Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 18.06.15 11:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
Připomíná a nejen tím....
[odkaz]
P.S. Včera večer jsem byl pozván na slavnostní zahájení pobočky Porsche v Ostravě (po Praze a Brnu (ode dneška) třetí u nás. Kromě Cayennu a Macanu tam byl i Boxster, Cayman GTS, 911 GTS a 911 Targa GTS. Sklápění střechy v Tarze je pěkné divadýlko nejen na Pařížskou... ;-) -
iudex 18.06.15 08:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
Tom: tak zrovna pri M2 nejaké prekvapenia nečakám, i bez bližších info viem povedať, že to bude mať 3,0 R6 turbo s výkonom na polceste medzi M235i (240 kW) a M4 (317 kW), teda odhadom 280 kW a cenu rovnako niekde medzi (46t a 74t, tipujem 59t eur).
Z áut dostupných aj pre nás plebs pribudol nový hotheč Peugeot 308 GTi, ktorý má dve výkonové verzie (184 a 200 kW), pričom silnejšia má samosvor, väčšie brzdy (nepripomína vám to niečo?) a gumy Michelin Super Sport. -
AUDIRS6 17.06.15 22:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
bohuzial ani RS3 "poriadny diferak" nema... :-!
Vsetko riesene cez ESP, pardon - torque vectoring 8-s
Preto sa tesim na nove S4 / RS4, S5 / RS5 - min. uz len koli nizsej hmotnosti, klasickemu stredovemu a za priplatok ( pripadne v RS tipujem v serii ) "chytry dieferak" vzadu. ;-) :yes:
Ano, povies si ze je to uz velke, ale aj tak - su sice väcsie, ale rozlozenie hmotnosti bude lepsie, hmotnost celkova nebude o moc vyssia ak vobec proti RS3. ( ak, tak urcite len z marketingovych dovodov - MLB-evo v kasni kupe by uz s quattrom kludne mohlo mat do 1,5 tony EU hmotnost ! )
Ja sa skor bojim, ze ked niekto bude mucit RS3ku na okruhu, ze dopadne ako to TTS... :-!
PS: Tak uz aj S5 bola nacapana na Ringu !!!!
[odkaz] -
Thomasino 17.06.15 21:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
Nedávno jsem jezdil asi 2 hodiny s novým TT 2.0T Quattro a kromě zpracování, TFT displeje mě ničím moc nezaujalo :-( A řízení fakt bída :-( Jako jooo, nový Haldex je o velký kus dále než dříve, ale není to ono. Do auta na každý den bych to bral, ale ne do auta na okruh nebo na zábavu ;-) To je ten zásadní rozdíl. Kazí to zábavu a zvyšuje váhu :-O
P.S.: Ale možná mě RS3 s pořádným diferákem překvapí, ale stejně je to zbytečně těžký.. -
AUDIRS6 17.06.15 21:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
Thom:
Tak takuto zvratenost v suvislosti s Audi pocujem prvy raz v zivote a este k tomu od cloveka co jazdi okruhy ! 8-s
Ked Audi, tak quattro !!!! O inom ani nemoze byt debata !
No chalaaaaaan... :-! drzim palce, nech sa velmi rychlo naide niekto kto ti da pod zadok tu RS3-ku, aby si prisiel na spravne myslienky, lebo takto mi pripada ako by si zisiel z cesty... 8-s
teda...: "A raději než čtyřkolku Audi spíše schopnou předokolku " - ak rozmyslam a myslel si ze miesto Audi ( hocijakej ) dobru predokolku...tak teoreticky...noooo...
Ale vyskusaj nieco aktualne v quattre s budto chytrym diferakom vzadu, alebo tu RS3 a uvidis, ze ta tie kacirske predokolkove myslienky prejdu. ;-) -
Thomasino 17.06.15 20:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
RS3 v sedanu by byla asi fajn na normální ježdění, ale já bych to nechtěl, na okruhu ty auta moc nefungují, jako většina čtyřkolek :-O To už raději chystanou M2, nebo nějaké lehké auto jako Alfa 4c (v neděli jsem v ní seděl), nebo chystaná Alpinka, nebo Cayman GTS apod. A raději než čtyřkolku Audi (s polomrtvým řízením, zklamání i u nového TT) spíše schopnou předokolku ;-)
Ale svezení v RS3 mám slíbené, stejně jako Golf R (ještě jsem nestihl), ale asi bych šel raději do něčeho normálního a k tomu auto na okruh (ideálně na přívěs za to normální auto ;-) ).
