Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 03.02.15 17:10
« Re: Re: Re: Focus RS
iudex
Tvoje interpretace pohonu 4x4 pro FoIIIRS mi přijde příliš optimistická. Zatím se uvádí použití "pouze" dvou elektronicky řízených lamelových spojek (logicky lze předpokládat, že jedna je mezinápravová a druhá na zadní nápravě) s tím, že je systém schopen poslat až 70% dozadu. Už z toho je patrné, že poslat až 100% na jedno (libovolné) kolo nemůže jít. Pouze v rámci jedné nápravy může lamelová spojka poslat všechno (v případě zadní nápravy jde o max.70%) na jedno kolo, tedy v poměru 100:0.
I to by ovšem mělo platit pouze u jedné nápravy vybavené lamelovou spojkou u druhé bude pravděpodobně pouze systém přibrzďování "vnitřního" prokluzujícího kola.
"...nejen že dokáže pomocí dvojice elektronicky řízených lamelových spojek poslat na zadní kola až 70 % točivého momentu, ale navíc jej ještě rozdělit až v poměru 100:0 mezi pravé a levé kolo!" -
white label 03.02.15 16:56
« Re: Re: Re: Focus RS
Cov
Byl takový víc "rebelský/chuligánský", ke 3dv. karoserii si to mohli dovolit spíš...
Po RS3 a A45 AMG další vrcholný hh s pouze 5dv. karoserií. U Fordů RS to jde vyloženě proti tradici. Nevzpomínám si, že by nějaké RSo od Fordu mělo dva páry dveří (minimálně v nížší střední ne).
Za mě vypadal nejlépe jednoznačně Focus RS I. g., který se krásně obešel bez zbytečného "cirkusu" dalších dvou generací. Zrovna zadek FoIII RS je jak reklama na Rychle a zběsile.
Ale třeba pro mistra Fokinga je tento design příliš umírněný. Zjevně mají ve Funclubu příštího CTR odlišné představy o designové umírněnosti. ;-) -
iudex 03.02.15 15:21
« Re: Re: Focus RS
Tom: tak ja už žiadne obavy nemám, ak tam dali štvorkolku, o jazdu by som nemal najmenšie obavy. Obavy som mal v prípade zachovania iba predného pohonu, predsalen výkon značne cez 300k by bol dosť aj na najsofistikovanejší samosvor; štvorkolka to ale rieši (a podľa prvých info to nebude nejaká primitívna štvorkolka, ale by mal byť systém schopný preniesť až 100% výkonu len na jedno koleso :-O ako to bude fungovať, uvidíme, ale trakčné problémy nečakám).
Tu je plné video s predstavenia: [odkaz]
s Ken Blockom prichádzajúcim na pódium s eresom v 21:00 min a plne odhaleným autom v 24:40 min. -
Thomasino 03.02.15 14:46
« Re: Focus RS
Tak potvrzeno, Focus RS III bude čtyřkolka s výkonem 320+ koní a vektorováním točivého momentu !! A prý i smýčky budou ;-) :-)
To jako teda fakt čumím, klobouk dolů, že se pustili do té čtyřkolky :yes: Rozhodně zajímavá konkurence pro Golf R a Imprezu STI >:-[] Uvidíme co váha, možnost automatu, možnost adaptivního podvozku apod. A především jak to bude ve finále jezdit. Ale u Fordu uměli podvozky vždycky, ikdyž je pravda že čaroděj Jost Capito odešel do VW Motorsport... -
iudex 03.02.15 12:02
« Focus RS
Tak Focus je (neoficiálne) vonku: [odkaz] a zdá sa, že Ford predčil všetky očakávania ohľadom pohonu a bude to predsalen štvorkolka: [odkaz]
Sám som na 99% čakal predohrab, nemyslel som, že Ford investuje do okrajového modelu toľko peňazí kvôli vývoju štvorkolky, každopádne ak sa to potvrdí, klobúk dole. Potom tu nebudú reči o brutálne premotorovanom aute, ktoré nezvláda preniesť výkon na vozovku, ale pôjde o konkurenta najlepším hothečom so 4x4 á la G7R či A45 AMG. Výkon ešte nie je jasný, autoexpress uvádza 318 bhp, čo je 237 kW, autoforum 350k, čo je 257 kW, každopádne viac ako dosť výkonu, postačujúceho na zrýchlenie na stovku za 4,5s (teda lepšie, ako AMG).
