Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 03.03.16 12:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra
Ono to zmätenie Ondra (?) chápem, ešte v januári nemecké weby avizovali facelift Golfa v Ženeve. Lenže keď ho nepredstavili na koncernovom večere, bolo zrejmé, že v Ženeve (resp. v dohľadnej dobe) už nebude.
Inak posilnenie Rka a žiadna zmienka o R400/420 zase nedáva veľa optimizmu na predstavenie topmodelu. Otázne tiež je, či sa facelift (tvorový i výkonový) dotkne Clubsportu, s ohľadom na jeho novosť zrejme nie. -
white label 03.03.16 11:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra
iudex
Zřejmě to představení faceliftu VW plánuje až do Paříže. Zatím jsou k tomu tyto informace:
• přední a zadní partie nárazníku, integrované koncovky výfuku • dynamické blinkry • nový design předních a zadních světlometů • nové designy kol a laků • nový Infotainment Golf PA a Active Info Display Motory • 3 válcový motor 1,0 TSI 81kW • EVO motor 1,5 TSI 96 kW a 110kW (vychází 1,4 TSI, kombinuje motor ACT a Millerův cyklus) • GTI 2,0 TSI 169kW a GTI Performance 180kW • R 228kW • DSG7 u motorů 110kW TDI, GTD a GTI Performance
-
woody-alien 03.03.16 09:54
« Re: Seat Leon Cross Sport Concept
Cov: Koukám dle názvu, že marketéři (a nejen u Seatu) už jsou v koncích. ;-) Každou chvíli očekávám koncept nějaké automobilky s názvem :
Model XY Criss Cross Up and Down Back and Forth All Season Sport Comfort Eco Greenpeace concept.
Následná tisková zpráva odhalí, že je to auto, má čtyři kola a volant, může se s ním i jezdit ale lepší je, když to neděláš, protože v garáži s vypnutým motorem jednak vypouští nejmíň emisí a druhak je nejsportovnější, protože si v něm v klidu na výklopným stolku můžeš zahrát šachy a nepopadaj ti figurky. Na podrobnější informace si ovšem počkejme na oficiální představení v rámci veletrhu nových technologií CES 2017. >:D -
iudex 03.03.16 09:48
« Hlasujem
Tak rovno zahlasujem:
1. Emel - páči sa mi ten minimalizmus, zaujímavá kompozícia. Bezchybné technicky i expozične (sneh je skutočne biely). Len tú tému si tam trochu treba primyslieť.
2. Kubass - napriek tradičným výhradám k postprocesu (veď už máš zrkadlovku, nepotrebuješ zachraňovať fotky z mobilu a robiť fialový sneh) dávam striebro, dal si si námahu, vytiahol si auto a tá téma sa tam s Tvojím vysvetlením dá nájsť.
3. Thomasino - tu sa prevod do ČB vydaril, páči sa mi ehm... diamant rysujúci sa pod plachtou. Len tam nevidím žiadne trable.
Každopádne palec hore všetkým za to, že ste zachránili súťaž. Mne hanba za neúčasť, pritom tieto mesiace som toho nabehal veľa po rôznych lyžiarskych strediskách, len akosi nevydalo na fotku auta.
-
-
-
Ronault. 02.03.16 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra
WL: to asi ne, dotankoval jsem 20 litrů maxx motionu a nic...navíc beru jen na Benzine. A poté co jsem natankoval do Fanouse naftu jsem extrémně opatrny >:D
Tak je podezření, že přeskočil rozvodový řetěz ;-\ Neví se jistě, protože sadu přípravků je nutné půjčit z autorizáku ;-\ -
Ronault. 02.03.16 08:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra
Kdyby měl někdo zájem přečíst si moje dojmy z nového Meganu IV, samozřejmě silně objektiní a nezaujaté dojmy, můžete zde:
[odkaz]
Jinak ráno nás vypekla Fabia, stěží jsem doskákal ke garáži pro Megana a do servisu. 8-s Vůbec netuším, co to bude, svítí kontrolka protiprokluzu, nedrží to volnoběžné otáčky, na volnoběh jak by to jelo na tři, teda na dva, válce, nad 3000 ot. se to dusí... aaach jo... 8-s -
boost. 01.03.16 21:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra
S větrníkem.
911 R už je v konfigurátoru na německém webu. <3 [odkaz]
"The focus here is not on shaving tenths of a second off lap times on the Nordschleife, but on pure driving pleasure and unfiltered emotion. This is Porsche driving the way it used to be." -
boost. 01.03.16 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra
Takovej jsem, no...
