woody-alien 04.12.17 19:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
iudex: Budu první kdo bude souhlasit s tím, že život se nemůže jenom propřemýšlet a je třeba si občas prostě udělat radost bez rozmyslu. Bohužel, u těch zajímavých aut nám to ty ceny malinko kazí. :-) -
Thomasino 04.12.17 14:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Kdyby jsi nenašel žádnou M140i tam u vás, tak ve Znojmě je jedna (budeš se tvářit, že ji chceš koupit jetou, ikdyž za podobné peníze koupíš novou s rozumnou výbavou), ikdyž je teda xDrive a automat, ale stále lepší než nic. Já jel taky 2x s M240i v xDrive a objednal bych si M240i bez xDrive aniž bych to řídil, protože od lidí kterým věřím vím, že bez xDrive je pak ještě o kousek lepší cit v řízení. Ale už tak byl velmi slušný :-! [odkaz]
- tak ono stačí jen někam jet něco vyřizovat, kdy to můžeš vzít částečně po okreskách a hned je ten život mnohem příjemnější!! A nebo se jen tak jet projet, když tě naštve žena, práce atd. Nedávno jsem byl na Jankovom Vršku, moc pěkný kopec, tam bych jezdil nahoru dolů klidně 20x za den !! -
iudex 04.12.17 14:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Leg: áno, presne tak to vidím aj ja, manuál, RWD, shadow line so šedými diskami, nijaké zbytočné serepetičky, to druhé auto v rodine nepotrebuje. Na priestor, pohodlie a kufor mám to primárne auto.
Len do toho vstupuje to, čo píše woody v poslednom odseku: využijem ten R6 aspoň niekedy naplno a ak áno, stojí to promile prípadov za tie nekresťanské prachy? Potom príde záchvat racionality a zase uvažujem o opačnom extréme, či by o triedu menší hotheč (ako napr. Polo GTI) nezabezpečil takmer rovnakú službu (daily-driver s občasným vyblbnutím na okreske či okruhu). No uvidím, zveziem sa s M140i (ak sa mi to niekde vôbec podarí, čo bude ťažké) a uvidím, či bude "fungovať chémia" ;-) a ak áno, čo "vyžobrem". :-) -
boost. 04.12.17 14:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Však my to iudexovi vybereme a nakonfigurujeme, strčíme pod nos hotovou věc a basta. Svatba z donucení jako někde v Indii. >:-[]
w-a
Myslím, ze už jsem tohle říkal i předtím - 35/40i v menším balení je auto tak na hranici využitelnosti na našich cestách. Stále jsem schopen si užít těch 330 k když se jedu jakože projet pro radost; 135i nebo 140i nejsou žádný nezkrotitelný bestie. Charakter a zvuk R6 je na jiném levelu i při klidnější jízdě, ale samozřejmě pro vyloženě kloboukovou jízdu nebo postrkování v koloně ve městě není třeba šesti válců fbenzinu. -
woody-alien 04.12.17 14:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Thomasino: Pche, 862 euro může být při jejich registračních poplatcích iudexovi úplně šumák. ;-)
Jinak asi takto - pokud iudex bude pořizovat ještě rodinnej povoz (pravděpodobně s automatem), už tolik ta 340i smysl nedává, to je jasný. To není auto primárně na blbnutí ale cesťák podle mého gusta - hezkej, pro mé potřeby dostatečně prostornej, výkonově suverénní a stále s hračičkovskými geny, když na to máš chuť. Pro mě ideál.
Já sice uznávám jedinečnost šestiválce v kompaktním balení a věřím, že dnes je zřejmě poslední šance něco takového pořídit, ale dospěl jsem k názoru, že bych ho opravdu využil jen jednou za čas - a to "opravdu využil" ještě musím brát s velkou rezervou vzhledem ke svým řidičským schopnostem. A při taťkovské jízdě nebo v kolonách, které nevyřešíš ani s Výronem :-) , ti pak zůstávají spíš zápory než klady takové volby. Ne, nerezignoval jsem. Jenom nejsem ochotnej za auto pro občasné povyražení vydat tolik peněz. -
Thomasino 04.12.17 11:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
NAPROSTO SOUHLASÍM !! :yes: :yes: Kupujme šestiválce s RWD v kompaktním balení, dokud to vůbec ještě jde :-) Pokud to bude jako druhé auto, tak tu 340i zřejmě nepotřebuješ ;-) Já bych dokonce zvážil o trochu hezčí (ikdyž méně praktičtější) 3-dvířko: [odkaz]
- IUDEX a ještě ušetříš asi 22 tisíc Kč (a 20kg), tedy asi 862 EUR >:-[] Teda pokud je u vás ten rozdíl podobný. Občas mají v akci balíčky, kde je 5-ti dvířko stejně drahé, ale mě se 3DV líbí mnohem více. -
Leg 04.12.17 11:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Chudák iudex, chce si kúpiť hothatch a už sme ho navliekli do 340i do ktorej musí bezpodmienečne kúpiť veľkú navi a spol.