:yes: -
Leg 03.02.15 10:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Bully: veď ja to aj tak beriem. Súhlasím s tým, čo píšeš, žijeme v dobe, kedy ponuka výrazne prevažuje nad dopytom, čoho dôsledkom je, že z každej strany sa nás niekto snaží presvedčiť, že práve to a to nutne potrebujeme k životu a bez hentoho a hentoho sa nezaobídeme. Je určite príjemné si užívať výdobytky techniky, len sa tým človek nesmie nechať pohltiť a treba si zrovnať v hlave, čo skutočne potrebujem, čo mi život spríjemní a bez čoho sa kľudne zaobídem. Ale tebe ako majiteľovi Lotusu to iste vysvetľovať nemusím. :-) -
Bully_ 03.02.15 06:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
wl a Leg:
jasne, ja plne chapu a souhlasim s tim, co pisete :-) Neberte to jako namet ke slohovce, ale proste jednoduse jako muj osobni pocit, nic vic a nic min. Neni to z me strany zadna poza, pro me uz je soucasna automobilova produkce to, co nechci a nevyzaduji, nepotrebuju to. Nejhorsi je, ze cely ten electronic overkill nam vyrobci doslova nuti, ze mame casto pocit, ze se bez tech xenonu, full led, automatickeho parkovani a brzdeni, hlidani jizdnich pruhu a dalsich kravin neobejdeme. Krome toho, ze je vetsinou proste musime koupit (bez start-stop apod. uz si auto ani nekoupite) uz je casto bohuzel nemuzeme ani vypnout.
Jedna vec je techniku potrebovat (sam si budu davat couvaci kameru na Exige, protoze dozadu proste videt neni), druha je ji tam cpat samoucelne. -
white label 02.02.15 20:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Leg
Souhlas.
Ano, R-tronic v R8 byl podobně "tragický", jako SMG v eMkových BMW (zlatý manuál), ale pak přišly dvojspojky a to už je docela jiný příběh, zcela jiná kvalita alternativy k manuálu. -
Leg 02.02.15 20:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Asi som sa pomerne zle vyjadril, resp. nie je jasné, že môj vyhranený postoj k automatom je v kontexte rodinných povozov a s dieslom duplom. Tam absolútne necítim potrebu sa vyžívať v zaradení správneho stupňa, o práci so spojkou a nejakých pokusoch o medziplyny nehovoriac. Do takého auta chcem proste nasadnúť, zaradiť déčko a s volantom v ruke sa kochať krajinou. Ak sa mi postaví do cesty nejaká pekná cesta, dám tam S alebo M a trochu si to užijem, potom zasa zaradím D a mám na pol roka pokoj.
U športového auta alebo hothatchu je to iné, tam by asi záležalo na konkrétnych dojmoch z konkrétneho riešenia, v princípe by som sa asi nebránil ani jednému ani druhému (typickým príkladom je linkovaná R8, so starým r-tronicom to vraj nebolo nič moc, ale potom prišiel dvojspojkový s-tronic a ten je vraj ako víno. Ale zasa, aj to dvojité háčko má svoje čaro, ťažko to takto od stola posúdiť keď si ani neviem predstaviť, načo by mi taká R8 asi mohla byť, nieto že by som si ju šiel kúpiť. :-) )
Bully: až sa raz podarí skutočne autonómne vozidlá presadiť a zlegalizovať do prevádzky, bude to skutočná revolúcia a ja naopak pevne dúfam, že sa toho dožijem. Okrem evidentných benefitov by to mohlo spôsobiť malú renesanciu športových automobilov, niečo ako keď prišlo auto a kôň sa postupne prestal používať ako ťažné, bojové, poľnohospodárske zviera a dopravný prostriedok. Teraz sa koníčkom až na výnimky venujú nadšenci, ktorí si ich hýčkajú a majú ich ako svoje hobby. Podobne to môže byť s autami - do práce budeme chodiť na vznášajúcich sa automatických elektromobiloch a vy petrolheadi si môžte ísť po práci zajazdiť na benziňákoch, ktorých sa už bude vyrábať tak málo, že nebudú zaujímať bruselských úradníkov a takisto nebude ich športový feel obmedzený snahou o každodennú použiteľnosť. (Podobne ako motocykle nezasiahol až tak bruselský ekoterorizmus, či ako tomu hovoríte) -
white label 02.02.15 19:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Bully
Moji dědové (i otec) mi vyprávěli, jak moc se změnila auta, jejichž řízení bylo dřív jen pro "řidiče" a na sklonku jejich života jim také auta připadala relativně "přetechnizovaná". Těch různých předskokanů "autopilotů" už postupně přišla spousta..., a dneska už i úplný autopilot existuje. Ale stále nemám pocit, že by nebylo z čeho vybírat. Nemám problém ani s auty s autopilotem jako alternativou, k těm osobně řízeným/pilotovaným, naopak, jedno takové auto v rodině by se někdy docela šiklo. ;-)
Každopádně dávat do jedné roviny auto s autopilotem a auto bez spojkového pedálu je obecně (časté a úsměvné) "petrolheadské" klišé této doby. Jiná doba měla logicky jiná podobná klišé. Vše je relativní a otázkou času.
