Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 06.02.15 17:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Leg
Tak tvoje (v pořadí pátá) verze vypadá nejdůvěryhodněji. Nejdřív jsem si dělal srandu, že je to couvací "minikamera". Následně psal Cov, že je to třetí brzdové, pak iudex, že couvačka, a dnes Provocateur, že je to koncové světlo... a nakonec ty s mlhovkou... :-) -
Leg 06.02.15 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
label: ja som niekde čítal, že je to hmlovka - asi odkaz na koncové svetlá na monopostoch, myslím, že aj Ferrari to tak má [odkaz] (alebo Peugeot 206 :-) ). Mne to nejak extra nevadí, určite lepší odkaz na racingovú krv ako falošné náduchy a výduchy na predchádzajúcej generácii. No a keď sme pri tých náduchoch, tak tam sa mi dosť páči, ako ich tentoraz vyriešili - žiadne zaslepené imitácie včelieho plástu (ktoré si potom majitelia musia rozrezať, aby doviedli chladenie k brzdám), všetky vstupy evidentne plne funkčné a ten medzichladič schovaný za tenučkým "zajačím pletivom" nemá chybu. :yes: -
white label 06.02.15 15:26
« OT
Co říkáte (ohledně IS) na tohle???
"Islamisté donutili státní zaměstnance, kteří neutekli, pracovat pro jejich vládní úřady, což se týká místní správy, energetiky, školství, náboženství a zdravotnictví.
Bagdád každý měsíc vyčlení nejméně 130 miliónů dolarů na platy mosulských vládních úředníků, ať už zůstali ve městě, nebo uprchli. Peníze vyzvednou úředníci v Kirkúku, který drží Kurdové, a dopraví je do Mosulu. Výplaty podle Bagdádu připomenou lidem, že na ně národní vláda nezapomněla. Není jasné, kolik peněz se k zaměstnancům zůstávajícím v Mosulu dostane, ale hotovost drží město nad vodou, i když je otázka, zda peníze nezískává hlavně Islámský stát."
-
white label 06.02.15 14:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Cov
Tak prý je to třetí koncové světlo!
Doufám, že se to někomu v Bruselu nezalíbí a nebude to nakonec povinná výbava. 8-s
[odkaz]
Fotka č. 2 a 32 nahoře v galerii. Chvíli počkej, až se to načte. -
boost. 05.02.15 21:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Wl
Ano, souhlasím. Jsem rád, že jsme na stejné koleji. :yes:
Já už jsem se tohle celkem odvykl dělat, ale je pravda, že opakování matka moudrosti. I mně se to občas hodí. >:D
Já už něco chytl minulý týden, teď pondělí jsem se z toho dostal, takže jsem najel na svůj standardní režim a asi nedělám dobře. Teda dobře pro auto a mé tělo, protože jsem byl nějak ve formě a během tří dnů za sebou jsem ho po krátké jízdě po městě umyl. >:D -
white label 05.02.15 21:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
pS
Neboj, taky mám (od pondělí) nějakou chřipku, už aby to skončilo... 8-s
Právě se mi zdálo, žes možná ani moc nepřemýšlel, nad tím co říkal, proto má reakce na to. Ano, učitě nemusí hned říkat nesmysly, stejně jako nemusí mít (úplně) pravdu. To platí obecně na jakoukoli "samochválu", včetně reklam v TV. Osobně u všeho beru ohled na logickou motivaci daného tvrzení, ať se jedná o malou firmu, nebo třeba automobilku, té taky vždycky nevěřím (dokud to sám nevyzkouším, což děláš jistě taky), když mi tvrdí, že má něco zaručeně lepšího, než ostatní.