Chce to trochu lepší mindset, pre druhé auto do rodiny asi nepotrebujem navigáciu a určite nie tú najdrahšiu len preto, lebo tá malá vyzerá blbo na palubke. Skôr by som sa asi cítil blbo zaplatiť za niečo, čo ani nepotrebujem 2000€ len preto aby to nevyzeralo blbo na palubke. Každému podľa jeho možností, v tomto prípade to ale asi nutné nebude. Prinajhoršom mu prídem ukázať môj systém z roku 2001 a hneď z toho svojho bude mať lepší pocit.
Neviem ako dnes, ale predchádzajúce generácie 130i a 330i boli svojim prejavom dosť odlišné a to som dokázal identifikovať aj ako vodič, ktorý dovtedy jazdil prevažne na stokoňovom hatchbacku. Iudex chcel hothatch, preto voliť 340i len kvôli vzhľadu asi nemá moc zmysel, odhliadnuc od ceny. Ten vzhľad síce nie je žiadna výhra (rovnako ako predchádzajúca generácia), ale zasa ani žiadna katastrofa to nie je a v záplave eurohatchbackov podobných ako vajce vajcu má aspoň jedinečný charakter ktorý opticky zdôrazňuje jedinečnú koncepciu.
Čiže moje odporučenie znie 5dv 140i s manuálom, shadow line so sivými kolesami, farbu podľa svojho gusta. Doplniť minimom príplatkovej výbavy čo považuješ za nutné, nenechať sa strhnúť pocitom, že mi to či to potom bude zásadne chýbať. Nebude. No a potom si na nejaký Megane či iný hothatch už ani nespomenieš. Ak by si ho raz chcel predávať, tak len kvôli prechodu na M3, 911 či niečo podobné.
Ak si namiesto GTI chceš kúpiť trochu lepšie GTI, na to sa rovno vybodni. Vyhodené peniaze.
:-! -
Thomasino 04.12.17 09:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Za žádný tady ty konektivity, infernety apod jsem si nepřiplácel, nic takového jsem ve sportovním autě nechtěl >:-[] Jediné co jsem udělal nevědomky chybu, že jsem si nepřiplatil za "Speed Limit Info - ukazatel aktuální povolené rychlosti" aktuálně za 8.684 Kč, protože v té velké navigaci se mi nezobrazuje doporučená rychlost v daném úseku, tak jako je to v běžných navigacích, takže nevidím kolik tam mám jet >:D A vzhledem ke špatně viditelnému tachometru za dne ani nevidím kolik jedu >:-[] >:-[]
Jinak tady je moje konfigurace, ona spousta věcí je u M2 v základu, takže jsem připlácel fakt jen za pár nejnutnějších věcí jako jsou vyhřívaná přední sedadla, automatická dvouzónová klima (obyčejná nevypadá moc pěkně), ten šedý pruh, parkovací kamera a střední audio s názvem "HiFi systém". Plus pak za prodlouženou záruku, nakonec na 4 roky a 200 tisíc km (v odkaze je ještě předchozí verze na 3 roky). Tady byla od začátku roku změna, ta prodloužená záruka se dá koupit jen s novým autem, nedá se dokupovat dodatečně jako to šlo dříve. Je to taková "M2 Social Edition" ;-)
EDIT: Jinak ta ne moc velká šířka šedého pruhu na čelním skle je dobře vidět tady. Mohlo to být klidně o třetinu širší: [odkaz] -
boost. 04.12.17 00:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Váhám, jestli to mám přidat do konfigurace. Asi ne.
