woody-alien 30.03.15  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

No já mám zatím na letních GTI (což mám od začátku, takže žádné zásluhy >:D ) a urychleně jsem přezul Swifta, protože tam ty zimní Pirellky devalvujou pocit z jízdy šíleným způsobem. A že by jako zvýšily komfort, tak to taky ne. Dokker zatím na zimních, tam je to jedno. A mimochodem jsem s ním byl dneska v Jiřetíně pod Jedlovou a tam (n.v. 458 mnm čili nic moc) padaly kroupy i sníh. ;-)

Emel 30.03.15  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

Iudex: hmm, klobouk dolů, zlatá medaile je tentokrát jistě na správném krku :yes:

Taky mám o víkendu přezuto a zatím mám fakt dojem, že bych z místa řidiče nepoznal 17" od 18". Jsem z toho tak vyvedenej z míry, že jsem třeba zkusil vzít jeden retardér větší rychlostí a byla to docela rána, tak... tak já fakt nevím. Na druhou stranu a aby nebylo té kontroverze málo, ty 18" mi nepřijdou o tolik hezčí.... škoda že není nabídka 17" pro RS bohatší: [odkaz]

Ad PS: O tom sněžném pluhu už jsi mi myslím psal, mám to na seznamu. Teď jsem shlédl Gravitaci a důrazně nedoporučuju :-/

white label 30.03.15  11:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

w-a
    Třeba se taky občas prochází po střeše jako iudex... >:-[] ;-)

woody-alien 30.03.15  10:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

wl: >:D A to zatím zkoušel jenom dveře, bůhví co všechno dalšího podrobí takto důkladné zátěži. ;-)

white label 30.03.15  10:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

w-a
    Zajímavá příprava vozu k prodeji spojená s nadstandardní výstupní kontrolou.
    Tento prodejce by mě sice o kvalitě VW přesvědčil, ovšem auto bych si určitě koupil u jiného prodejce VW. >:-[]

white label 30.03.15  10:04

iudex
    Ten kraj střechy snese/unese relativně dost, se střední částí by to bylo horší... >:-[]
    Ale i tak to chce jistou dávku odvahy. :-)

woody-alien 30.03.15  09:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

iudex: Tak to klobouk dolů. Nechtělo se mi věřit tomu, že bys fakt lezl na střechu. Kdyby tam byly hagusy, tak prosím, ale takhle...můj tip byl, že sis něco postavil na sedadlo řidiče, abys nebyl tak výškově zapadlý proti okýnku, opřel sis tam třeba jen jednu nohu a s většinou těla venku se držel střechy. I když i tak by to byla ekvilibristika jak sviňa... >:D Ani mě nenapadlo zkoušet, jestli je to proveditelné. ;-) Zkrátka za tvůj výkon :yes:

No, zdá se, že ta profláklá exhibice prodejce VW má v sobě reálný základ. ;-)

iudex 30.03.15  08:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

wl: no uvažoval som nad praktickou realizáciou dlho, ale mnohé nápady v praxi neboli realizovateľné (vyskočenie zvnútra, noha v okne na dverách, výskok zo zeme). Nakoniec som preliezol na strechu z rebríka, ktorý som postavil vedľa auta. Samozrejme som sa trochu obával, či neprevalím plech, dal som si topánky s najmäkšou podrážkou a snažil sa rozložiť váhu. Potom nastalo pár kritických sekúnd, kým manželka dala rebrík mimo záberu, stlačila spúšť a ja som sa zhupol dolu. Našťastie to na druhýkrát vyšlo a auto neutrpelo ujmu (prípadné mikroškriabance neriešim).
    Mimochodom cez víkend som prezul obe autá. Na Golfa som si letné pred prezutím poumýval, nad zbytočnosťou čoho manželka len nechápavo krútila hlavou. A dnes ráno pršalo jak hovado a kolesá sú tam, kde boli predtým. >:-[]
    P.S. jeden filmový tip pre Emela: severská krimi plná čierneho až absurdného humoru: Boj snežného pluhu s mafiou (v originále Kraftidioten): [odkaz]

white label 29.03.15  23:10

« Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

iudex
    A jak ses na ten okraj střechy dostal? To si stál v botách přímo na laku?

Covenant 29.03.15  20:57

« Moto GP

Tak dnešní závod MOTO GP byl nejlepší snad za posledních 5 let...řežba až do konce a Valentino ukázal, že na to pořád má >:-[] :yes:

foto Bully-

Bully_ 29.03.15  13:27

« Re: Re: Re: Najlepšie auto

Jinak uz mam nazute papuce a letni sada kol se semislicky je na aute [odkaz] . Navic do nekolika dni na aute pribude novy vyfuck >:-[]

Thomasino:
    nekde jsi zminil vyfuk i u MRS, nakonec jsi to resil tou "amputaci" :-) stredoveho tlumice?

