Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.15  13:46

« Re: Re: Házení klacků.....a úpravy

No je pravda, že ten zadní rádoby-difuzor u GTI VII se moc nepovedl. Jednak nevím, proč jsou na něm taky ty vystouplné šestiúhelníky (na čistění to musí být hrůza) a proč není více dolů :-(
    Takto má mimochodem vypadat dole zadní část auta a umístění výfuků ;-)
    [odkaz]
    ...nebo aspoň takto (ikdyž na 300 koní stačí 2 výfuky):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.15  13:35

« Re: Házení klacků.....a úpravy

Ad mračítka: tie sú samozrejme otras a v dnešnej dobe, keď si výrobca vytvaruje svetlá a LEDky v nich do akéhokoľvek mysliteľného tvaru, bezpredmetné. Mne šlo najmä o to decentné polepenie, ktoré pomerne vkusne opticky posunie auto ďalej od série, nie je to ale tuzerské ani vulgárne.
    PleaseSmile: neviem, či myslíš úplne sériové autá, alebo sériové HH. Lebo HH už sú väčšinou výrazne znížené oproti podvozkom bežných motorizácií. Moje auto má predný spoiler asi milimeter nad obrubníkom v meste, kde parkujem, takže ani ten milimeter zníženia neprichádza do úvahy. A ani nie je potrebný. Rovnako ani výmena diskov, naopak 18ky na GTI sú jedny z absolútne najkrajších diskov, čo som videl a žiadne tuningové aftermarkety ani tých najrenomovanejších značiek sa im vizuálne nevyrovnajú. Takže výmena vôbec neprichádza do úvahy. Celkovo je podvozok GTI nastavený ako dokonalé optimum pre denne používaný výkonný kompakt, preto doňho vôbec nemienim rýpať (nie je to sériové BMW >:-[] ). Rovnako ani do motora, výkon je pre mňa úplne dostačujúci a čipy na 300k sú pre mňa zbytočné (naviac tak razantné zvýšenie výkonu by si pýtalo i ďalšie úpravy). Preto jediné úpravy, o ktorých špekulujem, sa týkajú výzoru či výfukového systému. Ale ako písal wl, Golf osobitne vo verzii GTI je tak vizuálne čistý, že je problém niečo tam upraviť bez toho, aby to nenarušilo jeho dizajn, snáď jediné, čo si pýta zmenu, je zadný "difúzor" a tam tie tuningové náhrady vyzerajú lepšie, viď Oettingera. A v dôsledku filozofie univerzálneho auta aj zvukovo je možno až príliš utiahnutý, teda trošku výraznejšie znejúci výfuk by nebol na škodu.
    woddy: som rád, že GTI prežilo bez ujmy. :-)
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.08.15  12:25

« Házení klacků.....a úpravy

pleaseSMILE: Pokud se mám bavit konkrétně o GTI 7, tak ten systém mračítek z iudexových odkazů je opravdu strašidelnej. Ale vůbec se mi to celý zdá jako Humberto. Na druhou stranu je u GTI 7 "difuzor" podle mě dost nepovedenej [odkaz] a i u komplet standardního auta je to námět na úpravu, která by nepůsobila nepatřičně. Nicméně zase žádné čtyři koncovky.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.08.15  11:45

« Házení klacků pod kola

Když pominu průtrže mračen posledních pár dní, v podstatě by tohle léto bylo na vyjížďky pro radost ideální. Kdyby.....se furt někde nevrtalo, nefrézovalo, neuzavíralo, neobjíždělo a nesklízelo. >:D

No a tak si minulý čtvrtek jedu poblíž Zahrádek u České Lípy a moje drandění v režimu Sport narušil traktor. Už jsem si začal zoufat, v daném úseku (úzká a hodně zatáčkovitá silnička, téměř žádná rovinka a kolem bujná vegetace, takže není do zatáček vidět) je předjíždění dost sebevražedná záležitost a navíc si to traktor nevzrušeně šinul po prostředku, když v tom se traktor i s vlekem nakýbloval ke kraji natolik až začal šimrat větve stromů. Nj, v protisměru jel další traktor. Když nás minul, počkal jsem, jestli mi to ten "můj" zase flákne na prostředek, ale on mě nechal předjet. Takže hezky plnej až gumy prohrábly, TSI zavylo jak bezdomovec, kterýmu došel "krabičák", a já v duchu pasuju traktoristu na dobráka všech dobráků a těším se na další zatáčky. Jenže jak známo, neříkej hop....