Iudex - s tím Fíkusem ST nebo RS s volváckým pětiválcem jsi zase o moc nepřišel. Sice famozní zvuk, dobrý zátah a slušný podvozek, ale umístění toho velkého těžkého motoru je špatně před přední nápravou, auto se na limitu hrne po čumáku ven :-( Ale tak jasně, chápu že spoustě lidem to stačí :-) Taky s MRS na okruhu vidím, když tlačím na pilu, že je to celé špatně, že je váha na předku a zadek se nadlehčuje, chce to lehké auto s dobrým vyvážením ;-\ Ale to už se bavíme o limitech, navíc se dá naučit tomu přizpůsobit jízdní styl atd. Když dokáži být stejně rychlý jako mírně upravené M3 E46.. Aneb viva Lotus EXIGE (pozdravuji Bullyho), Alfa 4c, Caterham, Alpinka, Cayman apod...
P.S.: A teď to zase schytám od zdejších "koncernistů" >:D >:D Ale pusťte si na kanále A-M-S TV test FastLap Megana R.S. Trophy-R a taky vám tam závodník Ch.Menzel řekne, že ty nejlepší předokolky mají něco do sebe ;-) Na závěr ho tam porovnávali s Leonem Cuprou s DSG, díky dvojspojce Cupra celkem dobře zrychlovala, ale jinak byla o pár vteřin pomalejší. Ale zase byla o kousek rychlejší než standardní R.S. 265 Cup -
AUDIRS6 17.06.15 17:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
kompaktny je, lenze je to EA 888, a je teda o minimalne 88mm dlhsi ako R4 2.0 TFSI.
na Wikine si najdes ich parametre. Blbe je, ze ked sa divam na odmaskovane Spy fotky z boku na predok a uvedomujem si kolko miesta je od prednej poloosy po predny naraznik, za ktorym este musi byt predna priecna vyztuha a chladice s ventilatorom... :-|
Ano, poloosy budu asi zase trosku vyixne smerom dopredu, ale v pohode ( myslim lahko ) to asi nebude...
No ale drzim im palce. Teoreticky...ale to je strasne na dlhe teoretizovanie...Totoiz, ak by mala byt A4 vnutri dost velka aby sa aj za mna niekto posadil, tak RS4 sedan s tymto motorom by mi kludne mohol hovorit pane ;-) Konecne by som mal nieco mrstnejsie a nie len same 2 a viac tonove tanky... >:-[] -
AUDIRS6 17.06.15 16:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
:-)
Mam 100 chuti stavit flasu Becherovky, ze R5 bude aj v S4, RS4, S5, RS5 !
Ten motor je proste genialny, vdaka E-Laderu by uz bol aj dost silny pre tieto RS modely, ktore vdaka MLB-evo uz budu na 48V pripravne ( podmienka pre E-Lader ), podanie vykonu bez turbodiery by bolo bezkonkurencneeee......
Jedine co ma trapi, ci sa tam zmesti ... ;-\
Defakto by to bol krasny navrat ku korenom! ;-) -
iudex 17.06.15 16:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
Keď budem veľký, pekný a bohatý, chcel by som mať R5. ;-) Ten v dvojkovom Focuse som nestihol, ale Audi stále dáva šancu. Ten zvuk samotný skrátka stojí za to, to by som rádio ani nezapínal. O R6/V6/B6 radšej ani nesnívam, tie miznú ako novoročné záväzky, resp. sú cenovo nedostupné, ale ten R5 snáď ešte chvíľu bude. -
AUDIRS6 17.06.15 15:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
joooo, ved vtedy aj hovorili, ze on ma byt predobrazom RS3. 525 PS, 600 Nm - mal.
