Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 17.01.15 20:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI P pod rukou Kuby Rejlka
Jinak jsme opravdu kousek pod Ras-Al-Khaimah, asi 10-15 km na jih, takový umělý ostrov ve tvaru malého tiskacího "r" kde se na konci udělala malá kaňka a nad ním je nalepený kolečko (asi se rozpil inkoust místo háčku) >:-[] -
Thomasino 17.01.15 20:59
« Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Teda nejsem chodící, nebo sedící, encyklopedie ala White Label, ale červeného GTI jsem si teda všiml hned ;-)
Jinak GRATULACE k autu! :yes: Už jsem neveřil, že to do března stihnou. Tak ať slouží jak má :-)
S těmi třemi versus pěti dveřmi a prodejcem je to dobrá story! Ale nic si z toho nedělej, že ti zapoměli dát dvoje dveře, mě zase prodejce nezaškrtnul elektr.sklápění zrcátek :-) Ale jsem rád, nepoužívám to a dobrý 2-3 kila dole..
WL - pořádný okruh je také v Dubaji, jezdí se tam F1 a 24 hod Dubai, ale o kousek níže v Abu Dhabí je asi honosnější. Díky tomu hotelu a osvětlení. Zítra jedeme v poledne na výlet do Dubaje, tak jsem zvědavý na ty auta co tam jezdí >:-[] -
boost. 17.01.15 19:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Gratuluji k novému vozu. Porod je konečně za Tebou, bezproblémové a šťastné kilometry (doufám) před Tebou. :-) :yes:
Taky jsem si myslel, že jsi šel do bílé barvy. iudex má tu samou? A co máš za specifikaci, kromě zmíněného Perf paketu a DSG? Alcantara, DCC?
P.S.: Pokud budou hot-hatche od VW AG na auto.cz přibývat takovým tempem jako dosud, budete moci v ČR udělat tuzemskou odnož GTI-Treffen Wörthersee... Mácháč? -
woody-alien 17.01.15 19:01
« Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Leg: Já to asi ani nebudu komentovat. >:D Objednávku tam snad někde maj, mohli se podívat, když už si to za toho půl roku dohadování nezapamatovali. ;-) No, dneska jsem mluvil s jeho kolegou, takovej mladej týpek. A ten říkal, že dostali informaci, že Golf v 3.dvířku v Česku končí (zřejmě s vyjímkou GTI a R), a proto když viděli, že z náklaďáku skládaj Golfa a má jen tři dveře, tak by se v nich krve nedořezal. >:-[]
Ale white label jim věří, že by to případně přes víkend kluci na dílně nějak zbouchali. >:D -
Leg 17.01.15 18:34
« Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Woody: >:D vzhľadom na to, čo si s tebou už predajca užil by som povedal, že to asi bol jeden z najťažších telefonátov jeho kariéry. A ten balvan musel byť obrovský, aj keď je zvláštne ako je možné že si nie sú istý čo si vlastne objednal. Majú tam evidentne pekný bordel, to keby videli borci z nemeckej centrály... >:-[] -
woody-alien 17.01.15 14:43
« Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Leg: >:D Jo, tak nějak. Bližší podrobnosti má chodící encyklopedie VW Group a některých dalších (podružných) značek zvaná white label. Já, coby typickej českej tuzer, jsem si toho ani nevšiml. >:-[]
Ale mohu přihodit veselou příhodu z natáčení. Včera kolem půl devátý mi volal prodejce, že GTI dorazí téhož dne a že se ozve až tam fyzicky opravdu bude. Volam kolem 16.00.
V telefonu jsem slyšel jenom nějaký zamumlání, tak říkám:
"Cože ?"
"hmmmmmmmm, slžlivvamtauto"
"Prosím ?"
"No, složili vám to auto."
"No tak to je výborný."
"No jo, ale poslyšte, chtěl jsem se zeptat".....mlčení a pak potichu "Objednával jste pětidvířko nebo třídvířko ?"
Ve mě hrklo, už jsem viděl anabázi s reklamací, půl roku sem, půl roku tam, dodání červen 2018. >:D
"No" opatrně "přece třídvířko"
Na druhým konci nějaká rána a pak už velice hlasitě.
