Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 28.12.19 22:16
« Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Ty Pamplona jsou pěkný !! Ale myslel jsem, že jsme si vysvětlili, že zimní kola budeš potřebovat shánět až v létě !! >:-[] >:D
P.S.: Mě posunuli dodání na skoro půlku ledna, teprve po 6.1. mohou auto naložit ve fabrice, pak jde do skladu v Rakousku, odkud ho po zaplacení pošlou dealerovi :-O
edit: mimochodem Golf v barvě Thungsteg s BBS SR v šedé ;-) [odkaz]
Nebo budeš mít Limestone?? [odkaz] [odkaz]
Velmi praktická barva kol, dobrá značka (ikdyž nejlevnější řada), typový list a možnost zapsání do VTP, měl jsem je 17" na Sportsvanu a objednám je na Atecu v 8x18" na pneu 225/50, cena 5400/ks celkem slušná. Budu tam na jaro dávat i větší brzdy 340mm, stávající 314mm houby brzdí a jde to jednoduše zaměnit - cena 10 tisíc vč.brzdičů a plechů za to, nebo 19 tisíc s kotouči a deskama z GTI Clubsport S = bimateriál kotouče). [odkaz] -
Ronault. 28.12.19 19:38
« Re: Re: Re: G8 ceny
Mám pocit, že český distributor Volkswagenu si dělá dobrý business. Na eshopu VW stojí sada disku Pamplona s Continental TS 850 P 399 euro [odkaz]
Jdu jsem ve VW poptával stejný disk samotný, byla mi řečena cena 15,500 za kus, v Německu s gumou v ceně cca 3500Kc stojí 10000 Kč. :-O 8-s -
iudex 27.12.19 20:21
« Re: G8 ceny
Wl: ad ceny nového Golfu: samozrejme že je drahý, to, že nejaký novinár vydáva čierne za biele ešte neznamená, že je to tak. Stačí si zobrať cenník starého Golfu: 1.0 TSI 85 kw edition trendline je za 14980 eur, nový Golf 1.0TSI 81 kW (základná verzia ani nemá názov) je za 18050 eur. Teda vyše 3000 eur rozdiel, nerátajúc stratu 5 koní.
Alebo inak: za cenu uvedeného nového G8 81 kw v základnej verzii je G7 1.5TSI 110 kw v Comfortline. -
iudex 26.12.19 21:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Fred: idem zajtra do Vrátnej. Síce tam aktuálne nie je skoro žiaden sneh, ale oddnes mrzne, tak tajne verím, že nafúkajú a cez víkend si trochu zalyžujeme.
Dnes som bol v Karpatoch na túre a šmýkal som sa po blate, 26. decembra to je ostuda. -
Ronault. 25.12.19 23:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Thomasino: kdyby nebyly za rozumné peníze, nešel bych do nich ;-) nicméně nečekal jsem, že originál stojí jeden kus skoro 16t 8-s Když si vemu, že loni měla Škodovka originály litaky 16 na otcovu Fabii v akci za 1060 Kč za kus!!!, tak je asi jasné, kolik VW na jednom disku vydělá 8-s -
Thomasino 25.12.19 22:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Zbytečně řešíš blbiny. Na mě teď pojišťovna nezkoušela, že jsem měl všechny pneu širší o 10mm. Kdyby jo, tak bych je poslal do háje, nebo soudní znalec. Už to v konkrétním případě prohráli u soudu se soudním znalcem, že takto malý rozdíl nemá skoro žádný vliv. Když dáš podprůměrnou čínskou gumu v patřičném rozměru, bude mít i na mokru horší vlastnosti než top pneu o 10mm širší. Ale hlavně na disky ti nikdo nekouká. Pokud tam dáš krytky VW, už vůbec ne! Ale chápu že origo je lepší, pokud budou teda za rozumný peniss :-) Navíc na tyhle BBS kola dostaneš typový list, takže jsi krytý. -
Ronault. 25.12.19 22:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Thomasino: tak preferuji originály, pravda, ty Pamplony jsou lepší nejen pro lakovanou verzi, ale i hlavně v tom, že při stejné gumě je užší disk, tedy více ho kryje guma a lépe se vzorek otevře do sněhu. Ale především přímo ve VW by ta kola stála majland, obojí, ale v inzerátech třeba na bazosi jsem nikde nenašel Pamplony, jen ty Miltony a to za cenu jednoho a půl disku přímo od VW a jsou nové, takže není o čem přemýšlet.
Samozřejmě se může v těch kolech pak vrtat třeba při nehodě nějaký odhadce nebo znalec. -
Ronault. 25.12.19 20:40
« Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Thomasino: disky dle TP v 17 jsou 17x7.5J ET51 5x100 , mimo originály to splňují jediné AEZ Steam, které mi na zimu taky nepřijdou zrovna super.
Samozřejmě pár jich VW k běžnému Polu má na výběr, třeba Pamplony v šedé [odkaz] a stříbrné [odkaz]
Problém je, že jsou 7J, tedy 215/45 by mohly mít, ale 7J není v TP na Polo GTI.
Samozřejmě, je hodně lidí co řeší jen velikost gum, ne tolik ET, navíc na originálních kolech by to bylo i nenápadné, že nejsou v TP, ale...
Navíc nový jeden disk Pamplona stojí jen o pětistovku méně než onen broušený přímo určený na GTI.

[odkaz]