Leg 19.10.20 22:18
« Re: 330e
Nečítal do diskusií skoro vôbec nechodím a celkom ma prekvapuje, že tam ešte niekto príčetný prispieva. Hlavne v poslednej dobe sa to tam zvrhlo na zmes hejtu a kydania hnoja, hlavne ak sa tam zjaví nejaký elektropovoz.
Ak je pravda čo píše, tak asi prestanem čítať aj testy. >:D -
white label 19.10.20 21:55
« 330e
Leg
A četl si reakci Dinara pod 330e:
"Jsou to hrozný pindy, prý 320d má houpavý sterilní projev, naopak 330d je šíleně udrncaná, každé z nich má jinak chovající se řízení, hybrid je ale zázrak, prostě, no comment.
Podle mého má 3er nejlepší podvozek ve třídě, jedno v jaké motorizaci, mně se nejvíc líbí ve variantě m-paket bez adaptivu, a je jedno, jaká kola obouvá, ač nejlepší jsou 19" (v případě nějaké potentnější motorizace), protože u nich jsou zadní kola širší, každopádně na komfort nemá rozměr kol u akt. 3er prakticky vliv.
S řízením je to horší, nejde o vyvážení, ale o to, že je pomalé (převod), prostě moc otáčení, v tomto je řízení např. céčka lepší. Je to ale řešitelné volbou adaptivního řízení, tam je to ok, a o zpětnou vazbu se není třeba bát, tu nemá žádné řízení v konfekčním autě napříč značkami už min. deset let." -
Leg 19.10.20 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
iudex: kolesá pekné, len na tvojom budú vyzerať malé. Ale to je jedno, v tomto rozmere to inak nebude a 19 na zimu nemajú zmysel. Ja by som asi išiel do čo najviac OEM looku a strieborných, nech je trochu kontrast s karosériou.
tom: na nosenie sú najlepšie neobuté 15-ky, ktoré mi prišli od Ronaulta zabalené po dvoch a aj tak som ich nosil akoby nič.
fotosúťaž: ja som za, na danú tému už mám nápad, len budem musieť niekde vyhrabať statív a netuším, kde ho mám.
Ronault: teraz neviem poslúžiť, ale v jaguári budem mať na predaj Opel Antara 2.0D 4x4. Možno to nie je úplne podľa tvojich predstáv, ale má to automat a preukázateľne sa na tom naučili jazdiť minimálne tri ženy. A okrem toho sa auto významnou mierou podielalo na výstavbe dvoch rodinných domov a vozilo dvoch bledých labradorov, takže leštenku nečakaj. >:D
A ešte trochu OT (teda ako 99,9 perc. tunajších príspevkov): na hlavnej je test 330e, zaujímavé auto. Čo ma zarazilo je diametrálne odlišné hodnotenie podvozkov (330d M sport, 330e štandard a tuším 320d neviem aký). Nemám s tým moc osobnú skúsenosť, ale viem, že podobne je to aj u iných modelov hlavne prémiových výrobcov. Na jednej strane je super, že mám možnosť si kúpiť podvozok kvázi na mieru, na druhej strane to rozpätie mi pripadá celkom výrazné - od uskákaný "športový" cez gumeno nijaký po parádne komfortný. Ak by mi predajca odprezentoval flotilu trojok so všetkými možnosťami, je to super, realita bežného života je 320d v štandarde, možno niečo silnejšie v Mku. Ako si má potom človek vybrať to čo mu skutočne vyhovuje, teda okrem toho, že bude znásilňovať predajcu a v lepšom prípade cestovať po díleroch, kde zrovna majú to čo očakáva? Staršie autá čo poznám to mali jednoducho: bol základ, potom športový trochu tvrdší, ale celkový prejav bol viac-menej podobný, dnes sa človek dozvedá, že voľbou podvozku volí medzi rôznymi autami a často naslepo. A k tomu treba započítať ďalšie premenné ako veľkosť kolies, samotná motorizácia alebo pohon 4x4. -
Thomasino 19.10.20 17:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Počkej co na to budou říkat tvoje záda !! Protože jsou také těžší 8-s :-O
Já když nesl kola z Atecy (225/50 R18), tak jsem si musel dávat dost bacha abych měl správně zpevněný střed těla a nenatáhl jsem si. -
iudex 19.10.20 16:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Jj, 225/55 R17, to už sú esuvečkové rozmery. >:D Na Golfe som mal 225/40 R18, na 3er 225/45 R18 a na 6ke 225/45 R19. To je oproti Golfu o cca. 5 cm väčší priemer kolesa (63,7 cm vs 68,5 cm). -
Thomasino 19.10.20 14:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Design takto samostatně asi dobrý, uvidíme jak budou působit na autě :-)
A jeden právnický vtípek, ale asi už jsi četl:
U soudu se soudce ptá prostitudky: "Vaše jméno a příjmení?"