"No to jsem rád, už jsem myslel, že to spletli." >:-[] -
white label 17.01.15 14:38
« Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Leg
Bingo! :yes:
Aktuálně (zřejmě od modelového roku 2015) je dalším rozlišovacím znakem verze Performance červené logo (vpředu i vzadu) se stříbrným lemováním, zatímco běžná verze GTI zůstala u původně společného celostříbrného/celochromovaného loga. ;-)
Viděl jsem to už i naživo a vypadá to dobře. Samozřejmě, že ne ke každému odstínu laku, ale k zrovna k CSG to sedí. -
Leg 17.01.15 14:27
« Re: Už je to Gonečně TadI...
Wl máš na mysli nápisy GTI v červenej? Možno to je dôvod, prečo sa dodávka GTI tak omeškala... Niekde sa potopila loď s nápismi a dodávka náhradných meškala. Po mnohých prudičských telefonátoch istého zákazníka z čr sa vo Wolfsburgu rozhodli improvizovať, v čínskom tuningshope nakúpili nápisy čo sa najviac podobali na origoš (bohužiaľ mali len v červenej, lebo čím viac červená, tým viac GTI) a dúfali, že si to zákazník nevšimne. Ale to sa prerátali... >:D
Samozrejme, woodymu gratulujem ku krásnemu povozu, ale pamätaj, že v tomto prípade platí viac než hocikedy inokedy: nekrič hop kým nepreskočíš a len to čo je doma sa ráta >:-[] -
white label 17.01.15 14:01
« Už je to Gonečně TadI...
Velká gratulace woodymu a uznání za jeho obrpovwskou trpělivwost. :yes: ;-)
Kdo z vás si už podle prvních třech "nevybalených" woodyho fotek všiml jednoho rozdílu, proti iudexovému GTI? Samozřejmě nemám na mysli počet dveří, nebo zbytky továrního balení. -
poterienko 17.01.15 13:27
« Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
TH: Tohle já udělat tchýni, tak bych ji asi už v životě neviděl, protože by mi vydrápala voči. Jinak to jsou ty sedačky fakt takové šunty, nebo si jen hraješ na hrdinu, jak jsi vyj***l s tchýní?
WA: Vítej v klubu hilterwagenů s 200+PS, pěkný sleeper :). -
Thomasino 16.01.15 23:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI P pod rukou Kuby Rejlka
Jasněéééé, Do Dubaje je to co by kamenem dohodil a zbytek dojel v rychlým Renaultu >:-[] >:-[] Jel jsem Woodymu hledat GTI, ale zatím jsem viděl jen bílé :-O Ona tady je teda většina aut bílých nebo černých, vůbec tady nemají fantazii >:-[] -
Thomasino 16.01.15 22:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI P pod rukou Kuby Rejlka
Taky cesta jak nikoho nepustit na zadní sedačky:
[odkaz]
>:-[] >:-[]
Mimochodem o víkendu jsem řešil drobný problém, jak tchýni se širokým pozadím odvézt do nemocnice na pohotovost ;-) Samozřejmě že jsem řekl, že do Recar ji nepustím, protože by mi je mohla rozsednout a dozadu jsem jí soukat nechtěl, když jí bylo blbě od břicha a žaludku, takže jsem raději zavezl drahou polovičku k ní a objednal jim taxíka a dal jí pětikilo na toho taxíka >:-[] Lepší než dávat 40 litrů za nový Recara, nebo se ji snažit narvat dozadu. Takto to měla pohodlnější :-)
P.S.: Včera jsem viděl sedmiproudou dálnici, mazec!! Zdravím z Dubaje a okolí, teplota kolem 25-26 st., tak akorát, a voda ve vyhřívaném bazénu je fajn ;-)
[odkaz]
-
woody-alien 16.01.15 22:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI P pod rukou Kuby Rejlka
Ron: Tak tos mi připomněl Macháčka v Samotářích: "No jasně, budu o tom přemýšlet" >:D >:D
PS: Ještě zbývá cesta kufrem, Golf má bohužel průvlak na dlouhý předměty, tudy se dá na zadní sesle dostat. 8-s >:D -
woody-alien 16.01.15 22:08
« Re: Re: Re: Re: GTI P pod rukou Kuby Rejlka
Ron: Jj, třídvířko, a ty bys měl se svojí chorobnou péčí o interiér chápat proč. Tohle bude MOJE auto. Bordel ať si dělá rodinka v těch ostatních. Zabránit vzniku bordelu bohužel nejde, to jsem vzdal, tak jim musím zabránit vůbec do auta vstoupit. >:-[] -
woody-alien 13.01.15 18:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Superšport od Fordu
iudex: Tonhle konkrétně nebylo webpajovo vlastní XF, byla to novota s pár kilometry na tacháči a sériovým výkonem. A osobně si myslím, že to automat ano/ne nesouvisí ani tak s výkonem samotným (ostatně v téhle kategorii jsou jistá minima výkonu,takže automat ti tam určitě neudělá z auta chcíplotinu), ale s charakterem auta. Prémiová pětimetrová limuzína s 6 válcovým dieselem není primárně určena na blbnutí v serpentýnách, tam se hraje na komfort, klid a pohodové přesuny jak v pokojíčku - a tam by tedy podle mého manuál byl patřičný asi tak jako bezdomovec v Ritzu. ;-) -
white label 13.01.15 17:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Superšport od Fordu
iudex
Pokud bys chtěl striktně vázat samotný (jeden) výkonový parametr na typ použité převodovky, tak určitě bude vhodnější krouťák.