Ad po - Mám takový zlozvyk, že občas přihodím něco obecně známého, kdyby to náhodou někdo nevěděl, říkám si, bůhví kdo všechno to bude číst... >:-[]
Tak se z toho hlavně dobře vylež... ;-) -
boost. 05.02.15 20:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
wl
Nevím, nepřemýšlel jsem nad tím, co říkal. Obchodník nemusí hned říkat nesmysly a vydávat je za svatou pravdu, aby přesvědčil zákazníky. I kdyby to, co říkal, nebyla pravda, je mi to jedno, neboť tovární sunsety nejsou na přední boční okna a nemohu si vybrat z více variant... Na vzhled si potrpím.
Ad poslední odstavec
Ano, to vím, nemusíš mi to říkat. Kůži jsem (nejen) proti UV taky ošetřil.
Jsem unaven a hlavu mám v pejru, tak tu možná vypustím občas nějaký nonsense. Radši se uklidím do postele. >:D -
white label 05.02.15 20:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
pS
Pár fóliářů znám taky a po hlídání propustnosti předních bočních skel jsou ohledně foliování oken téměř bez práce, zejména u nových aut, kde si většina bere rovnou tónovaná skla (bez folie) z výroby. Co jiného by měli všem říkat, než to, že jejich nalepené folie jsou mnohem lepší, než přímo tónované sklo z výroby.
Nevím stopro jak je to u škodováckého SUNSETU, sama Škodovka k tomu uvádí pouze " Intenzivnější tónování zadních bočních skel a zadního okna" (tedkže o foliích ani slovo), ale i kdyby to bylo (v tomto případě) formou folie, proč bych měl hned věřit někomu, koho to živí, že zrovna jeho folie jsou podstatně lepší, než ty z automobilky?
Jinak zadní skla prakticky nikdo neřeší, tam je tolerance propustnosti dostatečně vysoká i při kombinaci tónovaného skla a folie. Navíc dnes je každé (možná Tata Nano ne) boční sklo tónované už z výroby, jde jen o míru.
U tónování není podstatná jen samotná propustnost světla, ale i schopnost odfiltrovat UV záření, čímž se chrání i interiér před předčasným "stárnutím" při častějším pobytu na přímém slunci. -
-
boost. 05.02.15 19:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Člověk, který nám dělal vloni fólie na okna říkal, že fólie z výroby (škodovácký Sunset atd...) jsou k ničemu. Akorát že pěkně zatmaví a světlo stejně propustí. A na tyto skla se už dodatečně nesmí dávat fólie pokud si dobře vzpomínám.
Na posledních čtyřech vozidlech jsme měli aftermarket fólie. Opravdu pomáhají nejen co se vzhledu týče, není dovnitř tak vidět a slunce tolik při jízdě neotravuje. Škoda jen, že na jednom autě jsme museli kvůli STK měnit přední fólie, které se o chlup nevešly do limitu, takže už nemáme tak pěkně postupný přechod od předku dozadu.
-
white label 05.02.15 19:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Cov
Mě se to dřív taky nelíbilo, ale už jsem si zvykl, samozřejmě nesmí být ten zadek v "ostravské neprůsvitné", pak je to zabité vždycky. -
Covenant 05.02.15 18:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
white label
Jojo ještě Sršeň a pak Pepa to vždycky nějak okoření...zbytek je už tak nějak na jedno brdo..ani moc nekritizuji v tomhle jsou na Slovensku lepší
No mě se nelíbí když je to na autě nesouměrné a zadní jsou víc jak přední..takže z výroby jsou všechny boční zatmaveny na max podle vyhlášky a zadní na 5 dveřích je do černa...myslím na 65%.
-
white label 05.02.15 18:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Cov
Raději tomu nepomáhej ani lehce, nestojí to za to. Já to vpředu sundal asi před dvěma roky a i pro bezpečnost provozu je to fakt lepší, oční kontakt (nejen) na křižovatce může být někdy k nezaplacení. Ale tmavší zadní skla mít z výroby budeš, ne?
Pepa je dobrej, ale zbytek je slabší... ;-) -
Covenant 05.02.15 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
white label
Díky dobrý vědět...folie jsem chtěl zrovna řešit..sice jsou předky tónované, ale chtěl jsem tomu ještě zlehka pomoct...
