Emel 27.01.15 20:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Hele... přijdu, vezmu lísteček a než se rozkoukám, jdu k okýnku. Tam hezká... zajímavá ženská, a prej jestli mám vyplněnou žádost. Tak říkám že ne a čekám, že mě pošle ke stolečku. Ale ne, bere žádost, s úsměvem předvyplní základ a pak mi nadiktuje zbytek ve stylu... do dalšího řádku napište modrá, do dalšího OA atd. Za pět minut jsem byl venku i se značkama... a vůbec by mi nevadilo chvilku se zdržet :-) -
AUDIRS6 27.01.15 20:23
gratulacia !
Ja podla vsetkeho na mojom Asuse este chvilku poklepem ( uz cca 6 rokov ), ale ked ma moc nastve, ze mi na nom slabo frci WOT ( World of Tanks ) tak asi tiez poriesim nastupcu... ;-)
Ak mi das teda ty dobry tip na dobry NTB ( s dobrymi parametrami na hry ) tak si ja nebudem robit tyzden, mozno 2 srandu z Renaultu >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Musi byt ale kuuuuvwa dobra cena ;-) -
Ronault. 27.01.15 20:02
« Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Tak pánové, já Vás zdravím z nového NTB... možná pro Vás to není až takový zážitek, ale já mám nový NTB po devíti letech... opravdu mi vydržel 9 let... A to někteří Asus podceňují ;-)
A začnu rovnou hlasování:
1. Woody
2. Emel
3. Hugoboss 93
Vysvětlení si asi odpustím, nestíhám, ono taky rozjet nový NTB dá hodně práce...
Ještě ale musím poděkovat Thomasinovi za pomoc s výběrem. Za odměnu si z něj nebudu dělat týden, možná dva, srandu >:-[] >:D -
woody-alien 27.01.15 19:44
« Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Leg: Český auto za český prachy je dobrý....ale ještě lepší je za český prachy ho zaregistrovat k provozu. ;-) To se samozřejmě týká i německých lidovozů, těch osm stovek je výrazně příjemnějších než 1400 Euro u Vás. Rozdíl zhruba 1300 litrů benzínu. :-) -
Leg 27.01.15 11:35
1. Poterienko
2. Hugo Boss
3. Emel
___________
Počet prihlásených naznačuje, že téma moc nezožala úspech. Pritom si myslím, že tam rozhodne potenciál je a dá sa s ňou pracovať. Ale kto som ja, že mám právo poučovať, keď som sa sám nezúčastnil? Bohužiaľ, toľko som čakal na ideálnu príležitosť zrealizovať svoj nápad, až som neočakávane na niekoľko dní vycestoval a vrátil sa včera. Tak nič, snáď nabudúce.
Hugo: pekne si vystihol tému, aj esteticky je tá fotka spravená slušne. Ako bolo povedané, trochu by sa dalo popracovať na kompozícii. Bohužiaľ, množstvo zelene v pozadí trochu napovedá, že fotka nebola cvaknutá zrovna v januári, ale keďže ťa zatiaľ nikto neusvedčil a platí prezumpcia neviny, ideš na druhé miesto.
poterienko: klasická poterienkovská nočná, dobrý nápad, prevedenie, nasadenie (dúfam, že si tam ten nápis nechal >:D ) Prvé miesto
Emel: vitaj v klube. Dúfam, že sa budeš zúčastňovať pravidelne a že sa nenecháš otráviť prudivými kecami kolegov. >:D K fotke: pekne spracované, dobrý nápad - české auto za české prachy (tých 10€ ide asi pre subdodávateľov). Páčia sa mi tmavé okraje.
woody: Dobrý nápad, bohužiaľ, konkurencia bola silnejšia. Aj tak to ale stačí na pekné štvrté miesto. >:-[] -
woody-alien 27.01.15 10:51
« Re: Re: Re: Hlasování
Emel: Úpravy tohoto rázu (přidělávání nápisů, retuše atd.) jsou tady zakázány. S jedinou vyjímkou, a tou je zakrytí RZ (SPZ). Jinak si pochopitelně můžeš hrát s laděním fotky, barvičky, kontrasty, HDR atd.
