Thomasino 07.07.16 17:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tady je dobře slyšet zvuk zevnitř při ostrém kole. Za mě asi celkem dobrý. A na živo to snad brzo uslyším. Pokud někdo umí dobře anglicky, budu rád za info co k němu tady říkají, když porovnávají s výrazně hardcorovějším CTR. GTI CS je tady pomalejší, na druhou stranu tady mají celkem obyč pneu Bridgestone Potenza 225/40 R18, kdežto CTR má vždy lepivější CSC6 235/35 R19, takže v reále bude rozdíl menší. Škoda že neměli k dispozici auto na příplatkových 19" Pretoria s pneu Michelin Pilot Cup 2 které k tomu jsou, pak by to bylo s obutím vyrovnanější ;-) Ale stejně by asi CTR bylo o chlup rychlejší.
Thomasino 07.07.16 17:06
Tak to bych tě měl ještě pak svézt v MRS s KW Clubsport (než ho prodám a vymonutuji KW), aby sis "srovnal mířidla" na pojem "uncomfortably" >:D >:D
Pokud to o něco přitvrdí proti GTI, tak stále v pohodě ;-)
P.S.: Ale sám jsem zvědavý, o kolik bude trochu pohodlnější GTI CS, pomalejší (nebo snad rychlejší?) na Slovakiaringu proti MRS, ono je totiž dost dobře možné, že ten čas bude hodně podobný >:-[] Ale kdybych chtěl auto jen na NEJ čas na SKR, beru samozřejmě Cupru 290 s Performance Paketem, ale teď už to není to nejhlavnější. -
Thomasino 07.07.16 16:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Já to četl ve Speedu, že jsou pružiny o 10% tužší a tlumiče také přitvrzené. Co je na tom pravdy nevím, ale jestli to píše i iudex a Autoexpress, tak snad se tomu už věřit dá :-)
Na tom videu je pak i zvuk zevnitř ;-) -
iudex 07.07.16 16:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
wl: tak v teste Autoexpressu písali: "VW engineers have recalibrated the springs, dampers and bumpstops..." a celkovo hovoria o menšom komforte: "Our car was also fitted with the optional Ł830 Dynamic Chassis Control dampers, which are retuned for the Clubsport. As a result, even in the Comfort setting the Golf fidgets uncomfortably at low speed, while bigger potholes send a crash through the cabin. A standard GTI with this set-up rides like a luxury limo by comparison, yet is nearly as sharp and composed in Dynamic mode." -
white label 07.07.16 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Ale mě zajímá především zvuk, který slyším spoza volantu...
Nikde jsem žádnou zmínku o tom, že by měl CS (nikoli CSS), ve srovnání s GTI Performance, upravený/přitvrzený podvozek neviděl, je to klasické výroční GTI s atraktivnějším názvem, zvýšeným výkonem a specifickou výbavou, nic víc, nic méně.
"Stejně jako všechny verze modelu Golf GTI, je i „Clubsport“ nabízen sériově se sportovním podvozkem, jehož světlá výška je o 15 mm nižší. Vpředu zajišťuje precizní směrovou stabilitu náprava se vzpěrami McPherson, vzadu je modulární čtyřprvková náprava. Součástí sériové výbavy je uzávěrka diferenciálu přední nápravy, funkce pro optimalizaci jízdní dynamiky XDS+ a progresivní řízení (s výrazně menším úhlem natočení volantu). Golf GTI Clubsport se může díky svým agilním a bezpečným jízdním vlastnostem suverénně poměřovat s prvotřídními a výrazně dražšími sportovními vozy." -
Thomasino 07.07.16 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Na videích v testech vypadá zvuk dobře, ale kdyžtak se dá vyhodit střední tlumič a je vyřešeno :-) :-)
,,,sakryš, nepsal jsem něco, že nebudou žádné úpravy?? :-O Ale podle videa to vypadá, že nebude třeba.
P.S.: Pochybuji, že bude ještě GR420 :-O -
white label 07.07.16 15:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Já jsem byl hlavně zvědavý na GR420, CSS mi nic moc neříká a honit časy na okruhu s novým hh, to není nic pro mě...
Za největší slabinu G7 GTI považuji zvuk spoza volantu (zlaté staré dobré G5 GTI), tak doufám, že to aspoň u CSS udělají lépe. -
Bully_ 07.07.16 15:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex:
jiste, jde o muj pohled na zaklade mych zkusenosti, bez toho bych to sem nepsal. Ten prives sam nemam, ale dokazu si to s autem na plataku prave predstavit. Kvuli setreni te motokary a i kvuli pohodli . Na stovkach a stovkach km nutneho presunu po vetsinou zacpanych dalnicich nevidim o nic vetsi zabavu s HH, jako s jinym autem s platakem za sebou. Ze me pri tom presunu obcas predjede par Octavek by me rozhodne nevadilo, kralovsky to vyvazi jizda v opravdu ridicskem aute na miste. Ale jak uz jsem psal, naprosto v pohode to jde zvladnout i po vlastni ose, vzdyt je to jenom parkrat za rok.
Abych se vlastne posunul jeste dal, muselo by jit o nejaky monopost, nebo uz o motorku a do toho uz asi nepujdu >:D -
Thomasino 07.07.16 15:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Golfa R v kombíku bych klidně zvládl, ale nesmí to stát 1,2 míče >:D >:D
Aspoň takto bych si představoval u takového auta difuzor ;-)
A kdopak ty dvě auta pozná? Není to moc těžké, takže jistě všichni :-)
Jinak prý to má vpředu u toho černýho vystouplého plastu i vstupu vzduchu do podběhu (u běžných GTI LEDky), což by mě mile překvapilo a na chlazení brzd by to bylo hodně fajn. Něco tam má dokonce i Leon Cupra.
white label 07.07.16 14:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Golfa v kombíku (včetně eRka) bych nekoupil ani svojí ženě, když Golf, tak hb, ideálně 3dv.
