Leg 21.01.15 18:12
« Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Woody: už som sa bál, že sa tvoje auto zmení na Škodu Yeti (toľko sa o ňom hovorilo ale nikto ho nikdy nevidel), ale nakoniec to dobre dopadlo. Je doma a samozrejme dúfam, že ti bude robiť len radosť. Budeš ho vôbec ešte túto zimu prezúvať, alebo to v horšom počasí doklepeš na dáčii?
Btw našiel som ďalší rozdiel oproti iudexovmu GTI - evidentne si si priplatil za dizajnovú anténu. [odkaz] :-)
P.S. Áno, je to krásne auto. :-) -
woody-alien 21.01.15 17:56
« Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Jedna je tam i pro Ronaulta. >:-[]
Jinak co říct k dosavadním poznatkům. Nic moc, vzhledem k tomu, že jsem trasu cca 180 km absolvoval s průměrem 6.7 l dle PC. Tak si to asi dovedete představit. >:D
Ale no dobře, panuje maximální spokojenost s komfortem standardního podvozku na 18" kolech. Nejprve tedy volič v poloze D. Režim Eco je chcíplotina, režim Normal je dvojjaký. Když to necháte na libovůli stroje, je to takové utahané. Pokud budete dupat na plyn, nechá se GTI přemluvit, ale i tak se vám snaží cpát co nejvyšší kvalty. Prodleva po sešlápnutí plynu je hodně znatelná. Naopak reakce na pádla je výborná. Tenhle režim je dobrej pro manželku a nebo na běžnou jízdu v rámci ostatního provozu. Režim Sport GTI konečně probudí. A to tak že velmi. Okamžitě se zvednou otáčky, reakce na plyn jsou bleskové a DSG změní taktiku z "však to na tu šestku nějak rozjedem" na "no tak co je vole, máš tam trojku, tak jeď a nechrápej, jo ty se bojíš, no tak co otravuješ". >:D Kromě toho začne být slyšet motor, kterej v Normalu moc slyšet není.
Komu by se však nelíbilo poslouchat trochu přibarvený zvuk motoru, má další možnost. V poloze D ťuknete do voliče a máte tam S. Nemám ještě úplně přesně zmapováno, jak moc a jestli vůbec se liší chování DSG vůči nastavení Sport ve Volbě profilu jízdy, každopádně oproti D je to dost dramatický rozdíl. A zvuk taky máte, prostě z toho důvodu, že DSG nechá motor daleko víc vytáčet.
Takový ty krajní záležitosti (točení do omezovače apod.) jsem z pochopitelných důvodů nezkoušel, maximálně jsem tam měl chvilinku 5000 otáček, ale mám v plánu zajet motor hodně rychle a taky na ně dojde. Celkový dojmy jsou mírně pozitivní, ale mám důvod předpokládat, že se k pozitivnu přikloní mnohem více jakmile nebudu nucen udržovat si za sebou ve zpětném zrcátku nebohou manželku.
PS: A jinak je to krásný auto. Uvnitř jsem si doslova medil. :yes: ;-) -
Leg 21.01.15 17:19
« Re: Re: GTI
Wl: inokedy máš plný rukáv argumentov pre trojdverák a teraz to odbiješ povrchným pre krásu treba trpieť? >:-[] ;-)
Inak ako ste na tom s fotením? Ja som mal tri nápady, ani jeden sa mi nepodarilo z technických či logistických príčin zrealizovať a vypadá to, že tentoraz sa nezúčastním. Čo je pre mňa ako autora témy dosť potupné. -
woody-alien 21.01.15 15:25
« GTI
iudex: Před čtvrthodinou jsem přijel. Mám první dva problémy. U třídvířka by se hodil podavač pásů a v garáži (aspoň v dolní části) nemůžu dveře naplno otevřít. Jinak to ale byla piánko jízda, aby se mi neztratila manželka, takže jen občasné přepnutí na Sport nebo na S u DSG. Později přidám pár dojmů.
PS pro Ronaulta: Člověče, normálně jsem uvnitř jedl a pil a nic se nestalo. >:D -
white label 20.01.15 16:22
« Re: Plagiátoři
w-a
Jo, interiér GGTI s alcantarou je podle mě aktuálně nejpovedenější ze všech Golfů, a to včetně všemožných (konfigurovatelných) příplatkových prvků, včetně kůže.
