Brandon Walsh 31.08.15 13:23
« Re: Re: Ford Slovensko
cov akoby si mi čítal myšlienky >:D rozmýšlam o predaji focusa, no určite si ho nechám cez zimu, kúpim nejaký automat manželke a ja už na auta kašlem, nejak ma prestalo baviť aj šoférovanie bol som teraz na otočku odviezť manželku do budapešte a po nejakých 500 nočných km som to stočil radšej na jeden thermal park, okúpal sa, 3 hodiny vyspal a šiel domov. Alebo žeby to bolo vekom ? >:-[] >:D -
iudex 31.08.15 08:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
woody: je mi jasné, že to je biedny čas. Nejakú tú sekundu pridalo množstvo áut na trati (keď človek musí sledovať autá pred a hlavne za sebou), vysoká teplota a moje gumy v predsmrtnom stave (viackrát mi ukĺzli alebo sa auto zavlnilo), väčšina ide ale na vrub mojím jazdeckým (ne)schopnostiam. -
Thomasino 30.08.15 23:46
BULLY - co takhle příští neděli srázek na Nordschleife?? ;-) Reálně přemýšlím, že v sobotu 5.9. vyrazíme, v neděli 6.9. pojezdíme (otevřeno celý den, ale odpoledne bude snad klidněji), v pondělí na 2 a čtvrt hodiny navečer je tam otevřeno znovu a v úterý to samé ;-) Ve středu zpátky. Ale kdyby sis tam udělal na neděli odpoledně výlet, bylo by to super !! :yes: -
Thomasino 30.08.15 21:00
Včera bylo dost teplo, trať rozehřátá, nějaké super časy se jezdit asi nedaly :-O
Já měl nejlepší 2:41 a umím to o 4 vteřiny lépe :-O
iudex - ta fotka je parádní :yes: :yes: Prosím pošli mě ji zase na mejl. Díky! -
Bud 30.08.15 20:28
« Re: Re: Re: Poslední den hlasování
No ahoj, bydlení by aji ušlo, to nejhlavnější mám za sebou a maličkosti si dodělávám pomaličku a postupně...Jako štětec v ruce, atd. :-) Autíčko pořád stejné, šlape jak hodinky a vzhledem k tomu, že jsme se se ženou domluvili, že od korejců odejde a najde si něco klidného, tak pokud bude šlapat dál, tak už u něho asi zůstaneme. Jinak mi ale pře rokem přibylo v garáži jednostopé vozidlo, tak se pokud vyjde čas učím zvládat i to.. >:D -
woody-alien 30.08.15 19:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
iudex: Pěkná fotka. :yes: Jinak jistě, těch 15 s na kolo můžeš svádět na výkonovej deficit a Thomasinovy úpravy. Nicméně je ověřeno, že se i se zcela standardním GTI-P na sériových gumách a bez jakýchkoli úprav dá Slovakia Ring zajet hluboko pod 2:40. ;-) Záleží na řidiči a pochopitelně i situaci. Něco jiného je jezdit na prázdným okruhu a na volných jízdách. Ale neber to jako rýpání. Jednou se tam sejdem a uvidíme, jestli se tě vůbec udržím. >:-[] -
Covenant 30.08.15 17:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
iudex
Už si to budu muset taky změřit >:D každopádně mě překvapilo, že i v takovém relativně ještě dusném počasí ten motor letěl a na konci cílovky jsem byl pořád stejně rychlý.
Jinak Michelin super sport jsou zatím příjemným překvapením co vydrží a snesou. -
iudex 30.08.15 17:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Tom: slušne si sa ho držal, ja som sa mu radšej rovno pratal z cesty a na rovinke ma doslova preskočil. Inak ja som si amatérsky odmeral čas svojím laptimerom a vyšlo mi dvakrát 2:56 min. To je výrazných 15s na kolo horšie oproti Tebe; na druhej strane pri deficite 35k a Tvojich dramatických úpravách podvozku, bŕzd, chladenia atp. to je asi primerané. V jednom meranom kole ma zdržal Ceed GT, kým som našiel vhodné miesto na predbehnutie a druhé kolo som zase prepálil a vyletel za obrubník a stratil stopu a tempo. -
Thomasino 30.08.15 13:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Jinak včera jsem byl s iudexem a Covenantem na Slovakiaringu, ale s těmi AD08R a velkém teple časy nic moc. Nejlepší 2x za 2:41 a to jsem tam na Carbonii již dal 3x 2:37 :-O
Ale snažil jsem se chvilku držet bílého bratislavského McLarenu MP4-12C, asi se tam teprve učil, ale na rovince mu to jelo jako sviňa!! >:-[] V čase 1:15 mu to v šesté zatáčce (ve šneku) malinko ustřelilo.
