Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  12:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

w-a
    Jo, už to vidím..., je to dost mázlé, takže jsem to přehlídl. Tak musím si tady to hraniční pásmo hlídat, ať nemám škodnou v revíru... >:-[]
    Stačilo by smáznout tu část "LABEL" a hned by to mělo silný rasový podtext.
    Sousední "MAROKO" (MA.ďaři/RO.mové/KO.koti) by určitě okamžitě podalo protest. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.04.15  12:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Už předchozí CLIO RS mělo pěkný a funkční difuzor, nynější Clio RS ho má zase super. Bohužel takový pěkný nemám na MRS ani já :-( Ale to jak je u GTI VII vidět ten výfuk je dost s podivem :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.04.15  12:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

woody - pak je vše v pořádku. Po mém červeném šestkovém GTI taky občas koukali, to je pravda. Hodně i ženské. Nyní u MRS je to jiné, ženské to většinou nechává klidné, ale za to se otáčí spousta chlapů - asi ví, co to umí ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  12:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

iudex
    Vzhledem k tomu, jak je GTIčko celkově dotažené, tak je to špatně. Že to jde (v tomto ohledu/detailu) mnohem líp, dokazuje např. woodyho odkaz na levnější a o třídu menší CRS.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.04.15  12:39

« Re: Závodní brzdovka

Ano, brzdovku měním každý rok :-) Místo jednou za dva roky, jak by se mělo měnit stejně. Už u GTI jsem dal Motul RBF600, která je lepší než ty obyčejné srágory co tam dávají u VW do GTI. Má vyšší bod varu a stále je DOT4 ;-) Hodně to tehdy pomohlo, protože i na okreskách po 20-ti minutách ostré jízdy ty brzdy nebyly nejlepší. A na okruhu měly po 3 kolech už dost, výměna brzdovky to posunula o kousek dále. Takže pro ostřejší ježdění doporučuji taky pro Cupru i GTI >:-[] Jo taky když jsem pak u GTI měnil destičky a dal Ferodo DS2500, tak to brzdilo o malinko lépe. Ale taky to trošku pískalo, než se zahřály.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.04.15  12:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

wl: Na iudexově fotce GTI s F-typem. Hned nad F-typem vlevo je informační cedule Česká republika ohledně dálnic. Tam je ten nápis "ONLY WITH LABEL" ;-) Tak trochu kult osobnosti, nemyslíš..? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  12:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Emel
    Jakého nápisu, na jaké značce?
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 01.04.15  12:03

« Závodní brzdovka

iudex, Thomasito, Bully nebo kohokoli co s tím máte zkušenost...

Klidně mě opravte jestli se pletu...mněl jsem taky v plánu měnit lepší brzdovku, ale co jsem se dočet na fórech od kluků co pravidelně blbnou na okruhu, tak tyhle lepší brzdovky mají oproti klasické DOT4 jednu nevýhodu...díky přidaným složkám daleko víc degradují a mněly by se měnit každý rok, protože pak ztrácí funkčnost a jsou míň účinné něž klasická, univerzální DOT4 ...má to tedy smysl dávat lepší, když člověk jede 3x4 z rok na okruh?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.04.15  11:50

Emel: ad PS >:D :yes: To zas jednou wl nedával pozor a hned to napsali špatně. >:-[]
    iudex: Ten F-type má strašidelný kola, to bych musel na GTI dát dvojmontáž. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.04.15  11:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

wl: Už nic neříkej, jdu to vrátit.... >:-[]
    Thom: No zrovna já patřím (jaká náhoda ;-) ) k těm, co se jim Golf líbí tak jak je. Není to auto, z kterýho by někdo tahal bradu po zemi, ale přiměřený zájem vzbuzuje i tak. A drtivá většina "očumovatelů", pokud se se mnou dají do řeči, opakuje to samé. Líbí se jim kombinace "obyčejného" auta, zjevných ale ne řvoucích markantů a jízdních schopností. Tak, je asi pravda, že mezi těmi zájemci moc Hondařů nebude ;-) , ale zase to nejsou jenom 18-letí kluci s olítaným trojkovým Golfem a s obrácenou kšiltovkou.. Už jsem se bavil jak s Forďákama, tak s Renaulťákama...a vůbec - pokud není člověk tupej fanatik značky, rád taková auta na silnici vidí.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 01.04.15  11:39

iudex: Protože je GTI v pozadí, tenhle trik znám :-) . Ale jo, u 7 je to lepší a ta šedá barva opticky zmenšuje, v červené to víc vynikne.