A co má být na edici Bocaabiertaté (viz foto odkaz) jiného, než na normálním GTIP? -
woody-alien 20.01.15 16:12
« Plagiátoři
wl: Nj, to víš, GTI to není. ;-) >:-[] Mimochodem, na homepage má pumpkin blog - report z Vídeňského autosalónu. VW zřejmě vyplňuje i ty nejmenší mezírky na trhu a udělalo speciální edici Bocaabierta, která si zároveň bere na paškál konkurenta ze Španěl (zjevná narážka na Cupru Bocanegra) i z Němec, když neoficiálně se mezi fanoušky tvrdí, že jde o zjevný FoST look. ;-)
[odkaz] >:-[] -
white label 20.01.15 15:46
« Re: Re: Re: Re: Mustang
Po oficiálním představení nové RS3, včetně max. výkonu jejího R5T, už reálné verzi GR400 moc nevěřím. Navíc bych potřeboval zkusit klasický G7R s dsg!, a to minimálně na celý den (ideálně na víkend). Krátké svezení s manuálem mě zrovna moc nepřesvědčilo, včetně interiéru, který nelze nakonfigurovat tak, jak to má GTI s příplatkem za alcantaru. -
woody-alien 20.01.15 15:13
« Re: Re: Mustang
wl: A já myslel, že trochu jo. ;-) Zrovna dneska v Motole nebylo jediný místo k zaparkování a tak jsem chvíli čekal a první přišel chlap a šinul si to k bílýmu G7R.
"Jedete pryč ?"
"Jasně, ale nesmíte na mě spěchat."
"To já tolik nespěchám..."
A už jsem byl venku, a už jsem byl u R-ka, třídvířko, DSG, a když už jsem seděl vevnitř (z chlapa se vyklubal sympaťák, něco jako ty ;-) >:-[] ), tak začla "nebožka" něco "hovořit" >:D a musel jsem jít.
Má to 3 měsíce, najeto cca 6.000 a hodně si to chválil. Pro rodinu MPV a pro sebe R-ko jako daily car. Čtyřkolka, automat, DCC, trocha toho výkonu ;-) - pohoda. Na zimu má 18" Cadizy, na léto nevím. Až na tu barvu teda dobrý, ale on říkal, že s barvou je spokojenej, protože si ho už nevšimne vůbec nikdo. A taky to měl teda pěkně zprasený. To by tě křísili. >:D -
white label 20.01.15 14:26
« Re: Mustang
Cov
Za 880 tis. je Mustang s R4 (a manuálem) a Mustang s R4 je něco jako Golf s dvouválcem, i když poměrně výkonným. S V8 a automatem je to 55tis. nad milionem, což je samozřejmě (zvlášť na poměry EU) dost zajímavá cena.
O klasickém G7R neuvažuju, aktuálně jsem zvědavý na BaWoráckou M2. -
iudex 20.01.15 12:22
« Passat za výhodnú cenu
Práve som sa schuti zasmial: prišla mi ponuka od predajcu VW; akciová cena na predvádzačku Passat variant 2,0TDI 110 kW DSG. Predvádzačka s veľkou zľavou (5500 eur) za výsledných neodolateľných - posaďte sa - 37700 eur! >:-[] No nekúp to!
Som zvedavý, čo potom budú pýtať za top verziu - 177 kW 4-motion. -
white label 19.01.15 18:42
« Re: Re: Re: Re: Bezkonatní myčka
V textu článku mě zaujal odlišný pohled na věk při rozdílném pohlaví.
"...22letá žena, která chtěla pilovat své řidičské schopnosti."
"O chvíli později se přiřítil stejně starý mladík..."
Prostě zřejmě stárneme (už od 22 let) pomaleji, než ženy. ;-) -
Leg 19.01.15 15:23
« Re: Re: Bezkonatní myčka
Iudex: to nevypadá zle, päťkoruna za základné umytie, ak si dáš raz za čas nejaké rozšírené, mali by byť náklady vcelku rozumné. Hlavne ak uvážiš, že je to bez námahy a bez poškodenia. Len škoda, že umývanie kolies je len vo vyššom programe. My majitelia hothatchov s namáhanými brzdami vieme, že kolesá sú často naznečistenejšou časťou auta.
