white label 12.11.15  21:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Jj, ty nebarvy na prvních SX4 byly hrozné.
    Hrozné nebarvy byly i na prvních Favoritech, navíc nemetalické. Nejpěknější barva na prvních Favoritech byla bílá, kterou ovšem paradoxně nikdo moc nechtěl, protože tehdy byla bílá považována za nebarvu a ty ostatní nebarvy za barvy. >:-[]

woody-alien 12.11.15  21:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Emel: Jj, ta cihlová se mi hodně líbila. Modrá moc ne, stříbrná taky ne. Ale opravdu odpudivé byly pastelové barvy z počátku produkce SX-4, taková nějaká zelenomodrá nebo co, s podobnými hrůzami začínala i Fabia 1. A zrovna v takové "nebarvě" má SX4 jeden můj známej...koupenou jako novou, benzín, a pořád ji i po letech vychvaluje. Takže jako ojetina to snad nebude průs..švih. Mám i pár známých s Fusionem, žádný vážný závady, ale prej docela brzo reznou.

white label 12.11.15  19:22

Tak tos mě "překvapil" s tou modrou... >:-[]

Emel 12.11.15  18:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Stříbrnou obecně nemusím, u SX4 je hezká modrá a cihlová... ale co už. Za zeptání nic nedáš... doufám :-)

white label 12.11.15  18:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

pS
    Ty letní 19" mají pěknější paprsky.
    Ten předek je docela v pohodě, díky té tmavě šedé je ten nárazník opticky o poznání umírněnější.
    Ale ta zadní partie se mi už od zadních kol dál moc nelíbí. To neřeším detaily typické pro dnešní BMW obecně, jako anténa navigace ve formě jakéhosi "nádoru".
    Prostě doba, kdy BMW dělalo opravdu krásná auta, kde se příkladně snoubila elegance se sportem už byla:

white label 12.11.15  18:26

Emel
    Jj, je to voňafka přímo vod Čtrvtníčka... >:D >:-[]
    Neboj, jsou první majitelé a nic by netajili, a i kdyby náhodou jo, tak jsem tu ještě já, starý bonzák... ;-)
    Brali tehdy nejsilnější možný benzín/manuál se 4x4 a nejvyšší výbavou, barva stříbrná.

Emel 12.11.15  17:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

WL: funglovka asi ne, pro ten nájezd to nemá úplně smysl... ačkoli už jsem koukal třeba na skladové Ceedy, je to taky varianta. Na SX4 se zeptej... jestli to teda není nějaká bazarnická finta jako z Monte Karla - opečovávaná od ségry, jezdí tím jenom parkrát v létě za babičkou... :-)

boost. 12.11.15  15:42

wl
    Nz. Kola jsou osmnáctky 640M (8,5 & 9x18) a jsou z oficiálního zimního setu pro M3 se ocelovými brzdami. (v případě CCB se musí použít o palec větší). Na rozdíl od "letních" nejsou kovaná.

Blatníky ve mě evokují M4 a hodně vzdáleně E30 M3. Nateklá než vyboulená jako u 1M nebo M3. Špatné mi nepřijdou, to spíš jiné části.

Jinak to vypadá, že oproti prvotním info bude M2 opět relativně dost limitovaná, ale tentokrát ne kvůli tomu, že by úplně chtěli, ale kvůli výrobní lince v Lipsku. Vyrábí tam ii klasické jedničky, dvojky vč. MPV příšer a nakonec "íčka", a samozřejmě M2 nemá takovou prioritu. Takto jsem to pochopil. Zatím nevím, jestli budou mít země přidělené počty jako tomu bylo u 1 M.

Příliš se o tom nepsalo, Porsche navýší výrobu Caymanu GT4. To jen na okraj, kdyby někdo měl zájem. GT3 RS se už více nevyrobí, protože Porsche Motorsport nemůže v podstatě sehnat více magnéziových střech a dalších dílů. A tak budou ceny "eresa" vesele stoupat nahoru. :-)

white label 12.11.15  13:57

pM
    Díky, lepší, než bílá, nebo ta modrá, i když už jsem od BMW viděl i ještě lépe trefenou tmavě šedou. Na tom třetím odkazu je vidět, že to podivné vyboulení zadního blatníku nezachrání ani ta šedá. Když vidím ten třetí odkaz, tak to ve mě touhu mít M2 v garáži moc nevzbuzuje. A co ta kola, nějaká jiná, ne?