PS: všiml sis nápisu na značce? Only with label... ;-)

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.04.15  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Přesně tak. Vždy si kupuji olej a brzdovku sám na netu, vyjde mnohem levněji.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  11:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Th
    Hlavně myslím, že ve značkovém servisu ti napočítají i za obyčejnou brzdovku poměrně hodně, takže pokud si seženeš sám kvalitní za slušnou cenu, zas tak hrozný rozdíl to nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.04.15  11:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Tak tlmič výfuku je vidieť aj onakvejším športiakom, ako je bežný hotheč: [odkaz] Btw. z tejto fotky rozhodne nemožno mať pocit, že GTI je nejak vysoké, a to ani v priamej konfrontácii s ultranízkym F-type.
    Tom: alebo zvolím kompromis, racing s DOT 5.1, ale od lacnejšieho výrobcu: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  11:28

Jo, je to od VW nepochopitelná "nedodělávka", myslel jsem si, že s příchodem sedmičkového GTI to vychytají, ale spíš opak je pravdou, což by se určitě stávat nemělo. A firmy co dělají optický tuning na to také většinou neumí patřičně zareagovat, nabízí spoustu kýčovitých spojlerů a různých "lízátek", ale to co je nutné řešit, neřeší.
    A současné eRko, stejný problém:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.04.15  11:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Zadek Golfu je prostě mohutný a vysoký, měl jsem s tím lehce problém už když jsem kupoval šestkové GTI, ale někomu to nevadí a je to navíc "praktické" - když už ne tak hezké ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.04.15  11:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Používám tu Castrol SRX Racing z druhého odkazu:
    [odkaz]
    P.S.: iudex, pár drobných tě přece nerozhází, když si můžeš klidně chodit a skákat po střeše auta s rizikem odření laku...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.04.15  10:59

A jak tak koukám, tak je to dost nepěkně vidět prakticky na každé fotce zezadu.[odkaz]
    Takže jsou 3 možnosti:
    1. Zezadu nefotit
    2. Natřít ten tlumič
    3. Namontovat zástěrku z náklaďáku, takovou tu co jde přes celej zadek od kola ke kolu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.04.15  10:49

wl: Přesně tak, normálně to ani nevnímáš, ale třeba když jsem fotil SPZ, tak mě to doslova praštilo do vwočí. ;-) [odkaz]
    Nj, GTI holt není Clio RS... >:-[] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  10:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Emel
    Souhlas. Mimochodem tohle je americká verze, kde jsou LEDky vzadu zapovězeny i u současné g. Golfu. Na té fotce je taky vidět, jak je ten "difuzor" nevhodně krátký a čouhá z něj tlumič výfuku, což se také týká i současné generace. My jsme to u G6GTI vyřešili natřením tlumiče na černo, čímž se opticky skoro "ztratil".
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 01.04.15  09:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Thomasino: Golf nemá s mohutností zádě z profilu problém. Mohutnější je jen sloupek a jeho umístění nad kolo ten problém řeší, navíc je to markanta. Trošku horší je to zezadu, když jsem jel v nízkém autě za GTI VI, tyčilo se nade mnou jako dodávka ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.04.15  08:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Thomasino: dakedy si tu spomínal, že si vymenil brzdovú kvapalinu za lepšiu kvôli okruhu. Akú si dal? Lebo ak pozerám, tak cenový rozdiel medzi bežnou kvapalinou: [odkaz] a racing variantou: [odkaz] je asi 5-násobný. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.03.15  23:53

Bully_
    Oki..pokud budeš mít možnost, tak se ho prosím poptej od koho to má upraveno a jak je spokojený s přenosem té síly na cestu proti serii, hlavě pak na nižší kvalty v zatáčkách...díky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 31.03.15  23:45

Covenant:
    netusim od koho to ma, ale nejde o typka, co si to necha prifouknout od nejakeho nymanda s notebookem na dvorku. Muzu se ho zeptat, snad se zase brzo uvidime.
    Kdyby se pry mela tahle jeho Cupra potkat na dalnici s jeho Lotusem Evora S (V6 3,5 l. kompresor), tak by uz vahal, kdo by koho pojel.. Na druhou stranu maji oba vozy (ted po uprave te Cupry) docela podobny vykon i hmotnost, tak na te rovine proc ne. S neporovnatelne vyssim kroutakem u turba..
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.03.15  23:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Bully_

