pradeda777 03.05.22 18:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dneska takový "menší" sraz 90-100 aut na Ecce Homo Štenberk
Já jsem se před chvílí vrátil z Brna z oběda na Rohlence. Bylo krásně, tak jsem osedlal 1er a hijé..... ;-) Moje oblíbená trasa přes Ždáňský les do Bučovic. Je tam relativně klídek. No a pak můj oblíbený výjezd ze Slavkova k Holubicím....paráda. Tlačil jsem před sebou X4....moc se mu to nelíbilo, ale neuhnul.... ;-) Moja ani nedutala... >:D Myslím, že jsme viděli na vrcholu něco přes 2 kila.... ;-) Ale pak jsou tam o kousek dál nové radary, které dohlíží na dodržování 70.... >:D No, co dodat. Co se týče výkonu, tak 1er ho má na rozdávání. A ten zvuk vytočeného motoru ve sport mode....hotový orgasmus....Ale co se týče ovládání a pocitu za volantem, tak bohužel na RS3 nemá...protože jí to "fyzika" zkrátka nedovoluje.... >:-[] -
pradeda777 03.05.22 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dneska takový "menší" sraz 90-100 aut na Ecce Homo Štenberk
iu....máš pravdu....kopec čumilov s prázdnýma kapsama..... ;-) >:D >:-[] Mě se ozvalo celkem 6 lidí, z toho 3 dealeři. 3 soukromníci už "vychladli" a dealery si nechávám až jako úplně poslední možnost. Sleduji také mobile.de, ale zatím tam neinzeruji. Podle toho jsem už také na SV "přiměřeně" zredukoval požadovanou cenu. ;-) Tom má určitě větší šanci na rychlejší prodej, protože mu víc nahrává aktuální situace na trhu. Ale nevím jestli nebude muset taky kapku upravit své "očekávání".... ;-) -
Thomasino 03.05.22 10:32
Taky myslím, že na takovém srazu je spousta lidí, co sice nějaké sportovní auto mají, ale přemýšlí o jiném. Nakonec hned jak jsem dal cedulku za okno, tak nějaký mladý boreček s MX5 říkal "Ty jooo, to je dobrej nápad, to jsem mohl dát na tu moji taky, když je tady tolik lidí. To mě nenapadlo." >:-[]
Nicméně to u Tigouše prý nevypadá na dodání v květnu a asi ani v červnu, vůbec nemá přidělený VIN a neví podrobnosti, takže na prodej GTI se nespěchá a spíše se z prodeje stahuje (za 2 týdny jak doběhne zaplacený inzerát na SAUTO). Možná ho nechám na Sportovnivozy.cz :-) -
iudex 03.05.22 08:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Dneska takový "menší" sraz 90-100 aut na Ecce Homo Štenberk
No ale popri majiteľoch je tu aj kopec čumilov, kamarátov, ktorí autá nemajú, prípadne aj tí, čo majú vlastné staršie, pozerajú po lepších, takže si viem predstaviť, že Tomove pár mesiacov staré GTI očumovalo kopec potenciálnych záujemcov. Ale uvidíme, kto rýchlejšie predá, či Tom, alebo Ty. ;-) -
iudex 02.05.22 11:00
« Re: Re: Re: Dneska takový "menší" sraz 90-100 aut na Ecce Homo Štenberk
Tom: hm, pekná sešlost, zdá sa, že Porsche a bavoráky to tam ovládli, ale hviezdy jasne boli GT2 a GT3. :yes:
Btw. keď už GTI nepredáš po takomto zraze plnom petrolheadov, tak nikdy. Pradeda, tam si mal ísť ukázať 1er. ;-)
OT: polovička sa cez víkend vrátila nadávajúc na Mazdu. Klasická situácia, na rovnej ceste zápcha, keď sa z mimomestskej rýchlosti zabrzdí na nulu, aby sa vzápätí človek rozbehol na cestovnú rýchlosť (bez zjavného dôvodu ako je nehoda a pod.). S prehľadom dobrzďovala, keď sa jej zrazu pár metrov pred vpredu idúcim autom aktivoval predkolízny systém, teda hoci mala dostatočnú rezervu od auta pred sebou, auto jej samé zadupalo tak brzdy, že si takmer obúchala hlavu o volant (aby auto zabrzdilo 2 metre za autom). Ona to prekvapenie síce ustála, ale auto za ňou len len že neskončilo v jej kufri, skončilo pár cm od jej nárazníka. Toľko k spoľahlivosti elektronických asistentov. -
pradeda777 01.05.22 20:17
« Re: Dneska takový "menší" sraz 90-100 aut na Ecce Homo Štenberk
tms....když se vás tam tolik sjelo, tak jste mohli uspořádat alespoň Concours d´Elegance, aby to mělo nějaký účel. V Austrálii to bylo u takových show off srazů běžné. Daleko lepší byly ale Super Sprinty na okruzích..... :yes: -
white label 28.04.22 16:27
« Nová 911 SC
"Podobně jako první znovuzrozené Porsche Sport Classic (997) z roku 2009, také nová generace nabídne šedé lakování v odstínu Fashion Grey, které bylo inspirováno jedněmi z prvních vozů Porsche 356. „Nové Porsche 911 Sport Classic je prvním vozem, které nabídne lakování Sport Grey Metallic“, uvedl Michael Mauer, viceprezident Style Porsche. Šedá přitom byla zvolena proto, že údajně nikdy nenudí, často je jakýmsi prohlášením a vždy je cool."