Pokud zůstaneme u toho XF webpaji, pak by podle tvého pravidla byl vhodný automat až po načipování o + 60 koní. A podobné by to bylo u 30d, 3.0 TDI, 350 CDI..., což jsou motorizace k nimž manual jednoduše nedává smysl bez ohledu na max. výkon motoru.
-
iudex 13.01.15 15:38
« Re: Re: Re: Re: Superšport od Fordu
Ale zase hovoríš o prémiovom sedane vyššej strednej s 300+ naftovými koňmi (webpaja to má čipnuté), tam sa automat vcelku hodí. Rovnako tak elektrická ručná pri zadnom pohone ničomu nevadí.
A áno, rovnako ako principiálne odmietam automat v malom hotheči, tak ho odmietam aj v autách s "bežným" výkonom á la Mazda 6, pričom mazdí atmo štvorvalec rozhodne nie je nič, čo by Ti trhalo volant z ruky. Pre mňa je tá subjektívna hranica dôvodnosti automatu 300k, pod touto hranicou by som principiálne automat nechcel a nepriplácal zaň. -
woody-alien 13.01.15 14:58
« Re: Re: Re: Superšport od Fordu
iudex: Ale kdepak - stejně nekompromisní jsi byl ohledně automatu i v diskusi o Mazdě 6. Mě neoblbneš. ;-) Když se minulý týden u nás na severu stavil webpaja, tak jsem se trochu projel Jagem XF 3.0d V6 240HP a musím říct, že mi tam "nevadil" nejen automat, ale ani diesel, ani 19" kola a ani absence ručky. >:D Na nějaký větší akce nebylo počasí, ale i tak to byla roztomilá kočička a i v rámci docela benevolentního ESP si na sněhu pohazovala frivolně zadečkem. Možná, že bys některý názory přehodnotil, kdyby ti stála v garáži. ;-) -
iudex 13.01.15 14:33
« Re: Re: Superšport od Fordu
wa: v hatchbacku nižšej strednej, nie v superšporte so 600k. Ako si možno spomínaš, na pajovu 495k beštiu som tiež nehovoril, že by to chcelo manuál, bol som rád, že som bol rád. >:-[]
Každopádne dobrovoľne priznávam, že ma GT nadchlo a zamiloval som sa. :-) A vieš ako je to s tým image značky, hoci jazdím na priemernom konvenčnom liftbacku, trochu tej prestíže novej vlajkovej lode dopadne aj na nás dole. ;-) -
Bully_ 12.01.15 22:51
« Re: O zlatého bludišťáka
Ja to vim, ale ode me je to nefer, tak to nereknu >:D Jenom je na tehle Googlovske fotce prehnane zplostely, zas tak uplna placka to neni.
Jinak jde o 2. vuz tohoto jmena u tohoto vyrobce (1966-75, tohle je model od r.v. 2006-10). Takovy komfortnejsi braska modelu Elise a s pevnou strechou.
Edit- tady v L s pulmilionem obyvatel jich je udajne zaregistrovanych 8 (!). -
Ronault. 12.01.15 22:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Dakar
Tak to je na nic... je to světle modrá metalíza... >:D , je to placaté, logo to má podobné po přiblížení jako Lotus, nejvíce to připomína Exige, ale má to jiná přední světla, taková tím stylem jako Alfa 4c, tz.n plastem to vyplní tvar, který by byl hezčí, kdyby byl kompletně světlo... a taky úplně jiný nárazník... no nic, budu se muset naučit žít s tím, že jsem jej nepoznal.