iudex 12.11.15  12:54

Z iného súdka: porovnávačka MX-5 s Toyobaru (BRZ, resp. americkou mutáciou Scion FRS). Zaujímavá je tým, že je to prvý test, kde Mazda prehrala; sú tu aj kritické slová na doteraz všade ospevovaný fun-car, spomína sa určitá mäkkosť ("light", "soft", "nothing hardcore"), celkovo je vraj málo ostrá a tiež by vraj zniesla viac výkonu. Nemyslím, že ju čaká osud Toyobaru (najskôr ódy na esenciu športiaka, neskôr kritika, že to nie je úplne ono, najmä motoricky), ale možno trochu zreálnenia tých doterajších chválospevov nezaškodí. [odkaz]

boost. 12.11.15  10:37

To je tím, že paleta barev pro M2 je jinak katastrofální. Oranžová 1 M kupé sedla jak * na hrnec.

iudex 12.11.15  10:05

Tak toto je podstatne lepšie, táto farba M2ke svedčí asi najlepšie a volil by som túto.
    Btw. to ma zvádza k úvahe, že je asi niečo s M2 špatne, keď športové kupé (v princípe majúce byť nápadnejšie, ako bežný sedan) potrebuje nenápadnú/nudnú farbu, aby vyzeralo lepšie. V podstate sa tým dostáva na úroveň Focusu, ktorý tiež potrebuje niektoré kontroverzné prvky karosérie stlmiť šedou a nie naopak zvýrazniť nápadnou farbou, viď [odkaz] vs. [odkaz]

boost. 12.11.15  09:41

white label 11.11.15  22:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Takže žádná funglovka?
    Mohl bych se zeptat ségry, jestli náhodou neplánují prodat tu jejich opečovávanou SX4ku.

Emel 11.11.15  21:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Zadání je hodně volné, vcelku by tu roli klidně mohl sehrát kompakt, subkompakt nebo nějaký nafouklý subkompakt... ideální by bylo, kdyby se vynořilo něco v okruhu známých.

white label 11.11.15  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Konstatování, že se do jakéhokoli auta B segmentu za sebe !pohodlně! posadí dva lidi 185 cm dlouzí, je samozřejmě nutno brát s obrovskou rezervou, přesto byla prostornost SX4 (v rámci třídy) vždy její silnou stránkou, viz testy.
    Jinak, když stála SX4 vedle 5dv. SSS, tak SX4 vypadala minimálně jak o třídu větší auto.

Insolito 11.11.15  16:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

V SX4 jsem něco "odcestovala" na zadních sedadlech a bylo tam málo místa u kolen-byly zabořené do měkké zadní části předního sedadla a ze strany bylo málo místa u hlavy a to neměřím přes 185 cm a předemnou seděl člověk přibližně o těch 185 cm, a to ještě neměl sedačku tak daleko, jak by mu to bylo opravdu pohodlné.
    Testy beru se značnou rezervou a obzvlášť tady na ACZ.

PS. můj dnešní úlovek z MB: [odkaz]
    :-) to je teprve druhý, který jsem v ČR viděla, ale první Hellcat

white label 11.11.15  14:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

"Ako myslíš, že (Polo) GTI je rovnako tvrdé, ako (Fie)ST(a)?"
    To tu přece nikdo nenapsal, wooody naopak zažertoval , že když už podvozkové "sado-maso" do města, tak rovnou pořádné, tedy FieSTu.
    Polo GTI sice není tak tvrdé jako FieSTA, na druhou stranu do přívětivosti GGTI (na 18" a klasickém podvozku) mu leccos schází. Polo GTI má rozměr kol 215/40/17" (nikoli 45), takže má na 17" o 4 mm nižší profil, než GGTI na 18" (225/40/18"). K tomu "tuhou" zadní nápravu a taky o poznání tvrdší podvozek.
    Dokonce i SSS má nepatrně (o dva milimetry) vyšší profil (195/45/17"). A neřekl bych, že SSS má nějak výrazněji tvrdší podvozek, než Polo GTI, i když Polo působí celkově "bytelnějším" dojmem.
    Co se týče SX-4, tak ta byla na poměry B segmentu poměrně hodně prostorná, všude v testech najdeš v plusech právě prostornost interiéru, viz i tady na a.cz:
    "K vnitřnímu prostoru nemám výhrady, za 185 cm vysokého řidiče se pohodlně posadí stejně vysoký pasažér, u kolen i hlavy mu přitom zůstane slušná rezerva."

Covenant 11.11.15  11:12

iudex

Hlučnost GTI už dřív, nebo hlučnost co jsi upravil výfuk? ;-)

iudex 11.11.15  08:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Ako myslíš, že GTI je rovnako tvrdé, ako ST? ;-) GGTI nie je žiadna vytriasačka ani na 18kach (ak sa moja polovička na niečo sťažuje, je to hlučnosť GTI, nie nedostatok komfortu), takže si nemyslím, že PGTI by bolo so 45% 17kami na tom horšie. A určite na tom bude lepšie, ako SSS.
    SX4 sa tvári ako niečo viac, než malé auto, má drobnú výhodu vo vyššej stavbe a podvozku, ale čo sa priestoru týka, je to porovnateľné s kompaktmi segmentu B (Fabia je možno ešte priestrannejšia). Ale ako jazdenka do mesta dáva perfektný zmysel.