Stačí se podívat jak zásadně změnili lidem životy telefony, později mobilní telefony a později chytré mobilní telefony..., nebo různá dálková ovládání na cokoli atd. apod. A na každém pokroku najdeš jak pozitiva, tak negativa, otázka je, co z toho chceš hledat především. -
-
Bully_ 02.02.15 18:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
wl:
casem se budeme divit, ze byla driv doba, kdy auta jeste nejezdila s autopilotem. Jenom doufam, ze se toho sam nedoziju a radsi lezu zpatky na stromy. Mne prijdou auta pretechnologizovana uz dneska. Nejhorsi ale je, ze neni na vyber uz ted. Krome poslednich par zbylych sportovnich aut, a i ty uz se pomalu stavaji bez elektroniky skoro neriditelnymi. -
white label 02.02.15 14:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Leg
Moje řeč..., dnes už raději auto, kde si sice řadit můžu, ale taky nemusím..., prostě na rozdíl od klasického manuálu mám na výběr. A spojkový pedál? Ten nám bude časem chybět podobně, jako nám dnes chybí třeba startovací klika, nebo ruční sytič. >:-[] ;-)
Nehledě na to, že se tu bavíme o novém naftovém kombi/crossoveru nižší střední třídy. -
white label 02.02.15 14:10
« Re: Re: Re: full led
pS
Nejen, že nemusí mít ostřikovače, ale ani dynamickou regulaci sklonu, případně dynamickou clonu pro přepínání potkávacích/dálkových světel, což všechno celý systém rapidně prodražuje.
"Běžné xenonové výbojky pracují s příkonem 35 W a dosahují světelného toku přes 3000 lumenů. Aby neoslňovaly, musejí být vybaveny dynamickou regulací sklonu, která kompenzuje houpání karoserie za jízdy. Tím se celý systém prodražuje. Osram proto loni přišel s kompromisem v podobě 25W výbojky a světelného toku omezeného na 2000 lm, což podle zákona stačí na osvobození od výškové regulace. V projektorové optice je pro potkávací světla používají Audi A1, Volkswagen Beetle a Škoda Rapid. Proti halogenovým světlům (kolem 1500 lm) přinášejí jisté zlepšení, ke konci osvětleného pole ale světelnost slábne, proto ani nenabídnou tak pocitově ostrou hranici světla a stínu. Dálková světla zůstávají u halogenové žárovky H7 v samostatné parabole." -
iudex 02.02.15 11:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
No a práve ten automat (povinne spolu so silnejším motorom) robí rozdiel medzi slušnou a vysokou cenou, 25 je fajn, 30 je dosť. Ale keď ste fajnoví/leniví a musíte mať auto, čo radí za vás, tak plaťte. >:D
Ad výbava: no v kontexte koncernu VW (notabene v kontexte prémie, viď Tvoje auto a jeho základná výbava) je tam dosť veľa výbavy; hlavne tie drobnosti, ktoré sa inak priplácajú (farebný displej, lakťová opierka, kožený volant a radiaca páka a pod.). -
Leg 02.02.15 11:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Iudex: plne vybavený ako pre koho. Ja by som asi ešte ocenil metalízu, navigáciu, či strešné okno. Nie že by som to nutne potreboval, kľudne by som sa obyšiel bez toho. Čo by som určite ale v podobnom aute chcel je automat a tam je príplatok 4500€ (iste, spolu so silnejším motorom, ale mne by stačil slabší) a to už je raketa. -
white label 01.02.15 18:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
iudex
Mohl sis ušetřit hledání, začátkem ledna jsem se k tomu podrobněji vyjadřoval v diskusi pod testem Golfu Variant 2,0 TDI 4Motion:
"white label 06.01. 16:39
« Trocha světla do diskusní mlhy...
