Dany 14.02.20 13:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30n nová verze?
Dedo, ale ono to vážne vyzerá, ako keby si to auto vybrať nechcel. Požiadavky na komfort ti nevyrieši príchod RSQ3, ani GLA. Logicky výkonnejšie a zároveň vyššie verzie musia mať tuhší podvozok. Buď zľavíš z výkonu a budeš mať jedného univerzála o ktorého sa nebudeš báť pred obchoďákom, alebo kúpiš nejakú silnú uloženku (v podstate je jedno či Macan GTS alebo RSQ3) a k tomu Toyotu s CVT.
Takto len hľadáš jednorožca
PS: Vážne myslíš, že s Macanom ti bude ľúto chodiť pre rožky a RSQ3 už nie? -
pradeda777 14.02.20 12:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30n nová verze?
iu....můj přístup je konzistentní. Chci menší hot xover/SUV, které ze mně nevytřepe dušu.... ;-) Jak už sem psal několikrát, pokud se bude vůz chovat + - jako moje současná M140i, které není zrovna nějaká houpavá limuzína, tak moje "plotýnky nevidí" problém... ;-)
Podstatné je, abych se s "kandidáty" svezl a hlavně po známých silnicích. Bohužel to vidím jako velký problém, protože třeba takové X2 M35i se na sauto už dlouhou dobu vůbec nevyskytuje. Tož ani se moc nedivím, protože ten model patří do "niche market". Zrovna tak to bylo s mou M140i v manuálu, kde tenkrát (jaro/léto 2016) nebyla v celém Česku ani jedna předváděčka. Vlastně ani v automatu... ;-\ A tak jsem objednával "naslepo" po tom, co jsem testoval M3 v manuálu a měl na víkend půjčenou šéfovu M135i v automatě, což jsem tu už párkrát konstatoval. (Bylo mě sice v Renocaru slíbeno, že na jaře by měla jedna X2 M35i dorazit, ale zatím "ticho po pěšině").
No a pokud nebude ani jedno to "pravé ořechové", tak jako kompromis je tu ještě Macan GTS se vzduchovým podvozkem/PASM.... >:D Ale to už je zase "2 cars in the family" varianta, kterou jsem chtěl "poslat do historie" .... ;-) Ale kdo ví....? Třeba si časem zvyknu i ve městě na větší vůz a bude z něj univerzál.... >:D
Dany 14.02.20 11:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30n nová verze?
Interiérovo si zrovna Nko s Cuprou nemajú čo vyčítať. Nejaké serepetičky to vylepšujú, ale základ je stále rovnaký a ak ti spadnú oči nižšie, tak je hneď jasno. Na opotrebenie interiéru má vplyv veľa faktorov. Zvlášť ak je dotyčný prasa, prípadne často nastupuje, má agresívny pot... Že by sa tie koženky nejak kvalitovo predháňali si nemyslím. Rozdiel je až použitie pravej kože. Výkonovo to vidím podobne ako Iudex. Nko nie je svojím charakterom určené na okruh a Cupra v podstate tiež nie. Na okreskách to až taký problém nebude. -
iudex 14.02.20 08:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30n nová verze?
dedo: Tvoj prístup je zaujímavý, v štýle: 40% vodka je na mňa moc silná, preto chcem piť 52% slivovicu. >:D Lebo v kontexte Tvojich kandidátov je to rovnané: obávaš sa, že X2 M35i Ti bude moc tvrdá, preto pozeráš po RS Q3. Pritom RS modely sú športový top (na úrovni čistokrvného ///M), o level vyššie (rozumej: tvrdšie) ako "stredne športové" modely typu S či M-performance.
