Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 25.01.20 22:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
-
pradeda777 25.01.20 20:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
Evropské prodeje aut letos klesnou o dvě procenta. Odhadují to samy automobilky
David BurešDavid Bureš25. 1. 2020 • 20:29169
Problém může být také omezená nabídka (ve snaze o snížení flotilových emisí se očekává osekávání nejsilnějších motorizací) nebo třeba nedůvěra k novým technologiím. Vždyť kolikrát jste v poslední době slyšeli názor, že je přece lepší si koupit nějakou ojetinu než nové auto.............už tomu rozumíte? :-! -
Thomasino 25.01.20 18:05
« X2 M35i, X4 M40i a další auta na BMW xDrive Experience
Tak jsem dneska v Peci pod Sněžkou a širokém okolí vyzkoušel spoustu BMW xDrive modelů. Především M550i se kterou jsem jel 15km po okreskách (druhých 15km jako spolujezdec) a zpátky pak v X2 M35i. Ta je fakt poměrně tuho naladěná i v režimu komfort a na zimních gumách. Zvukově to není špatný, ale ta M550i se mi líbila samozřejmě o dost více! >:-[] Také jsem zkusil X4 M40i, nebo novou X6 na pneumatickém podvozku, dále novou předokolkově naladěnou M135i, ale bylo ve slalomu dost cítit to posazení motoru před nápravou a nedotáčivě se hrne po čumáku ven. Taky tam bylo Mini Clubman JCW, nějaké další X5, X7, nebo 12-ti válcová M760Li apod. Sníh jsme si užili cestou zpátky po zapadlých okreskách, kde jsme z velkého kopce dolů otestovali asistent pro sjíždění kopců. Celkem zajímavá akce!1 :yes:
Pradědo, přemýšlel bych na tvém místě o X3 a X4 v motorizaci M40i :-) Jede to jako hrom i v této velikosti auta. Na X4 se mi líbí že je nižší jako X3 a není to úplně klasické vysoké SUV. Ikdyž ten zadek ve světlé barvě není úplně povedený. -
white label 25.01.20 15:10
« Další tragická nehoda na stejné cestě
Během jednoho pracovního týdne, na stejné cestě, jen o dva km dál (na východ), další tragická nehoda opět s marnou asistencí vrtulníku. Tentokrát nerovný souboj kamionu a Felicie (vypadá jak po sešrotovaná na vrakáči) s 23 letým řidičem. Stává se tady z toho zase cesta smrti... :no:
[odkaz]
"...nehody, která si na Vsetínsku vyžádala již třetí lidský život v letošním roce..." -
pradeda777 24.01.20 23:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
-
iudex 24.01.20 21:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
Tak 1,1 mil (vyše 43t eur) by za jazdenú M140i r.v. 2017 (?) dal len čistý blázon, keď ako píše Tom fungl nová sa minulý rok dala kúpiť lacnejšie. A kto by pozeral podobne (málo) jazdenú, tak v Dojčlande sa také predávajú za cca. 35-36t (cca. 900t). Matne si spomínam z prednášok ekonómie, že takejto cene sa hovorí cena obľuby (cena vyjadrujúca citový vzťah predávajúceho k veci, teda mimo trhovej reality). ;-) -
pradeda777 24.01.20 18:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
Na konci léta se ještě dala objednat nová. Ale už jen v automatu. O vánocích už jen nová 1er FWD tří a čtyřhrnek (automat). Bye bye....šestivál......bye bye manuál....bye bye MPE....bye bye solidní zvuk výfuku.... :-( -
Thomasino 24.01.20 16:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
Jestli ti někdo byl ochotný dát 1.1 mega, tak to jsi měl prodat. Ještě na konci léta se dala koupit pod 1.1 mega nová M140i s automatem ZF ve skoro plné výbavě! >:-[] Středně vybavená j3n lehce nad milion. Navíc když tam nemáš barvu ;-)
P.S. Prodlužovat záruku později už nejde. A oni tam v tom konfigu neměli tuším Exclusive servis (vč.dílů), ale jen ten základní, jako garančka, oleje, filtry..) -
pradeda777 24.01.20 15:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
tms.......měl sem 1.1 nabídku těsně před vánocemi....jeden místní borec co vůz i mě zná, si chtěl udělat Ježíška..... ;-) Ale mě nic netlačí. Prodávat nemusím. Na další vůz mám ready cash... ;-)
Kdybych šel do kupátka, tak bych bral M2C v manuálu a pak řešil "změkčení" podvozku via KW nebo Bilstein. Možná by stačilo jen vyměnit tlumiče. Já vím, "springs and dumpers work together"...ale určitě by se nějaký borec našel co umí podvozky.... -
pradeda777 24.01.20 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
tms....tak kola se mě líbí. Detaily interiéru bych neřešil, ale chybělo by mě střešní okno a samozřejmě fofrklacek.... ;-)
Jo, a záruka se dá za nějaký peníz prodloužit i později.....myslím, že ten servis inclusive je důležitější.
Ale jinak cena je suprová, musíš uznat. Já bych za takový mrzký peníz dnes neprodával ani moji 1er "stařenku"...... ;-) -
Thomasino 24.01.20 00:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
Chybí tam M proužky na pásech [odkaz] , které jsem si nemohl odpustit, pak vyhř.volant a hlavně měl tento smůlu že má z fabriky pneu Bridgestone. Já měl štěstí a mám Michelin Super Sport ;-) Navíc jsem si nechal vyměnit ten panel na přístrojovce za karbon jako má M2, plus obložení kolem řadičky mám karbon/alcantara z M Performance doplňků >:-[]
[odkaz] - ale jen to dole, řadička zůstala původní a obložení kolem iDrive ovladače mám stříbrné: [odkaz]
A na volantu trochu karbonu. Jo a tento má podbarvení kol v černé, já v šedé. Taky mám prodlouženou záruku na 5 let, tento má jen servis zdarma na 5 let :-) -
pradeda777 23.01.20 21:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transfăgărăan
Ok......já text hned nečetl....a z obrázku na mě koukal....ok....liftback....a jo, pak dál se tam objevil i s/wagon....a na ten x-over jsem moc zvědavý.... :-! To jako tomu LB přidají 2 otáčky na pružinách? ;-)

Ale dobře, něco do sebe ten manuál má, to uznávám. Mě by se teda líbilo kdyby to bylo 3-dvéřové. Ale určitě bych tam nemohl mít díru ve střeše :-(