Nějak tak zhruba v momentě, kdy se na displeji vytočená S2 změnila na S3, vidím, že mi protijedoucí traktor nechal na silnici "dárek" v podobě dvou shozených větví napříč celé silnice. Brzdit už nemělo smysl a v hlavě mi prolétl titulek Dinarova seriálu o 5er s názvem Tak kterou. Ani nevím proč, ale vybral jsem si tu menší vlevo. >:D Ozvala se opravdu nehezká rána, křupnutí, pak další rána a následně mi část větvě přistála na čelním skle. Chvíli se zavrtěla a pak přes střechu odlétla kamsi do historie.

Nechci to vidět, nechci to vidět, nechci to vidět....ujel jsem ještě hezkých pár kilometrů než jsem se odvážil vylézt z auta a jít obhlédnout škodu. No já Vám nevím, možná se ještě něco malého najde, ale zřejmě jsem klikař, protože jsem se na tom náměstí v Žandově plazil kolem GTI dost dlouho na to, abych vzbudil pozornost kolemjdoucích >:-[] , ale žádné viditelné poškození jsem nenašel. ;-)

• « 10 Reagovat !

foto boost-

boost. 19.08.15  18:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED

Mračítka nevypadaly snad nikdy dobře, nevím, proč je furt ABT někam cpe... Přídavný polepy podle mě na komplet standardních autech vypadají nepatřičně. Musí být už nějakým způsobem upravená (kola, snížení, aero), aby polepy fungovaly a zapadly do celku.

Základem jsou kola (příp. distanční podložky pokud auto má standardní disky) a snížení. Tyhle dvě věci dělají divy. Pak se můžeme bavit o "zbytečnostech" jako jsou splittery a difuzory. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.15  17:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Já nakonec nejel, dvorní mechanik po instalaci většího intercooleru nedoporučil, dokud se to neodměří a nesladí >:-[] Taky počasí bylo riziko. Ke všemu budu potřebovat po roce zase nové přední kotouče a přední desky. Vše již objednáno, ještě řeším nějaké lepivé gumy na další závod CarboniaCupu co chci jet v půlce září ;-)
    Ale toho 29.8. to chci ještě zkusit na stávajících AD08R, abych viděl rozdíl před změnou intercooleru. A před tím ještě ve čtvrtek odpoledne jízdy v Brně 18-19 hod.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.15  16:14

« Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Samozřejmě, že bez toho spojleru, ale hlavně bez těch disků, by to byl nesrovnatelně menší "kolotoč".
    Jinak ten systém "mračítek" s návazností na masku je kýčovitý, viz bílá verze Oett. Podobné pokusy o optický tuning GGTI dopadnou (skoro) vždy špatně...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.15  15:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Ad SK Ring: nemám žiaden program, čiže by to šlo. Inak ako bolo v nedeľu?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.15  15:39

« Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Mě se líbí na tom bílým a původním tmavém, ten splitter dole :-) Hlavně by to bylo funční ;-)
    Boční linka mě taky moc nebere, to už raději ty polepy ala Porsche
    [odkaz]
    Ať už červené, nebo šedé či stříbrné. Záleží na vkusu každého ;-)

IUDEX - a kdy pokročíme v tom mizení tvého vzorku na Slovakiaringu? ;-) Za 10 dní v sobotu 29.8. ?
    Budu testovat nový setup auta..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.15  14:28

« Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Predstav si to bez tých diskov a spoilera, teda len linka naboku. [odkaz] To mi naopak príde veľmi nevtieravé, také optické pokračovanie linky v maske. A na tom vytunenom GTI od Oettingera sa mi páči ten zadný nárazník z difúzorm a dvojité koncovky výfukov.
    Btw. ani v bielej to nevyzerá zle: [odkaz]
    Za "prelinkované" to považujem pri tuningu od ABT: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.15  14:21

« Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

double
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.15  14:12

« Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.15  14:09

« Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

iudex
    Těch červ. linek už je tam moc.
    Prvek, který v původní míře doplňuje/osvěžuje, už tady pomalu obtěžuje, přestává být "vzácným" a naopak se stává spíš "tuctovým".
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.15  10:45

« Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Tom: tak je prekvapivo problém k tomu Speedu sa na Slovensku dostať. A tiež z ČR predplatné neviem prečo neposielajú na SK. Slovenská pošta ale má vraj možnosť predplatného českých časákov, tak to zistím.
    Inak ešte k polepom/optituningu: toto od Oettingera sa mi páči: decentné, jednoduché, čisté: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.08.15  21:27

« Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Malá upoutávka na nové číslo časopisu SPEED s pěkným článkem o našem ježdění ve SPA na Renault Sport Track Days začátkem června 2015 :-)
    Také je tam srovnávací test Hondy Civic Type-R, Megana R.S. 275 Trophy-R a Golfa GTI Performance - no prostě 3 NEJ HotHatche na trhu, možná spolu s Leonem Cupra 280 a Golfem R >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.08.15  20:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Proč být s EX, když můžeš být s XE....

Neboj, já jí to vyřídím..., nejsem žádný bonzák, ale tohle se hlásit musí, jinak by šlo samozřejmě o falešné kamarádství, které zásadně odmítám. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 15.08.15  17:43

« Re: Re: Re: Re: Proč být s EX, když můžeš být s XE....

po impreze je to auto, pri ktorom by pri kupe bol design na poslednom mieste, teda predposlednom hned pred nazorom manželky >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.08.15  13:40

« Re: Re: Re: Proč být s EX, když můžeš být s XE....

Tak zrovna design FoIIIRS rozhodně není to, co by mě motivovalo si jej koupit.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 15.08.15  08:29

« Re: Re: Proč být s EX, když můžeš být s XE....

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.08.15  17:57

« Re: Proč být s EX, když můžeš být s XE....

Pěkné, i ten "airbrush": [odkaz]
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.08.15  17:33

« Proč být s EX, když můžeš být s XE....

Pár fotek s dnešního setkání s webpajou. Bylo to na honem a oproti původnímu předpokladu v Praze, takže jsem se vybodl na oběd a frčel po D8 jako pr...ne, já to řeknu slušněji. Od Lovosic se nenašlo jediné auto, které by jelo rychleji než já. ;-)

Dovolte tedy, abych Vám představil Jaguar XE-S, 3.0 V6 340k. Poštěstilo se mi chvíli ho i řídit a musím říct, že (už je to ohraná písnička, já vím) méně je prostě někdy více. Neboli 340k v Jagu je zážitkově zcela jistě víc než nedávných 370k v Infiniti. I z toho mála, co jsem odjel, bych vypíchl perfektní (ne měkkej, ale krásně tlumící) podvozek, příjemně řidičskej posaz, naprosto přirozený řízení, hezkej zvuk (byť v podstatě jen zezadu z laufů) přítomnej už při pouhém polechtání plynu, až frenetické reakce na plyn (částečně způsobeno nevhodnou obuví). Naopak XE-S není zcela tichá "limuzína", ale tady nejsme v luxury class, čili za mě paráda. Z webpajova řízení pak ještě krásný skládání XE do zatáček a perfektní srovnání se, když už zadek ulítne. Shrnuto - hodně zajímavý a za mě i moc hezký auto. :yes:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.08.15  12:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Ale já jsem tam letos nic nepřihlásil, aspoň zatím ne.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 14.08.15  08:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

white label

Koukám že na to jdeš fikaně, do Auto Girl 2015 jsi přihlásil jen manželčiny nohy...a zbytek si necháš až na velké finále >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.08.15  02:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Th
    Hlavně s Renaultem nejezdi na jih Itálie...
    [odkaz]
    >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.08.15  14:21