Lenze vtedy este o sedane len potichu spekulovali, dnes o nom hovoria pomerne nahlas hlavne koli Amikom. A trend sa ma potom presunut aj na dalsie modelove rady... ;-)
Zeby ma este pred koncom kariery sucasnej RS6 vyslisali a urobili jej nielen verziu Plus, ale aj sedan ? Ak ano, rozbijam prasiatko a skladam zalohu ;-) :yes: :yes: :yes: :yes: -
woody-alien 17.06.15 15:19
« Re: Re: Superb rýchlejší ako tajpár?
Leg: :yes: Bombastický titulek, to je oč tu běží. Plus na Jandofóru oblíbené "čůrání proti větru".
Zajímavá je též skutečnost, že DSG, v GTI odsouzená coby vrah dynamiky >:-[] , najednou dynamiku Superbu nějak nezabíjí a všichni už tedy moc dobře víme, které že auto si vybereme (nejen) pro výjezd na Ještěd. >:D -
AUDIRS6 17.06.15 15:04
« Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
Na mna je to sice male auto, ale tesim sa za Amikov, koli ktorym sa vraj pripravuje.
Otazka teda je, ci sa bude predavat aj u nas...
Je to sice stale este neoverena informacia, ale vela tomu naznacuje - bolo povedane, ze prijde este v 1 karosarskej variante. Takze ideme tipovat ci to bude 3D, kabrio, alebo sedan...? ;-)
Celkovo sa vraj v Quattro QmbH zamylseli, a vraj chcu predavat celkovo viac RS modelov. No a ked si pozrieme ze kde sa ake RS modely predavaju, a kde su ake kar. varianty oblubene, zistime, ze zrovna pre US a Cinsky trh by RS sedany boli to prave...RS3 sedan vraj ma byt po dlhej dobe "prva lastovicka" ;-) -
iudex 17.06.15 12:06
« Re: Re: Superb rýchlejší ako tajpár?
Leg: výstižne ako vždy. :yes: Ono už pohľad na papier ukazuje, že v tom zrýchlení nemôže byť dramatický rozdiel, CTR píše 5,7s na sto a Sup 5,8s, čo je na úrovni odchýlky merania, plus Tebou spomínané faktory ako aerodynamika a pod. Ide o to podanie, že najrýchlejší hotheč súčasnosti nie je vlastne o nič rýchlejší, ako auto strednej triedy NAŠEJ Škody a že Superb dá na frak aj kráľovi Nurburgringu. K tomu bulvárne podanie a je vymaľované. Teda všetci, čo na CTR jazdili na Slovakiaringu (na youtube je už kopec videí) a boli z CTR nadšení, sa mýlia, Rasťo Chvála ako majiteľ M RS uznávajúci, že CTR je lepším autom na okruh, je mimo, len autoforum fakticky tvrdí, že celý tajpár ja vlastne nap.d auto a lepšia je rodinná limuzína.
Btw. čo Ty, nemáš chuť ísť doraziť letné gumy na budúcu nedeľu na Slovakiaring? -
Leg 17.06.15 11:31
« Re: Superb rýchlejší ako tajpár?
Zdravím po čase všetkých!
Vidím, že tradične sa tu namiesto fotiek diskutuje o hothatchoch, tentoraz sa dokonca porovnávajú v maximálke so strednou triedou. No a keďže nechýba ani obľúbené autoforum, nedá mi sa nezapojiť.
Po zhliadnutí videa a prečítaní sprievodného článku sa celkom divím čomu sa vlastne divia. Superb na štarte nedostatok výkonu a prebytok hmotnosti kompenzuje rýchlou dvojspojkou a pohonom 4x4. Potom sa výhoda pohonu stratí a Civic získava náskok (napriek tomu, že Superb ide prvé dva km z kopca - síce nejakých 0,3% je pocitovo zanedbateľných, kto však jazdí na bicykli vie, aký je to rozdiel). S pribúdajúcou rýchlosťou sa pomali vytráca vplyv hmotnosti a nastupuje aerodynamika. No a tu bude asi vo výhode štíhla dlhá limuzína tvarovaná čo najviac v prospech efektívnosti v porovnaní s relatívne krátkym hatchbackom zameraným na prítlak a s žehliacou doskou a difúzorom vzadu, takže Superb sa dostáva pomaly vpred.
