Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Brandon Walsh 31.01.16 07:23
« Ford 3x a dosť
O nejaké dva týždne to bude rok, čo som zakúpil FoFa. Včera sa vyšplhal teplomer na +11 stupňov tak som išiel vyskúšať wapku, ktorú som zakúpil vdaka skvelej reklame na zľavy v mountfielde [odkaz] >:D
po umytí a následnom sušení auta som skoro "omdlel", takto vyzerá predný nárazník po 15 000 km
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
a ešte sú drobné poškodenia kade tade, farba je candy red, to najdrahšie čo sa na bežné fordy strieka (795 Eur). Najradšej by som to auto dal do áčiek, rozmýšlal som ho darovať rodičom, ale neviem či by som im nepridal iba starosti >:D
Poruchy:
ešte bez značiek nehralo rádio, po stažnosti na import vymenená anténa
po namontovaní značiek uvolnená nejaká šrúba v kufri
pri 9000 km odťah, pokazená riadiaca jednotka prívodu paliva, nevedeli prísť na to čo autu je, podozrenie na chiptuning >:D po 2 sťažnostiach na import opravené dajakým "expertom" z BA, zároveň po sťažnosti pri preberaní opravená vyššie spomenutá šrúba v kufri
15 000 km zničený celý predný nárazník (od posledného umytia prešiel mesiac, jazdilo sa iba v meste), už sa teším na sťažnosti na import
- som neskutočne znechutený ako celým autom tak aj celým servisom Ford, no aby som tu iba neplakal za celý čas v aute absolútne nič nevrzlo (ani ja >:D ) a jazdné vlastnosti sú fakt dosť dobré. -
woody-alien 27.01.16 17:24
« Ride out with me.
Theoden: So many speeding fines. What can men do against such reckless hate?
Aragorn: Ride out with me. Ride out and meet them.
Theoden: For death and glory.
Aragorn: For Radiator Springs. For our people.
Theoden: The Horn of Helm Petrolhead will sound in the deep, one last time! >:D
[odkaz]
Cov: Už se taky chystám. ;-) -
Thomasino 26.01.16 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Téma
Myslíš jako že by se dala dát fotka z dnešního malého ťukance s odřeným nárazníkem u Golfa? :-O :'-( Kvalita fotky nic moc, událost také nic moc :'-(
P.S.: pro neznalé co nejsou na FB, cestou do práce za mnou borec neubrzdil když jsem zastavil za jiným autem před křižovatkou a u přejezdu tramvaje a v malé rychlosti asi do 30 km/hod mi načechral zadní nárazník. Je teda jen lehce odřený, ale kdo ví jestli se nebude raději preventivně měnit, malý zlom v plastu je tam vidět a cítit 8-s -
Thomasino 25.01.16 23:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Téma
Ahojte, zdravím po týdenním pobytu na Madeiře. Je tu nějaká zima :-( A minulý týden prý bylo mnohem hůře, ve městech ráno i kolem -10 až -15 stupňů 8-s :-O Tam jsme seděli večer kolem 22-té na terase a popíjeli dobré madeirské víno (něco jako portské) jen v tričku, případně v mikině, protože bylo kolem 15-17 st. Přes den většinou sluníčko a teplota kolem 18-20 stupňů. Ale prý jsme měli na počasí štěstí :-)
Jinak já stihl něco vyfotit před dovolenou, ale přemýšlel jsem ještě o nějaké fotce i na dovolené, tzv. "nasírací fotka" s pohledem na bazén, sluníčko, pivko a klíče od auta ;-)
Něco na tento způsob v kombinaci s následujícími dvěma:
[odkaz]
Nakonec jsem to nerealizoval a mám připravenou původní, protože mě přijde k danému tématu lepší ;-) Ale dle dřívější debaty počítám s termínem 25.2.2016. -
white label 25.01.16 18:57
« Naděje na GR420 žije...
"Ještě letos ovšem přijde na trh hardcore Golf R 420, produkční verze konceptu R 400 z Pekingu 2014.
S největší pravděpodobností se pod kapotou objeví pětiválec 2,5 l od Audi s výkonem odpovídajícím číslu v názvu, tedy 420 koní (309 kW). Druhou variantou je přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr, který poháněl i slabší studii, pohon všech kol pak samozřejmostí. Vznikne omezená série."
