Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 04.05.16 21:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
wl: Jo, OK, já jen že to s tou DSG začíná iudex tak trochu zobecňovat. Pro mě ovšem tyhle časy na NS (a auta k tomu účelu použitá) nemají patřičnou vypovídací hodnotu. Daleko zajímavější by pro mě bylo srovnání jeden jezdec, jeden okruh, dvě zcela sériová auta (Cupra, GTI-P, ORS) manuál vs. DSG. Jak jsem psal, v Mostě bylo GTI-P DSG rychlejší. Netvrdím, že na jiném okruhu to nemůže být obráceně. A to nejdůležitější na závěr - i kdyby byly verze s DSG vždy rychlejší, pro mě to stejně není důvod bít se v prsa, protože já jako "bad driver" na tom žádnou zásluhu nemám. ;-) -
Thomasino 04.05.16 21:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
To že musí jedna strana kol zůstat na bílé čáře a druhá může být ven samozřejmě vím, ale když tak koukám na různé závody, většinou se to toleruje (pokud je to občas a ne pravidelně), nebo nejdříve napomíná ;-) Jasně, problém by mohl nastat v tom nejpomalejší místě SK ringu, tam to občas řežu oběma přes >:-[]
Prý že kupátka jsou nepraktická auta !! Houbelec, normálně je to 300-koňová dodávka !! >:D >:D
[odkaz]
RS6 - rád se někdy sejdu, třeba v Blavě nebo na SK ringu a pokecáme. Bude mi ctí tě poznat osobně! -
boost. 04.05.16 21:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
rs6
Tak to joooo.
Chtěl bych někdy absolvovat kurzy jízdy, zatím si jen pročítám teorii, když je čas. Letos jsem byl akorát takhle poprvý na "opuštěným" zasněženým letišti; zkoušel jsem různý věci, naštěstí neproběhly žádný akce mimo zpevněný povrch. >:D Už jsem to doma kolikrát vzpomínal, tož snad mi letos konečně nadělí k narozeninám driving experience za polárním kruhem. >:-[] -
white label 04.05.16 21:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
w-a
Souhlas.
Ale jak už jsem psal, jedním ze dvou hlavních důvodů je hmotnost. VW se u CSS výrazně chlubí relativně výrazným poklesem hmotnosti (proti CS) - 30kg. A teď si představte, že tam v kontextu - 30kg dají dsg, které je o + 20 kg těžší, než manuál!
Druhým významný důvodem je fakt, že VW jasně zdůrazňuje, že CSS je navržen tak, aby co nejvíc (v rámci možného) evokoval původní GTI z r. 1976.
Proto taky pouze červená, bílá, černá barva, i proto pouze třídvířko (možnost pětidvířka přišla až o pět let později) a i proto pouze manuál... -
AUDIRS6 04.05.16 21:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
2 sezony som robil testovacieho jazdca ( mnou popisaneho ) takeho peklostroja. ;-)
Ale to je uz hoooodne davno ( skoro 20 rokov ), plus obcas nejake amaterske zavody na motokarach, a neskor uz len take kondicne jazdy s kamaratmi a znamymi, moje "skolenia" jazdy v krizovych situaciach na cestach za roznych adheznych podmienok, meranie reakcnych casov s kamaratmi...
A tak... ;-) -
AUDIRS6 04.05.16 20:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Chalani, vsetko berem, ved som "váš"... ;-)
Problemy s obrubnikmi: Su niektore situacie, kedy ti obrubnik pomoze, ale aj ked ta zbrzdi. Ked je hladky, ze auto ostava stabilne, tak ti pomoze.
Ked ho beres pomedzi kolesa, tiez ti pomoze. Ale ked mas na nom ( hrbolatom ) len 1 stranu, tak to väcsinou znamena minus.
Neviem ako dorazne sa snazite dodrziavat pravidla, ale viete, ze za "bilu caru nikdo nesmi"...? >:-[] Proste 1 strana kolies by mala byt max. na ciare, lebo vam mozu komisari skrtat ( kvalifikacne ) casy, pripadne pocas zavodu napomenutie a neskor penalizacia... ;-)
Takze vsetko berem a podal svojich davnych skusenosti kvitujem, ale viem, co to robilo so mnou, preto to diskutujem s vami. Ine to teoreticky moze byt s RWD-ckom 1150 kg / 420 PS, slicky, vyvazenie cca 38:62, a inac sa to moze tvarit u vas...
Viac uz prezradit nemozem, ale prisaham zemi, ze raz sa k tomu dokopem a skusim sa tento rok este uvolnit tak, aby som neostal voci vam len ako teoretik !