Pokud si k těm Brescia vzal DCC, tak to udělal dobře.
Jinak ten zadní "difuzor" je pořád krátký a pod sukně (tlumič výfuku) je tak bohužel vidět i CéeSku.
Thomasino 07.07.16 14:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tak prý i ty 18" Blevedere jsou lehčí o 3kg proti běžným kolům, no uvidíme...
Na některých fotkách jsou ty Belvedere i Bresca s menší mezerou u blatníků, je to asi tím, že když to má DCC, sedí to prý o kousek blíže zemi. Ale třeba tam mají jen své oblíbené popruhy na optické snížení při focení, co používají na autosalony >:D
Taky je jiný ten zadní "jakože-difuzor", ale do difuzoru to má daleko, třeba proti Cliu RS >:-[] Akorát už to nemá ten vzor a bude se lépe umívat. Jak to leští iudex a Woody?? :-)
Ten známej si objednal ty Brescia, ale nevím jestli taky DCC. Už je to prý jeho šestý GTI, teď má sedmičkový černý a žena kombíka GTD
>:-[] WL, někdo tě trumfnul, jestli by jsi taky neměl objednat CS nebo CS-S ;-) -
white label 07.07.16 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Viz 14:13
Ty Belvedere špatné určitě nejsou, ale na mě jsou ty paprsky až moc tenké/jemné a disk je pak příliš prázdný, což opticky nekoresponduje s celkovou hmotou karoserie Golfu (z profilu)... a tu menší velikost poznáš na pohled velmi rychle už podle vyššího profilu pneu:
A ty Brescia zatím také žádný jiný model nemá v nabídce. -
iudex 07.07.16 14:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
wl: [odkaz]
Inak máš pravdu, Brescia nie sú čierne, ale leštené, to sa mi páči, ten tvar mi ale už príde príliš prekombinovaný a v princípe by som 19ky na pritvrdený CS nebral. Tie základné 18ky Belvedere sú jednoduché, opticky ľahké, vyzerajú rovnako veľké, ako 19ky Pretoria a sú pre CS jedinečné, na iných modeloch nie sú: [odkaz] -
white label 07.07.16 14:13
« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Th
18" Belvedere jsou pro mě volbou rozumu, jsou v základu, vypadají lehce a z hlediska komfortu a tlumení rázů nejlepší volba. S jejich vzhledem si naopak nejsem úplně jistý (hodně jemné/tenké paprsky), chtělo by to vidět naživo, ale za ty prachy s nimi asi nic nezkazíš.
A ten kámoš si na ten bílý 3dv. CS objednal jaká kola? -
Thomasino 07.07.16 13:59
« Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
SOUHLAS s WL i tebou. U šedé CSG by zanikly ty černé doplňky, navíc takto tmavou barvu nechci i kdyby tam nebyly :-)
19" Pretoria v šedé by byly celkem ok (v prvních konfiguracích jsem je měl), ale je pravda že je má skoro každý Golf R. Tyhle 18" co jsou na GTI CS jsem asi jinde neviděl (navíc díky stříbrnému lemu po obvodu působí větším dojmem), ty 19" Brescia se mi tak nelíbí, ale hlavně to má pak gumu 225/35 R19 (poněkud ne moc rozšířená verze oproti 225/40 R18 nebo 235/35 R19), protože ráfek je jen 7,5" (ty Pretoria mají normálně 8" šířku). A jezdit na přitvrzeným podvozku, ikdyž s DCC, na gumě 225/35 R19 po českých rozbitých okreskách asi nechci :-( Známej bude mít bílý 3-dvířko GTI CS za týden až dva, v půlce srpna se s ním možná v Mostě na Carbonii uvidím (pokud se tam pojedu podívat), tak to možná uvidím a zkusím na živo. Teď ale přemýšlím, jak jet do Prahy se projet s předváděčkou CS, co jsou ale asi normálně na 19" Pretoria... -
white label 07.07.16 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex
Ten třetí odkaz mi nejde. Ty černé Pretorie na druhém odkazu vypadají hrozně, zvlášť za ty háky. Ty 19"ky Brescia naopak (celo)černé nejsou, je to klasika GTI, kde převládá leštěný kov, doplněný černou a tvarově "navazují" na vaše Austiny 18". Jsou to jediná kola z nabídky, kde na první pohled vidím jakési GTI DNA, že se nemusí líbit každému je věc druhá, ale černé nejsou a ani na nich černá nepřevládá. Navíc oticky vypadají největší ze všech disků z nabídky.
iudex 07.07.16 13:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Tak VW sa ako obvykle moc nerozšupol; špeciálnemu výročnému modelu pritom mohol dať aspoň jednu špeciálnu farbu. Z existujúcich by som tak opäť len volil CSG. [odkaz] Ale zase tie čierne doplnky a možnosť čiernej strechy do výberu pridávajú ešte bielu a červenú, pri oboch tá kontrastná čierna vyzerá dobre (naopak pri CSG zaniká, tam to vôbec nemá zmysel).