A připlatil sis za RTTI? 3 yrs free a funguje to přes zabudovanou SIM anebo přes BT telefonu. Akorát nevím, zdali i v ČR, neboť si pamatuji, že ještě před pár lety zdaleka ne všechny funkce ConnectedDrive fungovaly. -
Thomasino 01.12.17 23:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Tak třeba v 5-er je jiná, ale tohle mám v M2 vyrobené v 05/2017... Ikdyž ještě tam jsou na začátku takové dlaždice, mezi kterými přeskakuješ..
S tou menší NAVI máš pravdu, není kolem plastový rámeček, je to celé ve skle, nevypadá to zase tak špatně, klidně by mě to asi stačilo, kdybych hledal kde v konfiguraci ušetřit...
Thomasino 01.12.17 21:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Aktuální iDrive s velkou navigací vypadá od jara 2017 mimochodem takto, aspoň pro 1er, 2er, 3er a 4er (mám ho taky). Tady je to na videu i v kombinaci s tím broušeným hliníkem, což by byla moje volba interiréru pro M140i, M240i nebo 340i :-) Na živo mnohem hezčí než výchozí imitace hliníku, nebo než černá lesklá plocha, na které je vše vidět. A určitě bych se vyvaroval barevných lištiček, jak mají výchozí nastavení pro M paket nebo Sport paket. Tu bych dal černou lesklou, která pak ladí k černé lesklé kolem rádia.. [odkaz] -
boost. 01.12.17 20:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Mozna, ze v posledni verzi iDrive pro 2017 udelali nejake zmeny, ale v lete jsem jezdil v 118dA z listopadu 2016 a ta mela prave Navi Business a fce rozdelneho displeje tam, myslim, vubec ani nebyla nebo fungovala proste spatne + detailnost a grafika mapy byla oproti Professional znatelne horsi. Takze za me nebrat.
A Business nema matny ramecek okolo displeje - ten maji jen radia.
P.S.: Hluk pri vyssich rychlostech v te 118d daleko mensi nez v predchozi trojce, coz me teda dost prekvapilo. -
white label 01.12.17 19:30
Je znatelně matnější, než ten větší, který ale s odrazy nemá problém. Lacině vypadá hlavně ten rámeček vymezující velikost LCD, prostě to "šetření" je vidět na první pohled.
Thomasino 01.12.17 19:14
Ten menší displej je matný? A je dobře čitelný? Jestli matný nebo lesklý je asi jedno, u notebooků se naopak za matný displeje připlácí, aby se v tom neodráželo světlo :-)
Spíše jde o to jaká je ta grafika a jak to působí. Já na živo viděl vždy jen ten větší.
Ten mám i v eMku, ale stejně to mám přepnuté na tzv. "rozdělený" displej, kdy na pravé třetině jsou pokyny k dalšímu odbočování, nebo kompas apod.
Nicméně si myslím, že třeba zrovna do té M140i nebo M240i by mi stačila i ta menší, pokud bych hledal kde uspořit nějaké peníze. Stejně je dneska nejlepší mobil s Waze, Líbilo by se mi, kdyby dělali ty větší displeje jen s rádiem a umělo to zrcadlit mobil s Androidem (nebo Apple) s tím Waze.
Thomasino 01.12.17 16:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Já srovnával můj "standard" co jsem měl nakonfigurovaný v obou autech stejně, viz. můj konfig zde. Akorát zmizel link na tu konfiguraci 340i v M paketu v SHADOW edici co jsem tu vzorově naklikal, tak jsem iudexovi pro inspiraci uložil jako JPG zde (plus pak doprava) >:-[] >:-[]
- za mě rozumný nutný základ, přidány ale lepší větší brzdy, White Label by možná přidal natáčecí LED světla, mě třeba stačí normální LED světla, a pak nepotřebuji různé asistenty jízdy v pruzích apod., stačí mi klidně i malá navigace (ikdyž v M2 mám tu velkou co byla v základu, stejně je lepší mobil s WAZE >:-[] ). -
Thomasino 01.12.17 15:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Jel jsem s Meganem GT a ten to má taky...
Rozdíl mezi M140i a 340i v M paketu je pravda vyšší. Vím že jsem měl nakonfigurovanou M140i po slevě 20% na 1,080 mega s DPH. Takže rozdíl reálně kolem 170 tisíc Kč v podobné konfiguraci :-( Záleží jak moc ostrouháš tu 340i M paket ;-) Ale určitě to není 10 tisíc EUR jak píše IUDEX.. -
Thomasino 01.12.17 15:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Interiér v 1er a 2er šel nahoru už při prvním faceliftu před 2 lety, nyní se nic moc nezměnilo, jen ta lišta před spolujezdcem je jiná a trochu jiný iDrive.