A jak je s tou úpravou spokojen?.. 350k je znát, ale hlavně ten krou´ták 500Nm je už oproti serii masakr ....nehrabe mu to moc? Teď v dubnu mám v Sosnové na okruhu sraz se známých a ten už taky uvažuje, že seriovou Cupru upraví, ale chce jít jen do ABT nebo MTM.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 31.03.15  23:23

Sakra, ty zbrojis >:D Mne zatim jenom poslali spatny vyfuk, teda bez homologace platne pro moje auto, tak pokud se to nejakym zazrakem brzo nevyresi, posilam ho zpatky ;-\ Letos- a nejenom tuhle prvni sezonu s timhle vozem- me ceka spis tuning toho prvku mezi sedackou a volantem. Potrva to asi delsi dobu, nez se priblizim moznostem jenom serioveho stavu te male bestie :*)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.03.15  23:08

Mě řekli v tom rozměru 8.5"x18 (větší šířka, asi i větší ET55) kolem 10.5 kilo, ale nevážil jsem je pak, když přišly se špatnou dírou. S pevností souhlas, používají se často na rally auta a vydrží prý fakt hodně!
    S výkonecm máš pravdu, nějaké úpravy časem asi budou, podle vzoru kámoše co jsem řídil jeho upravené MRS Cup s 310 koníky. Po konzultaci s dvorním mechanikem ze závodního týmu bych to viděl v první fázi na ještě tvrdší pružiny HR, mírné nastavení zadních odklonů. Pak mezichladič Forge, ten přidal 40 Nm v celém rozsahu otáček a jiné sání. No a pak na míru odladění mapy motoru kolem 300 koní člověkem co se v tom opravdu vyzná, žádné standardní chipy >:-[] Zrovna koukám na ten mezichladič ;-)
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 31.03.15  22:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Thomasino:
    moje TD ProRace 1.2 na CTR [odkaz] rozhodne nevazily tolik co rikas. V rozmeru 8x18 jsem osobne navazil 9,2-9,3 kg. Nejsou to zadna ultralight tuningova kola, ale poctiva a velmi odolna zavodni kola, ktera jsou navic hodne lehka a za opravdu prijatelnou cenu. Za tuhle sadu (tech 8x18") jsem nedal ani 800€.
    Osobne mam radeji kilo na kole navic za jistotu, ze vydrzi snad vsechno. U auta s vykonem a kroutakem jako ma tvuj MRS podle me poznas par kg na kolech jenom podle stopek na okruhu, pokud bys teda byl tak dobry ridic, ze by te dal mohla posunout jenom ta sada kol. Ubytek vahy pomuze, kdyz to nascitas vsechno dohromady, ale neni lepsi si u turbomotoru nechat relativne levne prifouknout par koni navic? Znamy (Lotusak) si ted nechal chipnout novou rodinnou Cupru na 350 k. a 500 Nm- to je asi spis pro Covenanta :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.03.15  20:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

No jo no, moc mohutná pr.del a moc prázdný design kol - to k sobě většinou nejde..

Ale pak by se ti nemělo líbit ani tohle >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  20:43

Tak na to GTIčko se hodí nejméně...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.03.15  20:27

Mě nejde až tolik o vzhled, ale o chování auta a snažím se dostat postupně váhu dolů >:-[] Ještě byly ve hře BBS SR, ty vypadají pěkně, ale jsou podobně těžké jako třeba ty TD, asi o 1 kilo lehčí než origo R.S. A taky byly jen 8"
    [odkaz]
    nebo verze se stříbrnou:
    [odkaz]

edit: a něco pro iudexe a woodyho ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  20:25

Th
    To ano, ale je za to hodně vysoká cena, myslím muset se na to dívat... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.03.15  20:19

To je sice pěkný, ale když je vezmeš do ruky obuté i s pneu, tak ten rozdíl 3,8 kilo opravdu cítíš ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  20:16

Th
    Tvarově jsou lepší ty origo (i když taky žádná sláva), a barevně jsou pro změnu lepší ty OZety. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.03.15  19:59