Jinak k mému dílku můžu říct, že kdybych byl jenom o chlup víc stydlivej, tak se stydím. >:-[] Měl jsem vymyšlený něco jinýho, ale nebyl čas, počasí a navíc celá rodina lehla s nějakou chřipkou. Takže jediný, co mě k tý rychlovce přimělo, byl "masivní" počet účastníků. ;-) Na druhou stranu, málokdy se tady stane, abych už z podstaty věci (počtu účastníků) mohl očekávat příděl bodů a nehrozila mi nula na kontě. >:D :yes: Ale polepším se. -
white label 27.01.15 10:38
« Re: Re: Re: Hlasování
Em
Jj, jako ve škole, když nevíš "která bije", raději mlčet.
Ale ještě něco! >:D
Krása/atraktivita/hodnota auta by neměla být (pokud možno) určujícím prvkem při celkovém hodnocení soutěžní fotografie, znevýhodňovalo by to fotografy s méně atraktivními vozy. :-) -
white label 27.01.15 10:23
« Re: Hlasování
Emel
Ad pot., zase si nedával pozor, a to je pozítří vysvědčení... >:-[] ;-)
"Jen pro detail a jisté pochybnosti:
Nápis je vytvořený v photoshopu, následně vytisknutý na 3 A3 a slepený k sobě. Na značku je přichycený pomocí otočené izolepy (pruh izolepy, který srolujete do ruličky a vznikne tak oboustranka). K přilepení posloužil stavit s foťákem a hlavně objektivem, jehož sluneční clonou jsem nápis přimáčkl."
Emel 27.01.15 10:09
« Hlasování
1) Poterienko - Audi je fotogenické a noční fotka zajímavá. Jeden technický dotaz - je to fakt u Ingolstadtu nebo je to Photoshop?
2) HugoBoss - kompozice s K&G je pěkná, pokud by to šlo asi bych fotil z větší dálky a nedělal tak těsný ořez, ale v tomhle je realita všedního dne často nesmlouvavá. Kdyby tam stálo nějaké hezčí auto, viděl bych to na #1.
3) woody - dal sis s tím asi tolik práce jako já ;-) , ale příště se polepšíme, ne :-)? -
white label 26.01.15 20:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasuji
Cov
Ve výhodě bude GTI určitě, protože žádné měkčené plasty v motorovém prostoru nemá, kdežto Cupra má na měkčeném plastu právě ten nápis s vlaječkou. >:D ;-)
Zajímavé, jak jsou ta slova vzájemně podobná, když se vysloví (kupra a kuna)..., to snad ani nemůže být pouhá náhoda. >:-[] -
David Silver 26.01.15 19:44
Ta jdu hodnotit.
V první řadě bych chtěl říci že jsem docela zaskočen. Vymysleli jste téma docela vo ničem, o kterém bylo už od začátku jasno, že se v 90% případech bude jednat o vyfocení nějakého výrobku z dané země s vaším autem (modýlky aut, letadel, lodí, vlajka, socha Masaryka co maj babičky na zdi atd. >:D ), což mně moc nezaujalo a tak jsem se na to vykašlal. Ale na druhou stranu prostor pro to, ukázat své fotografické umění (což se prvotřídně podařilo mému jasnému vítězi, ne nelezu mu do zadele nebojte) jak vyfotit nějaký předmět s autem ale šikovně ho zakomponovat atd.
