white label 03.05.21 18:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
pd7
Tak hlavně k tomu výsledku nekonečného vyšetřování pořád nejsou žádné konkrétní informace a jediné, co je údajně jisté hned od začátku je to, že to rozhodně nebyla DEZA. :no: -
white label 03.05.21 17:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
iu
No, roční slovenská dálniční známka za 250 euro, to nas.ere! 8-s
Podobně to funguje i u nás. Pokud si spleteš číslo RZ, tak ti vrátí prachy pouze v případě, že taková RZ neexistuje, nevím jak tohle funguje u vás.
Velice zajímavé je u nás (opět nevím přesně jak u vás) mé zjištění, jak je to ohledně případné duplicitní platby na stejnou RZ ve stejném období (oficiální odpověď na můj dotaz):
"...systém Vás upozorní pomocí tzv. pop-up okýnka, že na danou SPZ je již uhrazen
poplatek, nicméně v úhradě samotné Vám nezabrání pokračovat. Systém je takto
nastaven aby vyhovoval legislativním předpisům."
Velmi "šalamounské" od státních úředníků, pokud si nevšimneš pop-up okýnka, můžeš zaplatit klidně několikrát na stejnou RZ, stát tě obere o prachy, ale díky "vyskakovacímu" okýnku jsou krytí. Stejně tak může znovu zaplatit ten, komu jsem omylem už známku zaplatil, takže vymáhat to po něm, by pak postrádalo logiku. -
pradeda777 03.05.21 16:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
wl.....Otrávená Bečva.. >:-[]Klasická vyšetřovací metoda
Zajištění důkazů na místě - rozbory - vytvoření mapy znečištění - porovnání ISPOP s používaním nebezpečných látek společnosti dle mapy - rychlý postup - určení pravděpodoného vyníka - rozbory na místě - výslechy - určení vyníka - soud - odsouzení - pokuty, které odpovídají škodám a vězení
Vyšetřování podniku nemajitele ala Zpětná analýza
Deza to nebyla - zahlazení důkazů na místě - falšování rozborů - napasování mapy znečištění na ,,správná" místa - ignorace systémů - případ do mrazáku - určení pravděpodobného bíleho koně - pokus ho uplatit, aby to vzal na sebe - vydírání - určení viníka - zmanipulovaný soud - odsouzení toho člověka co už se zastřelil - symbolická pokuta a podmínka. -
iudex 03.05.21 15:46
wl: ja na diaľnici maximálku skúšať nemienim. Notabene nie po dnešku. Volali mi z diaľničnej spoločnosti, že nemám zaplatenú diaľničnú a to, čo som platil v januári, som omylom zaplatil niekomu inému (pomýlil som si číslo). Takže nielenže dostanem pokutu 150 eur, ale si musím kúpiť novú diaľničnú za 50 a aby to bolo dokonalé, nikto mi tých zaplatených 50 eur nevráti (mohol by som to leda vymáhať od človeka, komu som to zaplatil, ale toho nezistím). 8-s 8-s 8-s -
white label 03.05.21 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
iu
Tak tys tu včera nebyl, tak jsem to zkusil na speedreda. ;-)
Takže losovanie máte s krátkým, ale lós s dlouhým...
My máme losování i los s krátkým "o".
Takže spojitost mezi žrebcem a žrebem asi není žádná.
P.S. S těmi 294 km/h to můžeš zkusit taky, třeba jen stačí deaktivovat omezovač. -
iudex 03.05.21 08:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
wl: keď sa chceš pýtať na slovenskú gramatiku, resp. etymológiu slovenských slov, tak Oravák od poľských hraníc žijúci v Čechách nie je ten úplne správny. >:-[]
Žrebovanie a losovanie sú synonymá, jedno od slova žreb, druhé od slova lós (nemýliť s krátkym losom, to je zviera). -
pradeda777 02.05.21 23:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
wl....chiptuning. Borci v tabulce pod modelem Macan 2014 + mají dva údaje. První referuje k 3.0 l Turbo S motoru o výkonu 250 kW a 460 Nm a druhý pak k 3.0 l Turbo S motoru o výkonu 265 kW a 500 Nm. Konfigurátor uvádí pro aktuální model S výkon 260 kW a 480 Nm. GTS s novým 2.9 l motorem v jejich tabulce vůbec nefiguruje. Aktuální model Macan S pokračuje s 3.0 L motorem. V každém případě bych se divil, kdyby borci nebyli schopni s něčím přijít. Čímž nechci naznačit, že bych do toho chtěl jít.... >:D >:-[] -
white label 02.05.21 21:33
sf
A je u vás nějaký rozdíl mezi "žrebovanie" a "losovanie"?
"voľajaký"? spíš "voľaaký", ne?
Ve Valašském Meziříčí prodejce Fordu znám, ale ve Velkém Mezíříčí ne. ;-) -
speedfred 02.05.21 21:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
No u nás je žrebovanie asi od slova žreb (los) ale tak isto máme aj losovanie (že by od losa?) Som z toho voľajaký zmätený.