Ano, to drobné riziko tam vždycky trochu je :-) Ale co by jsi pro pěknou fotku přece neudělal ;-) Jen musíš vybrat aspoň trochu přehledné místo, aby auto v tvém pruhu mělo čas zastavit, pokud by jelo i z protisměru. Jak myslíš že fotím podobné fotky. Rychle zastavím na pěkném místě, rychle vyběhnu, dvakrát cvaknu foťákem a šup-šup zpátky do auta a pryč >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 31.03.15  19:51

Thom: Ono se to hezky říká "spousta pěkných fotek HH na sluncem zalitých okreskách", ale já mám pár perfektních míst na ježdění, dá se to dokonce i pěkně nafotit, ale není tam žádný místo na odstavení auta. Takže můžeš zastavit, odběhnout s foťákem na dokonale vybrané místo focení.......a moc hezky zdokumentovat demolici svého auta prvním náklaďákem s nápisem CS Beton, kterej tě v tý zatáčce neviděl. ;-)

Ale jo, jsou to trochu i výmluvy....nicméně byl to hlavní důvod, proč jsem podobnou fotku nedělal.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.03.15  18:12

Já zase neměl náladu ten den, byl jsem vytočenej z práce a do toho některé kecy tady >:-[]
    A fakt se mě nic nelíbilo :'-( Takové pěkné téma a samé kraviny místo pěkných fotek 8-s

EDIT: Mimochodem, úplně ideální fotku na dané téma si představuji takto nějak >:-[]
    [odkaz]
    Už jen 2 měsíce a 1.června budu moci zase jezdit na belgickém okruhu SPA-FRANCORCHAMPS a prohánět se "magickou" zatáčkou Eau Rouge... Těším se jako sviňa!!
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 31.03.15  18:05

Thomasino: jo, ty OZ beru, je to funkční a líbí se mi to víc než ta černá kola. Jo, a fotka se serpentýnou je taky fajn :yes:

Nemožnost vybrat třetí místo nekomentuju, normálně bych ti řekl "nedělej Zagorku", ale nemám dneska mravokárnou náladu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.03.15  17:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

HADE, všechno slyším ! >:-[] Ale souhlas, vypadají opticky malá, ale šlo především o nejnižší hmotnost, navíc na kole se to násobí. A není to až tak hrozný.
    [odkaz]
    Bully nemá ty TeamDynamics zdaleka tak lehký, měl jsem je objednané před tím a v mém rozměru 8.5"x 18" by ta TD vážila 10,8-11,0 kg, originál R.S. váží 11,8 kg, ale moje lehká a drahá (a ne tak pěkná) OZ Alleggerita HLT váží 8,0 kg ;-) Pravda, taky mám v šesti kolech celkem 66 tisíc >:D
    Aktuálně řeším, jestli dám ranec peněz za stavitelný podvozek KW V3, nebo dám tvrdší nižší pružiny H-R jako má jeden známej na MRS Cup - a vím že to taky funguje dobře, ikdyž samozřejmě stavitelný podvozek, dvoucestný, by byl už jiný level. Ale to asi bude muset ještě rok počkat...

Mimochodem gratulace IUDEXovi za vítězství, přesně jako jsem tipoval, první iudex, dlouho nic, pak Emel a pak jsem nehlasoval, fakt jsem neměl pro co. Většina lidí se na tak jednoduché téma z vysoka vyflákla, čekal jsem spoustu pěkných fotek HotHatchů na sluncem zalitých okreskách, viz.níže, a ono nic :-O :-O
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 31.03.15  17:49

pot svoj fb uz mam asi dva dni >:D no zatial tam nie je co pridavat
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 31.03.15  17:43

Brandon by se měl opravdu založit facebook...
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 31.03.15  17:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

znovu moj offtopic >:D takže vonku sneh, doma vysnívaná zásielka a čo s voľným časom, už dávnejšie som sľúbil manžeke na veľkú noc umyť okná, v tom ma napadlo of course you can polish your windows, you can polish everything (ehm) on the car, tak ma manželka našla takto [odkaz] a takýto je výsledok, fotené cez zavreté dvere [odkaz] neviem ako Vám to ukazuje, ja mám dosť špinavý monitor a ten si leštiť netrúfnem >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  15:41

Emel
    Každopádně jsou dost tmavá a jednobarevná, ale nejde jen o to, jde taky o "tvarový design".
    Vypadají (opticky, vzhledem ke karoserii) nepřiměřeně malá, při jízdě to působí, jako by auto jelo na "dojezdovkách". Co je na MRS (z profilu) pěkné spolehlivě zabíjí, a co je na něm naopak ošklivé, zvýrazňují. A není to v míře, která by (skoro) nestála za řeč.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  15:40

• « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 31.03.15  15:21

Jen ilustrace.