Prostitudka: "To si snad děláš pr.del, Jirko !!" >:-[] >:-[] -
iudex 19.10.20 14:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Ja auto nevyberám, ale vybral som zimáky na Mazdu. Menšie 17ky; 19" mi prišli overkill na zimu. A vybral som nakoniec disky Borbet Y titan matt: [odkaz] Nie som si úplne istý, ako budú tvarovo ladiť na 6ke, ale farebne by mali (podobný odtieň ako origo letné) a hlavne sú to 17" zimáky. A gumy Bridgestony Blizzak LM005, víťaz posledného testu. -
Market 19.10.20 14:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Jasné, mám manuál.
Samosvor je VAQ, sú tam brzdy 370 mm 4 piestikové Brembo a samozrejme bez GPF (ako vo všetkých limitkách CUPRA R).
Nemám žiaden tuning a ani zatiaľ, kým je auto v záruke do 2024, nič neplánujem... :-)
A na cenu tých 17 tisíc by si sa teda poriadne načakal... :-! -
Thomasino 19.10.20 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Jsi zbytečně skromný. Jel jsem s Cuprou co má 370 koní a je to trochu poznat proti Cupře s 300 koníky. Hlavně mi tam vadí že občas moc nesthá ten VAQ. Tam bych dal pořádný samosvor, pár lidí to už udělalo >:-[]
Ty tam máš manuál? Počkám až budeš prodávat tak za 17 tisíc EUR a pak si to koupím jako hračku na okruh ;-) No ikdyž by bylo lepší si dovézt nějakou 3-dvéřovou Cupru 290 bez filtru. Kratší rozvor znamená lepší rozložení váhy předek/zadek, tím že sedím hodně vzadu, ale hlavně se mi tam bude lépe nastupovat >:-[] Dal bych pořádný brzdy, podvozek, sedačku a pecka :-! >:D -
Thomasino 18.10.20 20:39
« Re: Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Rone - do 80 tisíc EUR ? S tím bych ti asi uměl pomoci (M2c), ale v CZK tento segment vůbec neznám 8-s
Dneska jsme si v rámci zajíždění udělali malý výlet do Kyjova na kafe do tamní pražírny, stavili jsme se na deset minut za Pradědou a pak spěchali na sraz s jedním pěkně doladěným Meganem R.S. 300 Trophy.
Ronault. 18.10.20 19:10
« Vybíráme auto... tentokrát jiná skupina...
Tak pánové, tyhle koupě za několik milionů jsou sice zábavné, ale pojďme zpátky na zem mezi plebs.
Zadání zní auto do cca 80-100t Kč, spíše tak 80, aby zbylo na nějaký servis po koupi.
Budoucí uživatel mladá žena, zkušenosti s řízením v podstatě nulové, na ježdění do práce meziměsto a město.
Spolehlivé, spíše benzín, s velkou výhodou automat, skoro až nutností...
