Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 20.05.16  19:35

« Warm Hatch - isti pozor !

Vypada tak, ze Renault sa podla Rasta fakt pochlapil ! :yes:
    [odkaz]

zaroven dost kruty rozdiel v pristupe ku testovaniu zrychlenia... >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]

a Thom: mna z teba asi j€bn€ ! >:D
    V tej istej zatacke ( nepoviem ti cislo, ale ked budes chciet pokecat, tak ti potom napisem ktora ) furt ta ista chyba - proste pred najazdom do nej sa hned davas na jej vnutornu stranu - taka pravotociva a ty si hned vpravo na obrubniku hadam este pred jej zaciatkom. :-!

Kurna, nabuduce si tam instalujes na sklo mobil, zavolass mi skypom a ja ti budem hovorit, ze kde ako ist - a min. 2-3 sekundy na kolo proste zmiznu ! >:D :yes:
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.05.16  11:51

« Video ze závodu..

Tak jsem konečně střihnul a nahrál video z prvního závodu, je to vč. zadní kamery. 3 kola jsem vystřihnul, aby to nebylo moc dlouhé, komentář pod videem...
    [odkaz]
    fotky jsou komplet už na rajčeti:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.05.16  10:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

OK, pak pošli link. Chápu, že to chvilku trvá, taky jsem postupně týden dával dohromady fotky z Carbonie a to jsem z větší části použil fotky od profi (či poloprofi) fotografů, ale stejně jsem je občas ořízl či upravil dle svého >:-[] A z Islandu jich musíš mít asi spooouuustu!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.16  09:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Bol som na 5 dňovej poznávačke, prešli sme skoro celé južné pobrežie. Island je neskutočný, úplne iný svet, i napriek vysokým očakávaniam ma nadchol; rozhodne stojí za návštevu. Fotiek mám kopec, ale RAWy spracúvam priebežne, potom to niekde uploadujem naraz a pošlem Ti link.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.05.16  09:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Máš někde prosím tě "nasypané" fotky z Islandu? Rád bych se kouknul, je to tam prý hodně pěkné! Ty 3 vypadají suprově :yes: Kdy jste se vrátili? Jaký to bylo? No že se ptám >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.16  08:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Tom: parádne fotky, je vidieť, že chalan je profík. Rád by som sa dostal na takúto fotografickú úroveň. Keď už hovorím o fotografovaní, ja som sa na Islande fotograficky úplne vyzúril, to je raj (nielen) pre fotografov. [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.16  22:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Na Vsetíně u Lidlu,
    podlehl jsem strašidlu,
    bylo krásně zelené,
    jako kdysi eSeNBé...
    Z HTP na TSI,
    převléklé jak soudruzi.
    všude samá lišta, sPojler,
    moTor utáH by i b(r)ojler...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.05.16  20:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

wl: Ta je pěkná... ;-)

Na Vsetíně
    tam je Fábka
    tuní ju syneček
    by ho neměli za srábka

tuní ju syneček... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.05.16  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Nejraději mám nového Civica Type R takto ;-) >:-[]
    [odkaz]
    Covenant, určitě ten první, i s funkčního hlediska :-)

Přidal jsem do té galerie spoustu dalších pěkných fotek od fotografa z Carbonie, je tam pár opravdu dobrých! Třeba tato:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.16  18:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

w-a
    Když už jsi vzpomněl ten tuzing, měl bych tu nedávný vlastní úlovek ze Vsetína... a jak jinak, než přímo před Lidlem:
    [odkaz]
    Vše je samo zcela funkční...
    :-| :-O 8-s >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 16.05.16  18:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Pánové kterou variantu předního nárazníku (lízátka) by jste zvolili???....... prvních šest fotek je jedno a totéž a na 7-8 fotce je už i rozšíření předního nárazníku s lízátkem.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 16.05.16  13:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

woody: o tom žádná, zadokolka je zadokolka... mimochodem, moje bývalá RX-7 FC jezdí prý pořád skvěle :-) . Jo, asi bych šel u auta na hraní znova do ojetiny.