[odkaz] -
-
woody-alien 24.01.16 17:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Téma
Kubass: Osobně navrhuji tentokrát spojit pod aktuálním tématem leden a únor 2016. Nerad nas.írám ;-) ale tipnul bych si, že stejně nikdo (nebo aspoň skoro nikdo) nemá vyfoceno a stanovovat přihlašování do 25.ledna je tudíž zbytečné. Takže já bych to spojil s únorem, téma je to zajímavé a snad tím pádem bude i přiměřený počet účastníků. -
white label 21.01.16 11:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
iudex - Jak jsem psal, taky bych čekal o něco lepší čas, už vzhledem ke zrychlení Cupry.
Jinak to zlepšení o 0,1 s u Performance (proti základnímu GTI) připisuji v prvé řadě lepší trakci (díky "samosvoru") a méně pak těm údajným +10 PS, ovšem se současným nárůstem hmotnosti +31kg.
A Clubsport je jen o 7kg lehčí, než Performance. -
iudex 21.01.16 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
wl: tak je jasné, že Ty si v snorení v cenníkoch a konfigurátoroch neprekonateľný, takže sa s Tebou nejdem doťahovať. ;-) Nemecky viem, len som tú stránku jednoducho neprehľadával.
Inak mne sa naopak zdá blbosť to zrýchlenie 6,3s. Nechce sa mi veriť, že by Clubsport - o citeľných 60 koní výkonnejší od Performance - ubral v zrýchlení len desatinku, keď rovnakú cifru uberie Performance oproti štandardnému GTI, pričom medzi tými je len 10 koní. Nárastu výkonu o 60 koní by skôr zodpovedalo tých 5,9/6,0s (ostatne Cupra 265 má presne rovnaké parametre a Cupra 290 ešte lepšie). Anyhow, nejakú tú desatinku v reále nik nerozlíši.
Btw. na Autoexpresse je konečne test nového Focusu RS; boli dosť nadšení, dostal plný počet hviezd, najviac vychválili pohon 4x4 a jeho zábavnosť, (na rozdiel od konkurencie ako A AMG, RS3, kde štvorkolka slúži hlavne trakcii):
"Front-end grip is strong, and the RS locks easily on to your chosen line, but it’s when you start to apply the power that things get really interesting.... Select the sportier driving modes and you can get the rear end around more aggressively. Out of slower corners in greasy or wet conditions, you’ll even be treated to a delicious flick of oversteer as power is diverted to the rear axle.... the clever rear-biased four-wheel-drive system makes it more engaging to drive than other all-wheel-drive hot hatches such as the Audi RS3 and the A 45."
[odkaz]
-
woody-alien 20.01.16 23:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Cov: No ona už od začátku byla Cupra v ČR jaksi cenově "podstřelená". Takže jestli o ní je zájem, jakože asi jo, tak se zdražení dalo čekat. V první fázi plíživé, později očividné ale "kryté" navýšením výkonu atd. Můžem být oba rádi, vystihli jsme správnou dobu. ;-) -
white label 20.01.16 22:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
w-a - souhlas a hlavně už rok můžeš jezdit s GTI. což je k nezaplacení, každý rok čekání je nevratně promrhaný (neplést s "promrdaný") čas. >:-[] ;-)
Je zvláštní, že to 40. výročí u tohoto modelu zmiňují jen okrajově, viz prospekt:
"40 Jahre Performance, 40 Jahre GTI. Grund genug, ein Jubiläumsmodell auf die Straße zu
bringen, das vor Selbstbewusstsein nur so strotzt: der Golf GTI Clubsport."
Tedy něco jako:
40 let Performance, 40 let GTI. Dost důvodů k tomu, přijít s výročním modelem překypujícím sebevědomím: Golf GTI Club Sport.
A v ceníku je mezi standardní výbavou položka:
"Dekoreinanlagen "Wabe40" fur instrumententafel auf die Beifahrerseite sowie turverkleidungen"
Což je přibližně:
Dekorace "Wabe40" na přístrojové desce na straně spolujezdce a dveřních panelech.
Přičemž Wabe je plástev/voština. Jenže to číslo 40 jsem na žádné fotce nenašel, Asi by to chtělo nějakou detailní fotku celé té dekorační lišty, kde asi bude ta číslovka nějak zakomponována ve voštinovém vzoru.
Tady je detail té lišty, ale bez číslovky 40:
[odkaz] -
Covenant 20.01.16 22:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Woody:
Tak to máš ještě dobré, já se díval na novou cenu seatu a kdybych prodával, tak cupru snad prodám i za stejnou cenu jak jsem nakoupil.