Existuje někde pořadník na sňatky s bohatými ženami? >:D
Mně by taky postačovala normální 991 GT3, ale jaksi zapomněli v Zuffenhausenu naprojektovat třetí pedál. Když GT3, tak 997; když 991, tak 50 Jahre, GTS nebo R. :yes: -
white label 01.03.16 14:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra
pS
Naházej (předčasně) flintu do žita, jsi ještě mladý..., třeba se prostě jen dobře oženíš/vdáš(zaregistruješ)... >:D ;-)
Jinak jste ale hrozně nároční, trocha skromnosti by vám neškodila, mně by třeba úplně stačila prachobyčejná GT3! -
-
Leg 01.03.16 11:59
« Re: Re: Re: Re: Re: cupra
Čo sa týka 911, mne sa páči 911R [odkaz] . Ideálna kombinácia, GT3 bodykit a kolesá, bez krídla, RS motor, manuál a retro interiér. Ja osobne by som asi volil striebornú, možno so zelenými pruhmi (alebo bez) a určite s klimoškou, ale ináč, sem s ňou. >:D
A ako bonus je to limited edition, takže hodnota len porastie. -
woody-alien 01.03.16 06:55
« Re: Re: zasmejte sa
No tak jsem chtěl napravit svoje zanedbání a připravit fotky k hlasování. Bohužel u Kubassovy soutěžní mi nějak nefunguje odkaz. Podle diskuse ale minimálně wl jo, tak mi to sem zkuste hodit znova. Dík.
wl: Lipsko je zrušený, takže už o něm nemusím ani přemýšlet. -
Brandon Walsh 29.02.16 15:48
« Re: Re: cupra
osobne mi príde veľa aj tých 355 koní na predok, keby to bola moja cupra, po odmeraní by som povedal olala 295 koní v sérii, tak ja hádam pôjdem, dovi >:D
profituning ma základňu cca pať minút autom od môjho bytu, minule som si bol v tej budove dať vyrobiť vizitky a čo tam nevidím nový prírastok [odkaz] >:-[] -
Covenant 29.02.16 15:34
« Re: cupra
Brandon Walsh
Profituning by byla moje volba pokud bych upravoval (už jsem s nimi něco konzultoval) ...mají s cuprou hodně zkušeností, ladili i svojí služební... ale ten kroutící moment je moc.... ideální je max 350-360K a do 450Nm, Při 500Nm už u dsg klouže spojka, manuál toho sice snese víc, ale za tu trochu Nm navíc bych spojku neobětoval... -
white label 27.02.16 12:50
« Re: Re: Re: Fotka do soutěže
iudex
Tak jsem včera asi dvacet minut reálně porovnával (černý) S7 edge s S6 edge + (gold platinum) a z S7 jsem nebyl nadšený, celkově spíš naopak.
Na pohled i omak vypadá S7 jako o třídu levnější mobil. Těžko říct, jaký podíl na tom má (případné) šetření nákladů, vodotěsnost, nebo černé provedení, ale ta cena na černé S7 vidět rozhodně není. Na fotkách to prakticky rozdíl není, ale naživo vypadá S6e+ (vedle černé S7) jako pero od Parkeru vedle běžného solidního pera (materiály/detailing). Čekal jsem, že zhruba půl centimetrový rozdíl velikosti displeje bude zanedbatelný, ale při přímém srovnání je to vidět hned na první pohled a na menší displej se prostě zvyká hůř, než naopak. Kvalitou zobrazeni mi přišly displeje srovnatelné, akorát tovární pozadí na S7 je takové neatraktivní a některé ikony jsou skoro monochromatické, některé barevné, takový trochu guláš. Ale hlavně mě zajímal foťák, fotky jsou (na displejích mobilů!) srovnatelné a ani při tmavších scénách jsem žádný markantnější přínos (opěvovaný marketingem Samsungu) nezaregistroval. Ostření je ještě o něco rychlejší, ale o nějakou "revoluci" se nejedná ani v tomto ohledu.
Takže zatím motivace k upgradeu na S7e minimální. Paměťovky jsou výhodou, ale vzhledem k tomu, že mám verzi 64GB mě to netrápí a vodotěsnost bych také moc nevyužil, i když jako ochrana před vniknutím vody se může hodit i neplánovaně.
Ještě počkám na živé dojmy v barevném provedení gold platinum a samozřejmě na plnohodnotné recenze S7e. -
kubass11111 25.02.16 20:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: fotosoutěž
Takže, i když netuším jestli soutěž vůbec je tak přihlašuju totok, vyfotil jsem to snad jedinej den kdy u nás bylo trochu sněhu, a proto ta nesnáz, protože žádnej není...