Za disky si podľa mňa netreba (na rozdiel od základného GTI) priplácať, tie sériové 18ky sa svojou optickou ľahkosťou hodia k imidžu Clubsportu. 19ky by som pi pritvrdenom podvozku CS nebral, naviac čierne Brescia sa mi vôbec nepáčia a Pretorie sú ako písal wl pomaly na každom Rku. -
Thomasino 07.07.16 12:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Ona červená byla jediná volba, ještě jsem chvilku přemýšlel nad bílou. Bohužel zase nejsou na výběr žádné barvy :-( Já vím, tvrdí jak to má být oslava 40-tého výročí GTI a nabízí jen barvy co tehdy. Ale kurnik, snad jsme o 40 let dále :-O Taky tam není motor 1,6 atmosféra! Ani v německém konfigurátoru jsem nenašel ty příplatnové barvy 8-s
Ale červená bude OK, ikdyž jsem již červené GTI měl (po těch sedačkách se mě při dlouhých cestách stýská). -
white label 07.07.16 10:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Th
Ta červená není špatná, určitě sluší sedmičkovému GTI víc, než šestkovému, tím spíš ve třídvířku. Mě se na CS moc nelíbí ty černé "rychlé" pruhy nad prahy, působí to na mě jako nějaké podivné "retro", takže bílou/stříbrnou určitě ne a skončil bych zřejmě zase u CSG.
Z těch kol jsou stylově "nejvíc GTI" jednoznačně ty 19" Brescia, což by byla moje volba i přesto, že se mi v kovově stříbrné (v černé jsou designově o ničem) Pretorie z eRka hodně líbí, prostě bych je tam pořád viděl jako kola z eRka, navíc stojí majlant a semisliky nepotřebuji.
Černá střecha je podle mě k bílé nutná, k CSG zbytečná a k červené není špatná, každopádně i to červení GTI dokáže opticky dost snížit. -
white label 07.07.16 10:22
iudex
DCC není k 18" nutné (u běžného GGTI), ale přesto bych ho osobně vzal i k nim. Právě kvůli poloze komfort, která umí slušně žehlit i nejen horší česko-slovenské okresk a nejen na případných výletech s rodinkou. Mimochodem Clubsport S má DCC v základu a ve volbě profilu jízdy je i speciální režim pro NS, kdy je DCC v režimu comfort!, což je docela výmluvné. -
Thomasino 07.07.16 10:14
GTI Clubsport má tvrdší naladění pružin i tlumičů proti GTI, takže tady mi přijdou ty 18" kola a DCC jako rozumná volba. Už jen z toho důvodu, abych to mohl případně přitvrdit, až s tím půjdu jen vyjímečně na okruh. To bych ale pořídil druhé kola 18" nebo 19", aby ty nalepený zbytky nebyly na kolech dalších pár tisíc km. Dokonce přemýšlím o tom, že i brzdové desky by na okruh byly jiné, protože jak sám asi víš a Covenant potvrdí, tak ty brzdy pak hučí (protože jsou na povrchu ty desky jakoby lehce spálený).
Ty 19" Pretorie z Golfu R jsou sice pěkné, ale o něco více se mi líbí základní 18" a za ušetřený rozdíl 40 tisíc Kč si koupím 4 lehké kvalitní disky OZ, ATS nebo BBS ;-)
Jinak u tohoto auta mám v plánu to pokud možno nechat v originále, maximálně se budou zvažovat lepší kotouče. Ono lehce provokující je to auto už tak, zvláště tady v té červeno-černé kombinaci.
Foto ATS RaceLight:
iudex 07.07.16 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Bully: cesta môže byť cieľ, ale iba vo vhodnom aute; čo je vhodné, je evidentne dosť rôznorodé; pre Teba je to tebárs Caterham, ale pre 95% ostatných ľudí by bol aj Cayman GT4 na tisíckilometrovú štreku overkill. To, že naši rodičia sa museli kodrcať funiacimi a vodu v chladiči variacimi Škodovkami do Juhoslávie dva dni neznamená, že im to robilo radosť, jednoducho inak sa vtedy nedalo a niekedy to bolo celkom o život (doteraz si pamätám to množstvo spadnutých áut pod serpentínami s cestami, kde sa dve autá mali problém vyhnúť).
Inak plne súhlasím s Boostom, že vliecť si svoje super zábavné auto na prívese devädesiatkou stovky kilometrov, aby som si potom mohol pár kilometrov puristicky hardcorovo superzábavne zajazdiť a zase sa terigať stovky kilometrov domov, tak to radšej trochu kompromisnejšie, menej intenzívne, ale zato celú cestu ísť hothečom, ako to robí Thomasino. Ale viem, hotheče už máš za sebou, tak teraz je najlepšia kombo tá, ktorú aktuálne máš. ;-)
Tom: keď chceš niečo kompromisnejšie, tak neskĺzni zase do doterajšieho štýlu úprav a zbytočného liatia peňazí do auta. Clusport je už mierne ostrejší ako štandardné GTI, tak ho nechaj v tom stave a užívaj. Ani by som zbytočne nepriplácal za príplatky, na 18kach DCC nepotrebuješ, semislicky na výlety do Álp tiež nie. Btw. u nás sa stále nedá kúpiť a ani na webe VW ešte nie je. -
white label 07.07.16 01:16
woody to určitě nebyl, ten na to nemá čas. Teď je asi hodně zaneprázdněný, sám jsem s ním dlouho nemluvil. -
white label 06.07.16 23:41
boost
Já byl za komančů u Balatonu jen na motorce, takže tvůj otec byl lepší, ale můj známý byl na kolobce až ve Španělsku, takže ještě větší "magor"... >:-[] ;-) -
Bully_ 06.07.16 23:27
boost:
vsak to pisu, muzeme bazirovat na eventualitach a detailech a neporozumime principu nikdy. I tvych smolnych 830 km je porad v klidu i v motokare. BTW i ten Cayman GT4 (modla teoretickych puristu a petrolheadu) je podle jeho samotneho majitele, se kterym jsme jeli A,D,I,CH Alpy pred tydnem a neco, porad podstatne pohodlnejsi, nez jeho predchozi seriovy MRS bez Recar nebo jakykoli jiny HH.