U Megana R.S. mi osobně vadí ty natáčecí zadní kola :-( Divný pocit, zvláště pokud bys přesedal mezi dvěma auty !! -
iudex 01.12.17 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Hm, to mi je pomoc, ja uvažujem, či nie je choré dať 43t za druhé auto v rodine a vy mi navrhnete ako riešenie auto o 10t drahšie. >:-[]
Asi sa predsalen pozriem ešte na nový MRS, tam žiadne výhrady k výzoru nemám: [odkaz]
Inak exteriérový vzhľad 1er sa pri facelifte nezmenil, dá sa len mierne vylepšiť tým shadow edition, LCI sa prejavil hlavne v interiéri, ten vraj išiel pri tomto facelifte hore, údajne kvalitatívny dojem daný novými materiálmi sa zlepšil a je subjektívne rovnaký ako v 3er: [odkaz] -
Thomasino 01.12.17 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
V 3-er je uvnitř celkem rozumné místo, pro rodinu podle mě bohatě dostačující. Možná 4 velcí chlapci nad 185cm budou mít vzadu těsněji, ale prostorově úplně jiný level než malá 1-er :-!
A nejlépe s manuálem a Performance paketem s tím pěkným zvukem a samosvorem !! :yes:
Thomasino 01.12.17 14:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Je pravda, že 340i by stála za hřích, pokud nemáš v plánu brát M140i často na okruh, tak dává z praktického hlediska velký smysl (taky jsem o ní přemýšlel, ale já nepotřebuji vozit děti nebo další lidi) a možná by stálo za to se zadlužit úvěrem třeba o rok déle ;-)
A lépe se to doma taky obhájí, když v tom odvezeš roustoucí děti >:-[] >:-[]
Ikdyž je pravda, že M140i je naladěna prý o trochu hravěji a zábavněji...
A v té oranžové vypadá dobře i ta trojka v edici Shadow:
Ikdyž já bych ji klidně bral i v modré eMkové Estoril ;-)
white label 01.12.17 14:17
w-a
To je svatá pravda, navíc je na tom špatně i prostorově.
Jak už jsem tu dřív psal, podle mě je té techniky do takové karoserie škoda a říká si to, jít rovnou do M340i.
Když už, tak už!
Briliant si taky nenecháš zasadit do stříbra. ;-) -
iudex 01.12.17 12:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Žiadne rúhanie, je to proste tak, 1er sama osebe je pomerne škaredé a disproporčné auto. Emkový paket, veľké disky, vhodná farba či shadow edition len zmierňujú ten fakt a robia z neho auto, na ktoré sa dá pozerať, ale ani tak ho nik neoznačí za krásne: [odkaz]
Ale nám predsa ide o "vnútornú krásu", nie? ;-)
P.S. Rasťo Chvála otestoval nový type R a na jeho testovacom okruhu s ním zajazdil najrýchlejší čas, lepší, ako s M4 Competition. [odkaz] -
woody-alien 01.12.17 11:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
iudex: Budu se rouhat a Leg mě snad omluví - ale s tou M140i je to vážně jak v tom profláklým, na moho způsobů modifikovaným vtipu. Bůh si jednou řekl, že vytvoří vážně super auto - koncepce, podvozek, jízdní vlastnosti, motor atd. - na všem si dal opravdu záležet a povedlo se. Z toho auta byl nadšenej každej kdo rád řídí a nepotřebuje stěhovák. Pak se ale Bůh zalekl a řekl si, že všechno to dobré na autě musí trochu vykompenzovat. A vytvořil pro 1-er karosérii. >:-[] -
iudex 01.12.17 09:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Tom: máš pravdu, pre Shadow edition sú na výber čierne a tmavé šedé, defaultne sú tam tmavošedé Orbit grey: [odkaz] ktoré môžeš bez doplatku vymeniť za čierne Jet black: [odkaz] Štandardnom pre M140i bez paketu sú tieto: [odkaz]
Inak pozeral som, že ten paket Shadow edition za 1150 eur obsahuje už LED svetlá, ktoré samé osebe stoja 1054 eur (a ktoré by som priplácal), čo mení pohľad na jeho výhodnosť. A k mojej preferenčnej Sunset orange (resp. k všetkým farbám okrem čiernej) tá čierna maska sedí viac, ako chrómová: [odkaz] [odkaz] -
Thomasino 30.11.17 11:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Také nemám rád černé disky, ale jdou zaměnit v konfigurátoru za šedé a to už vypadá mnohem lépe !! Taky záleží jakou bys vybral barvu. Novou oranžovou? Nebo ušetřil za metlu a šel do bílé?? V nejhorším necháš černé disky na zimu a koupíš nějaké pěkné BBS či OZ, nebo VMR ;-)
EDIT: Pěkný nový test M14Oi nyní na DriversWebu vč. pěkných fotek:
iudex 30.11.17 08:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Tom: áno, Shadow edition jednotke vizuálne pomohol, na druhej strane si nie som istý, či tie zatmavené svetlá, čierne ľadvinky a disky stoja za 1150 eur (čierne disky nemám rád a čierne ľadvinky kúpim na ebay za 80 eur).
