iudex 22.03.16 16:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin
Tom: môj názor: rodinné MPV netuniť (aj keď má v názve "sport"), nechal by som strieborné 16ky s podľa mňa pre tento typ auta optimálnym 55% profilom. Ostatne pri C-Maxe si sa mohol poučiť, že MPV tuniť nemá zmysel. A i ten vizuálny prínos 17" diskov stiahne čierna/tmavá farba diskov, čiže si moc nepomôžeš ani opticky. -
woody-alien 22.03.16 15:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin
Thom: Tos podle mě dal. 2.500 za origo 16" disk s gumou, prakticky nový - je víc než příznivá cena. No ale mě to nemrzí, kola nepotřebuju. Ale až budeš vyhazovat pružiny (záměna za tvrdší, však to známe >:-[] ), tak ty bych bral. Chci dětem udělat skákací boty. ;-) -
Thomasino 22.03.16 15:35
« Re: Re: Re: Re: Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin
Ty BBS a Borbet jsou designově stejná, uvidíme jaká bude cena. Na ty Borbety možná umím sehnat lepší. Ty Autec jsou o málo horší, ale na středně velkém autě se mi tento design celkem líbí, ještě uvidíme.
Každopádně ty moje 16" jsou podle všeho přes Bazoš prodána, borec si v pátek dojede. Asi jsem dal nízkou cenu >:-[] -
Thomasino 22.03.16 10:31
« Prodám kola na VW GOLF 16" + letní pneu Michelin
Kdyby náhodou někdo z vás nebo vašich známých potřeboval výhodně sadu nových kol VW včetně pneu, tak prodávám nová kola Dover 6,5"x16" ET50 vč. letních pneu Michelin Energy Saver 205/55 R16 91V :-) Nové, najeto jen asi 1500 km při zajíždění auta před zimou.
woody-alien 21.03.16 18:53
« Re: Re: Nové téma - Březen/Duben 2016
Thom: Tak to pardon. ;-) Ale už je pozdě, tak to holt dopadá, když někdo svěří správcovství AUTOkratovi. >:-[]
Na svou obranu uvedu jen to, že všelijaké variace na ženy, jaro a radovánky už tady byly. A překvapení skýtá celou řadu možností. -
Thomasino 21.03.16 17:20
« Re: Nové téma - Březen/Duben 2016
Já jsem dvakrát návrh sem napsal :-O 8-s
Navrhoval jsem Moje auto a jarní radovánky, nebo něco s krásou našich žen ;-)
Ale protože se tu vedou vášnivé diskuze o Macanech, X4, mobilech apod., tak to asi zapadlo :-| Ale nemám problém ani s překvapením... -
woody-alien 21.03.16 07:06
« Nové téma - Březen/Duben 2016
Pánové, protože zatím nezazněly žádné návrhy na nové téma, zdvihám Emelem hozenou rukavici, navrhuji a zároveň rovnou vyhlašuji nové téma pro Březen/Duben 2016. Je dostatečně univerzální a zároveň tady (tedy pokud si dobře pamatuji) ještě nebylo.
MOJE AUTO A PŘEKVAPENÍ
Přihlašování začíná od dnešního dne a potrvá do 25.4.2016 do 22:00 hod. ;-)
PS: Rána jsou ještě chladná, ale už to nemůžu vydržet a rozhodl jsem se podpořit víru v příchod jara akcí PŘEZOUVÁNÍ. V případě GTI tedy vlastně jen vyvážení, každopádně ode dneška na letních, ať si Barik třeba pukne. >:D -
white label 19.03.16 00:05
iudex - 718 (Boxster) je sice taky trojciferné číslo, ale není tak magické jako to, které jsem měl na mysli. ;-)
Když jsme v září 1999 kupovali BaWoráka (funglovku), tak to tehdy byla skoro "událost", o které se na menším městě hned vědělo, dnes je nákup nového auta v rámci D3 apod. poměrně běžnou záležitostí. Důvodů pro to je samozřejmě víc.