Jako obvykle se nelze příliš spoléhat na info z sk/cz stránek a je lepší jít rovnou na de.
U Leonu ST 2,0 TDI/110kW se to má současně tak, že předokolky používají jednotky s EU5 s 320Nm, kdežto 4x4 už s EU6 s 340Nm. Těch 380Nm na sk stránkách je překlep, stejně jako těch 320Nm na cz stránkách u Leonu ST 4M, kde sice u 4M uvádějí EU6 (u fwd EU5), ale zapomněli k tomu přizpůsobit i novější zvýšenou hodnotu krouťáku.
U Golfu Variant se pak na cz/sk stránkách uvádí EU5 s 320Nm (stejně jako u Octavie na cz i de), a to bez ohledu na fwd/awd, no a na de stránkách naopak už s EU6 s 340Nm, také bez ohledu na fwd/awd.
Z toho logicky plyne možnost, že zatímco testovaný Golf Variant 4M může mít ještě jednotku s EU5 s 320 Nm, testovaný Seat ST (také s awd) už má EU6 s 340Nm.
U obou testů tu navíc chybí informace o čísle EU normy, což by byla snadná kontrola správnosti uvedené hodnoty v Nm. Přimlouval bych se tedy za to, aby se příště tato informace někde v testu (pokud možno) objevila a nedocházelo pak k podobným nejasnostem."
[odkaz] -
iudex 01.02.15 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Ad krútiaci moment TDI: Brandon má podľa webu Seatu pravdu, motor 2,0TDI 110 kW v Leone Xperience má uvádzaných skutočne až 380 Nm: [odkaz]
Už pri predstavení sa spomínalo, že má vyšší krútiaci moment, ako dvojkolka.
EDIT: tak som to čekol na nemeckej stránke a tam sa píše 340 Nm (a ako obvykle Nemci to zrejme budú mať správne). Každopádne sedí to o vyššom krútiaku štvorkolky, lebo dvojkolka má len 320 Nm. [odkaz]
Inak ten Xperience vyzerá naozaj zaujímavo, dobre vybavený oplastovaný kombík s dvojlitrovým TDI v štvorkolke pod 25t eur je asi bezkonkurenčná voľba (v sérii autoklíma, 17" alu, kožený paket či prídavné kúrenie). K tomu tisícka za balík Exclusive s full LED, parkovacím, svetelným a dažďovým senzorom a za 26t je plne vybavený "Allroad pre chudobných". :-) -
Bully_ 01.02.15 11:12
pleaseSMILE:
tak jestli jsi nevidel prd spis proto, ze jsi neumel zapnout ty dalkove svetla. Jeste jsem nevidel auto, ktere by s dalkovymi svetly neosvetlilo dostatecne silnici pred sebou.
Jinak opravdu mizerne svitici halogeny mam ted na Lotusu, ale protoze to neni daily car, neresim to. Teda krome toho, ze tam dam Osram Nighbreaker Plus, coz jsou podle vsech testu nejsvitivejsi halogenove zarovky s homologaci vubec. Ale da se jezdit i s nimi, stejne jako na kazdem jinem aute. Jenom proste pojedu za uplne tmy a v provozu v prumeru o nejake ty 3 km/h pomaleji a budu prepinat na dalkove, kdyz bude na silnici volno. Kazdy proste dokazeme na aute ne/tolerovat neco jineho a zalezi taky na tom, jak ho pouzivame. Na dailycar bych treba nemohl mit semislicky, za deste je to peklo a predjizdi me kdejaky nakupni vozik :-) -
boost. 01.02.15 10:33
« Re: Re: full led
Nemá je Rapid, Toledo (nebo má LED?), Beetle a A1. Tím důvodem je, že jsou jen 25W, nejsou tak výkonné a tudíž z výroby nemusí mít ostřikovače.