P.S. Dnešná cesta do práce: [odkaz] Predpokladám, že v Čechách je tiež veselo, so zadným pohonom zvlášť. >:D -
Thomasino 29.11.17 22:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
A popravdě jsem i začal přemýšlet, jestli Golfa SV 1,4 TSI 150hp nevyměnit za menší BMW 125i, nebo klidně i za 120i (oboje 2,0T). Sice se mi jednička moc nelíbí, ale tuhle jsem ji viděl v bílé v té nové edici SHADOW se zatmavenými předními světly a zadními světly (plus černé ledvinky), a zase jí to o kousek pomohlo, už bych s tím neměl problém. Prostě by se mi líbilo, kdyby ty rozdíly mezi přeposilovaným a skoro mrtvým řízením v Golfu a tím v M2 nebyly tak velké (nejen řízení, ale celkový ovládání auta a chování s RWD...). Vždycky když přesednu, tak mám pocit, že je to celé gumové a bez citu či zpětné vazby :-( Prostě o poznání lepší dailycar... Ale přece jen i ta 120i je celkem drahá, asi z toho nic nebude a raději ušetřím a jednou nebo 2x za rok vyrazím s M2 na pár dní na Nordschleife a do Alp :-)
iudex 29.11.17 16:55
« Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Jj, špekulujem, lebo si nie som úplne istý, že 1er je to pravé orechové. Motor, dynamika, jazdné vlastnosti, všetko super, ale k samotnému autu určité výhrady mám, preto to váhanie. A cena bude až na prvom mieste, uvidíme, čo sa mi podarí "vyžobrať". ;-) Ale dnes ma trochu nakopol webpaja, ktorý kupuje emkové bávo pre zábavu (manuál, atmo) s argumentom, "kým je ešte čas". -
iudex 24.11.17 17:24
« Re: Re: Re: novinky 2018
Aj keď tá cena to pre mňa zabila, aj tak som na Stinger zvedavý. Stinger podľa mňa začína nové obdobie pre Kiu, rovnako ako i30N pre Hyundai (aj keď sa javí, že i30N sa predsalen podarila viac a tiež má aj prijateľnú cenu).
Inak tu je parádny test M4 Competition od Rasťa Chválu, odporúčam najmä Thomasinovi ako inšpirácia jazdy na okreskách (a prípadné rozmýšľanie, na čo zase šetriť): [odkaz] -
white label 24.11.17 16:24
« Re: Re: novinky 2018
iudex
To samozřejmě ještě nemá být G8 GTI, ale G7 GTI Performance, čili něco jako performance od základu, ne jen jako příplatková položka/paket k základnímu GTI.
Určitá obdoba G7 GTI CS/CSS, ale už po faceliftu.
Není to článek, je to kompletní kalendář novinek na r. 2018 (VW viz třetí strana/třetí odkaz):
iudex 24.11.17 14:28
« Re: novinky 2018
wl: to je prekvapivá info, vieš sem hodiť link alebo scan toho článku? Väčšinou sa doteraz písalo, že Golf 8 príde v r. 2019 a GTI s tradičným odstupom asi v 2020. Ak by mal naozaj prísť G8GTI už na jeseň budúceho roka, to by som teda s výmenou počkal.
Inak pri tej konkurencii v porovnávačke bolo víťazstvo GTI jasné, dosluhujúca jednotka so slabším štvorvalcom nemôže s GTI súperiť, Áčko detto vo verzii 250 zaostáva, Volvo nikdy rešpektovaným hothečom nebolo. Skôr by ma zaujímalo porovnanie s novým i30N, napr. aj kovaný germanofil Martin z Martina bol z i30ky nadšený: [odkaz] -
white label 24.11.17 11:41
« novinky 2018
V aktuálním německém AMuS vyšel (jako každoročně) přehled novinek na rok 2018.
