Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 23.01.15 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thom: Renault uvádí provozní hmotnost - tedy vč.řidiče 1462 kg, ale sekl jsem se u té Legovy potvory - tam jsem našel "curb weight" tedy pohotovostní hmotnost bez řidiče. Takže k těm 1460 kg ještě 75 za průměrného (to bych chtěl vidět >:D ) řidiče.
A výborný je jakej bordel v tom má VW, aspoň na jejich stránkách. GTI-P s DSG má uváděnou "pohotovostní" hmotnost 1402 kg, ale je to blbost, musí to být provozní, protože jinak by jim nevycházela při užitečné hmotnosti 543 kg celková hmotnost 1870. A taky že v techničáku je těch 1402 kg jako "provozní" hmotnost. -
Thomasino 23.01.15 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Ještě detail, ve velkém techničáku mám Provozní hmotnost (vč.řidiče 75kg) 1454-1506 kg. Nevím kde jste vzali Pohotovostní 1460 kg, což by znamenalo provozní min. 1535 kg. Prostě se ty údaje hodně liší, převážím a uvidíme.
Jinak Golf 2.0 TDI 4x4 vychází podobně jako Kokta :-) Si tady tak ležím těžce nemocný s rýmičkou, kašílkem a teplůtkou, a z dlouhé chvíle si konfiguruji >:-[]
-
woody-alien 23.01.15 21:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thom: No, jsem zvědav...ne že by mi na tom tak záleželo, ale továrním údajům se moc věřit nedá. Většinou jsou ovšem auta v reálu těžší, že by byl Meg o nějakých 140 kg lehčí než uvádí Renault, no nevím, nevím...jestli si to taky pokaždý nevykládaj "vážiči" jinak. S řidičem, bez řidiče, jak plná nádrž atd. Ale nechci do toho zabřednout. ;-) -
Thomasino 23.01.15 21:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Někdy to uvádí schválně o dost více, protože v určitých zemích platíš daň (nebo vyšší pojištění) z poměru výkon versus váha. Uvidíme až to zvážím, pak tomu budu opravdu věřit. Ale třeba takový Leon SC Cupra (3D) by měl podle mě být ještě lehčí... -
Thomasino 23.01.15 20:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Renault sice uvádí tak vysoké hodnoty, ale jak jsem již psal, anglický AutoCar to opravdu zvážil, i s podvozkem Cup a Recaro sedaly a navážili 1325 kg :-) Pokud by to byla pravda, tak po odečtu lehkých kol jsem na 1310 kg i se zadními sedadly >:-[] Na jaře to hodlám zvážit.
Až to časem pořádně vykuchám, tak budu hravě kolem 1220-1250 kg ;-) Ale to už bude chtít nějaký to rodinný auto s tažným, co utáhne aspoň 1800 kg.
Zatím bych se klonil k něčemu takovému "obyčejnému" ve čtyřkolce (teda pardon, on je to vlastně HotHatch!):
[odkaz]
(po slevě za 660T)
nebo:
[odkaz]
(srovnatelná výbava FR se stejným motorem a 4x4 vyjde u Leonu ST (kombík = někam se musí vejít sada 4 kol) na nějakých 725 tisíc před slevou.
-
woody-alien 23.01.15 20:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Leg: Jak pravil Komandér ve skvělé parodii Galaxy Quest : "Nikdy neustupuj, nikdy se nevzdávej". ;-) Thomasino tě tady "lakuje" s nutností vykoupit zadokolku s 6-hrnkem vyšší hmotností. Nuže tak tedy - 130 i E87 má uváděnou pohotovostní hmotnost 1460 kg. Žádnej drobek. Přejděme tedy na oficiální stránky Renaultu - u Meganu RS je uváděná hmotnost 1462 kg, bez ohledu na provedení (cup necup, trophy ne trophy) a s klasickou poznámkou, že údaje se mohou lišit v závislosti na výbavě a bla bla bla. Jistě, ani Megane nemá na Astru OPC s jejími 1550 kg a navíc Thomasino odlehčuje, kde se dá, ani chudáka tchýni nesveze >:D , ale o svý trumfy právě přišel.