Zakazdym ked pozriem nejake Thomove video, az ma tak dviha a obcas aj mam chut ist a dat si nejake to odreagovacie kolecko...Lenze s mojou aktualnou opachou to nieje bůhvíco. ;-\
Toz, time-attackom zdar, a niekedy vas hadam pridem pozriet. Dufam... :*) -
woody-alien 04.05.16 19:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
iudex: "Takže sa javí, že predsalen tá dvojspojka má hlavnú výhodu ako každá automatika v komforte (ne)radenia a deklarované rýchlejšie preraďovanie až tak úplne neplatí (možno tak pri zrýchlení z nuly)."
Dřív než bych se pouštěl do kritiky rychlosti řazení DSG, viděl bych hlavní rozdíl mezi manuálem a DSG v jiném zpřevodování, a to včetně stálého převodu . Já totiž nevěřím, že i profík může s manuálem zařadit rychleji než DSG. Převody jsou ovšem věc jiná. Nedávno jsem četl srovnání GTI-P man vs. DSG na okruhu v Mostě a tam i profík, kterej automaty nemá rád, připustil, že pro TENTO KONKRÉTNÍ OKRUH, je DSG vhodněji zpřevodovaná. NS ovšem není Most, a tam to může být, a nejspíš i je, právě naopak. -
Thomasino 04.05.16 18:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
To je pravda. Jinak teď jezdím "šneka" (ale stále jsou tam velké rezervy, jde to rychleji, ale po tom co jsem tam na začátku vylítl loni do kačera, tam mám respekt) a poslední zatáčku začínám taky více zvenku a postupně utahuji tak, aby byl výjezd na cílovku co nejrychlejší. Tam si občas pomáhám ubráním plynu, kdy se zadek zavrtí a stočí mi čumák dovnitř blíže k obrubníku >:-[]
P.S.: Odpoledne mi přišly dvě gumy CUP-2 od Michelinu, kdybych tu Carbonii v pondělí jel, tak abych měl na výběr jestli Toyo R888-R (ale přehřívají se), nebo spíše Michelin Cup 2 (zadní z loňska mám stále OK. Navíc ty Cup 2 by fungovaly i za mokra. Akorát že na těch předních dám Carbonii a těžko budou i na 3 dny ježdění na Nordschleife, kde bych rád odkroužil přes 30 kol >:-[] Tam budu muset vzít něco jiného, nebo spíše dvoje..
A vůbec! Doufám že jedeš!! -
Thomasino 04.05.16 17:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
"Zkus zatočit dříve" - no když je to dříve než je vhodné, dopadá to přesně takto jako nedávno v Brně !! >:D >:D Ono to auto moc vyvážené není, 2/3 váhy je vpředu :-O
[odkaz]
Ohledně obrubníků. Přes ty se jezdit má, pokud chceš jezdit rychlé kola, minimálně takto do půlky jako se snažím já. Paradox je, že v tom rychlém kole po spomalení tou MX5 jsem v té další šikaně tak agresivní na pravé straně nebyl, protože jsem si říkal, že to kolo je pokažené zdržením za Miatou, takže by to šlo rychleji :-)
EDIT: Jak píše Covenant, Honza nás to tak učí a to v tom rychlém kole jsem jich tolik nevyužíval, ani ty pásy asfaltu za nimi ;-) Taky je dobré pracovat s přenosem váhy, když máš váhu na vnějším kole, můžeš ty obrubníky "katovat" mnohem více, nerozjebeš si tak geometrii ;-) -
Covenant 04.05.16 17:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
AUDIRS6
Ne ne ty obrubníky jezdí jak to učí Honza...využívat celou šířku trati...že tím dostává geomka auta trochu na * je druhá věc... >:-[]
Když vidím některé ty apexi, tak se přesně vybavuju co nám Červ radil a tady od monitoru to vypadá tak snadně, ještě kdyby se to člověku pak kolikrát v té rychlosti povedlo to samé i v praxi. ;-) -
AUDIRS6 04.05.16 17:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Noooo, par krat som tam pocul zaerdzat aj tie kone, ktore si doteraz nechaval v stajni :-) :yes:
( mylsim vyssie rpm-kone ;-) ), ale ako keby si tomu nasmu motodromu este stale moc neveril a cakal obcas nejaku tu olejovu skvrnu - musel by som si to prehrat znovu, ale na par miestach si brzdil skor, ale 2x zase trosku neskor. Vtedy, ked si trochu "dlhy" na brzdach, tak skus len tak lehce natocit volantom dnu do zatacky - vdaka tomu ze si dobre vyvazene FWD-cko, tak by sa nic extra diat nemalo. Mozno nejaky slajdik, ale uz budes aspon nasmerovany ( take 2 male sklbnutia po sebe po 20° ) a potom budes zase moct ist skor na plyn. Takto si len musel cakat, kym ti to spomali a kym naberes odvahu do normalneho zatocenia.