Co ale nechápu, 2/3 autorů tématu se tohoto kola ani nezúčastnilo 8-s
Mé hlasování:
1) Poterienko - naprosto luxusní fotka, bombasticky nafocená, jak jsem ji poprvé viděl, málem jsem si ustříkl do kalhot! Tato Ingolštadská vesnica má své kouzlo i na návsi :yes: PS: měli tam v zahradě to krásný Cayenne, loď a SL65 AMG co tam stává? >:D
2) Emel - obojí je naprosto české :yes: jen to jedno ojro tam trošku zaclání ;-)
3) Woody - z tohoto nápoje mi bylo kdysi dávno docela blbě, když jsem ho ochutnal, nikdy více! Věřím že z pořádného svezení v Golfu by mi mohlo být podobně na zvracení >:D ;-) -
white label 26.01.15 18:50
Cov
Zrovna na tenhle, do plastu (za tepla) vlisovaný 3D motiv rádoby carbonu už mám alergii, a když jsem ho spatřil i na palubce A45AMG, tak mě málem museli křísit... Ale ta lesklá podélná placka s motivem a nápisem Cupra nevypadá špatně. -
woody-alien 26.01.15 17:28
« Re: Re: Re: Re: Hlasuji
Emel: Přesně řečeno příspěvek 17792 >:D Vrtalo mi hlavou, co pořád poterienko myslí, tak jsem si to našel.
"MOJE AUTO A JEHO RODIŠTĚ
Úkolem soutěžících by mělo být jakýmkoliv způsobem na fotce přiblížit zemi nebo dokonce místo vzniku svého auta. Uznána bude jak země sídla automobilky, tak země výrobního závodu. Pro příklad u Suzuki Swift jak Japonsko, tak Maďarsko. Uznáme i částečnou výrobu, takže majitelé Porsche Cayenne nechť neváhají v rámci soutěže navštívit Bratislavu.... "
Nj, tak nevím,jestli to pot špatně nepochopil. Myslel jsem to tak, že když se navlíknu do kimona, pod nos si vrazím csabai klobásu a stoupnu si před Swifta, tak jsem tu zemi (vlastně obě) "jakýmkoli způsobem" dostatečně přiblížil. Ne že bych hned musel vyrazit do Hungárie, neřku-li Nipponu. ;-) Je pravda, že pro mě osobně by bylo nejspíš jednodušší k tý ceduli v Hřensku dojet a neotravovat se se stavěním parohatý flašky na nějakej super-mainstreamovej dekl, ale řešení bylo víc. A to Emelovo je naprosto korektní - téma splněno.
Příště to nebrat doslova. ;-) -
Emel 26.01.15 16:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasuji
Bylo to v některé Bule vzývající ke křížové výpravě za cílem spasení národů východních...
Mimochodem, nedávno jsem něco o křížových výpravách hledal a zaujala mě jedna věta:
Pod dojmem vystoupení entuziastických kazatelů se shromáždily početné chudinské houfy a bez přípravy se vydaly na cestu do Svaté země. Nejvýraznější z těchto kazatelů byl Petr Poustevník, charismatický demagog s fanatickou nenávistí k Turkům, který kázal především v severní Francii.
Je to pořád stejný... >:D >:-[] -
Emel 26.01.15 16:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasuji
white:
"V duchu misionářských tradic šíří Volkswagen evropskou kulturu i do zemí východního bloku. Vzhledem ke ztrátám na majetku i životech jsme ale nuceni účtovat v těchto zemích vyšší ceny a omezit bonusové akce jako jsou samolepky" -
white label 26.01.15 16:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasuji
iudex
De facto máš taky výroční ročník výroby, akorát ty jubilejní nálepky začali lepit asi až po červnové oslavě.
Největší motorový rozdíl byl u G6 GTI vs G6 GTI 35 edition, kde byl jiný základ motoru a tím i jeho odlišný charakter. -
iudex 26.01.15 15:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Hlasuji
Potom aj ja mám fakticky výročný model (tiež mám r.v. 2014). :-)
Ad Edition 40: ono je očakávateľné (vzhľadom na číselnú symboliku a doterajšiu tradíciu - teda aspoň u ge. 5 a 6), že výročné GTI bude mať 240 koní, len tá atraktivita výročnej edície medzigeneračne klesá: kým pri Tvojej 5. generácii bol prírastok 30 koní (navýšenie o 15%), v Thomasinovej 24k, pre moju/woodyho generáciu to bude už len 10k (4% zvýšenie výkonu). -
white label 26.01.15 15:11
w-a
Souhlas, je to jenom kryt motoru, navíc plastový, i když u G5GTI se ještě aspoň snažil vypadat (částečně) kovově.
