white label 30.09.16 10:58
« Re: Na skok k fotomobilům
iudex
Jsem rád, že se i tady potvrdilo, co tvrdím už od příchodu S6 edge+, tedy, že plusko (které přišlo později) je o poznání celkově lepším mobile, než S6 edge, a to včetně foťáku. Spousta lidí totiž tvrdila, že jde o identické telefony a rozdíl je pouze ve velikosti displeje a kapacity baterie.
Note 7 má znovu problémy, takže možná nakonec budu muset počkat až na Note 8. Do menšího displeje (než 5,7") už ale určitě nepůjdu, na menší displej se totiž zvyká těžko.
Jakou máš barvu S7mičky? -
iudex 30.09.16 08:37
« Re: Na skok k fotomobilům
wl: používam Samsung Galaxy S7 asi týždeň a skutočne ten foťák je výborný, o triedu lepší, ako Xperia Z1. Konečne výrobcovia mobilov pochopili, že na mini senzore je zbytočné narvať kopec Mpx (teda Sony to zatiaľ nepochopilo, viď ich 23 MPx foťáky), ktoré malý objektív aj tak nevykreslí. K denným fotkám nemám absolútne výhrady, farby sú prirodzenejšie, nie tak vymaľované ako staršie Samsungy, akurát to na môj vkus dosť preostruje, ale to je vidieť len pri zväčšení. Pri horšom svetle to ale taká sláva nie je, tam nepomôže ani výborná svetelnosť objektívu f1,7 a snaha o potlačenie šumu vedie k značnému vyhladeniu fotky. Ale to hodnotím kritickým okom užívateľa zrkadlovky, v kontexte mobilov úplná paráda. Tiež oceňujem "manuálny" režim, kde sa dajú upravovať viaceré parametre (ISO, expozičný čas) a hlavne ak sa mi nepáči JPEG, do ktorého fotí foťák štandardne, môžem fotiť do RAWu a upraviť si fotku podľa svojho gusta.
Boost: vidím to úplne rovnako, Honda sa vôbec nepoučila z kritiky na adresu tuzerského zjavu súčasného CTR a zatiaľ čo základný Civic vyzerá lepšie ako predchodca, na tajpár nacápali presne tie isté tuzerské lištičky, fake otvory a zaslepené výduchy. Presne ako píše woody, klaun. -
boost. 30.09.16 00:30
« Re: Re: Nový Civic Type R
FUJ, ten Civič je ale humus. Já nevím, co proboha ta Honda dělá?! Fake výdechy, který by snědly i Otesánka, centrální vejfuck pro jednolitrovou mašinu, světlá výška hodná Lady Nivy a k tomu velmi módní černý spoilery pro větší stabilitu a přítlak, když to má tolik kobyl.
A samozřejmě tajpár potřebuje stejný počet koncovek výfuku jako Ferrari F40, protože proč ne, že jo.
Že oni mají každý pátek společně s Lexusem a Toyotou drogové dýchanky? >:-[] :no: -
white label 29.09.16 22:52
« Na skok k fotomobilům
Nejlépe fotící telefony
(Podle testů prováděných v DxO Labs. Maximální možné skóre je 100 bodů).
88 bodů
Samsung Galaxy Note V
Samsung S6 Edge -
Thomasino 28.09.16 11:35
« Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Ohledně výfuku by se vidělo časem, vypadá to že M240i má v základu celkem slušný zvuk:
Samosvor to asi chtít bude, je otázka jestli hned s novým autem, nebo později. Stojí asi 90 tisíc :-( Možná si vyzkouším auto první rok bez něj, něco našetřím a pak ho dokoupím. Aspoň uvidím jak se chová zadokolka bez samosvoru a s ním..
Na začátku bych to viděl asi jen na ten zadní spoiler na hraně kufru, aby tam byl ten větší, časem ten přední splitter. Proti samosvoru jsou to mnohem menší částky :-) -
boost. 28.09.16 00:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Zadní spoiler je nutnost, protože kufr dvojky je plochej korejská plavkyně, nicméně bych radši šetřil na M perf. výfuk a LSD. Potom podvozek, disky a teprv nějaký spoilery. Většina lidí to dělá přesně opačně, což je (nejen) z hlediska vzhledu špatně.
IMHO dvojka vypadá zezadu tak nějak divně. Nudně, nezáživně. M2 je jiná story. Tam je vše v cajku. Na starou jedničku ale nic nemá. :-! -
Thomasino 27.09.16 22:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Na vilníka už asi nezbude (s ženskýma jsem raději skončil), protože prachy půjdou do auta >:-[]
Jinak k našemu telefonátu, tady zadek M235i v sérii:
Tady s M Performance jako že difusorem za příplatek:
Tady i včetně většího křiídla na hraně kufru:
Předek v sérii:
A mnou vybraný přední splitter od Riegeru:
A dělá se i větší, ale to mi přijde už hodně:
A pak je origo M Performance přední splitter, ale pak je ten čumák opticky moc vysoký:
Thomasino 27.09.16 21:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
A bohužel Alpina bude představená až po novém roce a reálně první kusy spíše na podzim, takže ta je ze hry asi taky venku :-( Takže mi zbývá ta "vrtulka" :-! -
white label 27.09.16 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Th
Zapomněl si dodat, že ta Ibiza byla 5dveřová a hlavně neměla výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce (na které jsem se nasoukal), takže jsem S-Mikovi udělal hlavou důlek do čalounění stropu. >:-[] -
Covenant 27.09.16 21:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Woody
Sice to nebylo nějaké elegantní v plutí ..chtělo by to trochu cviku, ale s mými 180cm to bylo ještě v pohodě....lepší kulturní vložka byl Thom a jeho rozcvička než nastoupil >:-[] -
Thomasino 27.09.16 21:32
Tady jsem vám nahrál ještě jednu "veselou fotku z natáčení", když jsem si zkoušel Lotuska "obléci" poprvé v Lucembursku v červnu 2015 :-)
P.S.: Měřím 190cm
Thomasino 27.09.16 21:22
Ale mě můžeš volat až do 22:30 hod, pokud máš čas. Enormě mě zajímá zkušenost s M140i !! :-)
P.S.: Protože White Labela znám a vím jak se soukal do Ibizy a jiných aut, tak vím, že do Lotusu by se vůbec nevešel. Natož že by mohl řídit. A ven by vylezl po čtyřech, jestl vůůůůbec >:D -
Bully_ 27.09.16 20:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Spis nam vsechna auta na rozdil od klasickych dvoumistnych sportaku (ktere to nepotrebuji), narostla do obludnych rozmeru. Oproti dobe pred par lety jsou auta vetsi, nez o jednu tridu, aby se do nich vlezli i prerostli pupkaci s kompletni rodinou :-) Plus dalsi predpisy o bezpecnosti- vpredu nafoukle kapoty nad motory, deformacni zony a dlouhe previsy vpredu i vzadu, kufry jak pro stehovaky, ..., ... . Da se na to koukat i z druhe strany >:D -
white label 27.09.16 20:18
w-a
Taky jsem na tu fotku chvilku zíral, tady vypadá jak model v menším měřítku. ;-)
Do toho bych se nasoukat raději ani nezkoušel, možná už bych to pak ze sebe nesundal. >:D >:-[] -
woody-alien 27.09.16 19:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Teprve na téhle fotce jsem si pořádně uvědomil, jak je Lotusík malinký. ;-) [odkaz]
Ve srovnání s dnešními kompakty působí jako autíčko na hraní...kterým vlastně i je. :yes:
Jen tak pro zajímavost i náš Swišť je o 5 cm delší a o 35 !!! >:D vyšší. Cov, jak se ti do něj "skládalo" ?
PS: SZ ohledně Motobydla. -
Thomasino 27.09.16 10:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Jaká M140i ??? :-O
To mě hodně zajímá, vzhledem k mým úvahám o M240i ;-) Díky!
Jinak v neděli proběhl zajímavý minisraz s Bullym a Covenantem, kdy jsme z Přerova jeli na kopečky za Bystřicí p.H. a pojezdili chvilku nahoru a dolů na Tesáku a pak si dali okruh přes Ratiboř, Val.Meziříčí a zpátky přes BYstřici do Přerova :-)
- a další 2 fotky -
boost. 23.09.16 22:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Ano. ;-)
Včera jsem si koupil orig. britskou verzi evo, kde, kromě jiného, měli klasickou britskou srovnávačku: Type R, FoRS, Cupra 290 DSG a GTI Clubsport S 6MT, všichni se na Cup 2 pneu.
A ve všech disciplínách zas vyhrál Golf - nejrychlejší ve sprintu a na okruhu, s nej podvozkem. :-! Zmiňovali, že jezdí jak GT Porsche tím, jak je komfortní a přitom sportovní/tuhý/atd. A že jen o kousek méně vzrušující než Megan TrophyR.
178 stran za Ł4.50 - pěkný počtení se spoustou reklam. -
Covenant 20.09.16 12:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
iudex:
Já mám už objednaný decetní spliter od Riegeru [odkaz] [odkaz] a ještě se chci pustit do výfuku, vyměním středový za originál trubku od seatu (cupra 290) a středový dám pryč.
PS: Dunlopy byl ještě zdravé cca 6000Km, když jsem je měnil za SS a i tak byl poznat rozdil, že je Michelin jizdně konfortnější a tižší. -
iudex 20.09.16 09:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Cov: áno, najprv som dal preč aj stredový tlmič. Ale to už hučalo príliš, cítil som sa ako puberťák na starom tuzerskom Civicu, tak som dal spraviť aj stredový tlmič (teda mám komplet cat-back).
P.S: Práve som prezul na Micheliny SS. Viem, že nie je moc fér porovnávať staršie zodrané gumy s novými, ale pocitovo sa Super Sporty úplne lepia na cestu, sú oveľa mäkšie. Uvidíme na okruhu. -
Thomasino 13.09.16 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Dovolím si krátce vstoupit do diskuze, ikdyž v mobilech se orientuji jen lehce. Řešil jsem výběr mobilu před půl rokem, tehdy se mi nechtělo dávat 23 litrů za Samsung S7, natož 25 za iPhone, tak jsem pořídil nový Huawei P9 za 15 tisíc (tehdejší koncové ceny v obchodech) s dvojitým objektivem Leica :-) Také kvůli DualSIM. Nedosahuje podle všeho kvalit S7, ale když je rozumné světlo, umí to fotit celkem obstojně. Jak je méně světla, je to horší. Níže 4 vzorky. První je origo foto ze Slovinska a západ slunce, druhá s lehkou rychlou úpravou v mobilu přes aplikaci Snapseed, třetí a čtvrtý z Nordschleife za horšího počasí.
P.S.: Ještě jedna ze sobotních závodů v Brně za velkého hicu a teploty 30 st. Na můj vkus to fotí hodně kontrastně, ale celkem to ujde..
white label 12.09.16 20:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Kluk má právě před objednaný iP7+ (v Jet Black), takže to pak můžeme, porovnat s SGN7. Proti Note 7 má ale iP7+ dál handicap v poměru velikosti těla a úhlopříčky displeje (navíc při vyšším stupni odolnosti vůči vodě pro Note 7), a to má v sobě Note ještě stylus, který bude při větší velikosti prstů často doslova spásou.
iudex 12.09.16 16:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Presne tak, dva senzory a každý má vlastný objektív, jeden s 28mm a druhý s 56mm ekv. ohniskom. A hlavne ich máš stále so sebou, na rozdiel od prídavných objektívov (ak by som mal nosiť mobil a k nemu ďalšie objektívy, to už môžem rovno nosiť normálny foťák). -
Emel 12.09.16 16:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Dva objektivy a dva čipy, nebo jak to mají udělané?
Když nemáš výměnný objektiv u sebe, tak mobil furt fotí... to zase takový problém není. Spíš jde o cenu... a pak takové maličkosti jako že ti ten výměnný objektivy zastíní tu přisvětlovací diodu (alias blesk). -
iudex 12.09.16 08:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Jj, ako čítam porovnávačky, tak ten Samsung S7 vychádza najlepšie a hlavne jeho foťák je neprekonateľný. Rovnako pozitívne hodnotia aj nový Note 7 (až na tú kauzu s horiacimi baterkami). Dobre je hodnotený aj LG G5, ale ten nie je utesnený, takže pasé. Naopak Huawei P9 s dvomi samostatnými foťákmi (farebný a čb) moc nepresvedčil, napriek spolupráci s Leicou. Sony Z5, resp. nástupca X Performance so svojím "prehusteným" 23 MPix senzorom už prestáva stíhať.
Inak čo sa týka fotenia mobilom, zaujal ma práve predstavený iPhone 7 Plus, konkrétne ten jeho systém dvoch foťákov s rôznymi ohniskami: jeden štandardný širokouhlý objektív a jeden kratší teleobjektív. To je vcelku prevratná novinka a čiastočne eliminuje doteraz najväčšiu nevýhodu fotomobilov: jediné ohnisko. Dá sa čakať, že sa to rozšíri aj medzi Androidmi. Považujem to za lepšiu cestu, ako prídavné objektívy á la Note 7 (hlavnou výhodou foťáku v mobile je to, že ho máš vždy zo sebou, čo pri prídavných objektívoch nemusí platiť). -
white label 09.09.16 23:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
iudex
Zrovna jsem se vrátil z Kypru...
Já zase aktuálně neznám detailně informace o všech mobilech Sony, nemusím totiž ty jejich tradičně "deb.ilní" nadstavby androidu. 8-s
Pokud vím, tak aktuální Z5 premium je cenově srovnatelná s S7e.
LG stíhalo Samsung naposledy v době G3, takže za mě teď s androidem v prvé řadě Samsung.
Teď přecházím z S6e+ na jeho nepřímého nástupce Note 7 (musím ještě prověřit, jestli už tam je nebouchací baterie), včetně této povedené foto vychytávky:
iudex 07.09.16 14:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
wl: čo by si mi odporúčal ako nástupcu mojej Xperie Z1? Nejak strácam prehľad pri tom tempe predstavovania noviniek. Chcel by som niečo podobné ako Z1, t.j. znovu androidovú vyššiu triedu s výborným foťákom, pričom hlavnou podmienkou je vodotesnosť. Ešte ako tak sledujem Sony, ale LG, HTC a spol., to je pre mňa terra incognita. Donedávna bola top modelom Sony Xperia Z5, ale líniu Z vraj ukončili a nástupca X tuším nie je utesnený. Zatiaľ mi to vychádza na Galaxy S7, ale nie je niečo porovnateľné lacnejšie? -
Thomasino 30.08.16 16:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Ta teplota se projevuje i na zajetých časech, plus k tomu větší namáhání auta (nebo je třeba více chladících kol), takže jsem to vypustil. Možná tam dojedu ale tuto neděli, uvidíme dle počasí ;-)
P.S.: Jo a ve středu je poslední ježdění v Brně (18-19 hod, ale je třeba tam být v 17h aby jsi koupil vůbec jízdu, bude plno!), kdyby jsi chtěl náhodou zkusit. -
iudex 30.08.16 08:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
Tak ja som na SK ring išiel. Bolo síce teplo, čo sa prejavovalo na brzdách a gumách, ale jazdil som o siedmej večer, takže už to nebol nijaký teplotný extrém. Ale o časoch radšej pomlčím, k 2:45 min. som sa ani nepriblížil. :-/
Skúšal som nahrať svoje jazdy na mobil, ale okrem toho, že to bolo veľmi roztrasené, mobil tvrdohlavo ostril na špinavé čelné sklo, takže mám na videu síce ostré rozplácnuté muchy, ale nie trať predo mnou. >:-[]
Inak GTI je u mňa skutočne využívaný ako pravý hotheč, t.j. jeden deň ostrá jazda na okruhu a druhý deň s celou rodinkou pekne predpisovo na návštevu. -
white label 27.08.16 17:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
iudex
To je nějaká starší fotka z Vítkovic, že jo...? ;-)
A co říkáš na SG Note 7 (nástupce SG 6 Edge +)?
P.S. Dnes jsem jel s GTI Clubsport a byl jsem docela mile překvapen.
Červeno-černý, 5dv., manuál, 19" Pretoria černé. -
iudex 26.08.16 22:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Slovakiaring
wl: vieš, že som Pentaxák, takže Canon ma nevzrušuje, aj keď parametre má parádne. Ak by som chcel fullframe, bral by som "náš" Pentax K-1, parádny plnoformát za polovicu ceny toho Canonu. Ale moja skúsenosť s foťákom s APSC senzorom je taká, že by som nič väčšie nechcel a vláčiť ťažký fullframe s obrovskými FF sklami nemám chuť. Aj APSC formát stále ďaleko presahuje moje schopnosti a moment, keď ma bude technika obmedzovať, asi nikdy nepríde, takže som spokojný. Možno nástupca aktuálneho K-3 Mark II bude moja nasledujúca voľba, zatiaľ ale K-5 IIs slúži k spokojnosti.
Btw. jedna momentka z dovolenky: [odkaz] Ani som sa radšej nepýtal, koľko je požičovné. ;-) -
iudex 25.08.16 11:45
« Re: Re: Slovakiaring
Tom: super, aspoň niekto. Neziderské jazero síce nemám ďaleko, ale máme nejakú rodinnú oslavu a som rád, že sa uvoľním aspoň na ten SK ring.
Btw. keď pôjdeš opatrne, to by som Ti konečne (pi mojom plnom nasadení) mohol stíhať. :-)
P.S. Test GTI Clubsport S (na NB ringu): [odkaz] -
Thomasino 25.08.16 10:44
« Re: Slovakiaring
Já tram budu a přemlouvám i Covenanta. Jedeme v neděli dopoledne k rakouskému jezeru Neusiedler na sraz sportovních aut (nemáš to daleko) a pak odpoledne chci stinout jízdy a zřejmě se i "opatrně" svezu :-) Na sobotu plánujeme s Covenantem pěkný výlet do údolí Wachau, mezi Stockerau, Krems a Melk ;-) Máme na pátek a sobotu ubytování u Hodonína, my jsme tam i v neděli na noc... -
Bud 24.08.16 09:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI CS
woody: jo nápad s motorkou není vůbec špatný. Vzhledem k tomu, že motka v dnešní době už opravdu není (pro mnoho lidí) dopravní prostředek, ale jen a jen pro zábavu. >:D A proto nebudeš muset řešit, co v ní chceš převážet a kolik lidí budeš převážet a kolik bude žrát... Prostě budeš jen řešit, na čem se chceš vozit a jaký posed ti vyhovuje nejvíc. A tak jako každý kdo jednou začal, zjistí co mu vyhovuje nejvíc, přesedlá na jinou, pak silnější, zkusí možná nějaký offroad, pak cestovní enduro a jako stařík, pokud mu to záda dovolí skončí na choppru ;-) Nebo pohodlněji na nějakém maxi stkútru... >:D -
white label 24.08.16 02:00
« Re: Re: Re: Macan GTS
iudex
Ale on zrovna tento mobil obvykle nemívá takové problémy s barevným podáním (a jinak ty fotky zas tak špatné nejsou). Je fakt, že jsem to tehdy fotil na plnou automatiku, ale už při pokročilejším západu slunce, což tomu asi taky moc na věrnosti odstínu nepřidalo.
Já mám TG-3, který jsem dostal v záruce výměnou za reklamovaný TG-2, který měl (mimo jiné) výrazné problémy s čitelností amoled displeje na přímém slunci, což je u outdoorové foťáku (tím spíš bez klasického hledáčku) docela průser. Právě od TG-3 naštěstí přešel Olympus na LCD displeje. -
iudex 23.08.16 16:01
« Re: Re: Macan GTS
Holt to máš za to, že fotíš mobilom, hoci máš bezzrkadlovku a kopec objektívov. ;-) Ale najlepšie vidieť na živo; kedy toho červeného krásavca uvidím?
Inak keď hovorím o foťákoch, na dovolenku som si kúpil podvodný foťák Olympus TG-4, podľa recenzií najlepší vodotesný foťák, fotí ako jediný v triede do RAW, má poloautomatické režimy a kopec funkcií, stál pomerne dosť, ale fotky nič moc, na úrovni mobilu.
A to ma opäť privádza k otázke, na ktorú všetci (hlavne woody) zaťato neodpovedajú: čo s fotosúťažou? -
soulfly1983 17.08.16 22:14
« Re: Chválov test
Diky za tip, kazdopadne zaujimavy a pre mna necakany vysledok :-O Prednedavnom ma na mojom Golf 5 GTI tiez celkom ponahanal peugeot, myslim ze to bol 308 GT. Ako pozeram mal som stastie ze to nebol 308 GTI >:-[] Kazdopadne mohli este skusit dat Rosinu do Type R, bolo by zaujimave vidiet ci by sa mu nepodarilo predrat dopredu.

Jinak v tom žebříčku chybí iP7plus, který má lepší foťák, než iP7.