Insolito 10.11.15  22:13

Jo tak, jsem to přehlédla...SX4 je celkem blbý auto do města, výhled šikmo vpřed je mizerný, obtížněji se odhaduje vzdálenost kvůli tomu, jak je to auto "kulaté" , což je ve městě nepraktické a podvozek je moc tuhý...

white label 10.11.15  22:03

Naštěstí je to hb, kde můžeš nakládat až po strop... ;-)

woody-alien 10.11.15  22:02

Kajlí: O S-Crossu se nebavíme, on Emel taky napsal "klidně nějakou ojetinu"....a třeba Fusion už se taky dávno neprodává.

woody-alien 10.11.15  21:57

wl: Kufr téměř všech ostatních aut B-segmentu je v tomto ohledu jinde. >:-[] V praxi nám to ale opravdu stačí. Na běžný nákup do města jezdíme tak dvakrát týdně a není s tím problém. Zvláštní nákupy (před svátky, velká rodinná oslava, shánění dárků, cílený nákup nábytku/vybavení domácnosti atd.) pochopitelně řešíme větším autem, ale i tak zvládne Swift drtivou většinu pojížděk do města. Víc než jsem původně čekal. Prostě druhé auto. Ale je jasné, že co do objemu kufru typičtější zástupci B-segmentu (Polo, Corsa, Fiesta, Rio atd.) na tom budou ještě líp.

Skladovky SX-4 už nebudou, po těch se zaprášilo.

Insolito 10.11.15  21:51

woody: Už to vidím, koupíš plato vajec a jedeš na okresky >:-[]

Insolito 10.11.15  21:48

wl: SX4 už se nějakou dobu neprodává, možná se dá ještě narazit na opuštěnou skladovku, ale jinak ne. Nebavíte se tu spíš o S-Crossu?

woody-alien 10.11.15  21:44

Kajlí: To, co ve městě běžně potřebuju koupit nebo odvézt, to se vejde. Jasně, že když vím, že jedu pro skříň nebo lednici, tak Swiftem nepojedu, ale coby druhé auto funguje i Swift bez problémů. A nepotřebuješ žádnej síťovej program, když chceš řezat zatáčky. >:-[]

white label 10.11.15  21:42

Možná si vzpomínáš, že (stříbrnou) SX4 má moje ségra (a její syn 4dv. SSS). Akorát ta SX4 se asi už neprodává, nebo ještě nějaké zbylé skladovky jo?
    Věřím, že SS stačí na ledacos, akorát ve čtyřech osobách už to na větší nákupy (nemyslím lednici apod.) asi moc nebude. To i kufr toho Pola je v tomto ohledu trochu jinde.

white label 10.11.15  21:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Asi tak. ;-)

Insolito 10.11.15  20:08

w-a: To se vám do toho minikufru Swiště něco vejde? >:D

woody-alien 10.11.15  18:05

wl: Děti, nákupy, prostornost...přitom "šikovnost" do města. SX4 není v tomhle vůbec špatná volba, ale za sebe si troufám tvrdit, že i malé auto (B-segment) na tohle stačí. A to dokonce i když patří ve své kategorii k těm menším. U nás panuje se Swištěm naprostá spokojenost...vyřizujou se nákupy, děti se vozí do kroužků atd. Dokonce jezdíme ve čtyřech častěji než jsem původně předpokládal.

woody-alien 10.11.15  17:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

iudex: Polo GTI ? Když už chceš trestat manželku, tak rovnou pořádně. FieSTou. >:-[]

Emel 10.11.15  15:28

Měl, ale jezdil jsem málo.

Neláká, auto do města myslím jako že fakt do města... něco menšího, jednoduchého, klidně i nějakou ojetinu, na <5tkm za rok.

white label 10.11.15  15:17

Polo GTI je zajímavá volba, ale do města zrovna moc ne, na to je docela dost tvrdé. Stylové Polo do města je spíš CrossPolo, na které aktuálně stále čeká a čeká (1.2TSI/81kW/7dsg)... moje matka. Otázka je, jestli by stačila jeho prostornost, která je třeba u té SX4 trochu jinde.

iudex 10.11.15  15:00

Emel: Ty si až doteraz mal RX8? Ja som myslel, že si ju dal preč už pri kúpe RS. Btw. keď kupuješ prcka do mesta, neláka Ťa Swift Sport ako woodyho? Keď si s manželkou vymeníte auto, aspoň sa nemusíš vzdať zábavy. Inak ja kupujúc druhé auto do mesta pre polovičku, vážne by som uvažoval popri SSS i nad Polom GTI (v mnohých ohľadoch je to zmenšený GGTI a predsalen by to bolo stráviteľnejšie pre polovičku ako "hardcorovejší" SSS).