Samozřejmě z výbavy takový ten základ, klimatizace a autorádio, nějaký airbag...
Tak co byste preferovali?
Koukal jsem na Swifty, ale s automatem je nabídka skoro nulová a drží si cenu. :-O -
pradeda777 18.10.20 09:24
« Re: Re: Re: Re: Golf R
tms....ok. Ale bacha. Nejlépe, když si to poslechneš i ve voze při dálniční rychlosti. Pokud totiž plánuješ provádět nějaké dálniční přesuny, tak je to důležité. Četl jsem různé zprávy, že tyto výfuky mohou být na dálnici pěkně otravné.... :-! -
iudex 15.10.20 19:48
« Golf R
Skúška: z nejakého blbého dôvodu mi nejdú reakcie na príspevok. Napísal som asi tri a ani jedna sa tu neobjavila. Tak skúšam nový príspevok.
Takže ak máme dohodu na téme, môžeme obnoviť fotosúťaž, nie? Woody, čo Ty na to, nevyhlásiš to?
Btw. tu je nový Golf R (fakticky produkčná, hotová verzia): [odkaz]
Edit: -
iudex 14.10.20 11:01
« Re: Foto soutěž
Poterienko: vitaj chlape, dlho si tu nebol. Zaregistroval som, že si zmenil káru a opustil prémiu a šesťvalec (ale 206 kW TSI je lepšie ako 61 kW elektromotor >:-[] ).
Fotosúťaž je v štádiu klinickej smrti, ale ja som tiež za oživenie, aj vzhľadom na fakt, že takmer všetci tu od poslednej súťaže vymenili povozy. Nejaký nápad na tému? Čo tak niečo na tému spaľovák vs. elektrina?
wl: mne sa tie matné laky páčia, aj keď je pravda, že viac sedia tým chladným farbám. Kolega vedľa má AMG GT 4-door v matnej modrej a vyzerá to famózne. Ale taká M34 má toľko dobrých metalíz (a bez príplatku), že priplácať si za individual lak je zbytočnosť. Ja by som bral tú promo Isle of Man green: [odkaz]
Dany: aj ja sa bez hanby priznávam k tomu HH. Ako píšeš jednak je to value for money, ale ak by aj bolo na viac, aj tú M3 by som bral s xdrivom. Poznám totiž pár ľudí so silnou zadakolkou, ktorí ten potenciál vôbec nevyužijú (boja sa využiť?) a jazdia v comforte. ;-) Ale aj ja som dnes v upršaný deň na ceste v koľajami plnými vody predbiehal odvážnejšie vďaka štvorkolke, so zadokolkou by som na to nemal the balls. ;-) -
Dany 14.10.20 10:51
« autíčkar
niečo ku kávičke a k upršanému počasiu ;-) :
ja sám realisticko-srabisticky priznávam, že by som skončil ako "Karel" v niektorom z HH. Proste z dôvodu toho, že musím.
Ak By boli možnosti, tak by to bol pravdepodobne nejaký kompromis praktičnosti, rýchlosti, pohodlia... ako daily a k tomu nejakú tú ľahkú zadokolku na začiatok.
Jáj, hneď by bol svet krásnejší
Momentálne ma maximálne napĺňa jazda na mojom dvojkolese. V sobotu som bol pojazdiť svoje obľúbené záhorie, zapadlé cestičky na kopaniciach. Bola to parádička. Podvozok funguje nad očakávania. Strach z chýbajúceho výkonu sa rozplynul po zábehu. Trojka do 150 pobrala väčšinu a aj tak som stále bojoval s trakciou. Vážne som si to užil ;-) Ten pocit slobody, keď nemáš cieľ je na nezaplatenie.
Dany 12.10.20 10:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Woody, čakal by som niečo sofistikované ako: "My máme takú presnosť výroby, že ten sirup sa tam už proste nezmestí" alebo " viete čo by to spravilo s turbom v 100t otáčkach? Ťažký olej by odstreďovalo a ložisko by sa dralo nasucho" a nie "ušetríte 0,0 prd na palive, akurát sa zníži životnosť motora na polovicu."