Dneska v 20:15 má být na prima cool v autosalonu Cupra, tak z dlouhé chvíle asi mrknu...už se na to moc nedívám, jen občas na Pepu a ty jeho hlášky >:-[]
-
white label 05.02.15 16:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Cov
Jo, pokud ti dnes objeví jednu z určitých technických závad (např. tmavší folie na předních bočních oknech) pošle tě (po odstranění závady) na kontrolní "velké" STKáčko. -
white label 05.02.15 15:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
iudex
Ale couvačka je přece u Focusu integrované v zadní svítilně, ne? Když se bez toho obejde ST, proč ne i RS?
Čekal bych spíš naopak, že RS věci jako jsou zpětná zrcátka či couvačky nepotřebuje, prostě co/kdo je za mnou mě nezajímá... >:-[] -
white label 05.02.15 15:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
w-a
Hmm..., G3 Variant modelový rok 1996-1999.
Málem jsem měl G3 Variant taky, možná už jsem to tu někdy psal.
Můj tehdejší skoro švagr žijící v Německu mi tam tehdy objednával 3dv. G3 dle mé specifikace (včetně objednacích kódů), kterou jsem mu tehdy poslal faxem. Následně mi tvrdil, že vše objednal dle mých požadavků, a že mu přišlo i potvrzení objednávky. Trval jsem na tom, ať mi to potvrzení pošle faxem a dobře jsem udělal, místo 3dv. objednal Variant. 8-s
Samozřejmě, že se to pak pokoušel zlehčovat srandičkami typu, že stejně za chvíli budu potřebovat větší kufr na kočárek apod., načež jsem mu řekl, že pokud by to auto vyrobili jako Variant, nechal bych ho jemu, objednal nové a neviděl by za něj ode mě ani marku, což by se mu určitě moc nelíbilo... -
woody-alien 05.02.15 15:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Cov: Manuál už nestuduju, dávám přednost praktickým zkušenostem....ale je fakt, že moc jsem toho zatím nenajezdil. Na tacháči ještě nemám ani 500 km. Jednak kvůli počasí, druhak kvůli tomu, že na silnicích je až moc hlídkujících policistů, co se celí třesou na snižování platnosti STK na 30 dnů a moje letní gumy by je asi nepotěšily. Takže s GTI jezdím zatím spíše vyjímečně. Stejně mám plno jiné práce. -
iudex 05.02.15 13:58
wl: to je jasne cúvacie svetlo. Inak na tú Tvoju frézu som si včera spomenul; bola by sa mi hodila. Prídem večer domov a pred domom súvislý trištvrte metra vysoký val snehu, ako sa zo strechy naraz zosunul napadaný sneh. Takže opäť lopata, aby som si prekopal prechod do garáže. 8-s -
-
woody-alien 05.02.15 08:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
šmoula: Při tom množství sněhu, co tam máte, má Covenant na Cupru vyděláno co by dup. >:D :yes: "Mlží" tady, jak je rád, že Cupřice přijde až s lepším počasím a přitom už v nabídce příslušenství objednal radlici. >:-[] -
Brandon Walsh 05.02.15 06:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
ron pred faceliftom by som o focuse ani neuvazoval, teraz som ho išiel pozrieť ako to celé spolu ladí, sadol si do auta a povedal toto bude moje budúce auto, o dva dni som podpisoval objednávku >:D keď som mal požičaný taktiež ten výkonnejší liter nejaký problém s rozbiehaním som nepociťoval, skôr mi prišla citlivá spojka a z jednotky do dvojky som na tom nevedel radiť a išiel som ako autoškola, z motora som bol aj prekvapený ako ide do otáčok, oproti 1,2 tsi je to doslova neuveriteľné, viezol som manželku rozprávali sme sa či áno alebo nie, mal som zaradenú dvojku, 4000 otáčok, prudký kopec predomnou, dal som automaticky podlahu a jedným okom pozeral na cestu druhým na polovičku, zrazu počúvam, že auto hučí a nejde, otáčkomer bol skoro na 7000 takže ma to začalo baviť, trojka, oči na cestu a znovu no nie až do takých výšin >:D -