Mohl bych si při té případné změně nick i prodloužit, třeba na "fifty shades of grey label". >:-[] -
Bully_ 18.03.16 18:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Kdyz hledate podobnou vec, zadejte do vyhledavace "PDR", PDR metoda apod. . Dela to spousta firem, nejde zdaleka jenom o vakuove vytahovani, ale vetsinou (podle druhu poskozeni) ruzne vytlaceni zevnitr. Pokud neni poskozeny lak, dokazou pekne veci- opravy po krupobiti, dulky od *, co neumi otevirat dvere jinak, nez trisknutim o vedlejsi auto aj. . Sam jsem techhle sluzeb vyuzil uz nekolikrat, mam rad svoje auta neomlacena. -
AUDIRS6 18.03.16 17:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
iudex:
Ak ta preliacina nebola moc velka, tak to asi riesili "vakuovym vytahovanim".
Raz som mal taku preliacinu na cedniku - pako na nakladaku zaparkoval vedla mna a ako otvaral zadne kridlove dvere, tak ich roh mi buchol do piatych dveri tesne nad svetlom. cca asi 5cm v priemere mala ta preliacinka. Typka som sa opytal, ze ako to ideme riesit - kedze je zaparkovany na mieste pre invalidov a sposobil mi skodu - ze ci zavolame panglov...? >:-[] Ze ho to velmi mrziiii..., ja ze aj mna... >:-[] ale ze "pajda" to vyriesi - a vyriesila >:D
uz si ale nepamätam nazov tej firmy kde som to dal robit, ale ako hovorim - proste to len "vytiahli podtlakom" a bolo vybavene. :-) -
iudex 18.03.16 09:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
wl: no veď teraz má to trojciferné číslo aj Cayman: 718. :-)
Ad X4: jasné, X4 je obludka, aj keď nie taká hrozná ako X6, stále je popri Macanovi ošklivka. A z imidžového hľadiska je niečo iné mať BMW a Porsche.
Ad Tvoj nick: hovoril si, že keď otec bude mať Macana, Ty "zdedíš" jeho carbon steel grey GTI, nebolo by treba zmeniť si nick na Grey Label? >:D
Btw. preliačeninu na Mondeu mám opravenú za pár šupov (40 eur), nebolo treba lakovanie ani nič, nejak to len vytlačilii a po preliačenine nie je ani stopa. :-) -
boost. 18.03.16 09:11
wl
Sovětská vlajka, haha. >:D
Napadnul mě ještě McDonald's. Nepřijde mi, že by k červené nemohly být žluté brzdy, ale každý má jiné preference.
Na stopětatříce jsou bremba ve Spacegrau a byť ještě BMW dělá Performance třmeny, které jsou mimochodem technicky identické, ve Phoenixgelb (ta žlutá z dob E46 M3), a které se mi moooc líbí, k naší kombinaci tmavé modré a béžové kůže by příliš nešly. :-) -
white label 18.03.16 01:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
w-a
Taky se mi X6/X4 nelíbí a moc se mi nelíbí ani aktuální přerostlá X5ka.
A taky mě docela mrzí, že před tím GTS nebude (místo pěti písmen) magické trojciferné číslo, i když by se muselo ještě aspoň mio přihodit, určitě by to stálo za to... ;-)
P.S. Ale takový Cayman GTS, ten má cenovku srovnatelnou. -
white label 18.03.16 01:45
pS
U nás když se kola zašpiní, tak se prostě zase co nejdřív vyčistí, takže v tom problém nevidím, tím spíš u kol letních. ;-)
A i když pominu cenu PCCB, tak si nedokážu představit, že bych měl ke karminrot žluté "brzdy", zvlášť u otevřených kol jako jsou ty sportklasik. Dyť by s tím to auto vypadalo jak sovětská vlajka. 8-s >:-[] -
woody-alien 17.03.16 18:20
wl: No to se nedivím, konkrétně X6 a X4 mému oku nelahodí. Dneska jsem zrovna jednu X4 předjížděl v kopcích nad Liťákem (Litoměřice) se Swištěm >:D a i při této sebevražedné akci jsem si stačil znovu připomenout, jak moc se mi nelíbí.
Jinak jakkoliv černá kola nemám rád (obvykle víc škody než užitku), tak tady tě podpořím, protože ten kontrast s červenou plus kovová linka po obvodu podle mého fungují. A líbí se mi i to, že jednolitost červené "narušují" nelakované boční lišty.