Zkrátka, na tu tvojí krasotinku musíme najít něco jiného. Vzhled ponechme stranou, stokrát opakovanej vtip atd. ;-) , takže už mi tedy nezbývá než zamumlat něco o "bazarových kovbojích", ale radši budu držet hubu. >:-[] -
Leg 23.01.15 18:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thomasino: áno, zadný pohon má aj svoje nevýhody, ktoré pri kompaktnom hatchbacku zvlášť vyniknú. Asi preto podobné auto vyrába len BMW a aj to už len do času.
Bully: to je možné, ja popravde netuším kde končí hothatch a kde začína športové auto. A popravde, je mi to jedno. :-) -
Bully_ 23.01.15 17:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Leg:
tvuj HH se uz blizi sportovnimu autu :-) A o vykonu, poctu valcu a prumeru brzd to neni.
Thomasino:
jeden clovek z nemeckeho Lotus-fora pouziva Cayman S jako daily car a na zabavu ma Elise (nebo Exige?) - MkII.,s 1,8-ickou.. -
Thomasino 23.01.15 17:13
Záleží, jak jsou ty dva válce navíc těžké ;-) >:D >:D Ale néé, motor ve 130i je fakt super (řídil jsem ho v Z4 3.0si kupé), podle mě jeden z NEJ tehdy. Však taky dostal pár ocenění ve své době :-) Druhá věc je, že je 130i je poměrně těžká, ale to je dané i koncepcí. Výhoda zadokolky a lepšího řízení je vždy zákonitě vykoupena vyšší váhou...
Třeba zrovna u toho Caymanu to ale tolik neplatí, tam je motor na správním místě, tedy uprostřed :yes: Ale jooo, stačí mě i předchozí Cayman S, ale kdybych náhodou něco zdědil nebo vyhrál ve sportce, tak chystaný Cayman GT4 bude úplně NEJ volba ;-) -
Leg 23.01.15 16:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thom: ešte nedávno by ti stačil Cayman S prvej generácie, teraz už to je GTS druhej... Ako tak stúpajú tvoje nároky, obávam sa, že keď raz na toho Caymana dosiahneš, budeš nervózne pokukovať minimálne po GT3 RS. ;-)
Iudex, label, thomasino: zabudli ste na červený nápis GTI u performance verzie od tohto modelového roka. Takže v skutočnosti môže byť motor identický, ale táto fičúra dodáva aspoň tých udávaných 10 koní navyše.
Mimochodom, pri tom vašom hothečovskom šponovaní sa iba usmievam. Riešite sedačky, xenóny, brzdy a pritom každému z vás akosi pod kapotou chýbajú dva valce. :-! >:D -
Thomasino 23.01.15 16:13
Já do výfuku nevrtal kvůli přidání pár koní, ale kvůli lepšímu zvuku >:-[]
Jestli tam mám 265, nebo 255, nebo 275 koní zatím fakt nevím :-)
P.S: není problém tam dát mapu motoru s 275-ti koníky z nedávné limitky Trophy a Trophy-R, známej to tam už má a není s tím problém :-)
Ale na okruhu třeba mnohem více pomůže výrazné snížení váhy disků (neodpružená rotující hmota), nebo pořádné semislicky apod. >:-[] -
iudex 23.01.15 16:02
« Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
woody: sranda, ja mám v TP "šedá metalíza". Zaujímalo by ma, podľa čoho sa píšu tie farby do TP, u vás evidentne nie podľa toho, ako to označuje výrobca (carbon steel GREY).
Inak ja mám pri Mondeu napísané "hnedá metalíza", pričom hnedú by v tom primárne videlo asi len minimum ľudí: [odkaz] -
Covenant 23.01.15 15:03
Já si kupuju HH převážně na okresky a tam jsou ty dvoupístkové Bremba k neutahání ;-)
A kdybych se někdy pobláznil jak Thom, tak za tu cenu co chce Seat za 4 pístky (cca 60 tis) si je člověk dodělá taky.