Thomasino 30.08.15 13:51
Já tam vpředu právě že mám od června Advany AD08R, ale mám z nich pocit že dobrý, že asi i něco vydrží, na běžné ježdění jako kompromis je to fajn, ale s těmi Cup2 jsem zajížděl o pár vteřin lepší časy 8-s :-( Nicméně taky prd vydržely :-O
Proto jsem se ptal na ty A048, jestli by to pro mě třeba nebyla cesta. Ale zřejmě ty rally Hankooky Z205 by mohla být cesta ;-) -
Thomasino 30.08.15 13:48
Naše okaté a známé pošťuchování s White Labelem je známé, musí se to brát s nadhledem. Možná to bude někomu divné, ale na živo vypadá jako úplně jiný (normální) chlap ;-)
Někdo prostě u toho pětkové GTI zakrněl na dlouhé roky a na další "vývoj" teprve stále čeká >:D -
Bully_ 29.08.15 18:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Thomasino:
predtim (a vpredu jeste porad mam, kupoval jsem novy par) jsem mel A048 v rozmeru 225/45x17. Byly vyrazne tvrdsi, navic ve specifikaci LTS pro Lotus, takze stredne tvrda smes behounu a extra zesilena bocnice). I kdyz jsem doma po montazi a delsi vyjizdce zjistil, ze mne pneuservis foukl o 0,4 baru vic nez sam foukam, byla jizda hned o poznani komfortnejsi, az to pocitove skoro plavalo. Asi budou potreba foukat porad o neco vic. AD08 R jsou vazne o poznani civilnejsi. Neni potreba je prakticky nijak ohrivat na provozni teplotu, neklouzou uz za studena. Na okruhu jsem je jeste nemel, tuhle R verzi ale lidi minimalne na Lotusech hodnoti i pro okruhove jezdeni skoro stejne, jako A048.
Na mokru se ale chovaji mozna az jako UHP, prece jenom uz maji podelne a prubezne drazky po celem obvodu a taky jsou o poznani vic prorezane ([odkaz] vs. [odkaz] Navic maji i o neco vetsi hloubku prorezani. V neposledni rade musi i najet nepomerne vic km, UTQG u A048 je 60(!), u AD08 R vicemene standardnich 180.
Protoze najedu urcite nepomerne vic km v provozu nez na okruzich, nejaka civilnejsi guma se mne hodi. Diky vyssimu profilu na predni naprave (195/50x16, ev. alternativni 205/45x16) ale budu shanet neco pevnejsiho. S nizsim profilem se ti sice zvykani bocnic tak neprojevi, na druhou stranu mas ale taky o dost tezsi auto. Pokud ti ale nevadily ty sportovni UHP, co jsi mel na aute doted, asi bys nemel mit problem ani s Yoko AD08R. -
white label 29.08.15 14:53
Urážet?!? Myslíš "virtuálně"? Hlavně věřím (tím spíš, pokud je "fajn chlap"), že mu nechybí smysl pro humor... nehledě na to, že srandu si tady logicky dělám(e) především z Thomasina. ;-) -
Bully_ 29.08.15 14:22
Skoda, ze Maxxiho neznate jako ja. Problemy s pravopisem neznamenaji, ze je potreba ho urazet, je to fajn chlap a auto ladi takovym zpusobem, ze se na neho novy CTR muze divat leda tak zezadu. -
white label 29.08.15 01:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Th
Co čekat "vod vyměklího pražáka", viz jeho písemný projev:
"Musím se přiznat že do této chvíle jsem byl zarputilí zastánce značky VW."
Jsem přesvědčen, že i v tomto ohledu si spolu (oba zhrzení majitelé GGTI) výborně rozumíte... >:-[] ;-) -
woody-alien 28.08.15 22:52
« Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak tedy s drobným zpožděním ukončuji hlasování a takhle to dopadlo.
