Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.01.20  13:07

« Re: Re: Re: Re: Re: M135i vs Golf R

mkt....zajímavé, že v té srovnávačce borec vychvaloval jak GR dobře točí (lepší než M135i) a tacho na obrázku je již od 6000 ot vyznačeno napůl červenou a 6500 konec....
    V mém slovníku "dobře točí" je spojeno s Hondami, které jsem měl, kde i před úpravami motor točil do 8500 (omezovač) a po úpravách do 9500.... ;-) Ano, byly to atmosféry... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 09.01.20  13:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: M135i vs Golf R

Veru tak, HH su riadne rychle. Znamy mi vravel, ze seriovu CUPRU R mali na brzde a mala vyse 320 koni. Ved zrychlenie zo 100 na 200 to ma cca 12 sek.

Co sa tyka beznej vikendovej jazdy, tak na CUPRE mam jeden problem:
    Idem si svojim tempom, dobehnem pomalsie "premiove" auto a ak ho aj nasledne predbehnem, tak vidim, ako sofera ide slak trafit, ze ho predbehol nejaky posraty SEAT.
    Nasledne sa silou mocou chce pretekat (cim ma ohrozuje, tlaci sa na mna), lebo to jeho ego nedokaze spracovat... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.01.20  11:08

Takže čo ďalej? Ideme do HH v budúcnosti? Dobre sa s tým parkuje, moc to nežerie, ide to ako ďas, chladnička sa dá v tom previezť a cenovo to ešte ujde.
    QV ale samozrejme ostáva doma.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.01.20  10:05

« Re: Re: Re: Re: M135i vs Golf R

Tiež to tak vnímam. Moje auto má šancu ujsť hothečom len pri pevnom štarte (ak ide o FWD hotheč, kde mám výhodu AWD a tiež len za predpokladu, že ja dobre radím, čo nie je pri bavoráckom manuále a mojej "šikovnosti" vždy pravidlom >:-[] ) ), alebo naopak pri vysokých rýchlostiach, povedzme nad 150. No ale kde okrem okruhu človek ide 200 kmh? Nikde. Obdobne semaforové "dragrace" nie sú zrovna bežné/normálne. Takže pri 90% bežných jázd, teda v rýchlostiach od 30 do 150 tie hotheče sú rovnako rýchle, ak nie rýchlejšie, resp. ich nemám šancu predbehnúť.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.01.20  09:53

« Re: Re: Re: M135i vs Golf R

Ako píše Tom, tak aj ja som mal s QV celkom problém pri Covenantovej Cupre a jednom CTR. Tie autá idú ako ďas a začal som im utekať až pri hodne vysokých rýchlostiach a to a ani nie štýlom že mám 200PS naviac.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.20  00:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: M135i vs Golf R

Hlavně je to nafoceno na neorigo kolech se zimními pneu a k tomu píše v zimě nejeto!
    Ta bílostříbrná metla není špatná (z toho mála co se na to po face nabízelo), konfigurace taky OK, akorát to nemá nemá dvojspojku.
    Ale kdo hledá třídvířko s manuálem tak za ty prachy to není špatné, navíc 310 PS bez OPF!
    Nebyl by špatný ten R360S pro švaic, ale ten byl jen v 5dv.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.01.20  23:22

No vidíš. Tehdy nebyl v ČR na prodej jediný kus (půlka července). No ale od půlky září, kdy jsem objednal M240i je to už stejně jedno >:-[] >:-[]
    Jen nechápu, jak někdo může dávat inzerát s takto nafocenýma fotkama a zaprášeným interiérem. Přijde mi to jako by ho žena nutila to prodat, ale on to prodat nechce, tak to nafotil a dal inzerát >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 08.01.20  23:07

« Re: Re: Re: Re: M135i vs Golf R

Thom: Tu mas jeden pekny a zachovaly.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.01.20  23:03

« Re: Re: Re: M135i vs Golf R

3 dny po bouračce jsem zjišťoval, jestli se dá objednat ještě Golf R ve třídveřovém provedení. Nedalo :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.01.20  22:51

« Re: Re: M135i vs Golf R

pd777
    G7R - 5 let? Už loni v listopadu mu bylo 6 let!
    Mimochodem v roce 2016 vznikla 220 ks (165hb/55kombi) limitka R360S (360PS/460Nm) pro švýcarský trh (maximálka 265 km/h).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.01.20  20:56