Dany 27.04.22 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Celkom slušný rozptyl, ako to tak býva.
Mne zvyknú tŕpnuť ruky a tempomat využívam pomerne často. Teraz si to už neviem bez neho predstaviť.
Naša partia používala cestovnú rýchlosť 160 - 180 kde to šlo. Tam som im už so 650 nestíhal. Rozkotúlala sa na 200, ale vo vyšších už to nebola taká čiperka.
GS je fešanda, tie zlaté kolá jej svedčia -
speedfred 26.04.22 16:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Ano, není správny výlet bez toho aby človek nebol mokrý >:D
Gang pozostával z GS1200, Fazer 600 a 1600 Drag Star či ako sa volá tá Yamaha.Bol som prekvapený spotrebou aj u toho Drag S, to bralo trochu viac ako mne len to má malú nádrž. Písal som reálnu spotrebu iba podľa jednoho dotankovania, celkovú som ešte nepočítal.
Cesta: Jihlava-Skalica-Kúty-BA-Berg-Bük, naspäť sme to zobrali po Rakúsku. Dialnice boli iba CZ/SK aj to nie celá trasa, inak okresky. Dialnice 130-170, okresky 100-200+, obce 50.Však sám vieš ako sa asi jazdí, raz za čas treba rozcvičiť ľavé zápästie.Ja beriem dialnicu na moto ako nutné zlo, ale tam som tempomat využíval celkom hojne, potom ešte v obciach. Prvá moto s tempomatom a dobré.
Keď budem mať čas tak sa pustím to "ladenia" radenie kvôli topánkam, prípadne budem na bazoši hľadať iba nejakú podobnú ľavú :-)
Foto nejakú skúsim nahrať.
Dany 26.04.22 13:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
fred: tak ste aj zmokli. Ja si snáď nepamätám dlhší výlet, kedy by nás aspoň cvične neprehnalo. Apríl je na to ideálny.
Pohodlie je na GS vyhlásené so všetkým čo k tomu patrí. Na čom poskakovali kolegovci?
Spotreba parádna, ja sa držím cez 6 ;-) Stále si hovorím, teraz sa kľudne zvez, po zime bude štrku atp. ešte mi to nevyšlo >:-[] Čo znamená hodne svižne? Ak to môžeš napísať.
Keď sa ti zle radí, skús pootočiť páku radenia, možno to pomôže.
Daj fotku nejakú, nech viem na čom sa preháňaš -
speedfred 26.04.22 12:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Takže cez víkend sa podaril moto trip cez 700km a prvé rýchle poznatky:
-za silného dažďa je vcelku fajn ochrana ale asi i tak dokúpim nejaké dalšie plexi. A že je toho na výber. ;-) a vedia ako z teba vytiahnúť dalsie €€€.
-vario kufre sú dobre vymyslené ako vedia zväčšiť objem a krásne sa zbalia aj dvaja.
-ovládateľnost nad očakávanie dobrá za jazdy,akurát bez nejakého citu od predného kola.Manipulácia na mieste je už to čo nechceš, to je des.
