Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 07.01.20 12:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Jo, jo, ta čevrená metalíza VELVET je fajn, mám ji na ATECE, protože se vyrábí na stejné lince jako Karoq, takže nabídku barev převzala Ateca od Škodovky >:-[]
Na slunku je teda hodně světlá, skoro by se mi líbila tmavší ala Mazda 3, ale jinak je fajn.
[odkaz] / [odkaz]
IUDEX - ten motor 2,0 TSI 140kw co mám i já, ten vypadl z nabídky jako na pořád, nebo jen dočasně? Vždyť ho mají v komplet nabídce, počínaje Leonem, Koktou, Superbem, Karoqem, Kodiakem.. Tu 1,5 TSI s tou horší suchou 7DSG nechceš, jsou hodně poruchové. Navíc ten motor moc nejede! -
white label 07.01.20 12:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
iudex
Je mi jasné, že red velvet by byl tvůj favorit (je fakt hodně dobře trefená), na druhou stranu z nebarev je tohle (podle mě) aktuálně nejlepší volba na Škodovku a jak psal Ron na Supu vypadá lépe v liftbacku, než v kombíku. A co je (zvlášť pro tebe) důležité, je maximálně praktická, s tím přijedeš na myčku a říkáš si, mám to vůbec mýt, není to ještě v pohodě, a pak na to pustíš proud vody a nechápeš odkud se najednou bere tolik špíny.
Třeba Kodiaq RS už jsem viděl naživo ve všech barvách a tam taky za mě z barev nejlepší velvet a z nebarev tohle(šedá steel). Přitom drtivě nejvíc je jich v modré Race, která se na takovou "bednu" vůbec nehodí.
Tady ta Ruby nevypadá úplně marně, ale na některých fotkách je ještě víc vínová, čehož bych se obával, musel bych ji vidět. -
woody-alien 07.01.20 11:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
iudex: Řeči o nákupech aut jsou vždycky zajímavé. :-) Jinak shodou okolností jsem jeden oranžovej Proceed GT nemohl přehlédnout přesně na Silvestra. Byli jsme se podívat na ohňostroj v Lovosicích (jelikož nikde jinde blíž nebyl, pak až dycky Most) a v centru tam s ním pojížděl chlapík středního věku sem a tam a túroval. Ten zvuk nebyl zcela jistě sériovej....Aktuálně je v ceníku za 705t s manuálem, což je podle mě dost a víc než u vás, ale v českým ceníku nejsou ty příplatkové pakety...u nás je to už v sérii. -
iudex 07.01.20 10:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Som rád, že som tu rozpútal vášnivú nákupnú debatu. >:D
Jazdenky nie sú moja šálka kávy, niet nad to sedačky si oprdieť sám. >:-[] A mám rád tú vôňu nového auta.
Ad Leon, je to fajn auto a stále sa mi páči, ale výber je aktuálne malý, Cupra ako rodinné auto je asi trochu hardcore a drahá a "warmcombi" 140 kW verzia rovnako vypadla z ponuky, takže medzi udusenou 1,5TSI a Cuprou nie je nič. Naviac v dobe, keď sa už preháňajú po cestách maskované kúsky novej generácie, ktorá má byť predstavená o mesiac, by som už tento model nebral: [odkaz]
wl: ten Superb vyzerá dobre, v Sportline ešte viac. Tá šedá neviem, na jednej strane to celkom ladí a vyzerá neopozerane, na druhej strane je to trochu ako základná farba. Sup mám "vybraný" v tej peknej červenej velvet: [odkaz]
Inak ani tá červená ruby na Focuse nie je zlá, je síce trošku tmavšia ako by sa mi páčilo, ale má hĺbku a na rodinnom kombíku to nemusí byť zlé: [odkaz] -
Ronault. 06.01.20 19:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
Iudex: tvůj přístup hodnotím velmi kladně, vidím, že jsi se inspiroval u mne, když mi odešla baterka na Meganu, naznačil jsem, že je čas na výměnu a do pár týdnů objednal Polo GTI :-! A byl to dobrý nápad, teď jsem ještě pichnul gumu, tak to začíná >:D
Tak mě napadá jak sleduji dohazovače Thomasina, věděl bych taky o jednom pěkném kousku, barva exklusivní Cedre, první majitel, který byl extrémně pečlivý, je to Mégane GrandTour 1.6 dCi >:-[] :-! >:D
Jinak mě na Supu ta šedá taky nějak nesedí, tady na liftbacku je to lepší než na Combi, ale i tak.