Lidi jsou strasne rozmazleni, driv se jezdilo s celou rodinou do Bulharska malem po polnackach cely den v nespolehlivych parodiich na auta s "motory" bez vykonu, bez klimy, bez mista a bez jakehokoli pohodli a bezpecnosti a dneska ani mladi lide nedokazou jet par hodin v kuse ve sportovnich autech s platenou strechou, s klimcou, GPS, vsudypritomnym internetem, casto se spoustou elektronickych straznych andelu apod. . V neporovnatelne vetsim komfortu a hlavne v zabavnem sportaku, kde by uz samotna cesta mela byt cil. Nekdo musi mit pocit sezeni na gauci u televize uz pri vyjeti z garaze ve "sportovnim" aute. Vicemene ho dostane, ale misto zabavy pak ma sezeni u televize na zidli v kuchyni :-) -
Thomasino 06.07.16 23:15
Tak to je zajímavé, že v Německu je napsané že DCC tam nejde. U nás je zase napsané, že Pretorie obsahují DCC. Ale co vim jak je to u Renaultu, jednotlivé země si často mohou říkat jaké chtějí konfigurace a příplatky. Musim nechat zjistit. Stejně jako mě zajímá cena na CS-S :-)
Jinak u Pretorií jsou Michelin Pilot Sport Cup 2, ale co blbnou, na vodě na Nordschleife celkem fungovaly ;-) Jen musí mít člověk soudnost. -
boost. 06.07.16 23:08
@Bully
Tak ok, zacvičil jsem si a je to dobrý. Motherfucking ACZ.
Od nás do Canazei, kde jsem byli s grupou vloni, to je přes Mnichov 830 km. Z toho 300 po ČR, což je utrpení největší. Celkem jsme najeli lehce nad dva tisíce, a i přesto, že jsme na to byli dva a střídali se, jsme přijeli po čtyřech dost utahaní. V 911 GT3/R/CGT4/Spyder bych to ještě přežil ( ;-) ), ale v něčem jako Lotus/Cat/Atom asi fakt ne. Ledaže bych nemusel hned v pondělí do práce.
A v minivanu s koulí vzadu si okresky si neužiješ.
P.S.: Buď mě ještě chytnou roupy, nebo jsem po otci, který jel kdysi sám na kole k Balatonu, toho moc nepodědil. >:D -
Thomasino 06.07.16 23:08
Ještě je tu možnost pořídit pak starší MX5 NB nebo NC a udělat ji na okruhovou do cupových závodů Miata Cup co se jezdí na Slovensku na Slovenském okruhovem poharu... -
white label 06.07.16 23:04
DCC v ceně k Pretoriím je jen podle českého konfigurátoru. kterému raději nikdy úplně nevěřím. Podle německého nikoli, tam je naopak uvedeno, že k Pretoriím nelze DCC objednat a je tam upozornění, že na Pretoriích jsou namontovány sportovní pneumatiky na suchou vozovku a na mokru s nimi musíš jet opatrně (takže asi semisliky).
Černé doplňky jsou u CS automaticky, černá střecha volitelně, u nás za příplatek, v D bez příplatku.
Co se komfortu týče, je kombinace 18" + DCC ideální, viz i naše starší G6 GTI. -
Thomasino 06.07.16 22:47
U tech 19" Pretoria je už DCC v balíku (proto doplatek 70T). Černé doplňky chápu na nárazníku, černý pruh na boku, přední splitter, černé prahové spoilery, jestli i střecha nevim, musím zjistit. Ty černé doplňky chci, střechu nemusím, ale asi přežiji. Pokud od kol z GR odečteš DCC, stále je to hodně, za 40T mám další lehký kola OZ nebo podobné ATS RaceLight na okruh ;-) Ale protože je GTI CS tvrději naladěné, na okresky stačí asi 18" -
white label 06.07.16 22:45
Právě, že mi těch jeho (možných) 1200 km od nás do Alp nepřišlo zas až tak ulítlých, jako těch tvých (nemožných) 1200 km z Ruska. Ale v pohodě. ;-) -
white label 06.07.16 22:40
Th
Takže chceš tu kombinaci s černou střechou, která je u nás (na rozdíl od D) za příplatek?
Ty 18" Belvedere bych musel vidět naživo, na některých fotkách nic moc. Opticky mu sluší 19" Brescia (za rozumný příplatek) ke kterým lze také přibrat DCC. K 19" Pretoriím (z GR) DCC naopak objednat nelze (nevím proč) a navíc stojí docela ranec.
boost. 06.07.16 22:37
NO TAK TYVOLE JSEM NAPSAL DLOHOU REAKCI NA BULLYHO KTEREJ MI ZABRAL BRATRU 30 MINUT A ON MI ZMIZEL A NEODESLAL SE BLBEC JEDEN
FUQ THAT!!!