Na druhej strane Civic sa moc netvári, že by sa chystal pokoriť 270 kmh, čo je dekladovaná maximálka. Tu môže byť faktorom spomínaná teplota a riešenie medzichladiča stlačeného vzduchu.
Suma sumárum, sám by som si vsadil na väčší rozdiel v prospech Type-R, ten rozdiel ale nie je až taký dramatický, aby bolo okolo toho treba uverejňovať podobné články. A keď už silou mocou chceli podobné porovnanie spraviť, mali si počkať na zapožičanie na test a pri normálnych podmienkach porovnať trebárz s Cuprou v manuále. To už ale nebude Type-R taká horúca téma a ani nadpis nebude vyznievať tak bombasticky, ako keď napíšu že česká hyperkomfortná (wole) limuzína vyprášila kožuch rekordmanovi na ringu, takže z marketingového hľadiska job well done! -
Covenant 17.06.15 09:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
iudex
K tomu kurzu...my máme prodej nějakých 27,9Kč za Euro...tzn mi 860 tisíc vychází po převodu na 31 tisíc euro.
Já bych to Autoforum spíš chápal jako porovnání motorů a bude zajímavé až tu dynamiku porovnají například s Leonem nebo G7R.....řazení v Hodně se mi sakra líbí, ale co se týká pružnosti motoru, vsadil bych si na TSI...tak uvidíme. -
iudex 17.06.15 08:53
« Superb rýchlejší ako tajpár?
Inak dve videá, na ktoré nech si spraví názor každý sám. Autoexpress porovnával na okruhu CTR, Cupru a M RS Trophy a podľa očakávania najrýchlejší čas dosiahol tajpár: [odkaz]
Autoforum bol naopak z rýchlosti CTR sklamaný natoľko, že ho porovnával so Superbom 2,0TSI (sic!). A čuduj sa svete tá Škodovka bola podľa nich rýchlejšia (skôr dosiahla 250 km/h): [odkaz]
No comment, pre mňa je to ale posledný klinec do rakvy dôveryhodnosti Jandovho webu. -
iudex 17.06.15 08:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Tak u nás ešte ofiko cena nie je, ale 860t českých je cca. 33t eur, teda tá Antiho informácia o cene 34t nie je nereálna. Z môjho pohľadu to je pomerne dosť, chápem, že je to menej, ako Golf R, ale ten je štvorkolka plus Honda nemá u nás image na tak vysokú cenu. Čo sa týka zľavy, všeobecne u všetkých Japoncov dovážaných z JPN platí, že zľavy nedávajú (príp. len symbolické), radšej Ti dajú niečo navyše, ale dolu s cenou nechcú ísť.
-
Covenant 17.06.15 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
anti99
Tak to je u vás celkem dost a máte v podstatě německou cenu....na naše to dělá 952 000Kč. U českého zastoupení cena startuje na 859 000Kč. [odkaz] Navíc nevím jak je to u Hondy, ale u koncernu ( ať už je to Gti, cupra, G7R atd) se dá v Česku vyjednat sleva okolo 10%. -
Thomasino 16.06.15 22:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Conti Force Contact je nad CSC, celkem slušný sportovní gumy vč. okruhového dovádění, něco na úrovni Cup2. Borec co mě vezl s 911 GT3 (991) na Nordschleife je jezdí a celkem spokojenost, drželo to jako kráva !! >:D -
white label 16.06.15 21:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Ale v 19" palcích se na CTR objevují pneu s "white label" (ne)označením, kde je na hladké bočnici jen drobně tepelně vyraženo CONTINENTAL, OUTSIDE, plus nějaké nečitelné drobnosti. To by mohly být před produkční/zkušební verze příštích CSC6. -
white label 16.06.15 21:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Tak jsem si vyhledal pár fotek kol nového CTR a označení CSC 6 jsem zatím (na pneumatikách) nenašel.