Nejvíc mě v něm zaujalo avizované představení Golfu GTI Performance v říjnu 2018!
Je tam taky srovnávačka GGTI s prémiovou konkurencí s konečným pořadím:
1. GGTI (červ. 5dv., manual, 18")
2. 125i
3. A 250 4Matic
4. V40 T5 -
Ronault. 21.11.17 23:21
« Nejlepší český kombík na týden
Od čtvrtka mám půjčený nejlepší česky kombík pánové... i30 kombi...
.... ve čtvrtek mi vrátí naši Fabii HTP... ... já už se na ní táááák těším... ten nejlepší český kombík je hrozná mr..a, ještě že nemusím mít vždycky to nejlepší...
... pije mi krev... strašně... asi o tom napíšu do blogu... obvykle nepoužívám tolik teček v textu, ale obvykle se snažím na autě najít to dobré, ale tady už to asi nejde... já se snad budu muset vypsat na blogu, jinak mi ta frustrace zůstane...
... třeba dneska jsem vypěnil nad manuální klimatizací, u které když se otočí kolečkem na úplně chladný vzduch, tak systém automaticky přepne směr ventilace z okna a nohou na obličej a zapne chlazení, takže místo chladného auta v létě budete mít leda angínu a jak se ovladač pootočí zpátky, tak kompresor dále zůstane zapnutý včetně změněného směru výdechu vzduchu, takže si to musíte zpátky celé nastavit tak aby vás to nesralo.... PROOOOOOOOOČ, k**va PROOOOČ?!?
...asi už vím proč je v té smlouvě uvedeno, že se pod pokutou 50tis nesmí o autě nikde psát...
... mimochodem před týdnem jsem měl na 3 dny nového Megana kombi... není bez chyby, není, ale oproti i30 je to auto dotažené... a nevrže na každé nerovnosti tak, že furt čekám, kdy se mi ta Nošovická krása rozsype...
... ještě dva dny.... ještě dva dny... vydrž... vydrž.... -
Thomasino 16.11.17 01:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
No když se dívám na doporučení o použitých ráfcích a šířce pneu, tak na 9x18 a 10x18 by šlo dát i 235/255 (předek/zadek). Ty GY-UP jsou dražší, ale směrové. Ty D4D jsem se přehlédl, to je jen H index, to je málo. Nejlevněji vychází vzhledem k testům ten Hankook W320 a jde dát jak 235/255, tak 245/255. Samozřejmě čím užší tím lepší, ale na ty ráfky je to už hraniční. Ale v techničáku mám 235/40 a 255/35 R18, ikdyž letní jsou 245/35 a 265/35 R19. Nějak neberou v potaz rozdílný průmer kol >:-[] -
white label 16.11.17 01:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
Hlavně si vybírej z toho, co se dělá v potřebném rozměru. Ta GDP má podobný dezén jako Dunlop WS 3D, což byla/je špičková zimní pneu, dokonce lepší, než nástupce 4D.
Continental nenabízí v takových rozměrech nic směrového. -
Thomasino 16.11.17 00:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
No teď se mi to na letních na Golfu nelíbilo když jsem sjel vnější stranu u PS4, nemohl jsme je dát zprava doleva a opačně. Takže směrový dezén mi přijde praktičtější, zvláště pokud se předpokládá blbnutí s "bočkama" :-) Ještě koukám že vychází dobře v testech i cenově GoodYear Performance Gen.1
A na GoodYearech jsem v zimě jezdil dlouhé roky a velká spokojenost. Ale to je i nyní s TS850 u Golfu, nebo před tím jednu zimu s MRS a Dunlop 4D..
P.S.: U TS830P není dle dezénu poznat, jestli nejde třeba taky o směrovou.
white label 16.11.17 00:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
Předevčírem jsem to tu přece rozebíral a ty sis ještě dělal prd.el z toho Péčka!
Takže dezén TS830P není směrový, ale asymetrický.
A proč potřebuješ přehazovat pravou stranu za levou? -
Thomasino 16.11.17 00:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
WL - prosím tě nevíš, jestli je TS830P směrová pneu, nebo je outside/inside ?
