Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 13.02.24 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Audi S3 facelift
wl....kupovat nové auto za víc než 2 mil a nemít ho dobře pojištěný, to není zrovna ten nejlepší nápad. Víš přece jak funguje Murphyho zákon..... >:-[] Spadne ti na garáž letadlo a si v p.r.d.e.l.i..... ;-) >:D >:-[] -
pradeda777 13.02.24 13:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Audi S3 facelift
tms.....M140i jsem kupoval s tím, abych si udělal radost, ne abych počítal kolik mě bude stát jeden kilometr. S tím kdybych do toho šel....tak bych do toho asi nešel a chodil bych po svých.... ;-)
Fotovoltaika je investice, která se mě při prodeji haciendy vrátí. Mezi tím budu šetřit na elektrice pro barák a jezdit po městě a okolí "zadarmo"... ;-)
A novou C-HR PHEV si koupím, protože se mě líbí a tak budu mít v garáži radosti dvě... ;-)
-
Thomasino 13.02.24 11:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Audi S3 facelift
Pradědo, při tvém nájezdu mi přijde, že nějaké nabíjecí auta u tebe nedávají smysl :-! Zaplatíš za něj mnohem více (rozdíl na normální auto), než časem projezdíš/ušetříš! Do Varů budeš jezdit s RS3, protože na dálnici bude tišší než staré nebo nové CHR, mezi námi klidně si nech stávající CHR, máš pro radost přece RS3, tak s ní koukej jezdit!! Mezi námi děvčaty, spočítal sis kolik tě stálo vlastnictví M140i a na kolik tě vyšel jeden kilometr!?? ;-)
O nějaké fotovoltaice a její dlouhé návratnosti ani nemluvě, to ti musí spočítat oni a hlavně ty dobře zkontrolovat! Až na mě budeš v závěti pamatovat s domečkem a zahrádkou (rádi se tam přestěhujeme a nebudeme prodávat), nemusí mít fotovoltaiku, dokonce i ta garáž může být klidně prázdná a můžeš udělat radost dalším ;-) :-) -
pradeda777 13.02.24 11:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Audi S3 facelift
tms....tož jako důchodcovský univerzál dávala 2AT tenkrát smysl. ;-)
V dnešní elektrické době už asi ne. Proto budu (s největší pravděpodobností) kupovat PHEV C-HR a instalovat fotovoltaiku na přístřešku za garáži a úložiště v garáži.
Jinak dělám pokroky. Už jsem se naučil jak na RS3 nastavit automatické sklápění/vyklápění venkovních zrcátek...... ;-) >:D >:-[]
Odpoledne doufám zvládnu nastavit sedadlo tak, abych nastavení mohl následně uložit do paměti č.1..... ;-) >:D >:-[] -
Thomasino 13.02.24 10:35
« Re: Re: Re: Re: Audi S3 facelift
Nemyslím si že bych se vysmíval i já, ale je pravda, že to žádný krasavec není (proto taky volba šedé metalízy, v ostatních barvách jsou ty ledvinky moc výrazné). Ale jestli to bylo v době, kdy jsi tu špekuloval o autech jako M2, RS3, Macan GTS a k tomu přidal 2 Active Tourer, tak pak je to úplně jiná kategorie a pak jsme si z tebe mohli lehce utahovat ;-) >:-[] Před 2 lety jsem byl na představení 2AT a tehdy jsem psal, že design žádná sláva, ale sedačky dobrý, materiály dobrý, jen dotykový infotaiment a ztráta kolečka je velký mínus. Mezitím infotaiment vylepšili a tady bude dokonce již nový iDrive verze 9.0 založený na Google Automotive systému a ne na Linuxu jako verze 8.0 a 8.5 :-)
Dany a Iudex - TIP pro vás. Moje drahá si často kupuje oblečení v nějakém sekáči, často dost pěkné kousky za směšné peníze. Je to holka šikovná, aspoň mě pak zůstávají peníze na auta! -
iudex 13.02.24 09:49
« Re: Re: Re: Audi S3 facelift
Tom: tak zdá sa, že ten torque splitter bude naladený trošku odlišne ako v RS3, práve aby zachovali nejaký odstup:
...thanks to the new differential on the rear axle you are able to incite some rotation on corner exit with enough space. The effect is not as pronounced as in the RS 3, but it’s still a welcome aspect to the overall driving experience. -
Thomasino 13.02.24 09:19
« Re: Re: Audi S3 facelift
Speedfred - tak musíme nějak té německé ekonomice pomáhat!! Jsme na ni tady hodně navázáni. Já se teda snažím co mohu, za posledních 7 let jsem koupil každý rok nějaké auto! >:-[] >:-[] 2017: BMW M2, 2018: Leon Cupra ST (jediný nebyl vyrobený v ČR nebo Německu), 2019: Seat Ateca FR 2.0 TSI (výroba ČR), 2020: BMW M240i, 2020: BMW M2c, 2021: Golf GTI CS300, 2022: TigR, 2023: Cayman GTS 4.0, 2024: 223i Active Tourer :-) >:D Asi by se to mělo ale začít léčit! :-O :'-(
iudex - díky! Dodání asi za 4 měsíce v červnu, výroba je "za rohem" v Lipsku :-) Ta S3 je zajímavá! Ten zadní diferák je fajn. Ještě bude hodně záležet jak bude naladěn a v jakém režimu. Mě tam chybí u TigRa, že by byl více poznat v režimu Sport nebo Individual. Je cítit hlavně v režimu RACE a to je zase auto přehnaně tvrdé, což většinou nechceš. Takže mi pomáhá jen na mokru a sněhu.