woody-alien 05.02.15 00:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
wl: Byl jsem z toho docela v šoku, to místo dobře znám. Dokonce jsem tam byl cca 2 hodiny před tou nehodou. Je to běžná ulice v městské zástavbě, která rozhodně k žádné rychlé jízdě nesvádí. Ti lidé na zastávce něco takového vůbec nemohli čekat. 8-s -
Ronault. 04.02.15 21:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Zino: Gratulace! Udělal jsi dobře, Toledo i Rapid jsou moc důchodcovské auta. Jel jsem Focusa před FL s tím silnějším litrovým motorem a až na nedostatek točivého momentu kolem volnoběhu, kdy auto prostě nezkušenému musí zaručeně chcípnout, to bylo fajn svezení. Hlavně ten malý motor ve Focusu dělá moc fajn jízdní vlastnosti. Pokud vyladili interiér, tak parádní auto :yes:
Jinak koukám, že to tu pánové nějak měníme :-) :yes: -
šmoula nešika 04.02.15 21:06
« Re: Fotosoutěž změny
No to je milé... :-)
Ale pak budou lepší ty dvě recenze, a asi se do toho tady nikomu moc chtít nebude. Aspoň že byl projeven zájem. :yes: :-)
Ještě bych upozornil, že v bývalém působišti Ondry Ch., petrolheadském Autíčkáři Vojty Dobeše (Vavrise atd.), bylo spuštěno fórum a vypadá to, že by se tam mohla utvořit docela fajn komunita. Když tak tam občas mrkněte, zajímavé články i diskusní vlákna. ;-)
[odkaz] -
woody-alien 04.02.15 16:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
K tomu sněhu. I nám tady sněží poměrně často, ale do 10 cm a vzápětí to roztaje. Nicméně všude v okolí jsou kopce a vznikají tak veselé situace, kdy nějakej nešťastník přijede pozdě do práce, omlouvá se tím, že odhazoval dvě hodiny sníh kolem auta, šéf koukne z okna a myslí si svoje....v hlavě už snižuje prémie. >:-[] -
Brandon Walsh 04.02.15 16:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Leg: pochybujem, že sa focus bude meniť ako toledo, teda ak samozrejme nebude vŕzgať sedačka ako v predvádzačke >:-[] no keď človek vie kde je problém ľahko sa to reklamuje, v tolede bolo toho veľa a život je krátky na to, aby som jazdil v niečom k čomu nemám žiaden vzťah. Prečo vŕzga mi nevedeli povedať ani v seate a rozoberať pol auta som nechcel, možno to bude tým, že sa vyrába s rapidom na jednej linke a sabotuju seat >:D -
woody-alien 04.02.15 16:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Leg: Tos mi zrovna přihrál. Brandonův případ ukazuje, že se člověk může splést a nespokojenost s autem ho může přivést k až absurdnímu prodeji po pár měsících. A zrovna já jsem měl takovou obavu, jestli jsem to s tou Dacií fakt už nepřehnal a jestli nebudu chtít Dokkera za pár týdnů prodat. ;-)
Vím, že se to může zdát nepochopitelné, ale stále čekám a pořád nic. Po sedmi měsících mám najeto skoro deset tisíc kilometrů, zatím nic nevrže, motor se rozjezdil do příjemné nenucenosti a rodina je naprosto spokojená. Jednak díky prostornosti, druhak kvůli tomu, že v Dokkerovi si nekompenzuju žádný závodnický choutky. A mně Dokker vyhovuje tím, že je to pro mě pracant se vším všudy.