A dalsia drobnostka - v niektorych situaciach si bral tie obrubniky az zbytocne - auto ti na nich nervozneje a nemozes ist s plynom na doraz, alebo mi to aspon tak pripada...
No proste pilovat, pilovat, pilovat ! Ale po tych tonoch, ktore som tam obcas pocul, to s tebou zacinam vidiet optimistickejsie... ;-) :yes:
Tak drzim palce, nech od teba vidim cim skor < 2:35 ;-) -
Thomasino 04.05.16 17:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Dlouhodobě sleduji testy v pořadu FAST LAP na TV kanále Auto Motr Sport se závodníkem Christianem Menzelem, jsou tam zajímavé rozbory a srovnání časů a grafů. Je evidentní, že i na okruhu (ikdyž ho tam mají malý a s GTI Perf. 230 zajeli kolem 2:06 tuším), nebo Golfem R apod. jsou časy s DSG rychlejší než s manuálem. Několikrát se to tam řešilo. Takže vážně nevím proč manuál, ikdyž jako zastánce manuálu bych měl být vlastně rád ;-) Hmotnost 15kg tady podle mě není ten důvod, ale těžko říct.
Ohledně mého řazení, trochu souhlas, vím že to netočím až nahoru, snažím se ten motor trochu šetřit, ale v neděli jsem se snažil řadit později, až chvilku po pípnutí, které mám nastavené celkem dole (musím posunout). Až o něco opravdu půjde (třeba kvalifikace na Carbonii nebo první kola závodu), budu to trápit o něco více :-)
Tady krátký sestřih z neděle, pár pomalejších cupových MX5 NA, nějaké rakouské Clio RS III s KW Clubsport (majitele trochu znám z FB), nějaké trojkové brambory. Na konci rychlejší kolo 2:37,27 dle transpondéru a to vč. zdržení za MX5 v táhlé levé (to mě stálo trochu času). Takže je z toho vidět, že by to pod 2:36 jít určitě mělo. Chce to dále ladit podvozek a šoféra ;-)
[odkaz]
-
white label 04.05.16 16:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Nebyl problém upravit soft dsg pro okruhové ježdění. Ale šlo jim logicky hodně o snížení hmotnosti a tam by si s dsg nepomohli, naopak. Proto manuál třídvířko a co šlo, tak ven s tím. Ani ty lepší (ale těžší) brzdy z Cupry black/orange tam nedali a raději upravili původní lehčí. Brzdový systém pro Clubsport S má hliníkové brzdové zvony a kryty, celkově to dělá snížení neodpružené hmoty o kilo na každé jedno kolo. -
iudex 04.05.16 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Tiež zdieľam Emelov názor: ak by VW vedel/predpokladal, že CSS spraví lepší čas s DSG, bol by šiel na rekord s DSG. Takže sa javí, že predsalen tá dvojspojka má hlavnú výhodu ako každá automatika v komforte (ne)radenia a deklarované rýchlejšie preraďovanie až tak úplne neplatí (možno tak pri zrýchlení z nuly). Inak si myslím, že pri tak dlhom a rýchlom okruhu, ako je NBR, sú nejaké desatinkové rozdiely pri radení medzi DSG a manuálom úplne zanedbateľné. -
Thomasino 04.05.16 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Třeba jejich pilotům také vadí to, na co si stěžují novináři, že si DSG občas odřadí před omezovačem sama >:-[]
Ale jako nevím, nejezdím s DSG na okruhu, nemohu soudit. Ale jsem rád, že si sám rozhoduji kdy přeřadit, kdy to má smysl ještě, nebo kdy je naopak rychlejší to na chvilku ještě podržet před omezovačem a pak brzdit a řadit dolů :-) Pořádný převodovky to takto mají, u VW prý ne, ale třeba u Porsche ano. -
Emel 04.05.16 14:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Podle mě byl cíl jasný - co nejrychlejší kolo. A vybrali tu převodovku, se kterou byli schopní zajet lepší čas. Obavy z výdrže neberu, DSG musí normálně okruhové ježdění zvládnout... a pokud by se něco náhodou pokazilo, no tak to přece automobilka dokáže řešit.
