Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 08.08.16 08:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
Boost: nie si ty náhodou ex-pleaseSMILE?
Neviem ako to chodí u Porsche, ale vo všeobecnosti nemecká prémia pre mňa nie je moc zárukou, že u nej aj základné sedačky budú dostatočné. Skôr je to často naopak, človek sa často sám seba pýta, či ten základ naschvál nespravili taký nedobrý (zlý by bolo predsalen silné slovo), aby ľudí donútili si priplatiť za lepšie.
Wl- tie sedačky sa dofukujú aj počas jazdy - podľa toho, ako režeš zákruty, alebo len si ich človek nastaví raz podľa svojho tela? Ja som sa nedávno prvýkrát zviezol s tými dynamicky dofukovacími (v S-klasse) a prvý dojem bol taký, že mi spolujazdec za mnou kope do sedačky. Až neskôr, keď mi kopal rytmicky do jednej a druhej strany podľa toho, kam sme zrovna zatáčali, tak mi začalo dochádzať, že to asi bude funkcia auta. >:D Časom som si zvykol, ale asi by som to vo svojom aute vypol.
BTW ja sa (zatiaľ) radím medzi hubeňourov takže vo svojom aute nafukovacie bočnice oceňujem. -
white label 08.08.16 02:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
boost
Vzali jsme ty adaptivní k vůli možnosti prodloužení sedáku a nastavitelné bederní opěrce, ty "dofuky" (které k tomu byly automaticky) jsou zajímavé spíš pro štíhlé blondýny a hubeňoury. ;-) -
boost. 07.08.16 20:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
wl
Aspoň by teda mohli hodit dofuky bočnic a prodlužovací sedák mezi samostatné příplatky. 8-s Mně ty základní v "trojčíselných" Porsche přijdou příliš ploché. Ale nikdy jsem v nich neseděl a jelikož se jedná o Porsche, předpokládám, že je mají zmáknuté... -
white label 04.08.16 15:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
boost
Těch 18 nastavení to je spíš takový marketingově matematický "trik".
Pokud chceš do Macanu GTS sportovní sedačky (a ne ty komfortní, což je třetí možnost) tak máš dvě možnosti, ta co jsou v základu, ale ty umí jen dopředu/dozadu, nahoru/dolů + sklon opěradla (obojí elektricky), nebo sportovní adaptivní (příplatkové, v součtu s těmi 18 možnostmi nastavením, u Turba v základu), které mají navíc (taky v elektrice) možnost prodloužení sedáku, nastavení bederky ve 4 směrech a "dofuky" bočnic sedáku a bočnic opěradla (ovládané zvlášť), toť vše! Žádné zalamování opěradla a podobné vymoženosti. ;-)
Alcantaru má GTS v základu na středech opěradel a na čalounění dveří, připlatit si za ni můžeš na strop (u Turba v základu), na stropní madla a na volant (automaticky s vyhříváním). -
boost. 04.08.16 09:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
wl
Aha. Já jsem myslel, že v rámci toho paketu jsou právě ty červeno-černé pásy, které zmiňuješ, a strop z Alcantary. V tom případě u Macanu je to jinak. Holt jsem už delší dobu nebyl v konfigurátoru. :-)
Třeba 911 má sedáky z Alcantary jen v případě, že dokoupíš ty nejdražší sedačky Sport Plus. Nevím ale, jak bych využil 18 různých nastavení sedačky... -
white label 03.08.16 23:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
boost
Ne, Karminrot interieur jsme nechtěli, tím spíš, že už auto má karminrot lak (to už jsme tu řešili s "Legem"). Na mě je to moc kolotoč, těch zdvojených červených nití je tam hrozně moc, k tomu čtyři! červené loga GTS na opěrkách hlav a celoplošně červené bezp. pásy.
Třeba 911 GTS má/měla černé pásy pouze lemované červenou linkou a vypadá to mnohem lépe. Nelíbí se mi ani ten červený ciferník otáčkoměru se špatně trefeným odstínem červené. Navíc je to docela nepochopitelně jeden z nejdražších příplatků vůbec (v podstatě za červené nitě).