iudex 29.03.15  11:39

« Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

Ďakujem všetkým za hlasy, teším sa, že vynaložená energia na fotku našla pozitívnu odozvu. Blahoželám i kolegom na debne, zaslúžené medaily. Inak tajomstvo mojej fotky spočíva (ako správne písal Leg a tušil label) v skákaní zhora nadol, konkrétne z okraja strechy (vyskočiť zdola tak vysoko je asi fyzicky nemožné) a som rád, že to strecha Golfu prežila bez ujmy (asi niečo na tej nemeckej kvalite bude >:D ).
    Pot: Emel je fotograf na úrovni (aspoň čo som videl), má solídnu techniku (Nikon D7100, pevné svetelné sklá) a vie aj fotiť.
    Bully: tak takéto "značkové" stretnutie je iste fun, to je výhoda toho, ak máš takéto exotické auto, to my vlastníci masoviek nezažijeme. >:-[]
    WL: ja som zase včera konečne pozrel Birdmana (Oskar za najlepší film) a stále to spracúvam, nie som úplne nadšený (ako z Whiplash), ale je to veľmi osobité a má to niečo do seba.

poterienko 28.03.15  23:46

« Re: Re: Vyhlášení výsledků

Gratuluji iudexovi a emelovi. Myslím si, že v emelovi se skrývá nějaký talent a bude okupovat bendu i v příštích kolech (ne proto, že má hitlerwagen :P).

Ps: očekáván návrhy na téma od spolubedňáků, já už to vzdávám po tom, co zábava musela dostat dva měsíce :D.

white label 28.03.15  23:07

« OT - EVO a Popelka

Konzervativním čtenářům tištěných motoristických periodik mohu doporučit aktuální číslo dvouměsíčníku EVO. Mimo jiné (např. srovnávačka AMG GT S a 911 GTS, nebo ENZO a LaFERRARI) v něm najdete 10 (dle redakce) nejlepších kandidátů na auto roku 2015, včetně jejich konečného pořadí, které vzniklo součtem bodů pěti redaktorů, jednoho testovacího jezdce a jednoho závodníka (vítěz letošní dvanáctihodinovky na Sebringu).

1. Ferrari 458 Speciale (70 b.)
    2. F-Type R Coupé (55 b.)
    3. Cayman GTS (51 b.)
    4. Golf R (45 b.)
    5. MRS 275 T-R (42 b.)
    6. BMW i8 (38 b.)
    7. McL 650S (34 b.)
    8. AM Vanquish (29 b.)
    9. BMW M3 (11 b.)
    10. Audi S1 (10 b.)

Minimální možný bodový zisk je 7 bodů, maximální možný 70 bodů.

P.S. A byl jsem dnes v kině na novou Popelku a fakt pecka, a to jsem si vždycky myslel, že se k naší Popelce s Libuškou Šafránkovou nemůže nikdo ani přiblížit..., mýlil jsem se. ;-)

white label 28.03.15  22:41

« Re: Vyhlášení výsledků

Gratuluji iudexovi i jeho spolubednářům! :yes:

foto Vranis

Vranis 28.03.15  22:32

Gratulujem vitazom,

bolo to zasluzene :-)

foto kubass11111

kubass11111 28.03.15  22:27

« Re: Vyhlášení výsledků

a hleďte už vybrat nějaky normální téma, aby bylo jasny co má člověk fotit, páč jsem do tématu o autě a zábavě vyfotil svoje auto na veterán burze se srazem a nikdo tam to téma podle komentéřů neviděl....

woody-alien 28.03.15  22:18

« Vyhlášení výsledků

Hlasováním jsme rozhodli o tomto pořadí v únorovém/březnovém kole Fotosoutěže:

1.iudex - 28 bodů
    2.Emel - 17bodů
    3.poterienko - 13 bodů
    ---------------------------
    4.Vranis - 5 bodů
    5.Kubass, woody-alien - 1 bod
    6.anti99 - 0 bodů

Thomasino (1 bod) vyřazen z výsledkové listiny pro nesplnění pravidla o hlasování.

Gratuluji (téměř) jednoznačnému vítězi i dalším dvěma úspěšným.
    :yes:
    Díky všem za účast i za hlasování. Osobně děkuji také Ronaultovi za ten jediný bodík. Jakkoli v jeho počínání spatřuji spíše partikulární zájem dostat se znovu za volant nudného koncernu >:-[] , i tak mě to potěšilo.

První tři se jako obvykle dohodnou na novém tématu, tentokrát pro Duben 2015 a samozřejmě je nemine 24 hodin slávy v podobě vystavení jejich dílka coby titulní fotky soutěže. A to za to krucipísek přece stojí. ;-)

Covenant 28.03.15  21:13

3. Emel

:-) :yes:

woody-alien 28.03.15  17:33

« Poslední den hlasování

Ještě dnes 28.03.2015 můžete až do 22.00 hod hlasovat pro své favority ve Fotosoutěži za Únor-Březen 2015. Přihlášeni jsou:

woody-alien

Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz]

Připomínám, že pro soutěžící je hlasování povinné.

