Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
poterienko 25.01.15 20:32
« Re: Re: Re: Fotosoutěž
WA/WL/Iudex: Nevím, zda máte všichni automat, ale jak se chová právě ten launch control ve spojení se silnou předokolkou? ASR utlumí výkon a nebo jsou široké gumy schopné všechno přenést na silnici?
U mě ASR v podstatě na suchu/mokru nikdy nezasáhne, gumy si to odmakají. -
woody-alien 25.01.15 19:51
« Re: Re: Fotosoutěž
Jakej má vůbec interval Škodovka ? Mě docela překvapilo, že VW má 2 roky nebo 30.000 km. Nějak jsem se o to dopředu nezajímal... poprvé olej vyměním po 5t a pak už po roce, to mi tak bude vycházet do těch 15.000. Víc vzhledem k užívání dalších aut nejspíš nenajezdím. -
Thomasino 25.01.15 19:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
S tím problém není. Já tak pomalounku polehounku pokukuji po autě, co uvezena na vozíku (450-500 kg je vozík) auto o váze 1200-1300 kg. Takže min. je tak 1800 kg ;-) Když k tomu vezmeš takový Golf Variant 2.0 TDI 4x4 nebo Leon ST 2.0 TDI 4x4, nebo klidně Audi A4 Avant 2.0 TDI Quattro, tak je to do 3500 v pohodě ;-) -
woody-alien 25.01.15 18:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Thom: Já tam mám 1600 kg brzděný, 700 kg nebrzděný. Co tam má iuxex nevím, ale vzhledem k tomu jak se u nás a na Slovensku liší v TP barvy a docela zásadně i hmotnosti, tak předpokládám, že tam bude mít zase nějakej extra údaj. >:-[] -
kubass11111 25.01.15 13:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
já měl vymyšlenou super fotku, 14 dní sem sháněl propriety, minulou sobotu se mi zdálo že je moc tma, včera by to šlo, ale dělal sem na autě, dnes kdy sem chtěl jet fotit napadlo 10 cm sněhu, takže můj padesátník bude spát dál, tudíž se nezučastním, bohužel, na tohle téma sem se fakt těšil, deka, karbice s pizzou, Cinzano, Italská vlajka... Uplně to vidim :-( -
Leg 25.01.15 13:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Thomasino: motivoval si ma dovzdelať sa v oblasti meganu R.S. a fakt, asi to bola Trophy-R, takže celkom kusovka. Na francúzkych ŠPZ. Okrem iného som si otvoril slovenský cenník a Trophy-R tam nie je (asi sa po nich už zaprášilo), Trophy stojí necelých 36000€ a ak si priplatíš za öhlins (2200€), michelin (1400€) a speedline (400€), si takmer na 40000€. To už je celkom palba, za hothatch od Renaultu. A ozaj, aj u Trophy sa dá priplatiť za sklenenú strechu, chcel by som vidieť toho blázna, čo si to do takto puristického auta objedná... -
Covenant 25.01.15 12:54
« Re: Re: SC
woody-alien
Chápu...přesně tak to venku vypadá...už jsem dneska odhraboval to bílí svinstvo >:-[]
Já to mám jak na houpačce...když sněží jsem rád že čekám, když je venku sucho a skoro +11 obvolávám prodejce ke to vázne :-)
poterienko
Seat se teď snaží...uvidíme co škodovka, je možné že s představením nového superba přijde stavitelný podvozek DCC nejen do něj, ale i do oktávky....nebo limitované RS -
Ronault. 24.01.15 22:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
WL: Jo a abych nezapomněl. tak můj Silver-line má taky výškově stavitelnou sedačku spolujezdce, pokud se nepletu, jen k tomu je zapotřebí sada klíčů >:D Každopádně má ale nevídaný prvek výbavy na Favority, který jsem ani netušil, že měly a to jsou výškově stavitelné pásy. :-O :yes: -
Ronault. 24.01.15 22:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Thomasino: ty se tak rozněžněle rozpomínáš na každý klystýr? >:D
WL: Mám nejvyšší výbavu prodávanou u nás, vyšší stupeň Privilege se u nás prodával, ale přestal asi tak 3/4 roku před tím než jsem kupoval já auto. Měl pokud vím právě to výškově stavitelné sedadlo řidiče, chromovanou lištu na spodku oken a hlavně měl achromatické interiérové zrcátko, které se jinak připlatit nedá a o to jsem zájem měl, rozhodně více než o výškově stavitelnou sedačku spolujezdce ;-) Zvláštní je, že Laguna měla základní stupeň výbavy a výškově stavitelnou sedačku měla, inu střední třída.