Na HČK v zime s deťmi nič moc... je tam pusto, v expozícii je zima, nič moc sa tam teraz nedeje. Cez Vianoce bývajú pekné vianočné prehliadky, ale to ste už zmeškali. Na druhej strane, ak je pekné počasie, je tam kľud, ticho, môžte si užiť peknú prechádzku po okolí. A keď nasneží, po okolí býva vytvorených niekoľko kilometrov stopy pre beh na lyžiach. (Mimochodom, tento rok ma naštvali keď prestali odhŕňať veľké parkovisko - to bol môj obľúbený playground, kde som nacvičoval "drifty" - nikde nikto, opustená veľká plocha.) -
iudex 19.01.15 13:17
« Re: Bezkonatní myčka
Cov: áno, hovorím presne o takej umývačke ako na tom tvojom odkaze.
Leg: asi to tak bude, auto mi nastriekalo asi tromi rôznymi druhmi peny, z toho jedna taká viacfarebná vyzerala, že by umyla aj email zo starogréckej amfory.
>:-[] No človek má skrátka na výber: buď klasickú kefovú, lak odierajúcu umývačku, slabú bezdotykovú, ktorá ti auto neumyje, alebo takúto účinnú všerozpúšťajúcu. Ale nie je to len tou chémiou, aj ten tlak vody tam bol podstatne vyšší, ako inde. Btw. aspoň si ma potešil, že som nerobil zbytočnú robotu s tým voskovaním. :-)
Inak keď už si tu, stojí za to ísť teraz v zime na Červený kameň (s deťmi)? -
Leg 19.01.15 12:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Wl: díky za odkaz, ja som sa dnes cítil fajn ale po prečítaní článku cítim, že na mňa mierna depka predsalen lezie. Ešteže nám podobné články vždy povedia, ako sa máme cítiť a čo nás má zrovna najviac trápiť, aby sme zapadli do celonárodnej nálady. >:-[] -
white label 19.01.15 11:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Leg >:D
Jak napíšeš dávky, tak ani "nevím" proč, hned si vzpomenu na naše nedbale elegantní, nápadně snědé spoluobčany. Asi před rokem tady na náměstí přišla partička snědých příživníků, která se vydávala za aktivisty vybírající dobrovolné příspěvky pro neslyšící, přičemž sami předstírali, že mají toto postižení také. Dokonce měli nějaké archy/formuláře, kde se mohl každý kdo přispěl podepsat, asi aby to vypadalo přesvědčivěji. Byli i u nás v baru a pár dobrovolníků, kteří jim přispěli, se tu taky našlo, já si o tom tenkrát myslel svoje, ale důkazy jsem pro své logické podezření neměl. Dneska přišli znovu a policajti na ně udělali zátah a posbírali je. Shodou okolností tady vedle nás dělá vedoucí prodejny paní, která má neslyšící dceru a ovládá znakovou řeč, tak to dneska na ně zkoušela a samozřejmě ani ťuk, nakonec se raději normálně rozmluvili. Asi se dneska, kluci ušatí, nepodívali na novinky.cz
>:D
P.S. Já chtěl to téma vztahu "dokonalost/nedokonalosti" a případné závisti posunout vyloženě do obecné roviny, ale když vidím vývoj diskuse, tak evidentně marně, takže teď už nevypadám jen jako kosmetický úchyl, ale i jako kosmetický "autonarcista". :*) >:-[] -
Leg 19.01.15 11:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Iudex: ak na tú bezkontaktnú umývačku plánuješ chodiť pravidelne, tak ten vosk kľudne niekomu daruj. Používajú tam totiž relatívne agresívnu chémiu nutnú k tomu, aby špina zliezla bez toho, aby sa na ňu pôsobilo mechanicky. Vedľajším efektom je, že so špinou celkom spoľahlivo zlezie aj ochranná vrstva vosku, takže ak neplánuješ voskovať po každom umytí (čo by robil len čistý masochista), tak voskovanie nemá zmysel. -
poterienko 19.01.15 11:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Ad myšky: Osobně mám v wapkami na benzínách ten problém, že vždy nějakou část vynechám. Takže ačkoli auto při mytí vypadá dokonale, po zaschnutí mi na dveřích vylezou špinavé pruhy. Samozřejmě se bavím o situaci, kdy tam chci nechat max tři pětky a pak rychle pokračovat v jízdě. Když to chci pořádně, tak si vytáhnu wapku doma. -
woody-alien 19.01.15 11:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
iudex: Naštěstí se ty myčky rychle rozrůstaj. U nás v blízkosti teď stavěj dvě nové. Pro mě je to jediné přijatelné řešení, jak udržovat auto v přiměřené čistotě. Naházet nějaký mince a za pár minut hotovo. Leštit můžu jindy. ;-) -