Emel 10.11.15  14:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Nojo, já teď poslal z domu RX a nejradši bych vypakoval i Lagunu a koupil něco do města... něco ve stylu Fusion, SX4, Jazz...

woody-alien 09.11.15  19:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

iudex: Nemusí to být úplně nutně praktická "škatule". Opravdu záleží na tom, jak v danou chvíli budeme potřebovat. Možná by postačilo i něco jako Qasqai/Kadjar. A trochu mě zamrazilo, když mi manželka nedávno sdělovala, jak se jí líbí (TV reklama) 500 L Living. ;-)

A na druhou stranu jsem jen tak nadhodil výlet v dvoumístném otevřeném sporťáčku (bez dalších podrobností, samozřejmě) a zapůsobilo to na ni až romanticky. Možná proto, že se tam už nevejdou děti. >:D

iudex 09.11.15  18:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Woody: tak žene vezmeš malé milé auto a posadíš ju do praktickej krabice a pre seba vyberieš dve autá na zábavu: rýchly hotheč a zábavný roadster. No máš to teda dobre vymyslené. >:D

white label 09.11.15  15:57

w-a
    Je to jen otázka času, jednou ten článke určitě najdu, a to i kdybych ho měl nakonec napsat sám... :*) >:D

Brandon Walsh 09.11.15  15:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

please Smile teda na slečnu z videa musia byť rodičia pyšný >:D no, ale mať také kozy, tiež by som nepracoval >:-[]
    k téme automatu ževraj po zime by mohla byť možnosť kúpiť opel corsu s 30 000 km, tak som to šiel hneď pozrieť, elektrony, panoramatické sklo, krásna modrá farba, trojdverová, počas testovacej jazdy som si najskôr kvaltoval sám, no prišla prvá mestská zápcha, dal som to do Áčka a viac neriešil, je to silno návyková vec a spočiatku som rozmýšlal ako woody, manželka si zvykne na premávku a bude jazdiť Focusom, no teraz viem, že o corsu by bol boj a Focus zapadne prachom >:-[]

woody-alien 09.11.15  14:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

iudex: Tak samozřejmě jde zatím pouze o teoretizování....ale nakonec to jsem relativně nedávno dělal i s H-H. ;-)

Ale jestli máš zájem, tak své prozatimní úvahy shrnu.

1. Parkování - v garáži (uzavřeném zastřešeném dvoře) parkuju momentálně tři auta. Takže provoz 3 aut je v pohodě. V nouzi by se vešlo i čtvrté, s maximální délkou 450 cm. To by ovšem už mělo problém s výjezdem v tom smyslu, že bych nejprve musel vyjet se všemi ostatními. Pro víkendovku by to ovšem nemusela být taková překážka.

2. GTI plní svou roli natolik dobře, že pokud se nic nestane, setrvá s námi hezkých pár let.

3. Dokker stojí mimo, ten si odslouží svoje (zřejmě dobu záruky) a bude vyměněn za něco, co se dá nazvat rodinným autem. Nevážu se na kategorie (kombi, MPV, SUV, krosouvr, dodávka), tam bude rozhodovat aktuální potřeba.

4. Nabízí se tedy výměna Swifta, čímž ovšem přijdu o automat pro ženu. Žena mi obvykle do aut kategorickým způsobem nemluví (spíš jen tak postrkuje ;-) ), ale s automatem, resp. jeho absencí jsem těžce narazil. Mou představu, že si s pomocí automatu snadněji zvykne na provoz a potom začne zase "kvedlat" hodnotím s odstupem času jako nehoráznou naivitu. >:-[] Je tu sice možnost půjčovat GTI, ale to se mi moc nelíbí a hlavně v ten moment jsem bez daily-car. Takže východisko vidím právě v budoucí náhradě Dokkera tím, že bych jeho nástupce pořídil s automatem. A žena by si řídila "family car".

Tyhle všechny úvahy počítají i nadále s vlastnictvím 3 aut. Varianta čtvrtého auta mi moc nevoní, jednak z důvodu místa, druhak z důvodu financí. Tu bych zvažoval pouze v případě nákupu "ojetiny pro radost", a tomu dávám minimální šance. Každopádně u mě je výběr auta (včetně toho teoretizování) běh na dlouhou trať. Přemýšlím o tom čím dál víc a co nejvíc reálně, ale i v případě kdyby všechno klaplo podle představ, tak bych pořízení něčeho takového viděl nejdříve tak na rok 2017.

