white label 18.12.19 19:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
pd777
Co konkrétně na nich má být zastaralého?:
Tak to máš dobré, aspoň tobě se líbí..., potom ti nic nebrání podepsat objednávku. ;-) -
Thomasino 18.12.19 19:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Nechápu ty lidi, co si kupují čistě elektromobil 8-s :-O Za mě slepá cesta. Maximálně jako druhé nebo třetí auto do rodiny, ale to bych jim zase dotace nedával >:-[]
Pokud má rodina auto na cesty a dovolené, nějaký středně velký kombík (Passat, Kokta kombi), příp. SUV (Tiguan, Karoq, Kodiak) a k tomu menší elektroauto do města, pak bych to chápal. Ale spíše mi dává smysl HYBRID. My nadšenci do aut k tomu ale pak potřebujeme nějaký benzínový šestiválec nebo osmiválec na víkendy!! -
Thomasino 18.12.19 18:39
Mě se teda zadní světla na Macanu líbila více ta předchozí. Druhá věc je ten zvláštní interiér dle telefonů VERTU před X lety, ale stále lepší jak nynější Audi se samým dotykovým displejem.
P.S. Auto se podle všeho letos nestihne dodat, asi až začátek ledna :-( Ale stejně není v Orlických horách sníh, kam jedeme přes vánoce, tak je to jedno. Ale chtěl jsem ho tam už postupně zajíždět a jízda bokem na sněhu by se mu určitě líbila! ;-) -
pradeda777 18.12.19 17:37
wl....sorry, in my book....původní zadní lampy působily zastaralým dojmem. Tyto po faceliftu mají šmrnc.... ;-) [odkaz] -
white label 18.12.19 14:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
pd777
Jednoznačně hlavním (především marketingovým) motivem bylo sjednocení designu zadních lamp s ostatními novějšími modely Porsche, a to tzv. za každou cenu (z hlediska celkového designu), a protože Macan, na rozdíl od ostatních modelů Porsche, nedostal novou g., ale pouze facelift, ublížila mu tahle "násilná" implementace logicky nejvíc. Navíc, na rozdíl třeba od Cayenneu (nebo Panamery I. g.), původní zadní lampy Macanu byly designovým majstrštykem napříč všemi značkami.
U červeného MGTS po faceliftu je to o to horší, že verze GTS jako jediná nemá v základu verzi zadních světel v provedení s červeným středem a nelze ji ani jinak s tímto provedením nakonfiguraovat. -
pradeda777 18.12.19 08:35
wl...tož mě se ten nový arrangement zadního osvětlení líbí. Vypadá moderněji a vůz visuálně rozšiřuje. Samozřejmě se to muselo líbit i šéfovi Porsche stylingu, jinak by to nepodepsal...... ;-)
Jediná věc, která by se tomu dala vytknout je ta, že se v osvětlení ztrácí jméno značky. Ale nemyslím, že by to byl až tak velký nedostatek .... ;-)
Edit. Vidím tady i snahu o cost saving, který je při faceliftu logický. A na facelift je vždy omezený budget. Platí tu rule " docílit co největší visuální změny...za co nejmenší náklady"... -
iudex 18.12.19 08:28
woody: bolo 6 mil eur, stačilo to na 786 áut, z toho 689 elektromobilov a 97 plug-in hybridov. Dotácia bola 8000 eur za EV alebo 5000 eur za PHEV. Btw. celú sumu zarezervovali záujemcovia za 3 minúty a 41 sekúnd. Popravde som z toho celkom šokovaný, jednak z toho enormného záujmu (vraj prihlásených bolo až 3000 žiadateľov, teda ušlo sa len štvrtine), jednak aj z pomeru cca. 9:1 v prospech EV (čakal som to skôr naopak). -
iudex 17.12.19 20:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Malý offtopic: včera (na druhý pokus) štát spustil registrácie na dotácie na elektromobily. Tipnite si, koľko trvalo, kým sa peniaze minuli. 4 minúty a bolo po všetkom. Tých svedkov Elonových je prekvapivo dosť. >:D -
pradeda777 17.12.19 19:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Thomasino 17.12.19 19:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
WL - jak se ovládá infotaiment u Macana? U Audi mě nas.štvali že zrušili to ovládání kolečkem a tlačítky jako je iDrive v BMW. Ovládat vše dotykem nehodlám. Za mě hrozný a slepá cesta,. Zlatý moje ovládání v Atece s tlačítky kolem a kolečkem napravo, kde si otočením oddálím a přiblížím mapu. [odkaz] Ale u BMW je to ovládání TOP! Jinak se mi Q3 RS Sportback dost líbí!
A to ještě všude rvou lesklý dotykový displeje, které jsou upatlané a vypadá to hrozně. Při tom v IT máš v lepších notebookách matné displeje a ty lesklé jsou jen v těch levných (taky kvůli odrazu světla). >:-[] -
pradeda777 17.12.19 18:45
wl....ten (PTV plus) diff bych asi nevyužil. A zatmavená skla mě opravdu nic neříkají.
Jo, k té ceně. Já zapomněl, že v základu je za 2.5 už Turbo. Takže GTS museli "umístit" o dost níž.... ;-) -
white label 17.12.19 18:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Th
Kdyby Porsche udělalo hh s technikou Macanu GTS, tak stojím ve frontě mezi prvními, na druhou stranu na poměry SUV to s tou výškou Macanu není až tak (relativně) špatné, viz nejen Cayenne, ale třeba i takový F-Pace. -
pradeda777 17.12.19 17:01
Tms....ano, jde snížit s pomocí vzduchového odpružení o 10 mm. Metalíza Karmín za bratru 64.530 CZK ...no problem....a servis si uděláš sám. V nabídce je sada Porsche nářadí za 9.171CZK a off you go..... ;-)

Ale bacha....kvůli zadním svítilnám bych auto nikdy nekupovat...... ;-)