Každopádně auta opravdu drahnou a výběr se redukuje, jsem rád, že jsem to tak stihnul -
Thomasino 06.01.20 19:39
Jenže tobě tam zapomněli dát barvu !! >:-[] >:-[]
Mít před nehodou a být to třídvířko, jako RaceCar na okruh bych to zvážil ;-) Ale na to stačí z Německa 2 roky jetá normální Cupra 290/300 za 550-650 tisíc :-! Třídveřová! -
Thomasino 06.01.20 18:28
Stejný motor a převodovka co mám v Atece, skvělý sedačky. Hrozná barva :-(
Mimochodem cestou z práce jsem potkal kamion u dealera Ford a asi přivezli kombik ST v oranžové. Bylo to křiklavé i za tmy ;-) >:D -
Thomasino 06.01.20 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
A co říkáš na tu Cupru? ;-) Ta je podle mě libová a pokud by IUDEX neřešil odpočet DPH, tak za mě skvělá koupě. Dneska najít takové auto bez filtru je super. Navíc po někom známém. Teda pokud nehledá velkou škatulu, když psal u Superbu. -
Thomasino 06.01.20 13:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020
iudex - osobně mi přijde oranžová na kombíku u Fo ST už moc šílená, nemluvě o tom, že na tu barvu půjde za jízdy více hmyzu a kdo to má stále umývat! 8-s Bral bych ale tu vínovou RUBY, ta se mi na živo na Focusech líbí, na slunku vypadá výborně! Zvláště jestli za tu modrou chtějí takový nesmysl. Navíc mě se tento odstím modré moc nelíbí, nějak to není ono. A to mám modrý celkem rád. Kdyby to byla ta pěkná tmavší modrá co byla na druhé generaci Fo ST, a co jsem málem objednal místo Golfu GTI, to by byla jiná káva !! [odkaz] / [odkaz]
Ale po různých peripetiích co si zažilo pár majitelů Focusů RS v posledních letech, bych osobně neměl tu důvěru koupit Forda, natož ST s podobným motorem. Hlavně způsoby komunikace a řešení reklamací ze strany zastoupení Fordu ČR byly katastrofální. U mě tato značka skončila :-(
P.S.: Známej prodává Leona Cupru v kombíku se skvělým motorem 2,0 TSI 300 koní, ještě bez filtru! Ale je to v edici KARBON, která to trochu navyšuje. Prodává ani ne po roce, starají se o auta dobře, je nadšenec do aut. Ale není tam odpočet dph. S cenou by asi ještě něco uměl. A má to ty skvělý příplatkový sedačky co jsem měl taky v Cupře. Pokud to na tebe není malé. Žena by ale byla ráda :-) Ale bacha, na okruhu bys byl rychlejší než s 340i !! [odkaz]

IUDEX, hele a co Ateca? Taková auta tě neberou? Musím říct, že teď s mýma problémovýma zádama je to fajn to nastupování. A délka 436cm do města je hodně na pohodu s parkováním. Ještě se dá najít pár s tím motorem 2,0 TSI 140kw, což je za mě optimální motorizace. Dojeď o víkendu na návštěvu a můžeš se svézt :-) Tady pár skladovek, jedna bílá v Ostravě, spíše bych šel ale do té šedé verze FR. Obě podobná konfigurace jako mám já a bez adaptivního podvozku a na 18" kolech. Naladění je za mě dobré a lepší než houpavý Karoq. [odkaz] / [odkaz]