Jako jediné auto bych ho nesnesl, jako jedno ze tří mi perfektně sednul coby náhrada za podobně využívanou H1. Asi jsme divná rodina, když se i můj bratr zřekl sotva zajeté "prémie" (ix20 >:D ) a objednal Dokkera. I když v jeho případě TOP model - Stepway 1.2 TCe. >:-[] -
white label 04.02.15 16:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Leg
Paměť máš dobrou, ale dodnes jsem ji ani jednou nepoužil! Uvažuji, že ji "vyměním", dokud je nepoužitá. Nemůžu si totiž dovolit čekat až napadne "půl metru" sněhu a musím to odklízet průběžně, nehledě na to, že najednou! už tady půl metru nenapadlo ani nepamatuji. ;-) -
Leg 04.02.15 16:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Brandon: gratulujem k novému autu, pekne to striedaš! Hádam budeš spokojnejší. Neobávaš sa, že ťa zasa začne cukať za nejakým hothatchom a v lete budeš zasa po pol roku predávať Focusa? ;-)
Je trochu zvláštne že Toledo vnútri vŕzga, jednak po pol roku na to nemá nárok ani dacia (sorry woody >:D ) a známy má jeden z prvých Rapidov, nedávno ma viezol, a vnútri nič, až som si hovoril, že slušný výkon na lowend. Asi to bude tým, že Španieli nedisponujú zlatými českými ručičkami. :-) -
Leg 04.02.15 15:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Label: nehovor, netvrdil si nedávno, že si kúpil novú frézu? >:D ;-) Ale uznávam, vy na horách máte cvik, my z nížin sme zvyknutí odhŕňať max 3 cm snehu (ktorý sa aj tak často stihne roztopiť, než dôjde k nejakej akcii). To sa nesmieš diviť, že ak spadne naraz 30 cm snehu tak sú návaly u chiropraktika. >:D
Ku kajmanu: ten si nikdy nekúpim, keď už kvôli ničomu inému, tak kvôli Boxsteru. Možnosť otvoriť strechu je u podobného typu auta u mňa veľmi vítaná. Inak súhlasím s GTS, pre mňa tiež ideál, aj keď toto auto by som zniesol aj v holobyte. čo mi pripomenulo, ako som dávnejšie videl pred pobočkou Hertzu v USA zaparkovaného jedného Caymana, ktorý tam lákal zákazníkov. Evidentne požičovňovy hlopobyt - čierna nemetalíza, základné kolesá s čiernymi emblémami, jednoduchá polokoža, základný volant atď. Napriek tomu mal človek neodolateľnú chuť do toho showroomu vkráčať a poručiť si jedného Caymana na tri dni s tým, že tomu autu vlastne nič nechýba a za čo by si vlastne človek priplácal... Neskôr, kým ešte neopadli dojmy som si zo zvedavosti sadol za počítač, že si takého skromného Caymana nakonfigurujem. No a tu zapracovalo dobre naolejované nemecké marketingové súkolie a už to išlo - hentaké sedačky a taký podvozok, tamtaké kolečká a tieto svetielka a vlastne by človek asi mal zobrať minimálne esko a to PDK vraj radí tiež výborne atď... Nuž, chlapci vedia, jak z ľudí vytiahnuť prachy. Našťastie (teda skôr by som povedal nanešťastie), zo mňa ich vytiahli len virtuálne. :-) -
white label 04.02.15 15:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
BW
Kola vypadají dobře, odhaduji to tak na 19", v 17" budou vypadat trošku jinak.
iudex
U nás padá obvykle mnohem častěji, než u vás. Pokaždé ručně odhazuju celý dvůr s vjezdem, terasu, balkon, chodníky a k tomu parkoviště pro 6 aut, to by asi nebylo nic pro tebe. >:-[] -
white label 04.02.15 15:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
iudex
Rozdíl výšky profilu (mezi 205/55 a 215/55) je pouhých 5,5 mm, čili rozdíl menší, než mezi novou pneu a pneu sjetou na 1,6 mm. Zcela v přípustné toleranci. Běžně se origo doporučují (nebo i nabízí z výroby) podobné rozdíly, zejména třeba zimní rozměry vs letní. kde bývá na zimu doporučován spíš rozměr s menším obvodem kola a nikoho to nevzrušuje. Např, A6(C6) Allroad měl z výroby na léto v základu 225/55/17", ale na zimu k měmu v Německu (přímo z výroby) dodávali rozměr 215/55/17", navíc na o půl palce užším disku, který byl jinak opticky zcela identický.