white: tady to vypadá tak, jak jsem se bál - konzervativní barva na hot autě. Ono ten koncept měl ještě polepy a tak.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.16  12:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

w-a
    souhlas

Emel
    Podle mě i studii slušela mnohem víc ta červená, ale takhle zářívě (na tvém odkazu je nasvícená) naživo ta modrá na sériové CTR nevypadá. Je tmavší a méně výrazná a za určitých světelných podmínek jde až do švestky (viz druhý odkaz). Potkávám ji tady několikrát týdně.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.05.16  11:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Emel: Tak gratuluju. Já jsem s tím naším fakt maximálně spokojenej. Jinak mně se SSS prostě s velkým náskokem líbí nejvíc v bílý perleti....a až daleko za tím červenej. A to přesto, že ty "fousy" kolem mlhovek by to chtělo upozadit. Třeba tou modrou.

A na CTR určitě něco je a ani já bych ji nevyřadil jen kvůli vzhledu. Ale byl bych hodně rozpolcenej. Buď by mě to táhlo (pokud fakt převážně na blbnutí) k o hodně levnější Fiestě ST nebo pak k cenově s CTR plus mínus srovnatelným ne-předokolkám.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 16.05.16  11:38

wa: Normální Swift je ale v modré metle docela ok... btw, stříbrného už mám doma :-)

Jo, je to tyátr, ty dveře jsou děs... ale přesto, něco na tom autě je. Co jsem chtěl říct je to, že by mě ten design neodradil a kdybych chtěl HH fakt na blbnutí, určitě bych CTR nevyřadil jen kvůli tomu jak vypadá.

Historka z benzínky... umím si to živě představit :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 16.05.16  10:11

w-a

A mně tuzeři stejné značky auta, které řídím, nijak nevadí, já je rád jak autobusák pozdravím. Pak se jim zasměju. >:D Zdravím každý bmw, který vidím - kromě těch velkých oblud, ty nemá cenu zdravit. A musím říct, že mi valná většina pozdrav oplatí.

Nijak mně pozornost ostatních neláká, ale párkrát se mi stalo, že obsluha pumpy mi auto pochválila a chvilku jsme kecali. Žádný protivný otázky na téma kolik to stálo a jestli je moje. To potěší.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.05.16  09:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

wl: Jj, ani jinak hezký odstín modré není samospasitelný a některým autům prostě nesluší. CTR, GTI ale třeba i SSS moc nesedí.

Jinak ten lem blatníku u CTR je prostě násilně ukončenej bez návaznosti na dveře, takže to vypadá jako by si to někdo dělal doma. Flákneš tam lem, zalakuješ ale prolis na dveřích holt v garáži neuděláš. ;-)

Emel: Tak víš co, žít se dá s ledasčím, třeba s Dacií :-) , ale beru to podle sebe. Hrany odporu se časem obrousí, obzvlášť pokud to auto dobře jezdí. Přesto mám raději méně "divadelní" kousky. Nedávno jsem tankoval na Benzíně v Lovosicích a u vzduchu tam postávaly tři postarší Golfy. Všelijak dotuněný, mohutný křídla, kola jak kráva, polepy atd. Když jsem platil, tak pánové okukovali moje GTI. Počkal jsme chvíli až odejdou, pak jsem se téměř vyplížil a frnknul jsem pryč, neb s tímhle nechci být spojován. Nejsem nějak stydlivej, nemám nic proti wow-efektu ale vadí mi nepřiměřenost. A tu zrovna z CTR tak trochu cítím.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 16.05.16  08:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Já říkal že moje pořadí by bylo červená - bílá - a pak nevím... modrá by mě k tomu autu ani nenapadla, ale když Cov zmínil ten koncept, tak tam to mělo něco do sebe.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.05.16  23:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Podle mě ta modrá CTR právě vůbec nesluší, už jsem naživo na CTR viděl čtyři barvy a nejlépe vypadala červená, pak šedá, potom bílá a nakonec modrá. Mimo jiné, podobně jako GTI má i CTR červené prvky, které se s tou modrou dost "perou".
    Ten vytažený lem zadního blatníku a utopené zadní kolo k tomu vypadají komicky i naživo.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 15.05.16  22:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Modré CTR říkáš? Ale tak asi jo, já modrou můžu fakticky na čemkoli... a ten koncept byl fakt pěknej. Potkal jsem červenou normálně na ulici a asi bych s tím žít uměl... je to trošku divadlo, ale v běžné šedi maloměsta celkem vítané zpestření.
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.05.16  22:18

« První fotky z CarboniaCupu..