white label 28.03.15  12:10

« Re: Re: Najlepšie auto

Super přístup! :yes: >:D

woody-alien 28.03.15  09:03

« Re: Re: Najlepšie auto

Bully, iudex: Gratuluji k zážitkům.
    Thom: Já nikoho vyřazovat nebudu...vyřadíš se dle pravidel sám. Jinak no comment, možná jen zvážím v podobných případech jiný přístup. >:D

foto Bully-

Bully_ 28.03.15  00:45

« Re: Najlepšie auto

Taky jsem se dneska (vcera, uz je po pulnoci :-) ) vecer vratil z motoristickeho zazitku, i kdyz ponekud mene distingovaneho >:-[] : pravidelny mesicni sraz After Work Run, poradany mistnim klubem majitelu britskych sportovnich vozu. 2x za rok se ho oficialne ucastni i par clenu Lotus clubu Luxembourg a bylo to poznat. Ve finale pri projizdce se to po odpojeni par vicemene veteranu z dilny Jaguar a TVR dostalo do rezie fy Lotus. Vyjizdka presla spis v prelet velkovevodstvi, pro nasi smecku nekolika Lotusu Exige- treba jeden dost radikalne upraveny Cup 260, nejaky ten Exige S V6 apod. a Evory S. Na foceni tentokrat bohuzel nebyl cas, svetlo ani stativ, zato si chrochtam blahem z tehle blaznive rychle a hlucne kolony. Samozrejme to probehlo na uzavrenych silnicich bez provozu a nebyl pri tom zabit ani zranen zadny clovek nebo zvire :-! Fajn seznamka s podobnymi pacienty jako jsem ja, takhle pro zacatek sezony :-)

white label 27.03.15  23:36

Th
    Doufám, že máš aspoň tou "bídou" na mysli i tvoji soutěžní fotku, Marku. >:-[] ;-)

Emel 27.03.15  23:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

Thomasino, sakra... to je to takovej problém? Dej si Snickers... ;-)

Thomasino 27.03.15  22:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

Já to popravdě nečetl, ale mám dojem, že před rokem to tam nebylo...
    OK, tak mě klidně vyřaď, iudex je stejně jasnej a jinak je to bída, bída, bída :-O

white label 27.03.15  22:29

« Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

Th
    Předpokládám, že číst umíš:

"MOHU HLASOVAT PRO SEBE ?
    Tak to opravdu ne. Ale přihlášený soutěžící má povinnost hlasovat, tedy rozdat body jiným soutěžícím. Po zkušenostech zmiňujeme vícekrát. Argument o nízké kvalitě ostatních fotek není omluvou…"

Thomasino 27.03.15  22:14

« Re: Re: Re: Zahájení hlasování

No dobře, chceš-li to dle pravidel, tak na třetí dej mě ;-) >:-[]
    V pravidlech nemáš, že se nesmí hlasovat pro svoji fotku >:D

woody-alien 27.03.15  21:49

« Re: Re: Zahájení hlasování

Thom: Mám doma dvě malé děti. To sice nemusí nikoho zajímat, ale nechce se mi nápadně podobné "problémy" řešit i tady. ;-) Já ten 1 bod za třetí místo nikomu udělit nemůžu, takže si buď vyber nejlepšího z těch špatných, nebo uspořádej losování pod dohledem doktora Talíře nebo zatoč lahví na stole, je mi to jedno. Takhle je ovšem tvoje hlasování neplatné.

foto Ronault-

Ronault. 27.03.15  20:31

3. woody

tentokrát bez komentáře, nechce se mi ;-)

white label 27.03.15  20:20

« Re: Re: Zahájení hlasování

To (ne)hlasoval Thomasino, nebo jeho dětinsky uražená ješitnost? >:-[] ;-)

Thomasino 27.03.15  17:18

2.) emel
    3.) nehlasuji, nevybral jsem, nevidím tam téma nebo se mě nelíbí :-(

iudex 27.03.15  09:27

« Najlepšie auto

Podelím sa s mojím motoristickým zážitkom. Včera som bol na jednej akcii Mercedesu, kde boli predvádzacie jazdy. Vyskúšal som viacero áut: CLA Shooting Break, CLS Shooting Break, E - Klasse, ale hlavne S 500 4matic kupé. To bol zážitok, ktorý prebil všetko ostatné. Za najlepšie auto, ktoré som kedy riadil, som považoval pajov F-type 5,0 V8T, ale zážitok z S kupé to minimálne vyrovnal, ak nie prevýšil. Auto v hodnote nového rodinného domu (160.000 eur!) s porovnateľnou motorizáciou, ako F-T, t.j. 4,7 V8 biturbo - 335 kW - 700 Nm, nejaká individual výbava (celokoženné čalúnenie koňakovo hnedou kožou), LCD displej s uhlopriečkou malého televízora, neskutočné. V8 paráda, síce nie tak revúca, ako Jag, ale stále pôsobivý zvuk, kvôli ktorému stálo za to otvoriť si okno; záťah jak sviňa, jazdne čisté GT, žiadne pretáčavé tendencie a driftmachine á la F-type, štvorkolka s čistou stopou, komfort vyšší ako F. Jazdne nie tak divoké, tam má Jag jasne navrch, ale pocitovo a kvalitatívne o ligu vyššie, hlavne v interiéri, cítil som sa ako v Bentley. Skrátka zážitok. To potom jazda s nejakými nudnými dízlami už nemohla osloviť. Chcel som skúsiť hlavne A45 AMG, ale vo flotile žiaľ nebolo. Každopádne z toho S kupé som ešte dnes vysmiaty. :-)