Nejen příplatky za výbavu stouply,
.....ale už základní cena je o 64 000Kč větší, což je mazec :-!
-
woody-alien 20.01.16 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
wl: Jo, tak tu volbu jízdního profilu jsem přehlídl. No vidíš, další hypotetické plus pro mě, kterej si ho do GTI-P připlácel. ;-) Volit za tyhle ceny dneska, prakticky v den 1.výročí od převzetí mého povozu, tak bych CS bral. Na druhou stranu, za ten rok GTI-P podražilo v základu o 28t plus i příplatky jsou o něco vyšší, takže s mojí volbou stále spokojenost. :-) -
white label 20.01.16 20:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
woody - Díky tomu paketu se ten rozdíl zvětšuje o 14.900,-, nebo spíš o 12.000,-, protože Clubsport má i u nás volbu jízdního profilu (v hodnotě 2.900,-) v základní ceně, ale jak píšeš, pořád je to velmi zajímavá nabídka a těžko někdo mohl čekat rozdíl menší, tím spíš výrazně menší... :-) -
woody-alien 20.01.16 20:15
wl: No, už jsi to napsal za mě, tak aspoň stručné shrnutí.
GTI-P (pro náš příklad 3-dv a manuál, příplatky za 5.dv a DSG jsou stejné a na rozdílu nic nemění) je za 681.900.
Alcantara 16.700, 18" kola 19.700, bixenony 34.100, zatmavený skla 8.900
CELKEM 761.300
Clubsport ve stejné výbavě plus opti paket a vyšší výkon
CELKEM 789.900
Rozdíl 28.600
Samozřejmě jenom blázen by u GTI-P nevyužil akční paket Sport-GTI za 47.800 (kola, bixenony, zatmavení, LED mlhovky, paket zrcátka) plus ta zmíněná Alcantara
CELKEM 746.400
Rozdíl se zvyšuje na 43.500
Tak či tak, v ČR je Clubsport cenově nejenom blíže GTI-P než R-ku, ale je GTI-P takříkajíc na dosah. ;-) -
Covenant 20.01.16 18:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Ty příplatkové jsou údajně z předchozího Audi TT RS, ale někde na fóru je moc nechválili....
Shodou okolností jsem se s jedním TTRS potkal na Slovakia ringu a nevím jestli měl ještě poladěný motor, ale na rovince jsem se nechytal..ten pětiválec letěl ;-) -
Covenant 20.01.16 18:35
white label
I ty sériové jsou dobré ;-) .....sám bych sice nad těmi příplatkovými uvažoval, ale to jen proto, že se sem tam mrknu na okruh, při řezání okresek to člověk nevyužije, protože jet takovou pilu aby si ty brzdy utahal prostě na silnic za provozu nejde.
-
white label 20.01.16 18:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Jo a těch 5,9/6,0 s zrychlení 0-100 bude asi nějaká kachna. Možná klasicky přeložená hodnota z angličtiny (0-60 mp/h v přepočtu cca 0-96 km/h).
Dle německých stránek VW je hodnota s dsg 6,3 z 0-100 km/h a 4,8 z 0-80 km/h (maximálka je 250 km/h). Vzhledem ke zrychlení Cupry bych ale čekal spíš lepší hodnotu. -
white label 20.01.16 18:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Dobře, nemáš v tom hokej jen trošku... a čím víc tu toho o tom napíšeš, tím víc ten hokej "přiznáváš". >:-[] ;-)
Clubsport je v Německu zatím! v nabídce pouze s dsg! důkazů k tomu je spousta, včetně toho tvého odkazu, stačí si dole u Clubsportu rozbalit podrobnosti a zjistíš, že Clubsport se (zatím) nabízí pouze s dsg! (na rozdíl od těch dvou GTI vlevo), a proto jeho cena "od" aktuálně platí pro verzi s dsg. A jestli umíš aspoň trochu německy, tak si na stejných stránkách otevři v pdf prospekt ke Clubsportu, kde je přímo pod fotkou z interiéru s manuálem poznámka, že vyobrazená verze s manuálem bude dispozici až později ("Schaltgetriebe setzt zu einem späteren Zeitpunkt ein") ! Všechny údaje v prospektu (zatím hlavně spotřeba) jsou zatím jen k verzi s dsg, v ceníku (v pdf) je opět pouze cena k verzi s dsg, stejně jako ve zmíněném konfigurátoru.