Marketing to taky podle mě není - SEAT nijak neprezentoval, s jakou převodovkou to vlastně zajeli, kdyby tam bylo DSG, bylo by to z marketingového hlediska fuk. -
Thomasino 04.05.16 14:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Tak ono to není o tom, že dojedou, dají jedno kolo, pak 15 minut kafe a cigáro, dají druhé kolo, zase 15 minut pauza, pak třetí kolo a to nejlepší se počítá >:-[] >:-[]
Třeba neměli dostatek aut, aby je mohli střídat a jezdit celý den >:D
Těžko říct. Je pravda, že ikdyž je DSG asi rychlejší, tak je už zase móda mít ve "sportovních" autech manuál, alespoň v té nížší třídě ;-) Všichni to nepřijmuli s takovým nadšením, jak si markeťáci před pár lety mysleli. To jen tady na MACZ díky usilovné dlouholeté práci White Labela to šlo rychleji a u zdejších nových GTI a Cuper je to 2:1 pro manuál >:-[] :yes: -
Emel 04.05.16 13:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
U Cupry si mohli vybrat... a vybrali si manuál. Zatížení nevím, ale jedno kolo na Ringu by snad vydržela, ne? Tj. pokud by si mysleli, že budou s DSG o dvě vteřiny rychlejší než s MT, tak by podle mě vzali Cupru s DSG... i kdyby pak měla jít DSG na repas :-) . -
Thomasino 04.05.16 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
To jenom chválím !! :yes: Ale taky mě udivuje, že to nezajeli s DSG :-!
Asi přece jen nesnáší to zatížení tak dobře, jak se neustále deklaruje 8-s Rychlejší bude, o tom žádná, ale není sranda to dlouhodobě uchladit a dát na to pár let záruku.
Mimochodem tým Chabr Motorsport má teď postavený Sciroco 2,0 TSI s DSG na závody, chtějí jet v pondělí CARBONIACUP ve skupině seriových aut a jako já spadají do B4. Nejeli Most, protože měli problém právě s převodovkou, tak jsem na ně zvědavý! Teda jestli pojedu, protože se rozhodnu až jestli dojdou přední kotouče a podle počasí. Chci to pojmout spíše jako testování a ladění podvozku, než abych si dělal nějaké ambice proti těm hodně poladěným M3 E46 a E36 3,2 (ta je ukrutně rychlá!), nebo poladěnému Sciroccu :-) -
Thomasino 04.05.16 13:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Vyhozené sedačky a polo-rám jsou podobné váhy, tedy společně úspora nula, tady jde o image a pocit bezpečnosti + vyjímečnosti pro kupujícího >:-[]
Ale já už nad ním kvůli Nordschleife taky přemýšlel, přece jen tam můžeš jít několikrát přes boudu ani nevíš jak >:D -
white label 04.05.16 12:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
iudex
Vyhození zadní sedačky není primárně pro úsporu hmotnosti (i když taky), ale hlavně pro možnost naladit auto/podvozek jako dvoumístné, což je proti pětimístnému nebe a dudy. Mělo by to auto nejen zrychlit, ale může to i do jisté míry změnit jízdní charakter. -
iudex 04.05.16 11:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Proste trubkový rám do niečoho, čo nie je okruhový špeciál s 500-600 koňmi nepatrí, notabene nie do kompaktného hatchbacku. Inak ak by nebolo jasným cieľom zlomiť rekord NBR, kľudne tam mohli zadné sedadlá zostať, ono tá úspora pár kíl nie je adekvátna strate na praktickosti (ktorú štandardné GTI CS má v plnom rozsahu). Ostatne aj CTR s 310k je plnohodnotné päťmiestne auto. Ideál by bol Clubsport s motorom Clubsportu S, ako píše pS.
Edit: Inak je zaujímavé, že CSS bude len s manuálom, evidentne teda ani samotný VW si nemyslí, že dvojspojka je na okruhu rýchlejšia. ;-) -
iudex 04.05.16 10:46
« Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Tom: ad "na to, na co má být, je praktický dost". Práve v tom je chyba lávky, hotheč nemá byť výhradne na okruhové jazdenie. Hotheč je na bežné cesty do práce či na nákup, s deťmi do školy, s rodinou na výlet atp., plus ten okruh cez víkend. Ak to zvláda len to posledné, nie je to hotheč. -
Thomasino 04.05.16 09:48
« Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Také se mě líbí přístup VW s GTI CS-S :yes: Honda o tom 2 roky kecá, pak to zajede s autem co není seriové a proto jí to nikdo nepočítá >:D (teda pokud to VW bude s tou klecí i prodávat!).
