iudex 08.01.20  08:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

VII: tak to asi bude najpravdepodobnejšie. Aj keď ma celkom zaráža, že koncern tak hrubo neodhadol dopyt po nejakom motore, že ho musel vyradiť z ponuky u množstva modelov, do ktorých sa pôvodne montoval (Leon, Octavia, Superb, Kodiaq....).
    Ron: so Supom rozhodne nesúhlasím, šedá na Superba znamená totálne splynutie s davom, Sup je na cestách veľmi rozšírený a 90% z nich má práve nejaký odtieň šedej. Jedine že by zapadnúť do davu bolo cieľom. Tie ostré tvary a jednotlivé línie vidieť na dokonale nasvietených promo fotkách, v reále to zaniká. Takže ak tie zaujímavé farby Škoda (na rozdiel od konkurencie) ponúka, prečo to nevyužiť: [odkaz]

foto VII

VII 08.01.20  07:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Nekončí, je pouze dočasně nedostupný. O ten motor je moc velký zájem a Audi ho nestíhá vyrábět, takže když se naplní kvóty pro objednání musí pryč z nabídky.

white label 07.01.20  23:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Ford T nikoli, tam to byla naopak jednoznačně nejhezčí barva z celé nabídky/palety barev. ;-)

foto Ronault-

Ronault. 07.01.20  23:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Ford model T to tak úplně nezabilo >:D >:-[]

Thomasino 07.01.20  19:55

Černou barvou zabiješ jakékoli auto!! :-) >:-[]

foto Ronault-

Ronault. 07.01.20  19:31

Za mě tedy Velvet nic moc barva, především na Karoqu mi vůbec nesedí a na Fabii taky ne. Nelíbí se mi, že na sluníčku pod některými úhly jde do růžova. Ještě tak nějak obstojně vypadá na Kodiaqu Sport line, ale v té výbavě bych volil bílou laser.

Dragon skin vidím podobně, prvně wow, ale časem začne štvát. Na limusinu nebo kombi klidně klasicky šedou Business nebo Quartz. Sice další z odstínů šedi, ale Superb je takový dynamický vytesaný z ingotu, tam ty ocelově šedé metalizy sedí... nejhorší je ho zabít černou

white label 07.01.20  18:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Dragon Skin (na Sportline je pořád) byla zajímavá hlavně v době, kdy to byla jediná možná barevně výraznější volba, po příchodu Velvet Red už bych jí ale přednost nedal, je to ten typ výrazného odstínu, který když máš (ve vlastní garáži) déle, tak se tzv."ohledí", ale občas ji potkat je příjemné oživení a jezdí jich relativně málo.
    Tangerine už není v nabídce na Superb a speciální lakování je možné jen k některým stupňům výbavy.

white label 07.01.20  18:14

Papírově nejsilnější E53AMG očekávání rozhodně nenaplnilo, že mu bude stíhat dieselová S4 bych netipoval. A hybridních 405hp/640Nm (S60P) je evidentně spíš teorie, než realita.
    A na brzdách jasně vládlo Audi, a "bezpečné" Volvo zase na chvostu.

iudex 07.01.20  16:48

Pekný dragrace: M340i, S4, E53AMG a S60 Polestar: [odkaz]
    and guess what: 3er, druhá najslabšia, s najmenším krútiakom, všetkým ukázala chrbát. A ako bonus najlepšie znie.

iudex 07.01.20  16:04

Tak logika hovorí, že novovyvinutý motor by nezarezali úplne (a v množstve modelov od Leonu cez Superb až po Kodiaq), snáď je to zase len nejaký dočasný nedostatok alebo homologizácia a pod. Ale prax ukázala, že nie vždy v automobilizme platí logika. Je tiež možné, že je pre koncern emisne (pokutovo) výhodnejšie mať len jeden "užraný" dvojliter (200 kW) namiesto dvoch. Uvidíme. Každopádne ak by sa tento motor do Superbu nevrátil, tak zbohom. 200 kW jednak do Superba nepotrebujem a jednak zaň nedám min. 38t eur. Moja hranica znesiteľnosti je v rozmedzí 30 až 35t eur (pred zľavou, so zľavou niekde okolo 30t).