Takže pokud chceš dnes přímo srovnávat cenu Clubsportu s verzí Performance, musíš logicky vzít cenu Performance s dsg, kde se dostaneš na mnou včera vzpomínaný rozdíl 4.100 euro, což má k tebou domnělému rozdílu 6050 euro poměrně daleko.
A teď k té výbavě. Na českém trhu je to tak, jak jsem psal včera s tím, že tu chybu s pěti dveřmi dnes opravili, takže po odečtení rozdílu výbav dostaneš Clubsport za pouhých 28.600,-, což mi pořád přijde jako "cenové terno".
K rozdílům výbav na německém trhu, je sice pravda, že v Německu má bixenony i základní/performance verze GTI, i když se jedná o tu levnější verzi bez LED denního svícení (viz i tvůj odkaz). Jenže na druhou stranu má v Německu Clubsport už v základu (kromě 18" kol a alcantary) skořepiny! (které u nás stojí 41 tis.), možnost černé střechy bez příplatku, zatmavená zadní skla, parkpilot, volbu jízdního profilu, vyhřívané trysky ostřikovačů...
Takže o tom, že Clubsport bude "cenové terno" i na německém trhu, bych naopak neměl přílišné obavy.
P.S. Akorát jsem čekal, že zrovna Clubsport by mohl mít za příplatek Brembo brzdy jako má v nabídce Cupra.
-
iudex 20.01.16 09:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Žiadny hokej, vychádzal som z nemeckej stránky: [odkaz] tu je rozdiel 6050 eur a nevidel som tam, žeby bol Clubsport iba s DSG. Ostatne vo všetkých článkoch o Clubsporte sa písalo o oboch prevodovkách, dokonca sa špecificky udávalo zrýchlenie s manuálom 6,0s a s DSG 5,9s. Teda skôr myslím, že je chyba v konfigurátore, ktorý ponúka len DSG.
Mimochodom tá výbava v Nemecku nie je natoľko lepšia, totiž už základné GTI tam má bixenóny, takže Clubsport z tých podstatných vecí má naviac len 18ky a alcantaru na sedačkách, naopak zadné dvere sú Sonderausstattung. -
white label 19.01.16 17:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
iudex
Trošku v tom máš hokej. V německém konfig. je rozdíl 4100,- euro (Clubsport je tam zatím v nabídce pouze s dsg). V českém konfig. je rozdíl 108.000,- Kč.
A pokud vycházím z českého konfigurátoru je Clubsport (ve srovnání s GTI Performance) spíš "cenové terno"..., protože těch 108 000 smázne jen samotná rozdílná výbava, tj. 5dveří, zatm. skla, bixenon s LED, 18" kola a kombinace látka + alcantara, což je dohromady 108.400,-.
Takže celý body kit, vyšší výkon, volant v alcantaře... dostaneš vlastně grátis. :-)
Nejspíš je těch 5dveří v základu překlep v českém konfigurátoru. Prostě počet dveří v základu opsali špatně, ne z Golfu GTI, ale z běžného Golfu.
P.S. Zajímavé ještě je, že zatímco u nás se za černou střechu připlácí 8700,- Kč, v Německu je tato možnost bez dalšího příplatku. -
Covenant 19.01.16 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
iudex
Je škoda že nedali stálých 290k......což by mohlo napovídat tomu, že nedali silnější turbo jako má Leon a G7R....uvidíme až bude nějaký test.
Jinak taky čekám na nějakou přiostřenou verzi a trochu jiný body kit od Španělů...kdyby se ukázal, možná ho využiju ;-) ....od prodejcem jsem něco zaslechl, ale není to jisté, uvidí se v Ženevě.
