Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dany 19.12.19 07:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Ja už som tiež písal, že ePeugeot by mi dával zmysel ako druhé auto. Peugeot kvôli cene, lebo sa viem dostať k výraznejšej zľave a potom tu máme (mali sme, budeme mať) dotáciu. Za 30t je to ekonomický nezmysel, ale do 15?. Ešteže nemusím kvôli tomu nespávať a vyriešilo sa to za pár minút >:D
Ale dávalo by mi to zmysel aj ak sa oprostíme od ceny. Druhé auto mi robí väčšinové trasy tak od 2 do 15 km, výnimočne niečo ďalej, aj to len kvôli tomu, aby sa pretiahlo. Neustále problémy s baterkou a ako to svedčí motoru ani nehovorím. Ako druhé auto by to chcelo niečo s nepriamym vstrekom, menšieho objemu..., ale takéto motory v niečom menšom nie sú ani výkonné, ani charakterné.
Žena by určite ocenila krútiak od nulových otáčok, pružné zrýchlenie, reakciu na plyn, ticho, bez zápachu (ak zrovna nehorí), rýchly nábeh kúrenia... proste pre takýto spôsob použitia samé výhody a sociálne istoty. -
white label 18.12.19 23:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Tak to je "argument" jak noha, takže kulatý volant, kulatá kola, rozdělená světla vpředu atd. jsou taky out, protože je má 95% aut?
Spojená zadní světla už má dneska taky kde jaké novější auto a není to rozhodně první vlna svého druhu v novodobé historii, i když dříve se to spojovalo spíš odrazovým pásem, podobně jako současná mánie s označením značky/modelu roztáhlým přes celé víko kufru.
A ten kdo designoval původní Macan tam dal záměrně zadní lampy, které (podle tebe) nemají žádný šmrnc, aby je mohl při faceliftu slavnostně vyhodit a mohl rozseknout to původní krásné pozadí vejpůl, touhle bezbarvou světelnou "rampou", která naopak (podle tebe) šmrnc má...?
Každopádně je skvělé, že MGTS dostal podladěné železo z Turba. Proto určitě časem nebude problém dostat z tohoto biturba výkon, jaký má Turbo, tedy +60 PS. -
Ronault. 18.12.19 22:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Thomasino: Mě třeba e-Up za 250t Kč dává velký smysl. Samozřejmě ne jako hlavní auto, spíše jako ono druhé a nebo třetí. Nebýt petrolhead s objednaným Polem, tak na každodenní dojíždění mých 20 km tam a zpátky do práce, plus popojížděčky, navíc díky krouťáku se s tím dá slušně předjíždět, když je třeba, je to tiché, skoro až na otazné baterky nerozbitné... a náklady minimální, úplně v pohodě to beru. Rozhodně mě to dává více smysl než elektrické SUV nebo limuzína, s tím už chceš klidně jednou za čas na jeden zátah třeba 1000 km ujet. Nebo kdybych třeba měl jen něco jako Octavii RS nebo podobně silné a všestranné auto, tak manželka by e.Up určitě hned brala...
No a samozřejmě dotace hodně křiví trh, je to nefér, ale když kouknu na výplatnici a vidím kolik mi berou měsíčně na dani z příjmu, DPH, spotřební dani atd., tak ať mi to třeba vrátí v dotaci -
pradeda777 18.12.19 20:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
wl.....takhle rozdělená zadní světla má 95% aut a tyto navíc nemají žádný šmrnc. Proto je Porsche styling "hodilo přes palubu" a přišlo s moderním řešením......
Ale bacha....kvůli zadním svítilnám bych auto nikdy nekupovat...... ;-) -
white label 18.12.19 19:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
pd777
Co konkrétně na nich má být zastaralého?:
[odkaz]
Tak to máš dobré, aspoň tobě se líbí..., potom ti nic nebrání podepsat objednávku. ;-) -
Thomasino 18.12.19 19:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
Nechápu ty lidi, co si kupují čistě elektromobil 8-s :-O Za mě slepá cesta. Maximálně jako druhé nebo třetí auto do rodiny, ale to bych jim zase dotace nedával >:-[]
Pokud má rodina auto na cesty a dovolené, nějaký středně velký kombík (Passat, Kokta kombi), příp. SUV (Tiguan, Karoq, Kodiak) a k tomu menší elektroauto do města, pak bych to chápal. Ale spíše mi dává smysl HYBRID. My nadšenci do aut k tomu ale pak potřebujeme nějaký benzínový šestiválec nebo osmiválec na víkendy!! -
Thomasino 18.12.19 18:39
Mě se teda zadní světla na Macanu líbila více ta předchozí. Druhá věc je ten zvláštní interiér dle telefonů VERTU před X lety, ale stále lepší jak nynější Audi se samým dotykovým displejem.
P.S. Auto se podle všeho letos nestihne dodat, asi až začátek ledna :-( Ale stejně není v Orlických horách sníh, kam jedeme přes vánoce, tak je to jedno. Ale chtěl jsem ho tam už postupně zajíždět a jízda bokem na sněhu by se mu určitě líbila! ;-) -
pradeda777 18.12.19 17:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
wl....sorry, in my book....původní zadní lampy působily zastaralým dojmem. Tyto po faceliftu mají šmrnc.... ;-) [odkaz] -
white label 18.12.19 14:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
pd777
Jednoznačně hlavním (především marketingovým) motivem bylo sjednocení designu zadních lamp s ostatními novějšími modely Porsche, a to tzv. za každou cenu (z hlediska celkového designu), a protože Macan, na rozdíl od ostatních modelů Porsche, nedostal novou g., ale pouze facelift, ublížila mu tahle "násilná" implementace logicky nejvíc. Navíc, na rozdíl třeba od Cayenneu (nebo Panamery I. g.), původní zadní lampy Macanu byly designovým majstrštykem napříč všemi značkami.
U červeného MGTS po faceliftu je to o to horší, že verze GTS jako jediná nemá v základu verzi zadních světel v provedení s červeným středem a nelze ji ani jinak s tímto provedením nakonfiguraovat. -
pradeda777 18.12.19 08:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C
wl...tož mě se ten nový arrangement zadního osvětlení líbí. Vypadá moderněji a vůz visuálně rozšiřuje. Samozřejmě se to muselo líbit i šéfovi Porsche stylingu, jinak by to nepodepsal...... ;-)
Jediná věc, která by se tomu dala vytknout je ta, že se v osvětlení ztrácí jméno značky. Ale nemyslím, že by to byl až tak velký nedostatek .... ;-)
Edit. Vidím tady i snahu o cost saving, který je při faceliftu logický. A na facelift je vždy omezený budget. Platí tu rule " docílit co největší visuální změny...za co nejmenší náklady"... -
iudex 18.12.19 08:28
woody: bolo 6 mil eur, stačilo to na 786 áut, z toho 689 elektromobilov a 97 plug-in hybridov. Dotácia bola 8000 eur za EV alebo 5000 eur za PHEV. Btw. celú sumu zarezervovali záujemcovia za 3 minúty a 41 sekúnd. Popravde som z toho celkom šokovaný, jednak z toho enormného záujmu (vraj prihlásených bolo až 3000 žiadateľov, teda ušlo sa len štvrtine), jednak aj z pomeru cca. 9:1 v prospech EV (čakal som to skôr naopak). -