Jediné malinké mínus je X-krát zmiňované řízení u koncernu, který u takového auta na okruhy není zrovna nejkomunikativnější a je to škoda. Pak tomu autu musíš více slepě důvěřovat, než že by jsi vše cítil přes zadek a volant. Ale skvělý počin s tímto Golfíkem, taky by se mi líbil, to se nebojím přiznat.
iudex - proč by takové auto nemohlo být praktické? Na to, na co má být, je praktický dost. Viz. foto ;-)
[odkaz]
[odkaz]
Dáš do kufru 4 kola se semislicky, 3 tašky na týdenní dovolenou na Nordschleife, v jedné samozřejmě helmy, boty a rukavice >:-[] My takto budeme cestovat již za 4 týdny na Nurburgring. Těsím se! -
iudex 04.05.16 08:27
« Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49
Paráda, nudný dôchodcovský Golf prišiel, videl a zvíťazil, vyprášiac kožuchy všetkým rešpektovaným petrolheadským snom. Za to bez ďalšieho veľký :yes:
Na druhej strane (ako správne podotkol wl) auto bez zadných sedačiek a s trubkovým rámom už ťažko možno označiť za hotheč, je to len hot, nie hatch, jednoducho tu nie je tá praktická stránka charakterizujúca hotheč a odlišujúca ho od športiakov. Takže to beriem iba ako imagemakera, ktorý snáď umlčí raz a navždy hejterov (aj keď miestny Hondaklub na čele s Fokingom je dosť zaslepený). ;-) Pre mňa zostáva top hothečom "normálny" Clubsport. -
woody-alien 04.05.16 07:05
« Re: GTI Clubsport S - 7:49
pS: To abych si letěl koupit samolepku s mapkou NS a okázale ji na Golfíka lípnul. >:-[]
Jenže stejně jako jsem to zlehčoval u M-RS, Cupry nebo C-TR, tak ani teď "ve vlastní stáji" mi to žíly netrhá. Co se mi ale líbí je ten přístup. Žádný dlouhý kecy, tiskovky a PR....prostě udělat auto a zajet rekord. Tečka. :yes:
No a k té tvojí poslední větě....však se v diskusích ještě dozvíš věci, to se neboj. >:D -
white label 04.05.16 01:27
« Re: GTI Clubsport S - 7:49
Čas 0,39 s pod 7:50 je skvělý. Vždycky jsem tvrdil, že udělat podobně (obdoba "extraCUPových" verzí MRS) zaměřený hh je pro VW "pouze" otázkou vůle (a peněz pochopitelně). GTI má 40 let, tak to prostě udělali, aniž by to několik let dopředu okecávali.
Je to limitka, takže těm 400ks bude zřejmě odpovídat i cena.
V prvním odkazu se tvrdí, že se bude CSS nabízet pouze v bílé, červené a černé, stejně jako úplně první GGTI, ten ale začínal pouze se dvěma barvami, červenou Mars a stříbrnou Diamant.
P.S. Pro iudexe to nebude (jen 3dv., navíc bez zadních sedaček), takže spíš klasický Clubsport s 5 dveřmi? ;-) -
-
AUDIRS6 03.05.16 21:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Cov:
To uz niekto FFRS niekto zmeral na brzde a zistil, ze 10 koni chyba ? >:D
Dnes niekto zavesil v nejakej diskusii ( asi pod tym FFRS ) video z topspeedu.sk a videl som to kolo 2:34:9 . Stazoval si, ze uz asi nieje v 100% kondicke, lebo to bol novinarsky kusok, ktory uz par tyzdnov novinarske jazdenia odsluzil, takze asi brzdy uz mali najlepsie za sebou, a stazoval sa, ze aj tak brzdil trochu predcasne...
Takze pre ( podla jeho slov ) o 200kg lahsi FWD konkurenti na tom mozu byt aj s mensim vykonom lepsie.
Toz, hrajte na tie ruky ! >:-[] :yes: -
Thomasino 03.05.16 21:41
« Re: Nové téma - Květen 2016
BULLY - OHLEDNĚ SRAZU V PÁTEK ODPOLEDNE OD 17,30 - Kolik bude lidí? Máš někde rezervaci v restauraci? Já jen že na okruhu v Brně startuje v 17,30 celkem zajímavý závod KTM X-BOW BATTLE, kde jedou i dva známý z RTR Projects, tak jestli se tam nejet podívat, nebo nedat sraz v 17,20 tam, pokecat při závodu a pak jet do té restaurace ;-) :-) Je to evrospká série a tento víkend je v Brně. V sobotu ve 13,30 je druhý závod.
[odkaz]
-
woody-alien 03.05.16 06:49
« Nové téma - Květen 2016
Takže bylo vybráno nové téma pro Květen 2016.
