Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.12.19  17:40

« Re: Re: Jazda s X2

iudex - co jsem slyšel já, tak Aisin už tam nedávají a je tam údajně snad ZF. S Aisinem skončili. Ale ze začátku tam byla u X1 a X2, to souhlas. Já jel tehdy s X2 25d a mě se to tehdy líbilo. Tužší naladění podvozku, ale zase ne moc tuhé. Rozumný kompromis. něco jako mám v Atece. Akorát že X2 je nižší a je to znát na těžišti. Fajn auto. A to že nemá nejnovější interiér mi nevadí, mě se ty nové digitální kravinky ani moc nelíbí, spíše jsem na tu klasiku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.12.19  14:46

« Re: Re: Re: Nový Golf

Už na jar? Tak pokud do jara vydržíš se zadrženým dechem, tak to si extra borec. ;-)
    Na odkaz jsem klikl, ale žádnou možnost měnit barvy jsem tam neobjevil.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.12.19  13:22

« Re: Re: Nový Golf

Na hlavnej píšu, že GTi má byť už na jar v Ženeve, takže co by dup. A ak si červenú nechávajú na GTI, tak nech je to konečne pekná červená metalíza, nie tá základná pastelová ako doteraz.
    Inak neviem či si klikol môj odkaz, ale na ňom je zelená dark moss metalíza. To je príklad otrasnej farby, ktorá zabíja akékoľvek auto. A ešte si za to priplácaj.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.12.19  12:52

« Re: Nový Golf

Než bude GTI 8, tak by si se s tím zadrženým dechem dávno udusil.
    Že by tu červenou šetřili až pro ostřejší verze?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.12.19  11:54

« Nový Golf

Už je vonku cenník aj konfigurátor nového Golfu. A ceny sú hodne sebavedomé, základ so 66 kW je za 17t (a to má v základe 15" plecháče či 5-st manuál) a slabšia verzia 1,5TSI je cez 20t.
    Farby ako obvykle nuda a šeď, jediná výraznejšia farba je promo žltá (dokonca nie je ani jediná červená).
    [odkaz]
    Fakt som zvedavý, ako bude vyzerať GTI 8 a ako bude motorizované. Ale dych teda nezadržiavam.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.12.19  10:06

« Re: Jazda s X2

iu.....jsem rád, že na mě myslíš...... ;-)
    X2 jsem ještě nejel. Stále čekám na tu M35i. Žádná jiná verze mě nezajímá. Jel sem ale X1, která má stejný podvozek a jak už sem dříve psal, také sem z něj nebyl zrovna unešen. Připadal mě takový prkenný, nepodajný. Připomnělo mě to předešlou X3, kterou jsem také před nějakou dobou testoval. Problém bude také v tom, že jsem jezdil 2 roky s X5 40d a v komfortních příplatkových sedadlech a potom je těžké být objektivní k nějakým ořezávátkům.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.12.19  09:14

« Re: Re: Re: Jazda s X2

8st. Aisin je vydarený a už záleží len na naladení. U Volva ho majú naladený celkom slušne. Proti ZF je poznať rozdiel, ale nie je to nič, čo by iritovalo. O Opli je slýchať, že to až tak nedotiahli, ale nejazdil som.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.12.19  09:05

« Re: Re: Jazda s X2

Určite to bol Aisin, ZF sa robí len pre pozdĺžne uložené motory. S určitosťou je 8st Aisin pri 35i, ale myslel som, že pre slabšie verzie je dvojspojka.
    X2 bola samozrejme xdrive, naladenie štvorkolky prísne neutrálne.
    P.S. teraz pozerám na stránku BMW a tam je písané, že benzínová X2 ako predokolka má "automatickú prevodovku s dvojitou spojkou", kdežto pri xdrive je len "automatická prevodovka". Teda preto som mal HDM automat.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.12.19  08:57

« Re: Jazda s X2

Asi som vyzeral ako seriózny záujemca >:D , lebo sa mi s tým predajca sám ponúkol, po dlhšom rozhovore.
    X2 bola štvorkolka, alebo predokolka? Jednotka mala 8 st. automat aj s trojvalcom, ale to bola ešte pozdĺžna zástavba, ak sa to tak dá pri trojvalci povedať.
    Nedávajú k týmto "predokolkám" 8st Aisin? Ten čo je vo Volvách, Opli?
    Škoda, že si sa nezviezol tou 30i. Zaujímalo by ma porovnanie jak so 40i, tak s TSI.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.12.19  08:30