iudex 27.03.15  09:09

« Hlasujem

Môj pohľad a hlasovanie:
    Emel: na prvý pohľad ma fotka neoslovila, vizuálne nie je moc pútavá. Na druhý pohľad ale rozpráva príbeh, a to príbeh o evidentnej zábave na kolesách, ktorá viedla až k totálnemu rozflákaniu a spečeniu gúm, takže téma na 100% a bedňa.
    Kubass: jasné, pre fanúšika old- a youngtimerov je najväčšia zábava zraz z podobne "postihnutými"; technicky ako vždy prehnaný postproces, ale už si zvykám. ;-)
    Vranis: táto fotka ma úprimne pobavila; Homer okamžite navodí úsmev na tvária spomienky na strednú školu, kde som na Simpsonovcoch ulietal a vedel citovať celé pasáže (a dodnes niektoré viem). Takže hoci technicky to stojí za prd (zašumelá mobilovka), tentokrát pointa prevýšila nedostatky techniky a nemôžem inak, ako dať Ťa na bedňu.
    Poterienko: spájaš tu hneď viac druhov zábavy, takže tematicky na 200%, body tiež za frajerku, ktorú si presvedčil k takémuto obetovaniu sa pre fotosúťaž (naviac v takej kose), plus naviac tradične technicky na úrovni. Ak by som mal nejaké pripomienky (na Teba ako fotografa mám vyššie nároky), kompozične by som to dal trošku inak, auto mimo stredu fotky a možno k dokonalosti by sa hodili kruhové stopy po aute (teda že quattro sa zabávalo v snehu); ale to je už naviac, i takto je to výborné.
    Tom: pointa tam je, téma tiež, zabával si sa iste náramne, možno len fotke chýba väčší impakt, je to také dokumentárne, inak fajn.
    Anti: oceňujem fantáziu a nápad, taká z núdze cnosť, ale vtipné.
    woody: fotí celá rodina, k úplnosti tam tuším chýba len dcéra. ;-) V zásade dobré, téma tam je, len opäť taký dokumentárny cvak. Ale najviac vytýkam, že máš nové auto len pre zábavu, prvýkrát máš možnosť odfotiť ho do súťaže, kde naviac sadne i téma a Ty dáš Daciu, to je totálne premárnená príležitosť. 8-s
    --------------------------------------… />Poradie:

anti99 27.03.15  05:32

« Hlasování

2. emel
    3. poterienko

1. skvela momentka, super spracovanie a vidim v tom super pribeh- este keby z druhej strany, alebo aj z rovnakej strany skakala Tvoja zena, alebo priatelka- ze sa bijete o zabavu s GTI- skakat cez okno za volant- proste super.
    2. emel to zobral z inej strany, ako "zatisie" umelca, ale namiesto zabavy klasikov co holdovali kvetinkam, dal jasne najavo, ze s ciernou je v dnesnej dobe najlepsia zabava.
    3. poterienko- zabava s ciernym kombikom iba potvrdzuje moje hodnotenie emela, ale je to take UHMM, takze preto 3 miesto
    4. thomasino- zabavu si urcite zazil ked mal chvilu za sebou serifa-taxika, fotke nie je co vytknut a urcite to je robene samospustou, alebo dialkovym ovladacom
    5. vranis - to je asi taka zabava ako moj zufaly prispevok do sutaze
    6. kubass- zabavat sa s klasikou, klasicky asi na zraze. tema tam je ale nie je jednoznacna, skor je to dnes do poctu rovnako ako ja
    7. woody-alien - neviem co by som k tomu dodal, tak asi iba takto

white label 26.03.15  20:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Leg
    Jj, Jarek opět boduje, věřím, že se líbí i většině Slováků.
    A ti, kteří se u vás narodili ve znamení "ublíženců", jen potvrzují pravidlo... >:-[] ;-)

Leg 26.03.15  19:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Jojo, skákať do auta cez zatvorené okienko, to by bol výkon hodný Jamesa Bonda. Alebo komisára Rexa.

Je tipujem, že skákal zo strechy.

P. S. [odkaz] :yes: >:D

Emel 26.03.15  18:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Otevřené okénko pouze odkazuje na uvedenou reklamu, má to působit tak, že iudex právě nastupuje do auta. Žádný extra trik bych v tom nehledal.

woody-alien 26.03.15  16:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Tak já jdu na to:

----------------------

iudex - pro mě jasná jednička kola. Vtip, akce, pěkně vyfoceno. :yes: Než iudex rozklíčuje, jakým způsobem trumfnul slavného krajana z Terchové >:-[] , dovolím si tipnout, že to stažené okýnko tam není jen tak. Možná nějaká pomůcka/podložka/stolička na sedačce řidiče ? :-O
    Emel - jak už tady psal Leg, zaujal mě ten minimalismus. Maximální účinek s minimem prostředků. I když házet ty gumy přes zeď bych nechtěl. >:D Navíc samozřejmě kvalitní fotka.
    poterienko - Janek Ledecký by se zmohl jen na "pěkná, pěkná, pěkná" a já bych souhlasil. Fotka samozřejmě....neb tu postavu vepředu nemohu posoudit. Plusový body za to, žes našel v tak třaskavé situaci klid na šmrdlání nějakýho "kvatra" do sněhu. >:-[]
    anti99 - no vidíš na cos přišel, pošli to jako návrh do Boleslavi, možná se to chytne. ;-)
    Thomasino - nejsem tak příkrý v soudech, podobně na tom tady byl kdysi ypsi se svojí Bramborou. Byla kolem toho debata a prošlo to včetně dobrého hodnocení [odkaz]
    Pokud vznikl takový precedens, já osobně ti nic ohledně autorství vyčítat nebudu. Moje hodnocení tedy vyplývá pouze z toho, jak se mi která fotka líbí a ta tvoje skončila těsně za bednou.
    Vranis - nápad dobrý, téma splněno, ale chybí mi tam něco navíc. ;-)
    Kubass - možná je škoda, žes ty fotky vyměnil. Ta původní nebyla tolik tématická, ale nejspíš by u mě skončila na bedně. Měla víc "kouzla".