Kdyby chtěl někdo kouknout na fotky z Carbonie, tak tady je první várka. Je tam nejdříve pár fotek od profíka co fotil pro Carbonii (ale jen pár, další ještě budou), pak je tam řada našich fotek, především co fotila drahá polovička (ale umí fotit ještě méně než já).
    [odkaz]
    Ikdyž třeba tato, po mé úpravě s ořezem a barevným doladěním je podle mě dost dobrá!:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 15.05.16  20:42

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Emel

Tak to jsem nějak přehlíd a vidím to až si to napsal...Já si spíš všimnul toho utopeného zadního kola. Jinak tady u nás jezdí podobně modrý jako máš RS a na živo to není špatná, ale samozřejmě do toho krásného konceptu to má daleko...

Edit:
    tak malá upoutávka na zítřejší slovenský test( běžné cesty i závodní okruh slovakiaring se závodníkem Štofi Rosinou)...údajně poradí i jak ho jezdit, tak jsem na to zvědavý. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 15.05.16  18:27

« Re: Re: Re: Re: OT: MX-5

Cov: za mě teda moc ne... bral bych červenou a pak asi bílou.

Mimochodem, nepřijde ti, že ty zadní dveře na blatník moc nesedí?
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 15.05.16  12:16

« Re: Re: Re: OT: MX-5

Ač se mi až tak nelíbí..v té šedé nevypadá ta Hoda vůbec špatně.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.05.16  18:19

« Re: Re: OT: MX-5

Máš smůlu, já v ní už seděl, psal jsem tu o tom. "Nasoukal" jsem se v pohodě (byla stažená střecha), problém je při sezení, kromě čouhající hlavy, chybí prostor pro pravé koleno.
    Takové dětské autíčko, třeba pro Mojita ideální.
    Kdyby k tomu nabízeli šlapadla, tak to koupím 9ti leté dceři, místo mechanického jezdícího koně.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.05.16  17:32

« Re: OT: MX-5

Tak to ti mohu říct úplně přesně. Moc nevejdeš. Sica jako jooo, ale rám předního skla ti bude vadit, stejně jako moc komfortní sezení s místem na nohy a kolena pod volantem nečekej >:-[] >:-[] Ale proti takovýmu White Labelovi se do ní aspoň nasoukáš! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.05.16  15:02

« OT: MX-5

Dostal som pozvánku na prezentáciu Mazdy MX-5, uvidím, či sa mi podarí sa s ňou zviezť, každopádne si naživo vyskúšam, či sa do nej vôbec zmestím, alebo by bola pre mňa použiteľná len s otvorenou strechou a výhľadom ponad rám predného skla. >:D Hlavná cena je MX-5 na celé leto, to by sa chodilo do práce s vetrom vo vlasoch! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 12.05.16  17:41

« Re: Re: Re: Tak ať se můžete zase čemu smát

Thomasino:
    kdo nic nedela, nic nepokazi ;-) Kdyz je na takovy vylet mimo trat prostor, tak je to jeste porad dobre. Neposkodi se ti moc Megus, kdyz ji mas ted tak nizko?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.05.16  10:23

« Re: Re: Tak ať se můžete zase čemu smát

Buď tam mohu brzdit na 100m a držet se vlevo, nebo na 90m a mít nasměrovaný čumák více ke středu zatáčky, ale tohle bylo prostě blbě! :-O :'-(

Ale druhé video bude výrazně akčnější, tím jak jsem se nechal před první zatáčkou raději předjet a skončil poslední (nepočítám starou Hondu Civic 1,6i), tak jsem pak postupně předjel Alfu GTV V6, nový CTR, pak Scirocco R a pak se dotahoval na tu bílou 330i s pravostranným řízením (což je asi trochu výhoda na podobném okruhu). Pak ji předjel, blokoval na konci cílovky, stejně mě předjela, držel jsem se jí za zadkem a říkal si, že v posledním kole v poslední zatáčce bych jí to tam mohl zase poslat na vnitřek, tak koukám kolik kol chybí do konce a ejhle, mávají konec! >:D Navíc tam bude nahoře pohled zadní kamery, jako že zpětné zrcátko :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.05.16  10:11

