Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 30.12.19  13:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

Myslím, že s tím má hodně co do činění ta výroba v Mexiku, jestli tomu tak je. Náklady na prac. sílu v Mexiku a prac. sílu v DE?
    Tož, já ty asistenty měl už v X5 a mám je i v jedničce, a tak nějak jsem si na ně zvykl. Abych se přiznal, tak mě i několikrát připomněly, že roky sú tu a reakce nám zpomalují... ;-)
    No a jak sám píšeš, cena je víc než v normě a tak nějaký ten asistent pro dědu se do ní vejde.... ;-)
    Cena bude také ovlivněna "ekonomickou" vnitřní výbavou, jak už bylo zmíněno dříve.
    V každém případě, jestli bude svezení (a tady mám zase obavy s dostupností předváděčky) "souhlasné", tak za ty peníze.....no nekup to..... ;-)
    Rozměrově je do města perfekt...4234mm a oproti X2 M35i o cca 400k Kč levnější...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.12.19  13:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

deda: tak tá Tvoja konfigurácia je prehnaná a zbytočne predražená (ako tradične; načo Ti je napr. asistečný paket vodiča?). Ale zaujala ma jedna vec: že T-roc R je oveľa lacnejší ako Golf R. To ma popravde prekvapuje, ja vnímam T-roc ako SUV verziu Golfa 7 (obe na platforme MQB s identickou technikou), logicky som čakal, že módne SUV bude drahšie ako konvenčný hatch. A je to naopak, Golf R stojí 42970 eur, kdežto T-roc R stojí 38910 eur. Ani to nie je málo, ale k kontexte triedy a toho výkonu je to prekvapivo lacné (príbuzná Ateca Cupra stojí cez 44t). Aj s mojou výbavou (DCC, winter paket, žltá metla) sa zmestím do 40t (39830), kdežto porovnateľný GR je cez 45t (45160). Zaujímavé.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 30.12.19  12:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

wl.........T-RR kód BTDVCH
    Edit. Vyobrazená kola nic moc. A černé 19" taky nic moc.
    Černá střecha je ok, ale v tomto případě se mě nelíbí to pokračování dolů na C sloupku. Proto jsem to nebral. I střešní okno jsem vynechal, protože na Yarise S/O nemáme a nechybí nám. Zatmavená skla mě nic neříkají. Vzadu málokdy někoho vezeme.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.12.19  01:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny

Ron
    RT Torax není jen leasingovka, ale "špekulanti" to jsou dobří.
    Ta kola cos koupil jsou (mimo jiné) opticky minimálně o 1/2" větší, než Pamplony. Na tom šedém R-linu vypadají subjektivně spíš jako 18", než 17".
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 30.12.19  00:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny

WL: je to možné, taky možnost, RT Torax je jen leasingovka.
    Trošku mi ty Bonneville připadají na GTI, tedy "drsnější" verzi, lehce takové, jak to říct, veselé? Ale zase v té šedé Pamplony zaniknou na Limestone grey, kdyby to bylo na červené nebo bílé, bylo by to lepší. No a ve stříbrné jsou ty Pamplony zase trochu nuda. Takže asi ano, volba to bude dobrá, takhle asi v R-line: [odkaz]
    Megane je ročník 2013, tedy poslední rok, kdy monitorace tlaku nebyla povinná a já bral skladovku, která to neměla. A i kdybych jí nebral, asi bych si za to nepřiplatil.

Thomasino: [odkaz]
    Mrkni, přesměruje tě to na allegro.pl, ale vzhledem k tomu, jak velký sklad tam měl, tak na webu nemá určitě všechno. Domluva a ochota byla příkladná a typický polská, tedy "niema problem v niedzele podweiczor, nich pan dojedzie" :-) A podle všeho když si počkáš, dodá cokoliv. Koukal jsem a raději se neptal odkud, ale asi z nějakých předváděček nebo prvosériových aut to berou, jinak se to vysvětlit nedá.
    No a u těch mých mi řekl, že cenu má nízkou, protože 17" na Polo moc lidí na zimu nechce, ani na GTI, což se sám diví...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.19  23:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

pd777
    Ještě za tu "hrůzu" platit, jo?
    U Pola GTI si můžeš vybrat mezi červeným a kovově šedým dekorem a obojí je bez příplatku.
    Jakou si dal barvu, máš nějaký kód konfigurace na T-RR?
    Co třeba: 4AMH7Y
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.12.19  23:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