Leg 26.03.15  16:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Ronault, thom: nechcete náhodou založiť klub ohrdnutých renaulťákov? Obaja tu plačete, jak pre vaše fantastické fotky nikto nehlasoval. Tak som schválne šiel do galérie a čo nevidím: 1. Miesto Thomasino, 2. Miesto Ronault. Tak ja už neviem. >:D >:D

Emel 26.03.15  16:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Ronaulte, místo mudrování hlasuj, můžeš svou chybu napravit... ;-)

foto Ronault-

Ronault. 26.03.15  15:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Thomasino: Ale já pokud si pamatuju, jsem pro tvou fotku z Dolomit hlasoval. Nechce se mi to dohledávat, ale určitě jsem tě na bednu dal. Spíše jiní pro mě nehlasovali, ale neřešil jsem to.

Emel 26.03.15  13:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

D7100 už má nástupce, ale žádná revoluce se nekoná... asi jako obvykle jednu generaci přeskočím. Tak gratuluju, ať slouží a přináší radost majiteli i fotosoutěži :-)

Emel 26.03.15  13:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Thomasino: to tvoje přísloví se ovšem dá aplikovat i na moje a Legovo hodnocení - máme právo hodnotit tak, jak to cítíme. Neber si to osobně, fotka s šerifama fajn, určitě v tom nehledej žádné antipatie k Renaultu.

Ale právě proto že to je fotosoutěž požaduju větší zapojení do tvorby fotky než jen že jsi jezdil po okruhu a někdo tě vyfotil. Když to třeba White vidí jinak a vyhraješ, nebudu podávat protest, nic takového, jen prostě hodnotím podle sebe, i když se to třeba někomu nelíbí - můžeš to brát jako hold Jeremymu ;-) . Za mě - vytrvej, dej tomu ještě šanci. Ale jako ukecávat tě nebudu...

Leg 26.03.15  13:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Thomasino: nejeduj sa, nikto ťa zo súťaže nevylučuje, naopak, sme radi (aspoň ja) že sa zúčastňuješ. Ide len o to, že radšej dám body niekomu, kto vymyslel nejakú ústrednú myšlienku a potom si dal prácu s jej realizáciou ako niekomu, komu zrovna v maili pristála fotka, čo sa mu zrovna hodí do aktuálneho kola súťaže. Ako povedal Emel, ak by si to celé zorganizoval tak, že ťa vybraný človek vybraným spôsobom odfotí na ringu tak, že ťa naháňa šerif na GTR, nepoviem ani mäkké f, intuícia mi ale hovorí, že takto to v tomto prípade nebolo. :-)

A že Ronault zámerne nehlasuje pre Francúza... hahaha!

iudex: ty tie foťáky striedaš ako ponožky... ostávaš verný Pentaxu?

Edit: aha, áno :-)

iudex 26.03.15  13:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Pentax K-5 IIs (v podstate rovnaký level ako Tvoja D7100). Práve pred pár minútami mi ho kuriér priniesol, tak sa z neho vytešujem. :-)

Emel 26.03.15  13:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

iudex: a cos vybral za foťák?

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 26.03.15  13:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

offtopic: páni nemáte skúsenosti so zásielkovou službou POSTNL ? Zásielka sa stratila ako som predpokladal a po zaplatení sa s tým samozrejme už nikto nezaoberá. Netuším kde to môže mať depozit.

iudex 26.03.15  12:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Hlasování

Tom: tak zase nebuď ješitný, nik Ťa nevylučuje, v podstate jediný, ktorý s Tvojou fotkou mal problém, bol Bully, ktorý túto tému načal (ale už ho poznáš, on má problém principiálne so všeličím) a ktorý aj tak nehlasuje, takže nič sa nedeje.
    ;-)
    Ešte k mojej fotke: bežne fotím so samospúšťou alebo s diaľkovým ovládaním spúšte; v tomto prípade sa to ale nedalo technicky, lebo som fotil sériovo a funkciu sériového snímania môj foťák neumožňuje spojiť so samospúštou. Preto diaľková káblová spúšť, ktorú musel niekto držať. Btw. práve som svoj foťák predal a čakám na nový, tak u neho to snáď už pôjde skombinovať a žiadnu asistentku potrebovať nebudem. ;-)