S Caymanem souhlas, GTS je ideál, kdybych se do něj v pohodě vešel a byl v konfiguraci 2+1 jako 911 (nepočítám s tím, že by se tam za mě ještě někdo vešel), byla by to velmi lákavá alternativa.
-
Brandon Walsh 04.02.15 15:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
zdá sa mi, že máš niečo s chrbticou ? človek tie diskusie nestíha ani čítať
ja som šiel k našim len kvôli otcovi, keď som si predstavil ako to tam odhadzuje tak mi bolo ľúto, predsa len je čerstvý dôchodca, ktorý netrpezlivo čaká na výmer >:-[] mal som čo robiť a to posledné cca tri mesiace cvičím no ruky po pol hodine lopatovania odišli na dovolenku, za bránou na ulici už som išiel z posledných síl a keď išli po ceste mladé slečny vyvinul som nadľudský výkon a ďalších pať minút plakal vo dvore od bolesti >:D -
iudex 04.02.15 14:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Bran: paráda, ten štýl - leštený kov s čiernym lakom vzadu sa mi veľmi páči (ostatne sám som taký štýl zvolil).
Ad sneh: no u nás síce spadlo "len" 30 cm, ale aj tak ma to položilo. Mal som snahu odhrnúť celú príjazdovú cestu do garáže, potom som to zreálnil aspoň na časť cesty, aby mohlo auto parkovať vo dvore, nakoniec to dopadlo tak, že ma zlomilo, išiel som do postele a auto stálo uprostred brány do dvora, ani len do dvora nevošlo. Keď som dnes ráno zbadal zasnežený dvor, skoro ma vystrelo; našťastie to bolo len pár centi, to neriešim. -
Brandon Walsh 04.02.15 14:22
odkazy vyššie v tomto príspevku mi nechcelo dať link
som pre ne rozhodnutý no riešim ešte havarijnú poistku s poistením finančnej straty a uvidíme ak ju vyplatím v jednorázovej splátke asi mi na ne spolu s gumami nevyjde, manželka ma už zabije >:D
uvidíme na akých pneu príde, tiež sa mi veľmi tie rozdiely nechce veriť a nevidím hlavne dôvod to takto deliť
k tomu snehu ešte teraz ma bolí chrbát ako mi dal otec na jeho príjazdovke zabrať, najskôr sa sneh hádzal ku garáži, potom sa začal voziť fúrikom za garáž, potom som stratil nervy a začal prehadzovať susedovi cez plot no nechcem ani spomínať >:D -
iudex 04.02.15 13:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Bran: jasne, viem, že s akciovými modelmi X u Fordu sa nedá nič robiť, sám som dva kúpil. ;-)
S tými pneu je to dobrá haluz, to musia Focusy na 16" plecháčoch mať odchýlku v rýchlosti oproti alu 16". Btw. aké disky máš vybraté, pochváľ sa.
Každopádne je fajn, že sa zase plnohodnotne tešíš z auta, tak to má byť. Pri tom Tolede bolo cítiť, že ho berieš ako z núdze cnosť a jeho kúpu si musíš obhajovať sám pred sebou; takto je to lepšie. :yes:
Btw. ako v Poprade, už ste konečne odhrabali ten 50 ročný sneh?