Modrý dekor Lapiz přístrojové desky a předních dveří v T-RR je za příplatek 2.800 Kč. Červený není v nabídce. V základu vše šedočerný......
    Jinak dojezdové 18" kolo je v nabídce....zadarmo.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.19  23:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny

Heller už s tím má společného jen to jméno/název (zatím), majitelem je - Porsche Inter Auto CZ spol. s.r.o., a že by zrovna tahle firma jezdila do Polska na levnější kola...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.19  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny

Ron
    Cena za 1ks Pamplon (jako origo ND) může být i výrazně jiná, než přepočtená z celé sady včetně pneu.
    A ta cena co ti řekli u těch Pamplon mi přijde moc vysoká, zeptal bych se na ni raději znovu, nebo jinde. Na originál kolech z GTI, VW žádné komplet sady s pneu nenabízí.
    S tím ostravským prodejcem bych to viděl spíš na RT Torax, to jsou takoví střelci ke kterým by to sedělo mnohem spíš, jsou to vlastně neautorizovaní prodejci (autorizaci mají na prodej Škoda a Seat) s autorizovaným servisem Audi/VW/Škoda/Seat.

P.S. Žena má pravdu, tyhle vypadají rozhodně líp.
    P.S.2 - Co to TPMS na Meganeu, na zimních ho nemáš?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.12.19  22:46

« Re: Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny

Máš odkaz na nějakou jeho nabídku nebo inzeráty prosím?
    S tím Hellerem jsi mě pobavil. Ale nakonec proč ne, každý vydělává jak umí >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.12.19  22:36

« Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny

A ten druhý... Byl jsem si pro kompletní kola na Polo, i když Polo ještě asi ani není vyrobené >:D
    Nakonec jsem našel na polském "aukru" tyhle [odkaz] za cenu cca 21t Kč, ale ne za kus, ale za sadu včetně zimních gum Bridgestone :-O
    Trochu jsem to mu nevěřil, ale inzeráty jsem našel asi tři v různých částech Polska.
    No pán měl moc pěkný barák, u baráku velké dvě garáže a takový "hangár" plný originálních kol i s gumami, především BMW, VW, Audi, Škoda, M-B, před barákem GLE coupé. Ze všech stran jsem je zkoumal, jestli mají všechny znaky VW, jestli to nejsou nějaké repliky, nebyly.
    Pán říkal, že je vozí z Německa, v podstatě cokoliv. Ty druhé Pamplony by měl taky, ale jen na letních gumách a na jiném skladu a moc se mu je do zimních nechtělo dávat a manželce se spíše líbí tyhle a já nejsem jistý, jestli se mí šedé na šedém líbí, že až moc zapadnou.

Co mě ale zaujalo je, že říkal, že k němu jezdí Ostravský prodejce VW, čili jedině Heller a bere od něj sady na Touarega, kdy je zákazníkům dávají jako formu slevy, že jím dají sadu zimních kol. Samozřejmě to mají za zlomek ceny u něj proti cenám VW ČR. Šikulové...

Nicméně to potvrzuje to, co jsem psal níže, že na německé e-shopu jsou ceny disků a sad kol za v podstatně zlomkové ceny proti českým :no:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.12.19  22:02

« Re: Re: Re: Re: G8 cenezlaciny

Rone - s dírou co nemůžeš najít si skoč na jiné patro na gynekologii ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.19  20:35

« Re: Re: Re: G8 cenezlaciny

Ron
    To. že jste díru nenašli, ještě neznamená, že tam není. ;-)
    Ty na tom nemáš přímý TPMS (se senzory ve ventilcích)? To je jediný účinný systém proti nežádoucím následkům defektu.