iudex 19.01.15 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Zase umývanie, moja "obľúbená" téma. >:-[] Ja som síce kúpil tvrdý vosk s tým, že pred zimou Golf naleštím, ale akosi som sa nedostal k umytiu auta pred príchodom mrazov a odstavením vody vonku a potom už to nešlo. Takže som donedávna strašil totálne zapraseným autom, až mi to po mesiacoch ;-) nedalo a našiel som novú bezdotykovú umývačku, ktorá bola prekvapivo účinná. Načo moje auto vzápätí videl kamarát a krútil hlavou, ako môžem mať také čisté auto v zime. >:-[] -
woody-alien 19.01.15 09:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Leg: >:-[] Já bych třeba ještě zkousnul, že místo Ordinace v Růžové zahradě myju auto, ale ta marnost toho počínání mě drtí. ;-) Když nezačne pršet nebo sněžit, tak aspoň před tvým naleštěným bourákem po ulici zcela jistě pojede kropička nebo na silnici vjede traktor z pole a ještě tak 5 kilometrů se před tebou bude "oklepávat" od bahna. >:D -
Leg 19.01.15 09:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Wl - nevidel by som za tým závisť. Je to len normálny postoj, keď sa niekto diví, ako tomu môžeš venovať toľko času, ktorý by si inak mohol investovať do oveľa bohumilejšej činnosti, ako napríklad ležanie pred televíziou, sedenie v krčme alebo státie v rade na dávky. >:-[] -
white label 18.01.15 11:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
w-a
Podezřelá taky, ale nebezpečnější může být, pokud tu údajnou "dokonalost" (myslím teď obecně v různých jednotlivostech) začne někdo přímo konfrontovat s vlastní "nedokonalostí".
Pak jsou dvě možnosti, z nichž ta lepší je postoj ve smyslu, je lepší být nedokonalý a normální, než dokonalý "blázen". A ta mnohem horší je jakákoli forma závisti (na základě podobné konfrontace), čím extrémnější, tím hůř pro všechny. -
white label 18.01.15 10:56
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
w-a
Zase je to tady s tím listem v podběhu? Tak když jinak nedáte...
Funguje to na principu jednoho červivého jablka v každé bedně s kvalitními BIO jablky, aby bylo jasné, že nebyly chemicky ošetřeny.
Někdo přijde ke mně do garáže s tradiční "blblou" otázkou: "A jezdí ta auta vůbec někdy?"
Pak stačí najít v podběhu ještě neuschlý! list (ideálně, když ho aktivně objeví dotyčný sám) a je po problému s případným dokazováním. :-O :*) >:D -
woody-alien 18.01.15 10:13
« Re: Re: Re: Re: GTI pod rukou Kuby V.
Kysky: To tě zklamu. Od white labela nedostaneš v tomhle ohledu relevantní údaje. Jeho auto vypadá i po létech líp než nové v showroomu. A to včetně interiéru. Je pravda, že jednou jsem mu našel v podběhu list ze stromu, ale podezřívám ho, že to tam nastražil schválně, aby nám udělal radost. >:D ;-) -
iudex 18.01.15 09:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Človek sem chvíľu nepozrie a hneď zmešká udalosť roka - príchod Godota (aka woodyho GTI). >:D Každopádne veľmi pekné auto vrátane farby, woody, máš vkus, to sa musí nechať. :-)
Ad červený nápis GTI - aspoň sa budú dať naše autá vo fotosúťaži odlíšiť, ak budú fotené priamo spredu.
Thom: tak Ty si vyhrievaš kosti v Dubaji? Tak potom ja zbytočne pozerám pod svahom v Semmeringu, či tam medzi desiatkami brnenských značiek neuvidím MRS. ;-) -
white label 18.01.15 01:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
pS
Osobně by jsem si tu alcantaru vzal (celokůži naopak ne), protože je příjemná právě na místech jako je opěrka hlavy, nebo bočnice sedáků/opěradel, ale je pravda, že ta celolátka v GTI v kombinaci s tím klasickým kárem nevypadá tak levně, jak to bývá zvykem u jiných aut s komplet jednobarevnou látkou.
látka:
alcantara:
kůže:
boost. 18.01.15 00:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Woody: Jasný. Já myslel, že právě DCC jsou "nutností" soudě podle testů, ve kterých fungování podvozku chválí. Vlastně, jak tak nad tím přemýšlím, ani nevím, jestli byl někde někdy v testu GTI bez DCC. >:D Dneska tlačí výrobci adaptivní podvozky dopředu, jako kdyby pasivní alternativy přestaly existovat. Dost často je to škoda. Což dokazuješ i ty.