« Re: Tak ať se můžete zase čemu smát

Tom: to bolo pekné, už si šiel celkom na limite. Ale ten výlet do štrku, to bolo jasne neskoré brzdenie, ja už pri značke 150 intenzívne brzdím a Ty si tam ešte stále zrýchľoval, brzdiť na 50ke je samozrejme neskoro, na takej krátkej dráhe ubrzdí možno Radical s 500 kilami, nie autá našej hmotnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto SrandistaSK

SrandistaSK 12.05.16  07:54

Na druhej strane, lepsi kacirek na Slovakiaringu, ako zvodidla na Nurburgringu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 11.05.16  22:52

« Re: Re: Re: Tak ať se můžete zase čemu smát

tak aspon zbastli ten ostrek intercooleru. Ja som ho zbastlil tak, ze bol komplet cely odoberatelny a fungovalo to a rozidiel ( na 115 PS seriovych ) som citil. Tebe to urobi mozno aj 15-20 PS a kedze nas ring je taky aky je, tak by si sa len vdaka tomuto mohol dostat kludne pod tyh 2:35... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.05.16  22:46

« Re: Re: Tak ať se můžete zase čemu smát

Já jsem mechanikovi říkal, že dáme dozadu dolů zpátky jedno kolo na místo rezervy, že je to hodně vzadu a úplně dole, že by to možná pomohlo >:-[] >:-[]
    Nechtěl :-(
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 11.05.16  22:44

:-)
    toz gut. A kedze ti spolujazdkyna pomohla vyvazit auto svojimi 50 (?) kilami vpravo vpredu, zober si, ako by ti mohol pomoct napr. taky wl, keby sedel vzadu v strede ( by si mu tam dorobil nejaku provizornu naklapaciu sedacku )a pred kazdou zatackou by sa naklanal na vnutornu stranu zatacky ! >:D To by bolo hadam rekordne kolo od Meganu coupe RS cup celkovo ! >:D >:D >:D >:D
    Tak si ho dohodni, zaplat... >:-[] ;-)
    wl odpustí ( dúfam ) ... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.05.16  22:23

« Tak ať se můžete zase čemu smát :-)

Druhý závod CarboniaCupu v pondělí 9.5. na Slovakiaringu (druhé kolo jsem vystřihnul aby to nebylo moc dlouhé), na konci čtvrtého kola však pozdní brždění a kačírek :-)
    Před tím znovu pěkný souboj s bílou 330i, kdy mě nejdříve trochu ujela, já ji dojel a předjel, ale o kolo později jsem to kačírkem ukončil...
    [odkaz]
    Mnohem zajímavější pak bude video z prvního závodu, kdy jsem zaspal na startu, pak je nechal v první zatáčce raději jet, protože jsem byl uprostřed chumlu aut a nechtěl jsem si to nechat rozbít. Následně jsem dojel a předjel 4 auta, vč. zase bílé 330i (ale za chvilku mě to vrátila), se kterou jsme si pěkně zazávodili. Také Scirocco R a novou Hondu Civic Type-R, obě z mé skupiny B4...
    A ještě zatím moje BEST KOLO 2:36,41 z SK ringu, zajeté v prvním tréninku se spolujezdkyní a plnou nádrží (asi lepší vyvážení se spolujezdkyní, ve druhé zatáčce se dá jet rychleji, as 170 místo 165)
    [odkaz] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.05.16  14:03

« Re: Re: Re: Re: Re: GGTI

Ad najlepšie GTI v histórii: Povedal by som, že praotec, zakladateľ rodu čiže 1. generácia, ale keďže to tu podsúva wl ako majiteľ 5. generácie, tak možno tá. ;-)
    Za mňa jednoznačne posledný GTI Clubsport, výkonovo a dynamicky na úrovni najlepších predokoliek a pritom na rozdiel od silnejšieho S stále plnohodnotný praktický heč.
    Btw. neprekvapivo sa GTI rôznych generácií vyskytuje aj v najsevernejšom hlavnom meste sveta Reykjavíku. Ale inak tam dominujú full size SUV a off-roady, mnohé z nich v úprave super truck: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 10.05.16  12:54

« Re: GGTI

Za mě Mk7 R s bodykitem GTI a motorem z Mk5 R32.