Jinak na jiných trzích se Privilege prodává, např. v Německu (a i ve Fr) mají ještě i výbavu Bose, 2,0 dCi, 2,0 16V 103 kW, více druhů příplatkových Alu kol (např. ty, které jsem zvažoval, když jsem vybíral loni ty 17") a ve Fr často i limitované edice s jiný dekory a čalouněními. Občas jsem si říkal, že bych si klidně nechal 2,0 dCi Privilege přivést, jenže tam má Megane úplně jiné ceníkové ceny než u nás :-O 8-s -
white label 24.01.15 20:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Th
Myslíš "Sestričku z Kramárov"?
Mám problém prakticky v každém autě, kde není výškové nastavení sedadla, což u sedadla spolujezdce bohužel nebývá úplně pravidlem. A neměla ho ani S-MIkova Ibiiza, proto jsem jel celou cestu s vraženou hlavou do stropu. 8-s
Mimochodem nemá ho ani Ronaltův Megane Grandtour, který je přitom v nejvyšší výbavové řadě. Zřejmě má Megane nějaké problémy se sedačkama, viz tvoje tchyně, která nakonec musela cestovat taxíkem. :*) >:-[] -
Thomasino 24.01.15 20:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Vidíš, připoměl jsi mě jeden románek se sestřičkou ze Slovenska >:D >:D
WL - vzpomínám si na jednu vtipnou scénku v Brně na Pekařské, kdy sis sedal k S-Mikovi do jeho Ibizi >:-[] ;-)
P.S.: Tvoje GTI je taky třídveřové a je poměrně vysoké, takže to chápu :-) -
white label 24.01.15 19:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Th
Pokud mi třídveřový Golf připadá velikostí/prostorem naprosto v pohodě, mimochodem nastupuje/vystupuje se z/do něj lépe, než z/do vyšší střední třídy, pak nebude u A3/S3 problém pouze v tom, že jsem relativně dlouhý, široký a bystrozraký... ;-)
P:S. Každému, kdo má víc jak 190 cm, musí připadat A3 sedan (samozřejmě nejen ten) jako "dětské" (říká se tomu nadsázka) auto, aspoň trochu určitě. -
Thomasino 24.01.15 19:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
w-a : s tím zlepšováním samozřejmě souhlas, musí to jít ruku v ruce s tím upravováním auta. Jenom v loňském roce jsem absolvoval koučing na Nordschleife, pak jeden malý na okruhu v Brně a další koučing v září v Mostě. A prý tam od dubna nějaký pokrok vidět je... Takže to chce opravdu jezdit, jezdit, koučing, jezdit, jezdit, jezdit, koučing, jezdit, jezdit, jezdit, koučing a furt tak dále ;-) :-) -
Thomasino 24.01.15 19:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
WL - při tvé velikosti Yetiho je pochopitelné, že auta typu A3 sedan ti připadají jako dětské autíčka >:-[] >:-[]
Pro nás normální lidi pod 100 kg je to docela rozumně velké auto, pokud člověk nepotřebuje toho místa zbytečně moc ;-)
LEG - kde jsi viděl bílé MRS Trophy s černou střechou a červenými koly? Zřejmě se jednolo o Trophy-R, protože to jediné má červené kola. Ovšem mimo Švýcarsko, tam mají speciální edici v této barevné kombinaci také pro běžnější Trophy :-)
Rone - kdyby jsi to četl pořádně, přečetl by sis, že o nějakém oškrabání ochrany podvozku neuvažuji, jen jsem to tu uváděl jako jeden z příkladů ;-) Ale chápu, že jestli jsi to četl na víkendové směně a zrovna jsi měl sestřička na klíně, nemohl ses čtení plně věnovat >:-[] -
white label 24.01.15 17:13
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 sedan
Cov
Vyvážení ano (i tuhost bude lepší, než u 5dv. hb), ale je to malý sedan, který mě (osobně) v reálu připomíná ještě víc "dětské auto" (zmenšený model v daném měřítku), než hb.