Thomasino 26.03.15  11:54

« Re: Re: Re: Re: Hlasování

Hoši, hoši, tak já už s vámi tady fakt nevím. Když dám pěknou fotku na zakroucené silničce, tak se vám to nelíbí a brbláte. Když dám fotku z okruhu s nějakou pointou ve stylu honění se s šerifama (kámoš s GT-R, jiný kámoš fotil - jasně nemohl jsem foti já), tak se vám to nelíbí >:-[]
    Psal jsem, že je to do počtu, přišlo mě to lepší než se na to vyfláknout úplně. Ale napadá mě jen jedno přísloví, komu se to nelíbí, ať si "píp" políbí ;-) :-) Takže asi se na příště na nějakou sranda-fotosoutěž taky vyprdnu, protože někteří jak jsem vypozoroval nehlasují pro francouze, ani když je to evidentně jasně vítězná fotka (z Dolomit, konkurence bylo kromě Ronaulta skoro nulová, a proč pro ni nehlasoval tehdy Ronault se raději ani nedomýšlím ;-) ). Takže jsem dneska asi definitivně ztratil nějak "motivaci" nebo důvod se o něco snažit, stejně to s fotosoutěží už mnoho společného nemá >:-[] >:D

Leg 26.03.15  10:24

« Re: Re: Re: Hlasování

1. Emel
    2. iudex
    3. Poterienko
    ___________
    opäť si sypem popol na hlavu, ale zasa skrátka nebolo tej sily... čo ma mrzí, lebo s touto témou sa dalo pekne vyhrať.

Emel - hrozne sa mi páči to minimalistické posolstvo. Ukázať len malý detail a zbytok nechať na divákovej fantázii. Čo u mňa funguje dvakrát tak dobre, keďže mám len veľmi obmedzenú predstavu, aké auto vlastne tie pneu obúvalo. Pravdupovediac, zvádzal som dlhý boj, či ťa dať na prvé alebo druhé miesto, nepísaným pravidlom tejto súťaže je uprednostnenie vtipného nápadu pred spracovaním (a iudexova fotka v tomto exceluje), nakoniec som ale nemohol inak ako dať ťa na prvé miesto.
    Kubass - no jo, hadraplán musí byť mimoriadna radosť riadiť, je to jedno z áut, z ktorého sála zábava za volantom. Trochu mi vadia silné úpravy, ale to už som u teba tuším spomínal. >:D
    Vranis - neviem, či stelesnením zábavy v BMW sú simpsonovci na obrazovke iDrivu, ale nápad dobrý.
    poterienko - technicky tradične super, možno objekt v pozadí by mohol byť bližšie, ale zasa, otvára sa priestor pre fantáziu, takže aj takto je to super.
    iudex - parádny nápad, super prevedenie, s autorstvom v tomto prípade nemám problém. O prsia si prišiel o prvé miesto.
    Thomasino - ako už zaznelo, z tohoto už moc veľkú "mieru autorstva" v tvojom prípade necítim. Ako píše Emel, kľudne súťaž, body ale odo mňa za podobný záber asi nikdy nedostaneš (ani nikto iný).
    anti - vitaj späť (jak v súťaži tak aj v Európe, pochybujem, že so Škodovkou jazdíš v Emerike >:D ). Vcelku vtipné, to že to v reálnom živote nefunguje ani fyzikálne ani z pohľadu pravidiel cestnej prevádzky tomu dáva pekný absurdný rozmer :yes:
    woody: klasika od teba. Nemám čo dodať, impertinentné poznámky na adresu fotky som vyčerpal už včera. >:D

Emel 26.03.15  09:51

« Re: Re: Hlasování

Tak jak je to u iudexe to beru. U Thomasina to předpokládám nebylo tak, že by někam postavil fotografa a řekl mu... teď tady čekej, já pojedu kolem a za mnou to GT-R a ty nás u toho vyfotíš... to už nefotila cvičená opice. Nevolám tu po vyloučení fotky nebo tak něco, ale hodnotím to tak jak to cítím - nakonec jde o houby.

poterienko 26.03.15  09:47

« Re: Hlasování

Emel - osobně si myslím, že je zapojení druhé osoby jako náhrady samospouště v pohodě. Trochu bych měl osobně problém spíše s tím, když někdo najde někde fotku svého auta a použije jí, ačkoli třeba neměl na vzezření fotky žádný vliv.

Covenant 26.03.15  09:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

woody
    Já si taky až doma uvědomil, že jsme nic necvakli...ale víc mě mrzí neprohlídnutí té Webpajovy KOČKY :-) , bylo to jen tak letmo... nějak jsem přitom fofru s našima HH zapomněl.

Emel 26.03.15  09:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

woody: hele kolotoče jsou fajn pozadí pro auto, to by myslím mělo lepší potenciál. Ale nebudu mudrovat, sám vím jak je těžký dokopat se k tomu, aby člověk vzal foťák a něco spáchal.