Já mám Alcantaru velice rád, samotná látka mi přijde stejně jako celočerná kůže levná na pohled, ale chápu, že to není nutnost. ;-)
white label 17.01.15 23:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Tak to bude pecka, okřídlený turbo Dokker! >:D
U Edition 40 se dá očekávat základ ala performance s interiérem ve stylu verze kombinace kára s alcantarou/kůží, výkon navýšený na symbolických 240 PS a nějaký specifičtější design kol.
Jestli bude časem (pro GGTI vůbec) i ta slibovaná karbonová střecha, těžko říct, ale vzhledem k tomu, jak dobře sis nakonec vybral odstín laku, tak karbonovou střechu už máš vlastně i dnes. >:-[] ;-) -
woody-alien 17.01.15 22:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
wl: Jsem zvědav, v čem bude Edition 40 speciální. Nicméně už dopředu říkám, že hitem roku 2015 bude představení Dacie Dokker Edition 03. V souvislosti s tím plánuju nahodit sportovnější přední nárazník z téhle edice, Dokker dostane tvrdší pružiny, půjde k zemi o 1,25 cm a místo šoupaček budou Lambo doors. >:-[] -
šmoula nešika 17.01.15 21:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
pS: Myslím, že Mácháč je úžasný nápad! :-) :yes: Mimo toho, že je to turisticky exponovaný rybník disponující fotogenickým výhledem na Bezděz, lze odtud jet směr Mělník legendárními táhlými zatáčkami, na Litoměřice členitými okreskami plnými horizontů a tak trochu italskou krajinou nebo do trochu jiných nadmořských výšek v případě Ještědu prostřednictvím parádních pomalých vraceček. :yes: :yes: :yes: -
Thomasino 17.01.15 21:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Bílá je už fakt dost nuda, už těch bílých aut je moc :-( To souhlas.
Ta CSG je pěkná, když je čistá tak je fakt super. Zvláště když u GTI taky chybí nějaká pořádná výrazná barva typická pro GTI :'-( :'-(
Woody - hezky opatrně to zajeď, za dva roky si to od tebe koupím ;-)
P.S: Ikdyž příští rok přijde Edition 4O... -
šmoula nešika 17.01.15 21:18
« Re: GTI pod rukou Kuby V.
VWelká gratulace, woody! Uff, konečně... >:D :-)
Akorát jsem tedy doufal, že nebudeš takovej opičák a zvolíš bílou, resp. jinou než „iudexovu“ barvu. Njn, ten Chris Harris... >:-[]
Tak tedy mnoho radostných kilometrů, bezstarostnou údržbu a málo trestných bodů. :yes: ;-) -
woody-alien 17.01.15 21:17
« Re: Re: Re: Re: Už je to Gonečně TadI...
Thomasino: No já fakt ne, já hlavně zkoumal, jestli to auto není přelud. >:-[] A díky.
pleaseSMILE: Už nic významnýho, paket Sport GTI je vnější, viditelná záležitost (kola, xenony, zatmavený skla, sklopný zrcátka, LED mlhovky) a dovnitř už jenom parkpilot a volbu profilu jízdy. DCC jsem usoudil že není potřeba, GTI to na 18" zvládá dobře, na navi a soundsystémy mě neužije a co se týká Alcantary, viděl jsem to v reálu a moc mě to nepřesvědčilo, abych ještě šponoval rozpočet.
S barvou to bylo tak, že ještě když jsem jel na objednávku, byli jsme domluvení s manželkou na bílé uni. Když jsem pak na salóně viděl tu bílou smršť (tam snad byly tak dvě auta v jiný barvě) a prodejce přijel s GTD v tý karbonově šedý, objednal jsem tu. Počítal jsem s tím, že kdyby doma bylo "dusno" ;-) , ještě se to dá změnit. Jenže než jsme dokončili papíry, měl jsem telefon od manželky, že si to rozmyslela a raději tu šedou. "Samozřejmě, jak si přeješ, já to změním." Takže jsem byl ještě za dobráka. :-)