Černá kola se mi taky nelíbí, když už, tak s nějakými jemnými loukotěmi, pod kterými jsou vidět velké brzdy.

Thomasino má teď nějaký OZ v antracitu, ne?

Antracit je fajn, ale i tam platí to, že opticky tmavší kolo vypadá menší, stříbrná klasika nejvíc zvýrazní velikost. Na druhou stranu, taky na ní je dost vidět prach z brzd a obecně špína, to je zase výhoda antracitu. Bavil jsem se s někým u Škodovky a dost si stěžoval, že destičky u RS hodně práší a stříbrná kola jsou pořád jako prase.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  15:20

iudex
    Thomasinovy kola, to je příklad, kdy dostala funkce/hmotnost naprosto absolutně přednost před designem. Slušně se to prostě ani jinak napsat nedá...
    Třeba u Bullyho to přitom designově dopadlo nesrovnatelně lépe.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.03.15  15:11

« Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Emel: to je A5SB Tvojich rodičov, čo si spomínal, alebo len čisto ilustrácia? Je pravda, že u niektorých automobiliek mám pocit, že majú v ponuke disky, ktoré akoby naschvál vyzerali opticky menšie, než sú (najviac na tom robí, ak je okolo disku "límec" a lúče končia pod ním), ale nepomáha ani dnešná móda tmavých a čiernych diskov (sorry Thomasino). Ako hovoril wl, najlepšie je, ak lúče siahajú až po samý okraj disku, to opticky najviac pomôže dojmu veľkosti (prihrejem si polievočku: ako moje zimné 17ky, ktoré vyzerajú opticky väčšie: [odkaz] aj keď je to - ako písal Leg - väčšinová a neoriginálna voľba).
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 31.03.15  14:03

To co posíláš je sice podobné, ale ne zase tak moc. Ty Škodovácké jsou takové hodně hranaté - bez zaoblení paprsku (jako má třeba ten hnědý Golf nebo Šíro), s odsazením, které opticky podporuje dojem toho 5x2 (tj. že vždycky ty dva paprsky okolo šroubu patří k sobě).

Nabídka kol na RS není nic moc, víceméně šlo jen o to, jestli upřednostnit funkčnost a 17" nebo design a 18", příplatek ve výši cca. 5k je spíš symbolický.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  13:33

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  13:31

Emel
    Netvrdím, že jsou typické, ale podobné jsou v nabídce pro zmiňované typy v různých velikostech a variacích.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]

Jinak jasně, že pokud jdou paprsky/ramena až k okraji ráfku, tak to disk opticky zvětšuje.
    Myslím, že z toho co se na O3RS nabízí, sis vybral určitě dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  13:23

Cov
    Lepší, než to zlato, ale já bych stejně u Cupry "skromně" zůstal spíš u Black line paketu.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 31.03.15  13:16

« Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

white: já v tom VW design nevidím... když mluvíš o CC, tak ten mám zafixovaný s rozšiřujícími se paprsky:
    [odkaz]
    ..to je přece jen něco trošku jiného. Jinak jasně, podobných kol v designu 5x2 už jsem viděl víc, je to taková klasika, která nic nekazí.

Když jsem říkal že vypadají větší, měl jsem na mysli třeba tohle:
    [odkaz]
    ...to mi přijde jako minimálně o palec menší kola než to v reálu jsou.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.03.15  13:10

White label
    ani mi nemluv...chtěl jsem si udělat vyjížďku Soláň, Velké Karlovice, Vsetín, Ratiboř, Bystříe pod Hostýnem a s takovým počasím akorát kulový...chci ještě najed nějaké kiláky než pojedu do té Sosnové na okruh.