Viděl jsem už pár konfigurací GTS s tímto příplatkem, přičemž už pak zřejmě nezbylo ani na adaptivní sesle s nastavitelnou bederkou a délkou sedáku, ani na alcantaru na stropě, což jsou prvky pro celkový dojem z interiéru mnohem důležitější. -
white label 03.08.16 23:29
Leg
Na volantu ne, zvažovali jsem to, ale nakonec ne. Mimochodem pokud chceš alcantaru na volantu, musíš vzít automaticky i vyhřívání volantu, což mi jako moc logiku nedává, spíš naopak. Alcantara na volantu je samozřejmě náročnější na údržbu, než kůže. Můžeš mít i kombinaci kůže/karbon.
[odkaz] -
boost. 03.08.16 19:56
Volant bude vyzerať na guvno, stejně jako ten z kůže, když se o daný materiál nebudeš patřičně starat - tzn. pravidelně čistit tak každé tři týdny (samozřejmě záleží na tom, jak moc jezdíš a jak moc se potí packy). Na Alcantaru se má používat pouze a jen vlhký MF hadr. Mně proces trval zhruba 30 minut. Pro představu, volant z kůže mi zabere tak pět minut. A přestože jsem na čistotu lehce úchyl, pořídil jsem si rukavičky, abych nemusel furt čistit.
Jestli se tu někdo přizná, že za celou dobu vlastnictví svého Kfz nikdy nečistil volant, který teď je určitě pěkně lesklý a mastný, dostane od ACZ ban. >:-[] -
Thomasino 03.08.16 15:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
WL - gratulace k pěknému autu v rodině! :yes: :-) Chce to vidět na živo tu červenou, tahle zatím nevím, na SUV červená není moc obvyklá.
Jinak nápad se srazem není špatný, jsem pro nějaký sraz o víkendu v Rožnově, nebo tam někde poblíž, budu zajíždět motor v Megoušovi >:-[]
WL - navrhni nějaký termín. Nebo příští víkend.. -
white label 03.08.16 09:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
Leg - Díky..., zrovna se dohadujeme se zdravotní pojišťovnou ohledně příspěvku na tu ortopedickou pomůcku pro důchodce... ;-)
iudex - Díky, GTS je už v základu (mimo jiné) snížené proti ostatním verzím.
boost - my jsme byli rádi, že ty kola jsou v nabídce, černá ke GTS patří (včetně kol), podobně jako alcantara v interiéru. -
iudex 03.08.16 09:07
« Re: Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
wl: nádhera, veľká gratulácia. V tejto konfigurácii vyzerá Macan výborne; tento týždeň som videl Macan S a ne je to úplne ono, práve tie doplnky verzie GTS tomu dodávajú ten správny šmrnc. Súčasne sa tá červená asi najlepšie hodí ku GTS, ideálne kontrastuje s čiernymi doplnkami. Celkovo to vyzerá ako taký vyšší hatchback, nie ako klasické SUV, preto verím tomu testu Autoespressu, že popreháňa hocijaký hotheč.
No nič, musíme dať zraz na hraniciach, nech si toho krásavca obzriem. :-) -
white label 02.08.16 21:17
« Re: Re: Re: OT: Alpské cesty
Dvě dnešní fotky z mobilu:
[odkaz]
[odkaz]
Ta karmínově červená se musí zažít naživo, ale už teď jsem si jistý, že ten příplatek za ni stál. Naživo je ještě sytější, než na fotkách a neuskutečně reaguje na jakoukoli změnu (intenzita/charakter) světla. Kombinace odstínu laku, velikosti a designu kol (těch 21" vypadá na relativně malém Macanu poměrně "impozantně") způsobuje na poměry SUV/Crossover docela slušnou pozornost, což (bohužel) může být i na škodu. -
iudex 02.08.16 08:41
« Re: Re: OT: Alpské cesty
wl: tak sa nenechaj prosiť a píš a preháňaj, nové Porsche sa predsa nekupuje každý deň, to je sviatok. A keď si mal možnosť vyskúšať F-Pace, porovnaj. A aký máš dojem z PGTI? Je to malý Golf GTI, alebo nie?