Jinak Golf jako model oslavil 40 let už loni v červnu a zřejmě vzhledem k tomu, že tvůj kousek je rok výroby 2014 (i když modelový rok 2015), tak vlastně taky patří ke kulatým jubilantům. ;-) :-) -
iudex 26.01.15 14:40
« Re: Re: Hlasuji
wl: je zaujímavé sledovať, ako sa vyvíja ten vzťah bežného GTI a výročných edícií. Edícia k 30. narodeninám mala 230k, čo bolo oproti bežnému GTI 5 viac o 30 koní. Edition 35 mala opäť symbolicky 235k, kým bežná verzia mala 211k (24k naviac). Uvedeným tempom by mala mať budúca Edition 40 na budúci rok 240k, čo by bol rozdiel oproti Performance len symbolických 10 koní (a ako písal Tom, ono tých 240k už GTI zrejme reálne má už teraz). Tak uvidíme, či sa bude VW držať číselnej symboliky, alebo bude výročná edícia výkonovo zaujímavejšia. -
woody-alien 26.01.15 13:59
« Re: Re: Hlasuji
pot, wl: Nj, detailisti. >:D Pro mě za mě kdyby tam nebyl kryt vůbec, tak by mi to nevadilo. Z toho je zřejmé, že nejsem cílovka pro prémii. ;-) Na druhou stranu, u GTI se mi líbí, jak si vyhráli s osvětlením interiéru včetně osvícení prahů, dveří atd. Decentní a vážně pěkné. -
white label 26.01.15 12:56
Emel
Tak jsem tě přecenil... >:-[]
Ale máš tam tu Emu tak nápadně vystavenou, že se to přirovnání ke Škodovce přímo nabízí, viz i životopis Emy, kde se dá najít dost souvislostí. Obě "vlastenky" propagující náš stát v zahraničí + významnější spojení s Německem apod. ;-) -
poterienko 26.01.15 12:46
« Hlasuji
1) HugoBoss93
2) Woody Alien
3) Emel
HugoBoss93 - Vzhledem k tomu, že Woody připojil k zadání tématu i detailní informace, tak pro mne nejlépe téma vystihl právě Hugo (teda kromě samozřejmě >:-[] ). Na druhou stranu fotka samotná je poměrně nepodařená - dole je malá mezera mezi autem a okrajem fotky a nahoře jsou naopak uříznuté vlajky.
Woody - Druhé místo, protože téma jsem musel hledat, ovšem díky tvé nápovědě našel. PS: Jsem si myslel, že u GTI si s krytem motoru trochu pohrají.
Emel - Asi nejlepší fotka v tomto kole, co se týká nasvícení a kompozice. Bohužel protože Woody rozvedl téma, tak to moc nesplňuje. Respektive název tématu ano, ale nesedí to k detailnímu popisu (ten Woody nám docela zavařil).