Já jsem je u našeho auta hned první zimu odpojil. Nic neumyjí a ještě ta sračka namrzne. Fuj.
Na bixenony jsem ji strašně rychle zvykl a nic horšího než xenony už nikdy nechci. Nedávno jsem byl nucen jet vozidlem bez této "povinné" výbavy ještě k tomu nějakým záhadným způsobem jsem neuměl rozsvítit dálková světla. Cesta smrti. Nic jsem neviděl. >:D -
woody-alien 01.02.15 10:13
« Re: Re: Re: Re: SPZ
šmoula: Však jsem jenom kvůli tomu tlumiči jsem zůstal dřepět na studených dlaždičkách o celou půlminutu dýl. Nemoh jsem se vynadívat. >:D ;-) Ale dost nerad bych svou příslušnost ke značce dokazoval ještě chycením "vlka". >:-[]
K těm ostřikovačům světel. Že nejsou xenony jenom bohapustá frajeřinka, ale dost často prostě výrazně líp svítěj je fakt. Je to pár dnů zpátky, co jsem potřeboval večer narychlo do města. První na ráně byl Swift, tak jsem sednul a jel. Celou cestu si říkám, to snad není možný, že bych si tak rychle na ty xenony zvyknul - dyť tohle vůbec nesvítí a dřív se mi nezdálo, že by to bylo tak špatný. To už jsem tak změkčilej ? Na parkovišti jsem se tedy šel podívat. No prostě byly světla tak strašlivě zprasený nánosem špíny, že to by neprosvítil ani vyhledávací reflektor z policejního vrtulníku. >:D -
Covenant 01.02.15 08:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Brandon Walsh
Tak to kup v ČR, které má jednu z nejniších cen. Jezdi sem i Němci a díky špatnému kurzu koruny vuči EURU je ta cena ještě nižší.
Vzal jsem základní cenu Leona Xperience bez jakýkoli příplatkové výbavy (655 900 Kč)
Leon kombi X-P 2.0 TDI 4WD Diese110kW/ 150koní
A po slevě o které vím, že ti tu dají minimálně 3 prodejci, jsem se dostal na cenu
21 710 Euro s DPH
Pokud by to bylo FR v té samé motorizace (629 900Kč)
Tak je cena 20 850 Euro s DPH a když si připlatíš 940Euro dosteneš paket kde je:
přední LED světlomety + světla pro denní svícení a zadní světla z LED diod + mlhovky bez funkce odbočovacích světel + parkovací senzory vpředu a vzadu + zobrazení na displeji rádia + vyhřívaná přední sedadla a trysky ostřikovačů + ostřikovače předních světlometů + 18" kola z lehkých slitin + schránky pod předními sedadly, uzavíratelná schránka na středové konzoli, boční síťka v zavazadlovém prostoru
-
Brandon Walsh 01.02.15 06:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Leg presne tak, priamo spod tatier, jazdu sme naštastie stihli síce pri snežení ale suchých cestách, večer a na druhý deň tu bolo vyše pol metra snehu, bol to manual tam je sa mi zda 110 kw a 380 NM, ako rodinné auto by sa to páčilo aj mne len je otázka ako dlho by ma tdi bavilo, celkovo je leon na svk cenami momentálne niekde inde, pýtal som sa predajcu akú zľavu mi vie dať na FR tak iba niečo cez 900 Eur, že ak by šiel za šéfom, prihliadli, že som tam kúpil tri autá dalo by sa niečo viac, ale nič závratné, pre mňa to bolo celkom sklamanie
Cov a wl ďakujem za vysvetlenie :yes: -
Bully_ 01.02.15 00:13
« Re: full led
Xenony musi mit vysokotlake ostrikovani VZDYCKY. Je to predepsane zakonem kvuli tomu, ze 1/ xenonova vybojka na rozdil od halogenove zarovky nevydava zdaleka takove teplo, takze by svetlomet v zime zvenku zamrzal a nebyl by funkcni, 2/ diky vyssimu svetelnemu vykonu by znecistena plocha udajne mohla lamat proud svetla spatnym smerem. Jestli si nejaky vyrobce z nejakeho konkretniho duvodu zajistil vyjimku ze zakona netusim, ale proste to ze zakona musi u xenonu byt vzdycky. Stejne tak musi mit automaticke naklapeni podle zatizeni vozu a samotny svetlomet musi mit reliefni oznaceni o vhodnosti pro xenonove vybojky.