Mimochodem 3 dvířko, které by se mělo co nevidět objevit, bude v Česku jen s timhle performance paket s lepšíma brzdama....jsem zvědavý na celkovou cenu oproti 5D -
iudex 23.01.15 14:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Tom: no keď chceš 380k predokolku, tak si si kúpil zlé auto a mal si počkať na Focus RS. ;-)
Inak ako píše woody, my koncernisti sa rozhodne nehneváme na to, že nám výrobca namiesto proklamovaných 230k dá 240. ;-) Aspoň nemusíme uvažovať o tuningu á la nový výfuk či bavlnený filter, ktoré pridajú tak 2-3 kone výkonu. A to, že o 10k slabšia Octavia RS má rovnako veľké brzdy, nás tiež netrápi, to by skôr mohol Covenant namietať, že má iba rovnako veľké brzdy, ako o 50k slabšie GTIP.
P.S. Aby sme boli úplne presní, Performance je o výkone, samosvore, väčších brzdách a NÁPISE GTI NA BRZDÁCH. >:D >:-[] -
Thomasino 23.01.15 14:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
To jenom proto, že po něm ZATÍM nechceš zdaleka tolik jako já >:-[] U GTI by jsi ty standartní brzdy verze Performance na okruhu utahal taky po 20-ti minutách ;-) Nemají ani drážkování, ani pořádné chlazení :-)
A neboj, za půl roku možná nebudeš už říkat, že výkon je dostačující >:D
Mě by se na okruhu v Brně hodilo na tu váhu tak 380-400 koní 8-s
P.S.: Jsem skromný, spokojil bych se i s tímto:
[odkaz]
-
woody-alien 23.01.15 14:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Počkej, jak to myslíš dobrý sedadla ? Kvalita asi nebude nic moc, když se o ně bojíš kvůli tchýni. >:D A co se motoru týká, mně je celkem jedno, jestli je stejnej i v Octě RS. Tahá jak zběsilej a výkonu je tam dost. Řekl bych přiměřeně celkovýmu projevu auta, což mimo jiné znamená, že nebudu muset prořezávat mřížky v přední nárazníku a tahat nějaký trubky ke zuboženejm brzdám. >:-[] ;-) -
Covenant 23.01.15 13:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thomasino
No možné je všechno..každopadně díky 4x4 je v akceleraci do 100 rychlejší G7R pak se to srovnává a na 200 už je Leon o kousek dál, nejspíš díky váze a taky ztrátám u 4x4 ale je to zanedbatelné....pokud máš manuál stačí jedno špatné přeřazení a honba za sekundama je stejně v pytli... >:-[] -
Covenant 23.01.15 13:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thomasino
Ono je to u koncernu celkem všude...Leon 280 má na brzdě cca 300 koní...většinou vždy je tam nějaké rezerva ;-) proto ABT, MTM a podobně jdou při úpravě minimálně na nějakých 330-350...na 300 koní by to byl jen placebo efekt a nabízejí to jen podvodníci.
-
Thomasino 23.01.15 13:04
« Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Jinak jsem měl možnost před pár dny mluvit s člověkem, co má hodně blízko do Škodovky a spolupracuje s nimi, a potvrdilo se mi na 80-90%, že motory 2.0 TSI do Golfu GTI (220k), GTI Perf. (230k) a Oktávky III RS (220k) jsou stejné a ve skutečnosti mají o něco málo více než 230 koní. Proto se také u měření výkonu u Oktávky RS běžně naměří přes 230 koní, někdy i přes 240 koní >:-[] >:-[] Ono je to taky logické, proč by měli dělat tolik různých verzí >:-[] Takže u Peformance je ten příplatek vyloženě jen o samosvoru ;-) -
Thomasino 23.01.15 11:52
« Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
No ty woe !! Vy jako čtete návody k obsluze auta ?? To jsem nikdy nečetl :-(
Až když je nejhůře, tak jsem si před výměnou žárovek našel příslušnou stránku a podíval se, než někdo něco urvu, nebo naleju jinam než to patří >:-[] >:-[]
Ale ovládací prvky jsou celkem jasné, ikdyž jeden fígl na ovládání klimy v Megane mi prozradil kamarád >:-[] Ale třeba čudlík na vyhřívání sedaček Recaro stále hledám marně :-O :-O -
Ronault. 23.01.15 11:26
« Re: Kouzlo návodů k obsluze
Woody: Jo, to je klasika. V návodu Meganu jsem si moc podobných nesmyslů nenašel, ale koncern je tím proslavý, nové názvy na běžné věci, třeba dlouhou dobu jsem netušil, co je to Maxi Dot, Sun Set, Coming Home...