-
iudex 19.01.16 16:01
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Cov: samozrejme mi to napadlo. Takže ak by sa mi nešťastne podarilo pokrstiť predný nárazník, dal by som rovno clubsportový. >:D
wl: tak pri prepočte z českej ceny (kurz podľa ceny GTI v CZ a SK) by to malo byť cca. 33300 eur. Každopádne bude to niekde medzi tým a 34500, t.j. cenou odvodenou z nemeckého cenníka, tipujem baťovských 33990 eur. Je samozrejme treba zohľadniť lepšiu výbavu oproti GTI (18" alu, bixenóny). Cupra 290 bude logicky prvou voľbou, ak človeku ide najmä o power for money, Clubsport ale bude pomerne exkluzívna záležitosť, takže tú cenu si asi obháji. Len som dúfal, že keď medzi GTI a GTIP je rozdiel 1000 eur, tak medzi GTIP a Clubsportom nemusel byť až 5000 eur. -
Brandon Walsh 19.01.16 15:14
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
iudex už tu chodím málo, skôr si pozriem news, no prilákal ma nadpis gti clubsport >:D a všimol som si tvoj príspevok. Ale návšteva určite stojí za to, školil ma na leštenie a je to veľký odborník :yes: rozmýšľam sa mu ozvať, či by ma vedel vyškoliť aj na tieto preliačeniny, no teraz idem absolvovať smart detailing university od chemical guys. Tak, aby som si toho nedal na seba naraz veľa >:-[] -
white label 19.01.16 14:35
« Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport
Česká cena je výrazně atraktivnější, než ta německá, i když sériová výbava není shodná. Ovšem např. Němci si musí tradičně připlatit za climatronic, což je z našeho pohledu docela úsměvné (vzhledem k rozdílu v ceně ve prospěch českého trhu). -
iudex 19.01.16 14:23
« Re: Re: Re: GTI Clubsport
Ad Clubsport: zatiaľ na českých ani slovenských stránkach cenník nie je. Každopádne tá cena nie je úplne ľudová (v Nemecku je to 36450 eur, čo je o 6050 eur viac, ako Performance), odhadujúc podľa nemeckých cien by to u nás mohlo byť cca. 34500 eur, teda bližšie k cene Rka než ku GTIP. Každopádne Clubsport vyzerá najlepšie z športových Golfov a tie príplatkové sedadlá sú exkluzívne.
Brandon: díky za odkaz, škoda, že som to nevedel skôr, práve som sa z BA vrátil. -
woody-alien 18.01.16 08:48
« Re: Re: Re: Re: Téma
iudex: Mrzuté...i proto mám kolem auta vytvořenou "ochrannou zónu" z těch posuvných desek.
Jinak včera napadla už i u nás v nížině halda sněhu. Takže jsem očekával trable, ale trochu jiného charakteru. I v tomhle období se totiž po obci přesouvám na koloběžce. Včera jsem to ještě ustál, ale dneska už jsem si konečně "ustlal". >:D -
iudex 14.01.16 10:22
« Iceland trip
K téme jarné výlety autom by som pridal moju ideu, ktorá spája dve nosné témy fotosúťaže: auto a foto. Už dlhšie uvažujem o krátkom výlete na Island. Pomerne exotická a dokonale fotogenická krajina, ktorá sa dá obísť autom: [odkaz]
Plán je asi takýto: cca. 5 dní niekedy medzi 1.6. a 21.6., všetko na vlastnú päsť mimo cestovky, t.j. lacná letenka i ubytko, prenájom auta (ideálne štvorkolky) a cestovanie za atrakciami Islandu (vodopády, gejzíry, sopky, pobrežie), badžet by sa mohol zmestiť do 800 eur. V júni blízko slnovratu je tam takmer polárny deň (slnko zájde tak na 2 hodiny), ideálne na intenzívne fotenie a cestovanie. Anyone interested? :-) -
Emel 13.01.16 10:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ronault: kompaktní kombi s turbobenzínem a dost slušnou výbavou (senzory a tempomat a metla) za 350 je dobrá cena... když jsem sháněl auto pro tchána tak jsem se k 350 dostával s krátkým Ceedem 1.6GDI a parkovací senzory v tom myslím nebyly. -
Emel 13.01.16 10:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
woody: limit... no víš jak to je, když se objeví něco zajímavého tak člověk třeba i připlatí... koukal jsem na Focusy do 150t jako horní limit... a na tom spodním různé takovéhle kreace :-) :
[odkaz]
Takže řekněme že počítám s cenou 70-140, s možností pohybu oběma směry. -
Thomasino 12.01.16 23:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
No jo, až to někde pořádně rozstřelím, bude to taky otloukánek !! >:D
Komfortní je dost, chtělo by to odstranit trochu tapecírunk a koberců, aby to pár desítek kilo ještě zhodilo >:-[] >:-[] Pak lehčí baterka, lehké závodní skořepinové sedačky, polorám, karbonová kapota a další "maličkosti" ;-) -
white label 12.01.16 22:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Th
To se dalo čekat, že když si zase konečně koupíš pořádné nové koncernovwé auto, stane se z Meggie otloukánek... >:D
P.S. Akorát s tím komfortem si u Meggie nejsem tak jistý... >:-[] ;-) -
Thomasino 12.01.16 22:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ono taky záleží na spoustě "proměnných", však to znáš >:-[] Nějaké slevy máš na fleet pro podnikatele, něco dalšího dostaneš dolů za financování úvěrem (u Megouše nyní dalších asi 30 dolů), ale oni si to pak zase většinou napočítají ve splátkách a pojištění. Je třeba to propočítat detailně a srovnávat srovnatelné :-! :-)
Mimochodem "otloukánek" není špatná věc, teď už taky jednoho mám a netrhá mě žíly, že je špinavý a především slouží >:-[] A ke všemu poskytuje dostatek výkonu i komfortu, rychle jsem si na něj zvykl :-) -
Ronault. 12.01.16 22:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Emel: Mě tahle cena příjde docela běžná, nijak lepší než nabídne kterýkoliv prodejce Renaultu, však to jsou skladové vozy...