;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.16  00:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

• « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 09.05.16  18:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

Bully:
    tak tomu hovorim stat sa celebritou zo dna na den, proti svojej vôli ! >:D
    teda ty mozno nie, ale auticko uz celebrita je. :-)

• « 00 Reagovat !

foto SrandistaSK

SrandistaSK 09.05.16  18:41

Bully: Myslis, ze zrovna ja tie uvodzovky potrebujem? ;-)

Kazdopadne je vidiet, ze sme to v Luxe prepiskli. Nemali sme tu Ring nalepku lepit uz u teba. Takto ta samozrejme na iDnese bez problemov zmercili ako nezodpovedneho burzoazneho milionara >:D

Ja som to inteligentne nalepil az v Brne a videl si, ze som bol v cajku, nikde na videu som sa neobjavil ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.16  14:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

w-a
    Aneb, jak se stát vůdcem "smečky" a dozvědět se to až ve večerních zprávách..., případně rovnou na policii. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.05.16  14:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

wl: Anebo obráceně. Bully si tak v klídku jede na minisraz a jak jeho Lotusáka zmerčí smečka znuděných miliardářů....hele, ty woe, neměli jsme vyrážet až za hodinu ? no nic, to je jedno, nasedat a za ním... >:D

Bully: >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 09.05.16  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

SrandistaSK:
    proboha, zapomnel jsem tam dat uvozovky a spoustu smajliku, abys to s tim mym osocenim nevzal vazne >:D

wl:
    presne tak, "soukroma dovolena", aby mne k vydajum za Hilton nedosla jeste i nejaka pokuta :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.16  13:50

Bully
    Takže tys vlastně přijel s nimi a ten mini sraz byl jen alibistická zástěrka... >:-[]
    Nedá se nic dělat, jdeš okamžitě na hatelist! >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 09.05.16  13:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

Jsi prisny a nerozumis legraci. Ale bylo nám fajn, ne? :-) A ted zpatky k reseni cervenych linek ve svetlometech u sportovnich vozu! :yes:

Taky kdo by se bavil s nezodpovednymi burzoaznimi milionari, ohrozujicimi zivoty, zdravi a mravni hodnoty nasich zen, muzu a deti [odkaz] (1. auto v 1. videu) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.05.16  13:44

« Re: Re: Re: Re: GGTI

šn
    tip/tipnout
    Ale mě by spíš (místo jazykového rozboru daného slova) zajímal názor na obsah toho videa, třeba woodyho, iudexe a dalších.
  • « 20 Reagovat !

foto SrandistaSK

SrandistaSK 08.05.16  18:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

To je sice pravda, ale ten chalan so stvrtym autom nebol z MACZ ;-)

Kazdopadne tu mate par fotiek, ako dokaz, ze aj ked sa to moze zdat neuveritelne, tak aj ludia z MACZ sa vedia stretnut inde ako na diskusnom fore.

[odkaz] [odkaz] [odkaz]
  • 20 Reagovat !

foto Emel

Emel 07.05.16  20:08

« Fotka

Mám pro vás jednu fotku z Leedsu, líbila se mi atmosféra...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 07.05.16  17:41

« Re: Re: Re: GGTI

WL: tipnout typ :-)
    No G60 byla určitě jednou z významných inovací, co se přeplňování týče, minimálně svou aplikací v širším modelovém spektru.
    A u verze G60 Limited (nevím, jestli i nějaké homologované Rallye) pokrokový pohon všech kol, čímž dala základ pozdějšímu eRku. :-)

Samozřejmě uznávám, že na konci 80. let už třeba Lancie prodávala v duchu módy „rallyových GT“ technicky velmi vyspělé HF Integrale (dokonce včetně zajímavých konstrukcí podvozku a obtoku turbodmychadla). Jen pak holt koncern Fiat udělal na začátku 90. let několik taktických chyb, kdy zachráněné Alfě a Lancii spíše uškodil, než pomohl.
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 07.05.16  14:17

« Re: Re: Re: GGTI

lebo mala polovicu z E-Laderu uz vtedy...? >:D ;-)
    Keby na to nahodili este E-motor... :-! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.05.16  13:53

« Re: Re: GGTI

šn
    To tYpnout nebyl záměr, jen menší noční zkrat... :*) ;-)
    S drtivou většinou toho, co tam padlo, souhlasím.
    G60ku jsem měl v Corradu, v čem měla být přelomová?
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 07.05.16  12:00

« Re: GGTI

WL: To „typnout“ byl záměr? :-) Myslím, že pro spoustu lidí (obzvláště z bývalé Jugoslávie) je velkou klasikou Mk2 16V s BBS koly. Byť pro normální ježdění, ať už denní či okruhové, určitě není tou nejracionálnější volbou (jakože o dost těžší kastle než u jedničky a o dost menší bezpečnost než u trojky).