Já Ti nevím, Karle, včera mi cestou domov o pol šiestej auto ukazovalo 35°C a ako píšeš, turbokone v horúčavách dochnú. Tak snáď sa to do nedele trochu umúdri, keď už som kvôli tomu skrátil dovolenku o deň. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 11.08.15  13:58

Tak dneska v tom vedru cestou do Zlína 50 koní umřelo a padesát mi nějak zdrhlo potvory...ani jsem neměl moc srdce auto v tom hicu trápit...

Slovakia rink se naštěstí jezdí až od 18 do 20 hod, tak to snad nebude tak hrozné...minule bylo taky dost teplo, ale k večeru to už bylo ok ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.08.15  13:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Ano, možná by to chtělo individuální naladění... Je to v plánu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 11.08.15  13:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

thomasino konečne po tých preglejkách a dierach do nárazníka poriadna úprava :yes: nebude sa kvôli novému cooleru musieť ladiť soft ?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.08.15  12:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

No teploty zatím nic moc, ale na neděli hlásí mírné ochlazení k 30-ti stupňům. Každopádně zrovna dneska se na Meggie instaluje nový výkonnější intercooler Forge, vylepšuje sání, mění olej, brzdovka, ladí přívod vzduchu k brzdám >:-[]
    [odkaz]
    - další 3 fotky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.08.15  09:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

iudex: Hmm, snad ne, ale tyhle teploty dávaj našim rodinným přepravovadlům zahulit i na normálních silnicích. Tedy když je pár kilometrů zmáčkneš na nějaký členitý cestě. Koukal jsem, jak mám prahy a částečně dveře zaflákaný od asfaltu...gumy smrděj jak o život, brzdy dochlazuju. A to se nejspíš s okruhem nedá moc srovnat.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.08.15  08:55

« Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Ad SK ring v nedeľu: neuvaria sa nám v tejto horúčave na okruhu naše rodinné kompakty (teda tým, ktorí nemajú privedené extra chladenie k brzdám a vymenené všetky kvapaliny za racingové)? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 09.08.15  11:41

« Škoda Superb

Zajímavé promo a reklama od Škoda auto...to tu ještě nebylo a nemají ho ještě ani v Nošovicích >:-[] [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.08.15  22:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Pár fotek z dnešního ježdění na brněnském okruhu a jeden moc pěkný Lotus >:-[]
    Fotky žádná sláva, hold gramlavé ruce :-)
    [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 06.08.15  14:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Taky to mam z ruky, jsem kus za Vyskovem, ale jedu. SK-Ring jisty neni, ale zkusim to :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 06.08.15  14:33

Bully_
    Láká mě to, ale mám to v tom vedru trochu z ruky...Slovakia Ring 16.8 je ale jistota :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 06.08.15  14:11

A kdo jede na ten Masarykuv okruh dneska vecer? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.08.15  06:12

Thom: Dneska bohužel nemám čas. Škoda. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.08.15  20:12

Woody - nedojedeš se podívat zítra do Mostu na závod Carbonie ? Měl bych tam po půl čtvrté být ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.08.15  10:36

No tak on to v podstatě zachránil Bully, protože dva z těch kámošů se přijeli podívat na Exige a Mojito taky >:D Já tam byl minule, ale to bylo vedro kolem 35 stupňů a bylo tam jen tak 10-12 aut a ke všemu nic moc :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 03.08.15  09:59

Thomasino

Tak to by mohla být na slovakia ringu pěkná grupa....možná přiletí i Štefan [odkaz] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.08.15  09:50