PS 1 : vo V.Meziříčí je nejaký predajca Shelby (Ford). Poznáme tam niekoho? Majú ta nejaké F150.
PS 2 : musím ale povedať/napísať ze X5 45e ma celkom dostala a rád by som ju nabíjal doma >:-[] Dynamika taká nenásilná ale ide ide to, spotreba mesto a okolie vie byť fakt zaujímavá až som tomu nexcel veriť. Fakt super auto :-) -
white label 02.05.21 21:18
pd7
pro tebe ideální konfigurace, navíc to barva i kola.
A šíbr/díru do střechy si tam necháš dodělat jako za komančů... >:D
Ten konkrétní odkaz na chiptuning je na MGTS před faceliftem. -
white label 02.05.21 21:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
sf
Když ty píšeš o žrebcovi/hřebci, tak já se ptám na jeho kopýtko... ;-)
Má u vás žrebovanie dačo spoločného zo žrebcom?
Anebo je to jako u nás s losováním a losem (jako zvířetem)? -
Thomasino 02.05.21 11:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
Včera večer proběhl velký tuningový sraz v Brně u Olympie. Dozvěděl jsem se to až odpoledne, ale jel se tam podávat za známým se stejnou M2. Nejlepší byla Kokta Scout na plecháčích s LED podsvícením!! 8-s >:D
+ další fotky -
pradeda777 01.05.21 23:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
wl....no právě. Na první pohled by jeden řekl, že Tiguan bude delší než Q3.....ale není.... :-! Tiguan jsem vždy vizuálně srovnával s Q5, ale se svými (4663 mm) je Q5 o dost delší. To se už potom s délkou blíží Macanu...4696 mm..... ;-) -
pradeda777 01.05.21 17:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
tms....ale já chcu vypadat divně, kua.... >:D Tak ono to ani s tím akrapem nějak zvlášť kravál nedělá. To bys měl slyšet moji ex ITR s magnaflow straight through výfukem. To byl teprve kravál...>:D Vydržel jsem to s ním jenom týden a pak mě ještě měsíc zvonilo v uších. Po týdnu jsem musel chťanechťa nainstalovat resonátor. Hned bylo na brzdě 5 koní v *..... >:-[] Nápis na dveřích sounds good... ;-) Ale kupovat to asi nebudu. Když bych kupoval něco od koncernu tak buď RSQ3 SB nebo Tiguan R. Spíš toho Tiguana. Věřil bys, že je na délku o 6 mm kratší než RSQ3 SB? (4506 : 4500.... :-O) Samozřejmě RSQ3 SB je taky o dobrých 300k kč dražší v mojí požadované výbavě. Pořád ale o 1/2 mega levnější než Macan GTS v podobné výbavě.... ;-) -
Thomasino 01.05.21 16:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
Odečti si z ceníkové ceny tak 10% >:-[]
Střechu můžeš dodělat, zvuk má CS už v základu lepší jako GTI, a přiznejme si, že když bys dojel v GTI s kraválem jako postarší pán nad 70, že budeš vypadat trochu divně! >:D
Hele Pradědo, rok ještě vydrž, já ti to za rok v létě prodám :-) Jo a na zadní dveře plánuji dolů nápis Clubsport jako bylo na minulém CS. V prodloužení toho pruhu na předních dveřích.. -
pradeda777 01.05.21 16:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
tms/wl.....jj,...ty kola s paketem 45 nic moc... ;-) Ale černá střecha, polepy a Akrap jsou zkrátka MUST HAVE... >:D Ale pod mil ani náhodou. Já se dostal na 1 283 700.-, což v dnešní době není za daný stroj přemrštěná cena, i když je to víc než za R v základu..... >:-[] -
Thomasino 01.05.21 15:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
Přesně tak. Thomasino zase šetřil, takže nechtěl Akrapa (toho potřebuji na M2c), nechtěl ty kola a schválně vybral kola Estoril z Golfu R. Ale bude větší Navi, headup displej, Harman a Kardon audio, samozřejmě adapt.podvozek a sedačky zůstanou v alcantaře. Jo a Black paket, takže tmavší LED světla a dvoubarevné křídlo. Chybí nové drahé světla IQ Matrix. Chtěl jsem to udržet pod milion :-) -
pradeda777 01.05.21 13:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
tms/wl.....ano, bílá pure černá je bílá s černou střechou plus nějaké prkotiny. A ano, nutnost je 45 let paket. Hlavní cost je v tom Akrap výfuk, který bych ale stejně chtěl. Červenou jsem zatím neviděl. Na conf. ta červená nic moc. Budeš mít i černou střechu? -
Thomasino 01.05.21 13:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
Viděl jsem tu červenou před týdnem na živo poprvé na Golf kombi a byl jsem pravda mírně zklamán. Uvidíme jak na GTI CS s černými doplňky a křídlem. Dojedeme pak v rámci zajíždění tradičně na zmrzku :-) Možná i dříve, povezu tam známému do Čeladné sadu origo pneu z M2. -
white label 01.05.21 12:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
Th
"...bílá pure černá..."