P. S. Kdyby měly připadat v úvahu i limitované edice GTI, tak opět body pro dvojku, protože přelomové G60. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.05.16  01:00

« GGTI

Přehled všech generací GGTI:
    "Which Was The Greatest Generation?"
    Zkuste si typnout. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.05.16  00:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

Počkej, jednu chvilku jsme byli přece čtyři !! >:-[] >:D
  • « 10 Reagovat !

foto SrandistaSK

SrandistaSK 06.05.16  23:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

Takze to opat skoncilo podla ocakavani, za MACZ sa stretol masivny pocet 3 (!) aut... Fakt by ma zaujimalo, co je take zabavne na tom plkat len a iba na internete, ze co je to, coho sa vsetci internetovi diskuteri tak boja, ked sa zacne riesit stretko v realite... Toto mi asi zostane navzdy skryte...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.05.16  15:35

« Re: Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

SSK.
    Jasně, nekoušeme..., jen trháme a rovnou polykáme! >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto SrandistaSK

SrandistaSK 06.05.16  14:10

« Re: Re: Re: Sraz Brno, patek 6.5. - 17:30

Pripajam sa k Bullyho vyzve. Ano, stretko u Campusu dnes o 17:30 stale plati, a radi uvidime kazdeho, kto o autach rad pokeca nie len na nete, ale aj v medzi inymi ludmi >:D

P.S. Nekuseme! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.05.16  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

wl
    A furt nic, viď... >:-[]

P.S.: Dnes jsem viděl na parkovišti moc pěkný Mk1 Golf v kabrioletu - přesně tenhle, jen s černým vnitřkem; měl(a) to navoněný. :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.16  21:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

pS
    A zase "CTR", že by už tehdy jela Honda po rekordu jak slepice po flusu... >:D >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.16  21:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Parádní video !!! :yes: Okolní stromy jsou hodně nízké, proti tomu jak to tam znám z posledních 2 let co tam jezdím :-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.05.16  18:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Tož na zkrácení chvíle, než hoši od hondí řeky přijedou na NS, doporučuji se kouknout zpátky do minulosti na to, jak se tam jezdilo v osmdesátkách. :-! :yes: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.16  17:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Pro Hondu nikdy nebyl problém o tom dlouho dopředu mluvit.., takže teď už to stačí jen zajet se sériovkou a pak případně nabídnout nějakou ultimativnější verzi, která dá všem definitivní knockout. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.16  17:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Th
    Souhlas, mimochodem Honda o tom "snila"/psala ještě dřív, než před dvěma roky, ovšem nějak se zapomněli zmínit, že to plánují zajet s prototypem. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 05.05.16  17:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Honda zase prohlasila, ze az nekdo postavi podobnou vykuchaninu jako Megane Trophy nebo ted Golf Clubsport, nebude pro ne problem neco podobneho udelat taky a rozsekat je. Hlavne ze je o cem se bavit >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.16  17:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Bully
    Nebyla to spíš vteřina a půl? Radost? To je zbytečně silné slovo. VW jen ukázal, že podobné "rekordy" může dávat i on, ať už s Cuprou Performance, nebo s GTI CSS.
    Honda, že kolem toho nedělala (několit let dopředu!) cirkus navíc?!? >:D >:-[]
    Navíc slíbila potvrzení se sériovkou a zatím pořád nic. Proč, když má teď navíc údajně rychlejší okruh, tak to by jistě hravě překonala ten původní čas. Okruh je zřejmě rychlejší, ale sériová CTR bude zase pomalejší, než prototyp, navíc GTI CCS zajel ten čas v konfiguraci ve které se bude prodávat, mám teď na mysli hlavně semislicky, se kterými zatím nelze CTR vůbec koupit.
    V posledním EVO je okruhová srovnávačka CTR vs MRS 275TR vs Cupra Performance a CTR měla i přes zřetelně nejvyšší výkon nejslabší čas ze všech tří. Prostě vybrali nejrychlejší verze, které se dají koupit, ale CTR nic "sériového" na semislickách nemá. Přitom ten rekord není o netovárně vytuněných autech (to by pak nemělo absolutně žádná "pravidla"), ale o autech v podobě jaké je lze reálně koupit. A pokud to žádná pravidla nemá, pak může Honda hned zítra tvrdit, že to znovu překonala i se sériovým autem a bez semislicků a hned další den zase někdo jiný.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.16  16:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Je to tak a zmiňoval jsem to tuším v diskuzi na ACZ, nová Nordschleife je o trošku rychlejší po těch úpravách. Nicméně zrovna Honda žádný oficiální čas s CTR stále nemá, čeká se až zajedou se seriovým autem. Akorát že jsou troškou pro srandu, když o tom 2 roky do předu mluvili, že postaví nejrychlejší předokolku na NS a ve finále sice nezajeli se seriovou verzí. Líbí se mě přístup VW, který v tichosti připravil ostřejší verzi Clubsport S, zajel jako že rekordní kolo (marketinkově samozřejmě dobrá věc) a pak to ohlásil. Ne jako Honda co o tom 1,5 až 2 roky mluvila >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 05.05.16  16:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Nechci golfistum kazit radost, ale nikdo tu jeste nezminil provedene upravy Ringu. Jestli ta uzasna vterina na CTR nebyla spis smesne malo >:D
    Honda nedelala zadny cirkus navic, oproti Seatu, Renaultu a spol., kazdy dela upravy jake chce a pravidla neexistuji.
    Lepsi je si sam zajezdit, nez debatovat nad casy kdovi koho, co zajel kdovi s cim ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 05.05.16  15:49