Jdu to vydýchat a pak začnu psát -
Bully_ 06.07.16 22:36
Kdyz budeme chtit, nemusime si diky ruznym eventualitam porozumet vubec v nicem. Princip snad pochopit slo :-) , i kdyz jde jenom o muj subjektivni nazor. Nekdo si mozna skutecne uzije tu ryzi zabavu s predokolkolkou v luxusni vybave pri jizde v zacpe po dalnici. Proti gustu.. -
Bully_ 06.07.16 22:34
Kdyz budeme chtit, nemusime si diky ruznym eventualitam porozumet vubec v nicem. Princip snad pochopit slo :-) -
white label 06.07.16 22:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Z Ruska do Alp jen 1200 km? >:D Tak to si vynásob aspoň dvěma. >:-[]
Alpy jsou široký pojem (A, D, I, CH, F) ale těch 1200 km není nesmysl, kdybych jel od nás třeba do Chamonix (z úpatí Radhoště do úpatí Mont-Blanc), tak to mám bratru 1350 km. ;-)
Taky každý v ČR nebydlí v Českých Budějovicích, Plzni, nebo v Praze, ale ani v Brně. -
Thomasino 06.07.16 21:48
Jezdit s přívěsem do Alp bych teda fakt nechtěl :-( Já si už cestu do Alp plánuji po okreskách, hned od Sankt Poltenu jezdím po pěkných klikatých silničkách, ikdyž je to o několik hodin delší. Jak naznačil iudex, někdy je dobré neprovokovat okolí ;-)
Pak se dá časem za pár let dokoupit nějaký starší vykuchaný auto na blbnutí na okruhu. Jen co to LEG bude chtít prodat ;-)
P.S.: GTI Clubsport 290hp, 3dv. s manuálem v červené s černými doplňky, 18" kola + adapt.podvozek, Bi-Xenony, "základní" sedačky s alcantarou na boku (u GTI Perf. jsou za příplatek), vyhř.sedačky, parkovací kamera a zárukou 4 roky/80Tkm vychází ceníkově na 856 tisíc, po slevě na 754 tisíc s DPH. To by asi šlo a pokud to nebudu "prznit" a nechám v originále, tak po pár letech si to bude rozumně držet cenu :-)
Foto červeného třídvířka:
Ty základní 18" se mi osobně líbí nejvíce a kdyžtak dokoupím 19" na občasný okruh (4x do roka?)
Bully_ 06.07.16 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
boost:
1/ do Alp pojedes 1200 km(?) tak mozna z Ruska. Tech 500-600 km nemusis jet nutne ani s tim platakem, das to i s tim Catem/Lotusem a jeste se pritom budes bavit, kdyz to vezmes aspon chvilkama pres okresky
2/ s vhodnym lehkym privesem a silne podtunovym autem muzes jet oficialne slusne pres stovku. BTW malokde muzes jet realne rychleji, spis se placas v kolonach- mozna to znas, jestli jsi do nejake turisticke destinace jel, a nejenom v dobe stridani turnusu
3/ jestli ti bude prset opravdu celou dobu, pak ti bude prset stejne na hardtop/softtop, stejne jako na pevnou plechovou strechu jakehokoli jineho auta
4/ kompromis je od kazdeho neco, ale jenom z male casti. Je zvlastni, ze to vysvetluje starsi clovek mladikovi :-) -
white label 06.07.16 21:34
Tak pod pojmem "obývák na kolech" si představím obytné auto, v horším případě obytný přívěs..., a jsme zase u jízdy s přívěsem... >:-[] -
boost. 06.07.16 21:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
No jo.
Takže se budeš kodrcat s přívěsem 1200 km do Alp osmdesátkou nebo kolik se s tím může jet. Ve zpětným vidíš svoje hárkór fáro typu Morgan, Caterham, Atom apod.
Dejme tomu, že to zvládneš. Jseš na místě.
A chčije. A má chčít dalších několik dní, na který jsi si naplánoval tuto dovolenou.
>:D >:D
Zbytečně komplikovaný. Řešením je kompromis auto, se kterým bude zábava cestou tam, na místě činu, a zpět domů. -
Bully_ 06.07.16 21:25
Jasne, neber to jako reakci na sebe, proste pisu jako dalsi reakci v rade ;-)
Ten prives neni povinnost tahat vsude, i s "motokarou" se da ujet pres pul Evropy bez ujmy na zdravi, kdyz to neni kazdy den.
Univerzal je vzdycky kompromis. Kdo nezkusil nic jineho nez obyvak na kolech, tak nemuze vedet, o cem mluvim. [odkaz] -
white label 06.07.16 21:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
To zřejmě není reakce na mou reakci..., ale jinak s tím nemám problém. Akorát s tím přívěsem by se mi zrovna moc tahat nechtělo. Taky to tažné auto s přívěsem musíš někde bezpečně odstavit, mít dálniční známku na přívěs, často omezení rychlosti s přívěsem (hlavně na dálnici), méně snadné předjíždění, parkování, horší manévrovatelnost atd., prostě další komplikace navíc. Chci si užít i tu jízdu (bez přívěsu) do Alp, nebo kamkoli jinam. ;-)
Bully_ 06.07.16 20:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Ja nevim, porad to skatulkovani, papirove udaje a recicky o premiovosti. U me osobne ma prioritu pocit z auta, z rizeni, jeho charakter. HH muzou byt setsakra efektivni, ale jednou z mala emoci je jenom tak pocit ze silene vysoke rychlosti. Audi RS3 je jeste efektivnejsi a rychlejsi, ale jeste odtazitejsi.