1.Emel - 16 bodů
2.iudex, woody-alien - po 13 bodech
3.Vranis - 6 bodů
Takže gratuluji vítěznému Emelovi, jehož balkánské slunce zastínilo jak slovenskou tmu, tak české polojasno. :-) -
Thomasino 28.08.15 22:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Včera jsem tam na parkovišti chvilku okukoval jednu moc pěkně udělanou bílou Hondu Civic Type R 8G. Borec má rozšířené nápravy, kompresor, karbonovou kapotu, pořádně vykuchené, slicky, pořádné brzdy, prostě spoooouuusta úprav za těžký háky !! :yes: :yes:
Jo a před tím měl Golfa GTI V - a začátek popisu vozu se možná White Labelovi nebude líbit ;-)
Tady mě pak předjížděl od 05:00 na cílovce >:D
šmoula nešika 28.08.15 21:12
« Hlasuji
1. Emel
2. iudex
3. woody
Emel - nefotila Škodovka něco takového sama? Se Superbem? Zvířátka... Každopádně radost pohledět a první místo. :-)
iudex - jak říká známá cikánská věštkyně Jolanda: „Hodně vysoko míříš. Hodně vysoko!“ :-D Skvělé odskočení. :-) Malá otázečka: Foceno na stejném poli jako v minulosti FoFo?
woody - mraky... plujou... nad trávou spálenou. Idyla okurkové sezóny zachycena velmi dobře. :yes: ;-)
Vranis - myslím, že tvá podpora účasti rychlým mobilním výcvakem vozidla pod přístřeším by byla velmi trefnou ironickou záležitostí, jednalo by-li (jde tohle napsat? >:D ) se o téma s prázdninovým vejletěním. Nicméně téma bylo takové, že šlo z mého pohledu hlavně o prosté... zachycení. Což při těch přepalech musím i ze srandy ohodnotit záporně. Ale nevadí; mohu tě ujistit, že s fotkou na styl té červnové (za tropů uLOVEná AUTOumývačka) bys hodně vysoko mířil. Hodně vysoko... ;-)
PS: A edit tomu nevadí... >:D >:-[] -
Thomasino 28.08.15 14:21
BULLY - tak tvůj názor na AD08R versus jiné mě hodně zajímá, jak to hodnotíš proti těm vyloženě semislickům Advan co jsi tam měl?? Hlavně jak to drží nebo nedrží v zatáčkách. Taky jaká jsi měl profil? Ty máš vzadu tuším vyšší profil než já.
Díky! -
Covenant 28.08.15 11:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Bully_
Když jsem po cílovce trefil dobře první zatáčku tak jsem byl rychlejší, ale pak tomu prdnu na rovince do kopec a dal mne...každopádně jezdit rychle rovně je nuda...když vidím jak to krásně drží té odstrojené hondě, svezl bych se rád...je to větší zážitek :-)
Jezdil jsem to poprvé, tak když jsem viděl některé střelce raději jsem je pustil, ale seděl vedle mne Tomův kámoš, který Brno dobře zná, tak to bylo fajn svezení i když ne úplně na krev.
Bully_ 28.08.15 11:20
Thomasino:
AD08R mam ted na zadni naprave a vubec si nemyslim, ze by mely mit nejake tvrde bocnice. Naopak jsou snad nejmekci z tech par semislicku, co jsem kdy na autech mel, a to jsou na aute pod tunu. I "obycejne" UHP Bridge Potenza RE050A XL jsou oproti nim kamenne. Ty AD08R jsem chtel zkusit pro svou univerzalnost oproti cistym semislickum, ale priste do nich nepujdu. Zvlast na predek, kde mam vyssi profilove cislo, tam by se mne zvykaly jeste vic. -
Thomasino 28.08.15 10:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Na rovinkách bylo vidět, že jsem mu vždy trošku poodjel, ale v zatáčkách a na brzdách mě dojel. Má to asi o něco lehčí a ty plné slicky bez vzorku dělají hodně. Já měl teda taky už hodně slušné gumy, závodní Hankooky Z205 na rally-asfalt, ale mají normálně vzorek a musím přijít na to, jaké tlaky za jakého počasí je třeba mít. Sedí minimálně tak dobře jako Cup2, ale mají tvrdší bočnice (podobně jako Advan AD08R, ale ty mají o malinkou horší grip), což mě vpředu více vyhovuje. A nejsem si jistý, jestli tam má seriových 210 koní, má to poladěný, vykuchaný, slušný brzdy (moje jsou už jen na pár jízd na okruhu, jsou na konci sil). Ale jooo, bylo to fajn, je prima si takto najít vyrovnaného soupeře a trošku si zazávodit >:-[] -
iudex 28.08.15 10:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Tom: pekné pojazdeníčko, ono je to hneď zaujímavejšie, keď to nie je len jedno auto a trať, ale aj trochu korenia v podobe mikrosúbojov na trati.