PS: Ovšem mé názory je potřeba hodnotit následným textem. Pohledem do peněženky jsem totiž zjistil podobný stav jako iudex. Ale i kdybych tam zbytečných 74t éček na auto měl, tak by mě zřejmě Macan coby kandidát ani nenapadl. ;-) -
iudex 17.03.16 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Tak som sa skoro trafil. Inak zvažoval otec aj X4 M40i? Niežeby som pri voľbe medzi Porsche a BMW čo i len chvíľu váhal, ale je to jediná reálna konkurencia (identický výkon, obdobné parametre, X4 o chlp rýchlejšia). -
white label 17.03.16 16:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Jo, je to skoro přesně mezi eSkem a Turbem (o kousek blíž k Turbu), v rámci Macanu asi nejlepší poměr cena/výbava/výkon. Např. přední kotouče jsou z Turba, zadní z eSka. Německý ceník hlásí cenu MGTS (s daní) od 73.400,-
Dole vlevo na druhém řádku je v PDF kompletní německý ceník Macanu.
Ten odstím vypadá naživo dost podobně, jako na té titulce z odkazu úplně nahoře. -
iudex 17.03.16 16:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
wl: tak nielen EVO má nadšenú recenziu na Maca GTS, čítam to z mnohých zdrojov. Ako SUV moc nemusím, ale zrovna tento subsegment hot-SUV je výnimka (v zásade všetky hot môžem, či hot-hatch, hot-sedan alebo hot-kombi). Neviem, koľko to presne koštuje (porsche.com hlási: TBA), ale bude to logicky viac, ako Macan S za 60000 a menej než Turbo za 82000, tipujem tak 72000. Počkať, pozriem do peňaženky.... hmm, tak nič. >:-[] -
white label 17.03.16 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
iudex - kdyby 70, letos na podzim už to bude 77! Vypadá o 20 let mladší a kdyby neměl dlouhodobější problémy s páteří, šel by určitě spíš do 911ky, kterou si dlouho plánoval.
A že si vybral červenou barvu, tím v podstatě překvapil i sám sebe. Když pominu někdejší eMkovou Š 120 GLS v tlumené cihlově červené, tak jsme nikdy žádné červené auto neměli.
P.S. Ta vínová na X5 má sice o poznání lépe trefený odstín, než měla jeho žena před tím na Touaregu, ale i u ní bych šel osobně raději do nějaké nebarvy (šedé metly apod.).
Tady je stručnější EVO recenze MGTS:
white label 17.03.16 13:38
pS - To víš, že můžeš, od toho je to diskuse... ;-)
Mně zase v tom jednobarevném provedení nic moc neříkají (platinum je lepší, než stříbrná), na první pohled takové velké "DOTZky". >:-[]
Jak taky nejsem příznivec celo černých kol, tak tady to u mně zachraňuje vysoký lesk a kovová linka na obvodu disku + kontrast se sytě červeným lakem karoserie. -
white label 17.03.16 12:53
w-a
Souhlas, taky bych to až tak nehrotil/nezobecňoval. Sám jsem obvykle spíš pro nebarvy a 50 odstínů šedi, přičemž k hlavním důvodům patří jednak úzká nabídka barev (na rozdíl od odstínů šedé), a když už se nějaká ta barva v nabídce objeví, jen velmi vzácně se jedná o dobře trefený odstín. Ono stačilo, aby byl v nabídce pro MGTS jiný odstím červené, např. inidschrot, a skončili bychom "zbaběle" třeba u vzpomínané Volcano Grey.
Prostě barva je primárně o odstínu a konkrétní aplikaci/konfiguraci.
Co jsem tak zjišťoval, tak zatím u nás žádný Macan GTS v karminrot objednaný není, kdo chce "barvu" a nechce moc připlácet, bere nejčastěji saphirblau, která třeba mně nic moc neříká, nebo se berou nebarvy černá/bílá/šedá. -
white label 17.03.16 12:01
Leg - Z konfigurátoru mi fotka v takové kvalitě nevyleze, tak proto...