PS: Jinak děkuji svému tiskovému mluvčímu a tímto mu odpouštím, že nedohledal mnou prokazatelně čtený, a tudíž jistě existující, článek o gentlemanském náckovi. >:-[]

Covenant 09.11.15  14:44

« NS

Takhle se jezdí na NS >:-[] ......ty korekce na rovince ve velkých rychlostech jsou brutální

iudex 09.11.15  13:34

Tak to by bolo ideálne a najlacnejšie riešenie. Len keďže je Swišť manželkin, tak trocha do toho zrejme môže hovoriť aj ona ;-) a je otázka, či sa po automate bude ochotná vrátiť k šaltovaniu (vy s automatom hovoríte predsa, že cesta späť je nemožná), plus tvrdšie pruženie a celkovo ostrejší, hlučnejší prejav tiež ženám nie je moc po chuti. Ale inak je SSS "jednej krvi" ako MX-5.
    woody: ak si chceš poriadne prejsť Toyobaru (ako klasické jednoduché ľahké kupé s atmosférou), mal by si to stihnúť ešte v tejto generácii, lebo budúca možno bude mild-hybrid s downsizovaným turbomotorom: [odkaz]

white label 09.11.15  12:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Myslím si, že právě proto zvažuje woody i "schůdnější" variantu, tedy vyměnit SS za SSS apod., přišel by tím sice o automat ve Swiftu, ale počet dveří by mohl zůstat.
    A pokud by si SS nechal a přikoupil např. MX-5, tak garáž na dvě auta má a SS může stát i venku, v zimě třeba pod nějakým přístřeškem.

S pozdravem tiskový mluvčí Jíří Ovčáček. >:D ;-)

iudex 09.11.15  12:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Aha, potom to chápem, ja som myslel, že (opäť) uvažuješ o výmene. Mať ale tri autá je pomerne neúnosné, jednak z finančného hľadiska (a ak si to aj môžeš finančne dovoliť, do rozpočtu má čo kecať aj polovička), ale aj z praktického, napr. parkovanie - málokto vie ustajniť 3 autá, väčšina ľudí má 1, max. 2 garáže - a to sú tí šťastnejší s rodinným domom, o majiteľoch bytov, ktorí každý večer obiehajú blok v honbe za miestom ani nehovorím.
    Ale teoretizovať o kúpe tretieho auta čisto pre zábavu, to tu baví asi všetkých, sám mám vybraných x áut, ktoré by som bral, k čomu potom pristupuje kombinatorika aj s existujúcimi autami a posunom v ich využití atď. :-)

woody-alien 09.11.15  11:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

wl: V podstatě jsi odpověděl za mě. ;-) Samozřejmě tady nejde mluvit o nějakém zklamání. Moc dobře jsem věděl, co kupuju. GTI mi nahradilo "cesťácké" Mondeo a s příplatkem za Performance pack se posunulo úplně jinam, k mnohem zábavnějšímu polykání kilometrů. A to až natolik, že si s ním vyjíždím jen tak pro radost. Ale pravdu díš, ten GT charakter je tam natolik přítomný, že moje dušička stále touží po jakési "starosvětské" zábavě, po větším propojení řidiče a auta, a to do jisté míry i na úkor osobního pohodlí. Nejde však o náhradu za GTI, ale o jeho "doplnění".A musí to být finančně únosné. ;-)

white label 09.11.15  10:22

Index
    Třída dnešních turbo hh nižší střední třídy má (až na výjimky) poměrně výrazný GéTéčkový charakter a právě G7 GTI je toho zářným příkladem. Takže mít GTI jako daily na zábavnější polykání km a k tomu MX-5 jako víkendovku mi davá smysl.

iudex 09.11.15  09:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

woody: človeče, niekedy mám pocit, že nie si s kúpou GTI stotožnený. Kúpiš si hotheč s turbomotorom a automatom a vzápätí pokukuješ po roadsteri s atmosférou a manuálom. Stredný vek? >:-[]

white label 09.11.15  00:51

pS
    Černou taky rád nemám, ale šedou, teda když je to pěkně trefený odstín (což platí i u "barev"), naopak ano.

Covenant 09.11.15  00:16

pleaseSMILE

Pěkné video, na té by ten detailing šel jedna báseň >:-[]

boost. 08.11.15  23:45

wl
    Pro mě je modrá jediná schůdná tmavá (samozřejmě záleží na odstínu) barva - šedou a černou rád opravdu nemám. Sapphire Blue od Porsche je taky pěkná; sluší snad všem Porsche.