« Jazda s X2

Dany: 330i tam mali, ale asi som mal príliš špinavé montérky >:D a nechceli mi ju dať vyskúšať. Vraj to nie je predvádzačka, ale jazdenka na predaj, bola naleštená na salóne. Ono keby som sa bol tváril ako seriózny záujemca o kúpu, tak by som ich presvedčil, ale nechcem nikoho ťahať za nos.
    Tak ako kompenzáciu som si vyskúšal benzínovú X2, nech teda vidím, či ju dedovi odporučím. No a... neodporučím. >:D Ono veľký rozdiel oproti starej 1er tam nie je, teda aspoň pocitovo zvnútra. Je to ešte tá stará dizajnová škola, takže veľký progres tam necítiť (ak nerátam blbosti typu voliteľná farba ambientného osvetlenia). Je to trochu vzdušnejšie, viac miesta na výšku a o niečo vyššie sedadlo, ale inak pocit typicky kompaktový. A aj tak jazdí. Proste zvýšený kompakt, v pozitívnom aj negatívnom zmysle. Jazdné vlastnosti rozhodne nie sú zlé, povedal by som slušný štandard medzi kompaktmi, ak by som zobral hocaký hatch so základnými (nie nízkoprofilovými) gumami, tak jazdí podobne. Podvozok je trochu tuhší, ale tak príjemne, prispieva to k istote jazdy, podvozok pôsobí vcelku agilne a promptne reaguje na volant, samozrejme s určitým vplyvom vyšších gúm, čo sa prejavilo na kruháčoch pri PSA (ale to len keď porovnávam s tými čistými kompaktmi, v kontexte SUV je to veľmi agilné auto). Kompaktné rozmery, ktoré prispievajú ku agilite, zároveň do určitej miery limitujú komfort pruženia najmä priečnych nerovností, auto tiež logicky nie je také stabilné pri vyšších rýchlostiach ako napr. 3er, cítiť aj vyšší aerodynamický šum, ale opäť, v rámci SUV je to stále dobré. Čo ma trochu sklamalo, bol motor. Mal som tam 20i, teda tú podladenú verziu dvojlitra a možno moje očakávania od dvojlitrového turba boli príliš veľké. Ale je to len necelých 200 koní (141 kW), takže výkon hotheču sa logicky nemohol dostaviť. Je to len taká solídna, "dostatočná" motorizácia, v každom režime má primeraný výkon, ale keď tomu človek dupne, tak by čakal väčšiu razanciu, najmä vo vyšších otáčkach, ale nedostavuje sa, proste cítiť, že je to orezaný motor a verím, že 30i bude niekde inde. Aj zvukovo je taký bezpohlavný, proste typický priamovstrekový štvorvalec, ktorému nepomáha vyladený výfuk. Prekvapilo ma spojenie s 8st. automatom, myslel som, že v týchto nižších modeloch a slabších motorizáciách je 7st dvojspojka. Automat je fajn, v podstate bez výhrad, radí hladko a veľmi rýchlo, zjavne je lepším z dvojice prevodovka-motor.
    Celkovo X2 nie je zlé auto, ak na to pozeráme ako na SUV, tak jazdí veľmi dobre, agilne, ale zároveň nič, čo by ma primälo zaplatiť zaň také peniaze a rozhodne nič, čo by som chcel ako náhradu za M140i. Jasné, že X2 35i bude pocitovo iná liga, ale neverím, že okrem lepšej dynamiky zásadne zmení charakter X2, naopak bude určite o dosť tvrdšia. Takže ako jediný bonus pre deda by som videl o niečo vyššie sedenie a vzdušnejší (rozumej hlavne na výšku) interiér, ale to mi príde málo ako náhrada za šesťvalcový unikát M140i.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 20.12.19  07:52