-boli sme vo dvojici a pohodlie parádne, hlavne keď som videl ako kolegovia na "non GS" doslova skákali na rozbitej okreske.Vadia mi ale tenké riadidlá.
- spotreba cca 5,1l (zdravím iudex) ale full naložený a miestami sa išlo aj hodne svižne.
-motor taký nijaký ale ťahá aj keď bez nejakého dramatu, však má "len" 100kW.
-prevodovka dobrá a hlavne si zvykám na QS a hodne mu prichádzam na chuť-palec hore. V piatok som si kúpil fajn čizmy ale nevhodné na túto moto pretože sa mi strašne zle v nich radí.Uvidím čo s nimi.
Po dlhej dobe som si trocha vyčistil hlavu a dám sa asi na moto cestovanie, to človek príde na iné myšlienky keď sa kocháš krajinou..
PS benzín stojí v H 1,25€ -
white label 25.04.22 15:21
« Re: Re: UHP 2022
iu
Je to nějaké pomíchané, ale právě Michelin PS_ bych za UHP s klidem považoval, podobně jako Conti SC_.
Na těch stránkách je mezi M(ax)P a UHP tak tenká hranice, že mi to často hlava nebere...
Do UHP se tam nevleze nejen PS4S, ale ani PS2, stejně jako CSC6/CSC7.
iudex 25.04.22 10:39
« Re: UHP 2022
Test dobrý. Len ma trošku zaráža to označenie kategórie, tieto gumy by som ako ultra high performance neoznačil, za mňa sú to touring gumy, taká lepšia stredná trieda, či Conti premium contact, Goodyear Asymetric alebo Bridgestone T005 (tie máme na Mazde). Za UHP gumy by som vnímal až pneu o kategóriu vyššie, ako je Conti sport contact, Bridgestone potenza sport alebo Goodyear Supersport.
Malý offtopic na tému spotreba: cez víkend som nútene absolvoval takú kľudnú jazdu s Ma6 (na rýchlosť citliví pasažieri), tak som si povedal, že keď už, tak rovno ekorallye, že koľko to dá. A výsledok bol rovných 5 litrov na sto. Následne som išiel s 3kou, tak že to skúsim porovnať. Nebolo to úplne porovnateľné, 3ka mala aj diaľnicu, 6ka len okresky. Každopádne i tak bol výsledok solídnych 7,4 l. Ale 5 litrov pri Mazde je neuveriteľné číslo na dvaapollitrový benzín :-) -
Dany 22.04.22 12:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Fred, jasné že sa to dá sprasiť, ale možnosť nastavenia je vždy lepšia ako nemožnosť. Už len keď ti nesedí pruženie na tvoju váhu, je pritvrdé, alebo naopak rozbredlé.
Na väčších endurách už je to nutnosť. Je rozdiel, či sa ideš sám previezť, alebo ideš nabalený so ženou. Ja používam zmeny pruženia pomere často aj keď sa idem len tak previezť. Na našom záhorí sú miestami pekne rozbité cesty a pri tvrdšom naladení už to odskakuje, prípadne až vykopáva zo sedla. Tie rozdiely sú markantné a stačí jeden klik. -
Dany 21.04.22 14:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
woody, výber máš parádny a plne ti rozumiem. Ja už som si týmto "návratom" po rokoch prešiel, preto tie vyššie nároky. Už iba vyskúšať, čo ti lepšie sadne.
Vrátil som sa k videu Z900RS od Jindry, kde zaznieva dosť informácií vo vzťahu k iným motorkám. Vlastní XSR900, s ktorou porovnáva najviac, ale zaznie tam aj CB650, Triumphy...
Nechcem aby to vyzeralo, že ťa snáď tlačím do Kawasaki, alebo o triedu vyššie. Ale spomína tam veci, ktoré vnímam podobne, ktoré možno Kawasaki tabuľkovo deklasujú (váha, výkon...), ale na druhú stranu použijú kov namiesto plastu, lepší podvozok, lepšiu trakčnú... Každý si nájde to svoje ;)
fred: Nestaviteľný podvozok nie je problém, pokiaľ je dobre naladený. Ak nie,, tak laboruješ s inou pružinou, s viskozitou oleja... Na staviteľnej otočíš šrobovákom a je. -
speedfred 21.04.22 13:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Tento víkend plánujeme nejakú jazdu Jihlava-Szombathely (okolie) s prespaním tak som zvedavý či niečo nepreskočí. Rád by som začal robiť nejaké dlhšie trasy tak preto takáto haraburda, inak mne celkom vyhovoval Fazer. Obratné, dobrý posed a keď človek chcel tak to bolo aj hodne svižné.