MOJE AUTO A PŘEDSUDKY
Přihlašování začne 15.5.2016. Řekl bych, že je to hodně povedené téma a na téma předsudků si každý z nás pro svoje auto(a) snadno něco najde.
Emel by mohl zkusit již zlidovělé označení třetí generace "chalupářského snu" [odkaz]
white label najde inspiraci pro jízdní vlastnosti Audi přímo ve svém kraji [odkaz]
vrtulkáři mají jistě své zkušenosti se škatulkováním do jisté kategorie řidičů [odkaz]
no a já třeba zase do jisté kategorie majitelů [odkaz] >:D
-
Thomasino 02.05.16 22:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Ohlins nejsou špatné v těch verzích Trophy, Trophy-R a rozlučkové CUP-S :-)
ALe v Renaultu mi je nebyli schopni za 3 týdny nacenit, takže nic. Navíc ty KW Clubsport jsou s možností nastavení odklonů a dvoucestný, prostě více možností. Ale taky to bude složitější s nastavením setupu.
Jinak ke včerejšku, teď jsem kouknul na video a to rychlé kolo (stejně jako další dvě), byly s nějaký předjížděním a malým zdržením, takže ono to k těm 2:35 až 36 půjde ;-) -
Leg 02.05.16 22:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Thom - človeče, KWčka sa ešte ani neohriali a tebe už srdce piští po ohlinsoch, nie je na toto nejaká diagnóza? ;-) >:D A tie nové (kolkáte už- stíhaš to vôbec zjazdiť?) gumy a kotúče ani nekomentujem... >:-[] Mal by si si zobrať príklad odo mňa - ja som tento rok menil zadné gumy po štyroch sezónach, predné ešte chvíľu vydržia. Fakt! :-) -
Thomasino 02.05.16 18:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
To je něco za neco. V chladnějším počasí dobře fungují turbomotory, ale zase méně lepí gumy. Musí se to sejít. Je fakt, že nejepší čas 2:36,58 jsem zajel v celkem chladném počasí kolem 10 stupňů v říjnu na RacingWheels >:-[] -
-
Thomasino 02.05.16 16:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Alex? >:D
Včera tam byl taky. Koukali jsme na jeho brzdové desky, už je má kaput, potřebuje nové, tak ani nešel jezdit. Ale aspoň nám schoval naše věci k sobě do kufru, hodný kluk..
Jinak já včera poprvé zkusil desky Ferodo Uno (poměrně nová směs) a spokojenost :-!
P.S.: Jinak včera na SK ringu tento mazlík. Moooc pěkný, musel jsem si Meginu vedle něj vyfotit :-)
[odkaz]
-
Thomasino 02.05.16 16:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
iudex - však já si dal úkol pod 2:35 >:-[] :-)
...ale ještě ladíme podvozek, teď je předek tužší, ale zdvih je asi moc měkký a není to vyvážené. Bude to asi na dlouho, zlatý Megane R.S. 275 Trophy s Ohlins tlumiči a několika nastaveními přímo od Renaulst Sport pro dané auto a pneu Michelin Cup 2...
P.S.: A k těm gumám, slyšel jsi Honzu, že nejlepší je mít druhou sadu kol a na nich semislicky, že to lépe funguje a nemáš pak žmolky na gumách ;-) -
AUDIRS6 02.05.16 15:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Tak potom ok, vidim, ze tu kazim zabavu... :*) 8-s
V kazdom pripade si mal teda stastie, lebo viem si to zivo predstavit... :-|
btw: 2:37..., co bolo chladno, ze si nevedel dostat gumy na teplotu, alebo co je za problem ? Sice som nepozeral konkretne casy konkretnych aut, ale tvoja Megie s 300 kobylami a dobrym obutim a poladenym podvozkom by uz mala ist pod 2:35...ci ? -
Thomasino 02.05.16 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Ty woe, já to samozřejmě vím !! :-) To byla kontrolní otázka pro ostatní. Ale vlajky byly až když jsem byl v kačírku a jedna MX5 (kterou jsem chvilku před tím předjel) ve smyku kousek od nás >:-[]
Jinak já nedostal smyk, jen to mohlo vypadat jako klasické probrždění, protože jsem brzdil s kolama rovně jak se tam má, mohli to poznat až vzápětí po smyku MX5 co se otočila do protisměru a naštěstí zastavila kousek před námi. Ještě že jim to tam nejede, nemají takovou maximálku přes 200 jako já, jsou lehčí a tudíž nedokloužou tak daleko >:-[] >:D -
AUDIRS6 02.05.16 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Ty nevies co je cerveno-zlta ???!!!!
To je vlajka na pozor, zvysene nebezpecie koli necistote-oleju na trati !