V rozměru 235/35/19 jsem našel CFC (ContiForceContact) a v rozměru 245/30/20 CSC 5P. -
Thomasino 16.06.15 20:18
S našimi auty, kdy máš váhu na předku a lehký zadek, není až takový problém na brzdách odlehčit zadek a dostat ho do přetáčivého smyku >:-[] >:-[]
A na Slovakiaringu v zatáčce 6, která se postupně utahuje, to je celkem běžné. Tam brzdíš a zatáčíš zároveň. Ikdyž dá se jet jinak na dva apexy ;-)
[odkaz]
- tady to není až tak dobře vidět, že se postupně utahuje -
Covenant 16.06.15 19:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Bully
Já vím ale do menších bych už nešel, mě se19 líbí :-) S tlakem si pohraju a uvidíme.
Někde jsem četl, že když chce člověk aby byla předokolka víc přetáčívá než nedotáčívá na okruhu, tak se nafouká víc jak předek....
anti99
34 000 Euro?
-
anti99 16.06.15 19:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
zdravim Vas panove, neprecital som celu Vasu diskusiu. dnes som bol skusat noveho civica ale nie R a predajca mi dal cenu aj na CTR vraj 34000,-
zatial som cenu nikde nevidel...
-
Bully_ 16.06.15 19:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Covenant:
vpredu se pneu kvuli vyssi vaze ohreji vic. Foukali jsme to pravda na 225/40x18 a na semi, kazdopadne se mne nechce verit, ze by tam byl az takovy rozdil. I pro UHP ve stejnem rozmeru se melo pro normalni provoz podle vyrobce foukat myslím 2,4 a 2,2 (vzdycky pr./zad.), kdyz se gumy neohreji.
Jestli je pro 19ky takovy rozdil, zkus treba 2,0/2,2, udelej 3 kolecka a pak to zmer manometrem, na kolik to vyskocilo.
19" je na paradu a ne na okruh >:D Ze se ti zavrtel zadek neni chyba, to ti auto davalo informaci. S prehustenymi a tenkymi slupeckami ti bude auto drzet a pak se bez varovani utrhne.
Na Exige na praseni foukam 1,6/1,8 (195/50x16 a 225/45x17, Yoko Advan A048). -
white label 16.06.15 18:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Th
Samozřejmě, že za studena, jak bys to chtěl měřit po zahřátí? Jak bys přesně a stejně zahřál všechna kola před měřením?
iudex
Zkus plyn na bázi dusíku (u nás je to nejčastěji SECUR) se kterým tlak s teplotou tolik neroste, je bezpečnější, "nebouchá" tolik a nepodporuje případné hoření. Používá se i v motorsportu a letectví.
Bully
Možná to byla nějaká před produkční série už s označením CSC6.
Ale i kdyby, čekat teď na CSC6 asi zatím nemá smysl, zřejmě to nebude otázka několika týdnů, ale spíš měsíců, než budou na trhu, navíc je otázka jestli budou i v menších rozměrech a kdy. -
Covenant 16.06.15 17:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Bully
My jste to řešili s Thomasinem a taky mi ty tlaky prvně nechtěl věřit, ale u 19 to tak je, mám to na víčku nádrže. Přeci jen mají 19 už nízký profil a doporučené tlaky jsou střední zátěž za studena 2,4 a 2,7 a pokud bych měl plně naložené auto tak dokonce 2,7 a 2,9 měřeno za studena.
V pneu mám na běžné ježdění ty správné tlaky 2,4 a 2,7 ale jak jsem psal iudexovi....když jsem vytáhla auto z garáže kde je dejme tomu 20 stupňů a nechal ho v tom horku jen venku, tak i na nezahřátých gumách se ten tlak zvedl až na 2,7 a 3,0
Na slovakiaringu pro začátek podhustím ty 3-4 desetiny (podle počasí a tepla.. jezdí se až od 18 hodin) a uvidím, ale vyzkouším i na běžné ježdění trochu ubrat, zadek se mi zdá víc neklidný a pří dobžďování z nějakých 150-180 se Cupře nějak vrtí prde*l >:D
PS: 1,7 a 1,9? ...vy jste foukali víc zadek než předek, kde je těší motor?