Ano, chceme ho opticky "HOT" a zmiňovaným kontrastem s karminrot zdůraznit černé markanty GTS, včetně opticky odlehčených černých kol s vysokým leskem. [odkaz]
Výhodou vyššího příplatku za karminrot je, že jí na Macanech nebude hodně, někoho odradí výrazný příplatek, někoho výrazně červená barva, nebo obojí. Navíc zatím lze mít karminrot v rámci Macanu jen na GTS, jediná možnost jak to obejít je lakování v individualu, ale to stojí samo o sobě 5 tis. éček s čekačkou na lak 6 měsíců, pak můžeš mít třeba i Macan popelář edition: [odkaz]
Černou folii na střechu, zatím o tom neuvažujeme. Jednak to není bílé auto, kde to bývá opticky podstatně naléhavější a pak taky tvar střechy je tady poměrně kulatý/obloukovitý. A střešní spojler vzadu ve vysokém lesku by byl taky k případné folii oříškem.
Dekor v interiéru by měl být kartáčovaný hliník, který je nově (opět pouze pro GTS na přání a bez příplatku) možný v matně černém finiši: [odkaz] (lze zvětšit)
Jinak je samozřejmě v konfigurátoru spousta možností jak utratit majlant za kýč. -
woody-alien 17.03.16 11:29
iudex: Řekl bych, že pravda je někde uprostřed. Jistě si ještě vzpomeneš, jak těžko se vybírala barva na GTI, ale třeba i na Mondeo. No a nabídka na SUV bývá podobně "zajímavá". A kde nic není, ani smrt nebere. Jasně, prémiová SUV budou i nadále hlavně černá, bílá nebo v jednom z 256 odstínů šedi ;-) , ale pokud se u mainstreamu vyskytne dobře vypadající červená, tak ji za chvíli na silnicích uvidíš dost často. Příkladem může být červená Flamme u Renaultu (Kadjar), Red Soul u Mazdy (CX-5) nebo Passion Red u Hondy (CR-V). -
iudex 17.03.16 08:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Ako nie som priaznivcom SUV, ale musím otca pochváliť za voľbu farby. Prečo sú všetky SUV čierne, event. biele? Kto povedal, že nemôžu byť farebné? A ak sa k nejakému SUV hodí "farebná farba", tak je to práve Macan. Skrátka otec je vo svojich 70 menej konzervatívny ako väčšina štyridsiatnikov. :yes: -
Leg 17.03.16 06:49
wl: aha, jak je to na paradajke, tak som predpokladal že je to render tvojej konfigurácie, kam sa nedopatrením dostalo strešné okno.
Evidentne chcete Macana ladiť do dravého, športového štýlu. V tom prípade sa samozrejme nedá proti zvolenej konfigurácii, ktorá stojí na červeno-čiernom kontraste nič namietať (ako ťa poznám, tak strecha ešte pôjde do čiernej). Mne to na, aj keď kompaktnom, SUV moc nesedí, ale je pravda, že dizajn Macanu je sám osebe dravý dosť, takže nakoniec ani nejaká menej nápadná sivá mu úplne nesadne.
Ale ten interiér bude špicový, ten je vyložene podľa môjho gusta. :yes: -
white label 17.03.16 00:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Leg
Psal jsem, že takto má vypadat exterier (kromě šíbru), nikoli interier.
Interier má být právě "fullblack" kůže/alcantara (v alcantaře i strop a clony vpředu), takže bez toho červené "kolotoče" obsahujícího velkou spoustu červených nití, červené bezp. pásy a podklad otáčkoměru, nehledě na to, že ten "kolotoč" je dokonce dražší, než příplatek za karminrot.
Kola a barvu za "z nouze cnost" zrovna nepovažuju, design kol Spyder se mi vyloženě nelíbí (ani v černé ani ve stříbrné, ani na živo), takové "podivné retro".
Ano, červená (naštěstí je to sytější odstín Karminrot) je na Macanu na hraně, ale "nedá" se to (podle mě) srovnat s celkově výrazně větším Cayennem, vedle kterého Macan vypadá v podstatě kompaktně.
Jasně, výběr barev a designu kol je omezený a pro nás jediná přijatelná alternativa ke karminrot byla naopak nenápadná Volcano Grey, což je taková lehce světlejší CSG. [odkaz]
K té by ale moc nešla vybraná kola, takže by to nejspíš sklouzlo k "těžšímu" designu kol Turbo, což by pak celkově vypadalo spíš jako Turbo, než GTS.