Je dobre, ze mas este chvilu cas - mozno sa dockas:
    [odkaz]
    :-) :yes:
    Ak toto nieje len mlzenie pred tym, co sa inac uz tiez chysta(lo) nejaky ten piatok ( R10 / R18), tak by to mohla byt dost dobra petrolheadska zalezitost: Famozny R5 turbo, quattro... :-) Ked sa s tym zzijes a bolo by ti 400 PS malo, pan Mayer alebo ABT a dalsi, ti radi ponuknu dalsie stovky koni navrch. ;-)
    Cena by mohla byt dokonca zaujimavejsia nez u "Porsche-brata".
    Normalne ma navnadili - povodne som uz spekuloval (ale az za cca rok +/-) o nejakej starsej R8 V8 MT, ale ak by malo byt toto...
    Lenze ako som uz vyjadril prvotne pochybnosti: Audi je v stadiu, ze chce vytazit maximum z mozneho na pozdvihnutie svojho imidzu a su defakto pripraveny postavit kladivo na "hyper-trojicu" - teda R18 - kedze ten stroj by z neho fakt vychadzal a podla ich slov by to mal byt defakto zavodak so znackami.
    Tak uvidime, co dostane prednost...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.16  14:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

S tím si dovolím souhlasit, jak jsem psal, DSG bude nejspíše rychlejší. Ten odkaz na staré GTI s manuálem a zjednodušení celé série by klidně mohl být ten důvod.
    Sakra, tak že bych si objednal zase jednou nějaké GTI? ;-) >:-[] Tohle s rámem a bez sedaček a vyladěné na NS se mě líbí. Ale bojím se, že cena bude přes mega a to za předokolku nedám :-( A vůbec, já chci další auto nějaké lehké a s lepším rozložením hmotnosti, ideálně tu Alpinku, nebo Caymana S či GTS >:-[] Případně bych asi "přežil" M2, ale to až se bude za 3 roky nějaké lehce jeté prodávat. Teď mám stejně dva roky útrum s kupováním nějakých aut :-O :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.16  13:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Leg
    Ad bod 3. Jak už jsem psal, není problém naladit soft dsg pro 400ks sérii CSS sportovněji (méně blbuvzdorně). Viz třeba právě TTS, se kterým CSS sdílí motor a převodovku (manuál), s tím, že CSS je předokolka. A když porovnám zrychlení 0-100 TTS s manuálem vs o 20kg těžším dsg (S-tronic), tak dvojspojka je 0,3 s rychlejší, přičemž u slabších verzí 2.0 T(F)SI je rozdíl menší (0 - 0,1s ve prospěch dsg ).
    Může se stát, že větší váha + delší převody smáznou rozdíl v rychlosti dvojspojky na určité trati/okruhu, takže čas na jedno kolo může být prakticky shodný, ale, že by byl manuál v kombinaci s tímto 310 PS motorem rychlejší, než dvojspojka, tak na to bych si určitě nevsadil.
    U 400ks série se prostě museli rozhodnout pro jednu ze dvou převodovek (u TTS nabízí obě) a právě kvůli hmotnosti a odkazu na původní GTI vybrali manuál a s tím pak auto ladili na NS. Rekord by dali i s dsg, na volbě převodovky (podle mě) primárně nestál.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.16  12:26

