Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
iudex 30.01.17 09:28
« Re: Re: Re: Re: Foto...
Ultrazoomy s malým senzorom sú podľa mňa jednou z najhorších možností spomedzi fotákov. Senzor je porovnateľný s mobilmi (1/2,3"), takže žiadna výhoda v kvalite fotografií nie je a ani nemôže byť. Svetelnosť objektívu je väčšinou biedna (konkrétne ten Tebou odporúčaný má svetelnosť f2,8-5,9, čo je pre tak malý senzor smrteľné, pre porovnanie aktuálne top fotomobily majú f1,7 či 1,8). Jediná výhoda je ten mega-zoom, aby si mohol fotiť tie krátery na mesiaci (ale tá kvalita aj tak za veľa nestojí). Veľkosť snímača, svetelnosť objektívu a jeho rozsah sú skrátka protichodné parametre (ak sa bavíme o zachovaní veľkosti a hmotnosti), ak jednému pridáš, druhému uberieš. Ak niekto trvá na tom, že mu štandardný 3-4x zoom nestačí, odporúčam Panasonic TZ100, ktorý má už dostatočný 10x zoom, ale najmä relatívne veľký 1" senzor: [odkaz]
Pre porovnanie špičkový 25x ultrazoom s veľkým 1" senzorom a dobrou svetelnosťou f2,4-4) ktorý už niečo váži a hlavne stojí: [odkaz] -
Dylan McKay 29.01.17 21:42
« Re: Re: Re: Foto...
Vidím, že se tu konečně řeší něco jiného než ty vaše peklokáry >:D
Rone, nedávno jsem taky řešil foťák. A protože mi roky dobře sloužil Panasonic, tak jsem si koupil z posledních kousků Lumix FZ72. Neskutečný 60x zoom bere i krátery na měsíci a celkově má foťák zajímavé parametry. Koukni na YouTube na nějaké ukázky. Třeba Alza ho slibuje znovu v březnu za 6.990 Kč.
Mimo jiné kompakty jsem přemýšlel nad zrcadlovkou Canon EOS 100D a zaujal i EOS 1300D.
Edit.: teď jsem přibližoval slunce a viděl jsem na něm i tu skvrnu. Sice teď nic nevidím, ale bylo to pěkný :-! -
iudex 29.01.17 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Foto...
wl: tak táto je z podobného miesta: [odkaz]
Jasné, že tá z DSLR je s dlhším časom, čo vidieť na vode, ale aj ten mobil som mal opretý o múr a je tam relatívne dlhší čas, než by bol z ruky (1/10 s). Ale na dlhšiu expozíciu to chce nejakú formu opory (nevieš ho jednoducho položiť na múr, ako som mal tú zrkadlovku). Každopádne je dobré, že na tom mobile sa niektoré parametre dajú nastaviť a nie je to len automatika. -
white label 27.01.17 18:31
Leg
Těžko říct, jak moc odlišně na tom byly ty (rozdílné) záběry ohledně světla (viz třeba hodně světla ze spodní části mostu), ale u toho mobilu by to zřejmě chtělo delší expozici, která nebyla nijak extra dlouhá, viz i "chybějící" světelné čáry od jedoucích automobilů. -
Leg 27.01.17 18:06
Hmm, Turecko, tam je vraj teraz po puči! :-!
iudex: s tou zrkadlovkou je to z ruky? Ja hlavný rozdiel vidím v expozícii, telefón si to výrazne uľahčuje tým, že exponuje (resp. mierne podexponuje) to najsvetlejšie miesto na fotke - hrad, ktorý je na výstupe z SLR už mierne prepálený. Dokáže to navodiť zdanie, že foťák zachytí skoro úplnú tmu, v skutočnosti ale dokáže ako-tak zachytiť akurát pomerne výrazne nasvietený objekt. Na zbytku fotky dohromady nič nie je. Teda nie, že by to nebol na mobil výkon hodný úcty, ale k tej zrkadlovke mu chýba ešte veľký, veľký kus. -
-
iudex 27.01.17 10:07
Malá fotovsuvka k téme mobil vs. foťák:
Včera som sa pokúsil dostať maximum z môjho Galaxy S7 (čo je aktuálne špička medzi fotomobilmi). A v zásade to nie je zlé: [odkaz] Tým, že si viem nastaviť ISO a expozičný čas, viem ustrážiť, aby som nemal zašumenú fotku s prepálenými jasmi, ako v automatickom režime. Ale viac sa z toho dostať nedá, neviem ovládať clonu a celkovo malý senzor má svoje limity. Pre porovnanie toto som fotil zrkadlovkou (v minulosti, predošlým foťákom) a rozdiel je myslím zrejmý: [odkaz]
Preto ani nie je dôležité, či kúpiš zrkadlovku, bezzrkadlovku alebo pokročilý kompakt s veľkým senzorom, ten rozdiel oproti mobilu daný možnosťou plného ovládania a veľkým senzorom tu vždy bude. -
iudex 25.01.17 10:03
Ron: tak okrem nemotorového tlačného vozidla bude potomok vyžadovať dosť vecí, kvôli ktorým kombík oceníš. ;-)
Čo sa týka nákupu cez zahraničný eshop, v zásade to máš v rámci únie presne to isté. A aj na českom eshope v prípade vady musíš tovar poslať späť poštou a čakať. Ja mám takmer všetku fototechniku z cudziny, najčastejšie z GB a žiaden problém (naopak keď mi raz pri kúpe cez ebay dlho nechodil foťák, tak som sa sťažoval a prišlo mi hlboké ospravedlnenie a ako kompenzácia zdarma pamäťová karta a fotobrašňa). -
Thomasino 24.01.17 18:44
No právě ! Tchýně by se tam nevešla. Ale druhou sedačku pro hubeného spolujezdce by to chtělo, to by mi bez ní pak doma neprošlo :-O A taky doufám, že jednou se konečně nechá ukecat Covenant na výlet na Nordschleife... Ikdyž letos to možná budu muset vynechat, nejdříve nebude s čím a pak se s tím budu muset učit v bezpečnějších podmínkách >:-[]
P.S.: Rone, jestli to bylo plánované, tak gratulace. Pokud neplánované, tak přijmi upřímnou soustrast ;-)
...takhle si kazit mládí! -
Ronault. 24.01.17 18:06
« Re: Re: Foto...
Iudex: no měl by nosit mé jméno :-) tak právě přemýšlím o tom, že bych vyzkoušel jestli mě to bude bavit a jestli to budu nějak rozšiřovat. Do fotosouteze jsem taky přestal přispívat, protože mě to prestalo s kompaktem bavit...no uvidíme, jestli budou vůbec peníze...ten objekt bude třeba i potřebovat vlastní vozidlo, dokonce multifunkční...a to stojí jak celá zrcadlovka a přitom ho musíš tlačit...a kdo ví, jestli se k němu ještě něco vleze do kufru Meganu ;-\
Jak je to u těch zahraničních se zárukou? To tam pak musí člověk poslat a čekat...jako je pravda, že z alibaby nakupuju, ale tak drahou věc zatím ne...
White label: jako nemám asi nejnovejsi mobil na trhu, ale pořád po stránce kvality fotek patří ke špičce...no a pravda,že dělá hezké fotky, ale musí mít dobré podmínky, pohyblivé objekty mu moc nejdou a celkově má své hranice -
-
white label 19.01.17 23:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
w-a
Tebe bych na podobných webech nečekal. >:-[]
Jedem kousek možná stačí, ale když jsem si jen tak zkusmo konfiguroval aktuální 911 GTS a pak dokonce i novou Panameru, tak jsem tam lepší odstín jiné barvy stejně nenašel. Výběr barev ani u Porsche žádná sláva a zajímavě trefených odstínů jako šafránu. -
iudex 19.01.17 09:06
« Re: Foto...
Ron: a ten "nový objekt" bude nosiť Tvoje priezvisko? :-)
V rámci Tvojho badžetu sa už dá vybrať slušný foťák, ide o to, či uvažuješ do budúcnosti s rozširovaním fototechniky, teda či budeš prikupovať objektívy. Ak áno, treba ísť do zrkadlovky či bezzrkadlovky s výmennými objektívmi, kde máš potenciál lepšími objektívmi zlepšiť kvalitu fotiek, resp. rozšíriť možnosti inými ohniskami. V tomto prípade sú aj základné zrkadlovky typu Nikon D3400, Pentax K-S2, Canon 100D dobrou voľbou, prípadne bezzrkadlovky typu Fuji X-A10 či Sony a6000. Ak ale nemieniš investovať a zostaneš pri tom jednom objektíve, potom je systémový foťák zbytočný, pretože setový objektív väčšinou za veľa nestojí. V tom prípade by som sa poobzeral po prémiových kompaktoch s väčším senzorom, síce nie tak veľkým, ako APSC zrkadlovky, ale zase s podstatne lepšími objektívmi. Môj tip je Panasonic LX100, s veľkým 4/3" senzorom a špičkovým objektívom, prípadne Sony RX100.
A ešte jeden tip; ak chceš ušetriť, nekupuj na českých weboch, ale pozri zahraničné, napr. eglobalcentral.eu (resp. eglobalcentral.at), tam sú ceny podstatne lepšie, ako u nás: [odkaz] -
Ronault. 18.01.17 21:02
« Foto...
Udělám trochu změnu tématu, když jsme v té fotosoutěži...
Tak trochu přemýšlím o novém foťáku... ne, že by mi na to málo, co fotím, nestačil i mobil, ale tak nějak se asi přiblíží na jaře doba, kdy bude možná třeba fotit nový objekt no a ono by nebylo od věci fotit kvalitněji... Co byste doporučili, spíše zrcadlovku... cena prosím rozumná... třeba do 10-15t, jestli je takový finanční limit je dostačující...úplně jsem z foťáků na trhu vypadl.
[odkaz] -
Leg 18.01.17 18:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Iudex- je mi jasné, že doba kešu skončila a peniaze tu nikto z nás nepresadzuje na záhrade vidlami. Preto som aj písal, že sa oplatí priplatiť len vtedy, ak je to možné. Takisto je jasné, že nikto rozumný by M2 nekupoval ako investíciu a na príklade 1M som chcel len ukázať, že toto auto má viac-menej potenciál klesať na hodnote pomalšie ako masovka 240i. (Či viac alebo menej závisí od toho, či sa dočká nástupcu v podobnom formáte ako teraz). Každopádne, tie 1M v danom cenovom rozpätí väčšinou nie sú žiadne leštenky, často sú tam kúsky cez 100000 km a ak má nejaké auto nájazd do dajme tomu 30000, tak sú ceny okolo tých 60000€ aj viac, čo je v podstate cena nového auta. Chápem, že niekto toto neberie na zreteľ, podľa mňa je to ale dôležitý faktor.
Na časy zabudni, ide o to, ako sa s tým autom jazdí a ja som presvedčený, že ak nie hneď, tak po čase jeho prednosti zapálenec dokáže oceniť.
S čím by som mal ale problém je výber prevodovky, chcelo by to manuál ale nevypýnateľný revmatching (bez vypnutia) by ma asi trochu štval. -
woody-alien 18.01.17 16:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
iudex: Souhlas. Tu zůstatkovou hodnotu resp. výhodu menší ztráty bych možná bral v potaz, ale pouze okrajově. Alfou a omegou rozhodování mezi M240i a M2 stejně bude dostatek volných peněz na pořízení. Nejsem si jistej, že bych,jak píše Leg, dokázal ten rozdíl jízdních vlastností ocenit, takhle od stolu se to blbě posuzuje. Ale jedno vím jistě. Když vidím za kolik se prodávají "prémiová" čtyřválcová Volva, tak mi ta cena M2 nějak strašná nepřipadá. :-) -
woody-alien 18.01.17 16:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
wl: Zajímavé věci jsem zjistil na webu módnípeklo.cz . Cituji "Když spojíte karmínovou barvu s černou, vytvoříte vášnivý Carmen efekt." A co je nejdůležitější "Jeden karmínový kousek zcela stačí k tomu, aby zaujal". Takže jak já to vidím, vy už máte splněno a můžete se dál věnovat odstínům šedé. >:-[] ;-) -
Thomasino 18.01.17 14:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Nemyslel jsem to samozřejmě úplně tak, že u Caymana nebo M2 neprodělám nic, ale jako že pokles nebude tak velký. Určitě si chci auto hlavně užívat, ikdyž jen o pěkných víkendech a na běžné ježdění si nechám Golfa :-) -
iudex 18.01.17 12:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Cov: len drobná oprava, ten Cayman je lacnejší, ako nová M2 (56t vs. 60t eur). Tá voľba by bola pre mňa jasná, Cayman ešte so šesťvalcom.
Tom: o teórii "auto ako investícia" si myslím svoje, pokiaľ nekúpiš nejakého exota či limitku a nešanuješ ho v garáži dlhé roky, auto je principiálne najhoršia investícia. Takže by som sa vykašľal na to, akú bude mať zostatkovú hodnotu po x rokoch. Ja to skrátka vnímam tak, že M140i/240i sú o niečo drahšie, ako mainstreamové hotheče, ale prinášajú benefit šesťvalca a RWD, kdežto M2 je menej prémiovou a pomalšou alternatívou Porsche 718. Ale to je môj pohľad a Ty, ako sa zdá, si už rozhodnutý, len riešiš financovanie. ;-) -
iudex 18.01.17 08:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Leg (btw. vitaj po dlhej dobe, kade lietaš?): jasné, že nebyť finančnej otázky, voľba M2 je bez debaty. Podvozok z M3, samosvor, ultimatívne naladenie, image pravého M... Ale keďže asi nikto neprídeme do BMW v štýle: otvorím kufrík s kešom a "zabaľte mi jednu M2", je otázka value for money dôležitá. A kým M140i sa ešte pohybuje v cenovej lige hothečov (41t eur za 3dv), M240i je ešte stále relatívne blízko (46t), tak M2 za 60t je úplne iná cenová liga. Skrátka a dobre M140i/M240i stále vnímam ako alternatívu ku kompaktným hothečom či kupé, kdežto M2 je už v cenovej lige Porsche (Cayman za 51t eur, Cayman S za 64t). A ako tu už boli odkazy, M240i (s novším motorom) je rovnako rýchla, ako M2, kdežto M2 na okruhu jasne stráca za Caymanom S: [odkaz] , o image nehovoriac. Je to skrátka dilema (ešteže ju nemusím riešiť). >:-[] -
Leg 18.01.17 06:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Pekné video M2 vs 1M: [odkaz]
K polemike či má zmysel prihodiť 14000€ za M2: samozrejme je otázka, či je to vrámci budgetu možné, ale aniž by som sa s obomi autami zviezol si dovolím tvrdiť, že má. Jasné, dynamika je na úrovni 240i a konfigurovateľnosť je horšia (kto chce do posledného detailu vyčančané auto, nech ide do bohatého aftermarketu alebo nech nekupuje emko - tam je tento problém tradičný (1M mala tiež len kožu a tri laky)). Treba si ale uvedomiť, že kompletný podvozok, brzdy, prevodovka, diferák, bodykit sú iné a auto bude svojimi jazdnými vlastnosťami logicky tiež niekde inde a záleží len na tom, či to dotyčný dokáže oceniť. Môj názor je, že je len otázkou času a množstva najazdených km, kedy naplno ocení prednosti M2.
Druhý a pomerne zásadný faktor je strata hodnoty. Pozeral som na mobile.de a drvivá väčšina 1M sa pohybuje v pásme 40000-60000€, teda veľmi malý až žiadny pokles hodnoty. Jasné, M2 nie je taká limitka ako 1M, ale aj tak by krivka poklesu hodnoty mohla byť taká, že v konečnom dôsledku by nemala vychádzať M2 drahšie ako 240i, ak ju teda dotyčný medzičasom nerozfláka.
PS Sakriš, mal som sa vtedy buchnúť po vačku a kúpiť novú 1M, stratil by som na nej menej peňazí ako na mojej jazdenej 130i.
PS2 pozeral som po dlhom čase aj na 130i a vyzerá to, že aj ona sa odrazila od dna a jej ceny pomaly začínajú rásť. :-!
PS3 Ja by som bral tú modrú, aj keď ma celkom prekvapilo, že naživo oproti obrázkom pôsobí úplne ináč. -
Thomasino 17.01.17 22:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
No to jsem si právě myslel, že jsi už dostal rozum ;-) >:-[]
...je teda ale pravda, že u mých aut byl vývoj za posledních 20 let : bílá - modrá - stříbrnošedá - šedá - červená - šedá - vínová >:D Ale teď je na řadě modrá !! ;-) -
Thomasino 17.01.17 22:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Koukám, že je to tady samej "šedý maniak" !! :-) Nejdříve tu skoro všichni preferují Carbon Steel Grey u GTI, pak zase Mineral Grey u 1 series a 2 series >:-[] Výběr barev u M2 je velmi bídný, ta modrá LBB mi taky úplně nesedí, ten zelenkavý nádech mi tam trošku vadí, ale když je ta M2 čistá, tak na slunku vypadá pěkně. A taková kára si zaslouží nějakou výraznou barvu, takže moje volba by byla taky modrá. Ta šedá asi druhá. U M240i bych vybral taky "eMkovou" modrou Estoril (ta oranžová jako u M1 Coupé tam fakt nejde, ale jde u M140i). Jen u M140i bych asi volil šedou, protože ten čumák v tom vypadá nejlépe. Nebo spíše nevypadá tak blbě jako v jiných barvách :-) -
white label 17.01.17 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Bully
Buď si vzpomínáš špatně, nebo to nebyla M2. V alcantaře to podrží dostatečně i tak, ale u klouzavější kůže je to přece jen něco jiného. Navíc rozdíl mezi M240i a M2 je právě v tom, že M2 si může dovolit vyšší stupeň určité "ultimativnosti", byť i částečně na úkor uživatelské přívětivosti auta tzv. na "každý den". Proto taky M2 např. nemá možnost adaptivního podvozku, jako M240i. -
Bully_ 17.01.17 09:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
wl:
tak jsme si jenom neporozumneli, uz je to v poradku.
Na te sedacce jsem jinak sedel, ale vazne mam dojem, ze byla v Alcantare a latce >:D Asi si teda vzpominam spatne. Kazdopadne telo podrzely sedacky vyborne i pri docela neslusne jizde. Skorepiny to nejsou, ale pro tenhle vuz bych jejich tvarovani nekritizoval. -
iudex 17.01.17 08:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
wl: a presne to je štandard v M140i/M240i. Paradoxne v tomto prípade lacnejšie je lepšie (lepšia alcantara+látka než celokoža (koženka) v M2), aspoň pre mňa je to jednoznačné.
Farba pre M2 je problém, nakoniec by som ale zrejme bral tú prezentačnú modrú Long beach. Je to presne ako pri Focuse RS, ten odtieň nie je úplne ono, ale je aspoň jedinečným poznávacím znakom modelu. Zasa paradoxne M240i má väčší výber farieb, tam by pre mňa prichádzali do úvahy Melbourne red, Valencia orange a Estoril blue; z nich zrejme najviac červená, aj keď zase mi vadí, že sa bije s modrými brzdovými strmeňmi. Inak ako si v poslednej dobe všímam, tých M140i (resp. M135i) behá pomerne dosť, ale je problém ich identifikovať, lebo hocaká 118d môže s M paketom vyzerať rovnako, najskôr to človek spozná po zvuku motora. To u M2 nehrozí, tam je ten výzor jedinečný a nezameniteľný.
Každopádne asi by som sa uspokojil s M240i, dokúpil samosvor a vymaľované; tá pridaná hodnota M2 za rozdiel 14000 eur asi nestojí. -
boost. 17.01.17 01:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
M2 lze mít od počátku výroby jen v kůži Dakota s prošívaním Polar Blue. Umělá kůže se u BMW jmenuje Sensatec.
Naposledy BMW M použilo na sedačkách Alcantaru jakožto normální příplatkovou výbavu u E46 M3 ([odkaz]%20M3%20%20Gw… a poté jen u limitek F10 M5 30 Jahre ([odkaz] a F82 M4 GTS a M4 DTM Championship Edition ([odkaz] [odkaz]
Normální M3 má v základu látku a kůži.
Podle mě vypadá Alcantara hodnotněji než jednoduchá černá kůže, obzvlášť když se o kůži nepečuje. -
white label 17.01.17 00:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Vůbec neřeším, jestli napíšeš látka, nebo textil a v jakém pořadí. M2 je od začátku konfigurovatelná pouze v kožence, což je (také od začátku) kritizováno. A nějakých 16 dní letošního roku samozřejmě taky neřeším, píšu o M2 vyrobených v r. 2016.
Takže mě zajímalo, kdes mohl přijít k M2 v látce/alcantaře, protože já nic takového nenašel.
[odkaz]
P.S. K sedákům, viz 16:26
[odkaz] -
Bully_ 16.01.17 23:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ///M
Textil jako latka, v poradi jako prvni nebo druhe, snad neni potreba nad tim tak rozumovat a pochopil jsi me dostatecne. Jestli jde interier/sedacky/sedaky/sicny/sedak s operakem a bocnicemi/../.. M2-ky letos na rozdil od lonska proste nakonfigurovat jenom v kuzi nebo v kozence nebo jak to nazves, abys byl uplne presny, pak je to proste na skodu jejich funkcnosti. U auta podobneho zamereni. -
Bully_ 16.01.17 19:48
« Re: Re: Re: ///M
Kdyz jsem mel moznost si M2 vyzkouset, sedacky mne prisly tvarovane vyborne. Nevyrazne se tvari mozna tak na obrazku, ale v realite proste funguji (byla to varianta textil + Alcantara, v kuzi/kozence to muze klouzat s jakymkoli tvarem sedacky a podle me to nema ve sportovnim aute co delat). Loni to slo, ted tahle varianta nejde?
Kdyz je sedacka tvarovana o neco vic, tak to zase drtiva vetsina lidi povazuje za nevyhodu a u auta, urceneho prece jenom skoro porad na normalni jezdeni, se to hodnoti jako silne neprakticka zalezitost. Pak je dost tezke vyhovet vsem :-) -
white label 16.01.17 19:06
« Re: Re: ///M
K M2, naživo se mi odstín té modré Long Beach nelíbí, umí být až příliš a světlá jde lehce do tyrkysu, za mě tedy raději tu kovově šedou Mineral Grey. Ale výběr barev u M2 je fakt hrozně malý, proč tam nedali červenou Melbourne a modrou Estoril vizz M240i.
[odkaz]
Ještě horší je ale nemožnost mít alcantaru/látku na ptahy sedaček, prostě jen umělá kůže a nazdar.
Už tak mají sedáky hpdně nevýrazné boční vedení a ještě k tomu ta "koženka". -
Ronault. 15.01.17 20:24
« Re: Re: Re: Re: ///M
Jo, Mička ještě jažtažk, ale není to tak dávno, já pamatuju, jak to byl řadový diskutér, co jezdil Oktávkou od rodičů, takže asi tak. Jinak ano, Ondra super.
Díky za nabídku, ale tento typ konfigurátoru raději zkoušet nebudu, ono to spíše vypadá na ještě rodinnější stroj než kombík 8-s >:D :-! -
Thomasino 15.01.17 20:18
« Re: Re: Re: ///M
Z mého pohledu a toho co jsem měl možnost vidět a číst tady byli dva, Ondra Chamila a Honza Mička, ale Ondra je už ve Fasteru (což jsem moc rád a trochu to oživil - Kuba Rejlek píše dobře, ale už byly všechny testy stejným stylem, takhle když se to střídá je to fajn), takže zůstal jen Honza Mička. Teda doufám že zůstal, já tady těch testů moc nečtu >:-[]
Kdyby si chtěl někdo na 5 minut zkusit konfigurátor na M2, tak tady přímý odkaz. Mě to dost pobavilo :-)
[odkaz]
-
Thomasino 15.01.17 20:06
« Re: ///M
Teď jsem na toto video o nové M2 a 1M Coupé koukal znovu, taky je k tomu pěkný článek v novém Fasteru. Plus nějaké další reportáže o M2, např. zajímavá je ještě tato od slovenského TopSeed:
[odkaz]
Vypadá to na poměrně povedené eMko, dokonce spousta lidí tvrdí že je lepší než M3 a M4 :-O Kdo z vás tady to řídil nějakou delší dobu (ne jen 20min krátká předváděčka).
Nevím kdo jste zkoušel tu M2 konfigurovat, je to hrozná sranda, protože si tady člověk nemůže zvolit skoro nic >:D Barva je na výběr v podstatě jen jedna, ta modré Long Beach Blue, když pominu tradičních 50 odstínů šedi (bílá, šedá, černá). Na výběr nejsou ani jiná kola, ani jiné kombinace interiéru (jako u jiných BMW 1 a 2), žádné adaptivní tlumiče. Na druhou stranu je v ceně velká NAVI, bi-xenony a jiné nezbytnosti. Takže ve finále když jsem si vybral dvojspojkový sedmistupňový automat, vyhř. přední sedadla, šedý pruh na čelním skle, o něco lepší HiFi (není třeba Harman Kardon když to auto má zvuk moc pěkný) a pak už jen doplatek na záruku 3 roky. Takže finální ceníková cena asi 1,720 s dph (sleva se dá domluvit jen asi 5-6%). Nicméně za mě i tak zajímavé auto ;-) Jo a proti M240i to má čerpadlo mazání, aby se olej v zatáčkách neodléval, tedy je více okruhově zaměřené. Samosvor je samozřejmě v základu. U M240i když přidám samosvor, tak v podobné rozumné výbavě je rozdíl asi 400 tisíc s dph 8-s -
boost. 04.01.17 01:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Okénko domácího kutila
Nebo to někdo na tak, že má na fb pratele, kteří dotyčnému neodpovídají na zprávy, takže ve výsledku zjišťuje, že přátele nemá. >:D
@žárovky. No jo, to je ten koncern. Já žárovky nikdy měnit nemusel, nerozumim, ale měl bys to prodat. Konzern se sere a má špatně umístěnou páčku tempomatu. Říkají to kuci v diskusích na acz.
Vzhledem ke km a stáří bys to mohl střelit jako auto ftopu a ve vůni, po důchodci-doktorovi z rajchu. GTI DSG VOLL Einzelstück Lieberfahrzeug Rentner (1945).

[odkaz]
;-)