Thomasino 07.01.20  15:44

A ty motory 2,0 TSI 140 kW končí, nebo jen dočasně nejdou objednat? Oni teda od začátku vždy chvilku jdou objednávat, pak zase nějakou dobu nejdou, prostě Kocourkov >:-[] >:-[] Když jsem objednával v březnu Atecu, tak objedat šly, o 2 měsíce později zase nééé. Pak v létě zase jooo.

iudex 07.01.20  14:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Dvakrát som sem písal, dvakrát mi príspevok zmizol 8-s tak len stručne:
    Tom: Ateca je malá, alternatíva k Superbu je Kodiaq/Tarraco. Ale SUV ma neberú, radšej klasiku.
    wl: tá šedá je fajn, medzi nefarbami asi top, ale Sup má veľkú ponuku farieb, okrem velvet aj fleetové, z nich najmä tangerine a cayenne orange, príp. raspberry red. A aj dragon skin bola parádna.

Thomasino 07.01.20  13:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Hrozně záleží jaké je světlo, blbě se fotí...
    IUDEX, hele a co Ateca? Taková auta tě neberou? Musím říct, že teď s mýma problémovýma zádama je to fajn to nastupování. A délka 436cm do města je hodně na pohodu s parkováním. Ještě se dá najít pár s tím motorem 2,0 TSI 140kw, což je za mě optimální motorizace. Dojeď o víkendu na návštěvu a můžeš se svézt :-) Tady pár skladovek, jedna bílá v Ostravě, spíše bych šel ale do té šedé verze FR. Obě podobná konfigurace jako mám já a bez adaptivního podvozku a na 18" kolech. Naladění je za mě dobré a lepší než houpavý Karoq. [odkaz] / [odkaz]

white label 07.01.20  13:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Th
    Velvet denně vídávám na novém Supu (Sportline/liftback) a naživo vypadá líp, než na tvé fotce.

Thomasino 07.01.20  12:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Jo, jo, ta čevrená metalíza VELVET je fajn, mám ji na ATECE, protože se vyrábí na stejné lince jako Karoq, takže nabídku barev převzala Ateca od Škodovky >:-[]
    Na slunku je teda hodně světlá, skoro by se mi líbila tmavší ala Mazda 3, ale jinak je fajn.
    [odkaz] / [odkaz]
    IUDEX - ten motor 2,0 TSI 140kw co mám i já, ten vypadl z nabídky jako na pořád, nebo jen dočasně? Vždyť ho mají v komplet nabídce, počínaje Leonem, Koktou, Superbem, Karoqem, Kodiakem.. Tu 1,5 TSI s tou horší suchou 7DSG nechceš, jsou hodně poruchové. Navíc ten motor moc nejede!

white label 07.01.20  12:47

w-a
    A jak vypadala ta oranžová na tom PrCeeGTu?

white label 07.01.20  12:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

iudex
    Je mi jasné, že red velvet by byl tvůj favorit (je fakt hodně dobře trefená), na druhou stranu z nebarev je tohle (podle mě) aktuálně nejlepší volba na Škodovku a jak psal Ron na Supu vypadá lépe v liftbacku, než v kombíku. A co je (zvlášť pro tebe) důležité, je maximálně praktická, s tím přijedeš na myčku a říkáš si, mám to vůbec mýt, není to ještě v pohodě, a pak na to pustíš proud vody a nechápeš odkud se najednou bere tolik špíny.
    Třeba Kodiaq RS už jsem viděl naživo ve všech barvách a tam taky za mě z barev nejlepší velvet a z nebarev tohle(šedá steel). Přitom drtivě nejvíc je jich v modré Race, která se na takovou "bednu" vůbec nehodí.
    Tady ta Ruby nevypadá úplně marně, ale na některých fotkách je ještě víc vínová, čehož bych se obával, musel bych ji vidět.

foto Dany

Dany 07.01.20  12:43

Proceed GT má celkom pekne naladený sériový výfuk s klapkou

white label 07.01.20  12:28

« Ondra a Jimny

foto woody-alien

woody-alien 07.01.20  11:17

iudex: Řeči o nákupech aut jsou vždycky zajímavé. :-) Jinak shodou okolností jsem jeden oranžovej Proceed GT nemohl přehlédnout přesně na Silvestra. Byli jsme se podívat na ohňostroj v Lovosicích (jelikož nikde jinde blíž nebyl, pak až dycky Most) a v centru tam s ním pojížděl chlapík středního věku sem a tam a túroval. Ten zvuk nebyl zcela jistě sériovej....Aktuálně je v ceníku za 705t s manuálem, což je podle mě dost a víc než u vás, ale v českým ceníku nejsou ty příplatkové pakety...u nás je to už v sérii.