-
Bully_ 16.06.15 17:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Covenant:
tlak 2,7 a 2,4 pr./zad.??? To je jak na uzitkovy automobil. Doporucena hodnota tlaku se navic udava pro nezahrate pneu, takze pokud az pojedes poradne na okruhu a tlak ti vzroste cca o 30% (neber to za bernou minci, lisi se to od plastu, hmotnosti auta atd.), tak bys musel mit po zahrati vsude tak okolo 3,5. Kdyz je venku vedro, tak klidne jeste vic. Behoun beznych UHP se dost rychle prehreje a pak je muzes znicit behem par ostrych kol, prefoukanim k tomu taky prispejes.
Dost lidi dela chybu, ze strasne prefoukavaji pneumatiky. Ze je auto tvrde jak prkno neznamena, ze bude dobre drzet- naopak. Daleko nizsi tlak ti muze pomoct k mnohem lepsimu gripu. Na okruhu se ti plaste ohreji daleko vic, nez v normalnim provozu a tomu odpovida i vzrust tlaku v nich. Na CTR (podobna hmotnost i jeji rozlozeni na jednotlive napravy) jsme pro okruh foukali 1,7/1,9 pr./zad.. Ono to po poradnem prohrati k tem 2,5 baru vyskoci. Idealni je si dat par kol a zmerit to za tepla, potom si muzes hrat s nejakymi temi desetinkami podle pocitu, jak se ti zda, ze auto drzi v zatackach. :yes: -
iudex 16.06.15 16:29
Ad CSC6: sám som zvedavý, čo bude pravda, ale téza, že CTR bude prvé auto na novovyvinutých gumách sa mi zdá logická.
Woody: minulý rok som nič také nezaregistroval. Dnes som viezol otca do nemocnice a chcel som trochu zamachrovať na 270° nájazde na diaľnicu a auto mi akoby začalo kĺzať; na zásah ESP to nebolo, ale istota, že sa môžem o gumy poriadne oprieť, bola preč. Môže byť, ako píše Cov, že je to vplyv prehustených gúm v tomto teple (fúkam skôr na maximálne tlaky) a teda nie optimálnej styčnej plochy, ale tiež aj vplyv zbrúsenej gumy. Btw. aj na autofore pri jazde na CTR písali, že deklarovanú maximálku nedosiahli zrejme pre vysoké teploty, ktoré fúkaným motorom moc nesvedčia. -
white label 16.06.15 15:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Na stránkách Continentalu nic takového není. Zadal jsem i do vyhledávačů Continental CSC6 a nic. Volal jsem do značkového servisu Conti a taky nic neví. Pokud je to předběžně pro prvovýrobu CTR, tak je to "předprémiéra", ale zatím CSC6 nebyla oficiálně představena ani se normálně nenabízí/neprodává... -
white label 16.06.15 15:01
Na stránkách Continerntalu nic takového není. Zadal jsem i do vyhedávačů Continental CSC6 a nic. Volal jsem do značkového servisu Conti a taky nic neví. Pokud je to zatím jen pro prvovýrobu CTR, tak je to "předprémiéra", ale zatím se CSC6 oficiálně nenabízí. -
Covenant 16.06.15 14:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
iudex
Nevím jak u tebe, ale díky těm třicítkám jsem zaznamenal v pneumatikách celkem nesmyslné tlaky, je možné že jsi mněl lidově řečeno přehuštěno.....při né úplně naloženém autě mám mít tlak 2,4 vzadu a 2,7 vpředu. A i když nebylo auto úplně na přímém slunci tak v těch vedrech na nezahřátých gumách jsem naměřil 2,7 a 3,0....a to si vem, že to při ostré jízdě ještě vyleze o další 3-4 desetiny.
