iudex 06.02.20 16:27
« Re: Re: Re: Re: Re: OT: BMW
deda: pointa je, že M330i má rovnako 4x4, automat a 2,0T, je to ešte o dosť väčšie auto, naviac na RWD platforme (pričom je nesporné, že RWD platforma je technicky náročnejšia a ťažšia ako FWD) a napriek tomu váži menej. A keby sme zostali v rovnakej triede, priamy konkurent CLA35AMG váži 1590 kg a S3 sedan 1570 kg. A to pri fakticky zhodnej technike a rozmeroch nie sú malé rozdiely, človek by pritom čakal, že práve BMW si dá na tomto aspekte záležať. -
pradeda777 06.02.20 15:52
« Re: Re: Re: Re: OT: BMW
iu....re M235i GC. Té extra váze se nedivím. GC je už pořádný kus auta a M235i navíc 4x4. Aby to bylo plnohodnotné GS, tak kabinu protáhli a vůz je teď o 249 mm delší než 1er. M235i xDrive je také o 220 kg těžší než základní 218i.
Jinak...na tvých fotkách....z 1/4 FRT view vypadá M235í moc dobře.....z boku a zezadu to už není taková sláva... :-| -
Thomasino 06.02.20 14:33
« Re: Re: Re: OT: BMW
iudex - ale běž si tu svoji M340i xDrive někam opravdu zvážit !! >:-[] Asi by ses divil, že tam budeš mít v reálu s plnou nádrží bez řidiče (jak se to váží u pohotovostní hmotnosti) kolem 1680-1700 kg >:D >:D Moje M240i xDrive má taky ofiko 1615 kg, ale v USA udávají v přepočtu 1661 kg a tam prý to mají mnohem přesnější. Někde to pak nechám zvážit a po ujetí min. 5000 km taky změřit výkon (běžně u M240i naměří kolem 355-360 hp). -
iudex 06.02.20 14:29
« Re: Re: OT: BMW
Len info k tej M235i: váži (pohotovostná hmotnosť) 1645 kg, čo je neuveriteľne veľa na kompaktný sedan so štvorvalcom. Pre porovnanie o triedu väčšia 330i v rovnakej konfigurácii (2,0T, A/T, xdrive) váži menej, 1640 kg. A Tomova 240i (tiež A/T, xdrive), ale so šesťvalcom váži len 1615 kg. Kde udělali soudruzi z Mníchova pri tej novej 2er chybu? Veď jedným z argumentov v prospech prechodu na FWD mala byť úspora hmotnosti.
Inak Tome, už si pár km najazdil, aké sú Tvoje dojmy, najmú v porovnaní s M2? Motor, výkon, charakter, jazdné vlastnosti, Freude am Fahren? -
Thomasino 06.02.20 12:56
« Re: OT: BMW
Ještě tam stála opodál další italská plečka >:-[]
Schválně jsem to fotil tak, aby tam bylo to žluté placaté auto vidět a pochvala pro WL, je to opravdu PISTA ;-) K němu tam jezdí samé takové pěkné kousky, jako nedávno Aston Martin DBS Superleggera, 911 GT3 nebo 911 GT3 RS atd. Moje levné malé báwo tam působí jako Oktávka někde na Pařížské v Praze. Můžete vidět na Instáči jako "vlesku" (žluté kulaté logo)
Jinak jak jsem psal (asi), viděl jsem na akci BMW v Krkonoších tu M235i xDrive v mojí LongBeach Blue, na živo to vypadá možná o kousek lépe než na fotkách. Předek celkem OK, s tím zvednutým zadkem ala X4 mám trochu problém. Dám pak večer nějaké fotky. -
iudex 06.02.20 08:57
« OT: BMW
Tom: no takto nablýskané, paráda. Len ako píše label, pri tom Ferrari je trošku v tieni. >:D
Keď už sme pri tých bavoráckych kupé, podľa najnovších spy photos to vyzerá, že obrie obličky naozaj prichádzajú a 4er bude mať obrovskú "papuľu": [odkaz] Celkom des. 8-s
A ešte malé porovnanie M235i vs M340i:
2er GC nie je zlé, ale 3er je jasne krajšia a elegantnejšia. -
Thomasino 05.02.20 21:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
Tak jsem včera večer konečně vyzvednul malou Rebelku ve firmě "V LESKU" v Brně Židenicích, kde jsem nechal dát fólii na přední kapotu, přední světla a také prahy. Plus dali kousek na horní část nárazníku (od půlky ledvinek nahoru). Na to pak na celé auto keramickou ochranu pro snadnější umývání. Tak uvidíme jak si to pak sedne, je třeba to nechat pár hodin na slunku, což nevím kde ho najdeme >:-[]
Tady nějaké foto, plus další 2 za tímto: [odkaz] -
white label 05.02.20 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
iu
Alpina je technicky skvělá, ovšem ty retro designové doplňky - kola (design) a polepy (linky) jak z 80tek, to by u mě muselo dolů/pryč.
Jinak trochu podobná tmavě zelená, jako na tom Alltracku, tahle je o něco tmavší a má méně modré složky. -
iudex 05.02.20 15:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
dedo: to som tu už dával, že to je moje rodinné auto snov, presne v tej alpina green. V podstate M3 v kombíku a s xdrivom, naviac s exkluzívnejším znakom. Rodinný kombík, ktorý robí stovku za 3,9 sekundy, to by som si vedel predstaviť :-)
Ale od toho sú autá snov, že sa o nich len sníva (cena od 83050 eur je troška mimo, aj keď v kontexte toho výkonu, dynamiky a exkluzivity sa tá cena dá obhájiť), kupujú sa ale triezvejšie. A môžem sa utešovať, že aspoň ten B58 mám. :-) -
pradeda777 05.02.20 14:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fofrník za pár kaček
iu....píšeš, že keď doslúží Mondeo.....ale podle toho jak ho chválíš, to může trvat ještě sakra dlouho a tvoje, dnes ještě výkonné kandidáty, smete zanedlouho elektrovlna.... ;-\
Tady je pro tebe kombík, který by perfektně zapadl do "rodiny"....[odkaz]