Lakované boční lopatky/lišty (pro GTS na přání bez příplatku) jsou taky typické pro Turbo (tam je to sériově), ale hlavně k té červené v černém provedení zdařile rozbíjí velkou plochu červené při pohledu zboku, takže tam bych naopak určitě nelakoval.
Každopádně díky za názor/postřehy. -
Leg 16.03.16 22:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
iudex: nie že by som sa chystal zakúpiť základný superb (nebodaj TDI), v týchto vodách nelovím ani loviť nebudem, len ma zaujalo, že aj úplný základ nedáva nárok na zásadné sťažnosti, aspoň takto "od konfigurátora". A keď už som tam bol, tak Octavia 1.4 110 kW DSG Style za necelých 24000€ by vyzerala pre mňa ako lepšia kúpa, koráb ciest nepotrebujem, miesta je dosť aj v Octavii a výbava a motor a prevodovka sú jednoznačné plus.
wl: tak som naštartoval aj konfigurátor Porsche a musím skonštatovať, že ku kombinácii farby a kolies čo si vybral by som sa nakoniec asi dopracoval aj ja. Otázka je, či by som bol ochotný za túto z núdze cnosť ochotný vycálovať 4000€ navyše. Chcelo by to vidieť naživo, karminrot som už myslím videl na Cayenne, odtieň super, ale červené (hoc hot) SUV je mi tak nejak proti srsti. To isté kolesá, na 911 by vyzerali fasa, na SUV už menej a ešte v čiernej... ale keď človek vidí zbytok ponuky, tak mu asi iné neostáva. Možno ešte Spyder design v striebornej, ale bolo by to treba vidieť naživo. Ďalej by to chcelo tú bočnú lištu do laku, logá na sedačkách a pásy naopak nechať v čiernej a vybavené. (keď to tak po sebe čítam, tak som ti to asi dosť sprdol, ale zasa viacmenej sa stotožňujem s danou konfiguráciou - človek čaká, že u Porsche si človek ušije auto na mieru svojim predstavám, ale čo z toho, že si môže objednať kožené slnečné clony, keď nemá k dispozícii pekné kolesá - potom z toho vzniká kompromis na tretiu. ;-\ ) -
white label 16.03.16 21:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
iudex/all
Zrovna jeden (nedávno vzpomínaný) pravděpodobný přírůstek konfiguruju, i když ne přímo pro sebe, ovšem případnému občasnému svezení bych se nebránil (a obohatit fotosoutěž by snad možná občas mohl taky).
Tak dám do diskuse aspoň jak by měl vypadat exterier, teda akorát bez té megadíry ve střeše:
Mělo by to být něco jako "SUV/HH", vyjádřeno matematicky - kompromis na druhou.
Pro zajímavost, rozměr kol (viz foto z odkazu) 9J x 21" ET 26 s pneu 265/40 vpředu a 10J x 21" ET 19 s pneu 295/35 vzadu. -
Thomasino 16.03.16 16:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Úplně to chápu, jak jednou za 2-3 roky nekupuji nějaké nové auto, tak jsem z toho celý špatný! >:D Tak aspoň pomáhám vybírat známým a kolegům ;-)
A každý rok postupně zdokonaluji Meggie >:-[] Nejdříve to byly po 3 měsících pružiny Eibach, pak rok od koupě po první sezoně tvrdší H-R, teď po dvou letech celý podvozek KW CLUBSPORT >:D >:D -
iudex 16.03.16 15:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
w-a: Ono momentálne tu nikto nekupuje nové auto, takže tie mobily sú aktuálnejšie. Teda jedine že by si sa Ty ako známy milionár rozhodol pokračovať v Tvojej tradícii, že čo rok, to nové auto. >:D Ja napríklad žijem úplne inými voľbami; práve som sa s manželkou doťahoval, či dať opraviť tú preliačeninu na Mondeu, alebo nie; dnes som to zaniesol do opravy a po práci si idem preň s malou dušičkou, čo ma to bude koštovať. ;-)
Leg: Sup 1,4 92 kW za necelých 23t eur nie je zlý, ale keď to porovnám s mojím Mondeom 1,6 118 kW za 22t (pred 4 rokmi, pričom ceny áut idú stále dolu), tak to až taký deal nie je. Inak ako majiteľ petrolheadského sna ( atmo R6, manuál, zadokolka) ma úvahami o automate a nafte neprestávaš udivovať. ;-) Ja som sa naopak pri spomínanej recenzii Superba a jeho úsporného benzínu utvrdil v tom, že sa ani v aute tejto triedy netreba báť benzínu a volil by som aj pre rodinný povoz 1,8TSI.
