ronault. 08.12.14 15:24
« Garmin - nenapravitelný výrobce
Ve středu mě čeká cesto do Prahy (jo, vím, je to hrozná díra, ale co už... >:-[] ) ,protože má letitá Nokia zlobí, tak jsem si půjčil od kolegy rok starou navigaci Garmin Nüvi 1490. Otec má letitou Garmin 1250 s kterou jsem teď projel Chorvatsko.
Můžu Garmin pocválit, že jsme celou estu docela dobře zvládli, navigovala dobře. Pravda, další výlet na Šíravu dopadl tak, že jsme skončili někde kolem Košic na polní cestě, kamardova navigace v mobilu ukazovala jinou trasu po silnici.
Ale budiž...
Problém Garminu je v tom, že má TOTÁLNĚ impotetní a nemožné ovládání. Tak například:
- nejde si vybrat postupně průjezdní body, když se tam zadají a člověk je chce změnit, tak musí CELOU trasu zadat znova
- grafika mapy je snad z Comodore...
- na mapě e ukazují názvy malých vesniček, ale velká města tam nejsou. Třeba Žďár nad Sázavou to neukáže, ale název dědiny vedle ano
- úplně špatně je zobrazena významnost silnic, např. s.č. 43 má stejnou barvu jako D1, dálnice Olomouc moholice jako okreska, nebo D11 jako okreska, naopak ukazuje se bezváznamná silnice Ostrava-Šumperk, R35 už při nejmenším přiblížení
- takže naplánovat si sám jednu cestu tak jak chci a ne jak chce navigace (ne vždy vybere tu nejlepší trasu například mě do Motole posílá přes centrum a podle mě rychlejší jet po okruhu)jsou hodiny nervů... však taky před dovolenou jsem chystal navigaci skoro celý den...
Tohle všechno se týká taťkovy letité verze... tak si říkám, jestli se něco zlepšilo u nové navigace a ne... ÚPLNĚ STEJNÉ KRETÉNSKÉ OVLÁDÁNÍ, jen se dá zadat více průjezdnit bodů, ale nedají se měnit... a přibyl BT, který je k ničemu
Jak tohle může být produkt roku a nejprodávanější navigace na trhu 8-s :no: Vždyť moje Nokia 5800 strčí tenhle bazmek po strance ovládání a funkcí do kapsy ;-\
Zajímalo by mě, jestli třeba MIO a nebo TomTom jsou schopnější. Zvažoval jsem, že si koupím navigaci letos, ale asi zůstanu u chytrého telefonu s větším displayem, kde případný odfláknutý software půjde nahradit jiným a třeba nahrát aplikace i k telemetrii... tohle opravdu ne :-(
PS: tímto nenadávám majiteli navigace, který se tu beztak přiřítí až zjistí, že kritizuju jeho navigaci >:-[] >:D -
white label 08.12.14 12:36
« Re: Vánoční inspirace
w-a
:*) Promiň(te) , ale zřejmě se Koubkovi nepodařilo udržet mou pozornost déle, než po dobu pěti minut, což je vzhledem k informační hodnotě jeho testu docela pochopitelné. Slibuji, že to byl (ode mě) poslední pokus se ho zastat.
Každopádně to máš u mě schované... :-O >:D
P.S. Samozřejmě myslím tu zmrzlinu. ;-)

[odkaz] - tohle je podle mě ta Casiopea
[odkaz] - tohle je krapet tmavší, ale spíše to bude jen jiné osvětlení.
[odkaz] [odkaz] - Titanum je podle mě tohle. Což je ale škoda, protože tahle mi už příjde příliš tmavá, hlavně i proto, že do černé už to není tak daleko a ke stříbrné až moc. Ta tvá Casiopea tam chybí.
Zrušili i tu modrou Majorelle: [odkaz] Což je podle mě škoda.
Výběr se hodně zúžil. Na běžné verze mimo RS tam je ještě tahle hnědá, která podle mě kombíku hodně sluší, jenže ty tmavé odstíny a údržba těch barev, případně drobné škrábance, to jedině ihned po koupi celofolii: [odkaz] [odkaz]
nebo červená...? [odkaz]
Zůstala ale modrá Malte, ale jen s GT paketem, ale ten se mi moc nelíbi... [odkaz]