Emel 26.03.15  09:05

« Hlasování

Pojďme na to:
    1) Iudex - ta fotka se mi líbí a je k tématu. Chvíli jsem myslel, že je to cvaknuté samospouští, pak by to bylo 100% košer... ale zapojení "cvičené opice" ke zmáčnutí spouště mi ji nekazí. Holt jsi asi lepší modelka než fotograf ;-)
    2) poterienko - práce s perspektivou se mi líbí. Decentně provokativní, zábava asi bude následovat po smáčknutí spouště, má to příběh...
    3) Kubass - zajímavě vystajlovaná fotka, dobrá práce. Nicméně k tématu to moc není, nebo jsem nějakou myšlenku přehlédl.
    4) anti99 - za chuť něco vymyslet, i když je to taková blbost ;-)
    5) woody - jo, fajn, zapojení modelky, zábava je tam... fotka jako taková ale nic extra, to je z mobilu?
    6) Vranis - potěšila mě volba seriálu, jinak ale v té fotce nevidím moc invence. Chtělo by to ještě nějaký detail... figurku Houmra na zrcátku nebo tak něco.
    7) Thomasino - auto na okruhu, jasně, to je esence zábavy. Tvá role jakožto autora fotky je ale pro mě hodně slabá... budiž ti útěchou, že sis "focení" užil nejvíc ze všech... možná krom poterienka ;-)

woody-alien 26.03.15  08:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

iudex: wl už to vysvětlil, tak jsem se k tomu ani nevyjadřoval. K tomu "btw"...taky si musím posypat hlavu popelem, že jsem nedokázal za celou tu dobu nic pořádnýho vymyslet, co bych mohl realizovat nejlépe sám. Vyfotit GTI u nějaký zakroucený silničky se mi zdálo moc fádní, ani jsem nevyužil z důvodu časových komplikací setkání s Covenantovou Cuprou, no zkrátka jsem to odfláknul. Měl jsem velké cukání vyfotit auto před kolotočářema, kteří předevčírem doputovali do DC, ale tam by zas bylo vhodnější A45 AMG >:-[]

iudex 26.03.15  08:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

wl: dík za vysvetlenie (tiež ma zaujala tá Potova poznámka o nadupanejšom GTI). BTw. čo je s Tebou, za dva mesiace si nedokázal nič vymyslieť na takúto jednoduchú tému? Obdobne aj ostatní vlastníci hothečov a áut pre zábavu, Leg s puristickou zadokolkou či Cov s úplne novou hračkou (Bullyho opomínam, ten sám ostentatívne vyhlásil, že sa nemieni zúčastňovať)?

woody-alien 26.03.15  06:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

wl: To je tedy FAKT. Včera jsem cestou na jednání v DC viděl výjev přímo příznačný. Budova Úřadu práce. Kolem nebylo žádné volné parkovací místo, s vyjímkou jednoho místa pro invalidy přímo před vchodem. Na něj se právě šteloval nařvanej majitel VW Touareg. Když byl tak v půlce manévru, přišel k němu člen ostrahy a říkal mu, že dostane botičku. S brunátným výrazem tedy vypálil zase pryč a když kolem mě projížděl, mrknul jsem se na značku. Žádné mafiánské číslo, zato na podložce SPZ byl nápis Autocity DC, což je bazar specializovanej na tahání ojetin z Francie. A je pravda, že za cenu Dokkera jsem mohl pořídit nějakou prémii od nich a tvářit se pyšně. >:D

white label 25.03.15  23:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

Auto je pořád jenom auto, může o majiteli leccos naznačit ("prozradit"), ale "nedefinuje" jej.
    Jestli je majitel (jako takový) IN/OUT, není primárně otázkou jeho vozu/vozů.

Thomasino 25.03.15  23:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

Dneska jak člověk nemá dobrou zadokolku, nebo aspoň předokolku s poctivou špérou, tak není IN ;-)

white label 25.03.15  22:54

« Re: Re: Re: Re: Zahájení hlasování

Jo, iudex má taky performance..., akorát ještě bez červeného loga GTI (vpředu a vzadu), které se dává k performance až od modelového r. 2015.

poterienko 25.03.15  22:33

« Re: Re: Re: Zahájení hlasování

Iudex má taky GTIP? Oh my mistake.

white label 25.03.15  22:26

pot
    "Máš nové GTI, navíc nadupanější než iudex..."
    Větší rozdíl je mezi nimi pouze v počtu dveří a převodovce, takže proč zrovna "nadupanější"?

poterienko 25.03.15  22:19

« Re: Zahájení hlasování

Sfouknu to rovnou, než na to zase zapomenu. Jako obykle, nejdřív kecy, pak pořadí.