« Re: Re: M135i vs Golf R

Tak jako sám mám srovnání, kdy jsme byli s Covenantem na projížďce s jeho Cuprou 280 a po najetí na dálnici mě začal předjíždět a pořádně na to šlápl, pravda v první chvíli jsem to nečekal a získal náskok, ale měl jsem co dělat s M2, abych se ho držel (kolem 220 jsem se na to pak vykašlal). Motor 2,0 TSI (280-310hp) je fakt dobrej, sám jsem ho měl nakonec v Cupře. Taky je M2 těžší, ještě jsem jel ve dvou a on sám. Těch asi 220 kg rozdíl taky přispělo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.01.20  20:18

« Re: M135i vs Golf R

iu....podstatné bylo řečeno. Golf R je 5 let starý design, kdežto M135i je nová kára.... ;-) Ale.....motor v GR funguje i ve vysokých otáčkách.....a tam je bohužel M135i motor asi moc svázán emisemi.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.01.20  15:16

« Re: M135i vs Golf R

iu
    Ono se to, v dobových srovnávačkách, nedařilo ani předchozímu lepšímu M135i (ještě s rwd), takže teď tomu "jednoznačně" moc nevěřím... a třeba Ondra byl z nové M135i spíš zklamaný, a to i ve srovnání s vysloužilým G7R.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.01.20  14:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

iu
    Ta skořicová (cinnamon) má takový cihlově oranžovo-červeno-hnědý odstín.
    [odkaz]
    Něco takového už doma máš, tak by to chtělo spíš změnu, ať se ti to brzo neohledí, pak bys byl barevně bez alternativy.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.01.20  14:13

« M135i vs Golf R

Pekná porovnávačka M135i a Golfu R: [odkaz]
    Záver stručne: bavoráku sa podarilo to, čo sa nepodarilo predtým A3ke ani A-Klasse: zosadiť z trónu Golf R. Je jednoznačne lepšie jazdiacim autom z dvojice.
    Ešte k Superbu velvet red: Rasťo testoval Sup hybrid: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.01.20  14:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Tohle by mohlo posloužit i jako univerzál pro "starší couple"...... ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.01.20  13:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Ronault: a si si istý, že tá červená, o ktorej píšeš, bola velvet red? Pretože tá do ružova určite nejde: [odkaz] Mohla to byť niektorá fleetová farba, tam je tiež viacero rôznych červených odtieňov, napr. raspberry red: [odkaz] alebo corrida red: [odkaz]
    wl: tak osobne aj Superb považujem v oranžovej za OK, napr. cinnamon: [odkaz] ale súhlasím s Tebou, že najlepšou voľbou z farieb je velvet red.
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 08.01.20  13:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

Iudex
    Oni by ho rádi vyráběli více, ale co mají dělat, když jim snahu ku... EU.
    Neustále ho musejí homologovat podle nových a nových norem a to se pak těžko vyrábí, když navíc poptávka po benzínech je vyšší než se očekávalo v důsledku Dieselgate.
    Naštěstí od ledna 2021 bude konečně do roku 2024 klid a situace s motorovou paletou by se měla ustálit. Naopak mám zprávy, že původní černé scénáře o konci velké spousty motorů se konkrétně u VW konat nebude. Plánem je opětovně nasadit i motory, které dříve vypadly z nabídky nebo budou končit v průběhu tohoto roku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.01.20  11:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: PF 2020

iu
    Navíc kromě té šedé Steel nemá Škodovka žádný zajímavý odstín šedé typu CSG, LSG apod.
    Zrovna tomu skautovskému stylu kombi Supu ta oranžová moc nesedí. Se sportlineovým liftem by to bylo určitě lepší, ale tomu stejně z barev nejvíc sluší ta red velvet.
    [odkaz]
    Na oranžovou je Superb moc velké auto.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.01.20  11:45

iu.....k těm zajímavým barvám Škoda. Myslím, že to tu už zaznělo, ale na tu oranžovou je superb prostě moc velký. Speciálně jako Kombi. Na druhé straně ta červená by snad šla. Také si myslím, že většina lidí i firem kupuje Superb v těch šedých neutrálních odstínech právě proto, že chtějí zapadnout do davu a taková auta se také lépe prodávají, když přijde čas se jich zbavit.
    Naši mladí koupili nedávno Superb Kombi L/K v Modrá Láva tmavomodré/modrozelené metalíze, na slunci probleskuje tyrkysově zelená. I když se jedná o tmavou barvu i tato stála na bazaru dost dlouho.
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…