Ad Cayman: to GT4 je už taký okruhový pološpeciál, ako univerzála by som uprednostnil GTS (a reálne akéhokoľvek, aj základného a jazdeného Caymana ;-) ). -
Brandon Walsh 04.02.15 10:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
iudex priplácať som nemohol za nič, kvôli gumám som bral auto z centrálneho skladu, ak by som objednával, čakacia doba 3,5 mesiaca a vyzeralo by úplne inak, kolesá samozrejme aftermarket už mám aj vybraté >:D včera som na tom výkkonnejšom motore dosť najazdil a bol som z toho prekvapený, hlavne zvuk ako všade čítam že je skvelý tak potvrdzujem je, určite to bude lepšia voľba ako 1,2 tsi a na auto sa teším -
Provocateur 04.02.15 10:11
« Re: Re: Re: Re: Focus RS
W-A: Auto, jako soukromá osoba, klidně můžeš prodat i dříve než za rok. Sice to nemáš osvobozeno, ale do výdajů si dáš pořizovací cenu, která bude v 99% vyšší než prodejní, tzn. nic nedaníš. Takže jediná nevýhoda je v tom, že tento prodej musíš uvést v přiznání ;-) -
woody-alien 04.02.15 09:47
« Fotosoutěž změny
Byl jsem kontaktován redakcí ACZ, jestli bychom nechtěli soutěž poněkud zviditelnit. Jsme tady sice docela příhodně "za bukem" a můžeme si tady řešit svoje barvičky, xenony a pseudo sporťáky bez přítomnosti přínosných příspěvků páně holden holdena a podobných >:D ,ovšem na druhou stranu tady věčně bojujeme s poměrně skromnou účastí.
Prozatím jsme se tedy domluvili na tom, že formát a fungování soutěže zůstane ve stejné podobě se všemi výhodami (neomezené plkání) a nevýhodami (především nepřehlednost pro nováčky). Na homepage ACZ se ovšem začnou objevovat články v přímé souvislosti s důležitými daty soutěže - tedy vyhlášení tématu, přihlašování, hlasování, vyhlášení výsledků. Pokud by tato "osvěta" vedla ke zvýšení zájmu o fotosoutěž v podobě vyššího počtu účastníků, je redakce připravena dát jí i větší prostor, případně zainteresovat účastníky nějakými drobnými dárky.
No tak uvidíme. ;-) -
iudex 04.02.15 09:14
« Re: Re: Re: Re: Focus RS
Presne tak som to tipol pri pohľade do cenníka. Silnejší motor je lákavý (plus má 6.st), na druhej strane príplatok 1400 eur nie je malý (a možno sa to dá lacnejšie vyriešiť dodatočne nejakým power-kitom či čipnutím). Disky sú tiež jasné, plecháče môžeš nechať na zimu a kúpiš si krajšie alu, ideálne 17ky, 16" sú tam dosť stratené a keďže v tej výbave si ani nemôžeš kúpiť origo 17ky, zostáva aftermarket. Možno by som bol ešte dokúpil lepšie audio hlavne kvôli displeju, ten základný 2-riadkový tam bude asi trochu stratený, chcelo by to aspoň ten 4,2".
Potom som zvedavý na Tvoje dojmy z motora, na jednej strane bude vyšší výkon, na druhej strane menší objem a o valec menej, tak uvidíme, ako sa to prejaví v praxi.
P.S. Ešte ma zaujali tie rozmery kolies od výrobcu, základ je 205/55 R16, väčšie sú 215/50 R17, teda tie druhé sú väčšie (priemerom, resp. obvodom), obvodom porovnateľné by boli 205/50 R17.
woody: u nás je príjem z predaja hnuteľných vecí od dane z príjmu úplne oslobodený, teda v prípade nepodnikateľov. Ak máš ale auto v účtovníctve, oslobodený je až po uplynutí 5 rokov od vyradenia z obchodného majetku. -
woody-alien 04.02.15 09:00
« Re: Re: Re: Focus RS
iudex: Nevím, jak na Slovensku, ale u nás má takový prodej ještě jeden aspekt. A sice daň z příjmů. Prodej motorového vozidla, letadla a lodě je od daně z příjmů osvobozen, pokud mezi nabytím a prodejem uplyne jeden rok. Samozřejmě, to se týká soukromých osob. Pokud je auto na firmu, ať už fyzické nebo právnické osoby, tam není co řešit, to je jiná záležitost.
