Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 16.01.20 13:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
Jak jsem psal, Cayman GTS 4.0 je cenově jiná liga, než aktuální 911 CS 992 (která je dražší i větší, než 991), takže není těžké pochopit jeho preferenci při nákupu sportovního Porsche. Jako bonus kombinace atmosféry s manuálem, která k charakteru Caymanu sedí skvěle.
Určitě je to aktuálně nejlepší koupě minimálně v řadě Cayman/Boxster.
Fotky na plochu:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
-
iudex 16.01.20 13:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
sf: nie, tam mám Tvoj rodný kraj, ale práve ho konfigurujem. >:D
wl: tak Tvoja 911ka mi pocitovo/priestorovo sadla ako * na šerbeľ, akurát na ceste sa zdala už pomerne široká. A ja som predsalen skromnejší chlapec (aj rozmerovo/hmotnostne), takže by som sa uspokojil aj s veľkostnou kategóriou Caymanu, notabene keď sú to obe víkendovky reálne len pre jedného (t.j. vodiča). :-) -
iudex 16.01.20 12:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
Kým doteraz BY som (ako teroretický bykupec) uvažoval medzi M2 a Caymanom (Porsche kvôli agilite, jazdným vlastnostiam a proste pre to meno, M2 kvôli šesťvalcu), po príchode GTS už by M2 ako alternatíva vypadla. Proste 400 koní a hlavne 6 valcov a s manuálom, tam nie je o čom. Z môjho pohľadu je teda GTS úplný ideál: základ je proste... základ, výkonovo i dynamicky, model S (a doteraz aj GTS) proste tú cenu so štvorvalcom neobhájili, jediný šesťvalec bola drahá (skoro na úrovni 911) a predsalen dosť ultimatívna GT4. Takže GTS s rovnakým, len o zanedbateľných 20 koní podladeným 4,0 B6 za 81t je ideál. Mám nový plagátový sen. >:D -
white label 16.01.20 12:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
iu
Není to tak jednoduché/jednoznačné jak píšeš, ale každopádně je Cayman GTS 4.0 naprosto skvělou alternativou za ještě relativně přijatelnou cenu, zejména ve srovnání s cenou za aktuální 911 CS 992.
Ohledně samotného místa/prostoru, nejde jen o ty +2 nouzová místa vzadu (v mém případě spíš jen jedno, za spolujezdcem, ale zaplať pánbú za něj), jde taky o to, že do 911 se vlezu poměrně pohodlně, což se o Caymanu říct nedá. Navíc 911ka je/bude jen "jedna" a i vedle poměrně designově povedeného Caymanu, je to i designová ikona, vedle které Cayman prostě vypadá jako baby 911, nejen ohledně velikosti.
A i u sportovního auta má menší/větší velikost (v případě rozdílu Caymanu/911) svoje pro/proti
i co se jízdních vlastností týče. -
iudex 16.01.20 12:36
« Re: Re: Re: Re: Cayman GTS
fred: no skús, či ti to nedajú na protiúčet. Veď 510 koní vs 400, to by sa im oplatilo aj bez doplatku. >:D
P.S. Tak toto bejbyporsche (v GTS) by som uprednostnil pred 911kou (ja viem, wl bude argumentovať, že Cayman je čistý športiak, kdežto 911 je 2+2 miestny univerzál, ale... nie je. Sú to obe víkendovky na zábavu pre dvoch, takže to radšej to menšie, agilnejšie auto).