Inak to, že bol v zákrutách miestami rýchlejší, ako Ty sa dá vysvetliť gumami. Ale prekvapilo ma, že Ti stíhal aj na rovinkách, pritom papierovo by nemal mať s cca. 210k atmosférou šancu. -
Covenant 28.08.15 10:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Koukám že se tam motala i nějaká červená Cupra >:-[]
Iudex:
uvídíme...přes zimu bude času dost, jsem zvědavý jak budeš spokojený s tím novým výfukem.
White label:
Tuším že pretorie pro vw vyrábí německý Borbet, stejně jako pro moje auto seriové disky. -
Thomasino 28.08.15 10:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Video ze včerejších jízd v Brně z pohledu vykuchaného Accordu Type R na slickách, se kterým jsme si chvilku "zazávodili" :-)
Člověk si takhle v poklidu jezdí, zahřívá a zkouší nové gumy a najednou se přiblíží známý černý Accord (nedávno v květnu se těsně přede mnou ťuknul na výjezdu z 1.zatáčky s bílou Hondou Integrou, takže jsem byl trochu opatrnější). No tak jsem si řekl, že mu to zadarmo nedám a chvilku si zajezdíme :-) Pak se nám tam začala motat ta žlutá 458 Italia >:D Po tom co jsme ji předjeli jsem si dal ale raději jedno kolo pozvolné chladící, tlak v předních pneu mě to ukazovalo už dost vysoký, asi jsem je měl více upustit... Jinak je dobře vidět, jak jsem jel chvilku za tím Accordem, že v zatáčkách mu to na těch slickách sedí fakt dobře! Jezdí tam časy 2:35-36.
Na stadionu mě to tam poslal na vnitřek a předjel mě :-) Vzápětí jsem mu to hned vrátil na rovince ke Švoncovce. Motala se nám tam do toho Italia:
Tady mě zase předjel před šikanou za Švoncovkou. Nechtěl jsem to tam poslat na vnitřek, když tam bylo to žluté Ferrárko:
iudex 28.08.15 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Cov: mne sa tá myšlienka farebných diskov páči, je to pomerne viditeľná zmena a zároveň nemusíš zasahovať do auta samotného. [odkaz] [odkaz] Ideálne je, keď to ladí s lakom karosérie, príp. s nejakými prvkami rovnakej farby. [odkaz] V podstate sa mi páči aj to, čo dáva origo Seat (ten orange pack a pod.), akurát tá oranžová je asi moc výrazná a naopak čiernu nemám rád (hlavne na diskoch). [odkaz]
Tom: tiež sa mi zdalo, že na diskoch to asi nebude také trvácne, takže ak už, tak asi klasicky prelakovať. -
Covenant 27.08.15 22:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
white label
Já to beru jen jako inspiraci co se týká dílů, jak píšu niž..žádné zmenšování profilu gumy a snižování podvozku....jen se mi třeba líbí typ kol, originál prahy od seatu a podobně. ;-) to co je na fotce, už je spíš auto pro tunnigové srazy (show car) a to mě neláká. -
boost. 27.08.15 20:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
wl
No, a dneska už jsou takové vzduchové podvozky, které jen jako rozbité vypadají. [odkaz] Zaparkuješ, "vypustíš vzduch", chceš odjet, dáš nahoru (systém má většinou tři polohy).
Anebo to někdo prostě zkusí položit na štelováku.
Mně to nevadí. Dokážu některá auta ocenit, když jsou kvalitně upravená a disky/barva/typ auta padnou do oka a zrovna nejsou v matném děsu na "neviditelných" černých kolech. Sám bych to ale svému autu neudělal. ;-) A navíc mi tohle přijde daleko lepší než to, co bylo několik let po prvním Rychle a Zběsile.
Stylů je mnoho, svět rozmanitý, každý se dostane k tomu svému, sto lidí sto chutí a na konci jsme stejně všichni blázni do aut.
