Ronault. 29.12.19 20:16
« Re: Re: G8 cenezlaciny
Dnes mám dva automobilové zážitky.
Dostal jsem defekt. Je to docela zvláštní. Jel jsem z Boskovic do Prostějova, cesta je zatackovita a po vkročení do Olomouckého kraje děravá. Znám jí jak své boty, takže tam jezdím dost ostře. Dneska ale bylo pod nulou, přitom navlhlo, tak jsem na to moc netlačil. Když tu na rovince rána od zadního kola, ale výmol jsem neviděl, navíc to neznělo jako výmol, za mnou nic neleželo. Po 2 km jsem raději zastavil a auto obešel, kouknul zespod, nikde nic. Dalších cca 10 km jsem po hodně rozbité cestě, kousek jsou i panely, jel docela rychle, místy 120, ale středem mimo díry, prostě to tam znám. Následně jsem natankoval, u zadního levého kola i klečel, když jsem nabíral aditivum, prázdné gumy bych si všimnul, ještě jsem se díval, protože uvíznout s defektem na D46, kde není krajnice a zatáčky je o hubu. Projel jsem Prostějovem, najel na dálnici a slyším hučení. Sklopil jsem zrcátka k zemi a vpravo prazdno.
Zastavil jsem, vylezl, zhodnotil stav, že disk OK, ale bočnice gumy na pokraji sil, kouknul dopředu a krokem ujel cca 400 na místo, kde nejsou svodidla a zastavil tak, ať nejsem v cestě.
Do Wazu jsem vložil odstavené vozidlo, ať mě někteří vidí >:D
Pro jistotu zavolal 158, ale nepřijeli, protože do jízdního pruhu jsem nezasahoval a kolo bylo vpravo.
Za 10 minut jsem měl kolo přehozené, moc příjemné to u dálnice není.
Musím pochválit Renault za plnohodnotné rezervní kolo a hlavně za hever tvaru X, co i na štěrkovém podkladě, co se propadal, držel. Představa, že mám jen ten tvaru Y jak mají Škodovky, to by mi to spadlo.
Jak jsem vyjel, hlásili v Radiožurnálu odstavené auto na 28.km a pak za 15 minut, že nepojízdné auto se podařilo odtáhnout >:D
Asi jel kolem Áda, viděl stát Renaulta a čekal jedině odtah >:D
Nicméně k otázce na zkušené petrolheady...
Doma jsme ohlédli kolo, díru jsme nenašli, bočnice je KO a je na ní asi boule, ale do výmolu jsem nevjel, navíc profil 55 na takové cestě nemůže být problém.
Myslíte, že mohla prdnout jen tak některá z výztuh gumy? Přitom je to rok starý Nokian, žádný protektor :-O -
Ronault. 29.12.19 18:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Takže postupně...
WL: ona, té modré je tam na takové auto hodně, ale v Polu ta červená nevypadá až tak zle v reálu a dost dlouho jsem nad ní uvažoval...a furt si nejsem jistý >:D
Každopádně kdyby jí tam bylo o kousek méně...
Thomasino: pozdě, právě jsem dovezl z"ojczyzny“ celou sadu napíšu zvlášť v samotném příspěvku :-) -
pradeda777 29.12.19 11:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Ano, v recenzích na tvrdé lehce poškrabatelné plasty poukazovali a celkem "nízká" cena by tomu a výrobě v Mexiku (to sem nevěděl) odpovídala. Naživo sem zatím neviděl. V Anglii se T-Roc prodává moc dobře.
Ale....jak už sem v minulosti několikrát zmínil, interiér, pokud jsou sedadla a posaz za volantem ok, mě zas tak moc nezajímá. Na druhé straně přístrojová deska nevypadá vůbec marně.
Vidím to jako vhodnou alternativu k X2 M35i a AMG GLA. RSQ3 SB je už trochu jinde. Teď už bude jen záležet na tom, jak to bude s pohodlím...jo, a s tím Akrapovičem (z výroby?) zní docela zajímavě....
Thomasino 28.12.19 22:16
« Re: Re: Re: Re: G8 ceny
Ty Pamplona jsou pěkný !! Ale myslel jsem, že jsme si vysvětlili, že zimní kola budeš potřebovat shánět až v létě !! >:-[] >:D
P.S.: Mě posunuli dodání na skoro půlku ledna, teprve po 6.1. mohou auto naložit ve fabrice, pak jde do skladu v Rakousku, odkud ho po zaplacení pošlou dealerovi :-O
edit: mimochodem Golf v barvě Thungsteg s BBS SR v šedé ;-) [odkaz]
Nebo budeš mít Limestone?? [odkaz] [odkaz]
Velmi praktická barva kol, dobrá značka (ikdyž nejlevnější řada), typový list a možnost zapsání do VTP, měl jsem je 17" na Sportsvanu a objednám je na Atecu v 8x18" na pneu 225/50, cena 5400/ks celkem slušná. Budu tam na jaro dávat i větší brzdy 340mm, stávající 314mm houby brzdí a jde to jednoduše zaměnit - cena 10 tisíc vč.brzdičů a plechů za to, nebo 19 tisíc s kotouči a deskama z GTI Clubsport S = bimateriál kotouče). [odkaz] -
Ronault. 28.12.19 19:38
« Re: Re: Re: G8 ceny
Mám pocit, že český distributor Volkswagenu si dělá dobrý business. Na eshopu VW stojí sada disku Pamplona s Continental TS 850 P 399 euro [odkaz]
Jdu jsem ve VW poptával stejný disk samotný, byla mi řečena cena 15,500 za kus, v Německu s gumou v ceně cca 3500Kc stojí 10000 Kč. :-O 8-s -
iudex 27.12.19 20:21
« Re: G8 ceny
Wl: ad ceny nového Golfu: samozrejme že je drahý, to, že nejaký novinár vydáva čierne za biele ešte neznamená, že je to tak. Stačí si zobrať cenník starého Golfu: 1.0 TSI 85 kw edition trendline je za 14980 eur, nový Golf 1.0TSI 81 kW (základná verzia ani nemá názov) je za 18050 eur. Teda vyše 3000 eur rozdiel, nerátajúc stratu 5 koní.
Alebo inak: za cenu uvedeného nového G8 81 kw v základnej verzii je G7 1.5TSI 110 kw v Comfortline. -
iudex 26.12.19 21:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Fred: idem zajtra do Vrátnej. Síce tam aktuálne nie je skoro žiaden sneh, ale oddnes mrzne, tak tajne verím, že nafúkajú a cez víkend si trochu zalyžujeme.
Dnes som bol v Karpatoch na túre a šmýkal som sa po blate, 26. decembra to je ostuda.

To. že jste díru nenašli, ještě neznamená, že tam není. ;-)
Ty na tom nemáš přímý TPMS (se senzory ve ventilcích)? To je jediný účinný systém proti nežádoucím následkům defektu.
A ten druhý automobilový zážitek?