Jak je to s LED svetlomety netusim a ani nevim, jak je to osetrene zakonem (pokud vubec). Mozna ze teplo produkuji dostatecne a jako u jinych vozu tam ostrikovani potom byt muze, ale nemusi. -
white label 31.01.15 22:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Labelopedie je zrovna na Slovensku, takže zatím jen stručně z mobilu.
U LED světel nejsou ostrikovace povinné, tak jako u klasických nepodladenych xenonu. Proto jsou obvykle/častěji na seznamu priplatkove vybavy, a to i u prémie. -
Leg 31.01.15 21:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
Brandon: ak si dobre pamätám, tak ty si odniekiaľ spod Tatier nie? Tam pre xperience aj nájdete celkom využtie, nie ako my na juhu, párkrát za zimu popráši a všetci sú z toho v pytli. Včera napadlo 20 čísel snehu a iudex sa skoro nedostal domov, bo nemal škrabku. >:-[] Ktorú verziu si vlastne sedlal, slabšiu s manuálom alebo silnejšiu s automatom? Tá s automatom by sa mi celkom páčila ako potenciálne budúce rodinné auto, 4x4 k domu na kopci, automat nielen pre manželku, kufor na všetky haraburdy... Len tých 30000 € je už pre mňa celkom dosť, bohužiaľ, ak chce človek štvorkolku s automatom, pod nejakých 30000 je výber značne obmedzený.
No nakoniec by som ale asi uprednostnil 1.8 TSI a asi by som volil skautíka
Cov - paráda, to už striháš meter. Tak držím palce, nech sa ti Cupra nestratí. >:D -
Brandon Walsh 31.01.15 21:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
interiér som si ani neprezeral, klasický leon, čo mi ale vadilo a všimol som si, že aj otcovi bola ručná brzda, bolo to nejak vysoko obaja sme vždy museli po stiahnutí pozrieť či je vážne dole, inak všetko v pohode, ako otec vravel keď sme večer porovnávali leon, focus a auris, že z leona si veľa nepamätáme pretože sme nemali čas si obzerať interiér >:-[] , ten motor teda ťahal krásne a v sedačkách sme boli zatlačený teoreticky nonstop
najlepší dojem čo sa sedenia týka mam z focusu po facelifte, keď beriem čisto dojem, žiadne ošahávanie plastov a podobné srandy, na to som si nikdy nepotrpel -
Brandon Walsh 31.01.15 21:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: full led
tak to mi je záhada, ale keď ani cupra nemá ostrekovač som kľudný >:D no samozrejme čakám na labela ;-)
11 týden tak to už vydržíme :yes: včera som zobral otca na testovačku xperiencu 2,0 tdi, no bol z toho nadšený teda takého diabla som ešte nešoféroval >:D ja som skoro prišiel o papiere naštastie merali druhý smer, bez okuliarov veľmi do diaľky nevidím a otec reagoval na radar neskoro, priemerná spotreba 9,1 l , predajca mal radosť, aby som teraz išiel na otočku do Bratislavy kedže musím vykázať normovanú 4,1 l >:-[] -
Leg 31.01.15 20:41
Pozeral som fotky interiérov leonu tu na auto.cz a zdá sa mi, že tam, kde majú autá s halogénmi kolečko na reguláciu sklonu je u lediek záslepka. Ale je to hrozne blbo vidieť, lebo na väčšine fotiek to zakrýva volant. Každopádne, určite to bude viedieť covenant, ten má leon naštudovaný ako vlastné boty (evidentne si tým kráti čakanie na Cupru >:D ) alebo prípadne labelopedia, to je bezodný zdroj informácií o VW Group. >:D -
Covenant 31.01.15 20:39
Brandon Walsh
100% to nevím, ale tu je například cupra co je taky nemá
[odkaz]
Řekl bych, že to souvisí s příplatkovou výbavou u Leona, kde si doplácíš mimo jiné za vyhřívané ostřikovače světlometů a je možné, že pokud tenhle paket nemáš, nejsou u ledek ani ostřikovače.....já si taky nepřiplácel, tak budu pak vědět ;-)
-
Leg 31.01.15 20:30
Brandon: nie som v tomto veľmi podkutý, ale myslím, že u xenónových svetiel platí, že ostrekovače musia mať len od určitého svetelného výkonu. To znamená, že ak máš slabšie výbojky, ostrekovače byť nemusia. Ak sa nemýlim, takto to má napríklad aj Rapid alebo aktuálny Chrobák. Pravdepodobne podobné platí aj pre LED svetlá. No a či už má daný kus ostrekovače alebo nie je nakoniec určené, či si za ne dotyčný priplatil.