:-! -
white label 27.08.15 16:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Cov
Tady přece nejde o design kol/disků, ale o celkový tuzing.
Auto spadlé na zem, jako když odejde vzduchový podvozek, nebo "hydra" u Citrónu.
Kola mají místo pneumatik slupky od banánů a i ty jsou "utopené" v blatnících. Odstín oranžové jak na laciné plastové hračce z ťamanské tržnice, černá díra v předním nárazníku jak do pr... atd. :no: -
Thomasino 27.08.15 14:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Změnu barvy pomocí tekuté folie nedoporučuji, pokud chceš jít s autem aspoň občas na okruh. Už jsem to u pár lidí viděl, po zahřátí kola na okruhu se ta barva začne loupat a nevypadá to vůbec pěkně. Buď to nechat opravdu pořádně kvalitně nastříkat, nebo se na to vys... >:-[] >:-[]
A jestli to chápu u Covenanta správně a já mu to doporučoval jestli si nechce kur... pneu na okruhu, tak je fajn mít ještě jednu sadu kol s okruhovými pneu na blbnutí na okruhu. Pak ho netrápí, že se mu tam nabalí další guma, dělá to pak pár týdnů kravál jak to odlítává a mlátí do podběhů, a že ty dražší lepší gumy na okruh ojíždí v běžném provozu na dálkových trasách - kdy mají navíc díky většímu gripu a měkčí směsi také vyšší spotřebu ;-) -
Covenant 27.08.15 13:40
white label
Mě se ty kola zase líbí...je to prostě klasický tisíci paprsek a nejsou to nějaké noname..
iudex
Dík, mrknu, na změnu designu kola tu mám firmu, jedno kolo by vyšlo cca 1000Kč s tím, že změní barvu a pak ti vše přelakují bezbarvým lakem, tak jak to mají dnešní originály.
Covenant 27.08.15 13:31
Emel:
Jo souhlasím, kola už jsou trošku moc ale je to dané také tim že to všichni snižují což já nebudu. Každopádně potom co vím o folii bych do ní nešel...nespíš budu vycházet z prvního návrhu a částečne se jim inspirovat.. [odkaz]
iudex 27.08.15 12:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
wa: nehovorím, že stretávam Cupry každý deň, ale pár som ich už videl (prevažne v bielej). Naopak GTI som okrem predvádzačky nestretol. S R-linovými Golfami máš pravdu, tých je ako maku (ale ani sa nedivím, bežnému, nie príliš výraznému exteriéru Golfu paket vizuálne pomôže), o (modrých) Octaviách RS nehovoriac.
Cov: je pravda, že origo disky na Tvojej Cupre nie sú z tých vizuálne top, ale ja by som ich nemenil (iba ak by si chcel ísť do väčšieho rozmeru, čo nechceš), to je čistá strata (19ky asi na zimu nedáš, tak jedine predať a kto kúpi jazdené disky). Ja by som pri snahe o vizuálne odlíšenie Cupry uvažoval o polepoch, k červenej sa mi pýta buď čierna, alebo biela. [odkaz] Alebo potom komplet fólia na úplne inú farbu, napr. tú výraznú oranžovú: [odkaz] -
Covenant 27.08.15 11:54
woody
mám podobnou zkušenost, ptal jsem se na to i prodejce jak je možné, že při takovém počtu prodaných je nevídám a povídal, že on sám ví tak o dvou až třech zákaznících co si koupili cupru na takové to ježdění i do práce, hodně jí mají jako druhé auto co vytáhnou třeba na víkend....viz já a i Libor to má podobně, když jezdí kolem komína.
woody-alien 27.08.15 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
iudex: Je to docela paradox, ale přitom, jak naznačuje Cov poměr prodaných Cuper vs. GTI (a já tomu věřím), tak já Cupru vidím v provozu úplně minimálně. GTI taky nic moc, ale pár už jsem jich viděl. Dokonce se nedávno "urodilo" jedno téměř totožné jako mám já (až na počet dveří) přímo v Děčíně. Co silnice takříkajíc zaplavilo jsou Octy RS a R-Lineový Golfy. ;-) -
Covenant 27.08.15 11:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
iudex
Do podvozku taky šahat nebudu a ni snižovat (auto musí zůstat univerzální a pokud je potřeba pohodlné jak je) ...kola jsou standardní 19 x 8,5 ET45 jen z fotky to klame a vzadu má 19 x 9 ET 37 concave, ale to bych taky neřešil, šel bych do běžného tzn 19x8,5 ET45
Boční prahy jsou originál příslušenství seat.