RS3 ano, ale pro mě ani jako 5dv. hb, ani jako sedan. -
white label 24.01.15 15:59
« Re: Re: Re: RS3 sedan
Leg
Ano, Audi se poslední dobou snaží více orientovat i na US trh (ne, že by se dříve nesnažilo vůbec), takže pokud by RS3 sedan nakonec byla, byl by US trh jedním z hlavních důvodů. Aktuálně se RS4/RS6 jako sedan nenabízí, na druhou stranu tomu tak nebylo vždy. A taky by tím pádem vlastně nemohl konkurovat RS4 sedan sedanu RS3 a naopak. -
Leg 24.01.15 15:52
« Re: Re: RS3 sedan
RS3 neviem... Na jednej strane sa nerobí ani RS4 ani RS6 v sedane, na druhej strane v us sa predáva iba sedan (a cabrio), takže ak by tam chceli predávať rs3, asi by im iné neostávalo...
Thom dnes som videl R.S. Trophy. Biele, s čiernou strechou a červenými kolesami a doplnkami. Aj keď nie som veľký fanúšik dizajnu megane coupé, obecne bielych áut a farebných kolies a iných doplnkov, toto dokopy tak nejak fungovalo a nevyzeralo to vôbec zle. Vidím v tom asociáciu s francúzkou kuchyňou, kedy sa často spolu zmiešajú podivné a na prvý dojem nekompatibilné suroviny a výsledok je ... skvelý. Bohužiaľ, v autách nedisponujú až takou sebaistotou ako v kuchyni a občas sú tieto ich experimenty, mierne povedané, rozpačité. Ale aj vďaka tomuto majú v automobilovom svete svoje nezastupiteľné miesto. :yes: -
Ronault. 24.01.15 15:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Tak jsem tu diskuzi začal číct od počátku kam to Thomasino až dotáhne a chtěl jsem v polovině napsat:
"Thomasino, hlavně seškrábej lak, to je obrovská zátěž. Já teď škrábal kousek barvy na chodbě v přesíni, asi 0,5*0,5m a půl kýbla barvy a to byla jen jedna vrstva... co takových 6 rstev an autě!!!
A ejhle, on o navrhl na konci diskuze sám >:D >:D >:D
Kdo chce ušetřit váhu prosě musí brát nemetalická auta, to je jasný.