Proste si dneska dokazu predstavit jakykoli pohodlny rodinny sedan/kombi stredni tridy a k nemu Caterham. Teda v podstate to mam uz ted, ale proste to muze byt jeste o chloupecek radikalnejsi, nebranil bych se tomu. Dojedu si v pohodicce s lehouckym privesem a motokarou na nem do Alp/na okruh/... a pak uz se jenom kralovsky bavim. Tak, ze se o tom muze zdat i majitelum 911tek, protoze ty jsou proti tomu jenom pohodlna, odtazita a rychla kupecka. A kdyz to umite ridit, pak dokazete byt i nehorazne rychli. -
white label 06.07.16 18:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Jak píše boost, prostě RS kontra M, přes to z principu nejede vlak a nějaký rozdíl v koních je nepodstatný. To, že BMW nenabízí eMko i v hb je jeho volba, Audi má hb RS3 a k němu taky kupé TTRS. A RS3 jde s příchodem TTRS také výkonově nahoru. -
boost. 06.07.16 16:46
@iudex
Sx - ///M Performance
RS x - ///M GmbH
Audi S modely jsou víceméně standardní auta s S Line paketem, s vyšším výkonem a několika změněnými díly, ne? Takže to samé jako BMW M Perf. Víc bych za tím asi nehledal... -
boost. 06.07.16 16:38
@iudex
U takovýchto aut je větší pravděpodobnost, že majitel nebyl blb a k autu se choval šetrněji (nehonil to za studena, dodržoval break-in period, atd.), než nějaký arbeiter ke své firemní A3, kterou pak dealer šupne na mobile.de jako "Gebrauchtwagen :plus" s 10 tisíci km. -
iudex 06.07.16 16:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
white: jasné, v strednej a vyššej strednej to bez debaty platí (S4-340i, S6-550i, RS4-M3, RS6-M5), ale v nižšej strednej je to trochu iné. M140i má 250 kW a mieri skôr proti 270 kW RS3 než proti "len" 221 kW S3. BMW sa chcelo z historických dôvodov vyhnúť označeniu M1, možno i preto mu plne "nerozviazali krídla" a aktuálne tým, že BMW nemá v rade 1 klasické dvojdelenie na "bežný" topmodel (akými sú 340i/550i) a M model, musí M140i plniť úlohu oboch. M2 je kupé, to nemôže plniť rolu protihráča RS3 (najmä sportbacku).
Inak k tej prémiovosti: nikto si z toho nesadne na zadok, ale stále to čiastočne funguje v tom negatívnom smere, či už u susedov (ktorí tú prémiu nemajú), vo firemnej hierarchii (zamestnanec, ktorý by mal lepšie auto, ako jeho šéf) či pri rozvedených (podnet pre exmanželku žiadať zvýšené výživné pre deti). Ostatne taký webpaja spomínal, že na niektoré stretnutia radšej Jaguarom nechodí, aby mu to nepokazilo biznis. -
white label 06.07.16 15:51
Th
"...asi by mě ukamenovali a šéf dával menší prémie..."
Vy tam v tom Brně máte "středověk", nebo ještě totalitu???
U nás (na malém městě) takové kraviny/detaily nikdo moc neřeší...a zrovna D3 jsou dnes i v ČR (relativní!) "tucktovkou", byť stále prémiovou.
Dneska už si jen ze samotného loga v rámci D3 nikdo "na zadek nesedne", ty doby už jsou naštěstí pryč. -
white label 06.07.16 15:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
iudex
Proti M140i/M240i je vhodné stavět S3, a k RS3 pak rovnou M2. S3 bys asi taky přímo nesrovnával s M2, ale s M140i/M240i. -
iudex 06.07.16 15:13
Ja teda neviem, ale športové auto by som nikdy ojazdené nekupoval. Ostatne nemusíme chodiť ďaleko pre príklad, Tomov Megane bude predávaný síce ako dvojročný a s málo kilometrami, čo vyzerá na prvý pohľad lákavo, ale dôležité je, aké sú to kilometre a 1 km na okruhu sa rovná 10 km na normálnej ceste. Naviac bude po repase motora; ja vediac, čo má to auto za sebou, nechcel by som ho ani za "lákavú" cenu. A nemám ilúzie, že na mobile.de sú Caymany po dôchodcoch, ktorí jazdili iba dlhé trasy 90kou po diaľnici. >:-[] Hoci teda Leg by mohol byť tou "dôchodcovskou" výnimkou, ten si svojho veterána dosť šanuje a zakrýva plachtou ;-) , ale práve takéto autá sa cez bazár či web predávať nebudú, ale strelia sa v okruhu rodiny či známych. -
boost. 06.07.16 13:52
Však právě kdy jindy koupit víceválcový motor než teď, kdy z normálnějších aut už tyto motory mizí! Ber dokud jsou!