Thomasino: Tak v první řadě, chápu, že máš dobré ceny NTB, ale dobré ceny aut moc dělat neumíš. Posíláš sem odkazy na skladovky Renaultu, čili nihil novum sub sole ;-) Tyhle ceny mi příjdou navíc docela vysoké. Když jsem já vybíral Megana, tak mi za o něco menší peníze nabízeli 1,5 dCi, Tce bylo tak o 10t levnější. I teď jsou ceny lepší... 449t GT220 a ty chceš za 1,2 Tce skoro 350 :-O ... a ještě ve slabší verzi. Lukas13 za tyto peníze koupil silnější 1,2 Tce a s navigací... takže raději nikomu moc neraď >:D
A k srovnání... No můj Megane má o něco vyšší výbavu, min. kola mám 17" kola , silnější motor... bych si jen pohoršil.
A otloukanka Fabii měnit za Megana? Ses zbláznil. Není nic lepšího než starý otloukanek, když stojí venku před domem, tolik mě netrápí, že jezdí v té prosolené cestě... ideální vozový park ;-) A mimochodem, Fabia má některé prvky výbavy, které nemá ani tvůj Megane ;-) -
woody-alien 12.01.16 20:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Emel: Ptal jsem se jednoho místního, jestli se nechystá prodávat svého 5-letého opečovávaného Jazze, ale zatím nic. No a my taky Swiště ještě nepustíme, nejsou mu ani tři roky a jsme s ním až příliš spokojeni. A o ničem jiném, co bych mohl doporučit, momentálně nevím. Jakej máš cca limit ?
Počítám, že nechceš za to "skákadlo" do města s malým nájezdem (jak jsi sám psal)dát jako za nové auto. To bys nemusel shánět... ;-) -
Thomasino 12.01.16 19:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
A takové CLIO 1,2 atmosféra za 250-260 tisíc by ti nestačilo? ;-)
[odkaz]
16" elektrony, klima, rádio s MP3+BT a zřejmě i navigace(pokud to není chyba), tempomat, kožený volant, dešťový senzor. Za ty prachy mě to přijde celkem zajímavý! -
iudex 12.01.16 10:51
Malý offtopic: videl som u nás nového Mustanga s V8. Alebo by som mal skôr povedať: počul som ho. Pretože ten sound bol neskutočný, jednoducho veľkoobjemová V8 je vesmírna liga. Chalan si evidentne bol vedomý zvuku a pozornosti ulice, tak to pekne podržal od voľnobehu do maxima. Dole je motor mrazivo hutný a bublavý ako pravý muscle car, s otáčkami chytal vyššie ostrejšie tóny superšportu, no krása. Neviem povedať, či ten sound bol lepší, ako u F-type V8 S, kladiem ho na spoločné prvé miesto s Jagom.