Ad barvy v techničkáku:
Rozhoduje o tom úředník, často pohledem z okna ven. Já když byl přepisovat Lagunu z taťky na mě, tak se úřednice ptala "Vy tu Lagunu máte šedou?" "Ne, stříbrnou" "Tak to opravíme" Vzala propisku, přeškrtla to a napsala - stříbrná. >:D
No a na prvním ZELENÉM Favoritu jsem měl "modrozelená". Taky nějaký barvoslepý uředník. 8-s No a Megane má napsáno "hnědá metalíza", dle katalogu je to samozřejmě "béžová Cendre"... takže toliko :-)
Jinak přidávám se k Woodymu a taky mi spíše záleží mna tom, jak si jízdu užiju a jak si zajezdím, vůbec ne na čase a rychlosti. V první řadě jste to mohli vidět naposledy v Rožnově, jak jsem se bavil za volatnem Favoritu a v druhé řadě vidím jako jediné možné další auto pro zábavu zaokolku, spíše slabší, něco jako MX-5 -
white label 24.01.15 15:41
w-a
Velmi zajímavé video. K těm více než 7 vteřinám je potřeba ještě připočítat nějakých 95kg za toho "drobečka", na sedadle spolujezdce, z čehož je jasné, že časy hh na okruhu nebudou primárně o sundávání antikorozní hmoty z podvozku. ;-)
Ale nejvíc jsem byl zvědavý na to, jestli si ten okruhový "profík" bude stěžovat na dsg. A světe div se, ani slůvkem. -
woody-alien 24.01.15 15:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thom: Nechci ti do toho odlehčování kecat, zdá se, že jsi se rozhodl Megoše komplet vykuchat a mně to nedává u takové auta smysl....ale to je tvoje věc. Jen podle mého názoru je pomalu důležitější než jestli vyndáš zadní sedačky to, jak zlepšíš sám sebe. Mrkni na tohle video, možná už jsi ho viděl, ale "obyčejné" GTI-P s DSG a rozdíl mezi motoristickým (tedy ne nezkušeným) novinářem a jezdcem okruhů dělá na poměrně krátkém okruhu více než 7 vteřin !!! ;-)
[odkaz]
Jinak za sebe mi nejvíce záleží na tom, abych si zajezdil dobře výhradně pro sebe, pro svůj pocit - jestli je to pomalé vůči ostatním nebo rychlé mě tak moc nezajímá. Čímž nechci říct, že bych rezignoval na zlepšení svých řidičských schopností, ale právě tam a jedině tam hledám rezervy. ;-) -
Thomasino 24.01.15 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
No ještě se dá sundat v zadní části tapecírunk a plasty, to jsou taky kila. Antikorozní úprva rozhodně v plánu zatím není >:-[] Spíše by měl přijít časem na řadu pořádný podvozek, něco jako KW Clubsport. A pak se dá nechat navýšit ten výkon na nějakých relativně bezpečných 320 koní....
Nový RS3 se mě mooooc líbí, to by taky šlo !! :yes: :yes: -
Leg 24.01.15 00:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Thomasino: veď práve to nejjednoduchšie (a najťažšie) máš za sebou. Ale ak sa chystáš dokonca dať dole protikoróznu úpravu, tak to rešpekt, to už budeš fakt potrebovať druhé auto a príves.
Iudex: rs3 sa mi páči jak z exteriéru (tie strieborné plasty myslím nie sú povinné) ale hlavne z interiéru. Tento minimalistický dizajn v lacnejších audi celkom žerem. Zrovna včera som otestoval interiér nového tt a to je totálna pecka, jednoduché, pekne upratané a pritom žiadna prehnaná strohosť (teda aspoň pre mňa, fanúšikovia A45 asi budú zívať nudou). Každopádne, som zvedavý na dojmy z rs3 z reálneho sveta, päťvalec s 5g haldexom dávajú tušiť, že tentoraz by to mohlo byť ono.
P.s. Ja viem, že sem o pár minút doplachtí wl a bude namietať, že rs3 má príliš veľa dverí. A ja s ním súhlasím. Napriek tomu, si myslím že je škoda, že v nižšej strednej sa vyrábajú kombíky so 600l jaskyňami. Keby ich o pár cm skrátili, povedzme tak, aby mali nejakých 450l, vyzerali by o kus šmrncovnejšie, stále by boli plnohodnotne využiteľné a aj obratnejšie. -
Thomasino 23.01.15 23:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Chalani, máte někdo osobní delší zkušenost s koncernovým Haldexem poslední generace? Tady je to celkem pěkně popsané, vypadá to, že to už fakt funguje poměrně dobře :-) Viz. také pochvalné testy na Golf R apod.