Ale i Peugeot má v návodu docela dobrou hlášku. Na automatické klimatizaci otcovy P207 se nenastavují stupně Celsia, ale stupně "komfortu" >:D To asi aby někdo nepřišel reklamovat s teploměrem v ruce, že tam má jinou teplotu než na displayi, pak dostane odpověd, že komfort není Celsius >:D -
iudex 23.01.15 10:08
« Re: Re: Přihlašování pokračuje
Pot: no takže taký malý (ale dovolený) podfuk. :-) Priznám sa, zdal sa mi ten začiatok mesta podozrivý, hovorím si: také veľké nemecké mesto má divne vidiecky charakter ulice, asi to čeknem na google maps cez street view, ale ušetril si mi námahu.
Ja sa tentoraz nezúčastním, chcel som síce skočiť aspoň do závodu VW v Bratislave, ale nevydalo a na nejaké ofajčenie témy nemám fantáziu. -
woody-alien 23.01.15 07:15
« Kouzlo návodů k obsluze
Přiznám se, že návody k obsluze nejsou zrovna moje oblíbená četba. Ale protože je venku hnusně a alternativa v podobě vyplňování všech možných formulářů souvisejících s roční účetní závěrkou mě taky nenaplňuje přílišným nadšením, otevřel jsem brožovanou "bichli" se znáčkem VW na obálce a ponořil se do zkoumání. Ani jsem nečekal, jak se (zřejmě díky překladatelům) pobavím.
A tak se třeba u manuální převodovky jednotlivé rychlostní stupně neřadí ani nevolí, ale "vkládají" (vložte zpětný chod >:-[] ), zatímco u DSG přesouváte volící páku nikoliv v dráze, ale v "lince" případně v "uličce" a hlavně se dozvíte, že "díky svému designu* je převodovka DSG efektivnější než automatická převodovka". Jj, čím hezčí, tím účinnější. >:D :yes:
* samozřejmě vím, že slovo design lze v určitém slovním spojení přeložit např. jako "konstrukce", ale ví to taky překladatel ? ;-) -
woody-alien 23.01.15 06:35
« Re: Re: Přihlašování pokračuje
pot: Stejně jako jsme po dohodě udělali kolo bez "mojeho auta" určitě jde udělat i kolo "prasení editorem". >:D Nicméně v první chvíli mě, přiznávám, napadlo, že sis "zaprasil" už teď. ;-)
Ale stejně maj u některých fotek ty "příběhy z natáčení" svoje kouzlo, ne ? >:-[] -
poterienko 22.01.15 22:44
« Re: Přihlašování pokračuje
Jen pro detail a jisté pochybnosti:
Nápis je vytvořený v photoshopu, následně vytisknutý na 3 A3 a slepený k sobě. Na značku je přichycený pomocí otočené izolepy (pruh izolepy, který srolujete do ruličky a vznikne tak oboustranka). K přilepení posloužil stavit s foťákem a hlavně objektivem, jehož sluneční clonou jsem nápis přimáčkl.
PS: Povolte už ty fotomontáže, ať na mě pejskaři nekoukají tak blbě, když jsem to tam lepil >:D :D.
Btw mě tak napadlo - co udělat jeden měsíc, že by bylo úkolem co nejzajímavěji fotku zprasit v editoru? Povolené veškeré úpravy? -
poterienko 22.01.15 17:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Jj, rce byla na Iudexe a vycházele jsem z toho, co se psalo na diskuzi zde na a.cz pod článkem o FRS. WL ty jsi tam myslím taky psal...a nebo si to blbě pamatuji >:D -
šmoula nešika 22.01.15 16:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
WL: Domnívám se, že měl pot na mysli Cupru a jeji možnou R verzi. Vzhledem k tomu, že má už normální Cupra víc verzí výkonu a lepší dif, bych viděl LCR spíše jako R400 u Golfu - jestli vůbec přijde, tak jen jako limitka typu Cupry R310 pro Švýcarsko ve formě balíčku od ABT. Tedy jak tvrdí Covenant. ;-) -
Covenant 22.01.15 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
woody
Vem to pak přes Bystřic pod Hostýnem, pěkný asfalt, samá zatáčka a horizonty až do Valašské Meziříčí...pokud nechytneš provoz vyřádíš se :-)
Brácha jezdi skoro denně až do Kroměříže a je zatím sucho.