Tak keďže my tuná sa musíme uspokojiť s bezpohlavným zvukom R4, aspoň malá náplasť: v porovnávačke na Autoexpresse GTI s prehľadom porazilo modernizované A250 AMG. [odkaz] -
Ronault. 11.01.16 20:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Děkuji za nabídku, ale nepotřebuji ;-) Nevidím smysl jít do slabšího motoru s menší výbavou ;-) a na kratší popojizdecky máme Fabii. Navíc po 45t km je to ještě brzy na výměnu ;-)
A Golf... Krátký je pro mě krátký, zbytečně připlácet za jakože kvalitu na každý den, když nakonec dostaneš motor, co má problém vydržet 50t km >:-[] Jestli bude někdy výměna auta, tak z toho důvodu, že se do Meganu nevlezeme, tedy Scenic nebo to nejlevnější v dané velikosti aby zůstalo dost peněz pro mou radost za volantem. Tak jsem i vybral Megana, nejlevnější naftovy kombik kolem 130k a zustalo na fanouse ;-) -
Thomasino 11.01.16 18:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ronaulte, nepotřebuješ ještě jeden Megane kombi ?? >:-[]
Dnes jsem poptával pro jednoho kolegu nějaká auta a aktuálně jedna z možností je výběhový stávající Megane kombi 1,2 Tce 115 koní ve výbavě LIMITED, kde je autom.klima, tempomat, kožený volant a řadička, zadní park. čidla, všechny 4 okna v elektrice a s metalízou, po slevách (a na podnikatele) za cenu 349 tisíc vč. DPH :-) [odkaz]
Ikdyž osobně se kloním spíše k variantě krátký Golf 5D VII 1,2 TSI 110 koní (6-ti kvalt manuál), výbava Comfort (okna v elektrice, tempomat, větší radio, mlhovky a další kraviny), kde s prodlouženou zárukou na 4 roky (nebo 80 TKM) a v základní červené (jen malý příplatek) se dostaneme s cenou po slevě a do výroby na cenu 399 tisíc s DPH. Nebo o 27 tisíc dražší skladový Maraton Edition s metalízou (navíc park.čidla, 16" elektrony proti 15" elektronům, bi-xenony, multifunkční volant, skvělé sedačky ErgoActive s vyhříváním a masážní funkcí - co mám já a mohu jen doporučit), se stejným motorem ;-) Určitě nižší pokles ceny proti Meganovi, ale zase si člověk za tu kvalitu připlatí 8-s
[odkaz]
-
Covenant 09.01.16 21:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
woody-alien
Na pěkný výlet bych se určitě přidal ;-) ...+ mluvil jsem s druhou Cuprou a taky by se ráda podívala na slovakiaring, tak by jste byli dva z Čech..nějak to domluvíme hned na jaro na otevírání sezony :-) .....Iudex a Thom se doufám taky přidají a klidně i někdo další.
PS:Ronault....no proháněl jsi nás pěkně ;-) až jsem zamáčkl slzu a zavzpomínal na doby, kdy jsem byl taky hrdým majitelem Favouše :-)) -
woody-alien 09.01.16 21:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ron: Jo, občas si na to vzpomenu, jak to moje navi zakroutila (z Kurvila) >:D No, aspoň jsem měl tu čest předjet tě dvakrát. ;-) A taky jsem si s GTI "povodil" hned dvě Cupry. >:-[] Že pozdravuju přítelkyni a snad se letos někde uvidíme. -
Ronault. 09.01.16 07:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Tak v první řadě, Fanouš je taky koncernový vůz, je to r. 93 a to už bylo pod křídly VW :-! >:-[] Navigaci jsem tuším měl v mobilu, aktuálně MapFactor Navigator a docela ujde. Přiznám, že nejlepší asi byla v Nokii 5800, tedy software, bohužel malý čip dokázal ztratit signál i na dálnici v Alpách za slunečného počasí.
Ten hotel je pro mě moc nad limit, letos to musí být trochu úspornější, ale vypadá tedy moc pěkně.
Nové Clio špatné rozhodně není, měl jsem ho několikrát, naposledy na dva dny kombi s 1,5 dCi. Slabší je trochu větší hlučnost aerodynamiky nad 100 km/h, ale ze srovnávané skupiny, co jsem v těch dnech postupně odzkoušel (Clio, Yaris, 208, Fabie III, nová i20) rozhodně nejlepší chování v zatáčkách, na to, že těžší diesel vpředu, tak minimálně nedotáčivý, perfektní handling, až jsem se divil, jen malinko přeposilované řízení. Horší asi bude, že v půjčovně ti nepučí např. RS nebo GT s 1,2 TCe, ale spíše 1,2 12V nebo jen 0,9 TCe a to jsou spíše klidné síly, než pro radost.
Jinak Madeiru přeji a závidím, to já se asi zase zřídím na maděru >:D -
Thomasino 09.01.16 00:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
To máš asi ve Favoušovi lepší navigaci než mají v koncernových vozech :-)
Ale i já s TomTomem v MRS občas jedu jinam než by bylo ideální, klasika...
Ale do toho hotelu Alpenhof se chci někdy podívat, už jsme se tam asi 2x chystali a nakonec jsme jeli jinam. Mojito tam už jednou spal, říkal že celkem dobrý.