(Otázka je, ako je to s automatickou reguláciou sklonu, či je to podobne ako s ostrekovačmi alebo je to povinné vždy) :-! -
Brandon Walsh 31.01.15 20:20
« full led
zdravím páni, tak som si dnes z nudy surfoval po internete, pozeral leony a zaujala ma jedna vec, niektoré verzie style s full led svetlometmi majú ostrekovače svetiel, niektoré nie a nejde mi to do hlavy, full led nepotrebuje ostrekovač ako xenón ? žeby sa jednalo o nejaké skladačky sa mi veľmi nezdá, sú u autorizovaných predajcov a dokonca aj YouTube sem tam ukáže verziu style bez ;-\ -
šmoula nešika 30.01.15 19:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
Škrabka! >:D >:-[]
[odkaz]
Škoda, že jsem letos (loni...) nestíhal ty vtipné komentáře schraňovat.... ;-\ Asi budu muset někoho pověřit svým nástupcem.
No a hodnocení taky. :-( Gratuluji úspěšným fotografům a všem třebas jen hodnotícím díky. ;-) -
iudex 30.01.15 16:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
No nič páni, idem na to. Ak to nepôjde inak, skočím vedľa do domácich potrieb a kúpim obyč kuchynský zmeták. ;-) A aspoň cestou domov konečne vyskúšam ten samosvor v bezpečných rýchlostiach (a Contíky prvýkrát na poriadnom snehu). >:D -
woody-alien 30.01.15 16:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
Emel: Já to znám...stalo se mi to tak dva roky zpátky, že jsem omylem v jednom autě škrabku neměl. Po prohlídce peněženky, kde bylo na výběr mezi kreditkou, občankou a Makro kartou jsem nakonec zvolil obal na doklady od auta. Vyházel jsem malej techničák, zelenou kartu a ústřižek od dálniční známky a šel na to. No nic moc teda. >:D
Fake VAQ už tam máš, ne ? XDS+ ;-) -
Leg 30.01.15 15:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
label: na druhej strane, ako odmena ti ostane plná náruč škrabiek. >:D Čo ma privádza k otázke, či sa dá kryt viečka nádrže na aktuálnych Škodovkách zamknúť...
Edit: Emel už mi v predstihu odpovedal. A je to aj logické, takú fantastickú škrabku by predsa nenechali napospas lepkavým rukám. -
white label 30.01.15 15:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kinotip
Leg
Máš oldschool hh a k němu i oldshool kartičku. Šlo, akorát bys pak musel změnit kartu, nebo rovnou i pojišťovnu. >:-[]
Pro česko+slovenské majitele Škodovek bych ještě přidal upozornění, ať se před oškrábání auta ubezpečí, že se skutečně jedná o jejich konkrétní vůz, aby postupně zbytečně neočistili půlku Škodovek na daném parkovišti. >:D

Wl- s tou štvorkolkou súhlas, som zvedavý ako to bude fungovať v praxi, ja si myslím, že ak to dobre naladia, tento setup by mal byť bohate dostačujúci.
P.S. My tu rozoberáme nejaký Focus a pritom dnes Ferrari uviedlo nástupcu Italie s turbom. >:D A nemá chybu!