Cayman S minulé generace pod €40k seženeš celkem v pohodě. S novými to je samosebou horší, kór když nechceš PDK... A na PDK sere pes. :-)
Nicméně P-car bys asi musel mít jako třetí auto a tak se přidávám se k @Leg a budu orodovat za lehce jetou M135i. Mrkni na mobile.de. -
Thomasino 06.07.16 12:21
Značka ideál by byla pěkná jetá M235i, ale to bych musel prodat obě auta a mít jako daily a jak jsem psal, asi by mě ukamenovali a šéf dával menší prémie :-(
Samozřejmě je ve hře možnost prodat Meggie (na opravu motoru bude Renault držet rok záruku, takže je vhodné to prodat asi rychle, nebo si to nechat na hodně dlouho), nechat si Golfa SV (nyní s pružinami Eibach jezdí fakt moc pěkně, jen těch 150 není vyloženě "HOT") a našetřit 1-2 roky na druhé auto, něco jako M235i (M240i), nebo možná by stačilo jako GéTéčko i ta slabší dvojka s novým 2,0T a 250 hp, nazvána jako 230i (dříve se starším motorem jako 228i, ale ten nebyl nic moc, neměl zvuk a charakter). Koupit dneska pěknou jetou 330i nebo 130i je v podstatě nemožný úkol, Cayman S by byl taky super, ale s ukončením šestiválců jdou ty ceny u pěkných kousků nahoru :-(
Takže po tom, co mě bude stát oprava asi dost pěněz a je to čára přes rozpočet (budu se to snažit hnát přes právníky a z Profituningu asi vysoudit), a vím že jsem se přes dva roky na okruhu vyblbnul a hodně taky naučil díky koučování od jiných, se asi zase zklidním a koupím nějaký ten Leon Cupra nebo GTI Clubsport. Ikdyž zase univerzál, ale dost schopný. Dokonce seriová Cupra 290 s Performance paketem umí Slovakiaring rychleji než můj mírně upravený MRS Cup s 300 hp... A GTI Clubsport bude asi jen o kousek pomalejší. Ale hlavně se s tím bude dát jezdit na výlety do Alp, do Dolomit apod. Zase se asi vrátíme k dalšímu koníčku, a to je cestování a alpské silničky :-) -
Leg 06.07.16 11:50
Veď o tú zmenu ide, po tom, čo človek jazdil na dvoch hothatchoch, jednom univerzálnom a jednom hardcore (+ nejaké mrdky :-) ) by asi mohol skúsiť niečo nové. O nič iné ani v podstate nejde. Ak sa ale jedná o vynútený predaj a nie len zmenu len tak z plezíru (o čom som v čase písania prvého príspevku nevedel), tak samozrejme Clubsport ako nástupca oboch dáva viac ako zmysel.
Ja som ale nepísal že by všetci chceli BMW. Ja som písal, že každého autofandu to k emkám musí ťahať. Nemusí bežať k dealerovi hneď ako sa mu vyskytnú na účte prostriedky, ale určite ho niečím oslovujú a kto tvrdí opak je buď pózer alebo nie je skutočný autofanúšik alebo o tom nič nevie. To musí uznať aj AudiRS6. >:D
Môj veterán je pre moje potreby plne dostatočný, neviem, kam by som sa posúval. Kone a časy na ringu nie sú všetko. ;-) -
iudex 06.07.16 11:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Leg: z Tvojich argumentov by som skôr bral ten argument zmeny, vyskúšať úplne odlišnú koncepciu. Každopádne je to zrejme pasé, keďže Tom zároveň písal, že BMW by bolo politicky neprijateľné, zjavne by to klalo oči viac, ako nejaké Ľudové vozidlo. A ako kompromis medzi vykuchaným okruhovým špeciálom MRS a rodinným Sportvanom je GTI Clubsport ideálny.
Ad "všetci by chceli BMW M", no neviem. Vyberať medzi M140i a RS3, jednoznačne dám prednosť Audi.
Inak ako pekne vieme radiť iným, čo si majú kúpiť. >:D A čo Ty, 10 ročný veterán zrejme už má najlepšie roky za sebou, kedy a kam sa posunieš Ty?
P.S. Ako sa hneď debata rozbehne, keď je téma o HH či kúpe auta. Ale k fotosúťaži sa nevyjadrí nik. ;-) -
Leg 06.07.16 10:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Iudex: ak sa na to budeš dívať optikou časov na okruhu, pomaly nič menej schopné než GT3 nebude dávať zmysel na to aby sa od výrazne modifikovaného RS niekam posunul. Moje odporúčanie odpútať sa od koncepcie "štvorvalcové všetkovpredu" sa týka dvoch faktov:
1) pokiaľ viem, thomasino mal vždy predokolku, vrátane dvoch hothatchov. Ideálna príležitosť skúsiť niečo nové, hlavne všetci vieme, že thom je skutočný fanúšik poriadneho jazdenia, tak by si mal zažiť aj "správnu" koncepciu.
2) avizoval, že okruhy už nie tak intenzívne, skôr výlety a menej hardcore jazdenie
A moju garáž sem nepleť, vieme dobre, že thomasina to k skoroemkovým až emkovým BMW ťahá, rovnako ako snáď každého nezaslepeného fanúšika rýchlych áut. Nakoniec, ak sa dobre pamätám, 135i bol jedným z kandidátov, ktorého porazil Megane.