Uvidíme...Chystám se na podzim na Essen-motorshow [odkaz] a pře zimu doladím drobné odlišnosti.
Tom: okruhu je u mne jen taková víkendovka. U kol spíš řeším vzhled a nesmí být akorát těžší než standardní.
Kdyby mi šlo poměr váha cena jdu do ATS Racelight v R19 mají CCA 9,5-10KG [odkaz] [odkaz]
Thomasino 27.08.15 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Ale chování auta ti neurčuje jen vyšší výkon o 10 koní !! Samosvor nebo tlumiče ti ovlivní auto mnohem více.
Navíc všichni dávno ví, že GTI s 220 koníky oficiálně má stejně výkon motoru 230-240 koní, stejně jako GTI Performance a stejně jako Oktávia RS a RS 230 >:-[] >:-[]
Několikrát odměřeno na brzdě. Prostě dělají jen jeden motor, který má rovnou kolem 235-240 koní. Stejně tak je to na 90% u motoru pro Cupru, HW stejný motor jako u Golfa R, proto u nich na brzdách naměří kolem 300 koní (+-10 koní).
P.S.: Covenant - nezapomeň u designu kol na Kupřici na otevřenější kola kvůli chlazení brzd, lépe řečeno se tama trochu dostává teplý vzduch ven (pokud neuděláš přívod a dovod vzduchu od brzd) - jestli chceš taky brázdit občas okruhy ;-) Já aktuálně přemýšlím o koupi další sady kol, čistě pro nasazení speciálních pneu na závody >:-[] Tyto AUTEC Wizard váží jen 9,1 kg v rozměru 8x18"
iudex 27.08.15 10:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Tom: keby nemala Performance odlišný výkon, nerátal by som ju samostatne (to by so samosvorom a väčšími brzdami bola len výbavou vylepšená verzia bežného GTI, ako je to práve v prípade RS Cup či Trophy-R).
Cov: pozeral som to [odkaz] , ale asi je to už pre mňa príliš, to už je taký lowrider štýl, čo sa mi nepáči ani vizuálne a hlavne to zabíja podstatu hotheču ako univerzálne použiteľného auta (takto pricapnuté k zemi to neprejde ani ten najmenší spomaľovač na ceste). Disky samotné sú ale pekné, len by som tiež nešiel do takto extrémneho rozmeru. Pri Cupre by som šiel skôr týmto smerom: [odkaz] Inak Cupra podľa mňa znesie vizuálne aj výraznejší tuning, na rozdiel od GTI.
Thomasino 27.08.15 10:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Pak ale nemůžeš počítat GTI a GTI Performance a GTD ;-)
Každopádně ale vše jsou celkem dost odlišné verze, počítat se musí vše. Včetně verze Trophy (tlumiče Ohlins dost auto dlišují, o Akrapoviči a Alcantaře nemluvě). A Trophy-R je hardcore sportovní auto, které nemá u konkurentů moc obdoby a ocení ji jen pár stovek nadšenců (nicméně vyprodány byly poměrně rychle). -
Covenant 27.08.15 10:23
iudex, Thomasino
Jen má obavu, že příští generaci už trochu zaříznou, ať už cenou nebo výbavou, aby tolik nepřetahovala zákazníky. Pořád je ještě na stole verze 4x4 podle toho co zatím vím.
PS: iudex co říkáš na tu vzhledovou úpravu co jsem ti poslal...kola a ten zbytek?
iudex 27.08.15 10:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hlasujem
Tom: no ono je to diskutabilné, ja u RS vnímam len dva modely, základné RS s 265k a Trophy s 275k. Cup asi samostatná verzia nie je, rovnako tak ani R (rovnaký výkon, len nejaká výbava naviac, resp. menej). Ale máš pravdu, na GT som zabudol.
Cov: no to by ma asi moc netešilo, keby som môj model stretával na každom kroku; v tomto má GTI výhodu (doteraz som na Slovensku GTI nestretol, len GTD a R). Holt je to daň za tú super value for money Cupry. A ďalší argument pre Teba, prečo auto nejak odlíšiť. ;-)