Děda myslel bílou pure s černou střechou a černými doplňky.
Já bych váhal mezi šedým měsíčním kamenem a tou tvojí královskou červenou. Musel bych obě vidět naživo a teprve pak bych se rozhodl. V té měsíční šedé (s černou) prezentovali výroční sport paket a na fotce k tomu vypadal ten odstín výborně, ale v reálu může být i mnohem horší. -
Thomasino 01.05.21 12:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
Černý auta mi nesmí domů. To nehrozí. Je v tom vedro a je na tom videt každý prach. Jak už jsem psal dříve, taky na výběr moc není, chybí tam pěkná šedá jako byla CSG, nebo pěkná stříbrnošedá jako má Passat tu Pyrit. Jen nudná tmavá šedá, pastelová šedá, ale pastelové nemám moc rád, obyčejná tmavá modrá. Nejlépe vypadá asi v bílé metalíze, ale taky je na tom vše vidět. Takže to bude jako vždy červená, nyní jako metalíza (konečně!), jmenuje se Kings Red. Ale na živo na slunku je trochu do růžové. Zase je to netradiční barva ;-) -
Thomasino 30.04.21 18:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
Nakonec už to nejde změnit, takže zkusíme nejdříve GTI CS >:-[] >:D
Ale už když jsem to objednával, věděl jsem o tomto riziku, že to bude možná auto jen na rok a že uvidíme co na to záda. Ale protože podobných aut za 1 nebo 2 roky už moc nebude, tajně doufám, že na tom moc neprojedu. Na Atece za 2 roky proteču asi 130 tisíc, což je tak nějak v normě ;-) -
pradeda777 30.04.21 18:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
tms....já bych to v Tvém případě taky viděl spíš na toho Tiguana R. Na druhé straně záleží na tom, jestli ti GTI vůbec k něčemu bude, když na bláznění máš M2 C. Pokud si chtěl GTI CS jako univerzál, tak to byla střela vedle.....I think.... ;-\ Záda mají přednost. Ber Tiguan R.... :yes: -
Thomasino 30.04.21 17:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
U Atecy a Tiguanu se neleze dolů, ale dáváš zadek jen kousek dolů, a celkově ta stavba kastle je jinak a nastupuje se mi mnohem lépe. Ale zase se nižší GTI nebude tolik naklánět v zatáčkách, takže tohle bude lepší. Uvidíme, třeba to s ním zvládnu. Přece jen ty moje záda nyní fungují jinak, střed těla je více zpevněný, naučil jsem se i jinak chodit (mají se více zapojit prsty a jako že o ně odrážet, nemáš mít boty natěsno), prostě mě fyzioterapeutka za poslední roka naučila fungovat uplně jinak! Doporučuji IUDEXOVi na jeho záda. -
white label 30.04.21 17:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Tigi R
pd7
Nejde primárně o menší/větší auto, jde hlavně o kratší "díru" pro N/V. Proto se mi do 3dv. Golfu nastupuje lépe, než do allroadu, nebo i Q7 apod.
Při tvé výšce nemá 2/3 dv. auto žádný přínos, naopak se ti špatně podává pás zezadu.
Pod 180 cm výšky nemá 2/3 dv. auto (ohledně N/V!) žádnou výraznější výhodu. -
pradeda777 30.04.21 13:41
« Re: Re: Re: Re: Tigi R
Ok. Tož já měl v AU jen 2-3 dveřáky, pouze služební byly 5 dveřáky. Ale je to asi tak jako říkáš. Když někoho hodně zalívali a on pak zbytečně moc vyrostl, tak má s tím zasoukáním se do menšího auta s 5 dveřmi problém >:-[] . Tiguan by měl být ale ok. Je přece o kapku větší než Golf, plus se nasedá nahoru.
white label 30.04.21 12:48
« Re: Re: Re: Re: Tigi R
Th
iudex (i když je minimálně tak vysoký, jako ty) to nezná, protože zatím 3/2dv. auto neměl, takže mu 5/4dv. přijde (v tomto ohledu) normální.
Tobě jsem taky u G6 GTI doporučoval 3dv., ale ty sis vzal 5dv. Pak sis koupil 2dv. auto a pochopil si...
Ale Tigi je taky 5dv., takže o kolik je tam vlastě to N/V lepší, než u G8?
Thomasino 30.04.21 11:55
« Re: Re: Re: Tigi R
Malý dveře, sedačka posunutá dozadu za sloupek, sedám dolů dozadu, divnej pohyb, zádům se to nelíbí úplně. Ale to mají problém jen větší lidi nad 185cm, konkrétně u mě 190cm. To zná White Label a IUDEX >:-[] :-) Prostě třídveřák s delšími dveřmi je lepší!!
Rychlý to bude jako svi.ňa, ze 100 na 200 za 11,5 sekundy je pecka!