Btw. rakúske okresky (a dodržiavanie rýchlostí) majú blahodárny vplyv na spotrebu GTI, posledná nádrž bola za neuveriteľných 6,6 litrov v priemere. -
iudex 01.08.16 08:45
« OT: Alpské cesty
Tak cez víkend som vyskúšal Tomove ospevované alpské cesty (len také light, Viedenské Alpy, t.j. len predhorie skutočných Álp). Poučenie: nikdy viac nebrať deti autom na takéto cesty, inak to skončí ogrcaným autom a drhnutím interiéru. 8-s >:-[]
wl: správne to chápem, že ho už máte doma? Kde je fotka? ;-) -
white label 30.07.16 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS
iudex
O 30 kg těžší Macan Turbo (3.6 biturbo/400PS/550Nm) má o 40 PS/50Nm víc, než GTS (3.0 biturbo/360PS/500Nm).
S Macanem Turbo (stejně jako s S dieselem) jsem jel jen se vzduchovým podvozkem, kdežto naše GTS má adaptivní nevzduchový, který se mi jízdně prostě líbí víc, ve sport plus úplně eliminuje náklony a v komfortu překvapivě žehlí cestu i na těch 21". Vzduchový umí být v některých situacích o něco komfortnější, ale v některých překvapivě naopak. Hlavní výhoda vzduchu je možnost změny světlé výšky, ale jinak je podle mě naprosto zbytečné za něj připlácet, tím spíš u GTS, kde je adaptivní podvozek (bez vzduchu) naladěn skvěle.
Rychlé auto to je určitě, jde ale o ten "SUV pocit", že sedíš jako "na kozlíku", což je příjemné ve městě, ale už ne tolik na zakroucené okresce. I když zrovna Macan (tím spíš verze GTS) je výškou (světlou i běžnou) někde mezi SUV a crossoverem.
Dostat se pod deset litrů je zatím spíš těžké (ovšem ten zvuk za to stoprocentně stojí), ale v tomto ohledu na tom bude Macan Turbo ještě o poznání hůř.
Čtyřkolka je naladěna s výraznou preferencí zadní nápravy a PDK funguje výborně.
Něco z DNA Porsche se podařilo dostat i do MGTS, např. jízda v Q5/SQ5 má poměrně jasně odlišný charakter, a to i přes (byť relativně) společný základ. -
iudex 30.07.16 16:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS
Niečo k aktuálnej debate: Autoexpress porovnal na okruhu M2 s Macanom Turbo. A hoci podľa očakávania M3 bola rýchlejšia, rozdiel bol celkom malý (46,1s vs 46,7 s): [odkaz]
Labelových Macan síce nebde turbo, ale o niečo slabšie GTS, ale je zrejmé, že stále bude schopné popreháňať hocijaké hotheče. Na tom istom okruhu totiž s Civicom type R spravili 46,9s (avšak iný šofér, nie tak schopný ako Suttclife). -
Leg 30.07.16 09:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS
boost: Mať auto zakryté pod plachtou ako investíciu by ma asi moc nebavilo. Ja som mal nedávno to šťastie, že som stretol 911R v protismere. Bielu s červenými pruhmi, v Rakúsku. A dávnejšie som videl v Mníchove na parkovisku M4 GTS. Takže snáď tieto limitky všetci až tak neoprašujú.
