Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 25.12.19 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Thomasino: kdyby nebyly za rozumné peníze, nešel bych do nich ;-) nicméně nečekal jsem, že originál stojí jeden kus skoro 16t 8-s Když si vemu, že loni měla Škodovka originály litaky 16 na otcovu Fabii v akci za 1060 Kč za kus!!!, tak je asi jasné, kolik VW na jednom disku vydělá 8-s -
Thomasino 25.12.19 22:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Zbytečně řešíš blbiny. Na mě teď pojišťovna nezkoušela, že jsem měl všechny pneu širší o 10mm. Kdyby jo, tak bych je poslal do háje, nebo soudní znalec. Už to v konkrétním případě prohráli u soudu se soudním znalcem, že takto malý rozdíl nemá skoro žádný vliv. Když dáš podprůměrnou čínskou gumu v patřičném rozměru, bude mít i na mokru horší vlastnosti než top pneu o 10mm širší. Ale hlavně na disky ti nikdo nekouká. Pokud tam dáš krytky VW, už vůbec ne! Ale chápu že origo je lepší, pokud budou teda za rozumný peniss :-) Navíc na tyhle BBS kola dostaneš typový list, takže jsi krytý. -
Ronault. 25.12.19 22:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Thomasino: tak preferuji originály, pravda, ty Pamplony jsou lepší nejen pro lakovanou verzi, ale i hlavně v tom, že při stejné gumě je užší disk, tedy více ho kryje guma a lépe se vzorek otevře do sněhu. Ale především přímo ve VW by ta kola stála majland, obojí, ale v inzerátech třeba na bazosi jsem nikde nenašel Pamplony, jen ty Miltony a to za cenu jednoho a půl disku přímo od VW a jsou nové, takže není o čem přemýšlet.
Samozřejmě se může v těch kolech pak vrtat třeba při nehodě nějaký odhadce nebo znalec. -
Ronault. 25.12.19 20:40
« Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Thomasino: disky dle TP v 17 jsou 17x7.5J ET51 5x100 , mimo originály to splňují jediné AEZ Steam, které mi na zimu taky nepřijdou zrovna super.
Samozřejmě pár jich VW k běžnému Polu má na výběr, třeba Pamplony v šedé [odkaz] a stříbrné [odkaz]
Problém je, že jsou 7J, tedy 215/45 by mohly mít, ale 7J není v TP na Polo GTI.
Samozřejmě, je hodně lidí co řeší jen velikost gum, ne tolik ET, navíc na originálních kolech by to bylo i nenápadné, že nejsou v TP, ale...
Navíc nový jeden disk Pamplona stojí jen o pětistovku méně než onen broušený přímo určený na GTI.
-
Thomasino 25.12.19 13:11
« Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Rone - proč prostě nekoupíš nějaké rozumné pěkné kola na zimu? Na VW koncern je hodně velký výběr. Jaký má Polo vlastně rozměr kol a pneu? Jestli se pamatuji když jsem o něm přemýšlel před rokem já, že něco jako 215/45 R17 ?
Např. tyto moje oblíbené ;-) [odkaz] -
Ronault. 23.12.19 21:05
« Re: Re: Re: Re: PF 2020
Pánové, neřešili jste někdo na svém autě ochranu Alu kol?
Koukal jsem na možnosti obutí na zimu na Polo GTI a v podstatě jediná originál kola, co jsou 17" jsou broušená. Nakonec jsem sehnal tyhle
[odkaz] za rozumné peníze. Mimochodem, jeden kus!!! přímo ve VW stojí 16 tis. Kč 8-s To je za sadu se zimníma gumama nějakých skoro 80t Kč 8-s 8-s 8-s
Na zimu se mi to zdá trochu nepraktické, protože na kolo se stačí trochu křivě podívat a je na něm viditelný šrám, resp. na normálním stříbrném kole jde jen hodně špatně vidět takové ty pavučiny či mikroškrábance, na leštěném hrozně. Stačilo, že jsem od Picassa kola pověsil na stěnu, jak to dělám roky, dokonce jsem na stěnu pod kola dal papír z kartonové krabice, přesto se pár mikrošrábanců našlo. Pro uskladnění na letošní zimu jsem dal na stěnu kola z Meganu (lakovaná klasika a na stojan (něco takového: [odkaz] - bohužel to zabere místa více) dal kola z Picassa.
Přemýšlel jsem, že bych na ně nechal normálně nalepit folii jak se dává na auto, případně i na letní 18, když to půjde. Nezkoušeli jste někdo?

[odkaz]