[odkaz]
-
Thomasino 23.01.15 23:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
LEG - dostat z auta ven koelm 80-100 kilo je celkem "normální", pokud se to kuchne na plech >:-[] Nedávno jsem se bavil s člověkem co byl v závodním týmu u prvního Oktávia Cupu a říkal, že jen ostrouhat protikorozní nástřih z podvozku a přestříkat to barvou je asi 30 kilo, atd. Já už dal dolů 16 kilo na kolech, 1.5kg zadní stěrač, zadní sedačky jsou tak kolem 18kg, nemluvě o chybějících motorcích na sklápění bočních zrcátek. A když se vyhodí i dojezdová rezerva se zvedákem, je to dalších asi 3-5 kg >:-[] Fakt jsem na to zvážení zvědavý ;-) A to je to auto stále v pohodě "civilní". Pak se dá pokračovat drahýma věcima, jako lehká iontová baterka, karbonová kapota, vyhození klimy s kompresorem, vyhození radia a repro, atd., atd. Akorát tam budu muset přidat 4-bodové pásy a hasičák (aspoň malý), abych splnil podmínky pro Carbonia Cup. Možná ho zkusím už letos, nebo příští rok, uvidíme jak bude fungovat chlazení brzd. Kdyžtak zkusím jen ty malé závody na RacingWheels na Slovakiaringu. -
iudex 23.01.15 23:34
wl: to mi už dáva logiku a tak nejak by som to odhadoval, že moje GTI bude o pár kíl ľahšie, ako woodyho. Asi ako píše Leg, ten techničák nie je žiadne Písmo sväté, aby mu človek bezvýhradne veril.
Ale obráťme už list: na autoexpresse je prvá jazda s novou RS3 a vcelku ju vychválili, zdôrazniac najmä väčšiu zábavnosť ("a lot more drama than before", "far more playful character"): [odkaz]
Plus ešte faceliftovaný Focus ST s novou farbou a diskami: [odkaz] celkom mu tá kombinácia sekne, a to čierne disky moc nemusím. -
white label 23.01.15 23:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
iudex
Tvoje konfigurace má ve 3dv. provedení celkovou hmotnost 1850 kg, takže těch 1860 kg u 5dv. by mělo odpovídat.
Potom bys měl mít potovostní hmotnost 1392 (1317 + 75), což je o 10 kilo méně, než woodyho 3dv. s dsg. -
Leg 23.01.15 23:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Iudex: tp by som ako bernú mincu nebral. Často v tom majú celkom bordel, ja mám napríklad ako jeden z rozmerov pneu v techničáku 205/50 R17, s tým, že vpredu sa môže alternatívne použiť 225/45 R17. Ja chápem, že na niektorých autách dáva zmysel mať vpredu širšie pneu (napr. RS3 minulej generácie), ale zrovna relatívne silná zadokolka to asi nebude. :-| -
woody-alien 23.01.15 23:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
iudex: A nemáš tam kvalitnější vícevrstvý lak ? >:-[]
Je to celý blbost.....ale po půlnoci ještě vyrážím na cesty, tak se mi nechce pouštět do nějakejch větších akcí jako jsou xenony, barvy, všechny možný Severní i Jižní smyčky atd. >:D
Ještě jedna příhoda s manuálem - Launch Control je tam popsán velmi podrobně, ale následuje smršť varovných textů ve zvýrazněných rámečcích ve stylu "Jo, je to tam, ale psst, my jsme vám nic neřekli." >:-[] -
iudex 23.01.15 23:09
No ja mám celkovú hmotnosť 1860 kg, teda o 10 menej, ako woody, aj preto mi nesedí, že by som mal mať prevádzkovú o 64 kg vyššiu.