Svojí fotce bych vytkl to, že nevypadá vůbec tak, jak jsem chtěl :D. Dále se mi také nelíbí vyvážení, kdy se nepovedlo srovnat blesk na jedné straně a lampy na straně druhé. O přepalu místo krásného proužku LED z Audi R8 ani nemluvím. -
woody-alien 26.01.15 08:55
« Re: Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
Emel: To nic není....vidíš, že můj život na základě jediný fotky rozebral do šroubku. Paroháč, nebožka,vdovec atd. >:D
Já to u tvojí fotky bral dost přízemně. Český peníze, český auto. Ale je fakt, že speciálně ta 2TiSIcovka se přímo nabízí. ;-) -
šmoula nešika 25.01.15 23:01
« Re: Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
WL: No já nevím, že tu nechal adresu pro případné vítězství zřejmě také znamená, že se nebude účastnit hodnocení; v tomto případě má pak výrok o vítězství pravdivostní hodnotu 0. >:-[]
Ovšem... „Pokud bych náhodou vyhrál, informujte mě o tom.“ vyvrácení výhry v tomto případě neznamená, že mu psát nemáme... -
white label 25.01.15 22:57
« Re: Re: Ukončení přihlašování, zahájení hlasování
RS6
Souvislost se zemí původu Škody Octavie má žena na bankovce s hodnotou 2000 (tam je mimo jiné i číselná souvislost s objemem motoru O3RS) Korun českých, Emilie Pavlína Věnceslava Kittlová, známá pod pseudonymem Ema Destinnová, resp. Emmy Destinn:
AUDIRS6 25.01.15 22:29
woody:
a kto vlastne moze hlasovat ? aj ja ?
ak ano rozdelil by som to nasledovne:
1. Poterienko
nie za to ze ma Audi >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] , ale za to, ze je to take pekne jednoduche a jednoducho pekne: Audi opusta Ingolstadt, tak este 1 foto na rozlucku a paa paa... :-)
tie diody Tag-fahrt-lichtiu zrovna v tej jeho generacii - to je pre mna maniakalna dokonalost tehdajsieho Audi dizajnoveho jazyka !!!! tak pri tej tme a tej lampe tam proste ukazuju - ja som nove Audi, a idem do sveta :-) :yes:
2. HugoBoss93
Blizsieku korenom sa hadam ani auto dostat nemoze. ;-) Skoro to uz vypada, ze sa im tam asi chcel opytat, ze ci im nechyba nejaka slusna Felcka ako muzealny exponat >:-[] Takze v mojom ponimani mi to este prijde aj ako vtipne :-) :yes:
3. Ty - woody-alien
Vdaka tvojmu vysvetleniu, ze tvoj novy "olej" pochadza z Wolfenbüttelu, tak si mi to ulahcil pred Emelom, u ktoreho som tie love na tej kapote moc nepochopil... 8-s
Len tvoja fotka by bola dobra do nejakej temy typu: "Starostlivost o moje auto"... ;-)
Ale tym vznikom povodu si to zachranil. ;-) ( aj to len vdaka tomu, ze si to vysvetlil 21:58 a nie po 22ej >:-[] - to by som mohol povazovat za ovplyvnovanie hlasujucich >:D )
toz, ak to treba nejako inac, daj mi vediet, nech sa teda oficialne zapojim, alebo coooo... ;-) -
white label 25.01.15 22:16
« Re: Re: Re: Fotosoutěž
w-a
A ta křesťanská svatozář nad těmi parohy? Že by důsledek faktu, že je nasadila "nebožka"? "Vdovec" a paroháč k tomu, tak tomu říkám super smolař.
Teda, pokud k balení do koberce nebyla hlavním motivem zpráva, po které se stal z veselého paroháče, paroháč smutný... a následně pomstychtivý. >:D ;-)
P.S. Já mám teď takové období, že v TV sleduji výhradně kriminálky, takže je možné, že mě to "trošku" ovlivnilo... :*) >:-[] -
AUDIRS6 25.01.15 21:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Bully:
Ved to mi je jasne ;-) Len som pisal ako to Audi prezentuje oficialne: ze na predok oni nikdy neposlu z motora viac nez 400 Nm, na viac podmienuju quattro.