Na prvej moto mám toľko elektroniky tak som v očakávaní ako si sadneme, pretože už aj kopanie ABS ma občas znervózňuje.
Ja nie som ani nejaký zástanca elektronických podvozkov, keď sa dobre vyladí “základné železo” tak to podľa mňa stačí.
Guzzina V2 to je tiež pohladenie oka. Teraz som to kukol a aj cenovo si v limite. -
woody-alien 21.04.22 12:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
Dany: Moc díky za zajímavé postřehy. Hele, nechci do toho teď vrážet hodně peněz a je jasný, že v týhle třídě a cenové kategorii to o kompromisech bude. Ať už stran techniky (podvozek, brzdy) nebo i provedení (lacinější detaily, displeje atd.).
Asi jsem už taky starej a klasickej vzhled taky upřednostňuje. Ale snažím se zabránit tomu, abych neskončil jako "kochač bez příčiny". Třeba po stránce vzhledu mě v tomhle cenovým rozmezí vážně hodně bere Guzzina V7 (ty dva válce výhružně vystrčený do strany >:D ) nebo i RE Interceptor. Možná to i zkusím, ale jak říkám, mám obavy, že tohle by mě tlačilo někam, kam zatím nechci.
A třeba mám o sobě jiný představy než bude skutečnost a po čase zjistím, že mi to úplně nevyhovuje. Tím spíš bych teď nehrotil vyšší cenovou kategorii, k tomu se můžu vrátit až zjistím, jak to se mnou je. Zatím je dobrý, že bedlivé oko hlídačů si víc všímá aut, kde zanedlouho bude vibrovat pedál plynu a houkat to na tebe, že jedeš 55 8-s a na motorky ještě chvilka času zbývá.
Když už jsi načal toho Tigera 660 Sport a Versys, ano,přesně tak. Triumph jde přesně proti Versysu 650 a Traceru 7. Čistě silniční stroje. Tiger se tady dostal na zcela vyrovnanou cenu, ale pokud se nepletu, stavitelnej podvozek nemá....jenom předpětí zadní pružiny. -
Dany 21.04.22 12:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
fred: tak gratulujem a prajem nech preskočí iskra. Ja som skúšal a neskočila, no.
S QS sa treba trochu zžiť. Zvykne fungovať vo vyšších otáčkach. Aj keď podraďujem, chce to taký agresívnejší prístup. Výraznejšie brzdiť a v tom podraďovať. Keď sa len tak plancem a brzdím motorom, tak nefunguje.
Tiež niečo spíšem, keď sa trochu rozjazdím. Zatiaľ mám tak 500 km. -
Dany 21.04.22 10:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sdílení zážitků
woody: SS zamrzí. Presne viem, ako si sa v daný moment cítil. Tiež ak sa chcem trochu zabaviť, tak musím tlačiť na hranu. Zvlášť pri nevypnuteľnom ESP, kde treba proste prepáliť rýchlosť, aby nejaké pribrzďovanie kolies už moc nezmohlo. Potom stačí malá zmena, teplota, vlhkosť a všetko je ináč. Hlavne že sa horšie nestalo.
Zhodou okolností som tiež viezol auto z lakovania. Našťastie len oškretý lak z vlastnej blbosti. -
Dany 21.04.22 09:30
« Re: Pár slov k výběru
Kde začať. Začnem tým, že už som asi starý a tým pádom u mňa vedie klasický vzhľad neo retro čaj. Keď vedľa mňa zaparkoval na pumpe Thruxton R, tak som mu chcel vymeniť kľúče (od auta) a odísť. Ak teda opomenieme stránku komfortu, ktorá všetko iba komplikuje, pridáva na váhe, boptná na cene a špatí, tak by som to videl následovne:
V Yamahe by som sa pozrel po XSR700. Je síce trochu drahšia, ale za mňa odpadá problém s hmyzím xichtom, plast občas nahradí brúsený hliník a to podstatné zostáva.