Občas si pohrávám s myšlenkou, jestli přece jen nepořídím zimní gumy na M2, abych mohl občas vyrazit na čerstvý sníh a trochu si zablbnout >:-[] Nebo kdybych chtěl začátkem roku vyrazit na driftování v Rakousku do Lungau. Ale kvůli možnosti přehození pravé strany za levou bych rád směrový dezén.
V potřebných rozměrech (245/40 R18/255/40 R18, příp.265/40 R18) není extra výběr, takže v úvahu připadá především Dunlop 4D a pak vedle TS830P ještě Hankook W320 (ta už směrová není). Možná Pirelli W240 Sottozero II.
Najít ve dvou rozměrech stejný pneu a ještě tak do ceny 4000-4500 není tak jednoduché jak jsem čekal.
iudex 15.11.17 09:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
Jj, keby sa faceliftované GTI robilo vo verzii Clubsport, tak do neho idem, to by spĺňalo všetky moje predstavy na upgrade. Na Rku mi vadia viaceré veci, najmä ten príliš nevýrazný vzhľad (zameniteľnosť s R-line paketom), ale aj cena sa už nebezpečne blíži prémii (plus drobnosti ako nutný N98, ktorý na "mojej" pumpe nemajú), tiež si nie som istý, či je pre mňa 4x4 prínosom.
Celkovo ale dnes žiadny HH ma neoslovuje úplne bez výhrad. CtR je pre tínedžerov, za ten dizajn by som sa hanbil. Nový i30N vyzerá byť fakt vydarený hotheč, všade samá chvála, aj dizajn bez výhrad, výbava úplne komplet, cena neskutočná. Ale stále sa nemôžem zbaviť určitého predsudku k značke (ktorý sám kritizujem), keď z imidžového hľadiska by to bol určitý downgrade po GGTI.
M140i je úplne iná liga, žiadny plebejský R4 a predný pohon, ale legendárny a posledný R6 a k tomu RWD ako veľká šoférska výzva. Ale 1er je samé osbe - ako písal wl - neveľmi pekné auto, k tomu vcelku malé a nepraktické, oproti Golfu interiérovo slabšie, žiadny prémiový pocit, výbava nulová, všetko za príplatok a keď si človek uvedomí, aké peniaze za to má dať, tak zvažuje, či ten R6 naozaj potrebuje.
Oslovuje ma aj nový Megane RS, konečne 5-dverák, dizajnovo jednoznačne najkrajšie z vyššie uvedených, dynamika a zábavnosť sa dá predpokladať, ale zatiaľ ešte nie je na trhu, nie je jediný test, takže mačka vo vreci, plus neznáma cena.
Sakra, už začínam byť vyberavý skoro ako label, to bude asi tým vekom. >:D -
white label 15.11.17 02:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
Asi ano, až mě (celkově) něco nadchne podobně, jako kdysi pětkové GTI.
Byl jsem hodně zvědavý na GR420, ale bohužel... a GTI CSS zase mělo jen dvě sedačky.
Uvidíme co s sebou přinese G8 a jestli to pak vůbec bude další Golf. ;-) -
white label 15.11.17 00:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
"Hej, to mi zas ale přijde i30N o dost hezčí než CTR."
Dyť jsem taky (vážně!) napsal, že: "Vedle CTR je to eNko skoro krasavec."
P.S. Golf je prostě je prostě Auto s velkým A! >:-[] ;-) -
iudex 14.11.17 15:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
i30N na Nurburgringu, pekne jej to ide, až nečakane rýchlo na "len" 275 kórejských koní, naozaj to vyzerá, že tie chvály nie sú prehnané: [odkaz]
Možno nakoniec zostanem pri plebejskom pohone predných kolies. >:D

IUDEX - o jakých barvách u M140i přemýšlíš?? Jsem na FB ve skupině F21/F22 (M135i/M140i/ M235i/M240i) kde jsou občas fotky majitelů a protože tu koukáme na nějaký seriál který oželím, tak jsem ti udělal ALBUM různých barev a většinou Shadow Edition:
Je tam i modrá s černými "vousy" pod světly, nevypadá to špatně. Já loni přemýšlel o modré M140i, příp. šedé. Ale nyní by u mě asi taky vítězila nová tmavší oranžová. [odkaz]
Ještě jsem přidal šedou s černými vousy, hodně nenápadný SLEEPER: [odkaz]