Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 22.01.21 09:03
« Clubsport
WL: ojazdené auto u mňa nepripadá do úvahy, jednak nemám chuť a čas absolvovať dovozovú a prihlasovaciu procedúru, najmä ale voči autu po niekom inom mám určitý dešpekt, nevieš, ako sa s ním zaobchádzalo, notabene pri hotheči. Ostatne poznáš tú starú reklamu na babku predávajúcu Golf 3. ;-) A kupovať si v podstate rovnaké auto, ktoré som mal pred 7 rokmi? To už vôbec.
Inak ale myšlienku kúpy "poriadneho", neuduseného športového auta chápem, tiež mám pocit, že všetko, čo by si človek dnes kúpil, bude len podobné alebo horšie, ako v nedávnej minulosti, resp. to lepšie je oveľa drahšie. Proste najviac si to vyhral Ty s 911kou, posledná predfiltrová verzia a za dobrú cenu (na Porsche samozrejme, pre nás smrteľníkov je to mimo reality). No a ešte Tom s M2C (ktorú už tiež nejde kúpiť).
P.S. Z nejakého hlúpeho dôvodu mi nejde reagovať na príspevok, musím dať vždy nový. Proste skvelý systém ACZ. :-(
-
Thomasino 21.01.21 19:38
« Re: Re: Clubsport
O tom dovézt si z Německa 3-dv. GTI Clubsport nebo i TCR jsem přemýšlel a nějakou dobu jsem sledoval nabídku a ceny. CS ale je většinou už bez záruky. Ten třídveřák by se mi líbil kvůli větším dveřím. Ale je to komplikovanější s financováním a já to budu částečně brát na úvěr. Navíc rozdíl v ceně není tak velký, ty slušné kousky GTI TCR 7DSG stojí kolem 900-950 tisíc. -
pradeda777 21.01.21 18:30
« Re: Clubsport
Čím častěji se tu objevují story o brzkém a neodvratném příchodu zkratoaut a konci spalováků, tím častěji si kladu otázku, zdali je vůbec rozumné zvažovat prodej 1er. I když je málo v provozu a měl bych ji častěji "protáhnout brka", tak by toho skvostného 6ti válu s manuálem byla určitě škoda. ;-) -
iudex 21.01.21 17:56
« Clubsport
wl: jo, tá žltá nie je ideálne trafená, síce by som zvažoval výraznejšie farby, ale tu sa mi to bije s červenými doplnkami. Ako som písal, volil by som Thomasinovu červenú (aj keď tam zanikajú červené akcenty, ale to tak nevadí).
Inak podobný problém je pri 128ti: tam sa mi tie červené akcenty páčia, odlišujú ti od bežných verzií, ale hodia sa len s odtieňmi šedej a.k.a. nefarbami. Tá výrazná modrá ani červená ich mať nemôže (a BMW dobre spravilo, že tam sú čierne, na tých lakoch by to bolo ako päsť na oko). Ale potom zostáva len biela, a tá je pastelová (neviem prečo nedali mineral white metlu). -
white label 21.01.21 15:59
« Re: GTI Clubsport
iu
Tak ten odstín tenisákově žluté se mi nelíbí.
Když vidím tu cenu a interiér (třeba i ty sedačky byly v minulém Clubsportu mnohem vypracovanější), napadá mě, co si tak zajet co nejdřív do D pro minulý nefiltrovaný Clubsport, nějaký v perfektním stavu s menším nájezdem a hlavně ve třídvířku!
Akorát nevím, jak to teď vypadá na čáře, Němci teď vyhrožovali omezením/uzavřením hranic.
Euro7 bude v Evropě znamenat prakticky konec běžných spalováků, a to i bez jejich přímého zákazu.
Už Euro6 je prakticky čistička vzduchu, Euro7 bude perpetum mobile. -
pradeda777 19.01.21 18:39
« Re: Re: Re: Re: 128ti vs GTI
Já bych bral raději 128ti, ale bez manuálu? Když už tedy A/T, to pak GTI CS by byla asi lepší volba....infotainment čert vzal... :-( Samozřejmě kdyby BMW nabízelo X2 po F/L sDrive s 128ti mechanikou, tak bych určitě zvažoval jako náhražku za Yarina... ;-) -
iudex 19.01.21 15:40
« Re: Re: 128ti vs GTI
Jj, jazdne by som si takto od stola tiež stavil skôr na Clubsport, vyšší výkon a nižšia hmotnosť hovoria v prospech CS. Ale aj bavorskí si vraj dali (po nie úplne chválenej M135i) pri ladení viac záležať a naladenie podvozka je vraj akurát pre univerzála.
Vyberať ale peňaženkou, asi by to VW nemal šancu vyhrať, podobná základná cena, ale zľavy väčšie v BMW. Takže ak to odhadnem 36t za VW vs 33t za bávo, to by asi nebola moc dilema.
Situácia by mohla vyzerať inak, ak by v CS bol manuál, bola by to značná výhoda pre VW, jednak z princípu manuál a druhak nižšia cena. -
iudex 19.01.21 11:12
« 128ti vs GTI
Nie je to ešte porovnávačka, ale Top Gear v teste 128ti často porovnáva s GTI (vraj nie je auto mimo VW ktoré by sa viac podobalo na GTI) a hodnotia ho lepšie.