Na druhej strane je to nespravodlivé, my spodina si ledva kúpime nové auto a len čo v ňom opustíme showroom jeho hodnota klesne o desiatky percent. Naopak, ak si vie bohatý človek dobre vybrať auto, ešte na ňom zarobí. Kde je tu spravodlivosť, bolševika na nich! >:D >:D
Ford to spravil tak ľudovo, po emericky. Na rozdiel od elitárskych európskych automobiliek, ktoré si hýčkajú úzky okruh skalných fanúšikov, chce, aby im majitelia GT prostredníctvom sociálnych sietí a trubky robili promotion a zlepšovali image. Má to logiku, aj toto je cesta, ako bežného smrteľníka trošku priblížiť k tomu, aby dal prednosť Focusu pred Golfom. -
boost. 29.07.16 22:20
« Re: Re: Re: Re: Re: 911 CS
Leg
Znám člověka, který provozuje rallye s GT3. Ještě mě ale nesvezl. S Feldou jsem čest neměl... a ani nechci. >:D
Lidé, kteří byli Fordem ve "výběrovém řízení" vyselektováni a obesláni dopisy, si musí své GT nějakou dobu nechat a nemohou ho prodat jen tak hned. Ford nechce GT prodávat překupníkům nebo "muzejním typům". Jestli si pamatuju, tak BMW udělalo v podstatě to samé s novou M4 GTS.
-
Leg 29.07.16 21:22
« Re: Re: Re: Re: 911 CS
boost: určite máš nejakého známeho s feldou, tú keď vyskúšaš, tak si na nejakú oturbenú stotridsaťpäťku ani nespomenieš. >:D
Táto Porschemánia, keď je vypredané hocičo, čo sa ani možno nebude vyrábať, ma celkom fascinuje. Som zvedavý, dokedy to bude ľudí baviť a čo bude ďalšia next big thing.
wl: za turbo si nemusíš priplácať, ale ak ho naopak nechceš, tak je to celkom mastné a ako píšeš, je celkom problém vôbec dačo zohnať. -
boost. 29.07.16 19:15
« Re: 911 CS
wl
Ani si nepamatuji, že bych někdy řídil atmosféru, takže něco jako instantní reakce na plyn a gradace výkonu až do omezovače neznám (točit 35i nad šest tisíc smysl nemá), spíše by mi chyběl zvuk "Saugermotoru", který Porsche tak umí.
V případě Carrery jsem toho názoru, že méně je více. Za 4,2 se snad dá koupit i GT3, ne? :-! -
white label 29.07.16 15:22
« 911 CS
boost
Ne, ten MGTS je pro otce a zůstávají nám dvě GGTI, tak jedno z nich teď bude na prodej.
Nebyl vůbec čas se za kýmkoli stavit apod. Vyjeli jsme před sedmou ráno a vrátili se po osmé večer.
Zvuk je docela v pohodě, spíš ten nárůst výkonu už není tak lineární/pozvolný. Na druhou stranu, dřív sis musel za turbo v 911ce tvrdě připlácet, dnes ti ho tam fouknou prakticky zadara. >:-[]
Ta CS byla v černé v konfiguraci za 4,2 mega, což na ní nějak "nebylo vidět". Tolik prachů bych za takovou konfiguraci nedal ani omylem. 911ka, která za větší prachy stojí, by měla mít dvě magická písmena - GT_! ;-) -
boost. 29.07.16 14:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
wl
Jak to, že jsi pro mě nepřijel? :-(
Hádám, že minusem u tebe byl zvuk motoru oproti 991.1? Ve videích mi ale nezní úplně špatně - vzdáleně mi připomíná vzduchem chlazené modely a pěkně je slyšet i hvízdání turb.
P. S.: Výměna GTI za MGTS?
P. P. S.: Jel jsem BMW M2 před dvěma týdny... Nicht sooo schlecht. >:-[] -
-
white label 29.07.16 13:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Tak jsem včera najel cca 150-200 km s MGTS a říkal jsem si, že je škoda, že Porsche nenabízí něco obdobného ve formě hh.
Měl jsem půjčenou i novou 911 CS rwd/pdk (už po faceliftu s turbem) a zejména ten nárůst krouťáku je tam teda znát slušně. Každá změna má své pro i proti.
Zrovna si tam jeden šťastlivec přebíral novou stříbrnou GT3 RS. Nad tím už je pro mě jen 911 R.