-
iudex 22.01.15 10:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Ron: tak to moje GTI si ako jazdenku istotne nekúpiš. V utorok som viezol obe deti, ktoré vytiahli rožky, ktoré nedojedli a ja ako oficiálny rodinný dojížďák som to dojedol, takže keď som na druhý deň náhodne bral kamarátku (tiež matku 2 detí), tá pri nástupe do auta, sadajúc si na odrobinkami posiate sedadlo len lakonicky skonštatovala ´" "vyzerá to tu ako v mojom aute". >:-[] Skrátka keď budeš rodič, tie upratovacie úchylky Ťa prejdú.
Pot: aj mne sa to zdá, že to je skôr rozhodená predokolka, nie powerslide vyvolaný zadnými kolesami. Moc v tú štvorkolku neverím, dávam tomu tak 1% šancu. -
woody-alien 22.01.15 10:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Ron: Musím se omluvit za své selhání ohledně jídla v autě, už se to nestane. >:-[]
Jak už jsem psal, ten nájezd záleží hlavně na počasí. Na 2 měsíce už se mi zimáky řešit nechce. To ať to tady klidně stojí v garáži a čeká. Aspoň nebude vypadat jako chudák Swišť (nebo Dokker) kterej si ten marast musí odjezdit. Včera po návratu vypadal jak když ho pocukruješ. U nás totiž přes večer a ještě i ráno sněžilo, takže silnice byly mokrý a nasolený. Když jsme se pak kolem třetí odpoledne vraceli, už to bylo suchý, takže GTI jako zázrakem vyvázlo. No a nad Swištěm se mi úplně svíralo srdce.... a navíc jsem při obhlídce zjistil, že je nejspíš od nějakýho šutru roztříštěná horní mřížka chladiče. Je tam regulérní díra průměru asi 6-7 mmm a kolem popraskanej plast. Nebožka tvrdila, že jak jela za mnou, tak v jednu chvíli se ozvala rána, jako kdybych jí trefil kamínkem. No, nevím, možná jsem zrovna v tu chvíli přepnul režim na Sport. >:D Ale zas to není zadokolka, že jo. -
Ronault. 22.01.15 10:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Thomasino: to je jen doplnění tvých informací, drobné rýpnutí, nemusíš z toho dělat kovbojku >:-[] ;-) Spíše mě zaujal tento smajlík " >:-[] " na konci textu, který jaksi nevystihuje onu situaci, k výsměchu mi to nepříjde ;-) -
poterienko 22.01.15 09:55
« Re: Re: Re: Re: Focus RS
Sice se v HH prd vyznám, ale na tom videu mi přijde, že zadek je do boku jakoby hozený odstředivou silou a ne vyloženě driftem - záběrem zadních kol. Každopádně přes 300HP by mě osobně v předokolce už tolik smysl nedávalo. I takovou Cupru bych raději 4x4. -
iudex 22.01.15 09:46
« Re: Re: Re: Focus RS
Ad Focus RS: no v tom teaseri jazdí skoro stále bokom, tak neviem, či tým chcú naznačiť, že bude mať pohon 4x4, alebo len to, že si ponecháva mechanickú ručnú. >:D
Prvá možnosť by bola peknou odpoveďou na medzičasom (od posledného RS) predstavené super-hatche typu A45AMG, Golf R či RS3 a iste by mal Focus so štvorkolkou šancu, lebo by bol lacnejšou a dostupnejšou alternatívou; súčasne by si štvorkolka podstatne lepšie poradila s avizovaným výkonom (350k je na predohrab strašne veľa). Bolo by teda pekné, keby RS bol štvorkolka, popravde tomu ale moc neverím. Jednak je RS malosériovka (limitka), kde výrobné náklady sú značné a vyvíjať navyše aj pohon 4x4 špéci pre Focus by to mohlo predražiť tak, že by toľko ľudia za Ford neboli ochotní dať. Jednak sa od začiatku hovorí o predokolke a ostatne ani samotné video o štvorkolke nehovorí, len ukazuje "rozevlátý" charakter eresa.