BW
    Zajtra by mi měla přijít krabice plná detailingových nezbytností. ;-)

A koukal jsem, že vy Slováci máte naozaj zaujímavé videa. >:-[] [odkaz]

woody-alien 08.11.15  20:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Cov: Líbilo, to víš že líbilo. Já měl dneska od prodejce půjčenej SSS (pokolikátý už) a dvě hodiny jsem "kravil" na částečně suchých a částečně slizských silnicích. A přes "ježiši, to vůbec nejede" jsem zase skončil šťastnej jak blecha ze zábavy v docela nízkých rychlostech, z toho, jak snadno jde to auto dostat na hranu a tam ho ovládat. Miata by v mých očích měla být samozřejmě ještě jinej level. Asi bych se měl zastavit u wl na lahodný ristretto a vzít to přes Fryšták. ;-)

Každopádně do 1.5 za 640t bych nešel, to bych vzal raději právě SSS. Pokud Miatu, tak dvoulitr se samosvorem. A ještě musím pořádně projet Sub/otu.

Brandon Walsh 08.11.15  12:02

pekné videjko v akom stave sa odovzdávajú nové autá, nezáleží na značke [odkaz]

Brandon Walsh 08.11.15  11:17

čo sa mňa týka zatiaľ od opravy jazdíme, len pre pobavenie ;-) aj keď niečo v ňom pípne tak nás s manželkou vždy trhne čo to bolo >:D

Covenant 08.11.15  09:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

white label

Tady je videotest MX5 od Koubka, tak můžeš porovnat jestli jsi mněl z toho auta podobný pocit ;-) .....tuším, že to by se woodymu líbilo :-) [odkaz]

white label 08.11.15  02:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

pS
    Ta LBB mi přijde až moc světlá, viz tvůj první odkaz.
    Z těch tří modrých je pro mě nejpovedenější MCB.
    SMB je taková inkoustová s mírným nádechem do fialova, což se mi spíš nelíbí.
    Ale já vůbec na modrou zrovna nejsem, přesto, že u nás je to poměrně populární barva na auto.

boost. 07.11.15  20:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Jsem tu zaregistrovaný od roku 2011... A proto mám tak debilní nick. >:D

wl
    LBB, co jsem koukal na amatérské fotografie, je dost "měňavka." Od světle modré, přes odstín Estoril Blue II, Atlantis Blue Metallic až po modrozelenou. Jednoduše řečeno, moc barev najednou. [odkaz] [odkaz] [odkaz]

Samozřejmě roli hraje foťák a monitory, ale i tak se mi prostě nezdá. Uvidím naživo.

Tenhle photoshop mě zaujal: [odkaz] vs [odkaz]

Jen tak pro zajímavost:
    San Marino Blue: [odkaz]
    Monte Carlo Blue: [odkaz]

white label 06.11.15  22:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Mám 193cm.
    Jo, je to ve Fryštáku (asi 3km od Zlína), prý jsou u nás zatím jen dvě, jedna v Praze a druhá ve Fryštáku... >:D
    Co se ti nezdá na té modré Long Beach, moc světlá?

iudex
    Já tam taky nepřišel s tím, že si chci MX-5 koupit pro sebe. Říkám, potřebuji něco pro syna, budou Vánoce... On na to, tak do Vánoc už to nestihneme, leda, že byste koupil tuhle. Já na to, červenou nechci a bez Recar už vůbec ne, škoda, tak možná někdy příště... >:-[]

iudex 06.11.15  22:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Ja som zmierený s tým, že autíčka á la Miata sú tak pre Mojita alebo webpaju, ale nie pre nás vyšších alebo pevnejších. A ono to aj vyzerá trochu nedôstojne (nechcem povedať trápne), keď sa niekto s rozmerom XL snaží silou mocou nasúkať do nejakého miniatúrneho puristického športiaka, ktorý mu je evidentne o "pol čísla menší". Našťastie ma také puristické úlety bez strechy nechávajú chladným.
    pleaseSMILE: tak 19 by som TI netipoval, mám pocit, že sa tu vyskytuješ už pár rokov, myslel som, že si o hodne starší (a to ber ako kompliment, sú na ACZ takí, ktorí majú 30 či 40, ale píšu ako puberťáci >:-[] ).
    P.S. Dnes som mal cestou domov menší race. Na 270° diaľničnom nájazde, čo je môj obľúbený testovací úsek bočného preťaženia sa za mnou snažil udržať s chlapec na starom Opli Tigra. Držal sa statočne a na rovinke mal dokonca snahu predbehnúť ma, ale TSI sa nadýchlo a snaživá atmosféra nemala šancu. Ale potom mi to v úseku so 70kou, ktorú som rešpektoval, vrátil s víťazným úsmevom na perách. >:D Ako hovorí woody, zabavili sme sa obaja a to je hlavné.