P.S. Kdyby někdo věděl o nějakém vážnějším zájemci na moje G5 GTI, tak dejte vědět, díky. -
iudex 29.07.16 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Cov: to je typické varenie z vody, autoforum už dávno stratilo akýkoľvek kredit, aj tuto z ničoho vyvodia závery. Každopádne nič nekupujem, ale ak by som bol rozhodnutý kúpiť RS, takéto bláboly autofora ma neodradia. -
Thomasino 28.07.16 10:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Je to repasovaný motor přímo z fabriky, vyměněny všechny těsnění a samozřejmě náplně. Drží na to Renault záruku 1 rok, mělo by to být OK. Byla levnější cesta, koupit celý motor v Polsku za 40 tisíc, nechat celý přeskládat a zkontrolovat (dalších 25T), ale houby víš co je to za motor a co má za sebou a bylo by to bez záruky. Takto mě to sice vyjde asi o 50 tisíc více, ale mám jistotu jak pro sebe (kdybych si to nechal), tak případný kupec má na to rok záruku a určitě se to prodá se zárukou lépe. Ten původní motor dostal občas na okruhu trochu zabrat, tento budu šetřit a na okruh jen občas, spíše bude snaha to prodat.
I tak jsem s cenou musel jít o 40 tisíc dolů než by bylo odpovídající a než jsem měl před sezónou. A počítám s tím, že o 10-20 mohu ještě zlevnit, ale více asi už ne.
[odkaz]
-
Thomasino 27.07.16 20:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Bully - tvůj R4 se nepočítá, to je jiný svět >:-[]
Jinak žádnou SZ nemám, ale ve druhé půlce září už moc nemohu. Spíše první půlka září, nebo druhá půlka srpna... Jinak od příštího víkendu časté výlety na zajetí nového motoru v Megoušovi >:-[] -
AUDIRS6 27.07.16 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Thom:
Jo, a keby sa zadarila CSL a este aj s vyhodenou mechanikou SMG a spojkovym pedalom... :-! :yes: Vraj takych beha vcelku dost. Ale ceny su uz uuuuuplne inde. :-(
Bully:
Tak to si ty - to sa nerata. ;-) Na Lotus nedam dopustit ani ja. -
AUDIRS6 27.07.16 19:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
joo, noo...R6 + RWD :-! To jedine sa da pochopit, ako relevantna konkurencia k RS3 / TT RS, pokial mame zapojit aj nejake tie vnemy. ;-) Zvysok su len R4. A R4 vzdy bola, je a bude len R4. V hocicom. :-! ( hadam ma tu nikto nezacne kamenovat s S2000-ou alebo M1-ou... :*) >:-[] ... ) -
Thomasino 27.07.16 19:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Jsem ochoten už trochu ze svých okruhových choutek slevit a stát se zase spíše výletníkem s tím, že párkrát do roka se na okruh ale podívat chci >:-[] ;-)
Aktuálně trochu převyšuje ostatní auta v mém úzkém výběru tohle :-)
Zároveň je zde moc pekný výlet a krásné fotky.
[odkaz]
Mimochodem, Covenant či další, co nějaký prodloužený víkend ve druhé polovině srpna v Alpách kolem Mariazell?
-
AUDIRS6 27.07.16 17:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Thome, Thome...
Ze si ty nebol odvareny neznamena, ze voda sa nevari pri 100° >:D
Ako vazne - RS3 je zazitok, nie ze nie, akurat to nieje moc "tvoj zavodnicky" zazitok, skor taky typicky starsi Audi-hulvatsky-brutal-motor-zazitok. Neviem ako to inac popisat, su ale proste auta, kde motor dominuje takym sposobom, ze ostatne ustupuje do ustrania. Za tych cca 15km som fakt nemal sancu skumat limity, ale typek sa tvaril, ze tie jeho som brutalne prekonal... >:-[] Ano, riadenie je umele, ale ked som jej trochu nalozil ( ok, poriadne ) tak ten zadok mal tendenciu trochu spolupracovat. Jasne ze to nebolo uplne ono - len max.50% na zadok na hravost v tom plnom slova zmysle nestaci, ale za srdce ta chyti motor a typicky vymazleny intros. ;-)
a neviem co sa tu pozastavujes nad 7°mokrym DSG ! Ved skusenosti maju vdaka Audinackemu DL501 - mokre 7°DSG pre pozdlzne zastavby, na ktorom sa vyvojovo podielalo aj vela slovakov ! Ta prevodovka je gut a ak jej konstrukciu a princip len napchali do skrine ulozenej priecne, s este o nieco odolnejsimi spojkami ( max.600 Nm ) tak neviem co riesis ?! :-!
Pokial myslis tu "uplne novu" 7°DSG, ktora ma zastupovat 6°DSG, ber to ako ( tipujem ) tu "600Nm-ovu" s trosku lacnejsimi materialmi" do cca 400Nm. Na vsetko okrem 2.0 BiTDi staci a je predsa lepsie mat 7°ako 6°. Ci ?
S3 / Cupra...: Ty chces okruhovy zabavny stroj - preto riesis 4-hrnce a bez Haldexu.
OK, tvoja vec. Ale nezabudaj, ze rok ma 365/366 dni a v tych typickych 30-xx dnoch by som ti s quattrom dokazal pekne pokazit den.. >:-[] ;-)
( a keby som mal ratat aj mokre dni.... >:D >:D >:D >:D ) -
Thomasino 27.07.16 17:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Mokrá DSG7 ?? Už to někde mají? Se bojím, aby jim pár let zase netrvalo než to odladí a vychytají mouchy :'-( Když si vzpomenu na první roky s DSG 8-s
U GR drobné navýšení na 310hp jsem taky slyšel, není to nic divného, stejně je tam nyní již mají, tak jako u Leona Cupra 290 >:-[] A nyní nová S3 má taky ofiko 310hp..
Ikdyž ta faceliftovaná S3 se mi taky poměrně líbí, jen by člověk musel hodně slevit z té "sportovnosti". On i ten Clubsport je prý zábavnější než GR a bude i rychlejší.
iudex - tak to S3 kup tady v Brně, mám známého v Audi, udělá pěknou cenu ;-) Taky mám slíbenou nabídku, ale ještě čekají na ceník... -
Thomasino 27.07.16 17:25
iudex - nejsem si jistý, jestli svezení s RS3 je nějaká super bomba :-) Měl jsem možnost si ji půjčit, ale neměl jsem moc času a chuť, nakonec jsem to odpískal, ono není moc o co stát. Bohužel je to stále jen ten Haldex, stejně jako v Golfu R, nebo Audi S3 apod (a měl jsem půjčené nové TT 2,0TSI 4x4). Né že by to bylo tak špatný jako předchozí Haldex, je tam značný posun, ale jiné systémy 4x4 fungují o dost lépe. A než dát mega za Audi S3, to dám raději mega za M135i/M140i, nebo ještě lépe M235i/M240i ;-) >:-[]
Mimochodem u Audi jsou trochu špatní z toho, že nové RS4 a RS6 budou mít brzo taky jen Haldex a ne pořádný Quattro a přijdou o jeden z hlavních prodejních argumentů 8-s -
iudex 27.07.16 08:58
AudiRS6: tak to zvezenie s RS3 závidím. :-) Ono aktuálne je to pre mňa top hotheč, bodaj by to bolo také jednoduché, ako píšeš (zarob groš a ber), ale ono to stojí dvakrát toľko, čo GTI (to nehovorím o Ficodani 6300 eur). Inak tu ako obvykle narážam na slovenský fenomén, že prémiovky sú u nás drahšie, ako v Nemecku, u nás stojí RS3 57000 eur, v DE 53500 (obdobne S3: 41900 v DE, 43980 na SK). Asi viac zarábame než Nemci. 8-s
wl: tak v kontexte toho, že už v súčasnosti sú TSI výkonnejšie, ako udáva papier, to môže znamenať len priznanie reality. ;-) Ale nie, vyšší výkon vždy poteší, som len prekvapený, že nakoniec ten FL bude, už ho všetci avizovali na marec do Ženevy a nakoniec nič nebolo. Inak som zvedavý na skutočný výzor, Autozeitung udáva dosť odlišné obrázky od AutoBildu, pričom tie od Autobildu sa mi zdajú reálnejšie: [odkaz] -
white label 26.07.16 22:16
« Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
w-a
Vždyť vlastně psal, že jde o Mondeo..., tak v tom případě bych to na pneumatiky nesváděl určitě. Když máš ploché nohy, taky ti reklamaci na vyšmajdané boty neuznají. ;-)
To jsou logické důsledky super sportovních podvozků u běžné produkce s modrým oválem. >:D >:-[]
P.S. Dnes jsem viděl v AZ článek o faceliftu G7.
Potvrzuje se, že GTI má mít 230 PS, GTI Perform. 245 PS a GR 310 PS. A místo mokré 6st. dsg., mokrá 7st. dsg. -
AUDIRS6 26.07.16 20:48
iudex:
hmm, tvoja polovicka ma dobry vkus a ty to vies a len sa tomu marne branis ! >:D
Zarob gros a ber RS3, ale pockaj na FL - bude krajsi predny naraznik a 400 PS. Alebo potom kupis nejaku prevadzacku pred FL za nejaku supa-dupa ekšn prajz >:D
Minuly tyzden som bol s chalanmi z vychodu a jeden prisiel na nej. No dlho som ho presviedcal, nech ma pusti za kormidlo, ale pustil, jeho som posadil vedla a ...
Co ti budem rozpravat - mam ich proste v krvi - sedel som v nej prvy raz ze na ceste a za tych cca 15 km som ju prevetral sposobom, aky on videl len na Youtube ! >:D
Ked sme sa vratili, vystupil s roztrasenymi nohami a chalanom hovoril: bliať, suka, job jeho mať, vin dísno jobnuty ! >:-[]
Nevahaj a ber ! >:-[] ;-) :yes: ten zvuk mi este teraz znie v ušiach ! :-! :yes: -
Leg 26.07.16 13:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
Áno, na Pezinskú babu si rád vo vhodnej chvíli odbočím, ak mám tade cestu. Ale že by som si šiel vo voľnom čase šiel zajazdiť, to som párkrát skúsil a nebavilo ma to. To si radšej zajazdím na bicykli. No a okruh by som rád niekedy skúsil. Len aby to malo nejaký zmysel, tak by to asi chcelo sa tomu venovať intenzívnejšie, a to je na mňa zatiaľ pomerne drahý koníček.
Čo sa týka tých hybridov a alternatívnych pohonov, ja sa na to dívam tak, že nejako sa začať musí. Je len dobre, že automobilky si dokážu nájsť early adopterov, ktorí im pomôžu dotiahnuť produkt do takého štádia, že bude dávať zmysel aj viac pragmaticky zmýšlajúcich zákazníkov. Inak povedané, ak by Toyota pred cca 15 rokmi nespustila Prius, ťažko by dnes človek mohol kúpiť normálne praktické hybridné kombi za konkurencieschopnú cenu s bulletproof spoľahlivosťou. Takže ak aj nám ako koncovým zákazníkom väčšina (vlastne všetky) alternatívne pokusy moc nedávajú zmysel, z pohľadu automobilky ide o dôležité prvé kroky do budúcnosti, ktoré sa nedajú vynechať. A aj keď nikto úplne nevie, či ich nevedú do slepej uličky, treba ich urobiť. Ak by totiž stáli na mieste a čakali, kto ich spraví namiesto nich, už by len kráčali v niekoho stopách. -
iudex 26.07.16 12:44
Leg: tuším si v depresii. ;-) Samozrejme s Tebou súhlasím, že na normálnych cestách si s 265k hothečom ťažko zablbneš, ale ono cesta do práce v Blave na to ani nie je určená, na to máš za domom Pezinskú Babu, Bielu horu a kopec iných kľukatých okresiek. Aj ja chodím do práce predpisovo a neštve ma to, lebo viem, že si zajazdím inde. Možno to je chyba, že s nami nechodíš na okruh. ;-)
Inak ten hybrid je zatiaľ stále skôr také hipsterské ostentatívne zachraňovanie planéty než reálny prínos a úspora; tých kompromisov je proste zatiaľ príliš veľa. Ak bude nejaký plug-in hybrid v podobe normálneho praktického auta á la Octavia či Mondeo, ktorý nabiješ doma v garáži, nebude vážiť dve tony a mať jazdné vlastnosti tanku, vizáž nočného hmyzu ako Prius, potom o tom môžme uvažovať. Btw. ako prvý ako-tak prijateľný sa mi javí nový Hyundai Ioniq; jednak sa na to na rozdiel od Toyoty dá pozerať, bude v troch verziách (hybrid, plug-in hybrid a elektro) a i cenovo by mohol byť prístupnejší. -
Leg 26.07.16 12:17
Áno, bysomáriť, ja som vedel, že to za mňa nejaký lingvista rozlúskne. To moje byáriť mi vôbec nesedelo. :yes:
Máš pravdu že nejako zázračná tá spotreba u HSD nie je, ale v prípade Aurisu sa aj jeho cena zásadne neodlišuje od konvenčných áut. Dávnejšie som si skúsil podobne nakonfigurovať Octaviu Combi 1.6 TDI DSG a celkom som sa pobavil. :-) Mňa celkom láka práve to, že sa celkom elegantne vyhýba údajnému moru dnešnej doby (namiesto turba mu pomáha elektromotor, normálne prudivý startstop v tomto prípade znamená, že na baterky vieš prejsť kratšiu kolónu, obec alebo klesania a dojazdy ku križovatkám atď), navyše po diaľniciach skoro nejazdím, čo je pre toto riešenie ideál.
Ja už som na hothatche zanevrel, moja cesta do práce meria 37 km a po najnovšom osadení ďalšej sedemdesiaky som zmeral, že na 90 km/h to môžem legálne "rozpáliť" na plných 9 (slovom deviatich) kilometroch, z toho najdlhší úsek meria niečo vyše 3 km. A to pracujem na okraji mesta, do centra ani nejdem. To sa na nejaký hothatch môžem vykašlať. -
woody-alien 26.07.16 11:26
iudex: To jako že S3 jako náhrada za Mondeo ? Mno, to mi trochu připomíná legendární Thomasinovské výběry. ;-)
Leg: Já ti nevím, pořád k těm hybridům mám svoje výhrady. Hlavně z toho důvodu, že jezdit přiměřeně (tedy blízko těm hybridům) úsporně dokáže celá řada konvenčních aut.
Ale jinak tvůj náhled chápu. Dopravní "situácia v našej krajině je dost ako že na pi(ka)ču". >:-[] A začíná mě zmáhat vyloudit si sem tam nějakou radost v běžném provozu. Čili nezbývá než pro radost cíleně vyjíždět. V takovém případě mi začíná dávat smysl kombinace úsporného rodinného přepravníku bez přehnaných nároků na čas z NS >:D , malého auta do města a čisté víkendovky. Začínám dokonce zvažovat i motorku.
PS: Slovensky je správně "ja by som", je to tak ? Potom by tedy slovensky bychařit mělo být bysomáriť. Ne, počkej, to je blbý. >:-[] -
Leg 26.07.16 10:50
iudex: Bycháriť je čechizmus, správne slovensky sa povie byáriť. Alebo tak nejak. >:D
Ja nekupujem, ale ak by som mal kupovať druhé auto k BMW, ktoré by sa pomaly malo odobrať do zaslúženého dôchodku spočívajúceho v občasných jazdách pri dobrej konštelácii, tak by som šiel asi do Aurisu Hybrid TS. Za dvacku sa dá kúpiť v peknej výbave, nič to nežerie, spoľahlivosť pohonného systému Pria je skoro legendárna. Akurát jazdné zážitky, no, aspoň by som si to o to viac užil v BMW. Toľko k japonským hybridom. :-)

Ano, změnil jsem identitu.
Ano, základní sedačky nebývají dobré a ano, Němci to dělají naschvál.
Ano, bočnice se dofukují dle toho, jak řežeš curvy.
Ano, taky se naštěstí řadím mezi hubeňoury. A sport sitzny v nových (F) BMW mi přijdou širší než ty v našich obstarožních modelech.
>:-[]