Osobne si myslím, že by si sa tvrdému mal vyhnúť úplne a zostať pri víne. Rozumej niekde max. na úrovni tej bežnej Q3 s dvojlitrom. ;-)
Tom: ad i30N: no ja osobne som nemal žiadne pochybnosti, že Nko ten výkon má, rozhodne to bolo o level silnejšie, ako vtedy moje GTI. To, že 300k Cupra (ktorá má reálne aj viac, kľudne okolo 310k) bola očividne rýchlejšia ako Nko neznamená, že Nko má menej ako udávaných 275k, len potvrdenie výkonového náskoku Cupry 30-40k. Súhlasím akurát s tým interiérom, ten na na Golf nechytal (ale to máločo), uvidíme, či s tým teraz pri facelifte niečo spravia. Zvonku ten F/L vyzerá fajn. -
Thomasino 13.02.20 21:59
« Re: Re: Re: Re: i30n nová verze?
Pradědo - už jsi byl kouknout v Kyjově na červenou Q3 ? S tímto dvoulitrem 230 koní a S-LINE výbavě (sedadly) by se to dalo určitě přežít, když vezmu že to bude jen o chlup svižnější než moje Ateca 2,0 TSI 190 koní. Včera na cestě do Prahy a zpět se dal občas využít i ten středně silný motor >:-[] Jen člověk musí podřazovat pádlama pod volantem, aby ta reakce na plyn byl okamžitá! Máme najeto už 10 tisíc km a spokojenost. P.S.: Já bych šel stejně do Sportbacku, mě se líbí o hodně více. Jen jsem nebyl ochoten zaplatit více jak půl mega za Audi místo SEAT. [odkaz]
Thomasino 13.02.20 16:42
« Re: Re: i30n nová verze?
Problém u i30N, mimo značku co nemá správnou sportovní IMAGE, je taky ten, že po roce používání vypadá interiér jako po 3 letech (ošoupaný volant, kraje sedaček) a především že výkon motoru není oněch slibonavých 275 koní, ale mockrát naměřených 250-255 koní :-( Když jsem za jedním i30N jezdil chvilku na Slovakiaringu s Cuprou ST 300, tak bylo evidentní o kolik je Cupra na motoru rychlejší !! Jinak to má moc pěkný zvuk, skvěle naladěný podvozek, je s ním prý zábava a jako první počin od HnůjDay to není asi špatný. Takže časem to snad dotáhnou a vylepší. Taky je poznat, že to ladil Biermannův tým, který dlouhé roky pracoval v divizi M u BMW ;-) [odkaz] -
Ronault. 12.02.20 21:35
« Re: Re: i30n nová verze?
iudex: jo, tak to sedí, to je ono. Jen teda té kapoty jsem si nevšiml, ale bylo dost pod mrakem, Sabina řádila až mi služebním Tucsonem házelo >:D No ale tu kapotu bych tam nechtěl, ten lak ano a kola taky.
Stephen: ale pvní kousky už po HMMC už jezdí.
praděda: až teď? Jezdí jich docela hodně -
Ronault. 11.02.20 23:35
« i30n nová verze?
Byl jsem teď v HMCC Nošovice a jak jsem se projížděl po továrně, tak jsem narazil na maskované i30, evidentně se blížící facelift. Šla vidět hlavně nová LED světla, která vypadají dobře, ale hodně připomínají Focus, více poznat nešlo. Ale i zadní jsou nová.
Zaujala mě ale více řada i30n, které nebyly maskované, ale v transportních fóliích, některé, některé ne. Měly tmavě šedou až černou barvu jako maji Micron Gray, ale v takovém matném až perleťovem stylu, moc pěkně to vypadá, v konfigurátori jí nevidím. Taky měly karbonové nebo karbon připomínající prahy a difuzory na náraznících, které byly širší než běžné a na prazích byly menší červené doplňky. Uvnitř skořepiny a jinou řadicku. Jiné i30n to neměly.
Nevíte někdo co je to za verzi? Ještě něco ostřejšího než Performence? Nalepené na autě byly dodejky do Německa :-O
Musím uznat, že vypadaly fakt dobře, rozhodně lépe než bazénove modré. Celkově bylo docela dost i30n v areálu.