Thom: Tak hlavně, že jste to zachránili. ;-) Ten pán v bílém vedle Bullyho si zřejmě zkouší posaz (resp.vzdálenost sezení od země) v Exige nanečisto. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.08.15  09:29

No kdyby tam nedorazila část naší bandy, tak by tam kromě Bullyho Exige a jednoho poladěnýho Preluda vedle něho, nebylo moc na co koukat >:-[] >:-[]
    Od nás zleva: Focus RS, 2x Megane R.S., Céčko AMG Black Series, 370Z Nismo, žlutý (půjčený) Cayman S ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 02.08.15  23:48

Pěkný meet. A rozmanitý - od Espace po C 63 Black Series. :-! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 02.08.15  23:15

Mojito:
    neni zac. Jsem rad, ze se ti to libilo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.08.15  23:06

Mojito
    To my se tady tak (vzájemně) dobíráme, nemůžeš to brát úplně vážně... ;-)
    Na druhou stranu je to pořád lepší, než ty lila pruhy na i30. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.08.15  23:05

Toho Caymana má kdo?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.08.15  22:43

Jinak dneska fajn srazík Kafe a káry v Brně u Boby :yes:
    Prima pokec, rád jsem tě Bully zase viděl, snad to stihnu i ve čtvrtek, ale za 2 týdny na Slovakiaringu to bude určitě prima!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.08.15  22:20

Za to jsem nechal Mojita i chvilku řídit ;-) :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 02.08.15  21:22

horal - já ty pruhy viděl a můj názor je ten, že z designovýho pohledu to autu dost pomohlo, opticky to vypadá dobře a dalo by se říct i decentně. Jestli je tam Martini, Coca Cola či jiný nápis neřeším, jde o celkový dojem a sladění barev. Thom ví, že jsem z jeho výběru barvy na MeRS nebyl 2x nadšený, některý věci jsem mu zkritizoval, ale v tomto případě to "rencka" trochu "rozzářilo". Ale znáš to, sto lidí, sto chutí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 02.08.15  21:16

« Re: Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Bully - chtěl bych ti touto cestou ještě jednou poděkovat za fajn svezení i pokec, dozvěděl jsem se spoustu nových věcí a opravil si pár polopravd, či lží, co o Exige koluje. Byl to velmi, velmi intenzivní zážitek :yes: ....já tam vlastně přijel hlavně kvůli tvýmu Lotusu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.08.15  20:53

V podstatě máte pravdu oba, vypadá to sice fakt divně, ale hlavně, že se to líbí Thomasinovi, a předpokládám, že i jeho (břišní) partnerce (pokud teda nedošlo v tomto ohledu k nějaké závažnější změně) ... >:-[] ;-)

P.S. Evidentně to na něj působí agresivně, třeba na mě (pro změnu) spíš dětinsky, ale možná se jen Thomasino přidal k nám (s woodym) a pomalu začíná fušovat už I(T) do obchodu s chlastem. Třeba by nebylo od věci připsat na dveře Megie (v místech, kde má policie napsáno "pomáhat a chránit") "protřepat-nemíchat", neboť jak v úvodu potvrzuje i on, "každý to má rád jinak,". :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.08.15  19:36

Každý to má rád jinak, každému se (naštěstí) líbí něco jiného. Na živo to navíc vypadá lépe než na fotce. Pár lidí co to vidělo na živo se vyjádřilo, že je to dobrý a i s tou šedou metalízou je to OK. Důležité ale je, že se to líbí mě ;-) Stejně už to začíná být spíše "race-car" než "daily-car", takže za mě proč to něudělat malinko agresivněji >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 31.07.15  21:42

Thom: ja ti neviem, napríklad na bielom Boxsteri či bielom Focuse RS Martini polepy vyzerajú super, ale na sivom Megane pôsobia trochu divne - jednak Renault si moc s Martini racing ľudia moc nespájajú - ako iní poznamenali (aj keď určite lepšie ako napríklad emková trikolóra, to by bolo na Megane vyslovene smiešne >:D ) a jednak sa táto kombinácia na sivú moc nehodí.