Já se chystám za deset dní taky na výlet, ale do teplých krajů na Madeiru a polo-pracovně, možná si tam se známým půjčíme na objetí ostrova nové Clio >:-[] -
Ronault. 08.01.16 23:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: No to nestíhali, Ja první měl se svou dvounásobně silnější Alfou minule problém mezi St. Poltenem a Mariazzelem stíhat :-! >:-[]
Minule to taky v té Jihlavě Covenat, Woody a druhá Cupra hrozně hnali a pak blbě odbočili a já je zase předjel, klasika :-! >:D -
Ronault. 08.01.16 23:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Jo, tahle lokalita mě taky napadla, dokonce jsem přemýšlel jestli se nesvézt tím vlakem... každopádně odkaz na hotel je hodně dobrý, jsou tam návrhy, co dělat v okolí.
Pokud to letos klapne, asi pojedu s Ja prvnim 123 jako loni, docela to bylo v pohodě, to víš, dva youngtimery.. ;-) -
Thomasino 08.01.16 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak pak ještě Mojito doporučuje okresky východně, jižně a západně kolem Mariazell, tam je to všechno prý moc fajn. A na ubytovánín prý není špatný hotel Alpenhoff v Semmeringu s částečně českou obsluhou :-)
[odkaz]
A na podobný výlet jsme se tu už domluvali s Covenantem a možná iudexem a Woodym, třeba to někdy klapne >:-[]
P.S.: Pěkný fotky z Nockalmstrasse! -
Ronault. 08.01.16 23:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino: Fanouš se rozhodně kopců nebojí, ani sjezdu z nich, ale tvá navržená trasa a především cíl, teda Nockalm Strasse má jeden velký problém, Fanouš už tam byl při posledním výletě: [odkaz]
Grossglockner jsem už jel s Meganem, dá se to s jedním noclehem zajet, ale zase už jsem to jel, je to trochu daleko na letošní rozpočet a nemůžu vyjet třeba v pátek v noci. Něco jako to okolí Dunaje, aby tam bylo pěkně, silnice příjemné,, klidně hodně serpentýn.
Jinak naposledy jsme jeli (fotky jsou ve fotogalerii) takto, cca 1500 km:
1. den: https://goo.gl/maps/N1g7bcxaMpr - nocleh Radstat
2. den.: https://goo.gl/maps/UaizMYUTGoR2 - Nocleh Sárvár
3. den.: termály Sárvár a odpoledne odjezd domů: https://goo.gl/maps/KSqP1RSfcA52 -
Thomasino 08.01.16 23:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ronaulte, pokud myslíš za tepla na jaře nebo v létě, tak pokud se Fanóóš nebojí do kopců, tak moc hezký je výlet na Nockalmstrasse a kousek od tama jižně k jezeru MillstaterSee. Tady mám pár fotek - tato a následujích 13 ;-) [odkaz]
Akorát je tam fotka u Dunaje z moc pěkného údolí Wachau mezi Kremsem a Melkem (plus ta před ní), kousek pod Znojmem, jak jsme tama cestou jeli. Takto je to super trasa, ale už náročnější a možná přespání někde cestou by nebylo špatné, takže je to spíše na dvě noci. Samotný Pass Nockaalmstrasse je zpoplatněný podobně jako GrossGlockner, má dva vrcholky kousek nad 2000 m.n.m. Ale moooc pěkný výlet, myslím že Mojito by potvrdil. Tady je TRASA:
[odkaz]
[odkaz]
-
Ronault. 08.01.16 22:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak v první řadě gratuluji bedňákům...
A v druhé řadě, jelikož je počátek roku a tedy u pracujících lidí doba, kdy je třeba řešit dovolenou a výlety.... řeším teď otázku na weekendový výlet s Fanoušem, vyrazit někam je prostě třeba. Představoval bych si to odjezd v sobotu ráno, nocleh, návrat v neděli večer. Nejlépe nějaké relativně blízké okolí Brna, tedy ne více jak těch 500 km, resp. klidně ujedu 1000 km, ale myslím to tak, že na Stelvio a Dolomity, kdy jen dojet tam bude trvat půl dne a 1000 km v jednu stranu.
Nejlépe nějaký horský průsmyk, pěkná příroda, rozhodně ne okruh.
Má někdo nějaký tip? Thomasino třeba?
Díval jsem se třeba na Semmering s prohlídkou Horské dráhy Semmering, návrat klidně přes Mariazzel...

Příště už poslechni. Ta ostrá Honda by ti slušela... ;-)