[odkaz]
Podobný záver tu: [odkaz]
Človek by povedal, že to sa dalo očakávať, že BMW bude lepšie ako VW, ale pri porovnávačkách M135i to tak nebolo. Btw. 128ti hodnotia ako lepšiu voľbu než M135i. Stále ale čakám na porovnávačku s Clubsportom, to je primeranejší súper než základné GTI.
P.S. včera som zase zašiel na parkovisko trochu sa potočiť, ale potom sa začali zastavovať ľudia a krútiť hlavami, tak som sa radšej pobral. Ľudia nemajú pochopenie pre zimnú zábavu. >:D -
Ronault. 16.01.21 16:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Thomasino: Já mluvím německy plynule. Píšou tam, že Clubsport bude novým oblíbeným autem gay komunity a mužů s malým přirozením, jízdně je to někde mezi Roburem a ZILem a brzdovka se leje do chladiče.... >:-[] >:D -
pradeda777 14.01.21 12:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
tms........jo kamaráde...driftování mám již dávno za sebou. Já driftoval a to i na motorce, když slovo driftování pro toto bláznění ještě neexistovalo. Říkalo se tomu jezdit smykem nebo šusem. Teď už su v klidu. "Been there...done that", jak říkají Australáci. Tak si užívej pokud tě to baví a zdraví dovolí. :-! -
Thomasino 14.01.21 11:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Praděda - to že nemáš na M140i zimní gumy mi přijde velká škoda, na čerstvém sněhu je to teprve zábava !! A nemáš to daleko např. na Pezinskú babu na SK, nebo do Beskyd apod. Přijde mi to nevyužité to auto pak >:-[] Akorát to opečováváš pro dalšího majitele, který to stejně asi neocení, ale hlavně tobě to může být jedno. A na čerstvém sněhu se tomu nic nestane. -
Thomasino 14.01.21 10:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Market - ano, Cupra má v karbonu, ale to je už celkem detail, s karbonem si hraji na eMku :-) Určitě budou výrobci, co to budou umět nahradit za karbon, stejně jako přední splitter.
WL - taky myslím, že na druhém videu se to hodně blíží reálu (a doufám v to).
IUDEX - ten interiér bude taková moje zkouška nervů, co skoro-dědek jako já vydrží. Prý to hlasové ovládání ale už celkem funguje, nicméně uvidíme >:-[] Na druhou stranu potřebuji akorát občas přepnout rádio a přepínat jízdní režim, na což je tam naštěstí tlačítko a pak ještě zmáčknout jednou na tom dotykovém displeji. Kvalita materiálů uvnitř Golfa 8 mi teda přijde upřímně o kousek horší jako jsem měl u šestkového GTI, nebo byla u GTI 7. Ojebávají to více a více :-( Ale CTR je na tom s kvalitou uvnitř podobně, asi o něco hůře podle mě, tam si na kvalitní interiér moc nehrají. Jezdit to snad bude dobře a na zábavu mám kdyžtak jiné auto. -
iudex 14.01.21 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 2021
Tom: už som sa vyjadril, že Clubsport je najlepšie vyzerajúci Golf a v červenej metle na 19kach Estoril je to úplne najlepšia konfigurácia. Za mňa zboku a zozadu paráda, nie som si stále istý tým predkom, pôsobí stále trochu kórejsky, tiež tú svietiacu lištu by som musel vidieť naživo, ale celkovo je to zvonku výborné. Horšie je to už zvnútra, jeden z mála príkladov, keď novší je horší ako predchodca (interiér G7.5 bol bez chybičky).
Inak fakt som zvedavý na prvé porovnania GTICS so 128ti, na bavorák sú prvé ohlasy pozitívne (unisono v štýle: zábavnejší než M135i).

Nevýhodám/rizikům koupě ojetého auta samozřejmě rozumím, proto jsem si zatím sám žádné jeté auto nekoupil, ale velmi rychle se přiblížila doba, kdy už si nové spalovací auto (dle svých představ) nepůjde koupit, např. už si dnes nekoupím kompaktní 3dv. hh, nemluvě o ekologických "kurvítkách" a ceně trestající kupujícího za nákup pořádného spalováku. Nákup jetého auta má, kromě nevýhod, výhodu v tom, že ho můžeš (pokud ti nesedne) znovu prodat bez ztráty srovnatelné s tou, kdybys ho prodával jako první majitel. A ta "dovozová a prihlasovacia procedúra" u nás není nijak zvlášť složitá.
To GTS coupé samo nebylo zadarmo, ale co dnes koupíš srovnatelného nového za dva a půl mega (bez dph)? Dnes za přesně stejnou částku dostaneš úplně základní Carreru (bez samosvoru, za který si u ní ani nelze připlatit) bez jediné položky příplatkové výbavy... a velmi brzy bude ještě mnohem hůř.
Za dva a půl mega se dnes prodávají taky velká prémiová SUV, nebo luxusní sedany, které ztrácí hodnotu šílenou rychlostí, na rozdíl od 911.
Píšeš, že pro smrtelníky je to mimo realitu, ale to GTS nebylo za cenu GT2 RS apod., a když si vezmu třeba Thomasinovu M2C + G8 GTI CS, tak to cenově nemá daleko ani do toho GTS coupé.