Keby bolo na mne, snažil by som sa vymyslieť niečo, čo sa spája so značkou Renault a hodí sa k tvojej farbe. Napríklad Gordini style pruhy - dva zarovnané s osou volantu a v bledšom odtieni sivej. Celkovo by som na tvoju farbu aplikoval bledosivé polepy, na sivej metalíze by to spolu pekne ladilo a ani by to moc nekričalo, takže aj výrazné polepy by mohli pôsobiť celkom elegantne.

Inak sa mi páči aj francúzka trikolóra pri maske, akú môže mať 208 GTi: [odkaz]

Ale aj tak sú to len samolepky, bezvýznamná vec. Ja som len prednedávnom mal chuť niečo spáchať na svoje auto, ale na tú celkom výraznú modrú som nevymyslel nič , čo by spolu pasovalo a nevypadalo kolotočársky. No ale s tvojim autom by sa dalo krásne vyhrať - samo osebe pôsobí celkom racingovo, takže sa naň nejaký ten polep hodí a k farbe sa dá niečo pekné nakombinovať.

BTW 16.8. To vypadá dosť nepravdepodobne.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.07.15  09:30

Thomasino

Jasné trefím...když tak mě v Popradu navedou a dají tu správnou mapu ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.07.15  09:20

Já myslel, že na Slovakiaring už teď trefíš i bez mapy! ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 31.07.15  08:38

« Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Thomasino
    A stihneme to do toho 16.8 i přemapovat? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.07.15  08:17

Ad SK ring: fajn, že ten pôvodne plánovaný termín 2.8. sa presúva, to som práve na dovolenke, ale 16.8. budem už doma a teda by som sa možno pridal tiež. Nemám síce rýchle pruhy ani nové gumy, ale tak snáď nedostanem kolo od Lotusu. >:D
    Btw. aj Leg spomínal, že by sa niekedy už pridal a dorazil gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 31.07.15  00:23

+10 PS!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.07.15  00:16

No jo, Thomasino a jeho Rychlé pruhy, to už je klasika, skoro jako Foglar a jeho Rychlé šípy... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 30.07.15  21:53

Toho 16.8. by to bylo moc fajn, kdyby jsi jel taky !! :yes:
    To už snad bude jezdit Meggie zase o kousek lépe s novým intercoolerem ;-)

Na něděli jsme připraveni :-)
    [odkaz]
    - jen ty barvy tady zase moc neodpovídají, blbě se to fotí, ona je to takové lehce malinovo-červená, ale asi to přijde předělat na červenou :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 30.07.15  21:16

« Re: Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

:yes: Tak doufam, ze to bude na 100%! >:D
    A navic premyslim, ze bych toho 16. mooozna prece jenom mohl na SK-Ring s vami, ale to je jeste moc daleko.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 30.07.15  21:04

« Re: Kafe&Káry Brno vol. 4

Původně jsem chtěl jet v neděli 2.8. odpoledne s Covenantem pojezdit na Slovakiaring (18-20 hod), ale Meggie potřebuje zřejmě výměnu brzdovky (hodila na mě nějakou otravnou hlášku v pondělí na okruhu v Brně), takže SK Ring odkládáme o 2 týdny na 16.8. 18-20 hod. Na předchozí akci Kafe a káry v Brně jsem byl, bylo vedro a nebylo tam moc aut, ale jestli dojede BULLY, tak bych mohl na 90% dorazit :yes: :-)
  • 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 30.07.15  20:29

« Kafe&Káry Brno vol. 4

Vsechno se nakonec domotalo a ke sve radosti na dovolenou do CR "prilotusim" :-)
    Psal jsem to uz Thomasinovi po SZ, ale kdo z Brnaku mate zajem, mela by se konat jedna snad zajimava akce, co jsem objevil na internetu a ktere se zucastnim. Tak kdo se chcete pridat, tady je odkaz:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 30.07.15  17:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

súhlasím s wl, tie koncovky vyzerajú smiešne
    remus je 404 not found
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 30.07.15  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