Takze ak uvideli vysledok - 2 auta v kacirku koli olejovej skvrne, tak to muselo prist !
Keby boli marshali vsimavejsi, tak uz zacnu po tvojom smyku s cerveno-zltymi ! :-!
Thome, Thome..., ako jazdis zavody, ked nepoznas takuto dolezitu vlajku ? :-O :*) -
Thomasino 02.05.16 15:12
« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Bully - sraz v pátek odpoledne platí :yes:
Já jel včera zase "pro změnu" 2 hodiny na Slovakiaring, abych konečně s 300 koníky zkusil nějaký čas a rozhodl se, zda si zajet za týden závod CarboniaCupu nebo ne. Nakonec z toho byl čas 2:37,27 což sice ujde, ale mohlo by to být lepší. Tohle by na ty upravené M3 E46 ve skupině v Carbonii nestačilo, možná na předposlední místo dle loňských výsledků a 3 by byly zase přede mnou >:-[] Ještě se rozmyslím, ale možná to pojmu jako testování a ladění podvozku, protože tam bude kámoš s Corvettou a náš mechanik, který mě s tím pomůže, taky s přehazováním kol. Projistotu jsem objednal přední kotouče a Michelin Cup 2 na předek ;-)
Jinak včera ve druhé jízdě jsem hned na konci prvního kola skončil v kačítku v poslední zatáčce, páč mi to uklouzlo na oleji, dalšímu za mnou také, vzápětí vlajky žluté, červeno-žluté čtverce (kontrolní otázka, co to znamená??), po chvilce červené. A mě zase odtáhl traktor a cestou zpět přes Blavu a po dálnici jsem vysypával slovenský štěrk..
Jinak gartulace LEG-ovi za vítězství a ostatním na bedně také! >:-[] :'-( -
AUDIRS6 02.05.16 12:02
« Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
iudex:
>:D - nie, vek mam cca "primerany" >:-[] , aj ked to niekedy z mojeho verbalneho prejavu tazko odhadnut, resp. lahko odhadnut nizsi, ale je to tym, ze proste rad pustam emocie na spacir. :-)
okruhy... No, ono sa asi stala chyba kedysi hoooodne daaaavno - proste som si zivot asi blbo naplanoval - najskor hojno, a teraz...nieee, nie to co by tu vychadzalo, ale je pravda, ze zrovna poslednych par rokov mi moje pracovne "vytazenie" neumoznuje si planovat svoj aktualny zivot zrovna podla predstav... :-!
V lete by sa mala uzavriet jedna dost vazna zalezitost, ktoru ked zvladnem, budem uz mat o dost viac volneho casu a nebudem musiet byt v takej pohotovosti. Potom bude cas aj na nejake tie "xxx-ringy"... ;-)
Sam som zvedavy, ze ako sa moje schopnosti zhorsili, lebo na beznych cestach som sa uz tiez hoooodne ukludnil, takze nejaky ten trening v bezpeci okruhu nezaskodi. Obcasne treningy na prazdnych letiskach - to je proste malo.
A ked sa budem citit vo forme, napisem Thomasinovi, nech prijde s tou hrkalkou >:-[] , ze je cas, urobit na nej nejaky poriadny cas ( tak ako to bolo mojim zvykom "za mlada" ).
a tak... -
-
iudex 02.05.16 09:39
« Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Leg: gratulácia, víťazstvo bolo zaslúžené.
Ono je veľmi ťažko odhadnúť šance fotky na úspech, ja som tiež s tohtomesačnou núdzovkou nerátal s veľa bodmi a zrazu druhé miesto, naopak inokedy sa s fotkou vyhrám, myslím si, jak super a potom ani len pódium. Tak to moc s oslavou neprežeň, aby nebol ďalší crash nad Ukrajinou. >:-[]
Bully: tak konečne si vzal Lotusa tam, kam patrí (a nie na 1000 km štreku po diaľnici). Aj keď sa teoreticky zdá, že dlhý a rýchly NBR praje výkonným autám, verím, že si tam pár hothečov vyprášil. >:D Mňa naposledy na SK ringu tiež predbehol jeden Elise, v zákrute mu to držalo ako prilepené.
AudiRS6: tak Ty si skončil s okruhmu skôr, ako sme s nimi my ostatní začali; to už si taký... veterán? ;-) -
Bully_ 02.05.16 00:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5.
Nejde o okruhy jako takove, ale konkretne o NS v kombinaci s timhle autem, s CTR jsem tam uz neco najezdil. Mensi a technicke okruhy mu mozna sedi vic, ale i na Ringu funguje vyborne.