A ten druhý automobilový zážitek?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.19  20:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

Ron
    V PGTI je to přijatelnější, ale udělal si dobře.
    [odkaz]
    V T-RR jsou modré i ty široké horní dvěřní lišty (až dozadu).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.12.19  20:16

« Re: Re: G8 cenezlaciny

Dnes mám dva automobilové zážitky.
    Dostal jsem defekt. Je to docela zvláštní. Jel jsem z Boskovic do Prostějova, cesta je zatackovita a po vkročení do Olomouckého kraje děravá. Znám jí jak své boty, takže tam jezdím dost ostře. Dneska ale bylo pod nulou, přitom navlhlo, tak jsem na to moc netlačil. Když tu na rovince rána od zadního kola, ale výmol jsem neviděl, navíc to neznělo jako výmol, za mnou nic neleželo. Po 2 km jsem raději zastavil a auto obešel, kouknul zespod, nikde nic. Dalších cca 10 km jsem po hodně rozbité cestě, kousek jsou i panely, jel docela rychle, místy 120, ale středem mimo díry, prostě to tam znám. Následně jsem natankoval, u zadního levého kola i klečel, když jsem nabíral aditivum, prázdné gumy bych si všimnul, ještě jsem se díval, protože uvíznout s defektem na D46, kde není krajnice a zatáčky je o hubu. Projel jsem Prostějovem, najel na dálnici a slyším hučení. Sklopil jsem zrcátka k zemi a vpravo prazdno.
    Zastavil jsem, vylezl, zhodnotil stav, že disk OK, ale bočnice gumy na pokraji sil, kouknul dopředu a krokem ujel cca 400 na místo, kde nejsou svodidla a zastavil tak, ať nejsem v cestě.
    Do Wazu jsem vložil odstavené vozidlo, ať mě někteří vidí >:D
    Pro jistotu zavolal 158, ale nepřijeli, protože do jízdního pruhu jsem nezasahoval a kolo bylo vpravo.
    Za 10 minut jsem měl kolo přehozené, moc příjemné to u dálnice není.
    Musím pochválit Renault za plnohodnotné rezervní kolo a hlavně za hever tvaru X, co i na štěrkovém podkladě, co se propadal, držel. Představa, že mám jen ten tvaru Y jak mají Škodovky, to by mi to spadlo.
    Jak jsem vyjel, hlásili v Radiožurnálu odstavené auto na 28.km a pak za 15 minut, že nepojízdné auto se podařilo odtáhnout >:D

Asi jel kolem Áda, viděl stát Renaulta a čekal jedině odtah >:D

Nicméně k otázce na zkušené petrolheady...
    Doma jsme ohlédli kolo, díru jsme nenašli, bočnice je KO a je na ní asi boule, ale do výmolu jsem nevjel, navíc profil 55 na takové cestě nemůže být problém.
    Myslíte, že mohla prdnout jen tak některá z výztuh gumy? Přitom je to rok starý Nokian, žádný protektor :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.12.19  18:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

Takže postupně...

WL: ona, té modré je tam na takové auto hodně, ale v Polu ta červená nevypadá až tak zle v reálu a dost dlouho jsem nad ní uvažoval...a furt si nejsem jistý >:D
    Každopádně kdyby jí tam bylo o kousek méně...

Thomasino: pozdě, právě jsem dovezl z"ojczyzny“ celou sadu napíšu zvlášť v samotném příspěvku :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.12.19  18:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

....to je pravda.....taky se mi nelíbí....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.19  18:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

Ty masivní modré rámečky jsou hrozné, horší, než ty červené v Polu GTI.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.12.19  11:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

Ano, v recenzích na tvrdé lehce poškrabatelné plasty poukazovali a celkem "nízká" cena by tomu a výrobě v Mexiku (to sem nevěděl) odpovídala. Naživo sem zatím neviděl. V Anglii se T-Roc prodává moc dobře.
    Ale....jak už sem v minulosti několikrát zmínil, interiér, pokud jsou sedadla a posaz za volantem ok, mě zas tak moc nezajímá. Na druhé straně přístrojová deska nevypadá vůbec marně.
    [odkaz]
    Vidím to jako vhodnou alternativu k X2 M35i a AMG GLA. RSQ3 SB je už trochu jinde. Teď už bude jen záležet na tom, jak to bude s pohodlím...jo, a s tím Akrapovičem (z výroby?) zní docela zajímavě....
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.12.19  23:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: G8 ceny

Ale co ten interiér !!?? Nebo s těmi tvrdými plasty skoro všude už něco udělali? Nejhorší interiér u VW za poslední roky, podle mého názoru. Je vidět že to dělají v Mexiku :-O
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…