Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 25.02.20 14:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reality show
Dany: pekné.
"Zaparkujete ho do suché garáže, zakryjete speciální saténovou plachtou, vyměníte oleje, možná dojde i na keramickou ochranu laku. Projížďky pak plánujete jen na slunné dny, kdy je nejbližší dešťový mrak minimálně dvě stě kilometrů daleko. Je to ale skutečně správný přístup?" Aj ja hovorím, že auto je na jazdenie, nie leštenie. Niečo takéto síce vyzerá pôsobivo: [odkaz] ale je to v princípe na hlavu. Aj keď ja asi nikdy 911 Turbo mať nebudem, je fajn predstava dobojovať to do konca s nejakým autom pre radosť. :-) -
iudex 23.02.20 14:21
« OT: filmové okienko
Cez víkend som pozrel dva výborné filmy. Prvým bol kórejský film Parazit, možno ste zaregistrovali, že dostal Ocsara za najlepší film. A je to fakt hodné videnia. V prvom pláne je to komédia (aj keď skôr čierna), trochu to nám môže pripomenúť slovenský film z 80tych Utekajme, už ide, podobná dejová línia o tom, ako sa extrémne chudobná rodina infiltrovala do extrémne bohatej a pozerá sa to spočiatku ľahko. Samozrejme ale to nemohlo zostať v humornej rovine a prišiel zaujímavý zvrat a tragická linka, každopádne film zanechá pomerne silný dojem a rozmýšľal som nad ním ešte na druhý deň (čo je vždy znak toho, že ma film oslovil).
Kto chce niečo ľahšie, tiež odporúčam film Na nože (v orig. Knives out), klasická detektívka v štýle Poirota, len v modernejšom vydaní, kde Daniel Craig hrá detektíva lúštiaceho záhadné úmrtie v bohatej rovine. Vtipné, zaujímavé, pozerateľné. -
Ronault. 20.02.20 22:06
« Re: Reality show
idam.cz: Už to tady padlo a rozebíralo se, takže asi to nemá smysl tajit. Někdy za cca měsíc a půl se pro mě začne kdesi v JAR vyrábět VW Polo GTI.
Tak ono já bych do nějakého "francouze" třeba i šel, ale Clio RS možná ani nebude, Megane RS je nad můj rozpočet (ale pravda, že jsem ho objednal týden před nabídkou nové práce, dneska bych možná mohl pomýšlet i o třídu výše >:D ), P 208 GTI taky není a asi nebude, takže není moc široký výběr. vlastně celkově, do Swiftu sport nenarvu zadnici a Fiesta ST se mi nějak moc nelíbila.
Woody: taky pěkný zážitek, určitě bych firmu kontaktovat a rozhodně se pak hodí kamera v autě. Sám o tom přemýšlím.
Mě se stalo nějak předloni, když jsem jel ještě s Fabii, že v Havířově ke kruháči jsou v obci dva pruhy a na kruháč se vjíždí semaforem. Já jel v levém pruhu relativně pomalu (70 v 70), protože byla červená . Dohnal mě zezadu týpek s Cliem III ve stejné barvě jak mám Megana, chtěl mě vzít pravým pruhem, jenže jak byl vedle mě, tak blikla zelená a tak jsem to sešlápl a ačkoliv jsem měl o jeden válec méně, prostě krouťák HTP byl rychlejší než jeho Clio musel se zařadit za mě. Jenže stejně jsme to nestihli oba na zelenou, protože ten cyklus na těch semaforech má dvě délky (to už jsem vypozoroval) a zrovna to byla ten kratší. Chlap vyskočil z auta a valil se na, tak jsem vyskočil taky a začal na mě řvát a fyzicky do mě vrazil, že jsem ho nepustil, tak jsem mu opáčil, že stejně jako on jedu na zelenou a že je to co má na kapotě (jak se mi to tentokrát hodilo, že jsem jel Fabkou a ne Meganem >:D >:D ). Dokonce jsem měl na paži modřinu.
Spíše pak je třeba přemýšlet nad tím, jak se zachovat příště. Nějaké scénáře mám, ale přesto...
WL: nebyl jsi včera v Ostravě? Zahlédl jsem tam 911 tvé barvy, ale neměl jsem čas přibrzdit a zkoumat detaily -
speedfred 20.02.20 10:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nástupce Mondea
No a vidíte, ja som taký dobrý zákazník že ma Toyota pozvala na ples do Žofínu. Asi si budem musieť už kúpiť aj aj nejakého hybrida. >:D Taká 918 by sa mi celkom páčila a WL by určite súhlasil.
iu: na tvoje jazdy v kolónach ako píšeš tak by sa ti hybrid asi celkom aj hodil. -
Market 20.02.20 09:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nástupce Mondea
iu: Corolu Combi Hybrid som si asi 20 km vyskusal zhruba pred pol rokom v tej silnejsej verzii 2.0, ked som si vyberal novy sluzobak. Bolo to celkom fajn, design auta aj interier sa mi pacil. Len som si nevedel zvyknut na jednu vec, ked pri pridavani otacky motora vyleteli niekde okolo 4000 a ostali na tej urovni (prevodovka CVT) a auto pomerne slusne zrychlovalo. Ale ako vravim, nebolo to zle a ako rodinne auto by som si to tiez vedel predstavit.
Od Toyoty som zvedavy hlavne na novy Yaris GR, alebo novu GR86 :-)
Ale ako sluzobak vyhral o triedu vacsi Passat Variant :-) -
iudex 20.02.20 09:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nástupce Mondea
fred, w-a: no asi to nebude pôsobiť moc hodnoverne, ale skutočne ja jazdím v zásade predpisovo. A všeobecne u mňa platí, že ak spravím nejaký prešľap, tak na mňa vždy dôjde a zaplatím si to. A hoci si ešte vnútorne ospravedlním to prekročenie rýchlosti (keď chceš rýchlo predbehnúť, nedá sa to robiť v 90ke), tak predbiehanie cez plnú čiaru je už moc. Preto som sa pomaly triasol o vodičák, keď sa ku mne s majákom rútili. Našťastie chalani boli veľmi seriózni, nerobili ramená a nemali tie klasické policajné reči, naopak som mal pocit, že si tú naháňačku celkom užívali. Nakoniec sme pokecali o autách, ja som im pochválil služobák, ako im to pekne zrýchľuje >:D a potom dali zľavu.
Každopádne to na mňa malo výchovný účinok a včera cestou do Osterreichu som išiel poctivo pomaly a dodržiaval všetky blbé rakúske 70ky. >:D
P.S: najnovší vývoj v "kauze" nástupca Mondea je taký, že "poďme do hybridu". >:D Čo by spravilo dosť odlišný zoznam kandidátov (napadá mi ako prvá Corolla kombi hybrid) a z pôvodných by zostal len Superb. Ten jeho hybrid je však asi najlepší, výkonovo dostatočný a cenovo prijateľný (na úrovni 2,0TSI). A robí sa aj v červenej. >:D

Ale zasnil som sa príjemne :-)