P.S.: Až ženě objednáš tu CX5 nebo Tigouše, měl bys jí k tomu taky koupit teda nějaké pěkné šaty a vyvézt do společnosti ;-) Já to doma včera podal tak, že jsem chtěl počkat 2 dny s objednáním na Valentýna, ale když už jsem tam byl, tak jsem to objednal rovnou a neztrácel tak ve středu čas :-) Z velké části je to změna auta kvůli drahé polovičce, ikdyž většinou s tím budu zase jezdit já. Ale když náhodou ona, bude se jí to pohodlněji řídit. -
iudex 13.02.24 07:54
« Audi S3 facelift
Tom: tak ešte raz oficiálne gratulácia k (ďalšiemu) novému autu. Moja polovička skonštatovala, že v tejto mojej autíčkarskej komunite si ľudia kupujú autá častejšie než ona šaty. >:D
Inak (aspoň pre mňa) celkom prekvapivá novinka: faceliftovaná Audi S3 dostane okrem vyššieho výkonu aj torque splitter: [odkaz]
Vyšší výkon sa dal čakať (aj keď som čakal skôr 235 kW/320k ako základný Golf R a nie až 245 kW/333 koní ako má ten litmitovaný), ale zmena pohonu je pre mňa celkom nečakaná a presahuje rámec obvyklého faceliftu (predsalen nový pohon 4x4 s dvomi spojkami vzadu namiesto jednoduchého koncernového haldexu preferujúceho predok je dosť veľká zmena na facelift). Plus podľa Autoexpressu je auto naladené ostrejšie a celkov sa jeho charakter zmenil. Teda S3 sa priblíži k RS3.
Tak vedieť túto informáciu pred týždňom, tak o tom S3 aj uvažujem (a nielen blafujem) >:D Na druhej strane to dáva predpoklad, že aj RS3 možno posunú vyššie a nenechajú bez zmeny. Som zvedavý. -
ThomasinoSmith 12.02.24 23:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: New Toyota C-HR 2,0 hybrid
Ne. Je to o odhlučnění auta. Probírali jsme s prodejcem. Vědí o tom dobře. Muselo by se nechat hodně vytlumit, ale ono to jde hodně i přes přední okna od zrcátek a A sloupku.
Tiguan je o poznání tišší a to nemá moc zkosené čelní okno. Ta 2AT je na tom ještě lépe, ale taky je to prémie a nechá si trochu zaplatit.
Až budou CHR testovat ve slovenském Motoringu a Autozurnal.sk, tak to změří kolik to má decibelů při 130-ti a uvidíš sám... Kdyby to bylo jako druhé auto do města pro ženskou, tak je to OK. U mě je to jinak, já v tom občas jezdím delší trasy. -
ThomasinoSmith 12.02.24 22:41
« Re: Re: Re: Re: New Toyota C-HR 2,0 hybrid
Abychom mohli pak prodat Yarise a nedrželi 3 auta, když s tím skoro nejezdí. Tigouš nemá paměť na sedačky a zrcátka, a jak jsem dříve psal, je to docela důležitý argument. Plus mírně menší auto (rozdíl 12cm délka a hlavně 3.5cm šířka). V sobotu drahá polovička řídila Tigouše do Litomyšli, zase nastavovala natřikrát sedačku a zrcátka :-( O.moc pomalejší ten 2AT nebude, sedačky má dokonce lepší, jen to nemá zvuk a nebrble do výfuku. A je to jen FWD, ale taky o poznání lehčí než TigR. Jsem ochoten trochu slevit, když mám na hraní Bejby Ibalgin :-)