Další tuner do klubu, vítej !! >:-[] >:D :yes:
    S Covenantem nás tu bude aspoň více ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.07.15  15:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

iudex
    Co se mi moc nelíbí, je to rozšíření koncovky na konci (možná je to jen optický klam) , vypadá to jak nějaká dětská trumpetka. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.07.15  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

wl: nie som si istý, či štyri koncovky vojdú, skôr nie. Ten plast nad koncovkou je tvarovaný do polkruhu: [odkaz] a aj Remus keď dáva 4 koncovky, tak k tomu treba inak tvarovaný difúzor: [odkaz] Obdobne Eisenmann píše: Mounting of 2x Ř 102 mm is possible without modifyting the rear bumper. Mounting of 4x Ř 76 mm is only possible modifyting the rear bumper.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.07.15  13:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

iudex
    Mě by hlavně zajímalo zlepšení charakteru zvuku spoza volantu, tam vidím hlavní slabinu u G7 GTI. To tam pak taky budeš mít čtyři koncovky?

P.S. O vítězi přece nemůžou rozhodnout desetiny sekundy času na daném okruhu. Navíc, na rozdíl od nové CTR, u M3 a RS3 výrobcům nešlo primárně o schopnost dosáhnout co nejlepší čas na podobném okruhu.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.07.15  11:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

Emel: áno; myslím, že si rozumieme. ;-) Zábava a efektívnosť nejdú nevyhnutne ruka v ruke, tiež výhody štvorkolky sa na suchom asfalte neprejavia. Btw. v tejto súvislosti ma zaujala info o budúcom GTI, ktoré má mať v základe 265k, Performance 300k a Clubsport s 326k má dostať 4motion.
    Cov: malo by to byť cca. 700 eur (čo je značný rozdiel oproti cca. 2000 eurám za značkový cat-back od Remusu či Eisenmanna).
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 30.07.15  11:32

iudex: moje argumentace RWD vs. FWD je ale založená primárně na tom, kolik zábavy si člověk za volantem užije.

Na Nordschleife zajíždějí samozřejmě FWD pěkné časy... co jsem viděl různé žebříčky tak nejlepší FWD jsou někde na konci první stovky.

Hlavní trumf AWD se jmenuje horší adhezní podmínky, to je jasné... pokud se bavíme o autech jako Impreza STI nebo Focus RS, tak to jsou vlastně rallye speciály pro běžný provoz, ne auta na suchý asfaltový okruh.

Ale jinak samozřejmě to není nic proti CTR, za ty peníze nepochybně zajímavé auto.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 30.07.15  10:58

iudex
    Máš představu, co to bude přibližně stát?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.07.15  09:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

Jasné, že keby to zopakoval trikrát, výsledky budú zrejme vždy mierne odlišné, ide tam o desatinky, ale určitú váhu to má: rovnaký testér (ktorý trať dobre pozná), rovnaké podmienky (teplota a pod.), vždy jedno kolo rozjazd a druhé merané, takže určitú výpovednú hodnotu to má. Išlo mi aj o to, že mnohí (vrátane Teba) argumentujú, že predokolka je pre športové auto nevhodná, aké má limity atď., ale čo je lepšou skúškou športovosti ako okruh? Jasné, ten okruh je krátky a zrejme viac vyhovuje menším a obratnejším autám, takže M3 bola skôr v nevýhode, ale jednak CTR a RS3 sú porovnateľne veľké a jednak aj na dlhých a rýchlych okruhoch (Nurburgring) predokolky valia.Zadokolka je bezpochyby zábavnejšia, ale nie nevyhnutne rýchlejšia (pozri recenziu Mr. Beraneka na 1M Coupé).
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 30.07.15  09:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