Emel - celkově se mi líbí tvůj styl fotek, jsou takové tmavé a tajemné, navíc mají takový profi look. Fotka IMHO parádně splňuje téma a ačkoli je to "přitom taková blbost", tak mě baví.
    Kubass - nezaměnitelný styl doprasení fotky kontrastem a zvýrazněním (nemyslím to zle ;)), to je prostě Kubass. Každopádně osobně tam téma moc nevidím..jen mě tak napadlo, nebyla původně jiná fotka?
    Vranis - elegantně jsi vyřešil můj původní nápad, díky výbavě jsi nemusel do auta tahat plazmu, jak jsem chtěl já. Škoda, že je to mobilovka/kompaktofka, IMHO to mělo lepší potencitál.
    iudex - fajnově ukradený nápad, líbí se mi dynamika té fotky a technická kvalita (je mi jasné, že s přepaly se někdy už prostě nic dělat nedá). Osobně bych vytkl to, že GTI tam vypadá na první pohled spíše jako Polo a navíc zašlápnuté na čumák.
    TH - kde je fotka MRS u silnice? Takovou zradu sem nečekal :D. Každopádně fotka samozřejmě splňuje téma, ale přijde mi taková o ničem. Přitom mám pocit, že máš spoustu lepších fotek z okruhu a já bych stejně nepoznal, kdy je to focené.
    Anti99 - opět další zástupce fotografů s profi lookem fotek, který mě baví. Celkově jsem z fotky trochu v rozpacích, téma tam je, ale nepřijde mi to tolik zábavné.
    WA - nakonec náš woody. Upřímně jsi mě naštval. Máš nové GTI, navíc nadupanější než iudex a vyfotíš na zábavné téma Dacii. Samozřejmě téma tam je, je znát i tvůj styl focení...ale sakra, já chci GTI.

1) Emel
    2) Iudex
    3) Vranis

woody-alien 25.03.15  22:05

« Zahájení hlasování

Ukončuji přihlašování do Fotosoutěže za Únor-Březen 2015. Téma je Moje auto a zábava. Přihlášeni jsou:

woody-alien

Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz]

Můžete začít hlasovat. Hlasování bude probíhat do 28.3.2015 do 22.00 hod.

Leg 25.03.15  21:08

« Re: Přihlašování do soutěže

Človeče, tou fotkou si ma totálne zmiatol... Nielenže nebožka žije, ale ešte k tomu jazdí na labelovej kolobrnde. >:D

woody-alien 25.03.15  21:04

« Přihlašování do soutěže

Přihlašuji se. To, že máte nudné auto, nutně neznamená, že se nemůžete bavit. Stačí, když se do toho auta vejde něco zábavného. Pak je to celkem Crazy. ;-)

Thomasino 25.03.15  20:30

« Re: Re: Re: Poslední den přihlašování + OT

Vhledem k tomu, že sem chodím jen občas, tak spoléhám spíše na tebe, nebo někoho jiného, že se nějak domluvíte a já dorazím ;-)

Dnes jsem měl možnost chvilku řídit pěkně upraveného Megana R.S. Cup s pružinami H-R (protože přemýšlím o přitvrzení podvozku kvůli okruhům a CarboniaCupu, nebo rovnou stavitelný KW V3), těch úprav tam má hodně, třeba mezichladič, jiné sání, výfuk vč. svodů, výkon 310 koní, větší krouťák asi o 50Nm, a jede to moooooc pěkně !! :yes: Jsem čuměl, co se z toho auta dá za poměrně rozumné peníze udělat ;-) Takže rozhodně mám o čem přemýšlet :-) V říjnu s tím jezdil na Slovakiaringu a na výrazně lepších gumách (asfaltové rally gumy) asi o 10 vteřín rychlejší kola a v Brně si naše seriové MRS Cup "dává" jako malinu a nahání se tam s upravenýma M3 >:-[]

woody-alien 25.03.15  19:58

« Re: Re: Poslední den přihlašování + OT

Thom: To bylo narychlo. Ale s tím srazem na Lásky čas počítám. ;-) Tak už to nějak napevno domluvme.

Thomasino 25.03.15  19:54

« Re: Poslední den přihlašování + OT

A nenapíšeš, že jedeš na Jižní Moravu ;-\ ;-\

poterienko 25.03.15  18:40

« Re: Poslední den přihlašování + OT

Taková hezká fotka a kazí jí pí...diamant >:-[] >:-[]

woody-alien 25.03.15  18:16

« Poslední den přihlašování + OT

V jedné nejmenované nemocnici se včera rozhodli obměnit dopravní prostředky a heliport tak obsadily výrazně spolehlivější výrobky Koncernu a Aliance. ;-)

woody-alien 25.03.15  14:22

« Poslední den přihlašování

Ještě dnes 25.3.2015 až do 22.00 hod.můžete přihlašovat své fotky do Fotosoutěže za Únor-Březen 2015. Téma je Moje auto a zábava. Přihlášeni jsou:

woody-alien 25.03.15  14:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přihlašování pokračuje

Bully: V něčem se chápeme, v něčem ne. Přísně vzato máš nejspíš pravdu, ale tady se to tak nebere. Toť vše. ;-)

white label 25.03.15  09:19

« Re: prihlasenie

anti
    Co to je za růžovou kuličku, nějaká antiho antikoncepce? >:-[]
    Zajímavý nápad, akorát vzhledem ke gravitaci by to chtělo aplikovat spíš na volant autobusu, nebo náklaďáku/kamionu. :-)

foto anti99

anti99 25.03.15  05:50

« prihlasenie

ahojte!
    prihlasujem sa fotkou "moje auto a zabava"

zabava za volantom- vyuzil som dieru v logu SKODA na volante a vzdy ked jazdim tak sa snazim dostat ruzovu koralku do diery >:-[] - to je zabava na ceste!!! >:D . nemusim ist ani rychlo, ani smykom, iba tocim volantom aby som ju tam dostal. Diera v logu je asi prilis mala...zabavam sa asi rovnako ako okolie, ked som na ceste >:-[]