Leg: je známe, že špina konzervuje, ale musí to byť dostatočne hrubá a súvislá vrstva, aby chránila lak pred vonkajšími vplyvmi. >:-[] -
Leg 23.01.15 23:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Woody: ďakujem že ma obraňuješ (teda až na toho bazárového kovboja, já ti dám, to som kúpil u súkromnej osoby >:D ), ja sám som sa do debaty o hmotnosti nepustil predvídajúc, že to ako vždy vyvolá viac otáznikov ako odpovedí. No a počet nasledujúcich príspevkov to len potvrdzuje. Koľko váži vodič, či sa to meria aj s vodou v ostrekovači, čo je zapísané v techničáku, čo udáva fabrika, čo zvážili nadšenci na renaultklube? Čo na performance pakete váži 31 kg? Samosvor s brzdami? Čo thomasino vykuchá z Renaulta, aby ho odľahčil o 100 kíl? Motor? >:D
No a potom som tu za leštenkára. Bodaj by nie, v tomto sa mi fakt vŕtať nechce. >:D >:-[] A okrem toho, mohe auto momentálne nie je chránené plachtou, ale vrstvou špiny, bahna a soli. -
white label 23.01.15 23:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Příklad woodyho konfigurace (3dv. Perf. s dsg):
Celková hmotnost: 1870 kg
Užitečné zatížení: 543 kg
1870 - 543 = 1327 kg + 75 kg = 1402 kg -
iudex 23.01.15 23:03
Nie je to zaujímavé, že naše dve v podstate rovnaké autá sa líšia papierovo o 64 kg? Beriem, že máš o pár dverí menej (ale tie predné máš zase väčšie), ale naopak máš dvojspojkový automat. Ak by to DSG pridávalo cca. 20 kíl, potom by zadný pár dverí mal vážiť 84 kíl? To je evidentne blbosť. -
Covenant 23.01.15 22:56
iudex
leštěnkár :yes: >:D
Woody:
Já to chápu, mam to stejně jako ty..jen s tím rozdílem, že ty si chodíš sednout do garáže a já zatím jen sedím na sportovní židli s bočním vedením >:-[]
-
white label 23.01.15 22:55
iudex
Asi máte na Slovensku silnější zemskou přitažlivost, nebo tam máte místo 75 kg podvyživeného euro řidiče, podtatranského baču i se psem...
P.S. Už si slyšel, že od příštího roku se nebude Slovensko jmenovat Slovensko, ale Maroko? -
white label 23.01.15 22:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kouzlo návodů k obsluze
Pohotovostní hmotnost (včetně 75 kg podvyživeného řidiče) 3dv. GTIP s dsg by měla být 1402 kg (plus nadstandardní výbava). 3dv. GTIP s manuálem by měl vážit 1382 kg. 3dv. GTI (bez performance) s MT 1351 kg a s dsg 1370 kg.
Takže úplně zákl. 3dv. GTI by mělo mít pohotovostní hmotnost, bez řidiče, 1276 kg. -
iudex 23.01.15 22:38
Cov: no Leg si tu hlavne vybudoval povesť ako leštenkár, zakrývajúci navoskované auto v garáži plachtou, takže našim nepetrolheadským kecom o váhe a podobných životne dôležitých veciach sa tiež moc vysmievať nemôže. >:-[]

ale ty mas quattro, ci ? ;-)
ono, na predokolkach Audi dava zmysel max. 400Nm, oni tam maju cca 380 - co je teda blizko maximu, a urcite ma vsetka elektronika plne procesory roboty. Predpokladam, ze sa obcas obmedzi vstrek, aby sa tak obmedzil vykon a snazilo sa to co najmenej hrabat, ale maly preklz by mal byt dovoleny. Vyskusane na Passate B6 2.0 TDi PD 140 PS predok. Ked som podrzal sekundu ESP, deaktivovalo sa len ASR a preklz dovolilo. Vtedy este bolo mozne podrzat ESP 3 sekundy na uplnu deaktivaciu...takze mohla byt aj "zabava" >:-[]