Th
    V pátek (pokud to není zrovna svátek) nemůžu prakticky nikdy, když už, tak so/ne.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.16  10:02

Doufám, že si jen děláš srandu :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 05.05.16  09:46

Thomasino
    Nestíhám, jsem odjetý ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.16  09:14

Jinak CTR je v tom normálním režimu tlumičů sice tužší jak se očekává, ale prý nic brutálního. Ten druhý režim je celkem tvrdý, ale možná díky tomu funguje na rychlých okruzích tyu SK Ring.
    Je ale fakt, že já už mám ty měřítka posunuté trochu jinam >:-[] Musím nechat Covenanta svézt s Meggie, aby mohl srovnat >:D
    A vůbec, kdo dorazí zítra (v pátek) na sraz v Brně 17,30 ke Campusu s Bullym? Covenant, stíháš to? White Label by taky jednou mohl vylézt z beskydské nory a dorazit ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.05.16  09:12

Čéče, nenafasoval, musel jsem si koupit. A mám i ty velké stahovací pásky, kdyby něco >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 05.05.16  09:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

Troufám si tipnout, že Cupra s DSG by na Ringu nebyla schopná zajet lepší čas, než s MT. Pokud ano - už by se tak stalo a věděli bychom o tom.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.05.16  07:57

Gratulujem Golfu a fanúšikom VW k rekordu. Antifanúšikovia nemusia byť smutní, iste si nájdu 100 dôvodov, prečo zrovna tento čas nie je relevantný.

Pre mňa je zaujímavou práve informácia o špeciálnom Ring režime, v ktorom je DCC údajne poddajnejšie ako v režime sport. To je v kontraste s Civicom, ktorý bol ladený priamo na ringu a vyšiel im z toho podvozok tvrdý ako skala už v štandartnom režime, v športovom je údajne neznesiteľný.

No a čo sa týka DSG, tam vidím tri možné dôvody pre jeho nepoužitie:
    1. Hmotnosť - každé kilečko sa počíta
    2. Dlhšie prevody - myslím že DSG má dlhšiu 4-ku, 5-ku a 6-ku a na dlhých rovinkách snáď lepšie vyhovuje kratšie sprevodovanie manuálu
    3. Samočinné preraďovanie aj v manuálnom režime - toto možno nevadí, ak človek jazdí na 90 percent, ak je však treba ísť na 99 percent, viem si predstaviť, že toto je problém.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.05.16  00:16

pS
    Jo, zrovna já a woody jsme velcí fanoušci ksichtbuku a hvězdbaksu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 04.05.16  23:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI Clubsport S - 7:49

"Jinak je jasné, že zrovna my dva jsme nezvolili dsg proto, abychom díky ní drtili časy někde na ringu."

Jj, už vim proč. Abyste mohli dávat na sociální sítě fotky, jak pijete za jízdy kafe ze starbucks. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 04.05.16  23:23

Chalani, mile rad, len ako som uz par krat pisal, najskor sa musim vymanit z mojej casovej tiesne. Ale do konca leta chcem byt "free", tak hadam. ;-)

btw.: Pozeram, ze si asi nafasoval okrem ineho aj Renaultiu univerzalnu opravnu sadu - ta šedá páska:
    [odkaz] a
    [odkaz]
    ale doporucujem pozriet aj zvysok galerie ! >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…