Ale neboj, mluvi a pise se tam porad nemecky :-) a jde o Brunchen. -
AUDIRS6 02.05.16 00:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5.
Po 8 rokoch co som tam bol na posledy, ches po mne aby som ti presne odpovedal ? >:D
Uz som asi stary, hlava derava, ale keby som sa blizil a videl tie cedule pri ceste, vedel by som ti povedat... ;-) - teda pokial sa nic nezmenilo: teraz je to na 99% v ruskych rukach, tak mozno by som musel lustit tu azbuku, ale s tou tiez zrovna ja problem nemam ( pri mojich catych cestach na "vychod"...)
A neboj, niesi ostuda, poznam 2 ludi, ktori maju podobne "kompetentne" naradie a este tam neboli ani raz ! :*) -
woody-alien 01.05.16 20:21
« Re: Re: Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
wl: Právě. Legovy pěkné fotky už vícekrát aspirovaly na prvenství, jenže vždycky se našel někdo (a nechci ti sahat do svědomí >:-[] , i když samozřejmě nejen ty), kdo nakonec jeho fotku odsunul z prvního místa. Ani se nemusím dívat do galerie a vzpomenu na tu "rytířskou" s mečem, odhalování z pod modré plachty, foto-kaskádu z Moje cesta k úspěchu, převtělení do "nejlepšího českého kompaktu" i30 :-) nebo 1-er narvanou dřevem. Tu jsem mimochodem nedávno posílal mariachimu jako důkaz, že na vožení dřeva z lesa opravdu X1 nepotřeboval. >:-[]
Zkrátka - Leg si to bezpochyby za svoji snahu a um konečně zasloužil. :yes: -
Leg 01.05.16 18:45
« Re: Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Jupí, ja som vyhral! Áno, je to prvýkrát, po štyri a pol roku snahy (aj keď, hlavne v poslednej dobe nie moc intenzívnej, treba uznať). Ale ako sa hovorí, kto si počká ten sa dočká. A môžem potvrdiť to, čo hovoria všetci: prvýkrát to je úplne iné ako si človek predstavuje. Čakal som, že k víťazstvu ma dovezie technicky aj umelecky vybrúsený majsterštyk, auto zobrazené z ideálneho uhla, krásne farby, dokonalá kompozícia a téma vystihnutá tak výstižne a vtipne, že hneď po uverejnení fotky sa v rôznych kútoch Česko-Slovenska (+ jeden v Luxemburgu) budú za počítačom váľať od smiechu podobne postihnutí jedinci. Namiesto toho nastala krutá realita - do cieľa ma doniesla mobilová núdzovka upravená za 30 sekúnd na iPade. A ani to auto tam nakoniec nie je, iba to minimálne minimum, aby sa naplnila litera pravidiel.
Ale čo už, víťazstvo je víťazstvo a história sa viac nepýta. Idem sa opiť. -
woody-alien 01.05.16 07:45
« Fotosoutěž - vyhlášení výsledků
Hlasováním bylo určeno toto pořadí ve Fotosutěži za Březen/Duben 2016:
1. Leg - 15 bodů
2. iudex - 12 bodů
3. Emel - 9 bodů
a dále...
please SMILE - 5 bodů
white label, woody-alien po 3 bodech
Thomasino - 1 bod
Nechtěl bych se mýlit, ale myslím, že pro Lega je to premiérové vítězství. ;-) Takže velká gratulace. Zbylým dvěma na bedně samozřejmě taky. :yes: -
Emel 29.04.16 15:17
« Hlasování
Hlasuju:
- Leg: líbí se mi provedení té fotky, kompozice
- PleaseSmile: tady si naopak myslím, že tomu orientace na výšku neprospěla a ten vršek s dírou od vrat je tam navíc... ale jinak se mi to líbí, i s tou mašličkou
- WhiteLabel: u bronzu jsem váhal, ale nakonec... ten plyšák působí fakt překvapeně :-)

Já ti právě dávám za pravdu, těch důvodů pro manuál v CSS může být víc, ovšem určitě ne to, že by byl v principu manuál rychlejší, než dvojspojka.
Mimo jiné (mnou již zmíněné) se taky zřejmě VW rozhodl porazit soupeře jejich vlastními zbraněmi, protože jak MRS, tak CTR se nabízí pouze s manuálem. Navíc motor záměrně nenaladili na vyšší výkon, než má CTR. Takže funclub Hondy těžko může tvrdit, že CSS překonal čas CTR díky rychlejší dvojspojce, nebo vyššímu výkonu motoru.
Jinak je jasné, že zrovna my dva jsme nezvolili dsg proto, abychom díky ní drtili časy někde na ringu. ;-)