Tom: je to tak, ja som sa pýšil tým, že moja Xperia má veľký senzor a svetelný objektív, ale pri priamom porovnaní s S6 som sa išiel hanbiť do kúta, tie fotky boli o dve triedy lepšie. A S7 s podstatne vylepšeným foťákom musí byť ešte ďalej. Sám budem onedlho musieť riešiť nový mobil, moja Z1 už má zopár "vojnových zranení" a niektoré veci už nefungujú (senzor otočenia), ale nové Zetká nejak nič prevratné nepriniesli a najlepšie vychádza ten Samsung. Také nehorázne prachy ale za mobil z princípu nedám, takže skúsim ešte vydržať a počkať, kým tie uvádzacie ceny klesnú na normál.
P.S. cez víkend som videl Červeného kapitána, slovensko-česko-poľskú kriminálku podľa knihy Dominika Dána. Vydarená žánrovka, odporúčam. -
Leg 16.03.16 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Iudex: samozrejme. Okrem ceny nevidím jeden dôvod, prečo pri korábe typu Superb voliť manuál. Dobre, možno ak sa bavíme o benzínovom motore, tak sa to ešte dá ospravedlniť nejakými petroloheadskými frázami. Ak by sme sa ale bavili o diesloch, tak tam fakt neviem...
Woody: čertovo kolo musí niekto roztočiť, tentoraz som sa podujal ja... >:D -
Thomasino 16.03.16 13:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Já mám teď s Golfem Sportsvan a 1,4 TSI 150hp průměr za měsíc svižného ježdění po městě 7,0 litru, což není špatné, na to že na spotřebu rozhodně nejezdím. S MRS by to bylo klasicky těch 10,5 - 11 >:-[] >:-[]
P.S.: Teď jsme s kolegyní zkoušeli v hospodě ve špatných světelných podmínkách porovnat foťák jejího Samsungu S6 Edge a mé Xperie Z3 (už se probrala a zase jede!), no a ten můj foťák je proti S6 teda dost tragédie. Porovnali jsme pak na PC a monitoru 24" :-O :'-( -
woody-alien 16.03.16 13:04
« Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Leg: No, přišel jsi jako správný petrolhead právě včas. Do debaty o mobilech. >:-[] Následovat budou barvy aut, LED vs.xenon, spojlery a dekorační lišty, však to znáš. ;-)
U nás teda Sup začíná s 1.4 110kW a i v základní Active jsou hliníky 16". Jasně, mohla to být zimní kola. Mě nedávno zaujalo aktuální C-éčko taky na plecháčích, ale bez poklic. Zřejmě se majitel při "dosahování" na prémii vydal z peněz....anebo usoudil, že už ta značka sama o sobě zdobí dostatečně. :-) -
iudex 16.03.16 12:44
« Re: Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Leg: automat?! Aj Ty, Brutus? ;-)
Inak k tomu Superbu 1,4TSI: medzi novopridanými recenziami na MACZ je práve tento model a majiteľ uvádza priemernú spotrebu 5,5 litra (a to sa ešte sťažuje, že nevie dosiahnuť papierovú hodnotu). :-) -
Leg 16.03.16 11:10
« Re: Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Thom: práve natiahnutie displeja až na okraj a s tým súvisiaci výborný pomer medzi plochou displeja a plochou telefónu považujem za najväčšiu prednosť Edgeových Samsungov. Otázka je, či má zakrivenie displeja aj iný reálny význam, okrem wow faktora. Tu by asi vedel poradiť label čoby uživateľ S6 Edge.
Mimochodom, nedávno som bol "donútený" navštíviť konfigurátor škodovky. Na parkovisku pred Lidlom som totiž zbadal Superb kombi v prekvapujúco holobytovej konfigurácii - halogény, dodávková biela, puklice (ok, tie v zimnom období môže mať aj L&K), rádio s pididisplejom... Dojem zdvíhali len strešné nosiče a hmlovky. Po príchode domov som naštartoval zo zvedavosti škodovácke stránky a fakt presne toto odpovedá absolútnemu základu. Na druhej strane treba povedať, že na rozdiel od octavie superb svojou oholenosťou nekole oči a za tých necelých 23000€ s 92 kW TSI a úplne základnou výbavou by mi asi nič zásadné nechýbalo. Teda až na jednu vec. Automat. A ten je až so 110 kW TSI za nejakých 27. -
Thomasino 16.03.16 08:07
« Re: Re: Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
Pardon, má být správně 5,5" :-) Těch 5,7" by bylo už opravdu na mě moc >:-[]
Ten Honor prý tak z 90% stejně dobrý jako TOP mobily S7 Edge nebo iPhone 6S Plus, jen za 50% ceny. Zaujalo se mě u něj DualSIM. Uvidím až jak se mě to bude líbit na vlastní oči. Kolegyně má S7 a nelíbí se mě ten displej až na kraj. Díky
P.S.: Existuje redukce z Nano SIM na Micro SIM? Starý mobil kde mám část kontaktů má tu střední velikost Micro SIM, ale do Z3 jsem musel pořídit nejmenší Nano SIM a teď jsem úplně v hajz... -
Thomasino 16.03.16 00:26
« Samsung 7 Edge, Huawei Honor 7 Premium nebo?
WL - rychlý dotaz. Dnes mě po 14-ti měsících kleknul mobil Xperia Z3, potřebuji zítra někam vlítnout a koupit nový. Koukal jsem na dobře hodnocený a ne moc drahý Huawei Honor 7 Premium s 32GB, nebo zacvakat dvakrát tolik a když už, tak už, a pořídit Samsung S7 Edge 5,7". Kupodivu stejná velikost jako moje Z3 5,2" (velký okraje). Rozdíl 5mm na výšku, šířka stejná... Co zdejší odborníci na to? Podmínka 5,2" až 5,5", dobrý fotky, Android, pevný kvalitní zpracování :-)
woody-alien 15.03.16 20:58
« Re: Re: Re: lakovanie
iudex, BW: No ono by se ještě vidělo, na skútru v pořádný zimě nebo dešti. ;-) Ale popravdě, můj švagr mě trochu navnadil. Zhruba před rokem si k S-Maxu pořídil motorku. Sice musel několik měsíců slibovat, že se určitě nezabije >:D , ale nakonec dostal svolení a pro radost se teď jezdí projet na dvou kolech. -
iudex 15.03.16 08:53
« Re: Re: Re: lakovanie
Práve že sa mi o tom marketingu niečo marilo, preto som podpichol. ;-)
Inak ja mám tiež niekedy pocit, že nemám správne auto, celú zimu chodím do práce pár km, max. 80kou, stojím na x semaforoch, motor sa ledva zahreje, spotreba okolo 9 litrov; na toto mám 230k turbobenzín? To by mi stačil skúter s 50 cm3. Ešte že v sobotu idem do Pachfurthu na školu šmyku, tak si trochu zablbnem. :-) -
Brandon Walsh 15.03.16 08:31
« Re: Re: lakovanie
iudex bc mam z manažmentu a mgr z marketingu >:D alebo naopak už si to nepamätám, titul som si spravil iba z dôvodu, aby som mohol raz povedať deťom, učte sa ako ocko >:D
nemám dôvod klamať, nový majiteľ dostane aj všetky faktúry alebo ako to nazvať (včera som dával dokopy papiere a zaspomínal výmena antény, výmena nejakého modulu čo auto nešlo, striekanie nárazníka a povinná garančka)
ja osobne som na auta zanevrel, manželka chce fábiu v automate, že sa jej páči tak som povedal kúpim ti fábiu combi v plnej výbave a to budeš mať navždy, tak že do combi nesadne (nieže by som za to nebol na ňu hrdý >:D ) -
iudex 15.03.16 08:25
« Re: lakovanie
Brandon: Ty si asi neštudoval marketing, že? Lebo tu najprv pol roka nadávaš na svoje auto, aby si ho vzápätí ponúkol na predaj; to nie je zrovna dobrá predajná stratégia.
>:-[]
Inak čo budeš robiť ďalej? Máš vyhliadnuté niečo lepšie, alebo si na autá zanevrel úplne a budeš chodiť už len na biku či kolobežke ako správny hipster? >:D [odkaz] 0
[odkaz] (inak s tou kolobežkou by si sem zapadol). -
Thomasino 14.03.16 19:11
« Téma?
Navrhl jsem zde veřejně něco obyčejného, ale lehce uchopitelného (vzhledem k účasti v posledních kolech), jako Moje auto a jarní radosti :-) Nebo Moje auto a krása žen ;-) Nikdo se nevyjádřil, tak to nechám asi na správci aby po dvou dnech vyhlásil.. A dáme to do 25.4., ne? -
AUDIRS6 11.03.16 23:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků a defekt
Uz som to ocekoval vsetko a asi by som ti doporucil 245/35 R 18 predok a ak chces, dozadu aj väcsie.
To uz ale zalezi na balance, aky uprednostnujes.
Cim väcsia guma / koleso - celkovy priemer, obvod, sirka, tym väcsia stycna plocha s povrchom, a v pripade ze si ich dobre zahrial, tak by mali aj lepsie sediet.
Ale predok - hnany, a narocny na brzdenie => jednoznacne siroku ale mensiu gumu.
Skoda ze sa ti tam nic sirsie nevlezie. Toyo, Yokohama maju 255, Michelin a Pirelli 265 na 35 - co by bolo fajn, skoda ale, ze sa ti tam nevlezu a plus, na to uz by bolo dobre mat disk 9,5-10 J. ;-\
Alebo tie plastove podbehy vyrvat do minďž !!!! >:-[] a hadam by sa aj zmestili >:D
Ci ? >:-[]
No nic, asi sam zistis, ze z toho co mas moznost pouzit, bude tych 245/35 R18 optimum. ;-) -
Thomasino 11.03.16 23:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků a defekt
255 je už moc. U Megana RS je problém s diskama a ET. Original disky mají 8,25" šířku (ET65), takže už těch 245mm je na hraně (s origo disky). Pak mám 8.5" OZ disky, ale ET mají o 10mm více ven (ET55) a jiné disky prostě nejsou :-( Když budu chtít dát 245/40 R18 na ty OZ kola, tak Cup2 gumy jsou na doraz (měl jsem je na zadku vloni, dopředu nevím na 100% jestli se fakt vejdou), ale třeba Advan AD08R a Toyo R888-R jsou ve stejném rozměru ve skutečnosti o 5mm širší a nevejdou se do podběhů >:D
Takže pro mě jsou zvažované rozměry pneu fakt jen tyto:
18" - 235/40 (seriové) , 245/40 a 245/35
19" - 235/35 (seriové) , 245/35 a 245/30 -
AUDIRS6 11.03.16 23:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků a defekt
Kde zistim vsetky rozmery tych vyrobcov ktori ta zaujimaju ?
Alternativne este by bolo dobre aj 255/30 R18...
Čekni mi to niekde a kuknem na to.
Vracia ma to do doby pred cca 20 rokmi... :-) - pekne to spomienky :-)
k tvojmu editu: Ja mam stale na mysli 18"-ky prave koli skrateniu staleho prevodu a zlepseniu brzdenia ! ;-)
tak tu som nasiel moznost 255/35 R18...
a chalani tam davaju komentare a hodnotenia...
Thomasino 11.03.16 23:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků a defekt
To je právě problém, že nemůžeš vymýšlet rozměry co tě napadne :-(
Výrobci dobrých gum jich dělají jen pár. To je ten Federal vyjímka, že má 245/35 R18. Ani Advan AD08R, nebo Michelin Cup 2, Toyo R888-R, nebo Pirelli Trofeo-R se v tom rozměru nedělají. Nejčastější je právě 235/40 a 245/40 R18, nebo pak 235/35 a 245/35 R19.
P.S.: Ikdyž teď se dívám, že občas se něco v rozměru 245/30 R19 dělá, ale ne ty TOP semislicky. Spíše dobré UHP gumy jako Pilot Super Sport nebo nové Contíky CSC6..

Ale to BMW nemá na sobě model SR, nýbrž CI-R. ;-) [odkaz]