boost. 06.11.15  21:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

wl
    Kolik měříš? Jestli víc než 185, tak bych měl taky problém.
    Říkal jsem si, že bych chtěl jednou Miatu nebo 86 zkusit, ale Toyotu v ČR k dispozici na Probefahrt nenabízí a Miata je kdesi ve Zlíně (to je asi ta, ve které seděl wl). A navíc nechci vědět, jak by se na mě prodejce koukal při dotazu, jestli nemají něco na půjčení. >:D

@M2: S cenou souhlasím. Já jsem se s extra výbavou a bílou za 0 Kč vyšplhal na 1,65... Shodně vybavená M3 stojí o půl míče víc. Nelíbí se mi přední nárazník, ani paleta nabízených barev - chybí mi červená a hlavně klasická modrá.

white label 06.11.15  18:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Jsem prostě rostlý spíš pro Superb, než pro Miatu... :*) >:D
    Byly tam kožené vyhřívané sedačky (byl to dvoulitr ve verzi Revolution, samozřejmě červená), s Recarama se prý sedí o poznání níž, tak nevím, jestli by mi to významněji pomohlo.

woody-alien 06.11.15  17:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

wl: No tak to jsem teda na tu Miatu zvědav. Ale pořád ještě se utěšuju tím, že ačkoliv nejsem úplnej prcek, tak ty jsi přece jen rostlej v duchu marketingu Škodovky. Kus chlapa navíc. >:-[]

white label 06.11.15  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

iudex
    K té M2, psal jsem už něco i pod článkem s cenou M2. Cenu jsem čekal blíž k ceně 1M a ani příplatek za DKG (104 t.) není zrovna dumpingový. Hmotnost jsem také čekal nižší, rozhodně dál od M4. Vzhled určitě není špatný, i když přední nárazník mohl být umírněnější (šedá metla to sice znatelně zmírní) a zadní polovina působí zboku trochu "sraženě". Ale zatím jsem v tom ani neseděl, ani to neviděl naživo...

P.S. Včera jsem seděl v nové MX-5 a kromě toho, že mi "překvapivě" čouhal kousek hlavy, jsem měl ještě problém dostat pravé koleno mezi volant a středový tunel. Potřeboval bych sedačku víc dozadu (což nejde), abych si mohl natáhnou nohy alespoň do té míry, abych dostal pravé koleno pod úroveň volantu... 8-s >:D

woody-alien 06.11.15  16:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

pS: Jistěže jsi to všechno už zmiňoval a tvoji "detailingovou" fotku mám v paměti. ;-)

Jenom mi k tomu věku nějak nesedí to "tož já jsem asi obstarožní"... >:-[] Jinak chápu, každej má svoje zvyky. Já si auto světla zapínám hned v garáži. Ono to iudexovo "automatika zapína svetlá hore-dolu" je dost přehnané. Ve dne mi to zapne při nastartování v garáži, venku vypne a pak zapne až když se setmí. Nebo teda ještě v tunelu. Nic dramatickýho. A co se týká baterky, tu máme my "bratři se start/stopem" posílenou už od výrobce. >:-[]

white label 06.11.15  16:18

pS
    Lze samo přepnout podle libosti, ale pokud už chce někdo jezdit systémem stále na jednu polohu (nebo neví která bije), pak je určitě vhodnější poloha "auto", než "O".
    U GTI5 jsou denní světla xenony, takže při startování a couvání apod. přepínám na parkovačky.

P.S. Když jsem vysvětloval mojí ženě na co je která poloha (přepínače světel ;-) ), řekla, že si to stejně všechno nezapamatuje a prostě bude jezdit na polohu "auto" a no problem. A úplně dobít (jednou za čas) baterku "musím" i bez toho.

white label 06.11.15  16:11

foto Thomasino

Thomasino 06.11.15  16:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

...tak si můžeš koupit jako první auto Forda, průpravu aspoň máš >:-[]

boost. 06.11.15  15:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

135i, 320d. RWD, 6MT. Knihu jízd nevedu, ale myslím, že na obou mám celkem najeto asi tak osm devět tisíc.

Já už jsem se jednou zúčastnil a tohle jsem myslím jednou zmiňoval. Pokud ne, všem se omlouvám!
    Já sem chodím diskutovat o autech, protože IRL nemám s nikým o nich kecat, rozhodně se sem nechodím chlubit auty papa. ;-)

Tak dost lidí v mém věku (je mi 19) už mají vlastní auta, na která jim přispěli nebo rovnou zaplatili rodiče. Já to tak rozhodně nemám a nevadí mi to ani náhodou.