Takže, přihlašuju totok:
[odkaz] -
Bully_ 25.02.16 15:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
No to nemam, i kdyz treba jednou budu duchodce- milionar, kdo vi >:D
Ale jinak se clovek rozhoduje, kdyz ma jedno auto pro rodinu a u toho druheho, pro radost, nemusi delat kompromisy. Resp. nechce- jasne ze nejsem sam, kdo ma doma aspon 2 auta, je to porad mnohem vic zalezitost preferenci. -
-
Bully_ 25.02.16 13:29
« Re: Re: Re: Focus RS
Vsechny ty elektronicke berlicky a andele strazni ovladani vozu usnadnuji jenom zdanlive, nebo rekneme jenom v normalnim provozu. Pri sportovni jizde to jenom posunuje hledani limitu do vyssich rychlosti i tomu, co by jel s ridicskym autem jinak o dost pomaleji, nic vic. Jinak receno- kdyz clovek udela hrubou ridicskou chybu, rozseka se kvalitneji :-)
Ad Recara- vzdycky se daji sehnat aftermarket pojezdy s jinou vyskou. A vzdycky bez platne homologace pro provoz na beznych komunikacich. -
white label 25.02.16 12:20
« Re: Re: Focus RS
w-a
Samozřejmě naprostý souhlas. Na dnešních autech je toho tolik, co řidičům nějakým způsobem usnadňuje ovládání vozu, že vymezovat to pouze na tom, jestli auto má/nemá spojkový pedál, je až dětinsky pokrytecké. Na tohle téma už jsem toho na tomto webu napsal dost. ;-) -
woody-alien 25.02.16 11:21
« Re: Focus RS
wl: Vypadá to pěkně, to jo. Jenom si nemůžu odpustit jízlivou poznámku. Pokud je někdo tak zásadní odpůrce berliček pro nemehla (míněn pochopitelně automat) jako děda7, nebude mu na (údajně) objednaném FoRS vadit, že za něj driftuje elektronika ?
;-) Nebude poněkud odtržen od spojení s autem tím, že si jeho chování bude upravovat stisknutím čudlíku ? Nebude ho rozčilovat, že si řídící jednotka po nastavení režimu track možná bude pro sebe brblat : teď pozor, vemeno si jde zajezdit na okruh, buďme ve střehu. >:D No, možná že nakonec ani ne, protože on teď jako správnej super petrolhead řeší hlavně barvu. ;-)
Za mě je to jednoduchý, raději pomoc jedniček a nul než skončit ve škarpě nebo ve zdi. Jak to vidí děda7 v době, kdy ti automatický meziplyny sázej už i manuály, na to se ho nejspíš budu muset zeptat. :-) -
boost. 25.02.16 09:45
wl
Tak teda ty sedačky jsou dobrý přešlap, že se nedají nastavit. To jsou ta Recara, ne? Docela by mě zajímalo, jestli nejde uložení sedačky nějak našroubovat jinak, neboť mám pocit, že BMW Performance sicny (přečalouněné Recaro Sportster CS), které taky byly posazeny relativně vysoko, šly nějakým způsobem dát dolů.
Dnes jsem viděl O3 RS TSI DSG odjíždět - důrazně říkám viděl, protože motor slyšet skoro vůbec nebyl. Teda až když přeřadil, tak to do výfuku hlasitě prdlo. >:D -
iudex 24.02.16 15:59
Čím viac o tom RS čítam/pozerám, tým viac sa s ním chcem zviesť. Dúfam, že sa dostanem k predvádzačke, keď konečne dorazí na Slovensko. Na druhej strane si nie som úplne istý, či by to pre mňa nebolo už za hranicou: podvozok má byť citeľne tuhší, ako u ST, pričom už ST bolo pre mňa pomerne tvrdé (v porovnaní s GTI). A keď si uvedomím, ako používam GTI aktuálne (70ka do mesta, poskakovanie po rozbitých cestách medzi semaformi, permanentné nasadanie a vysadanie), asi by som trpel ja i RS. Na druhej strane sú ľudia, ktorí používajú ultralightový športiak pre Hobitov (pozdravujem Bullyho) ako daily car, tak v tomto svetle päťdverový kompakt je skoro ideál. ;-)
Btw. Vcelku vtipný pokus o trochu odlišný porovnávací test A45 AMG vs. C63 AMG: [odkaz]

...900 Nm from an amazing 1,000 rpm... >:-[] :yes: