Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.07.17  14:41

« Re: Malé setkání M2 s Lotusem a Cuprou :-)

Thomasino, veľká gratulácia! :-) Parádna kára, konečne fun-car bez kompromisov. :yes:
    Kedy ho uvidím? A budeš mať odvahu ísť s ním na SK ring?

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.07.17  09:08

Thomasino: Gratuluju :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.07.17  08:21

« Re: Re: Re: Re: Malé setkání M2 s Lotusem a Cuprou :-)

Mám na mysli českou vlajku, tam je samozřejmě modrá uprostřed a barvy jak jsem psal..
    Ale s trikolórou máš pravdu, koukám, tam je modrá na kraji. Ale neuvědomuji si, že by se někde používalo. My to schválně stavěli s modrou uprostřed podle vlajky, ale nebyl čas hledat v mobilu kam patří červená a kam bílá :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.07.17  01:05

« Re: Re: Re: Malé setkání M2 s Lotusem a Cuprou :-)

Pokud máš na mysli konkrétně českou trikolóru, tak tam by hlavně červená měla být uprostřed. Trikolóru s modrou uprostřed má Rusko. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.07.17  23:29

« Re: Re: Malé setkání M2 s Lotusem a Cuprou :-)

Jen měla být červená napravo a bílá nalevo, ale toho si stejně nikdo nevšimne !! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.17  23:15

Pěkná trikolóra... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.07.17  19:58

« Malé setkání M2 s Lotusem a Cuprou :-)

Tak nový mazel je už doma, tady fotka z malé projížďky s Bullym a Covenantem :-)
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.07.17  08:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Pekne podľa objektívnej zodpovednosti, teda poslané držiteľovi auta. Dokonca tam bol priložený aj "bonzovací list", ak by som chcel nahlásiť, že som nešoféroval ja, ale niekto iný. >:-[]
    P.S: Na blog som hodil dojmy z Arteona.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.07.17  23:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Tak už máte s Rakouskem nejen společnou hranici a měnu, ale i výši pokut, teď už jen dorovnat platy a je to v cajku... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.07.17  22:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Aj ti odfotili tvár, alebo majú tiež "objektívnu zodpovednosť"?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.07.17  13:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Emel: trochu sa rozpíš, zaujíma ma to. Jazdil si predvádzačku? Akú motorizáciu, výbavu? Čo sa Ti nepáčilo? Pretože na Autoexpresse všetky testované Insignie dosť chválili, dokonca aj základný benzín 1,5 s nižšou výbavou.
    P.S. Včera som sa presvedčil, že voľný pohyb pokút v EÚ funguje. Prišiel mi pozdrav z Rakúska s výzvou na zaplatenie pokuty. Všetko pekne preložené do slovenčiny, že som na úseku so 70kou prekročil rýchlosť o 17 kmh, to všetko za 45 eur, no nezaplať to. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.07.17  01:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Takže Opel zřejmě promarnil šanci s novou Insignií (příjemně) překvapit...
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 01.07.17  21:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

woody: moje dojmy ze základní Insi jsou nic moc, rozhodně nic, co by strčilo do kapsy Supa nebo Passat nebo Mazdu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.06.17  00:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

3er GT se mi nelíbí, sedan a kombi ano.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.06.17  23:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Samozrejme že priestor nielen vzadu je rozhodujúci pri výbere auta, veď keď priestorové pomery nie sú schopné uspokojiť nároky, čo na auto mám, idem logicky buď vyššie (5er) alebo bokom (Superb). Určite nejdem do trojky, keď do nej nie som schopný primerane natlačiť svoju rodinu aj so všetkými šabrakmi, čo pravidelne vozíme. Sú to ale veľmi individuálne záležitosti a nerád sa do podobných debát púšťam, čoho dôkazom sú aj iudexove vyhlásenia o tom, že jeho využitie sedanu strednej triedy je bližší realite ako môj a že vlastne na jazdnom prejave vôbec nezáleží, lebo tieto autá sa aj tak zásadne jazdia s deťmi na zadných sedačkách. To sa potom ťažko diskutuje.

Či Giulia jazdí pekne alebo nie netuším, ani som v nej nesedel. Preto si netrúfam hodnotiť viac ako dizajn, ostatné by bolo len mlátenie prázdnej slamy, resp. omielanie jazdných dojmov, čo som si prečítal. Maximálne si dovolím súhlasiť s tým, že šesťvalec by sa hodil, QV je konkurentom M3 a to sú auta nielen cenou trošku inde. A že predávať ju bude zložité to je asi nad slnko jasné. Aj keby to auto v každom ohľade znieslo zrovnanie s nemeckou prémiou, presvedčiť bežného kupca, aby miesto overenej trojky zobral talianske auto značky, ktorá podobný model vyrábala naposledy pred mnohými rokmi (a v US sa to počíta na desaťročia) musí byť mimoriadne náročné. Každopádne im držím všetky palce.

iudex: Toto si celkom trafil, aj to vyšperkované GTI jazdí v kľudnom režime v konečnom dôsledku ako Golf a rovnako aj trojka jazdí v zásade vždy ako ... trojka. A je jedno, či je to 340i alebo 320d. Ak na auto zatlačíš, nožničky sa roztvárajú a oceníš kvality benzínovej R6, pri bežnej jazde ale aj u dízla oceníš práve to, ako reaguje podvozok na cestu, sily a reakcie v riadení, posed za volantom, rozloženie pedálov a hlavne ako je to celé dohromady zladené ... rozdiely sú maličné a ťažko to poznať po prejdení pár kilometrov, ale tie jemné nuansy tam sú a sú tam stále. Dokonca aj ten zadný pohon časom vnímaš pri každom dôraznejšom výjazde zo zákruty, len je treba sa to naučiť vnímať a naučiť sa s autom pracovať. Ono sa to ťažko definuje, treba to zažiť, asi najlepšie by som to zadefinoval tak, že s dieslovou trojkou by som si hneď vyrazil na nejakú zakrútenú cestu, u superbu by som najradšej nastavil 140 na tempomate a s lakťom na opierke vyrazil vdiaľ. No a pre toto by som dal prednosť trojke v rozumnom základe (rozumej nie holobyt) pred nabúchaným Passatom, ešte raz zdôrazním, v prípade, že vnútorný priestor trojky postačuje. (mimochodom, okrem sedanu je v ponuke aj GT alebo mnou preferovaný touring. Štvorka sa mi nepáči ani jedna.)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.06.17  17:21

Nároky na prostor vzadu, zejména na zadních sedačkách, jsou pro výběr vozu poměrně zásadní věc.
    V tomto ohledu je střední prémie zhruba na úrovni nižšího středního mainstreamu, takže pak si mohu klidně vybírat mezi střední prémii s R4 a třeba vrcholnými verzemi Golfu..., no a tam bude mít střední prémie ohledně poměru cena/výkony-rychlost/výbava ještě větší problémy, než s větším Passatem a spol.
    Giulia je pěkný menší sedan, zvlášť ve verzi QV a červené Alfa (pro běžné verze je hodně zajímavá chameleonsky opaleskující šedá Lipari!), ale bude to stačit na uspokojující prodeje? Málokdo z těch, komu se líbí (a není jich určitě málo) si ji ve finále koupí. Vrchol je velmi atraktivní i motorově, začíná ale nad 2 mil. korun a zbytek jezdí jen na R4.
    A Ondra už jel R4 benzín a žádné výraznější "cuore sportivo" pocity se u něj nedostavovaly. A zrovna jemu v tomto ohledu věřím poměrně dost.
    Střední prémie (a výš) musí být slušně našláplá výbavou, aby mi začala dávat smysl, jenže pak se dostanu na cenu, při které mi nedává smysl mít v tom jen R4 a naopak. Je to takový začarovaný kruh. Prostě pokud nemám na to, vybrat si motor a výbavu podle svých představ, jdu raději rovnou do "levnějšího obchodu".
    Takže u Júlie mi to vychází tak, že buď dát majlant za QV, nebo jít jinam, žádnou alternativu k M340i apod, totiž nenabízí.
    Jinak zrovna 4er GC považuji aktuálně za designově nejméně povedené BMW střední třídy...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.06.17  13:40

Leg: tak svojím hothečom denne do tej práce jazdím a akosi nevidím pridanú hodnotu 230 koní oproti stavu, keby som tam mal trebárs 1,2TSI 110k. Pretože na to, aby som to ocenil, musím ísť na okresky či najlepšie na okruh. A s tým mi akosi rodinný sedan či liftback strednej triedy so štvorvaclovým dízlom nekorešponduje. Samozrejme že mám radšej dobre jazdiace auto ako priemerne jazdiace, ale pri všetkej úcte tá základná 3er s R4 naftou, typicky 18d alebo 20d (ktorú stále považuješ za lepšie auto, ako nadupaný mainstream) mi nepríde pri bežnej jazde (ako píšeš, obyčajnej ceste do práce) ako lepšie zvezenie, než trebárs Superb Sportline s 2,0TSI. Neviem, či si so Supom jazdil, ale ono je to na tie rozmery prekvapivo agilné a ľahkonohé auto, žiadny ťažkotonážnik. Iná liga bude samozrejme 340i či 335d, tam sa niet o čom baviť a prémia valcuje.
    Ad Mondeo: áno, v Mondeu jazdím zásadne s deťmi, res. celou rodinou, je to rodinné auto. Sám jazdím na Golfe. Píšeš, že ja to hodnotím zo svojho pohľadu, myslím ale, že môj pohľad, teda využitie rodinného auta na rodinné účely je bližší realite, než Tvoj pohľad využitia rodinného auta pre single dvojicu. Tam platí, čo som písal, že aj ten sedan je zbytočný a lepšie zvezenie Ti ponúkne kupé (o dizajne nehovoriac).
    Pravdu máš akurát v tom, že ja to beriem komplexne a nie čisto z hľadiska dizajnu, pri hodnotení auta je hodnotenie čisto dizajnu len také akademické, ak ale uvažuješ o kúpe auta, nekupuješ si predsa iba dizajn, ten je podstatnou, ale nie jedinou zložkou. A osobne sa mi tá 159 nejak osobitne nepáčila, bola fajn, ale oproti 156 taká opuchnutá. To Giulia je na tom vizuálne podstatne lepšie.
    P.S: k tej Giulii viď článok na hlavnej: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 20.06.17  12:32

159 co se týče designu je pořád pecka a hodně nadčasová, v tom s Legem souhlasím.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.06.17  12:31

Ja som myslel že o Giulii sa bavíme v rovine dizajnu, ale ak sused vymenil 159 za VW, lebo sa už na ňu nemohol pozerať, tak OK. Pre mňa je ale 159 stále atraktívne auto, napriek tomu, že nie som sedanista - ak by som ním bol, asi ťažko by som kedysi šiel do 130i, keď sa za podobné peniaze dalo kúpiť 330i.

Viem že nie som ostrieľaný diskutér, ale ja som svoju voľbu podmienil tým, aby menší vnútorný priestor nebol témou číslo jedna. Skôr by som to videl, že tej chyby si sa dopustil ty, výber si ušil na seba - rodina s dvoma deťmi. Čo ak potrebuješ pravidelne voziť dospelých aj vzadu, v trojke im musíš urezať nohy, v Arteone zasa hlavu. Mám ho preto odpísať? Asi ťažko. Ďalšia chyba, ak raz budem mať deti, tak sa bez nich už nezveziem? Ty alebo tvoja žena v Mondeu jazdíte zásadne s deťmi? A vôbec, mal by si trojku niekedy prevetrať, zistíš, že v nej aj so štvorvalcom sú jazdné zážitky oproti Passatu úplne inde. A to sa nebavíme o tom, že budeš jazdiť jak Harris bokom na okruhu, ale o úplne obyčajnej ceste do práce.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.06.17  08:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Leg: po 159 dnes ani pes neštekne, takže to nebol zrovna najlepší príklad (sused ju mal a vymenil ju - ó tempora, ó mores! - za Volkswagen >:-[] ). A nie, sedan naozaj nie je to isté čo liftback a.k.a. päťdverové kupé. Že Ťa ako sedanistu rozplacnuté liftbacky neberú, OK, pre mňa sú dizajnovo zaujímavejšie. Ale ako som písal, Giulia je pekné auto, to bez debaty a upúta pozornosť, ale ak by ich po cestách behalo toľko, čo Passatov, ver, že nik by sa za nimi neotočil. Ja som nevidel Quadrifoglio Verde a tá obyč verzia pôsobí podstatne menej atraktívne, ako promo fotky QV, ostatne ako obyč 3er v porovnaní s M-paketovou verziou. A vyberať medzi obyč Giuliou a obyč 3er, dizajnovo by to bola remíza, v ostatnom víťazstvo 3er.
    K tomu porovnaniu "prebúchaného Passata v tope" vs. 3er v holobyte, záleží, ako na to pozeráš. Ale aktuálne robíš klasickú diskusnú chybu, že sa na svet pozeráš iba cez prizmu vlastných potrieb. Pre Teba ako človeka bez detí je sedan OK (ostatne ešte lepšou voľbou pre dvojicu by bolo rovno kupé), ak budeš mať deti, rozhodne oceníš prístupný a veľký kufor, rovnako tak miesto na zadných sedadlách a výhody zadokolky v rodinnom aute nebudeš mať ako (a kedy) oceniť, pretože keď len trochu zrýchliš na zákrutovitej ceste, budeš musieť dozadu rozdávať papierové sáčky (viem, o čom hovorím ;-). A elegancia "splasknutého liftu" s líniami kupé či bezrámovými oknami je o rád ďalej, ako akéhokoľvek pekného a dizajnovo vydareného, ale predsalen hlavne účelového kombi.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.06.17  17:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

iudex: ak v jednej vete napíšeš, že ťa sedany neberú a zároveň, že špičkou triedy sú rozplacnuté sedany s bezrámovými oknami (pardón, liftbacky), je za prvé jasné, že si trochu protirečíš a za druhé, že z princípu ťa nemôže Giulia osloviť. Snaží sa hrať totiž na inú strunu ako funkcionalistické pseudokupé. Samozrejme, každému sa páči niečo iné a ja ti to neberiem, v čom sa ale mýliš je, že atraktivita Júlie je v neokukanosti. Je to naopak, to auto boduje hlavne svojimi proporciami a ako je postavené na cestu, nie zaujímavými detailami typu hi-tech svetielka a samoúčelné detaily, takže podobne ako trebárz 159 bude aj po desiatich rokoch pôsobiť stále sviežo. No a ty mi sem potom (ak to tu medzičasom nezapadne prachom úplne) môžeš napísať, Leg, mal si pravdu, ako vždy. ;-) >:D

Jazdil som so štvorvalcovou dieselovou trojkou (pred fl, na 90 perc. 320d ale nie som si úplne istý) a ak by som potreboval auto na dlhé jazdy, ťažko by som si príplatok za šesťvalec obhajoval. Jasne, s ním je to iná liga, ale ako lietačka na dlhé štreky bohate postačuje a aj proti etalónu Passatu má čo povedať, hlavne jazdnými vlastnosťami a ergonómiou (v zmysle, ako sa človeku auto ovláda). Takže, ak si položíme otázku, či nabušeného pašíka na galuskách s topčopom, žalúziami miesto masky a krikľavej metle alebo trojku v rozumnom základe a vnútorný priestor pre nás nie je téma číslo jedna, ja mám jasno. Zasa.

P.S. Športovosť superba je možno v tom, že môže mať silný motor, čierne doplnky a integrované opierky hlavy. To je asi tak všetko. Vlastne ešte, ako som spomínal v tom, že dokáže bez problémov voziť športové náradie. No a v tom je aj športovosť SUV - sport utility - odvezie ťa aj so surfom na pláž, s lyžami na svah, s padákom na kopec, nie že by si s ním brúsil severnú slučku, to od väčšiny asi nikto neočakáva. Ale ak by si sa chcel presvediť o výnimkách potvrdzujúcich pravidlo, myslím, že label by so svojim Macanom vedel poslúžiť. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.06.17  09:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

iudex: Sup ve Sportlinu a s Dragon Skin (jak píšu o pár příspěvků níže) je vyloženej magnet pro oči. Když to pak srovnáš s nějakým šedivým služebákem, je to hodně velkej rozdíl. Btw: k mému setkání s tím SLSLDS (Superb Lift Sport Line Dragon Skin >:D ) se váže veselá historka. Potkal jsem s tím chlápka ve stavebninách, já pochopitelně s Dokkerem. Jak jsme čekali na výdej, dali jsme řeč. No a pak přijel skladník, jemu přivezl cement a chlapík navlík rukavice a začal házet do kufru 20 pytlů. Jen tak, žádnej igelit nebo něco. A že se jenom otočí a přijede ještě pro ztracený bednění. >:D
    Tak říkám, hmm, dobrý, slušnej stěhovák.....no já už se vracet nebudu. Načež jsem otevřel zadní dveře, skladník napíchl připravenou a zastrečovanou europaletu s materiálem, šoupnul mi to dovnitř, zabouch jsem dveře a odjel. ;-)

PS: Insi jsem už naživo viděl i v té střízlivější verzi a působí dobře i tak. Jen kdyby dealeři znali i jinou barvu než bílou nebo jeden z odstínů šedi/stříbra.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.06.17  08:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Leg: ja som v Giulii sedel a hoci sa mi to auto tiež dosť páči, naživo mi neprišlo nejak citeľne krajšie, ako klasika 3er, jej čaro spočívalo skôr v novosti a neopozeranosti, kdežto 3er poznáš spamäti (autá som porovnával bezprostredne vedľa seba, jeden predajca BMW totiž predáva aj Alfy). Každopádne mňa sedany neberú, takže pre mňa je stále špičkou triedy 4er Gran Coupé a A5 Sportback. Ale vo vzťahu k nim zastávam labelov názor, že v holobyte a nejakej R4 nafte či základnom benzíne nedávajú zmysel, pokiaľ nemám na poriadny motor a výbavu, pred takouto holou prémiou by som dal prednosť dobre vybavenému a motorizovanému mainstreamu, ako je ten Arteon či Superb (ktoré majú tiež - pre mňa podstatnú - pridanú hodnotu vo väčšom vnútornom priestore). Inak ten mainstream už je podobný prémii v tom, že je veľký rozdiel medzi holobytom a špičkovou verziou, takže ako píše label, ten Sup v Sportline či Arteon v R-line spravia viac parády, ako 3er/4er v holobyte. A hoci som ešte live nevidel Insigniu, javí sa mi, že tam platí to isté: tá červená promo verzia na 20" diskoch a v OPC pakete je parádna, ale triezve verzie pôsobia vcelku obyčajne.
    P.S. Ad športovosť Superba: ten je určite viac športový, ako ultrapopulárne SUV, teda "športovo-úžitkové vozidlá". Ale inak súhlasím v tom, že táto hra na športovosť bez ohľadu na segment už trochu presahuje mieru.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.17  14:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Seděl jsem i vzadu v alllroadu se světle šedým stropem a "o ničem".
    Pro mě je právě tmavý strop a alcantara (+ zákaz leštěného dřeva) základ příjemného interiéru obecně, a to je pro mě i největší lákadlo M-paketových interiérů.
    Já bych si střední prémii s R4 dieselem nekoupil v žádném případě, takže když 3er, tak 340i v M-paketu. Mimochodem 3er je podle mě aktuálně nejlepší (včetně designu) BMW ke 40i.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 17.06.17  13:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Ja mám tmavý strop tiež v každom svojom (jedinom :-) ) aute a nemenil by som ani náhodou. V čom vidím trochu problém je, že vzadu sa potom človek cíti tak trochu ako v jaskyni. (Takže zasa - v hothatchi paráda, do supu by som už asi váhal)

Pointa je, že aj keď interiér toho sportlinu pôsobí skutočne asi najatraktívnejšie z celého lineupu, hlavne vďaka poloalcantare, mne sa k supovi zvlášť nehodí. Ale to je len môj názor, ja by som si napríklad ani 320d nekúpil v M-sport balíčku a po našich cestách takých áut jazdí celkom dosť, takže to asi nebude väčšinový názor.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.17  01:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Ta kola byla původně černá [odkaz]
    teď je to (u 19") kombinace kovově šedé s leštěným kovem. [odkaz]
    Třeba ten tmavý strop bych já osobně chtěl v každém autě (mám ho i v allroadu), jsem "alergický" na světlý strop v autě, hlavně na světle šedý, který bývá bohužel nejčastěji.
    Za mě se tam vyloženě nejvíc nehodí právě ty "poloskořepinové" sedačky. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.06.17  19:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

... svetlá, zrkadlá, maska, strop vnútri, lišty okolo okien... a tie kolesá z odkazu sú tiež čierne. So strieborným zdobením. ;-) Ale falošné laufy sú strieborné, no.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.17  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

[odkaz]
    Kola už černá nejsou, panoramatické okno brát nemusíš, ale ty integrované opěrky jsou mimo, to je pravda.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.06.17  19:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Arteon ma neberie vôbec - zvonka ladné tvary zabíja radiátor namiesto predného čela, vnútri je to Passat s nízkymi oknami a čo si tu čítam o cenách ... asi to kupca má, len na mňa by to nemierilo ani keby som v tých vodách lovil. V podstate nevidím dôvod neísť do Variantu, ten sa aspoň na nič nehrá. Alebo ešte lepšie Superb lift.

No a keď sme pri Superbe, mne by sa v podstate aj interiér toho Sportlinu celkom páčil. Mám však rád, keď auto svojim výzorom odráža svoj charakter. No a na Superbe nie je športové zhola nič (ak sa do neho nenahádže športové náradie, na to je tá jeho jaskyňa dobrá). Na tom samozrejme nie je nič zlé, len mi proste tie integrované hlavové opierky, čierne kolesá, svetlá, strecha a ostatné "športové" doplnky na Superbe nejak nelezú do oka. Na Fabii OK, Superbu to nežerem.

Mňa podobne už dáávno žiadne auto nejak extra neoslovilo, až na jednu výnimku. Nedávno som mal na pumpe česť s Giuliou. Nie že by som ju videl prvý krát, už som ich stretol mnoho a v Taliansku sa ich hemží prekvapivo veľa, nikdy ma v sivej či čiernej ale nezaujala. Táto ale bola vo verzii Veloce (benzín btw), červená metla a ostal som na ňu kukať jak puk a len som sa neveriacky pýtal sám seba, zasa raz, jak to len tí taloši robia. Auto na obrázkoch úplne nezaujímavé, prehliadnuteľné a zrazu pred tebou stojí, v peknej farbe a pôsobí ako socha, všetko je ako má byť, postoj, proporcie, nikde nič nechýba, nepretŕča a to ani nestála na tých úžasných alfa-style devätnástkach. Arteon sa môže ísť spláchnuť so svojou kupé siluetou. Jasné, keby som mal reálne vysoliť 50000€ za jedného z týchto dvoch kandidátov, skočil by som do salónu... BMW, ale pánboh zaplať za takéto autá, bodaj by ich bolo čo najviac!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.17  18:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

[odkaz]
    [odkaz]
    A pokud se chceš barevně odlišit, tak Dragon Skin je exkluzivně pro Sportline.
    [odkaz]
    Tahle verze má hlavu i patu a ta větší vnitřní plocha dveří je nejpřijatelnější právě v té tmavé alcantaře.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 16.06.17  16:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

WL: nevím, jestli ta červená lišta je na střední třídu OK...pravda, Alcantara super...a pak ta výplň dveří je tak rovná a plocha na které je Alcantara tak velká, že to není hezké... něčím by se ta plocha měla rozbít...
    Z počátku se mi Superb líbil, ale teď nějak nevím... černá mu nesluší, zabíjí i to málo linek co na něm jsou, bílá taky nic a ty zbylé odstíny nějak... Už bych dnes dal i přednost Passatu...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.17  11:21

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Zvenku je (prostornější) Superb hezčí, než Passat a u Sportlinu je dokonce i ten interiér relativně parádní a už se prý nabízí i v Austrálii:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.06.17  08:22

« Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Superb neviem, v salóne Škody som nebol (u nás sú salóny VW a Škoda samostatné), ale napr. k Passatu mi predajca hovoril, že sú veľké akcie pre biznis klientelu, kde je bonus 5000 eur, čo je pomerne dosť (a ešte výraznejšie roztvára cenové nožnice medzi Passatom a Arteonom).
    Btw. zo zaujímavosti som pozrel nemecké mobile.de a tam je napr. 4er Gran Coupé lacnejšie, ako Arteon. OK, je to holá prémia vs. vybavený Arteon, ale i tak je ťažko prekúsnuteľné, že Arteon 2,0TDI 110 kW je drahší, ako BMW 420d 140 kW :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.06.17  12:23

« Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Nových Superbů nejezdí málo, ale pokaždé když ho potkám, říkám si, to auto nevypadá vůbec zle, naopak! Navíc ani s D3 už dnes nebudeš za "individualistu" a tak jak se dnes kupují nejčastěji (s R4 diesel) mi to moc nedává smysl (za ty háky).
    Ta červená už bohužel v nabídce není, což je Škoda.
    A jaké jsou u vás na Superb slevy? :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.06.17  11:52

« Re: Re: OT: Arteon naživo

Ja rovnako považujem Superba v Sportline za jedno z najkrajších áut segmentu, u nás jazdí jeden v červenej (teraz už v konfigurátore červená pre Sportline nie je, neviem prečo) a je to dizajnovo veľmi vydarené, ako píšeš, tie odlišnosti oproti bežnému Superbu sú dostatočné na pozdvihnutie na vyššiu úroveň. Akurát to vnímam tak, že je to stále "len" Škoda Superb, ktorých je na každom rohu plno, kdežto technicky príbuzný Arteon bude pomerne vzácny, taktiež pôsobí o niečo hodnotnejšie a vyššie, ako Passat. Ale samozrejme cenový rozdiel je tam veľký, Superb, hoc v Sportline nie je najlacnejší, 1,8TSI, ktorú by som volil, začína na 32t eur, stále je to o 2 tisícky menej, ako o triedu slabší Arteon 1,5TSI v základe. Veľká chyba, že VW obmedzil typickú nemeckú konfigurovateľnosť a obmedzil 1,5ku na základnú verziu výbavy a okresal jej farby, naopak 2,0TSI v základe nie je a je povinne s automatom atp.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.06.17  11:27

« Re: OT: Arteon naživo

iudex
    Viděl jsi už naživo Superb ve Sportlinu? Ten interiér hravě strčí do kapsy i verzi LK, to udělal někdo, kdo to má v hlavě v pořádku, přesně ty úpravy (materiály/barvy) bych tam navrhl taky.
    To je podle mě aktuální král středního mainstreamu v poměru ceny, designu a prostoru, navíc s relativně velmi slušnou technikou..., osobně bych šel do vrcholného benzínu a rozhodně bych se neměl za co stydět. Když se dnes člověk prochází prémiovými autosalóny, nakonec musí uznat, že vnějším designem je ten (byť pouze mainstreamový) Superb vlastně opravdu hodně povedené auto.
    V konfiguraci 1.8 TSI/manuál u nás ceníkově začíná Sportline (s bohatou výbavou) na 870.900,- Kč.
    U prémie mě teď z běžné produkce vyšší střední třídy aktuálně nic moc nebere, chybí tomu jiskra, která by zažehla tzv, "chtíč za každoui cenu", tak snad nová A6 trochu zazáří, uvidíme. Pěkná je nová Panamera (ta klasická), ale ta stojí ranec i na poměry prémie.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.06.17  09:05

« OT: Arteon naživo

Dnes som sa bol pozrieť na Arteon v salóne. Žiaľ predvádzačka je u novinárov na testoch, takže iba staticky. Ale malo to výhodu, že to nebola novinárska výbavou naprataná verzia, ale základná výbava v bielej pastelovej farbe. A podľa očakávania ten dojem bol polovičný oproti žltej predvádzačke na 20kach: [odkaz]
    Ako v zásade tomu autu z hľadiska výbavy ani v základe nechýbalo absolútne nič, trojzónová klíma, ergoactive poloelektrické sedadlá, LED svetlá, veľký infotaimnent dispej. Ale rozdiely sú práve v tých detailoch, ktoré nie sú nevyhnutné, ale zdvíhajú celkový dojem z auta (ako je active info display, alcantara a pod.). Takto som si pripadal v podstate ako v Golfe, od pohľadu tú základnú výbavu ťažko rozoznať od Golfu, panel klimatizácie, ukazovatele, páčky atp., všetko identické s Golfom, rozdiely sú naozaj malé: [odkaz]
    A kým v Golfe je tento interiér na špičke triedy, aj v rámci mainstreamovej strednej je to bez výhrad, pri poloprémiovom zacielení Arteonu a hlavne pri tej cene už by som sa s tým vyrovnával ťažko. Opakujem, objektívne tam nič nevadí, posed vynikajúci, všetko sadne na prvú dobrú, len to podľa mňa nezodpovedá tej vysokej cene (tá základná verzia s 2,0TDI 110 kW a len pár príplatkami ako 18" disky stála 44t eur).
    Miesto vzadu je podľa očakávania menšie, na nohy bez výhrad, priestor ako v Superbe, ale na hlavu sa pre prudko klesajúcu strechu jednoducho nevojdem, v tom je Superb či Passat podstatne lepší.
    Hlavnou devízou sú zadné dvere, kufor je veľký a krásne prístupný, skrátka liftback v tom najlepšom zmysle slova.
    Takže po prvotnom nadšení z výzoru nadupanej predvádzačky (podľa predajcu jej cena je 60t eur!) prišlo pomerne veľké schladenie z obyčajnej verzie. Podľa mňa reálne predajné ceny budú musieť ísť v krátkej dobe dolu, pretože dať za Arteon, teda trochu krajší Passat liftback o 10t eur viac, ako za porovnateľný Passat, to bude ochotných len málo nadšencov.
    Každopádne keď sa predvádzačka vráti späť od novinárov, pôjdem sa previesť.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.06.17  22:36

« Re: Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Woody: souhlas, v práci už mají nového Supa dva a oba v nudně odpudivé černé, přitom třeba tenhle odstín jsem viděl jen jednou a opravdu mu sekne. A docela si mi líbí i zelená Jungle....
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.06.17  09:00

« Re: Re: Re: OT: Arteon naživo

Mě v poslední době naživo dost zaujala Dragon Skin na Superbu. Přitom na fotkách jsem z ní měl dost smíšené pocity. Ale v reálu ve se mi fakt hodně líbila. Nepůsobila na Supovi lift přehnaně, přitom magnet pro oči.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.06.17  08:38

« Re: Re: OT: Arteon naživo

wl: to bude zrejme ten rozdiel v dojme, aké svetlo bolo: ja som tú farbu videl na priamom slnku a bola úplne žiarivá, až taká medovozlatá: [odkaz] Ale na YT sú videá pri zamračenom počasí a tam farba pôsobí taká vyprašivelá, ako píšeš. Porovnaj: [odkaz] a [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.06.17  17:54

« Re: OT: Arteon naživo

Jo, Arteon vypadá naživo dobře, ale mě naživo naopak zklamal právě ten odstín žluté Kurkuma, viděl jsem ji na novém Golfu a na fotkách podle mě vypadá o dost líp. Bylo sice pod mrakem, tak možná na přímém slunci to může být lepší, ale na Golfa bych si ji nevybral. Na fotkách má jiskru, ale v reálu je to takový neslaný/nemastný odstín...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.06.17  16:51

« OT: Arteon naživo

Práve som naživo prvýkrát videl VW Arteon, predvádzačka v R-line a tej promo žltej metalíze Kurkuma. A musím povedať, že na mňa spravil celkom veľký dojem. Mám napozerané rôzne videá i prvé testy, preto som naživo nejaký odlišný dojem nečakal, ale opak bol pravdou, zrejme aj zásluhou tej výraznej farby je to auto, za ktorým sa človek rozhodne otočí, žiadna nuda, ako sa VW vytýka, ale auto výraznejšie než A5 SB. Asi mám teoretického favorita, nebyť "drobnej" prekážky, že vo verzii, ktorú som videl, stojí od 40000 eur vyššie, čo je za mainstream silné kafe. Vyskúšať ale pôjdem.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.05.17  14:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Tradične výborný test od Rasťa Chválu: [odkaz] najmä od 11 min, keď dáva kvépäťke dobre do tela.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.05.17  22:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Thomasino: Nějakou tréninkovou plochu prej udělali na Strahově.
    [odkaz]
    >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.05.17  11:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Nevíte někdo, kde je v ČR nějaká poměrně velká kluzná plocha (velký půlkruh nebo oblouk) a kam to není z Jižní Moravy (z okolí Brna) moc daleko? Něco nového má být teď v Hradci Králové (už druhý takový okruh, otevřený až teď na podzim), ale nevím jak je to velké. Přece jen něco pidi je na pytel, ale tohle budu muset zkoušet častěji, moc mě to bavilo! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 24.05.17  10:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Áno, tá kruhová fólia je so zadokolkou celkom sranda, takú by som si najradšej vybudoval na záhrade. Kedysi dávno som tam bol ako čerstvý majiteľ zadokolky na škole bezpečnej jazdy, nacvičovali sme tam zvládanie nedotáčavého šmyku. Teda ostatní nacvičovali, ja som to samozrejme rebelsky poňal ako školu jazdy dverami vpred, na veľkú radosť nášho inštruktora. Snáď si ale nemyslel, že tam budem poslušne krúžiť a objavovať limity prednej nápravy prudkým uberaním plynu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.05.17  10:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Leg
    Jo, titanový výfuk v (kompaktním) hb je něco jako briliant zasazený do stříbra.
    Přitom pořád není možnost objednat ten performance difuzor a prodloužený spojler zadních dveří.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.05.17  09:52

Ještě se mi hodně líbila ta kluzná plocha. Na okruhu to bylo limitované, ale když jsem byl jedno kolo vzadu s M2 a pak s M4 (střídalo se po každém kole pořadí), tak jsem si je nechal poodjet a pak si dal vždy 2-3 zatáčky svižněji >:-[] Instruktor sice něco anglicky blekotal do vysílačky ať zkrátím rozestup, já mu stejně raději moc nerozumněl >:-[] >:D (však bezpečné rozestupy, ne??)
    Za ty peníze asi odpovídající hodnota. Jen nám vadilo, že tentokrát moje spolujezdkyně nemohla být v autě, nevěděli jsme to předem, takže tam 4 hodiny čekala a četla si. Stojí za zvážení, zda si příště nepřiplatit na druhého řidiče, pak bych se s ní nestřídal, jen jezdila v autě jako ten druhý a já si užil dvojnásobný počet kol, za dvojnásobnou částku a moje drahá by si to také trochu užila :-) No tak třeba zase za rok nebo za dva roky...
    Akrapovič do Golfu R za 3800 EUR ?? To jako fakt ?? To jim přeskočilo. AMG Performance výfuk s parádním zvukem do C43 AMG (o kterém jsem taky trochu přemýšlel a zjišťoval slevy), stojí 38.200 Kč a má fakt parádní zvuk (se 2 režimy)!! To se u VW asi pos..li v kině!! >:D A souhlas s WL, taky mě zvuk Akrapoviče moc nebere, na mě je to až moc uřvané a vysoké.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 24.05.17  09:33

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Iudex: presne tak, ono za titánový výfuk je to ešte cekom prijateľná cena, otázka je, načo je komu titánový výfuk v hatchbacku... to je podobné ako na neho dať karbónovú strechu, zrkadlá a rôzne lištičky s tým rozdielom, že tieto veci zohrávajú aspoň dizajnovú úlohu a keď sa to niekomu páči...

Tom: 175 za osem kôl s emkami + nejaký balast ako bonus, to sa celkom dá. Ale podľa toho čo píšeš je to za "safetycarom" v balíku, takže až tak moc nadšenia z toho asi nebude.

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.05.17  08:35

« Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

wl: výfuk za 3800 eur, to niekomu vo VW preskočilo. Ešte aj Nemci (pod tým videom) píšu, že je to sakra drahé. Ale VW zdražuje celkovo; teraz som pozeral cenník nového Arteonu a základ s 1,5kou stojí 32810 eur, čo je riadna pálka. A aby ti ukázali, že máš len základ, okrem obvyklých príplatkov viazaných na vyššie verzie sú obmedzené dokonca aj farby, teda máš tam len obvyklé šedošedé a napr. propagačná žltá kurkuma či pekná červená chilli je až pre výbavy Elegance a R-line (ktoré začínajú na 41580 eur). Ako Arteon fajn, ale tie ceny sú až príliš prémiové na to, že ide o Passat liftback.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.05.17  18:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Taky mě ta převodovka nepřesvědčila, ale v režimu Sport+ se to snad chová lépe. U M4 byl v táhlých zatáčkách cítit delší rozvor a tudíž větší stabilita, moc mě nepřesvědčily ty keramický brzdy s málo citem. No ještě že jsem si tu M2 objednal s manuálem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 23.05.17  17:14

Netušil jsem, velký zklamání z toho, že nás na okruhu nenechali alespoň o trochu víc. Ale M2 byla hravě přesvědčivá.
    U M3/4 vadila pomalá převodovka, která funguje až při Sport+. U M2 šla mnohem líp.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.05.17  16:27

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

červená skupina. Ty jsi tam byl dopoledne taky? Škoda že jsi nedal tady vědět, mohli jsme pokecat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.05.17  13:50

« Re: Re: Fotosoutěž - nové téma ?

iudex
    S dsg je to +10PS/+20Nm, s manuálem jen +10PS, čili opačná situace, jako u Pola GTI.
    Virtual kokpit je za příplatek (12.600,- Kč), stejně jako u GTI (bez Performance).
    Na německém konfigurátoru už jsou u eRka i dvě položky performance, brzdy z CSS za 575 euro a titanový akrap za 3.800! euro. Za ty brzdy bych připlatil, ale za ten výfuk mi to jako příplatek (místo stávajícího nového výfuku) přijde už trochu moc, navíc zrovna Akrapovič není akusticky moje krevní skupina, a to jak u aut, tak na motorkách.
    [odkaz]
    [odkaz]

P.S. Při jízdě s novým eRkem jsem si říkal, jak by asi vypadala jízda s R420 (pokud by ho nezařízli), protože i s těmi "pouhými" 310PS/400Nn funguje eRko hodně dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 23.05.17  13:02

V které jsi byl barevné skupině?
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 23.05.17  13:01

V které si byl barevné skupině?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.05.17  11:00

Je to i pro potenciální zákazníky, takže pokud o tom víš, že něco takového existuje, tak se tam přes dealera můžeš přihlásit. Stojí to 175 EUR a bylo to na 4 hodiny. Odpoledne další lidi, běží to od pondělí až do pátku a evidentně je to pro více zemí. Vím, že někdo ze Slovenska tam jede na čtvrtek, taky nemá žádné BMW, ale jede si je zkusit :-)
    Celkem dobrá akce, ikdyž své mouchy to mělo. Nemůžeš mít spolujezdce, protože se střídají dva lidi v autě. Takže jen asi 8 kol na kluzné folii, 4 kola v M2 na okruhu a 4 kola v M4 na okruhu. Plus to samé jako spolujezdec s parťákem v autě (takže se bojíš jestli ten druhej to na okruhu trochu umí, ikdyž to instruktoři stejně dost brzdí). A kupodivu se nedávají helmy na okruh! :-O
    Plus 3 sprinty s 760Li, 2 s X5M. To bylo vlastně vše, když vynechám ty kecy kolem, prezentaci o tom jak je M2/M3/M4 super, jaký má technologie a spoustu hliníku všude možně, nebo pokec o té dvanáctiválcové lokomotivě 760Li, co sprintuje pod 4...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.05.17  08:29

« Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Tom: to mohla byť fajn akcia. A to si si platil, alebo to je v rámci prémiovej značky zdarma, ak si kúpiš M2? Ja som také čosi absolvoval, žiaľ iba na bežných bavorákoch a samozrejme to bolo platené.
    Inak zaujali ma tie nezvyčajné farby na M3: fialová a (škodovácka) zelená, to je niečo ako individual lak u Audi, dá sa to normálne objednať?
    wl: to znie dobre, človek b nečakal, že 10 koní pri tomto výkone bude cítiť (v Cupre všetci písali, keď sa zvýšil výkon z 280 na 290, že to cítiť nebolo). A poteší tiež lepší zvuk, ten mi v minulom Rku dosť vadil, bol dosť neprirodzený. Virtual kokpit by som nemusel, neviem, či je za príplatok (v GTI Performance je teraz sériovo). Každopádne nám rýchle Golfy zase podraželi.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.05.17  08:26

Pagani Zonda ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.05.17  02:12

« Re: Fotosoutěž - nové téma ?

Otázka pro Thomasina:
    Je to podstatně hezčí, než M140i , a je to pěknější, než M240i, ...ale přesto to krásné není, co je to???
    >:-[] ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.05.17  01:45

« Fotosoutěž - nové téma ?

Tuhle jsme tu nakousli obnovení fotosoutěže, mám hned nápad na jedno skvělé téma >:-[] "DRIFTOVÁNÍ" >:D
    Včera celkem zajímavá akce na Slovakiaringu "BMW M Drive Tour" a především skvělá zábava s driftováním na kluzné fólii :yes: Bližší info podám během pár dní. Fotky najdete v albu společně se "soutěžní" a také včetně krátkých popisků. Super zrychlení u 12-tiválcové 760Li, zajímavá byla také X5M..
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.05.17  15:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti

iudex
    Je to zase o poznání lepší, motor má větší sílu (400Nm/310PS) a méně bere (o cca 1 - 1,5 l, když to moc nešetříš), dsg má o stupeň víc a hlavně se zlepšil zvuk v interiéru ve sport. módu, už to není takové to podivně znějící rádoby V8, ale mnohem líp trefená někdejší R32.
    A dsg ve sport módu nepřirozeně "neškrčí" jako u GTI CS (nebo u A45 AMG).
    Na hrbolaté okresce stačí dát podvozek (DCC) do komfortu a vyžehlí to prakticky všechno i na 19"kách, o skvělé trakci prakticky na jakémkoli povrchu nemluvě.
    Velikost středového displej je parádní, jen mohli nechal otočný ovladač, místo dotykového +/- a ovládání gesty. Virtual kokpit se dá vydržet, ale není to ten, který mě už loni nadchl v novém TT.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.05.17  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti

wl: no a aké boli Tvoje dojmy? Je nejaký rozdiel oproti predchodcovi?
    Leg: presne tak, 1300 otáčok pri vysokootáčkovej atmosfére a 1600 otáčok pri turbomotore bude pomerne citeľný rozdiel. Týrať vysokootáčkový atmosférický benzín (max. výkon pri 6600 rpm) pri 1300 rpm, to je hriech. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.05.17  02:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti

Včera jsem se s Ondrou projel v GR po faceliftu, viz video:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 20.05.17  08:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti

Aha, takze 1600 je OK a 1300 už je veľký hardcore... >:D ono tomu motoru, ak sa nebavíme o jazde do kopca alebo zásadnom zrýchľovaní, to čo sa týka prejavu vôbec nevadí, len si ševelí a ťahá, žiadne prejavy toho že by sa trápil, takže pri relaxacnej jazde som to nejak neriešil. Že ma to dobehne neskôr som ale nečakal...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.05.17  09:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti

Tak pri defenzívnej jazde aj ja bežne jazdím pri cca. 1600 otáčkach, ale vtedy už má turbo maximálny krútiak, každopádne dať pri 55 kmh šestku mi príde ako fakt veľký hardcore, notabene pri vysokootáčkovej atmosfére.
    Ale zase moje auto nemá tú zázračnú samozaceľovaciu schopnosť ako 1er, :-) takže som ho dnes musel zaniesť do servisu a čakám, čo mám na tom podvozku pošahané (a koľko to bude koštovať).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.05.17  15:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti

Jedenácté přikázání praví: "Nepodtáčej benzínový motor pod 1800 otáček!" :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.05.17  13:53

U těch žárovek se někdy stává, že se vlákno "na chvíli" znovu spojí, ale moc dlouho to obvykle stejně nevydrží, takže raději vyměnit hned, jak bude příležitost.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.05.17  08:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT a auto budúcnosti z ... minulosti

Toto je trend, ktorému moc nerozumiem, čo je zlé na peknej dvojitej koncovke, prečo ju schovávať a namiesto toho vkladať nejaké chrómové rámiky akoževýfuky? Z diaľky to vyzerá dobre, ak sa človek ale prizrie bližšie, je to na smiech. Ale asi v Peugeote predpokladajú, že ak sa človek zaujíma o autá dostatočne na to, aby toto riešil, pôjde rovno do GTi. [odkaz]

Inak včera neskoro večer som prevetral seba aj svoje auto na miestnom horskom prechode (cez deň sa nedá lebo autá a cez víkend je preplnený pojazdnými pečienkami a obličkami) a objavil som zaujímavú vlastnosť: moje auto sa vie samo opraviť. Nedávno mi totiž začalo hlásiť prasknutú parkovačku a bol som sprudený, že s tým musím do servisu. Aké bolo moje prekvapenie, keď som sa po jazde vrátil domov a ... parkovačka svieti! Ďalší dôkaz samozaceľovacej schopnosti: v posledných mesiacoch pri prudkom stlačení plynu v nízkych otáčkach autom ako keby cuklo a až potom vyrazilo vpred. V servise mi poradili výmenu sviečok, žiadna zmena a inak nevedeli, čo s tým. Nejak som si ale v tejto súvislosti uvedomil, že motor som v poslednej dobe podvedome začal podtáčať - v zmysle, že cez obec sa plazím cca 55 na šestke a 1300 otáčok apod. Motor s tým evidentne nemal problém, netrápil sa. Toto som napravil, jazdil som štandardne okolo 2000 ot a viac a po pár mesiacoch cukanie radikálne ustúpilo.

Takže poučenie pre súčasných aj budúcich majiteľov šesťvalcových BMW (som rád, že naša rodina sa tak utešene rozrastá :-) ) - kedykoľvek je nejaký problém s hocičím, proste na to dupnite, vytočte dočervena a ono sa to samo opraví. Poďakujete mi neskôr. >:D :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.17  16:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Samozrejme staticky sa to spoznať zo štandardnej vzdialenosti nedá, musíš prísť bližšie, aby si videl, že tie "otvory" sú zaslepené a žiadna koncovka v nich nie je. Každopádne za jazdy (pri studenom motore v zime a pod.) proste vidíš, že výfukové plyny idú len z jednej strany, aj to niekde spod nárazníka a nie z "výfukového otvoru".
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.05.17  15:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Je to fejk, ale pokud to opravdu není vidět (nemyslím, když si vlezeš pod auto), tak to nikdo zas tak moc řešit nebude..., špatně to nevypadá a nemusí se to tak často čistit ("neslintá" to). ;-)
    Na druhou stranu, pokud to má DPF, tak nevidím důvod nenasměrovat koncovky právě do těch děr v nárazníku, teda pokud to díry opravdu jsou.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.05.17  14:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Tak to je už velká parodie, když to ani neústí do těch rádobyvýfuků !! 8-s 8-s
    Stačil jeden falešný výfuk u dieselové Kokty RS III, tohle je už k smíchu. Nebo spíše k pláči.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.17  13:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

label: tlmič možno, ale hlavne má schované koncovky. Tie chrómom lemované "výfukové otvory" sú fejkové. Schválne som mu "nakukol pod sukne" a reálny výfuk je iba na ľavej strane, koncovka je dokonca dvojitá, ale rúry ani neústia do toho "výfukového otvoru", ale ešte pred ním sú ohnuté dolu. Tento aktuálny trend mi je totálne proti srsti.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.05.17  13:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Tak ať to nabídne Clarksonovi, ten Peugeoty přímo miluje... >:D

P:S Ale ten tlumič výfuku mají lépe schovaný, než u G7 GTI...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.17  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Tom: zdá sa, že to nebudú len gumy oblepené bordelom, včera mi začalo niečo na podvozku hrkotať, tak budem musieť skočiť do servisu (veľká radosť).
    Inak začal vedľa mňa v práci parkovať celkom pekný hotheč (resp. warmhatch) 308 GT: biela perleť, 18ky, ročník 2016; kto b mal záujem, chalan ho práve predáva. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.05.17  13:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Jenom 1000 km nalepený zbytky gumy z okruhu ?? :-O Mě to tam na Megoušovi vydrželo často mnohem déle, nebo bych řekl že i na stálo :-( Proto je lepší mít druhou sadu kol se semislicky pro občasné návštěvy na okruh (příp.je využít i jako zimní), aby si člověk nevozil ten bordel na normálních gumách (ale zase ten komfort něco stojí na začátku při pořízení). Klidně se na nich dá dojet i na okruh, když se ti to nechce přezouvat na místě, jako jsem občas dělal. Plánuji to tak určitě i s novým autem, chci mít na okruh jiný kola a taky jiný pneu - právě kvůli tomu bordelu nalepenými na pneu. Navíc je dobrý mít na okruh čtyři stejný rozměry a prohazovat to, takže se chystám mít 4x 265/35 R19 (to co mám normálně jen vzadu, vpředu je 245/35 R19) >:-[] A ta M2 v Olympii měla dokonce vpředu 265/30 R20 a vzadu 285/30 R20. A šířka disku a ET stejné jako seriově. Tak aspoň vím, co se dozadu vejde >:D
    Jinak malá závist iudexovi, že si byl zajezdit na okruhu a uvidíme pak co budou stát ty nové CTR.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 15.05.17  10:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

iudex

Záleží jak moc máš nalepený bordel, ale počítej tak 1000Km než se to srovná. Hlavně to nestrhávej dolu ručně, nech to zajezdit...mohl by si pak udělat nepatrnou plošku a to pak bude hučet ještě víc...moje zkušenost.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.05.17  08:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT

Včera som sa konečne dostal na Slovakiaring. Bolo už pomerne teplo, ale na trati málo áut, tak som na nových gumách dúfal v rekordný čas. Žiaľ nevydalo, len som dorovnal doterajší čas 2:48 min.; možno zavážilo spolujazdcových 80 kíl, ale možno sú to jednoducho limity mojich schopností a lepšie to nedám. Inak Supersporty sa správali výborne, lepivé, isté a hlavne predvídateľné, keď už boli na limite, resp. prehriate, začali pekne čitateľne púšťať a plávať, žiadne náhle odtrhnutie, takže v tomto smere spokojnosť. Akurát na seba nalepili asi všetky zvyšky gumy na trati. Kolesá mi stále nejak hučia, tak dúfam, že to je len ponalepovaný bordel a nie aj rozhasená geometria. Keď bude čas, hodím onboard video.
    P.S. Pýtal som sa na tie Civicy, ešte nie sú k dispozícii a nevedia presnú cenu, bude to ale viac, ako doterajších 180 eur za polhodinu. Pozeral som ich, nemajú avizovanú klietku, majú 18" disky (namiesto sériových 19") so semislickami Federal a evidentne už jazdili.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.05.17  16:11

« Re: Re: Re: Re: FB

Ron
    Face už máš (viz avatar), tak ještě k němu ten book. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.05.17  14:47

« Re: Re: Re: Re: FB

A internet už k vám na vesnici dorazil ?? >:-[] >:-[]
    ( no však tvoje smůla ;-) )
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…