Každopádne konečne to Ford dotiahne do konca, trvalo im to ako lačnému .... ;-) -
Thomasino 22.01.15 09:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Ach jo, Ronaulte, Ronaulet. Co zase ten "útočný" styl ? 8-s Já snad psal něco o tom, že mě to udivuje, nebo že nevím že se Dacie prodává někde jako Renault? Napsal jsem to jen jako zajímavost, ty z toho tady zase děláš kovbojku >:-[] -
Covenant 22.01.15 07:35
« Re: Re: Focus RS
white label
Bude záležet jak postaví cenu...minulá generace stalá přes milión....a to už jen tak někdo nedá, ale současné ST stojí cca 700 tis a Mutang začíná na 880 tis tak jsem zvědavý kam ho Ford cenově zařadí.
PS:a už je to na titulce..někdo z redakce čte nase forum >:-[] -
Ronault. 22.01.15 00:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Woody: Tak v první řadě gratulace. V druhé řadě tedy po zjištění, že v autě jíš, ho již ani jako případný druhý majitel nechci, kupuji jen garážované kouskyy do kterým se majitel přezouvá (Silver line) >:-[] No a za třetí... koukám, že jdeš v mých šlépějích, když chceš za první měsíc najet 4000 km, stejně jsem najel s Meganem. Tak doufám, že máš plán alespoň stejně tak poznávací jako já, já byl prvně v Polsku ve Wieliczce (UNESCO), pak jsem byl v Tatrách, na Fatře, následně jel do Polska k Baltu a celé to završil v Alpách na Grossglockner hochalenstrasse :-! :yes:
Teda oprava, dle spritmonitoru jsem měl po 26 dnech vlastnictví najeto 5606 km :-!
Jo a díky za fotku u Formana... sice poněkud zrezlý, ale potěší.
A abych nezapomněl, mám vzkázat, že se těšíme na svezení, do tvého kraje bychom letos měli zavítat v týdnu od 18.5. :-)
Thomasino:Duster se na některých trzích prodává i pod jménem Nissan Terrano!
A představ si, že v Rusku se Dacia Logan prodává i pod názvem Lada Largus, v Mexiku jako Nissan Aprio a v Indii jako Mahindra Logan, v Iránu jako Renault Tondar... to je co? ;-) No prostě, byl bys skvělý novinář >:-[]
Ale pamatuju si, jak jsem kdysi podobně jako ty zíral v Anglii na Felicii Pick up s logy VW a nápisem Caddy... ale tehdy mi pravda bylo 16 let. >:-[] ;-) -
Thomasino 21.01.15 20:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Teda nechci ti do toho kecat, ale než budeš s GTI "jeden", tak to bude ještě dobrých pár měsíců trvat ;-) >:-[]
V Dubaji jsem viděl dvě sedmičkové GTI, obě v bílé perleti (asi 80% aut tam jezdí v bílé) a pětidvířku (pokud to nebylo to samé). Ale také třeba Renault Duster ;-) Dacie se tam prodává jako Renault >:-[] -
Thomasino 21.01.15 19:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gosudarstvjennyj Těchníčeskij Iďeal
Nazdááár, hlásím návrat z teplých krajů (dnes brzo ráno). Je tady zima jako na Sibiři, V Praze v noci 3 stupně, u Muzea čtyři :-O :-( :no:
Přidal jsem pár dalších fotek do alba z Dubaje:
[odkaz]
Především tato fotka co fotil zákazník zrcadlovkou s drahým a dobrým širokoúhláčem stojí za to !! :yes:
[odkaz]

Každopádne zdieľam Tomovu obsesiu pre hmotnosť, ja tiež cítim, že keď sa poriadne najem, tá jazda v aute je akási pomalšia, iste to je vplyv tej zvýšenej hmotnosti. >:-[]