U Kawasaki by som to videl podobne medzi Ztkom a RSZetkom. Rovnaká technika, RS je trochu vyššia, pohodlnejší posed. Trochu zamrzí použitie klasickej vidly a konvenčných bŕzd. To bude treba vyskúšať, možno sa za tie roky posunuli. Tiež sa mi nepáči použitie výfuku zo Ztka. Mohli to trochu posunúť a použiť riešenie zo Z 900RS. 900RS je celkovo už bez kompromisov: Nastaviteľný podvozok s obrátenou vidlou, radiálne brzdy, výkon čo nebude treba riešiť ani za 5 rokov... ale to už sme inde cenovo ;-\
Teraz som pozrel jeden test a vyzerá, že podvozok a brzdy sú na danú cenovku ok. Padla tam poznámka na rozhúpaný podvozok XSRka. Neviem, nejazdil som.
CBčko. To bude za dané prachy pravdepodobne najlepšie vyskladaná motorka. Obrátená vidla, radiálne brzdy, vyšší výkon aj keď vo vyšších otáčkach. Čo sa mi nepáči a schytáva aj v recenziách, tak je displej. V tejto kategórii kompromisov asi dosť slabé mínus. A vlastne ešte jedna vec. Na fotkách tie Hondy vyzerajú pekne, ale pri osobnom stretnutí ma vždy prekvapia niektoré lacné a škaredé riešenia. Obzeral som už aj NT1100 na výstave a je to o tom istom.
SVčko bola vždy rozpočtovka a je to na nej vidieť dodnes. Rovné profily na kyvke a všetky tie lacné riešenia čo som už spomínal. Ale po rokoch ho vyladili v rámci možností. Rám ala Ducati, prešívané sedlo...
Triumph som si musel pozrieť a zaradil by som ho presne k Versysu 650. Tak na pol ceste medzi naháčmi a cendurami. Vyšší podvozok, lepšia ochrana, ale stále koncipovaný na cestu. Tam sa už pridávajú ďalšie kompromisy. Neviem ako Triumph, ale Versys mal/má napr. kvalitnejší, plne nastaviteľný podvozok.
PS: ak by som ja neriešil pohodlie, chrbticu, kolená a iné zverstvá, tak by som momentálne vyberal medzi Triumpf Thruxton, Ducati Monster, Indian FTR, Kawa Z900RS atď -
iudex 21.04.22 08:33
« Re: Pár slov k výběru
woody: zaujímavý výber. Tie naháče som netipoval, ale ten Triumph Tiger mi tam naopak zapadá. Tiger je podľa môjho laického náhľadu cestovné enduro, čistý turista: [odkaz] Kamarát Tigra mal, akurát 800vku a veľmi si pochvaľoval, cestoval s tým po Európe, so spoľahlivosťou nemal problémy, ale zase vlastnil to len 2 roky. 660ka bude slabšia, ale zato ľahšia a obratnejšia.
Z Tvojich kandidátov sa mi takto laicky páči ten Tiger, jednak dizajn, jednak ten R3; potom CB650R a tiež prekvapivo ten café racer od Kawasaki, vyzerá štýlovo, ale pod tým retro kabátom je identická mechanika ako pri naháči Z650. Racionálne je ale najlepšou voľbou zrejme tá Honda, z dôvodu najvyšieho výkonu, servisu, spoľahlivosti a napokon aj najnižšej ceny. -
speedfred 21.04.22 07:24
Pekne si to rozpísal. :yes:
Strednú triedu som neskúšal takže neviem ako to jazdi ale z dizajnovej stránky u mňa vedie Triumph. Oni májú celkovo pekné moto a povedal by som angláni s dizajnom idú aj u áut.
Občas ide aj o cenu a termín dodania, keď som ja poptával Tigra 1200 tak tento rok bolo dodanie beznádejné. Všetko vypredané.
Otázka je aj spoľahlivosť Triumpha (o BMW platí to isté) kdežto u JPN to stávka na istotu aj keď výnimky sa nájdu (Honda XX).

Ale podstata zmien M135i je taká, že len na ňu aplikovali naladenie, ktoré má 128ti a ktorú chválili ako lepšie jazdiace auto, ako M135i. Každopádne ani tieto drobné zmeny nespravia z môjho pohľadu 1er atraktívnejšou, lebo sa nemení kameň úrazu: vonkajší dizajn. Ale facelift už je na ceste a zdá sa byť pomerne výrazný, tak je tam šanca na zlepšenie.