Tie straty su mi jasne, ale strata v pohonnom ustrojenstve mi je milsia, nez strata sposobena neschopnostou trakcie... ;-)
A vdaka vyuzivaniu trkacie 4 kolies v zabere, povazujem dobre spraveny pohon 4x4 ( quattro, Subaru AWD, ale uz aj posledne x-drivy ) za jednoznacne prinosnejsiu a uzitocnejsiu vec, nez usetrenie cca 60-80 kg na hmotnosti auta, hlavne ak sa ma jednat o rozdiel FWD/AWD. - a ak sa teda bavime o vyuzivani na beznych komunikaciach s dajmetomu sviznejsim, alebo radoby sportovym jazdnym stylom.
Na okruhu s autom so zavodnymi slickmi, adekvatnym pritlakom, samosvornym difom, zavodnymi brzdami... - tam je to ine, a na vacsine okruhov by som radsej uprednostnil tych 60kg diety, nez este vacsiu, nez uz existujucu trakciu ( pokial teda nieje mokro >:-[] )
AUDIRS6 25.01.15 21:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
hmm, zaujimave...ten Golf...
oni by sa mali pretacat tak "sekano" proste podobne ako pri brzdeni s ABS na klzkom povrchu, len s opacnym principom - teda pretocenie o dajme tomu 180°, sek, teda zaber, znovu pretoc...a tak...
S tym ESP na Audinach, uz si presne nepamatam, ako to je, ale pokial som na vsetkych (ale vsetky boli quattro) vypol ESP, tak bolo vypnute na trvalo az do vypnutia motora.
V kazdom pripade - quattro obetovat za vybavu - pre mna logicka vec ;-) :yes: Pre niektorich ale bohuzial strasnaaaaa dylema... :-! 8-s
No a teraz, ked je vonku tak "veselo - bielo", tak nech sa tu vsetci ti krikluni ( ktori ale zrovna do tejto podla mna skoro az V.I.P. zony ) rozrozpravaju, ake je to quattro zbytocneeeee... :-! >:-[]
Pozeram akurat nejake diskusie na aktualne temy - ale v ziadnej z nich sa tymto smerom diskusia nezvrtla, takze mam este "voooolno" >:D >:D >:D >:D
ale ked bude treba, som pripraveny im to tam riadne nalOOOOzit >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] -
Bully_ 25.01.15 21:37
AUDIRS6:
i tech par desitek Nm a koni bych bral tezce s rezervou. Ctyrkolka ma vzdycky o dost vyssi ztraty vykonu mezi oficialni udavanou hodnotou (tj. na motoru) a tou v realu rozhodujici= na kolech nez vuz s pohanenou jen jednou napravou. Ale samozrejme ze toho vykonu pri rozjezdu naopak zase dokaze prenest vic, kdyz ma vyssi trakci.
Jak moc zasahuje stabilizace/protiprokluz (pokud je zapnuta nebo nejde uplne vypnout) je vzdycky na konkretnim modelu, i u stejne znacky, stejneho modelu a ruznych motorizaci to muze byt nastaveno uplne jinak. -
woody-alien 25.01.15 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
pot: Zatím jsem to v reálu nezkoušel, ale píšou, že máš vypnout ASR a přepnout se buď na "manuál" nebo na S-ko. Případně na Sport režim pokud máš Volbu jízdních profilů. Jinak je to stejný, jedním stiskem vypneš ASR, podržením přejdeš (v případě GTI) na ESC Sport. Úplně vypnout ESP nejde. -
poterienko 25.01.15 21:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Přesně tak - quattro. Mále jsem koupil auto s menším nájezdem a naprosto top výbavou, ale byla to předokolka s multitronicem - ee.
Vypínání "asáků" mám v A4 stejné - stisknu EPS button - vypne se ASR - podržím, vypne se ESP a to totálně. Třeba u stejné A4 s 2.0TDI a multitronicem se po asi 90km/h zase vše zapne.
Já ten dotaz taky psal proto, že u golfa s blbým 1,6TDI bylo trochu problém fakt prudce akcelerovat, protože gumy se prostě protáčely (15" zimáky).

Jak jsi nakonec vyřešil ty spz..máš fotos na rajčeti? :-)