« Re: Re: Re: Supra vs M2C

Ron: s GTI už nebude mat cesta do práce 20km ale minimálne raz toľko a bude ťa ešte aj baviť.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.12.19  07:19

« Re: Re: Supra vs M2C

Iudex, tak to je škoda. Už bola preč, alebo ťa k nej nepustili?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.12.19  20:37

« Re: Supra vs M2C

Bol som dnes v BMW, že skúsim tu 330i. Nič z toho, tak som prebehol aspoň benzínovú X2 20i. Zajtra prípadne napíšem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.12.19  19:36

« Supra vs M2C

edit
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.12.19  11:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C

Toyota Corolla GR Sport přichází na český trh. Sportovní šmrnc pořídíte výhradně jako hybrid
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.12.19  09:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C

wl.....klííííídek..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.12.19  07:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C

Ja už som tiež písal, že ePeugeot by mi dával zmysel ako druhé auto. Peugeot kvôli cene, lebo sa viem dostať k výraznejšej zľave a potom tu máme (mali sme, budeme mať) dotáciu. Za 30t je to ekonomický nezmysel, ale do 15?. Ešteže nemusím kvôli tomu nespávať a vyriešilo sa to za pár minút >:D
    Ale dávalo by mi to zmysel aj ak sa oprostíme od ceny. Druhé auto mi robí väčšinové trasy tak od 2 do 15 km, výnimočne niečo ďalej, aj to len kvôli tomu, aby sa pretiahlo. Neustále problémy s baterkou a ako to svedčí motoru ani nehovorím. Ako druhé auto by to chcelo niečo s nepriamym vstrekom, menšieho objemu..., ale takéto motory v niečom menšom nie sú ani výkonné, ani charakterné.
    Žena by určite ocenila krútiak od nulových otáčok, pružné zrýchlenie, reakciu na plyn, ticho, bez zápachu (ak zrovna nehorí), rýchly nábeh kúrenia... proste pre takýto spôsob použitia samé výhody a sociálne istoty.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.12.19  23:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C

Ron
    Nový e-Up by i po takové dotaci stál o 100 tis. víc, cca od 350 tis. Kč
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.12.19  23:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C

Tak to je "argument" jak noha, takže kulatý volant, kulatá kola, rozdělená světla vpředu atd. jsou taky out, protože je má 95% aut?
    Spojená zadní světla už má dneska taky kde jaké novější auto a není to rozhodně první vlna svého druhu v novodobé historii, i když dříve se to spojovalo spíš odrazovým pásem, podobně jako současná mánie s označením značky/modelu roztáhlým přes celé víko kufru.
    A ten kdo designoval původní Macan tam dal záměrně zadní lampy, které (podle tebe) nemají žádný šmrnc, aby je mohl při faceliftu slavnostně vyhodit a mohl rozseknout to původní krásné pozadí vejpůl, touhle bezbarvou světelnou "rampou", která naopak (podle tebe) šmrnc má...?

Každopádně je skvělé, že MGTS dostal podladěné železo z Turba. Proto určitě časem nebude problém dostat z tohoto biturba výkon, jaký má Turbo, tedy +60 PS.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.12.19  22:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Supra vs M2C

Thomasino: Mě třeba e-Up za 250t Kč dává velký smysl. Samozřejmě ne jako hlavní auto, spíše jako ono druhé a nebo třetí. Nebýt petrolhead s objednaným Polem, tak na každodenní dojíždění mých 20 km tam a zpátky do práce, plus popojížděčky, navíc díky krouťáku se s tím dá slušně předjíždět, když je třeba, je to tiché, skoro až na otazné baterky nerozbitné... a náklady minimální, úplně v pohodě to beru. Rozhodně mě to dává více smysl než elektrické SUV nebo limuzína, s tím už chceš klidně jednou za čas na jeden zátah třeba 1000 km ujet. Nebo kdybych třeba měl jen něco jako Octavii RS nebo podobně silné a všestranné auto, tak manželka by e.Up určitě hned brala...

No a samozřejmě dotace hodně křiví trh, je to nefér, ale když kouknu na výplatnici a vidím kolik mi berou měsíčně na dani z příjmu, DPH, spotřební dani atd., tak ať mi to třeba vrátí v dotaci
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…