...a co říkáš téhle kombinaci..Eta beta [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  13:04

Cov
    Za mě žluté zlato nebrat, Bullyho hnědý bronz byl mnohem lepší.
    Když si vzpomenu, jak bylo na tom našem minisrazu (minulé úterý) krásné počasí (a taky kolik jsem prodal zrmzky), tak dneska to vypadá fakt strašně. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.03.15  12:57

Brandon
    Tak že příští leštění s woodym absolvujeme už u tebe, je to jasné >:D

Jinak DCC slušně filtrovalo i žulové kostky, proto jsem byl z té (panelové) dálnice trochu překvapený...no naštěstí už je dost D1 opraveno a existuje ještě rychlý pruh.

Tmavě šedé disky by si mi k červené taky líbily a nebo vypadají dobře i tyhle zlaté BBS popřípadě bronzové [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.03.15  12:25

Tak snežilo dokonca aj u nás v nadmorskej výške 146 m.n.m., to už je čo povedať. A to som mal ráno v mobile predpoveď na 13°C (týmto zdravím úplne zbytočnú inštitúciu SHMÚ). >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  12:09

BW
    U nás taky od rána sněží, naštěstí tu zatím bílo není a už se to pomalu začíná měnit na sníh s deštěm.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 31.03.15  12:04

Woody je pravda, ze v poslednom case sa dost nudim a nebolo by to zle na vyplnenie casu >:D ked som cital, ako spravil iudex fotku len som krutil hlavou, ja nedokazem pri obchode zaparkovat medzi auta a on takto a rovno s gti >:-[]
    inak u nas husto snezi, chce sa mi plakat
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  11:42

« Re: Re: Nové téma Duben 2015

Emel
    Ty 17" mají na můj vkus až příliš "VW design" (Scirocco/CC/Golf), 18" jsou tvarově mnohem originálnější.
    19" už jsou zase vzhledem k filozofii značky Škoda designově příliš extrémní/okázalé (viz i Leg), nehledě na to, že bez možnosti DCC nedává 19" u ORS smysl.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.03.15  11:36

Leg
    Souhlasím prakticky se vším, akorát si nemyslím. že zrovna odstín Race Blue na Emelově O3RS je vyloženě tmavý (na rozdíl třeba od Lapiz Blue na G7R). Podle mě se zrovna k tomuto odstínu černo-šedá kola hodí. I novou Fabii v této barvě s tmavými koly a černou střechou považuji za velmi povedenou barevnou kombinaci.
    [odkaz]
    Samozřejmě, že úplně kompletně černá barva kol (což není |Emelův případ) žádnému kolu na kráse nepřidá.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 31.03.15  10:02

woody: No na tvrdší podvozek jsem si částečně zvyknul, ale o tom to není... bylo to tvrdé na 17" a je to tvrdé pořád, ostatně RX-8 taky není žádný kočár (byť jsem byl na začátku překvapen tím, jak je relativně pohodlná), jde o rozdíl 18" vs. 17".
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 31.03.15  09:55

Zino: Vypadá to, že si zřizuješ živnost na leštění aut... >:-[] Takže ty budeš "detailovat" a tvůj krajan klidně skáče po střeše auta. Nj, lidi jsou různí.... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 31.03.15  09:51

offtopic bol to pôrod, ale včera prišla nejaká taška a nejaký sáčok >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 31.03.15  09:49

Emel: Možná už sis taky na tvrdší podvozek zvyknul a přechod na 18" ti tolik nepřijde. Viděl jsem na Ronaultovi, že se mu naladění GTI bez DCC na 18" co se týká komfortu moc nepozdává, přitom pro mě v pohodě. Snad tedy až na ten výjezd z Prahy na Hradec po D11. >:D Ale to je to, o čem jsme se bavili s Covenantem. Jak GTI, tak Cupra jsou schopné slušně odfiltrovat rozmlácené, zaflastrované okresky, ale série rychle po sobě jdoucích příčných prahů jim (a posádce) dává zabrat. Přesto, zůstávám na svém a tvrdím, že GTI na 18" DCC nepotřebuje. Do 19" bych ale bez něj už nešel.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 31.03.15  09:35

Emel: ja tiež musím ísť so stádom :-) a tvrdiť, že tie 18" sú jednoznačne lepšie k dravejšiemustylingu RS. Čo ale nemôžem nedodať je, že farebne sa jednoznačne k pomerne tmavému autu hodia tie strieborné. Robí to pekný kontrast. Mimochodom zrovna zhruba predvčerom som znova videl RS na 19" extreme. Prvýkrát to bolo na nejakej svetlej (asi bielej) combi a nič moc, ale dalo sa. Tentoraz som to videl na modrom liftbacku a tie kolesá boli vyslovene extravagantné, až kolotočárske. Pritom vôbec na mňa nepôsobili pekne ani elegantne a s autom vôbec neladili. Keď si vezmem, že ich majiteľ obetuje kvôli nim časť komfortu aj peňazí (aj s každou kúpou nových pneu), tak sa to nedá okomentovať inak ako obligátnym "celé zle".