Až přijedeme na Slovakiaring tak to schválně změříme ;-)
woody-alien
Když ono je to s tím okruhem jak píše Thomasino celkem návykové, když víš že můžeš zašlápnout plyn k podlaze, žádné radary..cyklisti atd :-) -
Covenant 16.06.15 14:41
Na to co píše Bully jsem taky už párkrát narazil.....bylo to zmíněno i v článku o testech na Nordschleife, že zároveň Honda testuje a pomáhá při vývoji gum, které jsou určené přímo pro Civic Type-R. Např zdroj přímo honda: [odkaz] -
white label 16.06.15 13:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Na 99,99% je to "Rasťov preklep", asi si nevzal brýle a místo CSC5 viděl CSC6.
Subtilní CSC5 (Made in Slovakia Y) mě zklamaly hlavně životností vzorku, žádné jiné letní pneu mi nevydržely tak málo km, opakovaně moc nedávaly ani Dušnou, takže na okruhu by mi asi její vzorek mizel před očima. Nové CSC3 (ve Wéčku) už jsou na cestě.
Když je velké horko může to být problém, ale i v tomto ohledu jsou mezi pneumatikami rozdíly a i tady na tom byla CSC3 lépe, než CSC5. Údajně je na tom výrazně lépe CSC5P, ale ta se bohužel v rozměru 225/40/18 nenabízí. -
iudex 16.06.15 12:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Čakal som, či si to všimneš. ;-) Na gumy si tu odborník Ty, takže skôr od Teba čakám info, či je to nová generácia, ktorá sa ako prvá dostáva na CTR, alebo len Rasťov preklep. Mimochodom ako si to v poslednej dobe všímam, tak hotheče a športiaky majú veľmi často z prvovýroby Micheliny Pilot Super Sport (Focus RS, Mercedes AMG GT, Lexus RC-F). A ešte jedno pozorovanie z posledných horúcich dní - pri ostrejšej zákrute mi gumy na horúcom asfalte začali "utekať", niečo, na čo som nebol zvyknutý a ak na SK ringu budúci víkend bude stále takto horúco, evidentne to negatívne ovplyvní jazdu a nebudem si môcť dovoliť také tempo. -
Bully_ 15.06.15 23:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Chambley (F), nedaleko Metz [odkaz] . Narocny a neskutecne technicky okruh, mam rad tyhle mensi francouzske okruhy kvuli posunovani limitu v technice rizeni, bez zbytecnych obav, ze se rozsekam v rychlosti pres 200 o betonovou zidku nebo o svodidla jako na velkych klasikach. Navic to vychazi relativne priznive i po financni strance. Poradal to mistni dealer a servis Lotusu, ale jezdil s nami i jeden Megane RS a nove Camaro. Az se dokopu do te recenze na Exige, postnu do galerie par fotek. Treba 2x Exige V6 LF1, nadherne stroje :*) -
-
Thomasino 15.06.15 22:00
Tak to jsi šťastný člověk (do určité míry) a trochu ti závidím >:-[] >:D
Jak to začne jednou člověka bavit, tak to pak ty desetitisíce jen lítají >:D
Že jo, Covenant? ;-)
Pokud CTR nemá nasměrovaný vzduch k brzdám, tak rozhodně tam jde snadno dodělat ;-)
[odkaz]
-
woody-alien 15.06.15 21:50
Thom: Jak vás tak čtu, jsem čím dál spokojenější se svojí volbou. Jezdím si po okreskách, dloubu se v nose páč za mě řadí automat a pozoruju ptáčky. Se sériovým obutím, sériovou brzdovkou i brzdami. Dolce Vita ! >:D ;-)
PS: A až pojedu do Mostu, zaplatím si 10 minut, ty 4 kola to vydrží, dám si limonádu, ještě jednou 10 minut a šup zpátky na okresky vytahovat se na obstarožní Felicie. >:-[] -
Thomasino 15.06.15 21:31
No jde o to, kolik minut byly brzdy v pořádném zápřahu. Jestli pak dojížděli do boxu a tam auto chvilku stálo, je to pro ně lepší než plná zátěž na okruhu. Ale Sosnová není na brzdy moc náročná, s GTI jsem tam kdysi jezdil, to je takový pidi-okruh pro auta typu MX5 apod >:-[]
Ty tam máš na té Kupřici nějak dovedený vzduch k brzdám? Podle mě má tohle totiž CTR jako jedno z mála aut dotažené a mě to pomohlo na výdrži hodně. To je totiž základ, pokud chceš na okruhu trochu jezdit a ne zajet 3 kola, jedno chladit, zajet další 3 kola, znovu chladit. Jako první vyměnit ale brzdovku !! Seriové stojí za pytel :'-( -
Thomasino 15.06.15 21:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
To ti třeba časem řeknu ;-) >:-[]
Takže mých 2:37,3 je tak nějak v souladu s uvedenými časy, protože Chvala to tam fakt zná, na druhou stranu ty Dunlopy SP Sport nejsou nic moc :-!