iudex: to srovnání je takové pochybné, tester se na první dobrou svezl na okruhu (který vypadá spíš jako motokárová trať), zadriftoval si s M4 a z výsledků v rámci jedné vteřiny dělá závěry. Ale jinak nic proti tomu že CTR evidentně bude dost rychlé.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.07.15  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

wl: bude to cat-back, teda časť za katalyzátorom, t.j. stredný tlmič, potrubie, zadný tlmič a koncovky. Do celého potrubia, t.j. vrátane zvodov a katalyzátora si netrúfam, naviac mi nejde o zvýšenie výkonu, ale len o ten lepší (trochu hlbší) zvuk, ideál by bol ako tento Remus: [odkaz]
    Btw. Autoexpress porovnával na rovnakej trati a za rovnakých podmienok predokolku CTR, zadokolku M4 a štvorkolku RS3; víťaz je prekvapivý: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.07.15  19:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

iudex
    A co všechno ti na tom výfuku budou vlastně předělávat?

P.S. Sakra, že bych tu taky začal nabízet upgrade výfuků? Třeba pod značkou "Sakrapopič"!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.07.15  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

Leg: Tak som sa rozhodol, že idem do toho cat-backu u AMA, termín mám začiatkom októbra. Vraj robili už šestkové GTI a sedmičkové Rko, ale so sedmičkovým GTI budem prvý. Tak som sám zvedavý, ako to dopadne a aký bude prínos toho custom výfuku. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 29.07.15  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

please smile taktiež nadávam, že som si robil externe vysokú školu a mohol namiesto toho leštiť autá >:D ale aspoň majú rodičia radosť, že nie som jediná čierna ovca v rodine bez titulu. No smejem sa, že konečne študujem marketing nie len pre to, aby som nejak preliezol skúškou, je to pre mňa veľký relax, v práci vybavím x telefónov a y mailov a pri leštení si sadnem do garáže sám, do uší štuple, vedľa mňa lampa a idem si svoje >:D
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 29.07.15  13:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

Já jsem si taky pohrával s myšlenkou detailing businessu, ale kvůli škole to nějak nedopadlo, a taky se to tu celkem v okolí rozjel. Měl jsem s tím začít před dvěma lety, slovo detailing onehdá nikdo neznal. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 29.07.15  13:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

leg zatiaľ neleštím na plný úväzok, ako hovoria v game of thrones winter is coming >:D a nemôžem si dovoliť ostať cez zimu nedaj bože bez príjmu. No práve som objednal novú profi leštičku, aby som skracoval časy strávené v garáži. Záujem o to je až prekvapivo veľký, no na východe to často stroskotá na cene, niektorí si predstavujú sumu za vyleštenie nižšiu ako je cena materiálu. Veď mne to umyjú a aj vytepujú za 50 Euro. Toto boli reči aj otcovho známeho, tak sa otec naštval a prišiel za ním na svojom aute, statil reč a povedal ja práve idem od toho svojho, ale radšej auto nevytiahnem z garáže >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 29.07.15  12:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

Brandon: človeče, ty máš tuším novú živnosť a leštíš na plný úväzok. :yes:

iudex: ešte k výfuku: AMA by som sa asi nebál, majú hodne dobrú povesť (taký malý slovenský Akrapovič :-) , nakoniec čakacia doba to potvrdzuje) a aj keď nie som priaznivcom garážového tuningu, tak v tomto prípade by som v tom nevidel problém - ak sa nebavíme o špičkových závodoch, tak vyrobiť a optimalizovať koncové potrubie výfuku nie je raketové inžinierstvo, +- jeden kôň výkonu v podstate nehrá rolu a vzhľad a zvuk ti spravia viacmenej podľa tvojich požiadaviek. Ale nechcem im robiť reklamu, ani ich nepoznám ani s nimi ja osobne nemám skúsenosť (aj keď v dobe, keď som si myslel, že bude treba vymeniť koncový tlmič na mojom aute som nad tým silno uvažoval), je to len taký tip s dobrou referenciou z viacerých strán.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…