white label 14.12.19 19:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Dnes jsme se na téma elektromobily bavili s Ondrou a i podle něj nikdy nebudou elektroauta (byť velmi rychlá) tak zábavná (jako superspalováky), protože máte sice plnou sílu hned od "volnoběhu", ale taky proto pak nepřichází ta následná postupná gradace výkonu motoru a na závěr už to jen vadne. Takže sice můžete být velmi (a tiše) rychlí (zejména zrychlení z nuly), ale ten známý/povědomý funfactor (jako u spalováku), navíc s návykovou akustickou kulisou, prostě chybí. -
pradeda777 14.12.19 18:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
tms....tak tak....a všechno jen s "převodovkou pro slečinky".... ;-) Onehdá na sauto prodával borec "unikát",, jeden s posledních M3 v manuálu s nízkým nájezdem km...jen se po něm "zaprášilo".. ;-)
A kde vidíš budoucnost pro combo M2 a M4? -
Thomasino 14.12.19 17:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
U jedničky už skoro není, posledních pár kusů M140i s R6 někde u dealerů, takže vlastně finíto a u nové jedničky smůla, jen čtyřválce. To samé M240i, posledních pár kusů u dealerů, ještě jde možná objednat do výroby, která má končit po novém roce někdy v únoru nebo březnu (já objednával v září a má nám dojít buď za pár dní těsně před vánocemi, ale spíše to vypadá že těsně po novém roce, protože poslední kamion s autama dojede ve středu). -
pradeda777 14.12.19 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Ron....časopis Time nemá u mě žádnou kredibilitu. Už dávno je z něj levicová hlásná trouba...a to "dávno" bylo asi tak od časů vietnamské války. V AU jsem jej tenkrát pravidelně odebíral a "udělal si o Time obrázek"... :-! -
pradeda777 14.12.19 13:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
wl.....hystérie.....jistě sis všiml, že ve věci spalovacích motorů se o emisích u post euro 5 vozů nikde nemluví. Na př. když mají v TV škodlivé emise z aut v zaměřovači, tak aby situaci co nevíc zdramatizovali, ukazují kouř z výfuku nějaké TDI s vykuchaným katalyzátorem. Zrovna tak u elektráren se kamery kochají pohledem na vodní páru stoupající s chladících věží navozující dojem, že jde o škodlivý kouř..... >:-[] >:-[] >:-[]
Jen jestli za tím není něco jiného a ta eko hysterie je jen zastírací manévr pro nějaký daleko podstatnější tah......... :-! :-! :-! -
pradeda777 14.12.19 11:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
wa....souhlas. Ale v každém případě se člověk cítí lépe, když jedná u dealera se slušnými lidmi. Já byl na to z AU zvyklý. A slušně se chovali lidé i úředníci všude. To mě tady teď schází. I když ("in all fairness") se to hlavně na úřadech, za posledních 15 let hodně zlepšilo.
PS. Já už možu nadávat, protože sem na to dost starý....a cenzor to ví..... >:-[] -
Ronault. 14.12.19 00:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
WL + WA: je to tak... Když si zpětně uvědomím, co mě především vedlo k pořízení PGTI jakožto toho pro mě nejdostupnějšího a akceptovatelného auta, jsou obavy z toho, co bude a jestli bude něco, co nás petrolheady potěší... ;-\ před pár lety bychom neuvažovali takto
Greta se stala osobností roku dle časopisu Time, ale to i Hitler -
white label 13.12.19 23:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
w-a
Přesně tak.
Je až neuvěřitelné jak obrovský pokrok postupně udělala auta se spalovacími motory a teď se to jen tak hodí přes palubu. A jak píšeš, z velké části k vůli nekontrolované hysterii.
Dal jsem dole odkaz na to, co teď dělá Vóša (22:05) a taky si můžeš zavzpomínat na trefného prognostika Ivana Mládka (21:57). -
woody-alien 13.12.19 23:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
wl: Jasně, čas je proti nám. Ale nemá smysl se tím trápit. Když bude, dobře, když nebude, svět se nezboří. Ale štve mě to, protože ten směr je dán z velký části hysterií, nikoliv selsky rozumným uvažováním, a jedna hezká etapa tím skončí.... -
Thomasino 13.12.19 23:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Máme ale jasno v tom, jak dlouho bude ještě R6 v malé jedničce nebo dvojce :-) Maximálně zůstane prý dvojka kupé jako RWD a R6, hlavně kvůli nástupci M2. Ale nikdo moc neví, jestli půjde o zkrácenou M4, nebo inovovanou stávající 2-er. M2 je ale velmi úspěšné auto a měla by se dočkat nástupce. -
white label 13.12.19 22:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
w-a
Vidím to velmi podobně, otázkou je, jak dlouho ještě bude mít BMW u 3er v nabídce benzínový R6 a v neposlední řadě i to rwd, které už je teď pomalu na vymření.
A bohužel to zatím vypadá, že nás už poměrně brzy začnou tlačit do "ekologičtějších" verzí, postupným zdražováním fosilních paliv (mimo jiné), takže časem budou jízdy klasickým spalovákem poměrně drahý špás, teda pokud tě s ním ještě někam pustí a bude do něho co natankovat. -
white label 13.12.19 21:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Hlavně auto, a přístup dealera, potažmo Fordu (řešil to i se zastoupením), možná ještě víc.
...a další dokonce prezidentem. 8-s
Schválně si pusťte tohle v čase 40:40, jak byl ten Mládek už tehdy neskutečně nadčasový:
woody-alien 13.12.19 21:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Dany: Choutky jsou veliké, což ? Já je mám taky a zrovna nad 3-er občas zauvažuji. Ale nic reálného. Nicméně tři nosné pilíře těch mých snů jsou víc než čtyři válce, dobrej automat a RWD.
Zatím se utěšuji tím, že "priestor navyše prináša len negatíva" a bavím se Swištěm. Momentálně ještě pořád na letních. Smutný na tom je, že většina těch bezpečných čtyřkolek přezutých na zimní jakmile teplota klesne pod 20°C, jezdí jak připosražený a i když třeba ani moc nechci, tak se to nedá vydržet se za nima vláčet.
Každopádně, nějaký možný upgrade se SSS netýká a přichází v úvahu až s koncem záruky na Leona, takže uvidíme.
>:D