A podle mě půjde s CTR zajet v rozmezí 2:30-35 a já to taky časem dostanu pod 2:35 >:-[] >:-[] -
Covenant 15.06.15 17:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
white label
K výdrži můžu říct jen toto
Sosnová je proti slovakiaringu mini okruh a nedobržďuje se tam sice ze 190-200 na nějakých 90km, ale zase je to neustále brzda plyn. Na Seat Day se začalo něco po 12 hodině a auto šlo z ruky do ruky, žádné dochlazování a od cca 14 do 16 hodin s nimi jezdili závodníci a jediná zastávka byla přezutí zedraných předních gum.
Jak SC, tak kombík byli s lepšími brzdami Brembo a kromě té výměně pneu se ty auta v podstatě nezatavily....když nepočítám prudký dojezd, někdy i na efet přes ručku do uličky a cca pul minuty na přesednutí....a brzdy pořád ok
-
Covenant 15.06.15 13:54
white label
Chtěl jsem se svést na Seat Day, ale k auto jsem s bohužel nedostal....bylo ta na něj napsáno spousty mladých vlčáku......
Někde jsem ale četl test, kde psali, že i díky plovoucím kotoučům jsou tyto brzdy příjemnější na běžné jezdění.
Trošku mě to nahlodává a až pojedu do Olomouce asi se zeptám co by stála dodatečná montáž....i když by to znamenalo podívat se i po jiných kolech, do základních sériových se Bremba nevlezou.
-
white label 15.06.15 13:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Brzdy na CTR by neměly být (konstrukčně) lepší, než příplatkové u LC v rámci black/orange paketu, takže např. na našem trhu jsou to brzdy v ceně LC SC, který má black/orange paket v základu. Nemáte někdo nějaké ohlasy k těmto Brembo brzdám na LC?
Pak je otázka, jaký čas by měl s MRSC, ale s motorem naladěným na 310PS/400Nm. -
iudex 15.06.15 13:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Rasťo Chvála píše o Civicu type R. Je to zaujímavé najmä preto, že Chvála je majiteľ Meganu RS:
"Ak si niekto kúpi rýchle auto s vidinou občasného jazdenia na okruhu, nechce po troch ostrých kolách stáť v boxe s odídenými brzdami.
Každý sa chce zlepšovať v jazde a riešiť viac seba ako auto. Civic Type R prichádza pripravený na bežné cesty, ale najmä na okruh.
Doteraz sme podobné brzdy zažili iba v Peugeote RCZ-R. Všetci ostatní, Meganom R.S. počnúc a Golfom R končiac majú so sériovými brzdami problém."
"Pokiaľ sa pýtate na časy. S Meganom R.S. 250 na dosluhujúcich Dunlop SP Sport som tu zajazdil 2:38,4. Bol som sám v aute a v mierne chladnejšom počasí.
Hondu Civic Type R som mal teraz prvý krát v ruke, viezol som inštruktora na palube, mal som nové pneumatiky Continental CSC6, ale nejazdil som cez obrubníky.
Podľa videa bol čas s Hondou a s istou prezentačnou rezervou 2:39,2."
[odkaz]

Po tom, ako uz bolo spomenute, ze vraj M2 ma mat 375 PS, tak A45 AMG ma mat min. 381 PS:
[odkaz]
a este posledny klinec do rakvy silnym atmosferam v D3:
[odkaz]