Thome, nechceš ma ako svojo hovorcu? >:D -
iudex 06.07.16 09:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Leg: chápem Tvoje fandenie domácej garáži ;-), ale myslím, že Tebou navrhované alternatívy pre Toma by - s výnimkou Caymanu S - neznamenali veľké zlepšenie. A predtým než Bully začne protestovať ;-) , hovorím o okruhoch a rýchlosti, nie o driftovaní či zábave na okreskách. Tomov upravený RS mal 300 koní a s úpravami bŕzd, podvozku a semislickami bol na okruhu hodne rýchly. Sériové BMW 140i, 240i či 340i by nebolo citeľne rýchlejšie (ak vôbec). A s potrebnými investíciami do okruhového vylepšenia by to už bola dosť drahá hračka (samotná základná 240i stojí 46t eur, prihodíš len pár prkotín a si na 50t). Citeľný progres by priniesla až M2, ale to je zase o triedu drahšie. Inak ja by som si M140i vedel predstaviť (na rozdiel od Toma by som dynamický progres pocítil výrazne), možno keď budem veľký, pekný a bohatý, k "okrúhlinám" si ju kúpim. :-)
Inak keď spomínam M2, tu sú dojmy Rasťa Chválu z M2 na mokrom Hungaroringu: [odkaz]
P.S. Zo zvedavosti som pozrel ceny Caymanov na mobile.de a prekvapivo si držia ceny, evidentne odpor proti štvorvalcom v Porsche zvyšuje cenu starších šesťvalcov; kusy s pár tisíc kilometrami nie sú o moc lacnejšie, ako fungl nová 718. -
Leg 06.07.16 06:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Thom- jasné že predám, všetko je len otázka ceny. Upozorňujem ale, že tento rok slávi svoje desiate narodeniny, čiže na tvoje pomery je to už veterán. >:D
Vidíš, ja som to nikdy riešiť nemusel a preto mi ani nenapadlo, že niektorí ľudia nemôžu jazdiť na čom chcú, aby neprovokovali. Myslím ale, že nová jednotka by zasa nemusela byť v tomto ohľade neprijateľná, predsalen hatchback ľudia skusnú skôr ako kupé. :-) -
Bully_ 05.07.16 15:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Leg:
spousta lidi to tak dela, ze si sebou vezou svoje "hracky" na dovolenou na plataku. Kolik takovych jsme jich potkali ted v Alpach- s motorkami, veterany, Lotusy i s Caty. -
Thomasino 05.07.16 13:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Stačila by dvojka kupé 230i s 2,0T (250hp) v M paketu s M brzdami a podvozkem, ale asi to bude vůči okolí a práci "politicky nepřijatelné" :-(
Někteří lidi si myslí že BMW stojí dvakrát tolik co Golf, při tom jsou to uz dávno stejný, nebo i horší sra.čky co se zpracování a kvality týká :-) -
Leg 05.07.16 12:47
Bully: ... a tak vyrazí na výlet do álp. :-)
Thom: tak to je nemilé, ale u Renaultu nie neočakávateľné. :'-( Ak predáš Megane aj Golf, tak na jednu 340i by to mohlo vydať, nie? Alebo by tvoje potreby splnila aj 140i? -
Thomasino 05.07.16 12:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Takový byl plán. Ale v Maggie odešel motor :-( Bude repas motoru u Renaultu, pak na to záruka 1 rok. Takže ikdyž z toho nejsem nadšen, Meggie půjde na konci léta z domu..
Trochu jsem to musel vše přehodnotit, důvodů je více, zůstanu u jednoho univerzálního auta, které ale může párkrát do roka na okruh a hlavně na výlety do Alp... -
Leg 05.07.16 08:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Kua Thome, že ťa stále baví sa plácať v tých hothatchoch! Vykašli sa na to, či má daný model 340 alebo 370 mm brzdy, namontuj zasa do Megana zadné sedačky, nastav káwéčka domäkka, rozpredaj ten pneuservis, čo si si doma nasyslil. Zatni zuby a s MRS v garáži pošetri ešte nejaký čas a nakoniec si kúp niečo čo ťa skutočne posunie trochu ďalej, ja neviem 140i, 240i, 340i alebo toho Caymana, čo si o ňom zvykol básniť. Alebo čokoľvek čo ťa oslovuje, s inou "správnejšou" koncepciou.
Jasne, nech si každý kúpi čo chce. Len som si predstavil, koľko si nasypal do Megana a koľko by si na ňom tratil, ak by si ho so stratou predal a znova začal sypať prachy do veľmi podobného auta. Tak som pocítil potrebu toto napísať. :-) -
white label 05.07.16 00:36
Anketa EVO:
Který (rychlý fwd hh) byste chtěli?
48% - Volkswagen Golf GTI Clubsport S
21% - Honda Civic Type-R
21% - Renaultsport Megane 275 Trophy-R
9% - Seat Leon Cupra Sub-8 Ultimate -
Thomasino 04.07.16 22:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Mimochodem, když teď koukám ještě na ten test HotHatchů v TopGearu z podzimu, kde si dali celkem záležet s různým srovnáváním a měřením. Váha CTR je tady 1389kg, což by odpovídalo podle mě tomu, že to vážili s poloviční nádrží. Na Carbonii před závody si borec nechal CTR vážit, byl jsem kousek od toho, navážili mu 1385kg s plnou nádrží a bez zadních sedaček (asi 20kg většinou).
Leon Cupra v TopGearu 1399kg (5dv.,manuál), Golf R 1503kg (pětidvířko, manuál), Megane R.S. Trophy 1416kg, Golf GTI 3dv. a manuál 1331kg...
Překvapuje mě značný rozdíl mezi 5dv. Cuprou a 3dv. GTI, oboje s manuálem... A přece by nebyli takový amatéři, že by jeden měřili s plnou a druhý s poloviční nádrží >:-[] -
Thomasino 04.07.16 22:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Květen-Červen 2016
Na Nova Sport 1. Infarktový závěr 4.setu. Béďa prohrával 1:6 v Tiebreaku, otočil to na 7:6 pro sebe, pak se chvilku přetahovali, nakonec vyhrál Veselý a konečně to pro málo světla přerušili za stavu 2:2 na sety. Ale chvilkama famózní výměny ve čtvrtém setu. Předchozí 3 jsem neviděl... -