Bully: Kombinácia krémovej bielej (teda tak na mňa tá farba z fotiek pôsobí) a tmavohnedých kolies nemá chybu a v dnešnej dobe, keď by na to väčšina flákla čierno-leštené disky, je aj originálna! :yes:

Kukám von, sneží. A hovorím si, že je asi dobre, že som ešte neprezul na skoro zjazdené letné dvestoštaridsaťpäťky. Tie by sa na zadnej náprave len zúfalo točili. Aj keď našťastie nemrzne a sneh sa na zem nechytá.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.03.15  08:55

« Re: Nové téma Duben 2015 a jarní sranda na silnicích

woody: no to sú super správy, to iste príde aj k nám. 8-s A práve pred výmenou pneu sme sa s manželkou bavili, či cez Veľkú noc ešte pôjdeme lyžovať, alebo na výlet do Budapešti; usúdili sme, že už snežiť nebude ani na horách a teda vymeníme gumy a pôjdeme na jarný výlet. Nebolo to správne rozhodnutie >:D 8-s
    Emel: ja by som z toho,že necítiš rozdiely medzi 17 a 18, moc veľké závery nevyvodzoval, hlavne ak máš rovnakú šírku. Ja vnímam tie rozdiely podľa mňa najmä kvôli tej šírke gumy. Inak cítim tvrdšie pruženie (na nerovnostiach to viac buchne, rana je tvrdšia) a najmä väčší hluk z odvaľovania (čo opäť súvisí so šírkou).
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 31.03.15  08:38

« Re: Nové téma Duben 2015

woody: mně se právě tyhle 17" docela líběj... vypadaj větší než jsou, navíc maj ze sériovejch kol nejmenší ET (ok, asi o 2mm). Ale jo, když už jsou letní 18" na všech kolech, vypadá to dobře (a začne sněžit :-) ).

Samozřejmě je fajn že se komfort nezhoršil (moc).
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 31.03.15  08:36

« Nové téma Duben 2015 a jarní sranda na silnicích

Jo tak, už chápu, počasí nám chce vytvořit podmínky pro zajímavé fotky. >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 31.03.15  08:27

« Nové téma Duben 2015

Úspěšní soutěžící z minulého kola se dohodli na novém tématu pro Duben 2015:

"MOJE AUTO A APRÍL (1.DUBEN)"

Téma je to zajímavé a skýtá mnoho možností jak ho ztvárnit. Zřejmě vezmu Dokkera na okruh.... >:D Jinak v návaznosti na včerejší debatu o přezouvání.....když se tak podívám ven, tak aspoň u nás v nížině momentálně hustě sněží a teplota těsně nad nulou.

PS: Emel - ty 18" jsou jednoznačně hezčí, i když to není jenom rozměrem (poměrem disk/guma) ale i provedením. A že příliš nevnímáš rozdíl mezi zimními 17" a letními 18" je spíš dobře, ne ? Tedy co se týká komfortu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  20:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

Vzhledem k tomu co dnešní Haldex 5. g. dokáže, by to mohla být poměrně dost zábavná Octavia RS.
    V této souvislosti mě napadá text posledního čísla EVO, kde naráží také na srovnání G7R s legendárním Subaru WRX STi:
    "Ještě nedávno byla představa souboje Golfu se Subaru WRX STi trochu komická, přesto jsme před (srovnávacím) testem měli strach o japonský vůz, a zcela oprávněně. Nové STi sice má pevnější karoserii, strmější řízení a tužší podvozek, ale od slavných let Imprezy se toho příliš nezměnilo. Golf R je proti tomu jednoznačně výsledkem velmi dlouhých dnů, které několik chytrých hlav věnovalo úkolu s velice štědrým rozpočtem. A zůstaly zachovány všechny tradiční hodnoty Golfu - nádherné provedení a zpracování, nenápadný vzhled, uklidňující pocit pevnosti - ale byl přimíchán spalující výkon, obrovské zásoby přilnavosti a nečekaně podmanivý charakter.
    Legendární Impreza již padla Volkswagenu za oběť - kdo bude další?"