Takže já soukromé auto neprodávám dříve než za rok. ;-) -
Brandon Walsh 04.02.15 08:52
« Re: Re: Re: Focus RS
ty jo písal som "vyčerpávajúcu" odpoveď a nevšimol si, že ma odhlásilo, takže sumár
toledo vŕzgalo
focus slabší ecoboost, trend edition x, výbava v cenníku, silnejší bol zbytočne pre mňa drahší, za farbu 700 Eur som taktiež nechcel dať, ale biela, strieborná nie, v race red vyzerá strašne lacno a keď si zoberiem dodatočnú zľavu ako "stály" zákazník a zimné gumy v cene je teoreticky zdarma
úpravy : 17 disky, parkovacie senzory, možno pedále a podľa typu diskov možno červené strmene bŕzd -
iudex 04.02.15 08:20
« Re: Re: Focus RS
Brandon: Ty vážne predávaš Toledo? Po pár mesiacoch od kúpy? Ty voe, tak to si prelomil aj tunajší woodyho rekord. A inak aké veľké výhrady si k Toledu mal, že Ťa donútili spraviť tak radikálny krok? Lebo som tu nič nezaznamenal.
P.S. Samozrejme si pravil dobre, Toledo (a aj Rapid lift) majú taký dôchodcovský a lowendový image, Focus je jednoducho lepšie auto. A chválim aj farbu, ja by som síce toľké prachy za farbu nedal, ale vyzerá dobre. A ktorý liter si zobral? Dúfam, že ten silnejší. A aká výbava?
P.S.2 Tu sa tie autá menia fakt ako ponožky; kto je teraz na rade? Kto tu má najstaršie auto, Leg alebo label? ;-) -
Brandon Walsh 04.02.15 07:56
« Re: Focus RS
tak to som mal s objednaním focusa počkať >:D
po sklamaní z toleda a môjho pocitu, že som dôchodca za volantom sa včera v deň predstavenia RS objednal litrový ecoboost, je na centrálnom sklade takže za nejaké dva týždne by som sa mohol voziť, po facelifte je to vážne nádherné auto, akurát si nie som istý farbou, kvôli zimným pneu zdarma trebalo zobrať z centrálneho skladu a boli tam 4 biela, svetlá červená, strieborná a candy červená špeciálna metalíza, tak po dlhom vnútornom boji som zobral ten candy shop od 50centa
PS: je zaujímavé predávať pár mesačné auto s 8500 km na tachometri, každý ma len podozrieval čo s tým autom je a vyzvedal kde pracujem, nakoniec sa doňho zamiloval jeden chalan, takže mám radosť spolu s ním :yes: -
boost. 04.02.15 00:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Já nevím, nepracuji v BMW. Jen můj odhad, ale pokud by byl základ kolem 50-52, stejně za výbavu dva litry (a víc) utratíš tak jako u jiných modelů. Neříkej, že ne. ;-)
Výhoda M2 je, že nebude nikterak limitovaná jako byla 1 M alias Pyrat. Taková jednička s předváděčkovými kilometry pod padesát moc nejde.
M GmbH BMW upravené Alpinou v katalozích nenajdeš. -
Thomasino 03.02.15 23:15
Jooo tak nová M2 mě bude hodně zajímat, stejně jako Alpinka >:-[]
Ale za M2 55T EUR? To by bylo asi moc :-( :'-( Vzhledem ke konkurenci bych doufal spíše kolem 50-52T :-! Ale stejně bude zajímat především až tak po 2 a více letech, jako mírně ojetá ;-)