Ja mám viskozity ešte v poriadku a intervaly si prispôsobím. V motorke mám 5W-50 vo farbách značky. >:D
Čo leješ do SSS? Mazda a Toyota už tiež používa "vody" -
woody-alien 12.10.20 10:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Dany: Jakou bys čekal odpověď ? "My víme, že to maže na * a degraduje jako svině, ale motor pak míň žere, zákazník je spokojenej a na netu za borce. A s jídlem roste chuť, takže aby byl na první stránce na spritmonitoru, už ten svůj přímovstřik jenom šolíchá a my máme bezva love za dekarbonizaci." >:-[]
Jediná odpověď, kterou jsem kdy na tuhle otázku dostal, byla, že ty motory (obzvlášť po zavedení GPF) jsou na to stavěný.
Mno, každopádně, mně do TSI lejou taky 5W-40. -
Dany 12.10.20 10:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
5W-40 je na dnešnú dobu ešte olej ;-)
Ak papiere povoľujú vyššiu viskozitu, dal by som tú. Dal by som prednosť lepšej mazacej schopnosti pred ekonomikou prevádzky.
Fakt ma zaujíma, či existuje nejaká technická požiadavka na riedky olej. Väčšia presnosť výroby, vyššie otáčky turba napr. -
VII 12.10.20 09:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Dany
To jsem se asi špatně vyjádřil. Správný olej jsem myslel, aby tam dal správnou VW normu a k tomu dodal, že z výroby tam asi bohužel bude 0W-20. Tím jsem nemyslel, že ho tam má dát taky, a že je to kvalitní olej.
To čumím, že ti ještě dovolí tam lít 5W-40. To je na dnešní dobu hustý sirup.
Tenhle olej se ve VW dává do 2.0TSI 300k, jinak Octa RS apod. už má běžně 0W-30, ačkoli 5W-40 je stále přípustné. 10W-60 to dává jen Porsche do těch nejvýkonnějších modelů.
2.0TSI 140-147kW má dnes standardně 0W-20, ale je možnost dát 0-5W-30, což bych v případě sportovního GTI určitě preferoval. -
Dany 12.10.20 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
VII, bijú sa mi tam dve informácie a to :"Jen tam dej správný olej" (0W-20) a "kvalitní olej, ne tu vodu".
V papieroch vždy bývali rôzne viskozity oleja, minimálne pri iné teplotné pásma. Ako to máte v tých najnovších autách? Ja ešte stále používam 5W-40. Pri ostrejšom nasadení by som zvažoval 10W-60.
Otázka je, či ešte v papieroch figurujú hustejšie oleje. Či hustotou, či riedkotou iba naháňajú spotrebu, alebo je to podmienené technickou potrebou.
Ja som menil po 4,5t a potom sa snažím do 15t, väčšinou mi to vychádza 14.
Na motorke po tisícke a plánujem vymieňať po 6t, alebo po roku. Interval je 12. -
iudex 12.10.20 08:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Oranžáda je doma..
Leg: náhodou od mestského elektroprdítka som nečakal ani tých 2500 km od kúpy. To nie je diaľničný krížnik, takže sa ani nedá očakávať 20t km ročne, už 10t by bolo dosť.
Inak keď sme pri úsporných autách, cestou zo sobotného výletu ukazovala Ma6 priemer 5,3 l a až potreba predbehnúť pár šuchtajúcich sa áut to vytiahla na konečných 5,8 l. Nie zlé na takmer 200k dvaapolliter s automatom. :-)
Btw. už je český cenník a konfigurátor 128ti. A kým v Nemecku je tá cena blízka GGTI a v Británii dokonca nižšia (!) [odkaz] , v ČR je to cez milión (a teda odstup od GTI zachovaný): [odkaz]