A spíš než auty a autobusy jezdím teď víc vlakem. (insert the typical Ford joke) :-)

iudex 06.11.15  15:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Aha, niečo sa mi marí, že tá jednotka je R6 benzín (30i alebo 35i?). 3er tipujem na naftu, či?
    Btw. až taký chudobný študent nie si, ja ako študent som jazdil autobusom a nie bavorákmi. ;-) A keby si sa chcel zúčastniť s otcovým autom fotosúťaže, myslím, že by sme Ti spravili výnimku z pravidla vlastníctva auta.

boost. 06.11.15  14:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

E82 & E91... ale moje nejsou, neboť jsem ještě chudý študent. Jen jsem je vybral, jezdím v nich a opečovávám je. :-!

(don't ban me please)

iudex 06.11.15  14:39

« Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

pS: mám to presne rovnako. Keďže automatika je "slepá" a zapína svetlá hore-dolu, aj keď netreba (štartovanie v tmavej garáži, hoci je vonku jasný deň atď.), regulujem si to radšej sám (v zásade ako ostatné automatiky: stiečače či prevodovka ;-) ).
    Btw. už si to tu spomínal, ale nepamätám si: čo máš za auto?

boost. 06.11.15  14:29

« Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Tož já jsem asi obstarožní a senzor světel/automatiku nepoužívám, neboť mi vadí: 1) když večer při nastartování prásknou do očí xenony a pak je stejně musím vypnout při couvání, 2) když vjedu do osvětleného tunelu nebo parkoviště, a mezi stromy, které trochu stíní, a zbytečně se světla zapnou, 3) že se takto více namáhá baterie. :-!

white label 06.11.15  14:12

Cov
    Ta "nula" (O) je právě ta poloha stálého denního svícení (na kterou jezdí někteří i za výrazně snížené viditelnosti), stejnou "nulu" mám taky u GTI, nebo Allraodu... ;-)

iudex 06.11.15  13:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Tak keď to skúsiš, zistíš, že to sú práve denné svetlá. Tie svietia vždy, keď ide motor, bez ohľadu na svetelné podmienky. Až druhá poloha: A sú automatické svetlá. Ak teda blondína (blondín) má svetlá v polohe 0, denné LED normálne svietia, ale sa samé neprepnú, preto sa potom čudujú, prečo na nich ostatní blikajú. ;-)
    Na Golfe s bixenónmi sú denné svetlá LED pásiky (v tvare U) a stretávačky sú už xenóny, takže tam je rozdiel ako v intenzite, tak aj v kvalite svetla. U Leona s full LED je to denný LED pásik po obvode svetiel a pri stretávačkách sa zapne 6 hlavných LED lapmičiek (a pri diaľkových ďalšie 3 veľké LED).

Covenant 06.11.15  13:37

iudex
    No jezdit na nulu jsem ještě nezkoušel :-)

white label
    No jak píše iudex, mám tam pouze polohu nula, pak automatiku, obrysové světla a pak potkávací. ;-)

iudex 06.11.15  08:54

« Re: Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Cov: a čo je tá nula hore na tom otočnom ovládači svetiel? ;-) [odkaz]
    WL: tak už máš vonku M2, na ktorú si čakal, aj s cenou (dosť mastnou). Ako to vidíš?

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 06.11.15  06:58

« Nové téma - Listopad 2015

Ještě jednou připomínám nové téma pro Listopad 2015:

MOJE AUTO A OBLÍBENÁ FIČŮRA

Přihlašování bude probíhat od 15.11. do 25.11. do 22:00 hod.

white label 05.11.15  22:28

Cov
    Lidi přece dělají spoustu věcí nelogicky a "blondýny/blonďáci" zvlášť. Dokud tam ta poloha bude k dispozici, tak to bude vždycky potenciální nebezpečí (zejména pro neználky).
    Co si mám představit pod tvým: "Já polohu denního svícení v podstatě v autě ani nemám... "?
    Buď ji tam máš (zřejmě ano), nebo ne... a jestli jsou denní LEDky zároveň jako obrysovky na tom nic nemění.
    Světelný senzor v dnešních nových autech není nic extra/neobvyklého a netýká se to jen prémiových značek. I v mém "obstarožním" pětkovém GTI už byl/je. ;-)

Covenant 05.11.15  21:22

« Re: Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

white label
    To by sice mohl být důvod...ale pokud mají v autě režim poloha automatického svíceni jako mám například já, nebo wooody atd.... tak je celkem nelogické to dávat do polohy pouze denního svícení...a u prémiových značek bych čekal, že to mají ve výbavě už standardně, když i Leon to má grátis ;-)

Já polohu denního svícení v podstatě v autě ani nemám...ty přední ledky jsou zároveň brány jako obrysové světla.

white label 05.11.15  17:59

« Re: Re: Denní svícení - ráj nebo peklo ?

Cov, w-a
    Viz 17:56, není to většinou senzory, ale polohou denní svícení, místo polohy automatu se senzorem.