P.S. Pod články chodí diskutovat uživatel, co má avatar s logem Subaru (nemůžu si teď vzpomenout na jeho nick, ale určitě budete vědět), ten by něco takového, zvlášť s jeho extrémními antikoncernovwými předsudky, rozdýchával velmi těžce...a zřejmě nejen on. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 30.03.15  18:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

Jo, četl jsem. Full LED mě nějak moc netrápí. RS 4x4 zní zajímavě... sice ne pro mě, ale v disciplíně "univerzální auto" by to byly další bodíky k dobru.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 30.03.15  18:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

Emel
    Na adaptivní tlumiče na Octávku se tam také někdo ptal, zda budou letos nebo příští rok a odpověď byla...zatím se s nimi pro octavii nepočítá a to samé s full ledkami ani pro octavku ani pro nový Sup.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

Emel
    Mezi různými pneumatikami mohou být rozdíly v komfortu, které případně mohou částečně smáznout rozdíl mezi 17" a 18" (při zachování obvodu kola).
    Zrovna mezi 17" a 18" také obecně pozoruji (subjektivně) menší rozdíl, než mezi 18" a 19", nebo i 16" a 17".
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 30.03.15  17:07

« Re: Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

iudex: vzhledem k místu focení byl širokáč nutnost, tohle není rybí oko, jen normální univerzální zoom 18-200. Já mám právě zimní i letní 225 a tak je rozdíl jen v profilu... a pak samozřejmě směsi, tuhosti bočnice... říkám si, jestli nejsem poleno když nepoznám 17" od 18".

wl: Interstellar jo, lepší... ale pořád to není na úrovni Matrixu nebo Atlasu mraků.

Covenant: na RS 4x4 moc nevěřím, spíš by byly zajímavé adaptivní tlumiče... EDIT: aha, tak ono se mluvilo konkrétně o 4x4, zatímco o adaptivních tlumičích se naopak explicitně "neuvažuje" :-( .

all: ok, tak teda 18"... jediné 17" se zobákem co se dají na RS koupit jsou každopádně out >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  16:15

« Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

Třeba dostane techniku z Cupry ST, nebo rovnou z Golfu R Variant. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 30.03.15  16:14

« Re: Re: Octávka RS 4x4

white label
    Jojo srovnatelná s G7 GTIP má být ta verze RS230 se samosvorem, ale tohle je ještě něco jiného...pouze naznačil, že máme počkat do druhé půlky roku. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  16:09

« Re: Octávka RS 4x4

Cov
    O3RS má dostat verzi srovnatelnou s G7 GTIP.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 30.03.15  15:54

« Octávka RS 4x4

Sledoval jste někdo dnešní online chat s šéfem Škoda auto?....v druhé polovině roku se něco chystá u Octávky RS...možná 4x4

Emel taky dávám palec nahoru pro ty osmnáctky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

Emel
    Podle mě vypadají ty 18" jasně lépe.
    Zajímavé, že ta tvoje modrá vypadá na fotkách podobně jako Lapiz Blue na Golfu R, ale v reálu to jsou diametrálně rozdílné odstíny. Lapiz Blue je v reálu mnohem tmavší a pokud nemá dobré světlo působí levně a zběžně jako neperleťová (skoro jako služební Fabie České pošty), hlavně už i s menší dálky. Naopak třeba na slunku má zblízka perleti na rozdávání.

P.S. Gravitace není vyloženě "propadák" (nemyslím návštěvnost/prodeje), ale když už jít do podobného žánru, tak určitě spíš Interstellar.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.03.15  15:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

Emel: nemaj pochybnosti, tie 18ky sú bez debaty krajšie. Aj ja som dnes prvýkrát na letných a snažím sa všímať si rozdiely, zatiaľ som len vnímal väčšiu náchylnosť ťahať volant vo vyjazdených koľajach (čo je logické vzhľadom na rozmer 225 vs. 205).
    Btw. vidím, že tým svojím rybím okom (či UWA) stále rád fotíš. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…